Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  United ei saanut paikkaa Bluesin perimänä, vaan asiassa huomioitiin Espoolainen juniorityö. Lähes sama, mutta kuitenkin eri asia. Jos vaikka Tampereen seurat menisivät konkkaan, niin samasta syystä varmaan sielläkin aloitettaisiin Mestiksestä. Koska sinne riittäisi junnut. Tietysti vain jos muuten olisi rahkeita, kuten Unitedin tapauksessa oli.
   
 2. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Ikävä pilata päiväsi Blöö mutta tämä on käytäntö kaikkien joukkueiden kanssa. Jos konkurssiin mennyttä joukkuetta joku halukas lähtee pyörittämään on sen aloitettava alemmalla sarjatasolla ja maksettava edellisen toimijan (säännöissä määrättyjä) velkoja saadakseen lisenssin. Yleensä jatkaja ymmärtää kunnioittaa historiaa ja perinteitä mutta tässä tapauksessa haluttiin "kurottaa kuuta taivaalta" ja tilalle perustettiin monilajiseura uudella nimellä.
   
 3. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Onko sulla tarjota jotain faktaa tämän väitteesi tueksi? Tietääkseni Mestis on se jääkiekkoliiton alaisten sarjojen korkein taso. Heillä ei pitäisi olla mitään velvollisuuksia ottaa ketään liigasta poistunutta joukkuetta automaattisesti sarjaansa. Mestikselläkin on tarkat kriteerit sen suhteen ketkä täyttävät sen lisenssivaatimukset, eikä siellä varailla paikkoja erikseen liigapudokkaille, vaan lisenssiä haetaan tapauskohtaisesti.
   
 4. -Jonne- Jäsen

  Pitäisköhän Espoossakin alkaa keskittymään menevään ja tulevaan, tämän joka ketjussa esiintyvän menneisyyden itkemisen ja lahjakorttien toiveissa elämisen sijaan?
   
 5. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Lainaus:
  Kiitos! Täysin samaa mieltä
   
 6. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Muistanko oikein, että Hiltunen ehdotti 12 + 12 joukkueen Liigaa + Mestistä? Äkkiseltään homma kuulostaisi todella hyvältä. Jännitettä olisi tarjolla joka joukkueelle aina kauden loppuun asti, kun ensimmäiset 8 menevät play-offeihin ja pohjimmaiset 4 pudotuskarsintaan. Yhteistyökumppaneita ja yleisöä miellyttäisi, kun joukkueen tähtiä ei olisi varaa myydä pois kauden lopussa kun millään ei ole mitään väliä (tästä kotikaupungissani onkin kokemusta.) Huonon liigavuoden jälkeen joukkue pääsisi toipumaan Mestikseen, jossa esim. omien junnujen nostaminen näyttöjä antamaan olisi realistisempi vaihtoerto. Samalla sekä Liigan että varsinkin Mestiksen pelien taso paranisi. Heittopussejakaan tuskin pääsisi niin herkästi syntymään.

  Iso kysymys toki on se, mitä tehtäisiin jos vaikka KeuPa menisikin päätyyn asti ja pitäisi alkaa miettiä Liigalle kelpaavaa peliareenaa. Toki tämä myös tarkoittaisi automaattisesti myös neljän nykyisen Mestis-joukkueen tipahtamista Suomi-sarjaan, mutta kelpaisiko kuitenkin kun tie Liigaan olisi periaatteessa auki ajan ollessa oikea?
   
 7. Linnankundi Jäsen

  Kannatettava ajatus tuo 12+12 ja kun vielä yhteistyösopimukset kiellettäisiin kahden ylimmän sarjan kesken ja siirtosääntöihin muutenkin lisää karenssiaikoja, niin hyvä tulisi. Suomisarja siihen alle sitten kaksilohkoisena 10 +10 ja karsinnat Mestiksen ja suomisarjan välille, niin uskoisin väsähtäneeseen suomikiekkoon tulevan kiinnostusta aivan uudella tavalla.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin en tiedä sitten onko sillä oikeasti mitään väliä minkäkokoinen halli jollain liigajoukkueella olisi jos sattuvat pelillisillä ansioilla pääsevän karsintoihin ja nousemaan. Sehän vain olisi lajille ja sille kaupungille piristysruiske jos edes kaudeksi pääsisivät liigaa pelaamaan. Laji tarvitsee eri kaupunkien buumeja, niitä mitä Jukurit, Kookoo ja Sport on edelliskausilla nauttinut. Tuo saattaisi vain myös vauhdittaa vain monen mestisjoukkueen kaupungeissa remonttien tai uuden hallin rakentamista jos nousu saattaisi olla ajankohtainen. Jos Keupa täyttäisi taloudelliset seikat niin pelatkoon vaikka 1200 katsojan hallissa suurimman osan peleistä. Eihän se olisi kun kauden tai kaksi visiitti todennäköisesti liigaan. Joku superlinsenssi pienemmän hallin omistaville ja vaadittaisiin sitten myöhemmin +4000 hallia.

  Tuolla systeemillä ei varmaan kenenkään tarvitsisi nykyisestä mestiksestä tippua Suomi sarjaan, muutama farmiseura pois vain niin todennäköisesti onnistuisi sillä. Tosin ei välttämättä kaikkea yhteistyötä ja "farmisopimuksia" tarvitsisi sarjatasojen välillä heittää pois, mutta esimerkiksi karenseja nostaa ja yrittää joukkueiden imagoja muuttaa enemmän omavaraisemmaksi ja ehkä seurat pystyisivätkin paremmin rahallisesti toimimaan ilman yhteistyötä jos sarjan taso ja tv sopimuksen arvo nousee.
   
 9. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Sitten KeuPa pelaisi liigapelinsä Keuruulla. Se olisi KeuPan ja Keuruun ongelma, jos eivät saisi pienen hallinsa takia tarpeeksi lipputuloja. Routa korjaisi aikanaan joukkueen takaisin siihen alempaan 12 joukkueen sarjaan. Kyllä mä väitän, että pitkässä juoksussa kuitenkin samat joukkueet siellä 12 joukossa pelaisivat kuten nytkin ovat liigassa. Ja kolmen nykyisen liigajoukkuen kohtalo olisi olla siellä alempana ainakin jonkin aikaa. Välillä tulisi pientä vaihtuvuutta ja sehän olisi tässä se homman suola. Kuka voittaa mestaruuden ja tippuuko joku. Mutta sitä epäonnistumista (tippumista) liigapomot pelkäävät ihan liikaa. Nyt siitä on tehty mörkö, mutta jos se toiseksikin ylin sarjataso saisi jonkun arvostuksen sarjojen avoimuuden myötä, niin ei se tippuminen olisikaan niin kamalaa. Homma jatkuisi jonkin aikaa alemmassa sarjassa, joka yhtä lailla olisi kilpailullinen ja tavoitteellinen.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki siinähän se tällähetkellä suurin ongelma on että kuilu sarjatasojen välillä on (vielä) lian suuri, mutta tätä pitäisi pystyä kaventamaan juurikin esimerkiksi tällä 12+12 muodostelmalla tai jollain muulla. Lisäksi joku porkkana jolla tippunut joukkue pystyisi taloudellisesti selviämään, olisiko se sitten täysi TV-raha myös seuraavalla kaudella mestiksessä ja ehkä karsinnoista voisi kerätä pientä pottia tämmöiseen tukirahastoon. Lisäksi jos saa liigaosakkeen rahat takaisin niin sillä rahalla varmasti saadaan tarvittaessa välttämättömimmät maksut maksettua ennenkuin saa täydet säästötoimet tehtyä.
   
 11. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Et vissiin huomannut, että kukaan ei lähtenyt pyörittämään konkurssiin mennyttä joukkuetta (Blues), vaan Espooseen perustettiin uusi joukkue (United). Jostain syystä tämä tuntuu eräille olevan erittäin vaikeatajuinen asia. Siis varsinainen älyllinen rubikin kuutio ratkaistavaksi. Ylivoimainen kerrassaan.
   
 12. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Hiltunen oli viime viikolla jonkun Liigapelin studiovieraana ja vastasi kysymykseen, monta joukkuetta näet Liigassa vuonna X (en muista vuotta, mutta olisiko ollut 2018)
  Ja vastaus oli, että näkisi Liigassa pelaavan 10-12 joukkuetta. (saattoi olla 14, mutta kymmenen oli toinen raja)
  Puheet viittasivat silti hyvin vahvasti siihen, että Liigasta ei putoaisi joukkueita pois, vaan Liigasta tulisi muiden sarjojen kanssa Eurooppalainen sarja tilalle jonne sitten Suomesta siirtyisi joukkueita. En tiedä onko tämä ihan minun omaa päätelmää, mutta niin siitä puheesta ymmärsin.

  Voisin olla jopa kannattaja tuollaiselle Eurooppalaiselle sarjalle. Tällä hetkellä kaikki näkevät, miten karu on Liigan tila. Sarjjan taso on pudonnut lähes vuosittain ja nyt siellä viilettää monessa joukkueessa palaajia jotka eivät vaikkapa 2000 luvun alussa olisi mitenkään mahtuneet Liigaa pelaamaan. Siis laatupelaajia ei riitä noin moneen joukkueeseen ja toisaalta ei ole rahaakaan houkutella kovia ulkomaalaisia. Jos puhutaan vaikka sellaisella mittarilla kuin MM-kisatason pelaajat niin paljonko niitä nyt Liigassa pelaa?

  Tämä ei varsinaisesti vastaa mihin menee Mestis, mutta Mestiksen suunta riippuu paljon siitä mihin menee Liiga.
   
 13. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Perkele, on ne ovelia. Lupaus pitää ja Mestiksestä ei nosteta ketään Liigaan. Tällä menolla EU pääsee Liigaan suoraan Suomi-sarjasta.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Eihän tuo mikään Hiltusen oma idea ole vaan Kummolalta peritty. Kummola ainakin Radio puheessa viime talvena puhui lämpimästi kv. liigasta johon kolme- neljä liigan rikkainta seuraa siirtyisi ja loput jäisivät pelaamaan SM-liigaa. Sen takia Mestiksestä on nostettu joukkueita liigaan.
   
 15. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Olisi kyllä huikeinta ikinä.
   
 16. Lätkä Jäsen

  Olipa tänään positiivinen YLEn Urheiluruutu(15.10.2016)...la 15.10.2016 | Urheiluruutu | TV | Areena | yle.fi (uutinen alkaa ajassa 11:20)

  Sarjajärjestelmistä haastateltiin mm. Antilaa ja Hiltusta. Hiltusen sanoma oli aivan selkeä....AVOIMET SARJAT! Antila tyylilleen uskollisena täydellisen ympäri pyöreillä vastauksilla, toki varovaisen positiivinen hänkin....mutta Hiltusen sanat todella lämmittivät mieltä. KIITOS Heikki Hiltunen!

  Asenne on muuttumassa nyt ensi kertaa 20 vuoteen. Hyvä tästä tulee ja muutaman vuoden päästä näemme aitoja nousukarsintoja!
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2016 klo 23.02
 17. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Niin siis vanhasta Mestis-seurasta tullut kaveri sanoi mielipiteensä. En tuosta mitään ylimaallista "sanomaa" saa mutta hyvähän se on sinunkin toivossa elää. Liigaseurat tuosta kuitenkin lopulta päättävät ja aika monta mutkaa tulee olemaan matkassa. Toki hieno on suunnitella ja ideoida mutta se todellisuus on kuitenkin aika kaukana näistä runolauseista.
   
 18. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Eipä siinä mitään oikeeta asiaa ollu. "On puhuttu tästä Liigan avaamisesta blaablaablaa". Sitte PJ sano oman mielipiteensä sekä ettei oo yksin tuota mieltä, mutta sehän ei kerro mitään. En oo ihan heti valmis uskomaan että nuo sanat toteutus vaikka kuinka toivon, Liiga seurat tuon loppuen lopuks päättää eikä sieltä kukaan halua tippua. Toivottavasti tuo avaus "tällä systeemillä pelataan seuraavat kaksi kautta" pitää paikkaansa, tai jos ei niin nostais edes Mestiksen voittajan niin olis edes urheilullisuutta nostossa mukana.
   
 19. -Jonne- Jäsen

  Alan olla vakuuttunut, että Liiga aukeaa kuten on uumoiltu. Liiton ja Liigan sopimus päättyy 2-vuoden kuluttua ja nyt on siis ns. viimeiset oljenkorret neuvottelupöydässä Mestiksen tulevaisuuteen. Suomen Jääkiekkoliiton pj. Harri Nummela kannattaa myös avoimia sarjajärjestelmiä kuten Liigan pj. Heikki Hiltunen.

  Kausi 2018-2019, paluu kilpaurheiluun?

  Millaiset sitten tulee olemaan sarjajärjestelmät; riittääkö munat räjäyttää koko systeemi uuteen muottiin? Aletaanko vähentämään liigajoukkueita?

  Karjalaisessa mainittu Nummelan avoimien sarjajärjestelmien kannatus.

  Nummela ei surkuttele maailmancupin menestystä
   
 20. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Ensimmäiseen kysymykseen kyllä, toiseen melko varma ei. Liigajoukkueet päättävät kuitenkin itse joukkuemäärästä ja epätodennäköiseltä tuntuu että enemmistö suostuisi vähentämään joukkueita, ainakin jos vähentäminen tapahtuisi pelillisin perustein ja voisi koskettaa myös "perinteisiä" liigatiimejä. Todennäköisimpänä pidän (jo vuosia kannattajien puheissa esillä ollutta) vaihtoehtoa ykkös- ja kakkosliigasta joiden joukkuemäärä on yhteensä se n. 20 (monella taholla näpit ristissä Jokerien paluun suhteen, luonnollisesti lisäksi TUTO, JoKiPo, Blues ja viides sitten enemmän arvalla. Toisaalta jos Jokereita/Bluesia ei saa takaisin niin 18 olisi kanssa mukava tasaluku) ja katto-organisaatio pitäisi huolen siitä ettei tippuminen kakkosliigaan olisi taloudellinen katastrofi, esim. molemmat sarjat käsittävällä valtakunnallisella tv-sopparilla.
   
 21. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  PJ puhu 20-24 joukkueesta ymn ja jotenki olis loogisempi vaihto ehto tuo 12+12 tai jopa 10+10 kuin 9+9. Itestä ainaki tuntuis jos alle 10 joukkueen sarjaa vetää niin sillon se nostaa keskinäisiä ehkä vähä liikaa tai sitte pitäs pudottaa pelimääriä.

  Samaa mieltä että liigaa ei varsinaisesti avata koskaan. Eihän kukaan osakkeen omistaja halua mahollistaa tilannetta että oma paikka liigassa lähtee alta heikon kauden jälkeen. En usko että vielä tuollon ollaan tuosta 16 joukkueesta laajentamassa, mutta eiköhän ne espoon nosta sinne ens kauden jälkeen jos ei SuomiSarjaa kolua sillä hetkellä. Tai voihan ne nostaa silti, eihän se sarjaa kato vaan edellytyksiä pelata liiga tasolla.
   
 22. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Joku tämänkaltainen voisi ollakin realistinen ja ei olisi kyllä yhtään pöllömpi rakennelma. Hiltunen taisi tarkoittaa vastaavaa.

  Täysin avoimen karsinnan paluu ei ole todennäköinen mutta nykyinenkään ei tule jatkumaan.
   
 23. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Liiton ja liigan sopimus umpeutuu kai vuonna 18 eli silloin jotain tapahtuu taatusti. Mieluiten aito urheilullisuus pleiin eli yksi tippuu ja toinen nousee ja siihen vielä sekaan jotkut karsimaan.
   
 24. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Miksi pitäisi tippua suoraan? Eiköhän se karsinta pitäisi pelata vaika tyyliin 2+2 kummastikin "sarjasta". Tuo mahdollinen uusi sarjajärjestelmä on kyllä vaikea pähkinä purtavaksi. Nyt kun itsekin näkee entisen Mestisjoukkueen ja nykyisen liigajoukkueen fanina tuon tilanteen. Liigaan nouseminen nykyisellään on pitkä projekti, se ei pysty tapahtumaan vuodessa eikä kahdessakaan.
  Jukureiden nousua valmisteltiin noin 5 vuotta tosissaan. Ero sarjojen välillä on isompi kuin ikinä vielä Mestiksessä ollessa olisi voinut arvata. Nämä erot eivät siis tarkoita pelkkiä kentällä tapahtuvia asioita.

  Toimiva malli esim. 10+10 tarkoittaisi todella isoja panostuksia alemmalle tasolle. Budjetit, hallit, organisaatiot jne. pitäisi laittaa ihan eri tasolle. Mistä rahat? Sehän tässä on varmaan se perimmäinen kysymys?
   
 25. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  En jaksa muuten näitä sarjajärjestelmäkeskusteluja enää käydä, mutta Jukurithan on nimenomaan hyvä esimerkki siitä miten loppuviimein pieni tuo ero on. Jääpallokaupungissa halli pullistelee väkeä kun jakaa ilmaista makkaraa ja jäädyttelee paitoja. Homma roilottaa helvetin hienosti kun on vaan hommattu oikeat (toki varmasti myös kalliit) ukot (Vesalainen, Tuominen, Dufva) puikkoihin. Ei se ole ajasta kiinni, Joensuussa tehtiin liiganousua vuosikymmen, sitten noustiin, pudottiin, noustiin, pudottiin ja lopulta mentiin konkurssiin. Kyllä se on tekijöistä kiinni.

  Ei Mikkelissä ole mitään sellaista mikä tekisi siitä jonkun maagisen kaupungin, jossa tehdyt urotyöt eivät onnistuisi muualla. Kokkolan kokoinen kylä ja kiekkoperinteet ulottuvat Tarja Halosen aikaan.

  Tekeminen ratkaisee kaiken, näin se vaan on. Se on toki ihan selvä myös että näitä tekijöitä ei joka oksalla riipu.