Liiga ja Jokerit 2013–2014

  • 817 663
  • 2 909

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Myöskään Ämmä-Kapasen kommentointi viime talven artturilehkos-kohussa ei varmasti tuon syöpäläisen arvostusta jokerileirissä nostanut.

Eli ihon alle on menty, niinkuin tuossa aiemmin veikkailtiinkin. Noh, hyvähän se on, että on tunnetta.

Ketjuun tulee siinä määrin viestejä, ettei jokaista ole aikaa kahlata läpi, mutta onko täällä jo spekuloitu, kuka tämän roskalehtien mahdollisen viiden miljoonan euron ehtorahan oikein maksaa. Seuran omistava Hjallis, vai seuraa hyväntahtoisesti tukevat, muttei millään lailla omistuksesta vastaavat venäläiset?
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Kimmo heitti Savon Sanomiin vähän komenttia Jokerien menosta KHL:ään. Mainitsi jotain "Mitä helvettiä ne sitten ensi kaudella enää SM-Liigaa pelaa" tjsp. Sillähän Kapanen pääsi heti Jokerileirin ihon alle, kuten tapana on sanoa.
Eiköhän se perimmäinen syy jokerifanien ja Kimmo Kapasen miten nyt sanoisi, lämpimille väleille ole ne Kimmon itkut ja valitukset Ruutu&lehkonen tapauksen jälkimainingeissa viime talvena. Raflaavaa otsikkoa lukuunottamatta tuo kommentti koskien Jokerien lähtöä oli ihan asiallinen.

Helvetti, kun on töissä niin tylsää, että pitää tässä ketjussa roikkua.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Myöskään Ämmä-Kapasen kommentointi viime talven artturilehkos-kohussa ei varmasti tuon syöpäläisen arvostusta jokerileirissä nostanut. Aiheesta löytyy romaanin verran tavaraa kuopiolaisten äänenkannattajalehdestä. En lähde sitä tähän linkittämään, jokainen käykööt itse etsimässä jos kiinnostaa.

Nyt kun Kimmo on tukevasti jokerileirin ihon alla, tuntuu varmaan mukavalle maksaa vielä Kimmolle vähän kipurahaa. Vuosi vielä pojat, sitten pääsette eroon kaikista puuhastelijoista ja rautaiset Sergeit tulevat tilalle!
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Missä osassa viestiäni tai lainaustani oli puhetta siitä että Jokerit suljetaan sarjasta? Se oli kommentti siihen mitä käy jos Harkimo ei neuvottele. Liigasta sulkeminenkaan ei poista vahingonkorvausvelvollisuuden realisoitumista, mutta silloin puhuttaneen pienemmistä summista.

Siis tä? Jos Jokereita ei suljeta sarjasta, niin silloinhan se kaiketi jatkaa sarjassa tulevan kauden. Ja silloin tv-sopimusta ei tarvitse neuvotella uusiksi tulevaa kautta varten, koska mitään syytä silloin sen uudelleen avaamiseen ei kaiketi ole. Ja sama pätee kaikkiin muihinkin yhteistyösopimuksiin.

Kaudelle 2014-2015 sopimuksia ehkä sitten pitää neuvotella toki uusiksi, mutta niiden korvausvelvollisuudesta Jokereiden suhteen lienee tässä vaiheessa turhaa hirvittävästi spekuloida.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Onko pelaajayhdistys pysytellyt tässä neutraalina vai ollut vähän jonnekin leiriin päin? Kuvittelisi, että heidän intresseihin ei kuulu se, että Jokerit suljettaisiin liigasta nyt alkavaksi kaudeksi?

5.2 miljoonaa on liikaa ja sitä ei pidä maksaa. Joku nimellinen korvaus on järkevä, mutta mistään "vahingosta" tässä ei pidä mennä korvamaan. En tiedä onko KHL aloittaminen syksyllä myöskään fiksu ratkaisu, koska jumbosijoilla pyöriminen ei varsinaisesti ole mitään hyvää mainosta Jokereille. Mikäli mahdollista niin kavereita heidän tahtonsa mukaan KiVaan ja pelejä alle. ET myös läpsyteltävänä, mutta vähiin jäisi Jokereiden pelit.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt kun Kimmo on tukevasti jokerileirin ihon alla, tuntuu varmaan mukavalle maksaa vielä Kimmolle vähän kipurahaa. Vuosi vielä pojat, sitten pääsette eroon kaikista puuhastelijoista ja rautaiset Sergeit tulevat tilalle!

