Liiga ja Jokerit 2013–2014

  • 817 674
  • 2 909

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jos Jokerit suljettaisiin liigasta ensi kaudeksi niin näin ajatuksena eikös tuon pelaajayhdistyksen ehdot täyttyisi sillon jos Jokerit vuokraisi pelaajansa muille seuroille liigassa. Pelaajat saavat harjoittaa ammattiaan samalla tasolla ja palkan maksun suorittaa Jokerit.

Eli Jokerit vuokraisi pelaajiaan samoille seuroille, jotka vaativat siltä kohtuuttomia rahoja? Aika epätodennäköinen skenario.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Jokerit omistaa venäläiset - hyvin pian

Jos joku kuvittelee, että venäläiset ostivat vain raskaasti tappiollisen halliyhtiön, niin kannattaa avata silmät viimeistään nyt. Jokerit on pommin varmasti 1-3 vuoden sisään venäläisten omaisuutta ja se on kirjattu optiona Hartwal areenan kauppakirjaan. Jos Jokerit olisi pysynyt Hjalliksen tai kenen vaan suomalaisen omistuksessa, minusta tämä koko kuvio olisi aivan loistava asia. Mutta se, että Jokerit omistaa venäläiset risoo ainakin minua tosi paljon. Onko Jokerit enää sen jälkeen se Jokerit, jota me olemme oppineet Suomessa rakastamaan ja vihaamaan? Jos Venäläiset ostaisi HIFK:n, loppuisi minulta seuran kanattaminen saman tien.

Ja ainut syy myyntiin, oli se rahojen loppuminen. Kuten Hjallis totesi, ei halua lapsilleen jättää tällaista velkataakkaa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
No väännetään sitten kun vaatimalla vaadit. Eli SM-liiga ei voi millään tavalla estää lopullisesti Jokereiden KHL -kuviota. Harkimo ja kumppanit pistää uuden Jokerit Helsinki -joukkueen pystyyn ja siirtää pelaajat sen lipun alle PISTE

Olet kyllä varsin huvittava rautalankoinesi :)

Voit toki olla tuota mieltä ja lisätä oikein monta pistettä. SM-Liiga ei ole. Se myös pitää asiaa riidattomana ja viittaukset julkisuudessa antavat myös Jokerien lakiasioita hoitavien ymmärtävän asian.

"Itse pääasian osalta liiga toteaa olevan riidatonta, että siirtyminen kilpailevaan liigaan edellyttää liigan hallituksen antamaa suostumusta. Tällaista lupaa ei liigalta ole pyydetty, koska liigalle nyt annetun tiedon mukaan ja vastoin julkisuuteen annettuja tietoja, sitovia sopimuksia Jokerien siirtymisestä KHL-liigaan ei ole tehty. ", SM-liigan tiedote 16.7.2013 - SM-liiga

Et vastannut olennaiseen kysymykseeni, oletettavasti, koska se haittaa uskomuksiasi tai olet vain pihalla :)

Jos SM-Liiga on väärässä, miksi Jokerit ovat antaneet, niin huvittavan selityksen KHL:stä ja virallisen siirtymisen puuttumisesta?

Samalla kun esimerkiksi seuran viralliset sivut tiedottavat joukkueen siirtyvän KHL:ään ja Jääkiekkoliitolta on suhmoroitu ihan pikaisessa puhelinkokouksessa lupa.

Ymmärrän kyllä, että haluat uskoa Hjallista. Usko pois, lainauksesi oli selkeä. Hänen kommentit ja toistuvat terminologiset virheet mm. lisenssin ja osakkeen sotkeminen, ovat yksiselitteisesti osoittaneet, että hän on lähes hämmentävästi pihalla sopimusasioissa. Se varmaan osaltaan selittää, miksi hänen lupaavista ja näyttävistä projekteista on tullut niin paljon tappiota. Hän on lopulta lähinnä rohkea ja peloton purjehtija, joka uskaltaa ottaa uusia kursseja ja tehdä tiukkoja päätöksiä. Yksinpurjehduksessa nuo ovat varsin arvokkaita ominaisuuksia.

Hän kyllä varmaan halutessaan saisi paljon puhutun osakassopimuksen luettavaksi. Olen alkanut epäillä ettei hän ei ole lukenut tai ainakaan ymmärtänyt sitä, oikeastaan vieläkään. Se on lopulta huvittavaa, kun seuraukset kuitenkin lasketaan miljoonissa.

