Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Lennart Petrell – HIFK:n ruumiillistuma

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana avojääpommi, 18.01.2008 klo 12.16.

 1. MJ64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Huomenna peli taas joten eiköhän Lennu ja Jasse huomenna taas pelaa.
   
 2. Jakke76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins, Man United
  Jotenkin tuntuu kyllä tuo HIFK:n edarius olevan valitettavan usein ongelmana kun Lennu on joukkueessa. Ainoastaan Peltosen kapteenius sai Lennunkin keskittymään kiekkoon ja silloin mies parhaat kautensa pelasikin. Muuten täysin turha edari, jolla ei kyllä pahemmin käyttöä tällä hetkellä ole.
   
 3. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä. Juuri niin kuin ketjun otsikkokin kertoo "HIFK:n ruumiillistuma". Kädetön, hidas ja ylimielinen. Sellainenhan tämä joukkue on.

  Luttinen on toinen niistä ruumiillistumista. Hänen kohdallaan en tiedä edariudesta, mutta muuten kapteenin olemus on sellainen niin kuin olisi juuri vetänyt purkillisen Prozackia ja polttanut pari jazztupakkaa päälle. Hidas, laiska ja vätysmäinen. Sekin kuvastaa täydellisesti tätä joukkuetta.

  Ikävä on Peltosta, Söderholmia ja kumppaneita. Hienoja urheilijoita ja esimerkillisiä johtajia. Oikeita ikoneita.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017 klo 20.00
 4. Gilmore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Niin Petrell kuin Ikonenkin ottivat osumaa tiistaisen pelin kolmannessa erässä. Petrell kävi vielä "osuman" jälkeen kokeilemassa vaihdon-kaksi, mutta jätti pelin sitten kesken. Ikonen pelasi pelin loppuun. Eli eiköhän siellä pienistä loukkaantumisista ole kyse, eikä penkityksistä.
   
 5. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Totta kyllä, tässä haaveiltiin jo Törmäsen järkiin tulemisesta. Mutta eihän hän nyt sentään penkittämään lähde HIFK ikoneita ja nimimiehiä, herttileijaa sentään.

  Stögö, missä Hänk?
   
 6. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Onko 'kallis' ja 'tehoton' lisäksi puuttuvia adjektiiveja?

  Jotenkin ihmettelin silloin kun Petrell heitti sen jalkojen välistä maalinsa, että miten ns. nelosen jyrä tollaista lähtee pelissä koittamaan, onko onnistumisen tulos luokkaa 'aivan sama'? No, ainakin silloin meni ja ehkä kyseinen liike on miehen bravuuri ja iskee treeneissä näitä solkenaan. Voisi vaan kiehauttaa moiset trikit muita tiimiläisiä, jos eivät mene.
   
 7. M.Rönkkö-83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Islanders
  Ehkä Liukas-Lennart ajatteli, että on maailmanmatkaajana automaattisesti pistelinko täällä. Totuushan on, että hänen "the kausi" on se minkä kaikii hyvin tietävät ja loput ovat olleet hyvää palaamista AV:lla ja ennen kaikkea alemmissa kentissä. Kaveri on kadottanut asenteen olla helvetin tärkeä alempien kenttien raastaja. Se jos mikä mikä tekee Lennusta täysin hyödyttömän tällä hetkellä. Toivottavasti vaihtaa osoitetta kauden jälkeen.
   
 8. Gilmore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jatkoaika ei kyllä petä koskaan. Täällä, jos missä, nähdään mörköjä paikoissa jossain niitä ei ole. Vaikka sitten väkisin. Että ihan yritti liian hienoa kikkaa, ja jos olisit epäonnistunut, niin olisi saanut joukkuekavereiden vihat päälleensä? Jotain rajaa nyt näihin salaliittoterioihin ja palstatotuuksiinkin, kiitos. Niin ja on Lennu tosiaan tehnyt tuolla tavoin ennenkin urallaan maalin.
   
