Pikaruoka = 99,9% paskaa
Mikä muuten saa aikuisen miehen kännipäissään ostamaan tuollaista paskaa?
Pikaruoka = 99,9% paskaa
Mikä muuten saa aikuisen miehen kännipäissään ostamaan tuollaista paskaa?
Mikä muuten saa aikuisen miehen kännipäissään ostamaan tuollaista paskaa?
Mikä muuten saa aikuisen miehen kännipäissään ostamaan tuollaista paskaa?
Ei sitä varsinkaan yöllä ole juuri muuta tarjolla, ikävä kyllä. Eikä ne kännissä niin pahoja ole.
Haussa olisi siis lammaskebab oikeasti tulisella kastikkeella.
Täytyy todeta, että noi perus Mäkin ja Hesen hampurilaiset on aikamoista epäruokaa; majoneesimössöä ja/tai kuivia puisevia raaka-aineita. Nuita kun nälkäänsä mättää, niin ennen kuin tulee maha täyteen rupeaa ällöttämään se mitä suuhunsa tunkee. Tai vaikka maha tuleekin täyteen, niin tuntuu ettei siitä mitään ravintoa ole kyllä saanut. Parhaat hampurilaiset olen syönyt grillikioskeilla, jolloin hampurilaisessa on ollut ihan oikeata pihvin makua, rapea koostumus ja mehevyyttä. En tiedä mistä tuo johtuu, paremmista raaka-aineista ja tuoreudesta? Mitäköhän naudan persereikää noihin massatuotantoketjujen pihveihin jauhetaan? Joka tapauksessa meikäläiselle yksi kriteeri pikaruoankin suhteen on, että siinä on jotain syötävääkin. Ainakin Hesen ja Mäkin burgerit tuntuvat olevan pelkkää rasva- ja hiilihydraattimössöä. Kebut ja pizza(paitsi joku Kotipizzan vitsi) on jo ruokaisampia ja niitä tulee suosittua.
Been there, done... something else. En tajunnut, että lampaiden luvatussa maassa voisi saada hyvää kebabia. Sen sijaan kävin Abrakebabrassa, mikä vastasi keskimääräistä suomalaista karvakäsikebaberiaa. Myös maultaan.Mene Irlantiin, Galwayn kaupunkiin.
Been there, done... something else. En tajunnut, että lampaiden luvatussa maassa voisi saada hyvää kebabia. Sen sijaan kävin Abrakebabrassa, mikä vastasi keskimääräistä suomalaista karvakäsikebaberiaa. Myös maultaan.
Budassa tosiaan noi Gyrokset ovat todella maukkaita, mutta laatu vaihtelee todella paljon. Parin euron hinta noista katukojuista on kuitenkin kohtuullinen, joten aika monta Gyrosta tuli taas viikko sitten vedetyä siellä. Ja se tulinen kastike on aina hyveistä.Toinen erittäin hyvä kebab löytyi Budapest Keletin rautatieaseman kärrymyyjältä. Se oli ilmeisesti nautaa. Sen verran mureaksi se oli tosin paistettu, että en ole täysin varma tästä. Lisänä tarjottiin hyvää ja tulista kastiketta. Nam.
Suomessa parhaat kebabit olen syönyt Hämeenlinnan Izmirissä. Mutta sielläkin taso mielestäni laski viime vuosina. Kovinkaan usein en siellä syönyt, koska Hämeenlinnassa tuli käytyä melko harvoin. Nyt kesällä olin aikeissa mennä pitkästä aikaa syömään iskenderit tuonne, mutta huomasin paikan olleen kiinni. Onko se suljettu, vai onko kyseessä vain remontti? Tietääkö joku?
Yakitori-vartaat ovat Japanissa herkkua, samaa mieltä. En tiedä sitten olisiko niin mahdoton ajatus että yakitori rantautuisi Suomeen, snadisti modifioituna kenties. Tarjontaakaan ei juuri ole, ainakaan pikaruoka- tai lounastyyppisessä muodossa. Pitää kuitenkin huomioida, että melkoinen joukko suomalaisia on omaksunut sushin aterioimisen viimeisten 10-15 vuoden aikana. Sushi on tietysti tehnyt invaasiota suurin piirtein joka puolella maailmaa. Ei japskiravintolan pitäminen varmaan ollut Suomessa kovin kaksinen bisnes 80-luvulla tai vielä 90-luvun lamavuosinakaan, mutta ruokaravintolakulttuurin kehitys ja jengin kasvava kiinnostus etnisiin ruokiin on lisännyt potentiaalia valtavasti.Japanissa tykkäsin yakitori-varrasravintoloista. Sellainen tuskin Suomessa ottaisi pahemmin tuulta alleen. Puolan Gdanskissa tykästyin taas uuniperunaravintolaan. Paikalta sai ison (listan mukaan 350g) perunan, johon sai valita liha-, kala- tai kasvistäytteen yhdellä kastikkeella. Olivat muuten hyviä. Mutta enpä ole Tampereellakaan testannut tuota uuniperunagrilliä, vaikka se on usemman vuoden tuossa keskustassa jo oleillut.
Alentunut harkinnan taso ja kellonaika. Lisäksi se on turvallisempaa, kuin alkaa kokkailla jurrissa ja unohtaa levyt päälle tjms..