Lisäyksenä vielä se, että Kapanen nolasi itsensä viime vuonna Ruutu-Lehkonen-asiassa.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Heitetään nyt sitten omakin arvio.

Jokerit pelaa vielä ensikauden SM-Liigassa, mahdollisista sanktioista ei julkisuuteen tietoa tule, ja herrat molemmissa leireissa välttelevät julkisuutta parhaansa mukaan. Ainakaan tarkoista summista ei missään nimessä sanota sanaakaan. Toki jokaisella medialla + jatkoajan nimimerkillä on heittää omaa faktaa, mutta syksyllä kun kiekko putoaa jäähän, myrsky on jo lähes laantunut.

Eri paikkakunnilla fanit sitten väsäävät Hjallis/KHL -aiheisia lakanoita, ja viimeisen kotipelin jälkeen Jokerifaneja halataan perinteisen turpaanvedon sijaan.

Jossain vaiheessa kautta SM-Liiga ilmoittaa ensikauden sarjajärjestelyistä, ja kun JYP keväällä pudottaa puolivälierissä Jokerit, on yksi ajanjakso suomalaisessa kiekkoilussa toistaiseksi förbi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit suomalaisessa sarjassa
Mikäli Harkimo olisi neuvotellut asioista keväällä, hän olisi säästänyt miljoonia. Nyt hän munasi halli kaupan yhteydessä siirtäessään liigaosakkeen, tällöin SM-liiga sai otteen hänen palleistaan. Nyt vaihtoehtona on näiden korvausten maksaminen tai liigakauden missaaminen.

Mietippä nyt asioita vielä vähän laajemmin.

Ensinnäkin, Harkimo on ollut jo pitkään rummuttamassa kansainvälistymisen puolesta. Täysin puskista siis tämä KHL-siirto tuskin tuli kenellekään asiaa seuranneelle.

Toisekseen, mistä asioista muiden SM-liigan jengien kanssa olisi sitten pitänyt neuvotella kattavammin? Jokereiden lähteminen on SM-liigalle yksiselitteisesti negatiivinen juttu, kiinnostaisi tietää miten tämän faktan olisi voinut muuttaa neuvottelemalla muuksi. Toisaalta kansainvälistymishaluja oli myös monella muullakin joukkueella, mutta näihin piireihin ei mahdu loputtomasti jengejä Suomesta. Melko erikoista olettaa että Hjalliksen olisi pitänyt hyvissä ajoin alkaa vielä varottelemaan muita, että jättäkääs nyt äkkiä omat KHL-hakemuksenne, koska me aiotaan just hakea ja sen jälkeen osa voi jäädä rannalle uikuttamaan kun ei enää mahtunutkaan mukaan.

Erot ovat harvoin riidattomia, nähtäväksi vain jää millaisiin mittasuhteisiin tämä ex-kumppaneiden riitely johtaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ainoa pelaajayhdistyksen kommentti, jonka olen mediassa nähnyt, meni jotenkin niin, että vaikka jokerit sarjasta suljettaisiin, palkanmaksuvelvoite säilyy edelleen, eli joku asia sentään säilyy, kaikkea ei viedä.

Juuri näin ja kyseisillä pelaajilla on täysi oikeus harjoittaa ammattiaan, eli harjoitella ja pelata SM-liigassa, vaikka Jokerit suljettaisiin liigasta. Tämä jupakka menisi kyllä todella mielenkiintoiseksi, mikäli Jokerit suljettaisiin sarjasta. Jotenkin toivon sitä, mielenkiintoista seurattavaa.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Ainoa pelaajayhdistyksen kommentti, jonka olen mediassa nähnyt, meni jotenkin niin, että vaikka jokerit sarjasta suljettaisiin, palkanmaksuvelvoite säilyy edelleen, eli joku asia sentään säilyy, kaikkea ei viedä.
No ei nyt ihan näinkään. Iltalehden uutisesta poimittua:
Jääkiekon Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) ilmoittaa yksiselitteisenä näkemyksenään, että Jääkiekon SM-liigan ja Jokereiden tulee päätöksiä tehdessään toimia siten, että