 9. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Salaliittoteorioihin ja palstatotuuksiin? Kunhan itse mietin omaa suhtautumista moisiin kikkoihin. Hyvä että Lennu on tehnyt urallaan ennenkin maalin.
   
 10. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Koko joukkue on alisuorittanut. Valmennusta myöten. Täällä monet heittävät aika törkeästi kuraa yhden pelaajan (Lennun) niskaan. Kaikkiin älyttömiin ja naurettaviin kommentteihin en viitsi edes ottaa kantaa. Väitän, että monet paskanheittäjistä ei ole edes nähnyt matseja tai eivät ole seuranneet pelejä muualta kuin täältä Jatkoajasta. Lennu ei ole ollut niin huono kun monet väittävät. On itse asiassa tehnyt joukkueen kolmanneksi eniten maaleja. Vain Aaltonen (19) ja Hintz (13) ovat tehneet enemmän maaleja kuin Lennu (7)...Rask ja Ikonen saman verran. Lennulla ei juurikaan ole yv-minuutteja, vaikka olisi hyvä ronkkija maalin edessä ja tod.näk. pistesaldokin olisi parempi. Lennun keskimääräinen peliaika on ollut vain 13.52 min/ottelu. Suurinpiirtein vakituisesti joukkueessa pelanneista hyökkääjistä vähemmän minuutteja on vain Tuomistolla 13.39 ja Åstenilla 13.15. Lähes kaikki kotiottelut paikan päällä seuranneena olen sitä mieltä, että Lennulla on vähäisestä peliajasta huolimatta hyökkääjistä eniten taklauksia. Yksi suuri syyllinen Lennun "alisuorituksiin" on ollut Törmänen, joka ei ole antanut Lennun - eikä monen muunkaan - tottua mihinkään kentälliseen. Vieruskaverit vaihtuvat joka otteluun ja useimmiten myös otteluiden sisällä ja kukaan ei (kuulemma) oikeasti tiedä miksi ? Jos joukkueesta pitää joku ulostaa niin se on Törmänen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017 klo 16.59
 11. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Sanot, että suurin osa paskan heittäjistä eivät ole nähneet Lennun pelejä ja perusteen kaivat pistepörssistä? Viimeiseen 17 otteluun yksi tehty maali ja ainakin minun Lennun dissaamiseni alkoi tuossa ~10 peliä sitten. Sen jälkeen Lennu ei ole ollut kentällä mitään muuta kuin välinpitämätön. Väittäisin, että Lennulla on peliaikaan suhteutettuna eniten kiekonmenetyksiä tuolla jaksolla koko jengistä (pl. "pakiston-petrell" Juuso Salmi).

  Ylivoimalla Lennu sai jossain vaiheessa näytönpaikkansa, kuinka käytti sen? Ei käyttänyt. Peliaikatilastojen mukaan Petrell on päässyt pelaamaan tällä kaudella 38 minuuttia ylivoimaa, tuloksena 1+0. Toistan vielä: 38 minuuttia ylivoimaa, yksi tehty maali.

  Kyllä, Lennu taklaa ehkä eniten jengistä, mutta taklauksia on kahdenlaisia. Niitä, joilla on joku pelillinen merkitys, eli taklataan vastustajaa irti kiekosta tai karvaustilanteessa painostamaan vastustajan pakkia. Sitten on niitä, jotka vedetään loppuun asti samalla hetkellä kun kiekko lähtee vastustajan lavasta. Ensimmäiset ovat oikeasti hyödyllisiä, toiset ovat sitä vanhaa tutinaa&tötinää -osastoa ja ryminäpronssihaikailua. Ja Lennun taklaukset sijoitan pääosin tuohon jälkimmäiseen kastiin. Ei, en missään nimessä sano, etten halua nähdä tuota jälkimmäistäkin osastoa, mutta ensin sen paketin pitää olla kunnossa, vasta sitten ruvetaan tötisemään.

  Siitä olen samaa mieltä, että Törmäsen voisi potkia pois, mutta mun puolesta Lennu saa lähteä samalla junalla, vaikka jäisikin eri pysäkille. Jos selässä ei lukisi Petrell, olisi saanut noilla näytöillä vielä huomattavasti enemmänkin rapaa. Mutta kun on vanha suosikkipoika, niin parilla maalinedusrähinällä ja taklauksella luodaan illuusio, joka saa unohtamaan sen 90% ajasta, joka vedetään täysin vituiksi.
   
 12. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muuten ihan samaa mieltä, mutta tämä vertaus ei ole yhtään reilua. Ja nimenomaan Salmea kohtaan. Vaikka kiekonmenetyksistä oli puhe ja Salmen taso on mitä on, mutta mies kuitenkin tsemppaa ja tekee sen mihin rahkeita on. Samaa ei voi sanoa Petrellistä, joka vissiin mestaruuskauden ja NHL-visiitin jälkeen kuvittelee olevansa joku ykkösketjun stara. Nyt pitäisi vaan nöyrtyä ja keskittyä raakaan työntekoon ja olemaan vittumainen vastustaja kolmos- nelosketjussa, niin rupeisi niitä pisteitäkin siinä sivussa tulemaan
   
 13. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Kaivoit tilastosta aika ontuvan esimerkin Lennun ylivoimapeleistä. Ontuva sikäli, että eihän koko joukkueessa kukaan ole tehnyt ylivoimalla montaakaan maalia, vaikka eräille sitä ylivoima-aikaa on tullut todella runsaasti. Itse asiassa Lennun yksi maali on yv-maalien tilastossa HIFK:n jaetulla neljännellä sijalla. Ykkönen yv-maaleissa on JMA (vain) 3 maalia, Hintz ja Rask ovat hekin tehneet vain 2 maalia mieheen. Yhden maalin miehiä ovat Lennu, Elkins, Luttinen, Puustinen, Eronen, Johansson, Ikonen, Salmela, Heiskanen ja Nykopp. Kokonaan maaleitta ovat yv-pelien "vakiokasvot" mm. Grillfors, Partanen, Finley, Generous, Leino ja kaikki loput IFK:n pelaajat.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017 klo 13.05
 14. Sleep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vaikka yksittäiset pelaajat ovat tällä kaudella olleet heikkoja, niin kyllä kaikki syyt näyttää lähtevän valmennuksesta ja urheilutoimen johtamisesta. Huonosti kasattu jengi josta ykköspakki lähti, puolet pelaajista fyysisesti rikki, mentaalipuoli hajalla ja selkäranka katkeilee, pelitapaa ei ole, syötöt ei napsu, vedot menee viivalta ekoihin pelaajiin ja kaikkein tärkeimpänä on YV ja AV jotka harjoiteltuja kuvioita joista näkyy valmennuksen teesit. Lennullakin olisi parempi kausi jos joukkueella olisi.
   
 15. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Sanoit, että pistesarake voisi olla parempi, jos olisi ollut ylivoiman vakiokasvo. Sanoin, että Lennu on tehnyt yhden pisteen 38 minuutin ylivoima-ajalla. Jos joku muu on ollut yhtä huono tai huonompi, se ei liity tähän millään tavalla. Ylivoima on ollut paskaa, Lennu sai siinä mahdollisuutensa, jota ei käyttänyt hyväkseen, eli ei tehnyt ylivoimaa paremmaksi. Siinä ei ole mitään ontuvaa. Kyllä, siellä on muitakin paskoja, mutta jos Partanen ei ole tehnyt yhtään pistettä ylivoimalla, se ei tarkoita että Lennu olisi automaationa tehnyt pisteitä samalla peliajalla. Ainoa mikä tässä oli siis ontuvaa oli tuo sinun arviosi, että Lennun pistesarake olisi parempi, jos olisi saanut enemmän ylivoima-aikaa. Tai ehkä pisteen tai kaksi enemmän olisi voinut saavuttaa, mutta isossa kuvassa täysin sivuseikka, kun itse olen ainakin kyseenalaistanut Lennun nöyryyttä pelata joukkueelle.

  Mutta paikka sinun sydämessäsi on jo ansaittu vuoden 2011 esityksillä, joten annan sinun pitää idolisi ja päätän keskustelun osaltani tähän.
   
 16. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Olen kiitollinen, että Sinä annat minun pitää idolini :)
   
 17. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Valmennus, tai lähinnä Törmänen on myös saanut eniten sitä rapaa niskaansa. Pelaajista Petrellin lisäksi rapaa on heitetty myös muiden alisuorittavien pelaajien päälle, ja usein aiheestakin. Mielestäni koko joukkueen alisuorittaminen ei anna kenellekkään pelaajalle sellaista suojaa, ettei häntä saisi kritisoida, toki siinä kritisoinnissa on nimenomaan hyvä huomioida se koko joukkueen tilanne.

  Kukaan ei varmaan odottanut Petrellistä YV:n maalitykkiä, tai pisteidentekijää, vaan sitä että Petrell olisi kiekottomassa pelissä tämän Liigan parhaimmistoa, koska ne kiekottoman pelin taidot Petrelillä on aina ollut. Ei ole sattumaa että pääsi kokeilemaan NHL:ssä asti, ja että pyöri muutama kausi sitten vielä Leijonapaita päällä. Petrell on ollut tällä kaudella kaksinkamppailuissa huono, kiekollisessa pelissä ei ole kyennyt edes perus helppoihin ratkaisuihin joita esim. Åsten tekee hyökkäysalueella paremmin, ja tähän päälle Petrell ei ole näyttänyt sellaista taisteluilmettä jota Lennulta odotin. Pisteitä on sen sijaan tehnyt paremmin kuin olisin odottanut, tällaisessa joukkueen tilanteessa siis.

  IFK:lla oli alkukaudella vaikeuksia, loukkaantumisia jne. ja Petrell oli C-rinnassaan yksi joukkueen turhimpia pelaajia, vähintä mitä kapteeni voi tehdä, on näyttää asenteellaan esimerkkiä, sitä Lennu ei mielestäni positiivisessa mielessä tehnyt. JMA varmaan taklasi alkukaudesta enemmän kuin Petrell, tämä toki kertoo aika paljon molemmista. Viime aikoina myös JMA on alkanut alisuorittaa rajusti, ja rapaa on saanut ansaitusti hänkin.
   
 18. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se on juuri näin. Ei joukkueen olematon pelitapa ole silti este pelata joukkueelle. On siellä kuitenkin pelaajia, jotka ovat onnistuneet ja syyt aika selkeät, että miksi. Elkins veti aikaisempien kausien pistekeskiarvolla, koska on vahva kaksinkamppailuissa, voittaa aloituksia ja pelaa muutenkin tunnollisesti joukkueelle aina ja joka tilanteessa. Nyky HIFK:n pelitapaesimerkki. Saku Salmela, joka sai alkukaudesta paljon rapaa niskaansa, on myös ollut hyvä ja jopa väärällä pelipaikalla sentterinä. Itse puolustelin Salmelaa jo alkukaudesta. Suurin syy hänen onnistumiseensa mielestäni on sellainen into ja nöyryys pelata HIFK:n paidassa sekä hyvä liike. Liian monelta HIFK:n pelaajalta puuttuu tuo asenne pelaamisesta ja se oma etu menee joukkueen edun edelle. Salmelalla on pelaamisessaan sellaisia elementtejä, joita toivoisi näkevänsä jokaiselta punaisen paidan päälleen laittavalta. Miro Heiskanen taas on luonnonlapsi, joka pystyy tekemään ratkaisuja selkärangasta. Mielestäni tähän onnistujien kategoriaan on nousemassa hiljalleen myös liikeestään elävä Rask. Varsinaisia onnistujia eivät ole olleet Hintz ja Johansson, mutta heillä on sellaista henk. koht. taitoa, jolla pystyy luovimaan luomukiekossa. Etenkin Hintzin ongelmat ovat asennepuolella. Noilla lahjoilla pitäisi tehdä tasaisemmin tulosta vajaalla pelikäsitykselläkin. Aaltonen oli jossain vaiheessa kautta positiivisen puolella, mutta nyt on pelaaminen mennyt välinpitämättömäksi surffailuksi. HIFK tarvitsee liekeissä olevan Aaltosen. Olivat ne syyt mitkä tahansa tuollaiseen välinpitämättömyyteen, mutta se on anteeksiantamatonta.

