Lempipikaruokasi?

  • 31 321
  • 161

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tai sitten se ettei ole vaihtoehtoja. Monesti tuli kaveriporukallakin haettua kimpassa ainekset siwasta ja tultua aamuviideltä meille kokkaamaan, mutta kun ei enää sekään tässä vitun kylässä onnistu.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mikä muuten saa aikuisen miehen kännipäissään ostamaan tuollaista paskaa?

Ei sitä varsinkaan yöllä ole juuri muuta tarjolla, ikävä kyllä. Eikä ne kännissä niin pahoja ole.

Kai sitä kännissä jostain syystä tekee mieli tuollaisia rasvapaskoja. On se kai tottumiskysymyskin, kun ei ole ollut juuri muuta tarjolla.
Tosin kai nykyään noista hampurilaisketjujen valikoimista löytyy yöllä salaattejakin, mutta ostaakohan niitä kukaan?
 
Ei sitä varsinkaan yöllä ole juuri muuta tarjolla, ikävä kyllä. Eikä ne kännissä niin pahoja ole.

Ei minustakaan. On kuitenkin mielestäni ihan aiheellista kysyä, että onko se kuuppa tosiaan niin sekaisin humalassa, että pakko mennä ostamaan sellaista totaalipaskaa. No ehkä sitten vaihtoehtojen vähyys ajaa ihmisen tuollaisiin hirmutekoihin.

Itse olen sortunut ihan selvinpäinkin pikaruokaan eikä kaduta, myönnän.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Jaa-a, nää vaihtelee usein fiiliksen mukaan. Sanotaan et nyt tän hetken suosikki on mäkkärin kana-ruis-mc feast. Perus feast siis kanapihvillä ja ruisleivällä, hyvää on.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Lempipikaruokaa on ehdottomasti subwayn patongit. Vakio-ostoksena paahtopaisti hunajakaurapatongilla. Lähes tulkoon joka viikonloppu tulee pötkö Hertsikan subista haettua.

Mitä tulee pikaruokaan noin muuten, onhan se paljon halvempaa ja nimensä mukaisesti nopeampaa kuin joku ns. perinteisen ruokaravintolan pöperö. Kyllä niissäkin tulee käytyä, mutta hinta ja nopeus kallistavat usein pikaruoan puoleen. Ja myydäänhän monissa perinteisissäkin ruokaravintoloissa pikaruokaa. Yleensä listalla on pitsoja ja hampurilaisannoksia fiinimmeissäkin mestoissa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Haussa olisi siis lammaskebab oikeasti tulisella kastikkeella.

Mene Irlantiin, Galwayn kaupunkiin. Siellä minä söin yhden tuollaisen armon vuonna 2007, ja edelleen muistelen sitä lämmöllä. Pitaleipäkin paistettiin siinä ruokaa odottaessani, mikä lisäsi nautintoa. Voi kun Suomestakin saisi vastaavaa... Toinen erittäin hyvä kebab löytyi Budapest Keletin rautatieaseman kärrymyyjältä. Se oli ilmeisesti nautaa. Sen verran mureaksi se oli tosin paistettu, että en ole täysin varma tästä. Lisänä tarjottiin hyvää ja tulista kastiketta. Nam.

Suomessa parhaat kebabit olen syönyt Hämeenlinnan Izmirissä. Mutta sielläkin taso mielestäni laski viime vuosina. Kovinkaan usein en siellä syönyt, koska Hämeenlinnassa tuli käytyä melko harvoin. Nyt kesällä olin aikeissa mennä pitkästä aikaa syömään iskenderit tuonne, mutta huomasin paikan olleen kiinni. Onko se suljettu, vai onko kyseessä vain remontti? Tietääkö joku?

Subway toimii kaikkinensa ihan OK. Melko harvoin tulee vaan sielläkään syötyä. Hesburger ja McDonalds ovat sellaisia, että niissä voi syödä, jos on kova kiire ja pitää ehtiä haukata jotain nopeaa. Hyvä tekosyy tähän on se, että töiden jälkeen menee katsomaan jotain elokuvaa, eikä mitään kunnollisempaa ehdi haukata. Ruishampurilaiset sekä Hesen kerrospurilainen ja McDonaldsin BigMac ovat ehkä ne yleisimmät valinnat, joita noissa paikoissa tulee otettua.