1. Jokereiden kanssa kaudeksi 2013-2014 tehdyt pelaajasopimukset toteutuvat 100 prosenttisesti

2. Pelaajasopimuksen tehneillä pelaajilla tulee olla mahdollisuus harjoittaa ammattiaan (harjoittelu ja pelaaminen) kaudelle 2013-2014 tehtyjä sopimuksia vastaavalla tasolla.

Itse tulkitsen tuon siten, että pelaajayhdistys haluaa SM-liigan ja Jokereiden toimivan niin, että pelaajasopimukset pysyvät voimassa (eli Jokerit jatkaa liigassa). En minä tuosta mitään ehdotonta palkanmaksuvelvoitetta löydä.

Ainoana faktana voidaan pitää sitä, että pelaajasopimukset koskevat vain sm-liigaa. Koska en ole juristi, en lähde arvuuttelemaan mikä on tilanne jos Jokereita estetään pelaamasta liigassa. Ennakkotapauksesta lienee tällöin kyse. Tämäkin sivujuonne osoittaa vain sen, minkälaiseen solmuun asiat voivat pahimmassa tapauksessa mennä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ensinnäkin, Harkimo on ollut jo pitkään rummuttamassa kansainvälistymisen puolesta. Täysin puskista siis tämä KHL-siirto tuskin tuli kenellekään asiaa seuranneelle.
Senkö takia HH ja KK tylysti torppasivat pari vuotta sitten Bluesin vastaavat aikeet?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Erot ovat harvoin riidattomia, nähtäväksi vain jää millaisiin mittasuhteisiin tämä ex-kumppaneiden riitely johtaa.

Näin on, mutta nyt Harkimo antoi kaikki aseet SM-liiga Oy:n käsiin. Jos hän olisi hoitanut neuvottelut asiallisesti, nyt ei keskusteltaisi ensi kaudesta ja vahingonkorvauksista. Harkimo on ilmeisesti rikkonut osakassopimusta, kun on valmistellut kilpailevaa toimintaa salassa. Ja sitten tämä liigaosakkeen siirto, jonka Harkimo mokasi käsittääkseni aika pahasti. Tämä toimintatapa maksaa Jokereille miljoonia.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pari faktaa

1. Jokerit pelaa ensi kaudella Hartwall Areenalla runkosarjapelejä, ehkä myös playoff-kiekkoa.
2. Areenan omistava Rotenbergin perhe ei aio jättää käyttöastetta 50% nykyisestä.
3. Osan Areenasta omistava Gennadi Timtšenko on KHL-liigan johtokunnan puheenjohtaja.
4. SM-liigan kielteinen päätös Jokerien jatkamiselle ensi kaudella tarkoittaa myös sohaisua ampiaspesään, josta syöksyy puolustamaan reviiriään niin Jääkiekkoliiton johtajat kuin KHL:n johtajat. Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.
5. SM-liigan omapäinen toiminta vastoin kansallisen liiton ja kansainvälisen liiton päätöksiä saattaa johtaa tilanteeseen jossa SM-liiga irtautetaan Suomen Jääkiekkoliitosta lopullisesti ja sitä koskevista päätöksistä. Vaikuttaa merkittävistä liiton jakamiin tukiin.
 

BooRadley

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lisäyksenä vielä se, että Kapanen nolasi itsensä viime vuonna Ruutu-Lehkonen-asiassa.

Olen seurannut tätä keskustelua sivusta hyvin neutraalisti joskin hieman huvittuneena. Mutta nyt on tähän väliin todettava, että täällä menee joillain asiat totaalisen sekaisin. Eli Kimmo Kapanen tai KalPan organisaatio EI tehnyt minkäänlaista lastensuojeluilmoitusta case Lehkonen vs. Ruudusta. Kapanen kommentoi asiaa Savon Sanomissa näin:

Jarkko Ruutu uhkasi sammuttaa Lehkosen valot - Jääkiekko - Savon Sanomat

Eli tiivistetysti Kimmo totesi Ruudun uhanneen "sammuttaa Lehkosen valot" jo pelin alusta, tätähän ei kukaan varmaksi tiedä ellei jollain tuosta audionauhaa ole. Itse olin ko. pelissä paikalla, ja kyllä se Ruudun toiminta tässä(kin) tapauksessa oli vähintäänkin kyseenalaista. Mitä tulee tähän lastensuojeluilmoitukseen, niin sen teki täysin ulkopuolinen henkilö kuten alla olevasta Ylen uutisesta ilmenee:

Lastensuojelupäällikkö: â€Lastensuojeluilmoitus Lehkosesta herättää hyvin ristiriitaisia ajatuksia†| Yle Uutiset | yle.fi

Tämä ei saanut kannatusta ei KalPan leiristä eikä Lehkosen isältä, kuten oheinen juttu osoittaa, lisäksi se aiheutti kuopiolaisessa lätkäskenessä kollektiivisen häpeän ja vitutuksen tunteen:

â€Lapsi miesten maailmassa†- Jääkiekko - Savon Sanomat

Mutta mitä tulee itse ketjun aiheeseen ja siihen, pitäisikö Jokerit potkia helvettiin liigasta jo nyt, niin kysymys on mielenkiintoinen. Täällä ovat jo monet kirjoittajat tuoneet esiin hyvin valideja seikkoja siihen liittyen, miten Jokereille pahimmillaan voi tässä käydä, olkoonkin että meillä kannattajilla on aiheesta äärimmäisen puuttelliset tiedot jolloin joudumme tekemään omia arvailujamme rajoitetun rationaalisuuden (eng. bounded rationality) vallitessa. Itse en ole Jokereista koskaan juuri pitänyt, joten minulle on aivan sama pelaako ko. jengi liigaa vai ei. Joitain vuosia sitten Jokerit herätti vielä tunteita saapuessaan Niiralaan vierailulle, mutta jotenkin on mennyt fiilis jo vähän koko joukkueesta ja nykyään omalla kohdallani se kuuluu enemmän kategoriaan hmv.

Mitä tulee sitä vastoin suurimpaan osaan Jokereiden kannattajista, niin heitä käy todella paljon sääliksi jos heidän rakastamansa jengi ei tulevalla kaudella missään pelaa. Olkoonkin että täällä on muutamia nimimerkkejä joilla on selkeästi nyt vähän kilahtanut hattuun, niin kokonaisuudessaan täytyy sanoa että Jokereiden fanit ovat tällä palstalla siitä asiallisimmasta päästä. Itselleni ainakin tulee ikävä hyviä, asiallisia ja mielenkiintoisia keskusteluja mm. otteluketjuissa.

Mutta jotenkin Jokereita ja ennen kaikkea Harkimoa on rangaistava, niin selkeästi herra Harkimo vaikuttaa pyyhkineen sopimuksilla persettään että ei sitä voi sivusta seurata ja antaa tapahtua. Onko liigasta sulkeminen oikea vaihtoehto, niin sitä en tiedä. Toisaalta varmasti helpoimmalla päästäisiin jo Jokerit liigasta potkittaisiin, silloin ei ainakaan tarvitsisi koko kautta kuunnella itkua Jokerileiristä siitä, että ovat joutuneet kiristyksen kohteiksi ja toisaalta muiden joukkueiden (kannattajien) osalta siitä, että Jokereille "annettiin armoa".
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Siis tä? Jos Jokereita ei suljeta sarjasta, niin silloinhan se kaiketi jatkaa sarjassa tulevan kauden. Ja silloin tv-sopimusta ei tarvitse neuvotella uusiksi tulevaa kautta varten, koska mitään syytä silloin sen uudelleen avaamiseen ei kaiketi ole. Ja sama pätee kaikkiin muihinkin yhteistyösopimuksiin.

Kaudelle 2014-2015 sopimuksia ehkä sitten pitää neuvotella toki uusiksi, mutta niiden korvausvelvollisuudesta Jokereiden suhteen lienee tässä vaiheessa turhaa hirvittävästi spekuloida.