  Suurin osa HIFK.n pelaajista menee tähän kategoriaan, jotka vaatisivat sen toimivan pelitavan onnistuakseen. Silti suurin osa pelaajista alisuorittaa, jopa tällä mittarilla. Esimerkiksi Petrell ja Ikonen ovat parhaimmillaan tehneet maaleja keskialueen kiekonriistoista ja polkemalla röyhkeästi tästä kohti maalia. Näillä tilanteilla ei ennenkään ole ollut mitään tekemistä HIFK:n viivelähtöjen laadun kanssa. Nyt kumpikaan ei pysty edes haastamaan näissä tilanteissa. Muutenkin liian moni HIFK.n pelaaja on taantunut nimenomaan kaksinkamppailupelaamisessa ja luistelussa. Lisäksi HIFK:n joukkueesta näkee, että se on kuppikuntainen ja moni ei ole tyytyväinen rooliinsa, pelitapaan, ketjukavereihin yms.
   
 19. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kokonaisuudessaan vahvaa tekstiä. Tuohon loppuun lisään vielä sen, että ovatko kaiffarit unohtaneet kokonaan että ovat näkyvillä olevassa työpaikassa? Sabotointi ja kitinä arvostuksen puutteesta osuu aina omaan nilkkaan myös meillä vähemmän näkyvästi töitä tekevillä, jotka teemme työtämme 'huonossa organisaatiossa' tai 'huonon pomon' alaisena. Ammattiylpeys, itsekunnioitus ja mitä näitä nyt on...
   
 20. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Onhan toi nyt valitettavasti vähän yhtä tyhjän kanssa Lennun suhteen tällä hetkellä, kun pelaaja jonka isoimmat vahvuudet läpi uran ovat olleet fyysinen pelaaminen, vauhti ja meillä pelatessa kova halu pelata IFK-logolle. Nyt kun kaikista noista on leikattu se 50 pinnaa pois, niin kovin vähissä on ne asiat, joita Lennu tämänhetkiseen joukkueeseen tuo lisäarvona. Itseasiassa en keksi yhtään. Tai no tietysti se IFK-sydän, mutta se löytyy kyllä multa itseltäkin.
   
 21. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Todistin peräti aitiosta käsin viime viikon hifk-pelicans peliä ja olin päättänyt kaljoittelun lomassa keskittyä seuraamaan Petrellin ja Aaltosen työskentelyä. Aaltosesta laitoin jo kirjainta toisen perään toiseen ketjuun mutta sanotaan nyt tässä Petrellistä, että on kuin varjo entisestä taistelijasta joka olisi tehnyt mitä vaan hifk:n eteen. Hidasta, puolittaista tekemistä ja varsinkin vaihtoon luistelu todella löysän oloista. Tämän jätkän pitäisi näyttää ehkä Luttisen ohella muille mallia että hifk;ssa ei pelipäivinä vapaapäiviä vietetä mutta paskan marjat...
   
 22. hiji91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Oli mun mielestä kauden paras peli tänään. Toivottavasti jatkaa huomenna samalla tasolla. Alkaa vähän jopa muistuttaa 6 vuoden takaista itseään.
   
 23. avojääpommi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Erittäin vahva peli eilen, hyviä niittejä pitkin pelin ja tärkeitä purkuja av:lla.
  Lisää tätä, hyvä Lennu!
   
 24. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä! On tätä odotettukin, mutta tuollaiselle Lennulle on aina tilaa mun IFK:ssa.
   
 25. LP#32 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Iso peli. Lennis pelasi vahvuuksillaan, käytti isoa luisteluaan ja kerkesi kontakteihin.

  Kiva saada Lennu takaisin ytimeen.