Taco Bell on se, jota Ameriikan reissuni jälkeen olen Suomeen kaipaillut. Noh, ehkä tuokin menettäisi hohtonsa, jos siellä ruokailisi useammin. Japanissa tykkäsin yakitori-varrasravintoloista. Sellainen tuskin Suomessa ottaisi pahemmin tuulta alleen. Puolan Gdanskissa tykästyin taas uuniperunaravintolaan. Paikalta sai ison (listan mukaan 350g) perunan, johon sai valita liha-, kala- tai kasvistäytteen yhdellä kastikkeella. Olivat muuten hyviä. Mutta enpä ole Tampereellakaan testannut tuota uuniperunagrilliä, vaikka se on usemman vuoden tuossa keskustassa jo oleillut.
 

Rocco

Jäsen
Roskaruokaa en syö, eli kaikki einekset jätän pois niin paljon kuin mahdollista. Kaupan pizzoja, lihapiirakoita, grillien hampurilaisia en siis juuri koskaan syö. Mäkki on ehdoton ykkönen. Sen tietää aina että saat samaa tavaraa, missä tahansa syötkin maailmassa. Hese on taas kamalaa kuraa täynnä majoneesia.

Pizzaa syön joskus, mutta Suomessa sekin ala on osittain pilattu. Pizzassa tärkeintä on pohja, juusto ja tomaattikastike, täytteet ovat lisuke. Suomessa homma on valitettavasti toisinpäin. Halpaa juustoa ja ketsuppipohjaista kastiketta, ja viittä eri täytettä. Hyi.

Täytyy todeta, että noi perus Mäkin ja Hesen hampurilaiset on aikamoista epäruokaa; majoneesimössöä ja/tai kuivia puisevia raaka-aineita. Nuita kun nälkäänsä mättää, niin ennen kuin tulee maha täyteen rupeaa ällöttämään se mitä suuhunsa tunkee. Tai vaikka maha tuleekin täyteen, niin tuntuu ettei siitä mitään ravintoa ole kyllä saanut. Parhaat hampurilaiset olen syönyt grillikioskeilla, jolloin hampurilaisessa on ollut ihan oikeata pihvin makua, rapea koostumus ja mehevyyttä. En tiedä mistä tuo johtuu, paremmista raaka-aineista ja tuoreudesta? Mitäköhän naudan persereikää noihin massatuotantoketjujen pihveihin jauhetaan? Joka tapauksessa meikäläiselle yksi kriteeri pikaruoankin suhteen on, että siinä on jotain syötävääkin. Ainakin Hesen ja Mäkin burgerit tuntuvat olevan pelkkää rasva- ja hiilihydraattimössöä. Kebut ja pizza(paitsi joku Kotipizzan vitsi) on jo ruokaisampia ja niitä tulee suosittua.

Grilleissä käytetään julmetusti enemmän ja useammin b-luokan aineksia. Olen tukussa töissä ollessani nähnyt millaisia tavaroita grilleihin ostetaan. Ne ovat kaukana joistakin mäkkärin pihveistä tai perunoista. Se miksi ne monesti täyttävät paremmin ja maistuvat paremmalta grillissä on - rasva ja suola sekä muut mausteet. Pihvien koostumus muuttuu heti, kun sekaan jauhetaan erinäisiä muita aineksia kuin pelkkää lihaa. Mäkkärinkin pihveissä ei ole kuin lihaa. Rapeaksi ja kuohkeaksi pihvit saa, kun pihveihin lisätään jotakin, mikä muuttuu rapeaksi tai kuohkeaksi. Liha itsessään ei sellaiseksi mene.

Ai niin, jos suosikkipikaruokaa haetaan, niin ehdottomasti jenkeissä toimiva Chipotle. Jessuksen maistuvia ja täyttäviä burritoja.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mene Irlantiin, Galwayn kaupunkiin.
Been there, done... something else. En tajunnut, että lampaiden luvatussa maassa voisi saada hyvää kebabia. Sen sijaan kävin Abrakebabrassa, mikä vastasi keskimääräistä suomalaista karvakäsikebaberiaa. Myös maultaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Silloin kun pikaruokalaan tarve mennä niin mäkkäri tulee etsittyä. Mieluummin syön kynsiä kuin hesen spermaburgereita. Pizzasta mieluummin perinteinen kotipizza kuin karvakäsillä. Subway toimii myös hyvin kun kiireessä kesken työpäivän pitää jotain hakea näppiksen eteen mussutettavaksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Been there, done... something else. En tajunnut, että lampaiden luvatussa maassa voisi saada hyvää kebabia. Sen sijaan kävin Abrakebabrassa, mikä vastasi keskimääräistä suomalaista karvakäsikebaberiaa. Myös maultaan.

