Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

LeKi 2012–2013 – katastrofin jälkeen

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 23.03.2012 klo 13.15.

 1. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKi on aloittanut kauden loistavasti ja peli on rullannut erinomaisesti. Sarjan kärjessä ollaan ja peli-ilme on nimekkäällä rosterilla todella hyvä. Silti kuitenkin mietityttää, käykö Kisalle sama kömmähdys kuin viime kaudella?

  Totuus on, että LeKin eilisen Sport-ottelun kokoonpanossa oli mukana 12 omaa pelaajaa, kolme ottelukohtaisella sopimuksella pelaavaa ja viisi lainapelaajaa. Viime kaudellakin Kisa oli hyvässä vireessä kauden ensimmäisen puoliskon, mutta muutaman tärkeän pelaajan (Jarkko Pyymäki, Tommi Välimaa, Atte Pentikäinen, Anssi Tieranta...) menettäminen johti sitten katastrofiin keväällä.

  Ottelukohtaisista pelaajista ainakin Antti Hölli lopettaa kautensa muualla. Hölli on pelannut loistavasti ja on tasoltaan "liian kova Mestikseen". Käytännössä Höllin kuuluisi pelata KooKoon tai Sportin ykköskentäntässä tai liigassa pienemmässä roolissa. Nestori Lähde ja Antti Mäkilä tähtäävät samoin korkeammalle, mutta kummankaan esitykset eivät ole vielä täysin timanttisia olleet. Kovia pelimiehiä silti Lempäälän mittakaavassa.

  Lainapelaajista voitaneen todeta, että ainoastaan Tomi Wilenius pelannee koko kauden täällä. Tapparan kaverit kyllä pelaavat Lempäälässä vielä pitkään kokoonpanon ollessa noin laaja, mutta tuskin enää tammikuun jälkeen. Jos edes yksi pakki ja vaikkapa Jan-Mikael Järvinen saataisiin LeKiin koko kevääksi, voisi jo huutaa hallelujaa.

  Näin ollen voitoista huolimatta toivon, että pakeista Mikko Heiskanen ja Petteri Friman saavat peliaikaa osakseen ja hyökkääjien poistuminen KOOVEE:sen loppuisi. Pelkään, että Markus Jokista, Olli Kalliosaarta, Juho Joki-Erkkilää ja kumppaneita saattaa tulla ikävä keväällä.

  Enivei, erinomainen kaudenavaus LeKiltä ja kieltämättä Keskinen on ottanut opiksi viime kaudesta nimenomaan taktiksesti ja sen pitäisi kantaa pitkälle, toivottavasti vähintään pudotuspelipaikkaan.
   
 2. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
 3. Sméagol Jäsen

  Lainaus:
  Ihmettelenkin tänään Tapparan pelissä että missä Lucenius on kun ei pelannut.

  Tämän uutisen nähtyä tuli heti mieleen, että olisiko tässä kyseessä pienimuotoinen asennevamman korjaus ja lokakuun jälkeen Tapparaan pelamaan tosissaan pelipaikasta.
   
 4. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 5. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Uutinen lekimestis.fi sivuilta:

  "Juha Metsola asettuu maalinsuulle kun LeKi kohtaa tänään Mikkelin Jukurit. Illan otteluun pukee LeKi paidan myös Niclas Lucenius. KHL:stä Tapparaan palannut Lucenius kuuluu LeKin uusiin omistajiin yhdessä Harri Säterin ja Jori Lehterän kanssa." Joten on Luceniuksella muitakin motiiveja pelata alemmalla sarjatasolla. Omistajapohjaan on saatu mukavasti uusia kasvoja!
   
 6. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Ilvekseltä kyllä ihan naurettavaa pelleilyä. Kisa tähtää urheilulliseen menestykseen, ei yksinomaan Ilveksen tarpeiden tyydyttämiseen. Esimerkiksi Aamulehdessä mainitut esimerkit aina Miiko Hintzistä alkaen ovat juuri hyviä osoittamaan, miksi miehiä ei ole LeKissä peluutettu. Hintz ja esimerkiksi alkukauden Kisassa pelannut Wilenius eivät ole Mestis-tasolla, eivät ole sitä ainakaan LeKissä olleet.

  Saa nyt nähdä, miten tämä saaga jatkuu. Keskisen palkan maksava Ilves saattaa riuhtaista sopimuksen myötä Kisalta myös päävalmentajan, sarjakärki siis menettäisi näin päävalmentajansa. Huh!

  Toivottavasti tähän nyt joku ratkaisu löytyy, mutta enivei Kisan päättäväiseen tyyliin voi jälleen olla tyytyväinen. Seuran taakse on saatu Harri Säterin, Jori Lehterän ja Niclas Luceniuksen kaltaisia tähtiä rahoineen ja tänään sitten nähdään Lucen muodossa osamistaja seuransa nutussa.

  Lempäälässä eletään mielenkiintoisia aikoja HMV-seuraksi.
   
 7. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Kova on LeKin vauhti tällä hetkellä. Ei kai nuo Tapparalainat ole vaan koko kautta teillä pelaamassa? (Ei ny muuten, mutta gaddämet :D )
   
 8. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Eivät varmasti pelaa. Ainoastaan Jussi Halme ja JM Järvinen ovat siinä rajalla, mutten usko heidänkään jäävän tammikuun jälkeen Lempäälään. Kuinka nopeasti kutsu käy takaisin, siinä lie kysymys. Viimeksi oltiin joulutauolla neljänsiä ja pelattiin silti keväällä karsinnoissa. Jos tätä vauhtia mennään, eiköhän silti pudotuspelipaikka ole vähimmäistavoite.
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Juu muistan kyllä viime kaudelta, taisitte pitää vielä 10 kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikkaa.

  Onhan nuo jumalattoman kovia vahvistuksia Mestistasolla, NHL:n työsulku jos jatkuu, niin en pitäisi lainkaan mahdottomana, että LeKin yhteistyöseuroillakin (vai onko niitä nyt sitten enää 1?) olisi peliaikaa vailla normaalitilanteessa runkopelaajia esim. 2 ja 3 kentistä.

  Täytyy kyllä tunnustaa että tuli jossain määrin "epistä" -olo, vaikka kyllähän Jukuritkin on kieltämättä lainoista historiansa aikana hyötynyt useaan otteeseen. :D
   
 10. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Yhteistyöseuroja lie 0-2, kukaan ei oikeen tiedä enää. Ilves on ainoa virallinen, mutta välit melko tulehtuneet ja nyt seura konkurssiuhan alla ja ilman hallitusta. Tapparan suuntaan ei ole mitään virallista, mutta pelaajaliikenne kulkee. Saa nyt nähdä, mitä tapahtuu.

  Ainakin Järvisen toivon tuosta hyökkäystriosta säilyvän Lempäälässä vielä pitkään ja tosiaan Halmeenkin pelipaikkaan Tapparassa on vielä pitkä matka. Palola nyt saanee noilla esityksillä näytönpaikan, se on selvää.
   
 11. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Onnittelut Lempäälään alkukauden menestyksestä. Viitaten tähän kolumniin LeKin ja Ilveksen sopimuserimielisyydestä http://www.jatkoaika.com/Kolumni/saukon-ja-ilveksen-v%C3%A4linen-kateuden-kaivo/107057, haluaisin kysyä, että maksaako Ilves tosiaan LeKin valmentajan palkan ja mikäli maksaa niin miksi tällaiseen riskiin on suostuttu LeKin suunnalla?

  Mikäli tämä pitää paikkansa, niin lienee lähes täysin selvää, miksi Ilves on päätynyt purkamaan kyseisen sopimuksen. Raha on tiukassa ja tässä on ollut perusteltu tapa säästää varsinkin, kun siitä ei enää edes pelillisesti hyödytä Tapparan kokoonpanon laajuuden takia. Eri asia on sitten voidaanko sopimus irtisanoa tai purkaa tällä tavalla ilman korvausvelvollisuutta. Epäilen että LeKi ja päävalmentaja Keskinen saavat kyllä rahansa, jos tämä riitautetaan, mutta eri asia onkin missä aikataulussa. Toiseksi voidaan kysyä miten järkevää on pyörittää Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jääkiekkoseuraa ilman että maksetaan oman päävalmentajan palkkaa, vaan ollaan senkin suhteen riippuvaisia ylempänä pelaavasta seurasta?
   
 12. RaipeRules Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, Oulun kärpät
  Voin olla väärässä mutta eikös nykyään ole siirtosäännöt sm-liigan ja mestiksen välillä semmoiset että jos pelaaja on rekisteröity 1.2 mestis-joukkueeseen, niin mestisjoukkueen pelien loputtuhan sm-liigajoukkue,palkanmaksaja saa nostaa joukkueen sm-liigajoukkueeseen mukaan kun mestisjoukkueen pelit ovat päättyneet..?

  Tarkoitan että jos Le-Ki ei mestiksessä etene esim. neljän joukkoon eikös olisi fiksua pitää nämä Tapparan superlainat kovalla peliajalla kauden loppuun Le-Kissä? Ja sitten kun pudotuspeleissä tulee loukkaantumisia, nämä superlainat voi päästä kovaan roolin Tapparan pudotuspeleissä pelattuaan ensin ehjän kauden Le-Kissä.

  Vai edellyttääkö nämä siirrot virallista farmisopimusta sm-liiga ja mestisjoukkueen välillä..? Ilveksen pelaajiston tilanne lienee tosiaan se et tällä nykyisellä roosterilla farmisopimuksesta ei ole suurtakaan hyötyä valitettavasti. Silloin kun loukkaantumisia ei ole ilveksellä ne muutamat vähät lainat kyllä löytävät paikkansa joko Le-Kistä tai muualta vaikka farmisopimusta ei olisikaan. ja jos ei löydä paikkaansa silloin Ilveksen pelaajin taso ei vain Le-Kiin tai suurimpaan osaan mestisjoukkueista vain riitä. Onhan nyt tapparan joukkueessa huomattavasti enemmän laajuutta niin silloin päävalmentaja Keskinen haluaa peluuttaa parasta mahdollista joukkuetta.
   
 13. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Jos ja kun Ilves maksaa valmentajan palkan ja omaa neljä kiintiöpaikkaa (jotka kuitenkin on purettu urheilullisin perustein tällä kaudella) voidaan pitää todennäköisenä, että Ilveksen ja Lekin sopimus puretaan ja Keskisen palkanmaksu siirtyy Lekille viimeistään kauden päättymisen jälkeen.

  Tapparalla on tällä hetkellä niin laadukas materiaali, että siltä liikenee pelaajia jotka nousisivat heittämällä Ilveksen kokoonpanoon annettavaksi Lekin käyttöön, kun Ilves taasen yrittää löytää peliaikaa pelaajille, joilla ei ole näyttösarakkeessa käytännössä mitään.

  Wileniuksen olisin odottanut olevan riittävän hyvä, mutta kun en Lekin pelejä ole nähnyt en siihen kommentoi.
   
 14. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Wilenius on pelimies, mutta ei ole LeKissä saanut yhtään pelirohkeutta alleen. Fyysisesti ei kuitenkaan ole mikään kamppailupelaaja miesten peleissä ja taitojen hukkuessa uskalluksen vähyyteen, ei Wileniukselta ole liikoja Lempäälässä nähty. Potentiaalia ei kukaan kiistä.

  Itse luulisin tässä käyvän samoin kuin Mortal pohtii. Ilves tuskin kykenee poikkaisemaan sopimusta näin kesken kauden, sillä LeKi on lakiteiden kautta tilanteessa aktiivinen. Ja tätä tuskin uusi johtokaan halajaa. Mutta ensi kaudella on sitten vaihtoehtona joko Tapparan alle siirtyminen tai päävalmentajan palkan maksaminen itse.

  Ja sen olen kuullut, että palkka ei ole LeKin kaltaiselle seuralle mikään pieni kuluerä. Muu seuran väki kun on töissä talkoovoimin.

  RaipeRulesin mainitsemasta skenaariosta en osaa kyllä sanoa mitään. Tapparallahan on virallinen farmisopimus LeKin kanssa, joten siitä se ei jää kiinni.
   
 15. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ei taida pitää paikkaansa. Eikös se niin mene, että se, missä seurassa pelaaja pelaa tammikuun viimeisen päivän jälkeen ensimmäisen pelinsä, on pelaajan seura koko loppukauden ajan eikä siirrot enää ole mahdollisia. Oli sitten kyseessä farmi tai ei.
   
 16. Unajan Urho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Loukkaantuiko tuo Palolan Olli KiVa-pelissä? Peliaikaa vain reilut 6 minsaa ekassa erässä ja sitten ei mitään. Kuitenkaan missään otteluraportissa ei ollut loukkaantumisesta mainintaa?
   
 17. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Tästä samasta asiasta kaipailen minäkin tietoja. Laitetaan tähän vielä linkki K-Vantaa - LeKi -ottelun peliaikatietotaulukkoon, josta asia käy ilmi selvästi:

  Tikkurila
   
 18. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Lainaus:
  Kolmen joukkueen välisessä sopimuksessa (LeKi, Ilves, Tappara) ei ole määritelty kiintiöpaikkoja kenellekään pelaavaan kokoonpanoon. Molemmilla liigaseuroilla on oikeus laittaa 1-4 pelaajaa LeKin "kirjoille", mutta LeKin valmennus päättää urheilullisin perustein, ketkä pelaavat. Tämä siis ihan kirjattuna paperille.

  Ihme venkoilua Ilvekseltä. Tupsukorvat ovat kuitenkin vuosien varrella nostaneet kokoonpanoonsa pelimiehiä Kisan sopimuksilla, eikä Lempäälässä (luonnollisesti) ole asian suhteen voitu itkeskellä. Nyt kun Ipalla on se tilanne, ettei Kisaan ole laittaa nykytilanteessa rosteriin mahtuvia pelaajia, niin ollaan välittömästi purkamassa sopimusksia täysin idioottimaisilla syillä. Käsittämätöntä urpoilua.
   
 19. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  En tiedä mikä fiba tuonne tilastoihin on tullut, mutta Palola pelasi koko ottelun ja mm. toisessa erässä jäällä LeKin 1-2 maalin jälkeen. Kultakypärä kiiltää ottelukoosteessa vierasjoukkueen juhliessa maalia ja tilastoissakin on maalin kohdalla + merkitty numerolle 12.

  Edit. Ja kun tilastoja katsoo eteenpäin, numero 12 jäällä myös Kiekko-Vantaan 3-2 ja 4-3 maalien aikaan.
   
 20. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Ilveksen pelaajat (Wilenius,Nikkilä) ovat palanneet LeKin mukaan ja pelaavat huomenna Jyväskylässä. Myrsky lienee rauhoittunut.
   
 21. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Nikkilä on päässyt pelaamaan liiga-Ilveksen kokoonpanossa, saa nähdä kuinka paljon on viime kaudesta kehittynyt näin Mestiksen kannalta.
   
 22. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  En suuria odotuksia lataisi. Miesten peleissä toistaiseksi nähdyn perusteella täysi turisti. Saa osoittaa vääräksi.
   
 23. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Tähän on tullut juuri muutos. Siis tuohon siirtoajan umpeutumiseen, olin lukevinani Maikkarin tekstiteeveeltä, että siirtoraja siirretään umpeutumaan tällä kaudella 15.2.
   
 24. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Eikö tämä ole aika selkeää tekstiä:

  MESTIKSEN SIIRTORAJA PYSYY TAMMIKUUN LOPUSSA.

  Mestiksessä siirtoraja pysyy tammikuun lopussa

  Vai enkö ymmärrä tätä problematiikkaa ollenkaan? Vai keskusteletteko tuossa aiemmin muista sarjoista?
   
 25. Portsi Vetehinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maselin Käpälä
  Tuusahan tämän Jukurifanina (liiton tietojen ja siirtotapahtumien perusteella suosikkiseuralla ollut Saipan kanssa farmisopimus) tiesi. Siirtoraja on tammikuun lopussa, mutta farmiseurojen kesken pelaajan loppukauden osoite määräytyy tammikuun jälkeen pelatun ensimmäisen ottelun seuran mukaan. Tämän säännön turvin on voitu kikkailla helmikuulle kun liigaseura on voinut katsoa sairastuvan tilannetta ja pitää Mestiksen ja liigan välimailla olevia pelaajiaan poissa peleistä vaikka viikon tai pari helmikuussa, ettei heidän loppukauden osoitetta tarvitse päättää heti. Jos sairastupa on tervehtynyt, niin Mestis-seuraan on voitu antaa sitten näitä pelaajia.

  Nuorilla pelaajilla on aiemmin ollut mahdollisuus palata liigaseuran tai sen A-junioreiden kokoonpanoon sen jälkeen kun Mestis-joukkueen kausi on ollut ohi. Olisiko ollut vielä niin, että näitä pelaajia on pitänyt nimetä etukäteen joskus tammikuun loppuun mennessä?