Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mitä jos sopimus on tehty määräajassa, mutta luopuva seura ei ole hyväksynyt siirtoa vaikka ei olisi ollut perusteita estää sitä. Sitten on selvitetty onko perusteita vai ei ja kun niitä ei ole niin määräajassa tehty siirto astuu voimaan.
  Ihan arvaus vain, en tiedä asiasta mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017 klo 10.10
 2. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Lainaus:
  No mitä väliä silläkään on, eli jos luovuttava seura ei halua antaa pelaajaoikeuksia aikamäärän mennessä niin säännöt sanoo ettei sillon siirrytä. Pelaajan pitää olla suomessa kirjoittamassa 15.2. 23.59 mennessä soppari ja siirtolaput. Voihan olla että Luce on ollut suomessa tekemässä lappuja mutta käsittääkseni sillä ei ole mitään merkitystä ennenkuin luovuttava seura näyttää vihreä valoa.
   
 3. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Jotta saadaan paremmat mahdollisuudet Tampereen seudulle säilyttää farmiseura Mestiksessä. Ei äkkiä muutakaan keksi kyllä.
   
 4. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tässä Lucen tapauksessa näyttää siltä, että IIHF on tämän lisäajan antanut. Ainakin Aamulehti näin vihjaisi. Jääkiekkoliitto (Teemu Vanhala) tietysti ollut tuota myös selvittämässä.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  No jos sillä ei ole mitään perustetta olle luovuttamatta pelaajaoikeuksia niin se ei voi sitä tehdä. Silloin voisin kuvitella, että siirto jäädytetään ja selvitetään onko siirto evätty perusteetta vai perustellusti. Jos olisi syy estää niin silloin se ei voi tulla voimaan, jos ei ole syytä niin silloin ei voi olla näyttämättä vihreää valoa. Mikäli tässä asiassa on kiistatilanne niin silloin se selvitetään kuten oletan tässä nyt käyneen.
  En usko, että LeKi ja Luce ovat keksineet siirtoraan jälkeen alkaa tekemään siirtoa. Ovat tehneet sen aikarajoissa mutta luopuvan perusteeton siirron kieltäminen on viivästyttänyt siirron hyväksymistä yli siirtoajan.

  Tämä on olettamusta ja jos näin on tässä ei ole pienintäkään dramatiikkaa.

  E: en ollut ihan jäljillä, mutta en enää pyyhikään. Tässä aamulehteen linkki LeKi sai poikkeusluvan entisen liigatähden hankkimiseen – ”Siellä oli erimielisyyksiä” - Aamulehti
   
 6. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  No perkele, olin sittenkin aikalailla oikeassa arvailujeni kanssa.
   
 8. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Minusta homma on aika selkeä tässä Luceniuksen tapauksessa. Oikeus voitti. Oleellista tässä on se, että LeKi oli ajoissa liikenteessä ja siirto olisi mennyt ihan aikarajojen puitteissa, ellei saksalainen seura olisi oikeudettomasti kieltäytynyt antamasta papereita.
   
 9. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Luce ja Leki on toiminut ihan oikein, hyvä ulostulo Mestikseltä asian suhteen niin ei jää hiertämään edes minua. Saksa on paska maa.
   
 10. Lieminen Jäsen

  No nyt! Hyvää tiedotusta Mestikseltä. Seuraavan kerran siellä Mestis-toimistolla ollaan ehkä hereillä jo ennen palstojen lueskelua :)

  Itse tapaushan meni ihan reilusti, hyvä näin.
   
 11. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  KeuPa playoffeissa:

  Lainaus:
  Tähän se on mennyt. Tuollaset vajaan 200 kilon pelaajakustannukset kuitataan muilla seuroilla.
   
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Tai sitten voisi vaikka katsoa millaisia pelaajia noi on.
  Erving 1 peli
  Aitola 1 peli
  Suistio 8 Liigassa, 36 A-SM
  Allen 8 Liigassa 32 A-SM
  Honka 20 Liigapeliä 28 A-SM
  Niemelä 1 peli
  Tiainen 1 peli
  Sund 21 peliä
  Ratinen 3 Liigassa, 41 A-SM

  Sieltä tuli siis vitun junnarit ja hoiti mestaruuden ja te itkette farmia. Missä se farmi? Nuoret kaverit kehittymässä Mestiksessä kun eivät mahdu Liigaan ja kun ei ole mitään drafteja niin ovat Liigajoukkueessa sopparilla. Mutta ei ne edes pelanneet Liigassa!
   
 13. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Pelimääristä ei vissiin ollut kysymys, vaan siitä kenen leipää syöt. Voithan toki sanoa, että ei sillä ole mitään merkitystä, mutta koska pelaajien palkan maksaa muu kuin Keupa voitaneen sanoa, että Keupan mestaruudesta iso osa on liigaseurojen ansiota. Varmasti olisi mukavampi voittaa puhtaasti omilla pelaajilla. Mestaruuskuvista päätellen myös Keupan omat sopimuspelaajat, jotka eivät finaaleissa pelanneet ovat päässeet myös juhlimaan.
   
 14. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Miten te kuvittelette että tää touhu toimisi? Liiga ei voisi omia junnuja sitouttaa soppareilla, ettei tuu Mestiksessä paha mieli? Mihin ne junnut sitten menee? Minä nyt sentään ymmättän kritiikin jotain 26vuotiaita kohtaan jotka on Liigasopparilla Mestiksessä, mutta aika naurettavaa jotain A-junnuja kritisoida.
   
 15. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Mitähän yrität viestittää? Eikö se kaikista perimmäisin paha juuri ole tässä mitä kuvailit, että pari liigaseuraa ylläpitää yhtä mestisjoukkuetta. Mitä jos Liigaan tuotaisiin vaikka Washington Capitalsin ja Pittsburgh Penguinsin nuorista/ylijäämäpelaajista koostettu seura. Tosi hyvät mahdollisuudet muilla sen jälkeen.

  Trollille mukava vastailla, joo-o.
   
 16. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Jos palstalla on syvempää tietämystä omaavia seuraajia, olisi kiinnostavaa nähdä vertailut joukkueissa pelanneiden pelaajien yhteispalkasta. Siis kuinka paljon maksettiin yhteensä farmina toimivien joukkueiden pelaajille Mestis-joukkueen itsensä ja Liiga-joukkueen toimesta vs. mahdollisimman itsenäiset joukkueet. Tästä saisi iänikuisen "farmit v*uun" -pärinän sijaan faktaa, onko täysin itsenäisenä toimiminen enää edes käytännössä mahdollista.
   
 17. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Edelleen se on sama onko lainapelaaja 20- vai 40-vuotias. Pääsääntöisesti ovat näitä nuorempia, mutta ei kai sen pitäisi olla mestiksen ongelma mihin liigaseurat omia a junnujaan panee? A-junioreitten liigaan? Joku järkevä suunta lainoissa tulisi olla, vaikka alkuun enintään viisi lainapelaaja kentällä ja eikä kahdesta eri seurasta lainoja. Tappaa mestiksen oman identiteetin, jos joukkue ei saa ilman lainoja täyttä kokoonpanoa peleihin. Myös sen verran pitäisi olla tyyliä, ettei esimerkiksi liigaseuran maskilla pelattaisi mestiksessä.
   
 18. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Tämä kiinnostaisi muakin. Tosin se pitäisi sitten suhteuttaa pelattuihin otteluihin. Veikkaan, että KeuPan ja LeKin pelaajien palkoista yli puolet maksaa emoseurat. Vaan kun palkat ei ole julkisia niin ei taideta arvausta parempaan päästä.

  Siltä kuitenkin näyttää että Mestis kehittyy pelaajahautomoksi, jossa pelaa lähinnä liigaseurojen akatemioita.
   
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Pitäisikö avata ketju, jossa kommentointioikeudet on vain asianosaisilla? Käytännössä siis mestisjoukkueiden kannattajilla. Ei tästä tule helvettiäkään, että aina tullaan epäolennaisuuksiin puuttumaan(nyt esim palkka nostettiin kysymykseksi) heti kun ollaan pääsemässä ytimeen tai edes sinneppäin.
   
 20. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Olen lukenut näitä avatkaa liiga, ehdotuksia liigan sarjajärjestelmäksi, mihin menet mestis ketjuja niin keskustelu etenee käytännössä aina samalla tavalla. Tuntuu, että nykyisen järjestelmän vankkamattomat kannattajat pelkäävät jotain mitä uudistus voi tehdä omalle seuralle. Nämä keskustelut ovat vain meidän mietteitä miten mestistä ja yleensä suomikiekkoa voisi parantaa niin jotku ottavat ne syvällisesti, että kaikki ajatukset muutoksesta on torpattava ja aina samoilla perusteluilla. Keskustelu ei etene, mutta se kait se onkin turvallisinta.
   
 21. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  On se helvetin vaikeeta Mestispampuilla tehdä päätös että liigalainoja saa käyttää esimerkiksi sen 3-4 pelaajaa per peli. Loppuisi tuo ovienkolistelu mutta kun ei. Paljon lie liigapamput maksaa Mestispampuille että pitävät turpansa tukossa eivätkä saa esim. tuota sääntöä aikaiseksi. Pakko tuossa on olla jotain omaa lehmää ojassa kun joka vuosi kun pitäisi päätöksiä sarjan tulevaisuuden eteen tehdä niin suurinpiirtein paskotaan urakalla housuun.

  Tuo 3-4 pelaajaa per peli sääntö kun tulisi voimaan niin sen tietäisi jo nyt että Mestiksen pudotuspeleissä ei pyörisi KeuPan ja LeKin kaltaisia joukkueita. Eikä ne sinne kuulukaan, se on mun mielipide.
   
 22. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Tiivistettynä: Ei pitäisi voida olla mahdollista että liigajoukkue ylläpitää mestisjoukkuetta, joka tappelee samassa sarjassa missä pääsääntöisesti muiden joukkueiden perimmäinen pyrkimys on nostaa jatkuvasti seuran profiilia ja sitä kautta pärjätä taloudellisesti ja pelaajiltaan isoksi osaksi omavaraisena seurana.

  Jatkoaika on vain niin väärä paikka Mestikselle, siis ihan viimiseen asti väärä paikka kun minkäänlaista ylläpitoa ei ole. Tämä osio vaan makaa täällä oksennuksessa.
   
 23. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Joo JYP ja Lukko puoliksi maksaa KeuPan touhut. Ei helvetti. Siellä saa pari jätkää junnusopparilla karkkirahaa tonnin kuussa = Liigajoukkue ylläpitää.

  Sitten peppukipeenä haukutaan jatkoaika, väitetään muita trolleiksi ja ehdotellaan että pitää kieltää ihmisiä kirjoittamasta kun ne ei ymmärrä. Huimaa touhua.
   
 24. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Eikö riitä Liigassa puheenaiheet vai mitä vittua sää täällä teet? Siellä on finaali menossa.

  Lainaus:
  Keupalta puuttuu ne karkkirahat.
   
 25. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Minun tietääkseni tällä palstalla kyllä saa kirjoittaa ihan mihin alueelle vain. Sinä voit ohjata valituksesi @Moderaattorit jos tuntuu että olen jotain sääntöä rikkonut.