Irlanti on tosiaan kebabin kannalta vastakohtien maa. Olen syönyt tuossa maassa elämäni parhaimman kebabin lisäksi myös elämäni huonoimman. Tämä jälkimmäinen tapahtui taas Dublinissa. Harmillisesti en muista tuon loistavan kebab-paikan nimeä, mutta siellä Galwayn keskustassa se oli... muistaakseni valkoisen rakennuksen katutasossa. :)
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Toinen erittäin hyvä kebab löytyi Budapest Keletin rautatieaseman kärrymyyjältä. Se oli ilmeisesti nautaa. Sen verran mureaksi se oli tosin paistettu, että en ole täysin varma tästä. Lisänä tarjottiin hyvää ja tulista kastiketta. Nam.

Suomessa parhaat kebabit olen syönyt Hämeenlinnan Izmirissä. Mutta sielläkin taso mielestäni laski viime vuosina. Kovinkaan usein en siellä syönyt, koska Hämeenlinnassa tuli käytyä melko harvoin. Nyt kesällä olin aikeissa mennä pitkästä aikaa syömään iskenderit tuonne, mutta huomasin paikan olleen kiinni. Onko se suljettu, vai onko kyseessä vain remontti? Tietääkö joku?
Budassa tosiaan noi Gyrokset ovat todella maukkaita, mutta laatu vaihtelee todella paljon. Parin euron hinta noista katukojuista on kuitenkin kohtuullinen, joten aika monta Gyrosta tuli taas viikko sitten vedetyä siellä. Ja se tulinen kastike on aina hyveistä.

Izmirin taloa taidetaan itseasiassa olla siirtämässä, siis se koko puutalo ja siksi lafka on kiinni.

Mitä itse pikaruokahommiin tulee, niin kyllä perinteiset grillimätöt vievät voiton tässä skabassa. Hämeenlinnassa Yömakkaran pekonihamppari kerroksena on suurin johtaja, hyvänä kakkosena Turusta Mantun porilainen tuplana. Kebab-osastolla Turun Milan ja perus kebab ranskalaisilla on Suomen paras.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Japanissa tykkäsin yakitori-varrasravintoloista. Sellainen tuskin Suomessa ottaisi pahemmin tuulta alleen. Puolan Gdanskissa tykästyin taas uuniperunaravintolaan. Paikalta sai ison (listan mukaan 350g) perunan, johon sai valita liha-, kala- tai kasvistäytteen yhdellä kastikkeella. Olivat muuten hyviä. Mutta enpä ole Tampereellakaan testannut tuota uuniperunagrilliä, vaikka se on usemman vuoden tuossa keskustassa jo oleillut.
Yakitori-vartaat ovat Japanissa herkkua, samaa mieltä. En tiedä sitten olisiko niin mahdoton ajatus että yakitori rantautuisi Suomeen, snadisti modifioituna kenties. Tarjontaakaan ei juuri ole, ainakaan pikaruoka- tai lounastyyppisessä muodossa. Pitää kuitenkin huomioida, että melkoinen joukko suomalaisia on omaksunut sushin aterioimisen viimeisten 10-15 vuoden aikana. Sushi on tietysti tehnyt invaasiota suurin piirtein joka puolella maailmaa. Ei japskiravintolan pitäminen varmaan ollut Suomessa kovin kaksinen bisnes 80-luvulla tai vielä 90-luvun lamavuosinakaan, mutta ruokaravintolakulttuurin kehitys ja jengin kasvava kiinnostus etnisiin ruokiin on lisännyt potentiaalia valtavasti.

Olisiko sitten niin, että pikaruokakulttuuri muuttuu hitaammin kuin ulkona syömisen kulttuuri noin yleisesti? Onko pika- ja grilliruokaa ostava jengi niin konservatiivista ettei poikkeamille ole elintilaa? Voi siinä tätäkin olla joukossa, mutta tapahtuuhan siinä muutosta koko ajan, tosin hitaasti. Luulen että grillien vakiasiakkaat olisivat nauraneet suht paskaisesti, jos joku olisi 30 vuotta sitten väittänyt kebabin olevan vuoden 2012 Suomessa äärimmäisen suosittua mättöruokaa.

Uuniperunaruoat ovat slaavilaisissa maissa suosittuja, ja tietenkin Venäjällä myös. Tunnetuimpia ketjuja on etenkin Moskovassa vahvasti esillä oleva Kroshka Kartoshka, joka on kehittynyt alkuaikojen snagaritasosta varteenotettavaksi pikaruokakonseptiksi. Linkki vie yrityksen sivuille (vain venäjäksi). Myös kieltä tuntematon voi helposti tsekata kuvien perusteella mitä ruokalistalta löytyy. Otsikon О кафе alla on lueteltu mm. uuniperunavaihtoehdot, keitot, muut lämpimät ruoat, salaatit, kylmät alkupalat, juomat, jälkkärit jne. Maittavaa pikaruokaa, mutta tällaisenaan ehkä liian sloboa suomalaiseen makuun. Vai onko?
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosikkipikaruokani on ramen. Tuo japanilaisten kiinalaisvaikutteinen nuudelisafka, jossa liemi on tärkeässä osassa. Tämä höttö on mukavaa lämmikettä nautittuna jossain Tokion katujen ramenbaarissa, mutta omaan makuuni paras tuotos on tullut kohdattua asuttuani vähän pidemmän pätkän New Yorkissa. East villagessa sijaitsee Momofuku noodlebar, jonka pääkokki/perustaja David Chang on niittänyt kiitosta aivan kulinaristimaailman huipulla. Kyseisessä baarissa on tullut syötyä monet ramenit ja varsinkin baarin perinteistä versiota, josta löytyy erinomaisen liemen ja nuudeleiden (näissä nuudeleissa käytetään suolana kaliumkarbonaattia ja natriumkarbonaattia, joka tekee rakenteesta 'sitkeemmän' ja 'al dentenä' ihan parasta nuudelia) lisäksi hyvät lisukkeet, kuten porsaan lapaa ja mahaa, kananmunaa jne.. Stadissa en ole ramenia lähtenyt maistamaan, vaikka joistain mestoista sitä saakin. Toki tällä istumalla pistän mieleen, että seuraavalla Gaijiniin suuntautuvalla keikalla otan arvosteluun talon ramenin ja ihmettelen mitä Tomi Björck on saanut aikaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Lasketaanko sushi pikaruoaksi? Jos, niin mun ääneni menee sille. Harmi, että maassamme pikaruokakulttuuri on lähinnä rasvalla kuorutettua pizza/hampurilais/kebab-linjaa ja kaikki vähänkin etnisemmän sapuskat huutavat poissaolollaan. Salaattibaaritkin ovat kelvottomia paria Helsingin keskustan lounasnoutoraflaa lukuunottamatta.

En ole rasvaisten pikaruoan ystävä ollenkaan, tosin joskus tulee syötyä karvakäsien pizzoja tai Macin juustohampurilaisia tilanteen siihen pakottaessa. Suomessa tarjottava kebab on poikkeuksetta moskaa, samoin Hesen tarjonta. Hesen majoneesi ansaitsee erikoismaininnan syömäkelvottomuudestaan. Se on kerrassaan karseaa limaa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mulla on tapana mennä joka perjantai oman pojan kanssa hampurilaispaikkaan. Asuinpaikkakunnallani ei tällä hetkellä ole muuta mahdollisuutta kuin Hesburger. Kundi ottaa juustohampurilaisen, minä useimmiten 4 kanafilettä chilimajoneesilla + minisalaatti ja Zero kokis.

Euroopan reissulla tuli joskus muinoin kokeiltua Kentucky Fried Chickeniä, KFC:n rantautuminen Suomeen olisi toivottavaa.