Entäs jos Harkimo ilmoittaa, että pitäkää liiganne? Impulsiivinen kaveri, voi aivan hyvin niin tehdäkin, mutta uskoisin juristiarmeijan huutavan monta tuntia ennen iltaa että juuri noin ei saa tehdä. Tuo vastaushan oli spekulaatioon että haistattaa veet ja jätetään kausi välistä, jolloin liigan ei tarvitse edes sulkea Jokereita sarjasta, he tekevät sen itse.

Jokereilla on vahingonkorvausvelvollisuus myös joutuessaan suljetuksi sarjasta, koska oletettavasti sopimusrikkomus tulkitaan muiden yhtiökumppaneiden osalta niin suureksi, ettei sopimuksen jatkoa voida kohtuudella edellyttää. Siinä kuitenkin summat ovat maltillisempia eikä korvausvelvollisuus koske ihan kaikkia vahinkoja. JOS, paino sanalla jos, Nelonen jostain syystä vaatisi sopimuksen uudelleenavaamista ja suostuisi pienempään hinnanalennukseen Jokereiden poistuessa jo ensi kaudeksi, niin liigalla olisi jopa velvollisuus sulkea Jokerit vahinkojen minimoimiseksi. Noin ei tietenkään käy, ellei Nelonenkin halua Jokereita niistää. Vaikka Sanomalla varmasti ollaan nihkeitä jopa Harkimon lehtitilausten suhteen jatkossa, ei silti ole todennäköistä että liiketoiminnassa tuollaista iskua otetaan iha vittuilumielessä. Eiköhän Harkimon hallikauppoja ole miettinyt/mieti useampikin juristi, mutta se ei liity Jokereihin millään tavalla.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.

KHL:llä ja Liigalla ei ole tietääkseni mitään sopimuksia. Liigajoukkueet ovat sopineet siirroista puuhasteluliigan puuhastelijoiden kanssa kahdenvälisin sopimuksin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Viestini oli vastaus Porttivahdille, joka väitti, että Jokerit joutuisi liigalle korvaamaan sille aiheutuvat tappiot mitä tulee TV-sopimukseen ja muihin yhteistyösopimuksiin. Näinhän ei tietenkään ole jos liiga itse potkii Jokerit ulos sarjasta, silloinhan se on liiga, joka oletettavasti syyllistyy sopimusrikkomukseen TV-sopimuksen suhteen. Jokereilla ei ole sen asian suhteen osaa eikä arpaa. Eikä sitä asiaa välimiesmenettelyllä voi ratkaista.

Asia on suunnilleen noin. Käytännössä Jokereilla on vaakakupissa liigaosake, osuus TV-rahoista ja oikeus pelata liigaa kaudella 2013-14 (eli lisenssi). Ilmeisen sopimusrikkomuksen takia liiga vaatii nyt korvauksia 5,2M€ edestä. Sen pidemmälle ei Jokerien vastuut ylety, ja todennäköisesti kieltäytymällä korvausten maksusta Jokerit menettää nuo kolme assettiaan. Se miten Hjallis kesäkuussa junaili osakkeen siirron ratkaisee sitten tuleeko heille rahaa liigalta jättäytyessään sivuun ensi kaudelta. Puolin ja toisin ei ole vastuita välillisistä vahingoista kolmansille osapuolille.
 
Suosikkijoukkue
KHL-Jokerit
Näin on, mutta nyt Harkimo antoi kaikki aseet SM-liiga Oy:n käsiin. Jos hän olisi hoitanut neuvottelut asiallisesti, nyt ei keskusteltaisi ensi kaudesta ja vahingonkorvauksista.

Jos olisi "neuvotellut asiallisesti" koko siirto olisi kariutunut ja todennäköisesti hallikauppa samalla kertaa! Vähimmilläänkin samanlainen rahastusyritys olisi käynnistynyt Liigan ja muiden seurojen taholta. Ihan turhaa paskanjauhantaa ja hurskastelua kaikki muu.