Vai onko se vain niin, että lukihäiriö voi olla hankala ja kallis juttu :)
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL:llä ja Liigalla ei ole tietääkseni mitään sopimuksia. Liigajoukkueet ovat sopineet siirroista puuhasteluliigan puuhastelijoiden kanssa kahdenvälisin sopimuksin.
Mitään julkaistua sopimusta ei toki löydy, on sovittu vain käytännöistä miten toimitaan pelaajien siirtyessä ja neuvotellessa siirroista. Ja tuota käytäntöähän ei tarvitse välttämättä kohta enää kunnioittaa.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mikäli liiga nyt haluaa nostaa profiiliaan ja antaa näytteen oman tuotteen riittävyydestä markkinoilla, niin kunnon korvaukset tai Jokerit ulos heti. Mikä on arvovalta tai sen rippeet, jos päätös on jokin muu? Summalla voitaisiin saada kunnon laidat paikkakunnille ja tuomaritoiminnan koulutusohjelma. Lisäksi rahaa jäisi joukkueille hankintoihin.

Jos nyt päästetään Jokerit helposti ulos, niin seuraava (Oulu, Turku, Tampere tai Helsinki) joukkue lähtee myös suht nopealla aikataululla. Sitä ei enään liiga kestä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
4. SM-liigan kielteinen päätös Jokerien jatkamiselle ensi kaudella tarkoittaa myös sohaisua ampiaspesään, josta syöksyy puolustamaan reviiriään niin Jääkiekkoliiton johtajat kuin KHL:n johtajat. Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.
5. SM-liigan omapäinen toiminta vastoin kansallisen liiton ja kansainvälisen liiton päätöksiä saattaa johtaa tilanteeseen jossa SM-liiga irtautetaan Suomen Jääkiekkoliitosta lopullisesti ja sitä koskevista päätöksistä. Vaikuttaa merkittävistä liiton jakamiin tukiin.

4. SM-liigan ja KHL:n väliset siirrot ovat kv. kiekkoliiton alla kansainvälisen siirtokäytännön myötä. Sopimuksen alaisen pelaajan siirtyessä seurat neuvottelevat siirtokorvauksen. Pelaajalla voi olla KHL-pykälä, joka velvoittaa myyvää seuraa esim. rajoittamaan pyyntönsä tiettyyn summaan. Mitään liigojen välistä sopimusta ei ole ja tuskin ikinä tuleekaan.

5. Kumpaa pidät todennäköisempänä: kiekkoliitto ryhtyy toimimaan KHL-Jokerien rinnalla avoimen vihamielisesti SM-liigaa kohtaan vai että Kalen aika tulee loppuun? Ja mitä luulet että muut maat tykkäävät sellaiset kv.liitosta joka alkaa rankaisemaan jäsenmaansa paikallista liigaa siitä että ei päästä seurojaan naapurimaan liigaan?

Onko pelaajayhdistys pysytellyt tässä neutraalina vai ollut vähän jonnekin leiriin päin? Kuvittelisi, että heidän intresseihin ei kuulu se, että Jokerit suljettaisiin liigasta nyt alkavaksi kaudeksi?

Pelaajayhdistyksen kannan luulisi olevan kaikille päivänselvän: tottakai se puolustaa jäsentensä etua ja se on Jokerit maksamassa ensi kaudella liigassa yhtä suurimmista palkkapoteista. En ole koskaan kuullut ammattiyhdistyksesta joka tukee ja kannustaa vastapuoltaan lomautuksiin tai irtisanomisiin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mitään julkaistua sopimusta ei toki löydy, on sovittu vain käytännöistä miten toimitaan pelaajien siirtyessä ja neuvotellessa siirroista. Ja tuota käytäntöähän ei tarvitse välttämättä kohta enää kunnioittaa.

Tuossa se julkaistu sopimus on, KHL Venäjän liiton ja SM-liiga Suomen liiton alaisina ovat sitoutuneet tähän sopimukseen: http://www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Sport/2013_IIHF_International_Transfer_Regulations_20130204.pdf

(linkki vie pdf-versioon kansainvälisestä siirtosopimuksesta)
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Asia on suunnilleen noin. Käytännössä Jokereilla on vaakakupissa liigaosake, osuus TV-rahoista ja oikeus pelata liigaa kaudella 2013-14 (eli lisenssi). Ilmeisen sopimusrikkomuksen takia liiga vaatii nyt korvauksia 5,2M€ edestä. Sen pidemmälle ei Jokerien vastuut ylety, ja todennäköisesti kieltäytymällä korvausten maksusta Jokerit menettää nuo kolme assettiaan. Se miten Hjallis kesäkuussa junaili osakkeen siirron ratkaisee sitten tuleeko heille rahaa liigalta jättäytyessään sivuun ensi kaudelta. Puolin ja toisin ei ole vastuita välillisistä vahingoista kolmansille osapuolille.