Kouvolassa tietysti on tarjolla Tornionmäkeläinen Nipan grillistä. Hyvää ja terveellistä (käristettyjä katajansavumakkaran viipaleita lihapiirakan välissä + sin kets kurk sip). Lihapiirakat ovat paikallisen pienleipomon valmistamia.
 
Tuli nyt vasta mieleeni eräs tuote, jota kylläkin jo maistoin tässä kesällä.
Vety, siis lihapiirakka, kinkkua, kananmunaa,
sinappi/kurkkusalaatti/ketsuppi/valkosipulimajoneesi. Näillä täytteillä sitä ainakin myi lappeenrantalainen Sataman Sanni.
Empä ole kyllä aiemmin tajunnutkaan, että miten hyvältä tuo yhdistelmä maistuu.
On myös helppo kokeilla kotona, mutta suosittelen ainakin tuossa kyseisessä paikassa käymään, jos vaikka sattuu Lappeenrannan suunnalla pyörähtämään kesäaikaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Sushi on parasta pikaruokaa, jos se sellaiseksi lasketaan. Toisella sijalla shawarma, jota sitäkään ei tahdo Suomesta saada. KFC:n kana olisi myös kärjessä, mutta kun KFC:kin loistaa poissaolollaan. Macin tuotteet ovat makuuni täyttä kuraa, mutta Hesellä tulee joskus käytyä, sillä siellä osataan tehdä kunnon majoneesit. Kebab riisillä lienee paras Suomesta jokapaikasta saatava pikaruoka (niin se maailma muuttuu) tosin jossain sekin onnistutaan pilaamaan huonolla lihalla, joskin pienempään nälkään ei ole grillimakkaran voittanutta.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täällä taitaa olla aika paljon opiskelijoita tai työttömiä lorvailijoita, kun on mahdollisuus joka päivä ruokailla pitkän kaavan mukaan? Työelämässä tulee säännöllisesti tilanteita, että vatsan täyttämiseen on aikaa alle 30 minuuttia, tai muuten joutuu kärsimään nälkää monta tuntia.

Jos aikaa on vain pikaruokailuun, niin tottakai valitsen miljoonista vaihtoehdoista parhaan. Tosin se voi vaihdella.

Saksassa tykästyin currywurstiin, jota sai niin yliopiston ruokalasta kuin joka puolelta ympäri kaupunkia. Suomessa sitä ei löytyne pikaruokana, vaan valitettavasti vain harvoista ravintoloista, eikä se silloin oikein täytä määritelmää.

Maun puolesta ehkä mieluiten söisin leipäkebabia. Käytännössä yleisin kiireruoka lienee kuitenkin Subwayn Italian B.M.T tai päivän subina - kuten tänään - myytävä Spicy italian.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alentunut harkinnan taso ja kellonaika. Lisäksi se on turvallisempaa, kuin alkaa kokkailla jurrissa ja unohtaa levyt päälle tjms..

Tästä tuli mieleen entisen kaverin aikoinaan kertoma: Baarista himaan aamuyöllä, uuni päälle ja Grandiosa pellille odottamaan että uuni on valmis. Sitten sohvalle pitkäkseen ihan pikku hetkeksi vaan, odotellessa. Aamupalaksi oli sitten vetinen Grandiosa sillä samalla pellillä ja tyhjä uuni naksui kuumuuttaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Täällä puhutaan lempi-näkökulmasta, mutta Jatkoajan pitkiin perinteisiin vedoten käännänkin näkökulmaa tässä postauksessa 180 astetta.

Ylivoimaisesti kaikkein paskin, ääliöjuntein ja ammuttavaksituomittavin pikaruoka on sellainen lihapiirakka tai hampurilainen johon on työnnetty väliin lauantaimakkaran siivu. Tai jokin muu halpamakkaran paska josta saatetaan grillillä käyttää jopa nimitystä "kinkku". Tapauksesta muodostuu erityisen traaginen jos junttimakkaran siivu on jäänyt hiukan viileäksi. Kun tuollaisen skeidan tunkee pahaa aavistamattomana purukalustoonsa ja tajuaa tilanteen, niin vitutuksen vaahto suorastaan pursuaa korvista ja perslävestä.

Kyseisen tuotteella saattaa olla useitakin eri variaatioita ja nimiä eri puolilla maata, joten kannattaa olla varovainen jos joutuu asioimaan snagarilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös