Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Tuossa perjantain EU - Tuto -pelin kolmannen erän alussa (ks. Yle Areena) selostaja Mikko Hannula toteaa:

  "Nämä ovat kaksi joukkuetta, Espoo United ja Tuto Hockey, varmastikin ne joita seuraavaksi sitten liigan puolelle haalitaan tavalla taikka toisella, kun tulee aika jälleen miettiä uusia seuroja pääsarjatasolle. Kaikki kunnia Savonlinnaan, Joensuuhun, Kokkolaan, Kajaaniin ja ympäri Mestis-paikkakuntia, mutta kyllähän ne realiteetit ovat sellaiset, joita tarvitaan myöskin kun mennään tavoittelemaan paikkaa pääsarjassa."

  Eli pisti korvaan tuo, että Hannulan arvion mukaan Joensuu ei olisi paikkakuntana kyvykäs pääsarjaan. Tuskin se Hannula on talouden ja liike-elämän lukuja Mestis-paikkakunnilla selvitellyt, kunhan vaan selostaa mitä sylki suuhun tuo. Tuskin hahmottaa edes paikkakuntien asukaslukuja (Wikipediasta) :

  Rauma 39 563
  Kokkola 47 746
  Mikkeli 54 559
  Rovaniemi 62 296
  Vaasa 67 497
  Hämeenlinna 67 871
  Lappeenranta 72 856
  Joensuu 75 945
  Kouvola 85 416
   
 2. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Samaa paskaa suoltanut useammassa lähetyksessä.

  Kaveri varmaan aikaisemmin ole kuullutkaan mistään Mestiksestä. Kunhan lobbailee ja suoltaa shaissessa ilman mitään tietopohjaa koko sarjasta tai siinä pelaavista joukkueista. Hannula kuuluu samaan ryhmään joka arvioi liigakelpoisia seuroja kaupungin koon mukaan.

  Kaiken oleellisen kertonee jo se ettei ole Joensuun osalta vielä hiffannut, että Joensuun kiekko-pojat on kuollut joku vuosikymmen sitten. Edelleen vaan "Joensuun kiekko-pojat" pelaa ja voi hyvin Hannulan mielestä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017 klo 01.04
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jokaisella oma mielipide, mutta samaa mieltä olen siitä että niin Joensuussa kuin monissa muissakin paikoissa mahdollisuus on. Tuo mielipide selostajalta oli samaa mitä voi odottaa, kun ei ihan kaikkea tai paljonkaan tiedä Mestiksestä. Oliko vahinko vain mikä, mutta TUTO valmentajaksi taisi olla Teemu Elomo:-)
   
 4. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Hannula on joka tavalla ärsyttävän huono selostamaan jääkiekkoa. Ajatellaanko Ylessä, että on ihan sama kuka Mestis-pelejä selostaa?

  Sen sijaan Juujärven kommentointia oli mukavaa kuunnella.
   
 5. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lentopallo-Hannulaa ei varmaa kiinnosta Mestis pätkääkään ja siksi nimet menevät väärin tämän tästä.

  Ja nykyisten Mestis-seurojen kyvyt ja toiminnan laatu ovat ihan eri keskustelu kuin paikkakuntien tarjoamat mahdollisuudet.

  Mikon pitää nyt luvata hieman tsempata jatkossa :)

  Ja samaa mieltä edellisen kanssa, Juujärveä kuuntelee mielellään. Vaikka en katsoisi peliä, katson Areenasta nuo erätauot ihan kuullakseni, mitä Juujärvi ja muut erätaukovieraat sanovat.
   
 6. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Eihän tuo mitään paskaa ole vaan ihan perusteltu näkemys. Varmasti jos Liiga toivoisi täydennystä, se haluaisi pääkaupunkiseudulta toisen jengin. Toki urheilullisesti sen jengit ovat tällä hetkellä kaukana Liigapaikasta (poislukien Jokerit). Kärjessä täydentävistä joukkueista on eittämättä myös TuTo (urheilullisuus, talousalue, halli jne.). Tottahan toki esim. Joensuukin olisi mukana näissä spekulaatioissa yhtenä realistisimmistä nimistä, mutta niin ovat vähintään yhtälailla Espoo ja TuTo.

  Eli Hannulan lausunto ei ole todellakaan mitään paskaa.
   
 7. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä oli. Se ei perustunut mihinkään muuhun kuin kaupungin kokoon tai siis ei perustellut miksi vain nämä kaksi seuraa. Mikä erottaa Jokipojat ja TuTon toisistaan? Jokipojat on velaton, juniorityö liigaseurojen tasolla ja TuTolla on namusedät poistunut, keitä Liigassa arvostetaan kovasti Liigakelpoisuutta verratessa. Hallikin on heillä Liigaan auttamattoman pieni eikä edes täytä lisenssin määrittelemää kapasiteettia joka oli muistaakseni +4000. Velkaakin molemmat osaa tehdä mutta Jokipojilla ei ollut ketään tilejä tasoittelemaan kuten TuTolla aikaisemmin.

  Tuo vertaus vain siksi, että Hannula puhelee mitä puhelee.

  Espoo on toki jossain vaiheessa Liigaseura. Vaatii vaan vielä vuosia että on liigakunnossa. Toisaalta toiveissa tässä olisi nyt suurempikin remontti järjestelmään, minkä myötä jonossa olisi myös TuTo ja Jokipojat. Hermeksen tilannetta en osaa arvioida.

  Juujärvi on loistava kommentaattori. Tuntee pelaajat, sarjan ja ajattelee sarjan tulevaisuudesta kuten siitä pitäisi ajatella myös päättävien henkilöiden.

  Sarjasta muuten välihuomio. Vaikka YLE on alkanut näyttämään pelejä, niin näkyvyys on kyllä ihan pohjalukemissa. Etelä-Suomessa ei varmaan monikaan muista sarjan olemassaoloa enää. Edes kierroksien tuloksia ei medioissa ole tai en ole ainakaan huomannut. Nykytila on heikoin koskaan sarjan historiassa ja voidaan olla todella huolissaan tulevaisuudesta. Kaikki on kiinni uudesta liigan ja liiton sopimuksesta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017 klo 15.32
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Kyllä riittää kapasiteetti Turussa. Eiklhän Tuto pelaisi pelinsä Gatorade-areenalla.
   
 9. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Joo, tuokin mahdollisuus tietysti.

  Tulipahan samalla selville TPS:n hallin nykyinen nimi. Jäänyt Liigankin seuraaminen nollaan ja tiedä yhtään mitä sielläkään nykyisin tapahtuu. Kiitos maksukanavien.

  Yleisestikin, näin Mestisjoukkueen kannattajana. Lätkän seuraaminen on kokonaisuudessa vähentynyt n. 80% ja keskittyy nykyisin maajoukkueiden peleihin, Uskon vahvasti etten ole ainut.
   
 10. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin eihän hän kait missään perustellut väitettä vain kaupunkien koolla tai ainakaan en ole tällaiseen törmännyt?

  Ja jos Hannula jätti kokonaan perustelematta niin sekään ei vielä tee lausunnosta paskaa. Edellä jo esitin perusteluta, joidenka takia juuri Espoo ja TuTo ovat ihan siellä kärjessä, jos on tarvetta hakea Liigalle laajennusta. Ja kuten edellä toin esille, myös Jokipojat ovat varmasti mukana. Jokipoikia ei kuitenkaan ole myöskään perusteltua nostaa näiden kahden edelle vertailussa.

  Itse kannatan täysin avointa Liigaa ja että kaiken keskiössä olisi urheilullinen menestys. On terveen urheilusarjan merkki, että sarjassa on vaihtuvuutta. Tämä tekee myös hyvälle lajille kokonaisuudessaan kautta Suomen, ei vain Liigajengien seuduille.
   
 11. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Mitäs mitäs? Toivakan poistumisen myötä piti alkaa Mestiksen uusi nousu, koska Toivakka oli syypää kaikkeen. Eikö nyt tapahtunutkaan ihmettä vaikka itse pääpiru on poistunut Mestis-ympyröistä?
  Mestiksen myyminen nykypäivänä on varmasti ihan hemmetin vaikeaa, koska Liigallakin on omat vaikeutensa. Jos jokin urheilu ei ole pääsarjatasolla tapahtuvaa, on sen myyminen aikas hankalaa vaikka myyntimiehenä olisi itse Vesalainen!
  Voimia Mestikseen, siellä pelataan kuitenkin ihan laadukasta hokia.
   
 12. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Alkusyksystä Mestiksen sivuilla luki, että sarjan saattohoito on päättynyt ja edessä on "tämän syksyn aikana lopullisesti jalkautettava brändiuudistus".

  Onko joku huomannut, mikä se oli se brändiuudistus? Onko logo erilainen vai meinaako ne, että nettisivut ovat erilaiset kuin ennen? Voihan toki olla, että oli joku brändiuudistus, mutta on mennyt minulta ohi.
   
 13. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Toivakka sai poljettua tämän sarjan syvään kyykkyyn ja traumoja tullaan korjailemaan vuosia.

  Mutta ei nykyinenkään johto ole tehnyt juuri mitään sarjan eteen. Tosin Yle mukaan ja se jo peittoaa Toivakan aikaansaannokset. 2018-2019 kertoo mitä ovat saaneet aikaiseksi Toivakan poistuttua.
   
 14. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Itse pidän yhtenä tärkeimmistä asioista sitä, että sarjasta saadaan mahdollisimman pian ne seurat pois ketkä tulevat pelaamaan lähitulevaisuudessa liigassa. Siis EU, TUTO ja Jokipojat. Mestiksen kehittäminen ei onnistu mitenkään näin, että vuoden parin välein otetaan aina suurin seura pois listalta. Sen sijaan kaikkien potentiaalisten liigaseurojen lähteminen Mestiksestä heti kuin mahdollista on se paras vaihtoehto lähteä rakentamaan sarjaa. Muutamista hyvistä jutuista huolimatta otettiin EU:n mukaantulon myötä kohtuullisen suuri taka-askel. Ei kyse suinkaan siitä kuinka paljon ex-Blues tuo yleisöä otteluihin -> Kannattaa ajatella Mestistä 10 tai 20 vuoden aikajänteellä.
   
 15. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Olen erimieltä. Liian suuri Liiga ei palvele kokonaisuutta. Meillä pitää olla kaksi laadukasta sarjaa ja kohtuullinen Suomi-Sarja. Kiekko pitää pysyä pinnalla läpi Suomen.

  Jo nykyinen asetelma on romahduttanut pelin tason Mestiksessä, koska Liigassa on liikaa joukkueita. Liigaseuroilla on entistä vähemmän rahaa ja laadukkaita pelaajia, minkä johdosta täydennetään rostereita sellaisilla pelaajilla mitkä olisi ennen ollut Mestiksessä. Eli tässäkin mielessä Mestiksen rooli on vähentynyt.

  Suljettusarja näkyy Mestiksessä todella rajusti ja ollaan hiuskarvan varassa romahduksesta. Tähän viittaa sekin, että Liitto kieltää ilmoittamasta todellisia yleisömääriä, pelätään liiton pääsarjan sponsoreiden katoa. Joensuu hyvä esimerkki. Hallissa on porukkaa 500-900 välillä mutta käskettynä pitää vääristää. Medianäkyvyys on liki nolla, sponsoreiden hankinta vaikeaa. Rahaa ei ole pelaajiin.

  Tai toimitaan Espoon tyyliin. Kiristetään junnut halliin TV-peliin, että totuus todellisista katsojamääristä ei tule ilmi.

  Ei yleisöä, ei sponsoreita, ei varaa hankkia laadukkaita pelaajia, eli hiukankin kokeneempia. Pian ei ole varaa hankkia pelaajia ollenkaan. Tasainen mutta varma taantuma vuosien vieriessä, jota Liiga halusikin. Projekti on edennyt kuin se aikoinaan päätettiin. AHL mallista puhui jo vuosia sitten mm. Tapparan tj. Mutta ei tule toimimaan Suomen kokoisessa käpylässä.

  Mestis on nyt nuortenpelaajien kasvattisarja, jonka ainoa tehtävä on jalostaa pelaajia emäseuroille liigaan. Farmisarja ja pahoin pelkään, että pian vielä selkeämpi vielä tyhjemmille katsomoille ja vielä vähemmän kykeneväisiä itsenäiseen toimintaan.

  Eli Mestis ei parane sieltä hiukankin elinkelpoisten joukkueiden poistamisella. Ei ole mitään muuta kehityssuuntaa kuin sarjajärjestelmien uusiminen. Muuten tulee totaalinen romahdus.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Iltapaskassa oli juttua Ilveksen Liigapaikasta. Näinköhän Liiga palaa 14 joukkueen sarjaksi ja karsinnat tulisivat takaisin? Vai hakeeko Ilves vauhtia Mestiksestä ja nousisi takaisin parin vuoden kuluttua yhdessä esimerkiksi Espoo Unitedin kanssa? Oma villi arvaus on, että Manngard lähtee Ilveksestä ja tilalle tulee parempi ja osaavampi omistaja.
   
 17. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Itsellä on kyllä mennyt täysin mielenkiinto suomalaiseen jääkiekkoiluun. Ei ole enää sitä kiimaa, mitä ennen oli. Odotti innolla sitä iltaa, kun oli kierros alkamassa ja sai virittäytyä tunnelmaan. Mestistäkään, ei tule oikeastaan enää nykysin seurattua, vaikka toki jokipoikien pelit tulee katsottua. Liiga nyt ei ole koskaan tullut seurattua aktiivisesti. Mutta onhan liigan ja mestiksen taso laskenut aivan tajuttomasti siitä, mitä se on joskus ollut. Ei vaan riitä tasokkaita pelaajia liigaan, saati sitten mestikseen. Kyllähän se on selvää, että pitäisi saada kaksi suhteellisen kovaa sarjaa. Nyt mennään niin, että on kaksi todella paskaa sarjaa ja kukahan tästä sitten mahtaa hyötyä? Pitäs varmaan jotain tehdä ja pian. Tai onko tässä enää mitään tehtävissä? Kunnon amatöörejä, sanon minä!
   
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Tilanne on minunkin mielestäni todella heikko Suomessa useamman elinkelpoisen sarjatason suhteen. Olen hyvin skeptinen siitäkin että jos vaikka Liigan supistettaisiin 10 joukkueen sarjaksi, sponsorit ja yleisö pysyisivät tippuvien joukkueiden mukana. Se olisi kuitenkin sponsorille helpompaa säästää ne näkyvyyden ostamiseen käyttämänsä eurot, kun sitä näkyvyyttä ei Liigan alapuolella juurikaan ole. Jotenkin pitäisi saada aikaan muutos koko mielipideilmapiirissä, mutta semmoisen saavuttaminen tilanteessa jossa koko divarikiekko on poljettu hyvin syvälle suohon on temppu johon en usko ihan hetkessä pystyttävän. Lisäksi kun liigajoukkueiden päättävät elimet vielä tiedostavat tilanteen, ei ole kovinkaan todennäköistä että siltä suunnalta on mielenkiintoa supistamiseen. Esimerkiksi vaikka Bluesilla nyt ei mitään varsinaista yleisöryntäystä viimeiseksi jääneellä liigakaudella ollutkaan, oli espoolaisten mielenkiinto joukkuetta kohtaan kuitenkin täysin eri tasolla EU:hun verrattuna. Tiedä sitten olisiko mestis-Blues kiinnostanut nykyistä enemmän katsojia ja/tai voisiko tilanne olla erilainen paikkakunnilla joiden naapurissa ei ole liigaseuraa. Käytännössä ainoa esimerkkitapaus kertoo kuitenkin karulla tavalla siitä miten pahasti yleisön mielenkiinto ja näkyvyys romahtavat sarjatason vaihtuessa matalampaan ja tämä on omiaan pitämään Liigaa tiukasti säpissä ainakin tippumismielessä.

  Onkos YLEltä muuten saatavissa dataa siitä minkä verran tv:ssä näytetyt mestismatsit ovat saaneet katsojia? Areenassa näköjään EU - TUTO kerännyt huimat 1484 katselukertaa ja tuon parivaljakon luulisi sentään olevan sieltä kiinnostavimmasta päästä (verrokkina JypA - KeuPa 646 ja KeuPa - SaPKo 651 katsojaa).
   
 19. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  On tietysti hyvä, että Yle on ottanut Mestiksen ohjelmistoonsa, mutta kun ei siellä osata kokonaisvaltaista markkinointia tehdä. "Vanha kunnon kommunistien Yle" lähettää kyllä pelit, mutta "unohtaa" esim seurata sarjaa Urheiluruudussa systemaattisesti vaikkapa edes tulosten muodossa. Edes radion Kiekkokierroksella ei tuote ole sen vertaa vakioitu, että otteluita seurattaisiin samalla intensiteetillä illasta iltaan. On ihan illan juontajasta ja hänen henkilökohtaisesta mielenkiinnostaan kiinni, tuleeko tuloksia ja tietoa Mestiksestä vai ei. Varmaan Mestis -pelien lähettämispäätös on tehty eri norsunluutornissa kuin missä päätetään esim urheiluruudun sisällöstä. No, säilyypähän toimittajilla se niin himokkaasti uutispuolella peräänkuulutettu toimittajan vapaus ja voidaan olla ilman esimiesten ahdistavaa ohjausta. Kiitos kuitenkin siitä, mitä saatte aikaan.

  Helsinki-areenan hengessä - YLE
   
 20. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Vähän samaa fiilistä itelläkin, vaikka nyt pitäisi olla into huipussa kun SaPKo kerrankin pärjää. SaPKon otteet vielä kiinnostaa, mutta noin muuten aika sama. Eilinenkin kierros ei paljon innostanut, kun ei oma joukkue pelannut. Olishan se oikeasti siistiä seurata ketkä tulevat kohtaamaan karsinnoissa, olivatpa liigakarsintaan pääsevän mestisjoukkueen fasiliteetit mitkä tahansa.

  Kevään kiekkokiimaa ei todellakaan enää ole ja sen huomaa yleisömääristäkin molemmissa sarjoissa. Sarjajohtaja Tappara eilen, alle 4000 katsojaa. Toki monet muutkin asiat vaikuttavat yleisömääriin, mm. kilpailu ihmisten vapaa-ajasta, kun on muutakin viihdykettä tarjolla kuin joku kiekkopeli. Ehkä jostain välieristä alkaen alkaa liigassa yleisö kiinnostua, sitä ennen aika valjua ollut viime vuosina.

  Mutta liiga ja kiekkoliitto itse haluaa tällaista hengetöntä virkamiessarjasysteemiä, niin nyt saavat mitä tilasivat. Ketä helvettiä kiinnostaa mennä katsomaan merkityksettömiä liigapelejä tai akatemia-joukkueita mestiksessä?
   
 21. Linnankundi Jäsen

  Ensimmäistä Savonlinnasta televisioitua peliä katsoi TV2:lla 92000 katsojaa ja tavoitettavuus reilu 400000.
   
 22. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Eikös tuo areenassa näkyvä katsoja määrä ole kertoja monesti "ohjelmaa" on jälkikäteen katsottu, ei live lähetyksen katsoja määrä?
   
 23. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Aika villi arvaus..keksitkö itse, vai luitko lehdestä ?
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Enpähä nyt sitten tiedä. Oma näkemys on että Mestiksen taso ei ole mihinkään romahtanut. Tai ehkä laajalla historian kaarella on mutta toisaalta 20 vuotta vanhaa jääkiekkoakaan ei voi verrata nykyiseen. SIitä olen sitten täysin samaa mieltä kaikkien kanssa että Liigan taso on tällä hetkellä huonointa mitä se on ehkä koskaan ollut. Kenenkään ei tarvitse ihmetellä miksi se ei tuotteena kiinnosta. On täysin käsittämätöntä miten tyhmää sakkia siellä johdossa seilaa. Miettikääpä jos Liiga olisi pörssiyhtiö, ei yksikään noista vallan kahvassa roikkuvista tunareista olisi missään roolissa enää mukana.
  Liigassa pitää tehdä rohkeita liikkeitä, että suomalaisen jääkiekon uskottavuus säilyy. Ja niitä liikkeitä on tehtävä äkkiä.
  Liiga auki ja pienemmäksi, silloin sponsorien lahkeissa roikkuva lauma on pienempi, sarjasta saadaan laadukkaampi ja yleisöä saattaisi taas kiinostaa. Näin sitten Liigassa olevien pelipaikkojen väheneminen valuisi Mestiksen hyväksi. Sitten ehdottomasti karsintojen palautus, koska se kiinnostaa ihmisiä ja se olisi sponsoreille syy tukea alemmankin sarjan joukkueita.
  Tuo Liigan toiminta on valittettavasti sellaista sisäänpäin käänytynyttä suhmurointia, että se on nyt sitten katsojamäärissä ja sarjan tasossa sattunut omaan koipeen.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Hyvä huomio, Areenassahan listataan tosiaan ainoastaan tallenteiden latauskerrat. Livelähetysten katsojamääriä en ainakaan tallenteesta löytänyt. Ajattelin katsoa huomenna suorasta lähetyksestä jos siinä näkyisi katsojien määrä livenä, mutta eihän huomenna näköjään peliä tulekaan (eikä näköjään myöskään tv:n kautta), eli pitää yrittää ensi viikon perjantaina muistaa tuo vilkaista.