Koska käsittelet asiaa analyyttisesti ja vielä tunnut ymmärtävän juridiikasta riittävästi, niin tässä ehkä saa aitoa vuorovaikutusta aikaan.

Oletko sitä mieltä, ettei Jokereilla ole muita vastuita? Ts. Jos Jokerit eivät pelaa, eikö liigalla ole silti lasku menossa Areenalle? Vaikea kuvitella, että korvauksia ei haettaisi mistään, kun niitä todennäköisesti osakassopimuksessa olevin ehdoin voi saada.

Toinen juttu, kuka olisi korvausvelvollinen Jokerit-edustaja? Rupesin miettimään, että koomisimmassa tapauksessa Helsinki Halli Oy, joka on teknisesti liigan osakas.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitään julkaistua sopimusta ei toki löydy, on sovittu vain käytännöistä miten toimitaan pelaajien siirtyessä ja neuvotellessa siirroista. Ja tuota käytäntöähän ei tarvitse välttämättä kohta enää kunnioittaa.

No siihen käytäntöön liittyy muita tekijöitä, jotka ovat raskaampia, kuin jokin KHL:n yhtenäisyys. Ei se KHL-jengi edelleenkään saa sopimuksenalaista pelaajaa, jolla ei ole sivuehtoja KHL:n liittyen, tuosta vaan, vaikka kuinka KHL pitäisi tiedotustilaisuuden, jossa Putin ilman paitaa kertoisi asiasta suuren ja mahtavan Neuvos...Venäjän lipun hulmutessa taustalla parin 50kg:n hauen kera.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Meiltä puuttuu edelleen ykkössena, eli ainakin Leinonen on vastaan ;)
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Rahaa pöytään ja ensi kausi entiseen malliin kuin lähivuosien edelliset (poislukien 2012), niin on Ilmalasta hyvä pitkien kesälomien jälkeen lähteä pelaamaan mahorkka-liigaa. Täytyy sanoa, tavallaan tulee ikävä, toisaalta taas ei pätkääkään.

Itse luulen, että alle viidessä vuodessa on koko käsite nimeltään Helsingin Jokerit lakannut kokonaan olemasta joukkueena millään pääsarjatasolla. Aika näyttää, mm. erään T.Selänteen kohdalla olin aikalailla väärässä koskien miehen NHL-uraa ja sen pituutta. *hymiö*
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Entäs jos Harkimo ilmoittaa, että pitäkää liiganne? Impulsiivinen kaveri, voi aivan hyvin niin tehdäkin, mutta uskoisin juristiarmeijan huutavan monta tuntia ennen iltaa että juuri noin ei saa tehdä. Tuo vastaushan oli spekulaatioon että haistattaa veet ja jätetään kausi välistä, jolloin liigan ei tarvitse edes sulkea Jokereita sarjasta, he tekevät sen itse.

No hoh hoijaa. Eihän tällaisissa spekulaatioissa ole mitään järkeä. Hjallis on koko ajan sanonut, että Jokerit haluaa pelata tulevan kauden liigaa.

Jokereilla on vahingonkorvausvelvollisuus myös joutuessaan suljetuksi sarjasta, koska oletettavasti sopimusrikkomus tulkitaan muiden yhtiökumppaneiden osalta niin suureksi, ettei sopimuksen jatkoa voida kohtuudella edellyttää. Siinä kuitenkin summat ovat maltillisempia eikä korvausvelvollisuus koske ihan kaikkia vahinkoja. JOS, paino sanalla jos, Nelonen jostain syystä vaatisi sopimuksen uudelleenavaamista ja suostuisi pienempään hinnanalennukseen Jokereiden poistuessa jo ensi kaudeksi, niin liigalla olisi jopa velvollisuus sulkea Jokerit vahinkojen minimoimiseksi. Noin ei tietenkään käy, ellei Nelonenkin halua Jokereita niistää. Vaikka Sanomalla varmasti ollaan nihkeitä jopa Harkimon lehtitilausten suhteen jatkossa, ei silti ole todennäköistä että liiketoiminnassa tuollaista iskua otetaan iha vittuilumielessä. Eiköhän Harkimon hallikauppoja ole miettinyt/mieti useampikin juristi, mutta se ei liity Jokereihin millään tavalla.

Miksi ihmeessä Nelonen haluaisi, että sarjan oletettavasti mielenkiintoisin joukkue suljettaisiin sarjasta? Ja sen johdosta olisi vielä valmis tulemaan vastaan hinnanalennuksen muodossa SM-liigaa? Eiköhän Nelonen suhtaudu asiaan vain ja ainoastaan bisnes-näkökulmasta ja näistä lähtökohdista on ilmiselvää, että Nelonen haluaa Jokereiden jatkavan liigassa vielä yhden kauden. Vaikka muita liigaseuroja ja niiden faneja tuntuu tässä asiassa ohjaavan ennen kaikkea viha ja keteus Harkimoa kohtaan, niin tokkopa Sanoma-konsernissa ihan näin pikkusieluisia ollaan.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Meiltä puuttuu edelleen ykkössena, eli ainakin Leinonen on vastaan ;)

Hyvä huomio, meiltäkin puuttuu kakkossentteri. Luultavasti myös Poju on tehnyt selväksi Leinoselle, että mitä äänestetään.

Nyt kun wezq ja muut löi niin kovia faktoja pöytään, niin toivon että liiga nöyrtyy ja Jokerit pääsee pelaamaan koko kauden ilman sanktioita. Kokouksessa Hjallis ja Kale esittää napatanssi esityksen ja kaikkien on pakko taputtaa. Vuoden päästä jokaisen seuran on luovutettava Hjallikselle pelaaja venäjän valloituksen vuoksi, tosin en usko että amatöörimäisistä maalaisseuroista kukaan kelpaa koko suomen parhaimmalle seuralle.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Hyvä huomio, meiltäkin puuttuu kakkossentteri. Luultavasti myös Poju on tehnyt selväksi Leinoselle, että mitä äänestetään.
Meiltä puuttuu ykkössena. Me ei huolita ykkössenaksi ensi kaudeksi semmoista pelaajaa joihin teillä on varaa, ei huolta.

e: ainiin, pakollinen ";D"
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
No hoh hoijaa. Eihän tällaisissa spekulaatioissa ole mitään järkeä. Hjallis on koko ajan sanonut, että Jokerit haluaa pelata tulevan kauden liigaa.

Et ole tainnut olla tekemisissä Harkimon kanssa liikeasioissa? Kai se tulee tästäkin selville, että intissä opittu "vauhti korjaa virheet" on ohjenuorana. Harkimohan noin ilmoitti jo kesäkuussa, sitten vielä että liigan pitää maksaa heille vähintään miljoona.

Spekulaatioissa ei välttämättä ole järkeä, sano se niille jokerifaneille jotka noin toivovat Harkimon toimivan ja nostavan KiVan liigaan.

Miksi ihmeessä Nelonen haluaisi, että sarjan oletettavasti mielenkiintoisin joukkue suljettaisiin sarjasta? Ja sen johdosta olisi vielä valmis tulemaan vastaan hinnanalennuksen muodossa SM-liigaa? Eiköhän Nelonen suhtaudu asiaan vain ja ainoastaan bisnes-näkökulmasta ja näistä lähtökohdista on ilmiselvää, että Nelonen haluaa Jokereiden jatkavan liigassa vielä yhden kauden. Vaikka muita liigaseuroja ja niiden faneja tuntuu tässä asiassa ohjaavan ennen kaikkea viha ja keteus Harkimoa kohtaan, niin tokkopa Sanoma-konsernissa ihan näin pikkusieluisia ollaan.

Sanoinko että Nelonen näin toimisi? Otin esimerkin missä tilanteessa näin voisi olla, ja totesin itsekin sen olevan spekulatiivisempaa kuin lainajohdannaiset. Se liittyy ihan vahingonkorvausvelvollisuuteen tv-sopimuksista, joista me puhuimme muutenkin, eikös?

Mistä ihmeestä esim. minä olisin vihainen ja kateellinen Harkimolle? En minä ole kateellinen mopoautokuskeillekaan vaikka niiden perässä körötellessä saattaa kierrokset nousta. En myöskään ole kateellinen yläasteikäiselle tytölle joka seurustelee yli parikymppisen miehen kanssa, vaikka sitä pidän todella outona. Olisiko tuo kateuskortti vähän väsynyt jo?
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
4. SM-liigan ja KHL:n väliset siirrot ovat kv. kiekkoliiton alla kansainvälisen siirtokäytännön myötä. Sopimuksen alaisen pelaajan siirtyessä seurat neuvottelevat siirtokorvauksen. Pelaajalla voi olla KHL-pykälä, joka velvoittaa myyvää seuraa esim. rajoittamaan pyyntönsä tiettyyn summaan. Mitään liigojen välistä sopimusta ei ole ja tuskin ikinä tuleekaan.

5. Kumpaa pidät todennäköisempänä: kiekkoliitto ryhtyy toimimaan KHL-Jokerien rinnalla avoimen vihamielisesti SM-liigaa kohtaan vai että Kalen aika tulee loppuun? Ja mitä luulet että muut maat tykkäävät sellaiset kv.liitosta joka alkaa rankaisemaan jäsenmaansa paikallista liigaa siitä että ei päästä seurojaan naapurimaan liigaan?

Vastaan mielelläni kysymyksiisi kun kysytkin niitä asiallisesti ja aidosti pohdiskellen. Toisin kuin moni muu täällä.

4. KHL onkin toiminut yllättävän kiltisti alkuvuotensa, poislukien case Radulov. Itse en pidä Venäjästä tai venäläisistä yhtään sen enempää kuin moni muukaan täällä, mutta kyseiseen kulttuuriin kuuluva omaan napaan tuijottaminen ja itsensä jalustalle nostaminen saattaa johtaa tilanteeseen jossa KHL on kasvanut mielestään niin suureksi ettei tarvitse enää kunnioittaa mitään muiden maiden sopimuksia. Hartwall Areenan uudet omistajat ovat melko korkealla mitä tulee päätöksentekoon KHL:ssä.

5. Veikkaan että tulee valtataistelu SM-liigan hallituksen ja Kummolan välille, jonka Kummola voittaa, perinteisesti.
Muiden maiden liitot varmasti ihmettelevät kaikenmaailman osakassopimuksia ja sanktioita joita SM-liiga on viime vuosina jakanut sakkojen muodossa. Jokereillahan on Suomen Jääkiekkoliiton lupa siirtyä toiseen sarjaan. SJL päättää käytännössä voidaanko Suomessa pelata myös ulkomaista sarjaa, ei SM-liiga.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
1. Jokerit pelaa ensi kaudella Hartwall Areenalla runkosarjapelejä, ehkä myös playoff-kiekkoa.
2. Areenan omistava Rotenbergin perhe ei aio jättää käyttöastetta 50% nykyisestä.
3. Osan Areenasta omistava Gennadi Timtšenko on KHL-liigan johtokunnan puheenjohtaja.
4. SM-liigan kielteinen päätös Jokerien jatkamiselle ensi kaudella tarkoittaa myös sohaisua ampiaspesään, josta syöksyy puolustamaan reviiriään niin Jääkiekkoliiton johtajat kuin KHL:n johtajat. Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.
5. SM-liigan omapäinen toiminta vastoin kansallisen liiton ja kansainvälisen liiton päätöksiä saattaa johtaa tilanteeseen jossa SM-liiga irtautetaan Suomen Jääkiekkoliitosta lopullisesti ja sitä koskevista päätöksistä. Vaikuttaa merkittävistä liiton jakamiin tukiin.

Pahoittelut hieman toistohuumorista, mutta tähän on pakko tarttua. Uskooko joku oikeasti, että Jokerit on tässä farssissa vahvoilla? Jos uskoo, niin onko uskon taustalla mitään tuntemusta, kokemusta tai osaamista sopimustekniikasta ja yhtiöiden toiminnasta tai osakeyhtiölaista?

Sanotaan nyt vielä kerran, hitaasti uudelleen:

- Harkimo rikkoi sopimuksia, joita on itse ollut hyväksymässä
- SM-liiga ei ole rikkonut mitään sopimuksia (Gags: tämä on totta, case-Nordlund ei muuta tätä)
- kyse on siis joko halusta poistaa Jokerit lunastamalla liigaosake sopimusrikon jälkeen tai todennäköisempänä vaihtoehtona rahasummasta, jolla sopu löytyy
- kilpailevan tuotteen markkinointia koskevat säädökset lienevät vaikeita asioita sekä SM-liigalle että Jokereille -> rahaa saa tod.näk. jakaa myöhemminkin sanktioina

Sitten tullaan tärkeimpään kohtaan:

- oikeuteen ei halua kumpikaan osapuoli, mutta Jokerit olisi siellä kuin heinäkuisilla kevätjäillä
- SM-liigaa ei mikään velvoita armahtamaan Harkimoa, sekavan kauden 2012-2013 katkesi napanuora myös Kummolan murahteluihin

Fanien lausahdukset "terroristien kanssa ei neuvotella" ja "kiristykseen ei alistuta" kertovat siitä, miten surullisen ulkona ollaan kaikesta, mitä Harkimo jättää kertomatta.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ymmärrän muiden liigaseurojen tuohtumuksen siitä ettei heitä informoitu etukäteen Jokereiden KHL-siirrosta, mutta mikä olisi muuttunut jos Jokerit olisi kertonut aikeistaan muille ajoissa? Olisiko tällöin joku osakassopimuksen pykälä jäänyt rikkomatta?

En millään jaksa uskoa, että näin isossa asiassa olisi päästy neuvottelemalla johonkin kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, vaikka Hjallis olisi hoitanut kaiken oppikirjan mukaisesti.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Oletko sitä mieltä, ettei Jokereilla ole muita vastuita? Ts. Jos Jokerit eivät pelaa, eikö liigalla ole silti lasku menossa Areenalle? Vaikea kuvitella, että korvauksia ei haettaisi mistään, kun niitä todennäköisesti osakassopimuksessa olevin ehdoin voi saada.

Tuo on hyvä kysymys. Sinällään osakkeiden luovutus ei itsessään vapauta osakassopimuksen velvollisuuksista, mutta olen ymmärtänyt että yleensä näin käy kun lunastetaan. Korvausvelvollinen on osakassopimuksen allekirjoittaja, joka muuten lienee halliyhtiö. Voi olla että Hjallis saa vielä riidan aikaiseksi venäläistenkin kanssa ...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit suomalaisessa sarjassa
Senkö takia HH ja KK tylysti torppasivat pari vuotta sitten Bluesin vastaavat aikeet?

Oman joukkueensa kansainvälistymistä Hjallis on rummuttanut. Turha kuvitella että kukaan vähänkään järjellinen bisnesmies tukisi muiden toimia, joilla voisi olla negatiivisia vaikutuksia omalle bisnekselle.

Mutta Kalen toiminnan tuo kieltämättä pistää hyvin erikoiseen valoon, mikäli siltä taholta on tullut kielto. Voi vain arvailla taustoja, oliko esimerkiksi Bluesin taustalla vaikuttamassa se, että itse jengi oli myynnissä. Vai oliko Bluesin siirto yksinkertaisesti vielä estettävissä kun taas Jokereiden kohdalla tilanne siirtymisestä jo niin selvä, että ei lähdetty taistelemaan jo hävittyä sotaa. Veikkaanpa että tähän kysymykseen ei tulla koskaan saamaan täydellistä vastausta, vaikka jotainhan tuo Kale on jo mediassa selitellyt.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Ymmärrän muiden liigaseurojen tuohtumuksen siitä ettei heitä informoitu etukäteen Jokereiden KHL-siirrosta, mutta mikä olisi muuttunut jos Jokerit olisi kertonut aikeistaan muille ajoissa? Olisiko tällöin joku osakassopimuksen pykälä jäänyt rikkomatta?

En millään jaksa uskoa, että näin isossa asiassa olisi päästy neuvottelemalla johonkin kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, vaikka Hjallis olisi hoitanut kaiken oppikirjan mukaisesti.


Tästä taisi tulla nyt jokerifanien uusi mantra, jota voivat hokea itselleen vakuutellakseen itsensä siitä ettei tää härdelli ollut Hjalliksen vaan "kateellisten" vika.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oman joukkueensa kansainvälistymistä Hjallis on rummuttanut. Turha kuvitella että kukaan vähänkään järjellinen bisnesmies tukisi muiden toimia, joilla voisi olla negatiivisia vaikutuksia omalle bisnekselle...

Eikö tämä kuvaa hyvin SM-liigan tämän hetkistä toimintaa? Vai onko se edelleen ahneutta, kiristystä ja terrorismia?
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Eikö tämä kuvaa hyvin SM-liigan tämän hetkistä toimintaa? Vai onko se edelleen ahneutta, kiristystä ja terrorismia?

Älä unohda kateutta, jota SM-Liigan toiminta tällä hetkellä on, mutta Hjalliksen toiminta Bluesin KHL-kuvion torppaamisessa missään tapauksessa tietenkään ei ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös