Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän sieltä pitäisi tulla huomenna Roki-SaPKo matsi yle areenasta, ainakin areenan omalla sivulla oli. jonkun listauksen mukaan mikä ennen kautta luki taas TuTo-Leki matsi, miksei näitä voi lukea suoraan mestiksen sivulla milloin mikäkin peli näkyy ilmaiseksi jossain.
   
 2. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Muistelin että kyllä sellanen uutinen on ollu ja onhan siellä, ei oo vaan hakua ja muutenkaan tuolta sivuilta uutisia löydä. Alkuperänen uutinen Yle sopimuksesta, googlen kautta että löytää...

  Mestis - Elisa Viihde, Fanseat-verkkopalvelu, Yle ja VeikkausTV tuovat Mestis-pelit kotikatsomoihin
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo samaa uutista yritin etsiä mutta ei vaan löytynyt kun uutisista näkee vain uusimmat eikä kunnon hakukenttiä :) Tosin listauksesta näyttäisi olevan Tuton matsi ja Areenan sivuilla tuo Roki matsi että tiedot on jo vanhentunutta. Siinäpä se päästään että infoa voisi vielä nykypäivänä työntää varmaan myös nettisivuille ja pyöriä bannaria huomisesta matsista, nyt harva tietää että matsi pelataan vaikka löytyisi joku joka näitä haluaisi katsoa. Ehkä isoin ongelma on ettei kovin monelle tule hirveä kiima nähdä näitä vaikka tietäisikin että matsi tulisi ilmaiseksi yleltä tai yle areenasta. Tyhjää parempiahan nämä on toki mutta ei ole ratkaisu sarjan ongelmiin.

  EDIT: Isoin ongelma siis se että ne jotka haluaa katsoa ei tiedä ottelujen näyttämisestä ja tietoa vähän ja sitten on se toinen seikka että miten lätkäfanit sitten saa motivoitumaan katsomaan näitä vaikka tarjolla olisi nämä ilmaisottelut. Nykyisellään ei hirveästi porkkanaa välttämättä sarjan nykyisessä tilassa ja kun ei panosta.
   
 4. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Lainataas pikkuinen pätkä:

  Kyllähän se on selvää, että mestiksen taso on tipahtanut väkisinkin, kun KooKoo, Sport ja Jukurit liigaan siirtyivät. Eihän se voi olla vaikuttamatta mestiksen tasoon, kun kolme suurta poistuu sarjasta. Ja toki, ihan ok nuo seurat on liigassa pärjänneet. Eikä mitään pois niiltä seuroilta, jotka ovat mestikseen tilalle nousseet. Hienoa, että perinteisiä seuroja on tullut sarjaan ja mestiksessä on näin mielenkiintoa. Ei vaan Suomessa riitä mitenkään hyvät pelaajat tällä menolla, jos halutaan oikeasti kaksi hyvää sarjaa pitää yllä.
   
 5. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Toinen ongelma on että "perustallaaja" ei törmää Mestikseen muualla kuin hallissa ymn. Tietämys sarjasta on aika vähäistä ja seki laskee jo mielenkiintoa ja sitä kiimaa. Ja pisti silmään kun yhen pelin TV 2selta katsoin niin se näytetään tuon Urheiluviikonloppu ohjelman alla. Tähänki olis voinut kehitellä jonku Mestis mainoksen joka mainostaa sarjaa ja sen joukkueita. Näkyvyys pitäis saada maksimoitua aina ku se on mahdollista, ja tuon parempaa tilaisuutta ei vähään aikaan ole ollut. Toki paljo on Ylestäkin kiinni.

  Jäin kyllä kaipaamaan sitä Mestis Weeklyä, oli ajankohtaisia sarjasta ja tuli pelaajia enemmän tutuiks sitäki kautta. Ja Säterillä oli mielenkiintoa ja tietämystä sarjasta. Tuohon kun olis saanu Kokkolan oman tähden mukaan, Niko-Joonas Tuomisen. En kovin montaa kertaa oo selostuksia kuullut, mutta kaverilla on mielenkiintoa ja tietoa sarjaa ja joukkueita kohtaan. Oli Rovaniemen reissulla kommentaattorina, harvoja kertoja kun oli hyvää pohdintaa ja juttu lensi erätauon aluissakin.
   
 6. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. Suomisarja-sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Vaikuttaakohan se, että TUTO-LeKi siirrettiin? En tiedä mitään faktoja ohjelmatiedoista, mutta eiköhän tuo ole se syy.
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Juuh eiköhän se syy ole jos matsia ei pelata niin tuskin sitä kuvataan :D sen takia sitä ei varmaan ylen ohjelmatiedoissakaan alunperin näkynyt mitään matsia ennenkuin tiedettiin mitä tilalle. tuntuu vain että nää tv-ottelutkin kuitenkin syrjäytetään aika hyvin mestiksen toimesta ja näistä voisi saada enemmän irti paremmalla näkyvyydellä ja tiedolla. Tämänpäivän TV-matsista(YLE areena/veikksu tv) ei näy nytkään mestiksen sivuilla mitään tietoa, fanseattia toki mainostetaan yhdessä uutisessa, sinällään ymmärtää kun ei YLEltä tule mitään rahaa, mutta luulisi että näkyvyyden takia nekin matsit kuitenkin näytetään.
   
 8. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ilmeisesti alkuperäisen matsin siirtymisestä johtuen Areenasta ei löydy hakemalla tämän iltaista matsia. Mestistä hakiessa tarjoaa menneet pelit ja tulevissa jaksoissa näkyy seuraavana 20.1. RoKi - Peliitat. Suorien lähetysten ohjelmatiedoista sentään tämän illan matsi löytyy:
  Jääkiekon Mestis: RoKi - SaPKo | TV | Areena | yle.fi
   
 9. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  http://www.ess.fi/urheilu/itshockeytime/art2344868

  Siitä sitten yksi paskimmista kolumneista mitä on koskaan tullut luettua. Kuka onkaan tuo kyseinen Hoikkala, joka moisen oksennuksen takana on. Kaveri käyttää esimerkkinä Veikkausliigaa, mutta on unohtanut täysin kaikki muut jalkapallosarjat, joissa pyöritellään jopa suurempia rahapinoja kuin suuressa ja mahtavassa jääkiekon SM-Liigassa. Hyi helvetti.
   
 10. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Interin ja TPS:n karsintapelit viime syksynä olivat muuten hyvää jalkapalloviihdettä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus Veikkausliiga-paikkaan. Sen verran tasaisia joukkueet olivat.
   
 11. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Haluaisitko perustella näkemystäsi tarkemminkin kuin aasinsilloilla maailman jalkapallokentille? Niitä sarjoja ei Suomessa pelata. Asiavirheitähän tuossa kolumnissa ei ollut - mitä nyt toki voi olla muutakin mieltä siitä, tarkoittaako yhdestä pelaajasta (Gagnon) luopuminen heti "tyhjennysmyyntiä". Kokonaisuutena kuitenkin sangen onnistunut kolumni, joka latoo kylmästi pöytään faktat. Ymmärrän toki, että ne eivät kaikkia oikein miellytä, mutta sehän ei ole toimittajan vika.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2017 klo 21.04
 12. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Totta joka sana tuossa kolumnissa. Tämä nyt on tilanne, minkäs teet?
   
 13. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Suljettu Liiga ( mitä se ei nykyään edes ole ) on perseestä.
  Kysymys kuitenkin kuuluu, että kenen syytä tämä on ?
  Rakentaa n.25 ammattipelaajan joukkue organisaatioineen ammattilaisliigaan, ei ole ihan halpaa puuhaa. On ihan eri asia rakentaa menestyvä lentopallo joukkue jollekkin pikkupaikkakunnalle, eikä tässä ole mitään halveksuntaa lajia kohtaa, hieno laji. Kuitenkin lajina jääkiekko on ihan vertailun ulkopuolella kalleutensa takia.
  Liiga on nykymuodossaan tiensä päässä, tämän olen jo todennutkin. Olisiko kuitenkaan jostain RoKista pelaamaan Liigassa ( ihan esimerkkinä, ei pidä suuttua Rovaniemellä )..TuTo olisi jo nostettu, jos nousemaan taloudellisesti pystyisi.
  Jokatapauksessa Liigajoukkueidenkin taso on romahtanut, play offseihin mennään keväällä sellaisilla joukkueilla, joilla ei olisi ollut mitään asiaa 1990-luvulla edes Mestiksen/1-divisioonan kärkikamppailuihin.
  Jotain siis tehdä pitäisi ja jopa aika pian..siltikin, vaikka maajoukkueet menestyvätkin ja NHL:lään kasvaa hattutemppuilijoita.
  SM-liiga/Liiga tuli vuonna 1975..nyt olisi jälleen aika uudistua...

  Ehdotukseni alkuun on Suomen Cupin palautus myös jääkiekkoon ! Näin saadaan lajista taas maanlaajuinen.
  Rajoitteita voisi olla Liigaseuroilla, kuten että puolien pelaajista pitää olla A-junnuja. Näin saataisiin myös junnuille tärkeitä pelejä ja seurojen juniorituotannon arvostus kasvaisi.
   
 14. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  En osaa sanoa mikä olisi oikea malli, eikä mitään yhtä ja oikeaa edes ole. Siinä vaiheessa kuitenkin ollaan pahasti metsässä jos kilpailun rajoittuneisuutta ja tyhjennysmyyntejä aletaan puolustella. Mielestäni Liigassa on aivan liikaa joukkueita tällä hetkellä. Suomen kokoisessa maassa 15 joukkueen pääsarja on eittämättä liikaa, tähän vielä mahdollinen Espoon takaisinnosto sekä Jokerit. Divarien ulkopuolella pelaa siis 17 joukkuetta. 12 joukkuetta riittäisi mielestäni enemmän kuin hyvin. Tällöin Mestikseenkin saataisiin mielenkiintoa, vai mitä mieltä Jukuri-leirissä oltaisiin, mikäli Liiga olisi viime kaudella evännyt nousun?

  On Mestiksen ja Suomi-sarjan välilläkin melkoinen kuilu, mutta niin vain sarja on auki. Liigan ja Mestiksen välinen ero on kasvanut vain ja ainoastaan sarjan sulkemisen johdosta. Eikä Liigasta putoaminen automaattisesti tarkoittaisi mitään konkurssia, kuten suljetun sarjan puolustelijt aina väittävät. Valioliigassahan tämä hoidetaan ns. laskuvarjorahalla, miksei sama malli toimisi (pienemmässä mittakaavassa) myös Liigassa?

  Jutun kirjoittaja haki verrokkia jalkapallosta, mikä on täysin eri asia. Siellä sarjatason vaihtuminen ei kuulemma ole seuroille niin kohtalokasta, koska bisnes on pientä. Maailmassa on aika monta sarjaa, jossa bisnes on suurempaa kuin suomalaisessa keppitappeluliigassa, mutta missä sarjatason vaihtuminen vain kuuluu asiaan. Jos Englannin Valioliiga menisi kiinni, niin kuinkahan siellä asiaan reagoitaisiin? Mielestäni on jo lähtökohtaisesti naurettava ajatus pitää sarjoja kiinni. Eikä kukaan ole liigajoukkueita pakottanut vetämään taloutta kuralle, lisätiedot vaikka Jukurien toimistolta, missä joukkuetta ollaan rakennettu niillä resursseilla mitä on, eikä hätävahvistuksia ole hankittu. Täten myöskään tyhjennysmyynteihin ei ole tarvetta, toki pudotuspelipaikkakin on vielä mahdollinen, joskin melko epätodennäköinen.

  Kukaan ei varmasti ole eri mieltä siitä, että Liigan taso on laskenut melko huomattavasti vaikkapa nyt 90-luvun loppuun verrattuna. Tällä hetkellä minua itseäni ei juuri Liiga jaksa sen enempää kiinnostaa, mitä nyt välillä tulee pelejä katseltua. Enkä usko olevani ainoa. Tason lasku taas johtuu osaltaan liian suuresta joukkuemäärästä, kun sarjassa pelaa useita "Mestis-tasoisia" pelaajia. Toki myös KHL sekä muiden Euroopan liigojen suurentunut palkanmaksukyky suhteessa Suomeen vaikuttavat. Mutta mikäli Mestikseen nyt siirtyisi kolmen joukkueellisen verran liigapelaajia, olisi sillä huomattava positiivinen vaikutus kyseiseen sarjaan.

  Ehkä itse kannattaisin jonkinlaista radikaalia mallia, jossa Liigassa pelaisi jatkossa 12 joukkuetta. Pudotuspeleihin 8 parasta ja 4 huonointa karsintaan Mestiksen 4 parhaan kanssa. Näille vaikka kaksinkertainen sarja ja 4 parasta ensi kaudeksi Liigaan. En tiedä, tuo tuli mieleen 10 sekuntissa eikä tietenkään toimi tuollaisenaan, mutta jotain tuonkaltaista Suomikiekko mielestäni kaipaisi, sen sijaan, että aletaan hurraamaan joukkueille, jotka uskaltavat tehdä tyhjennysmyyntejä.
   
 15. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Tämä juuri. Jääkiekossa tässä maassa on ammattilaissarja, missään muussa lajissa näin ei ole. On siis mahdotonta verrata.
  Lisäksi se Liiga on avoimempi mitä koskaan..kaikki kykenevät nostetaan, siitä kertoo jo nykyinen joukkueiden määrä.
  Olen jo aikaisemmin tätäkin ehdottanut, mutta Liigan viimeisten ja Mestiksen parhaiden välille jokin " tasonmittaus-sarja ". Vaikka kukaan ei putoaisi, tai nousisi, niin ainakin nähtäisiin missä mennään.
  Onko siis Liigan vika, jos Kälviän Tarmo ei nouse kolmosdivaria pidemmälle ?
  Liigan taso on romahtanut, mutta silti kovaa tasoa Mestikseen verrattuna, sen taso on laskenut vielä huomattavasti enemmän.
  Mestikseen ei tule Liigapelaajia, ei Mestiksen palkoilla, lähtevät ennemmin vaikka Tanskaan. Hyvät Mestispelaajat taas imetään heti Liigaan.
  Mikä taho tässä siis on syyllinen ?

  Ja se vielä, ettei Mikkelin Jukureitakaan esim. nostettu Mestiksestä Liigaan. Nimi Jukurit nousi Liigaan, jonka jälkeen lähes koko joukkue, valmennusta myöden, kasattiin Liigatasolle tyhjästä. Tämä, koska talous sen mahdollisti. Mestis Jukurit ei Liigaan noussut pelaamaan. Ja tämä ilman mitään sarvia ja hampaita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2017 klo 22.44
 16. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Olihan toi kolumni ihan paska, asia jauhettu sataan kertaan Jatkoajassakin näiden 16 vuoden aikana, jonka palsta on ollut olemassa.

  Liigakarsinnat ovat ainoa tapa pitää sekä liiga että mestis elinkelpoisina. Tuon kolumnin nyyhkyttely "ihmisten ihan oikeista työpaikoista" on jokseenkin surkuhupaisaa, eivätköhän ne työpaikat sitten nousijajoukkueeseen synny jos ne tippuvasta katoavat. Vaikka siellä jonkun Kookoon tai Jukurien tuttu erkanteippaaja työttömäksi jäisi niin so what, uutta duunia ettimään.
   
 17. adolf Jäsen

  Minusta ihanne olisi Liigassa 12 joukkuetta ja Mestiksessä 12 joukkuetta. 8 playoffeihin 7 parasta sarjoihin. Huonoin putoaa suoraan ja toisiksi huonoin karsii. Näinhän se muistaakseni joskus dinosaurusten aikaan juuri olikin.

  Sääli vain että juna on tainnut jo vähän mennä, koska tasoero Liigan ja Mestiksen välillä on kasvanut melkoiseksi. Kenen juustopään idea se sitten tämä kilpailun tappaminen aikoinaan olikaan, mutta se oli ihan saatanan huono päätös.
   
 18. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Mutta kun karsinnan kautta ei yksikään joukkue Mestiksestä Liigaan nousisi.
  Nyt sarja on avoin ja kuten jo edellä mainitsin, niin esim. Jukurit nostettiin Liigaan, jonka jälkeen kasattiin Jukurit Liigaan.
  Ei Mestis Jukurit Liigaan noussut, nousun jälkeen kasattiin ihan uusi joukkue Liigatasolle.

  Nyt tärkeä kysymys kuuluu..pitäisikö Mestis-seurojen ryhdistäytyä ja kasvaa Liigakelpoisiksi ?
   
 19. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Mistäs se tiedetään kun karsintoja ei ole ollut vuosiin? Jos liigan jämäjengit ovat sitä mieltä, että tippua ei voi, miksi karsintoja vastustetaan? Jos Mestiksen jengit ovat sitä mieltä, että nousta ei voi, miksi karsinnat halutaan?

  Järki käteen. Urheilussa mitä vaan voi tapahtua ja joku Mestis-Sportkin meinasi tiputtaa Ässät 7 vuotta sitten. Liiga ei ole avoin sarja, ei ole ollut pitkään aikaan. Se, että muutama pikkujengi on sinne kabineteissa nostettu ei muuta asiaa miksikään.
   
 20. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Se testattiin moneen otteeseen ja sen jälkeen kuilu on vain kasvanut.
  Minä kannatan karsintoja, ne oli hienoja tapahtumia. Ei Mestisjengeillä kuitenkaan mitään mahdollisuutta niitä voittaa ollut..okei, Sport pääsi kerran lähelle.
  Mestis Jukurit ei esim. olisi karsintojen kautta Liigaan noussut. Liiga Jukurit taas on aika hyvä joukkue Liigatasolle.
  Totaalisessa kaaostilassa ollut Ilves vei Mestiksessä hallinnutta Sporttia aikoinaan sellaiseen tahtiin, ettei tasoeroa paljon miettiä tarvinnut.
  Voisi karsinnat palauttaa..sen jälkeen vaan ei enää nouse yksikään uusi joukkue Liigaan. Nyt se on mahdollista.
  Kysymys kuuluikin, kenen syytä on Mestis-seurojen heikko nykytila ?

  Kovempi tasoiseen Liigaan on pelaamalla nousseet mm. HPK ja Jyp, kumpikin mestareita 2000-luvulta.
  Kova tasoinen Mestis olisi upea asia. JOS siellä sitten on karsimassa vaikkapa kannattamani Ilves ja JOS tippuu, niin ansaitseekin tippua. Sitäpaitsi tippuisi silloin sinne tasokkaaseen Mestikseen pelaamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2017 klo 23.09
 21. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Mielestäni on melko turhaa etsiä syyllisiä, vaan päinvastoin hakea ratkaisuja. Jos Ilves olisi tuosta vaikka konkurssin tehnyt ja jatkanut Mestiksessä, nousumahdollisuutta ei olisi, mitä mieltä itse olisit? Mestiksen taso ei parane sillä, että se profiloidaan farmi-/kasvatussarjaksi ja suljetaan Liiga. Nyky-Mestis on vielä Liigaakin epäkiinnostavampi. Sarjaa taitavat seurata lähinnä ne, joiden "oma" joukkue siellä pelaa. Ulkopuolisten silmissä kiinnostus on varmasti suhteellisen olematonta.

  Lainaus:
  Ei tänään, ei huomenna, ei ensi kaudella, mutta mahdollisuus olisi. Tieto tästä mahdollisuudesta kaventaisi sarjojen ero vuosi vuodelta ja toisi kilpailua ja kiinnostusta Mestikseen, ajan kanssa. Kuilu on koko tämän vuosituhannen kasvanut näiden sarjojen välillä aika järjettömästi. Nyt vielä entisestään, kun sarjan kolme "suurta" nostettiin Liigaan. Mikäli Liigan joukkuemäärä pudotettaisiin kahteentoista, paranisi molempien sarjojen taso ja samalla nousuun avautuisi ihan aito mahdollisuus. Lähtökohtaisesti näille pudotetuille joukkueille, mikäli eivät ajaudu siihen kauheaan konkurssiin ja Erkki Erkanteippaaja menetä työpaikkaansa. Sitä on bisnes, evoluutio korjaa heikoimmat ja muut kyllä keksivät keinot selvitä, tai sitten ovat keksimättä eivätkä selviä. Ei mikään hyväveliverkosto kuitenkaan voi olla ainoa ratkaisu. Mestiksestä saadaan vakavastiotettava, kilpailukykyinen sarja ainoastaan tekemällä siitä vakavastiotettava ja kilpailukykyinen. Vakavastiotettavaa sarjasta ei kuitenkaan tehdä sillä, että suljetaan sarjat eikä edes kannusteta seuroja pärjäämään.
   
 22. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Jos Ilves olisi konkurssin myötä Mestikseen tippunut, mikä ei välttämättä edes kaukana ollut, niin olisi ehkä takaisin noussut joskus. Kyllä sieltä nytkin on mahdollisuus nousta, parempi mitä koskaan, eiköhän Espookin paluun tee.
  Karsintoja kannatan tapahtumana..Ilveksen kannattajakin pääsi seuraamaan merkityksellisiä otteluita :)

  Mestiksen tason nousun pitää silti mielestäni lähteä Mestiksestä itsestään, ei ulkopuolelta. Ei voi lähteä heikentämään Liigaa, että Mestiksen taso suhteessa nousisi.
  Ongelmahan tässä on se, että Liiga on ammattilaissarja ja osakeyhtiö. Tavallaan siis Liigan pitäisi olla ammattilaissarjan siinä missä esim. KHL ja NHL on. Ei niistäkään tiputa, eikä niihin nousta, muuta kuin rahalla, tai sen puutteella.
  Pitäisi siis olla erikseen suomalaisen ammattilaissarjan ja Suomenmestaruussarjan. Tässä kohtaa iskee valtava dilemma..maan mestaruussarjasta on vain kehittynyt osakeyhtiönä toimiva ammattilaissarja. Tämä on ristiriitainen ja hankala yhtälö.
  Eikös Mestiksen mestaruutta joskus mainostettukin jonain " Liiton mestaruutena " ?
   
 23. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Omasta näkökulmastani Liigan taso sen sijaan nousisi, mikäli esimerkiksi kolme heikointa tiputettaisiin pois, ei laskisi. "Sarja on yhtä hyvä kun sen heikoin lenkki", pätee tähänkin. Teoriassa tämä tarkoittaisi sitä, että sarjan ~70 heikointa pelaajaa vaihtaisi sarjatasoa.

  Ja Mestishän on Jääkiekkoliiton mestaruussarja. Jokainen puolestaan tietää kuinka paljon tuo liiton mestaruus merkitsee.
   
 24. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Miten määrittelisit 3 heikointa? Entä mitä sitten tehdään, kun huomataan näiden kolmen joukkueen taistelevan taloudellisesti ja jotkut kenties jopa skaalaavan toimintansa useamman pykälän alaspäin?

  Eihän tuo toki tule tapahtumaan niin kauan, kun Liigan omistaa seurat. Ei mikään seura ehdoin tahdoin halua itselleen tuota mahdollisesti seuran kaatavaa riskiä.
   
 25. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Kolmen heikoimman absoluuttinen määrittely on mahdotonta. Ehkäpä reiluin ratkaisu olisi käyttää samaa systeemiä kuin mestarinkin ratkomiseen - sarjataulukko. Jos olisin hetken Liigan yksinvaltias, voisin esimerkiksi määrätä, että kauden 2019-2020 jälkeen sarjassa kolme vähiten pistettä kerännyttä joukkuetta tippuvat porrasta alaspäin.

  Ja joo, eihän mikään oikeasti avoin sarja mitään realismia ole. Omaan korvaani vain sattui särähtämään pahasti tuon kirjoitetun kolumnin asenne, jossa tyhjennysmyyntejä suorastaan ylistettiin.