Asiassa liigaa ja liigaseuroja hiertää Jokerien lähtö, eikä se miten se tehtiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...4. SM-liigan kielteinen päätös Jokerien jatkamiselle ensi kaudella tarkoittaa myös sohaisua ampiaspesään, josta syöksyy puolustamaan reviiriään niin Jääkiekkoliiton johtajat kuin KHL:n johtajat. Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.
5. SM-liigan omapäinen toiminta vastoin kansallisen liiton ja kansainvälisen liiton päätöksiä saattaa johtaa tilanteeseen jossa SM-liiga irtautetaan Suomen Jääkiekkoliitosta lopullisesti ja sitä koskevista päätöksistä. Vaikuttaa merkittävistä liiton jakamiin tukiin.

4. Ei ole olemassa mitään KHL:n ja SM-liigan välistä sopimusta siirtokorvauksista, ne sovitaan tapauskohtaisesti. Myös SM-liiga on poistanut ulkomaalaispykälän, joten KHL:n ulkomaalaispykälän poistamisen vaikutus on marginaalinen.

5. Ensinnäkin SM-liiga ei toimi jääkiekkoliiton päätöksiä vastaan, se ei pysty estämään Jokereiden siirtymistä. Mitä tukea Jääkiekkoliitto maksaa SM-liiga Oy:lle?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos olisi "neuvotellut asiallisesti" koko siirto olisi kariutunut ja todennäköisesti hallikauppa samalla kertaa! Vähimmilläänkin samanlainen rahastusyritys olisi käynnistynyt Liigan ja muiden seurojen taholta. Ihan turhaa paskanjauhantaa ja hurskastelua kaikki muu.

Asiassa liigaa ja liigaseuroja hiertää Jokerien lähtö, eikä se miten se tehtiin.

Boldattu sana on kaiken ydin, Harkimolla tuli kiire päästä hallista eroon.

Minusta on tyhmää antaa kaikki neuvotteluvaltit vastustajalle rikkomalla osakassopimusta ja möhlimällä liigaosakkeen siirron.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1.
4. SM-liigan kielteinen päätös Jokerien jatkamiselle ensi kaudella tarkoittaa myös sohaisua ampiaspesään, josta syöksyy puolustamaan reviiriään niin Jääkiekkoliiton johtajat kuin KHL:n johtajat. Johtaa pahimmassa tapauksessa SM-liigan ja KHL:n sopimusten irtisanomiseen ja siirtokorvausten poistoon. KHL on myös poistamassa ulkomaalaispykälän, joten vahinko joukkueille ja liigan tasoon on merkittävä.
5. SM-liigan omapäinen toiminta vastoin kansallisen liiton ja kansainvälisen liiton päätöksiä saattaa johtaa tilanteeseen jossa SM-liiga irtautetaan Suomen Jääkiekkoliitosta lopullisesti ja sitä koskevista päätöksistä. Vaikuttaa merkittävistä liiton jakamiin tukiin.


Huhhuh, mitä soopaa noi sun faktat... Kerroppa lisää näistä siirtokorvauksista? Tähän mennessä ne on ollu SM-liiga seuran ja KHL joukkueen keskinäinen sopimus, missä määritellään rahallinen korvaus. Ei sitä lue missään säännöissä.

SM-liigan omapäinen toiminta. No kerroppas sitten tästä lisää? Miten SM-liiga toimii vastoin kansainvälisen liiton päätöksiä? Eiköös tää oo ihan suomalaisten oma asia, miten hommat hoidetaan? Suomen jääkiekkoliitto lopettaa oman kansallisen sarjan tukemisen? On sulla päiväunet...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
No ei nyt ihan näinkään. Iltalehden uutisesta poimittua:

Joo, tämän huomasin vasta postattuani kommenttini. Aiemman taisin bongata hesarista, jossa ei esim. mainintaa ammatinharjoittamisesta ole.

Asia hoituu myös sillä tavoin, että Hjallis ostelee sopparit ulos ja pelaajat hommailee vapaasti itselleen seuran kaudeksi, eli pelaajayhdistys lähtee siitä ajatuksesta, että vaikka jokerit ulostettaisiinkin, pelaajille ei tästä tappiota koidu, mikä oikein onkin.

Kannattaa muistaa, että tämän hetkinen on pikkuhärdelli sen rinnalla, mistä liiga päätöksillään tulevaisuuteen linjaa. Kuohuntaa on luvassa myös liiton kabineteissa ja lujasti, ennustan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös