Ilmoitukset

Nimimerkki Pordinard on passitettu kuukaudeksi pelikieltoon Liigan kurinpitopäätökset -ketjun viestistä, joka oli hyvän täysin hyvän maun vastainen henkilökohtainen hyökkäys. Myös nimimerkin aiempi rikehistoria vastaavista teoista vaikutti pelikiellon pituuteen.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

LeKi 2012–2013 – katastrofin jälkeen

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 23.03.2012 klo 13.15.

 1. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Antti Virtanen
 2. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tässä nyt näkyy LeKin heikkous tätä kevättä ajatellen. Maalitykki Hölli siirtyy varmasti Ilvekseen loppukaudeksi ja puolustuksen johtajaa Näppilää on huhuiltu muualle. Olisi melko surullista, jos nousujohteiset esitykset nyt katkeaisivat siihen, että liigajoukkueet kahmivat LeKin sopimuspelaajia itselleen tähän tahtiin.
   
 3. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Jarno Virkki loppukauden sopimuksella LeKiin, Jere Laaksonen lainalle toistaiseksi. Erinomaista reagointia menetyksiin ja loukkaantumisiin.
   
 4. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Myöhään kommentoin, mutta eiköhän Virkki ole aina Virkki, ja siten pakiston miehisyys nousi reilusti. Näppilää ei ole nähty miehistössä, ja hän mennee Tepsiin tai ehkä Ilvekseen, joka tapauksessa pois. Ikävä kyllä tälle ei mitään voida. Joka tapauksessa hienoa, että pakistossa on yksi lisää niitä, joille posken käääntäminen ei ole ensisijainen vaihtoehto. Tässähän vähän jo odottaa alivoimaa, jossa pelaa Pentikäinen-Virkki, ja vastustajan kannnattajat itkevät.
   
 5. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Pakko ihmetellä, miten joukkueen kapteeniksi (C) on valikoitunut kaveri, jonka sopimus on purettavissa liigasopparia ajatellen. Näppilän otteita katsellessa lienee ollut alusta asti selvää, että hän ei pelaa omasta (eikä varmasti agenttinsa) mielestä kautta loppuun Kisassa. Hieno pelaaja, jolle suon ehdottomasti liigapaikan ja mahdollisuuden näyttää. Mutta että valittiin kapteeniksi, sitä en ymmärrä.
   
 6. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Minä taas luulen, että Näppilän tavoitteet eivät kauden alla olleet liigassa. Ainakaan niin vahvasti kuin tämän kauden otteiden perusteella voisi kuvitella. Onhan Näpyssä kapteeniainesta paljonkin, samalla voitaisiin miettiä onko kapteenina oikein pitää kaveria, joka on sarjan jäähykakkonen?

  Omasta mielestäni LeKin kapteenin kuuluukin Näppilän selkävaivojen ja liigahuhujen vuoksi olla Jarkko Pyymäki. Pyy tulee olemaan keväällä kova pala ykkösvitjassa. Saanut Mattilan Lassinkin tasolleen viime peleissä ja esimerkiksi JYP-peli oli Lassin paras pitkään aikaan.

  LeKillä on nyt pirun tärkeitä pelejä tiedossa tulevina viikkoina, huikea tilanne tuossa pudotuspeliviivan molemmin puolin. Joka peli on nyt tietynlainen pakkovoitto ja Vantaalla keskiviikkona heti kova koitos.

  JYP-peli näytti kyllä monella tapaa LeKin ongelmat. Puolustuksessa on Rädyn jäädessä ja Näppilän lähtiessä todella vähän vastuunkantajia juuri nyt. Jarno Virkin ja Toni Niemen palatessa tasolleen tuntuman kautta, tilanne on eri, mutta onko silloin jo liian myöhäistä?

  On yksinkertaisesti fakta, että Atte Pentikäinen ei saa meidän ykkösylivoimassa pelata. Enkä näkisi esimerkiksi Riku Dufvalla ja Petteri Frimanilla suurta kiekollista roolia, vaikka taistelijoita ovatkin. Monta kertaa sydän tykytti lauantainakin näiden veikkojen avatessa peliä.

  Hyökkäyspäässä tilanne on ihan ok, mutta Höllin jäädessä Ilvekseen loppukaudeksi tarvittaisiin kyllä vielä yksi tykkivahvistus. Reeneissä mukanaollut Joonas Koskinen olisi tähän nappiveto ja toivottavasti mies ei lähde Kazakstanin sopimuksen perään.

  Lukko-laina Jere Laaksonenkin toivottavasti vielä hetken täällä viihtyy, samoin Tapparan JM Järvinen. Nyt tarvitaan kaikki voimat peliin jo pelkästään siksi, ettei tarvitsisi vajaalla pelata joka saakelin pelissä.
   
 7. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Miltäs LeKin loppukauden joukkue vaikuttaa? Eilisessä pelissä oli taas vajaa kokoonpano, eli vain 11 hyökkääjää. Kaiken lisäksi tämän päivän aikana joukkueesta on jo muualle siirtyneet Jarkko Näppilä ja Henri Sandvik.
   
 8. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt HCK:sta pienikokoinen hyökkääjä Joni Häppölä. Kumpikaan seura ei näyttäisi tätä vielä vahvistavan, mutta nimi löytyy jo Mestiksen sivuilta LeKin rosterista + liiton siirtolistalta.
   
 9. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Kuten toteat, kovaa on LeKiä koeteltu. Paljon on ollut siirtymää muualle, etenkin jos Höllikin vielä jää Ilvekseen.

  Maalivahtiosasto kyllä kantaa itsensä. Mikko Pätsi on epävireisistä otteistaan huolimatta tasaisuuden löytäessään huippuveska Mestikseen. Vastuuta kuitenkin pitäisi saada ennen kevättä rutkasti. Tapparan Mikael Edelmann olisi kevääksi sellainen märkä päiväuni, ollut huikea Lempäälässä.

  Puolustuspäässä ollaan pienten kysymysten äärellä. Pentikäisen ja Rädyn jäädessä ja Virkin&Niemen saadessa pelituntuman takaisin, on ihan Kisan puolustus omaan päähän noin nimien puolesta todella hyvä. Se pitäisi vaan saada rinnastumaan viisikkopuolustamiseen ja kiekollisesti ei kyllä hurraahuutoja herää.

  Hyökkäyksessä on periaatteessa valmiit kakkos- ja kolmoskentät, laadukkaatkin sellaiset. Isot kysymykset liittyvät sitten leveyspelaajien ja ykköskentän kasaamiseen. Yksi kova hyökkääjä vielä tarvitaan ja mieluusti 2 leveysukkoa. Häppölä oli siihen hyvä reagointi. Joonas Koskinen nyt sieltä reeneistä pelaamaan!

  Kausi loppuun vaikkapa näin:

  X - Mattila - Pyymäki
  Henriksson - Niemi - Hildén
  Suomaa - Kalliola - Häppölä
  X - Kalliosaari - X

  Pentikäinen - Räty
  Niemi - Virkki
  Friman - Dufva

  Pätsi (Mäki)
   
 10. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Revanssiviikonloppu TUTOa vastaan edessä ja maalilla ainakin tänään Mika "Nortti" Noronen. MM-kisavahti on CV:n puolesta niin kova nimi, että odotukset ovat sen mukaiset. Tämä oivana kiitoksena LeKille siitä, että on ottanut Norttia reenaamaan Kisan kanssa useaan otteeseen miehen kuntoutuessa pelikuntoon.

  Oma kasvatti Haapalakin on toipunut lonkkavaivastaan ja pukee jälleen pelipaitaa ylleen. Saa nähdä, miten asettuu miehen peli uomiinsa pienessä kaukalossa. Viimeksi nähtiin muutama noheva syöttö ja yksi hylätty osuma, tänään pitäisi kyetä vähintään samaan jo heti paluuottelussa.

  LeKillä edessä nyt todellisia kuolemanpelejä ennen runkosarjan päätöstä. Etenkin kotiotteluissa tarvitsisi vain kylmästi ottaa voittoja kotiin. TUTO on toki kova haaste, mutta jos tältä viikonlopulta edes yksi voitto saadaan plakkariin, ensi viikon pelit näyttävät jo helpommilta.

  Jos onnistuttaisiin välttämään Jukurit ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kaikki olisi ok.

  Siirtotakarajan lähestyessä katseet toki kiinnittyvät pelaajistoon. Jos lähtijöiden määrä olisi tässä ja saataisiin se pari täsmävahvistusta vielä, Lempäälässä voitaisiin suunnata kohti toiveikasta Mestis-kevättä.
   
 11. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKi-pakki Otto Räty Lukkoon. Pirun kova kolaus Kisalle, sillä Räty oli kokoonpanon parhaita kiekollisia pakkeja. Nyt olisi sitten aivan pakko hankkia yksi kiekollinen puolustaja vielä ennen siirtotakarajaa. Jos yv-pakit ovat Niemi-Virkki-Pentikäinen-Dufva, ollaan kyllä mieron tiellä.

  Viikonloppu tuotti pisteiden muodossa haljut kaksi pistettä, mutta perjantain kotiesitys ja jatkoaikavoitto oli kyllä ihan lupauksia herättävä. Tältä viikolta vieraspeli Sportia vastaan lie melkoinen vuori kiivettäväksi, mutta kotipelit HCK:ta ja SaPKoa vastaan täytyy molemmat hoitaa. Piste.

  Tällä viikolla lisäksi tosiaan jännätään siirtotakarajan kuvioita. Yksi kiekollinen pakki ja mielellään kaksi hyökkääjää, joista toinen kova tekijä, mukaan niin sitten voidaan jo hymyillä.
   
 12. Mneme Jäsen

  Ossi Pellinen palaa jälleen kerran LeKi-paitaan. Siirto käytännössä julkaisua vaille valmis.
   
 13. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Hyökkääjäpulan alla hyvä siirto LeKiltä.

  Teemu Huhtalan meno Mikkeliin ja Ilveksen LeKi-putsaaminen herättää lähinnä "mitävittua"-fiiliksen.
   
 14. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Miltä muuten Huhtalan meno Lempäälässä näytti ja millaisessa roolissa siellä pelasi?

  Ihmettelin vain hieman, kun liigassa pystynyt kuitenkin kohtuupisteisiin, mutta Mestiksessä vetänyt kiikaritehoin.
  Varmasti ketjukavereillakin on vaikutusta, mutta ei kai niilläkään nyt täysin tuota tehottomuutta voi selittää?
   
 15. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Huhtala on vähän sellainen tyypillinen Ipan A-junnu. Luistelua löytyy, mutta on pehmeä kulmissa, vain näennäisesti taitava ja maalinteossa lapanen.

  Liigassa tehoja on löytynyt, joten potentiaalia varmasti löytyy raamien ja työmoraalin mukaiseen meininkiin. Olisi kelvannut kyllä tällä hyökkääjävajeella LeKiin.

  Kumpis se farmijoukkue taas olikaan, Ilves vai LeKi?
   
 16. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Vastaavasti nyt sitten kuitenkin Häppölä sai mennä. En ehtinyt paljoa häntä nähdä, joten vaikea arvioida, miksi tähän päädyttiin.

  Lainaus:
  Tuo Huhtalan ja Laaksosen kuvio on oudompi. Mahtaako Tuokkola suunnitella Laaksosta ensi kaudeksikin Ilvekseen.

  Pentikäisen tapauksessa oikeastaan ainoa yllättävä seikka on se, että juuri hän siirtyy, eikä Niemi, joka ehti jo aiemmin kaudella käydä Ilveksessä muutaman pelin verran. Ilveksellä on nimittäin tällä hetkellä 6 ehjää pakkia + junnuja. Ilmeisesti loukkaantuneiden Kesän ja Hovisen paluusta ei ole tietoa (tai on huonoon suuntaan), ja siten jotain reserviä oli pakko hankkia.

  Toinen Atte, eli Valli, näköjään korvaa määrässä, laatu on sitten toinen asia.
   
 17. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Häppölällä on perhesiteitä tuonne suunnalle, siksi siirto.

  Vallista puolestaan luulen, että saamme melko hyvän pelimiehen puolustukseen. Ei mikään Pentikäinen, mutta hyvä Mestis-puolustaja huhujen mukaan kyseessä.

  Täytyy nyt vielä toivoa, että joku roopenikkilä tai muuajunnu on saatavilla tuohon hyökkäykseen. Siinä ollaan nyt suurimpien ongelmien edessä. Pellinen pelasi onneksi ihan ok paluupelin keskiviikkona, mutta onko Jaakosta hyppäämään Mattilan kentän laidalle tehokkaaksi ykköskentän äijäksi?

  Lisäksi kakkoskenttä hakee nyt toista linkkiään Niemen ja Hildénin rinnalle. Kaikenkaikkiaan LeKin peleistä voidaan olettaa loppukauden osalta melkoista rintamataistelua. Maalintekoon kykeneviä hyökkääjiä on todella vähän, laajuutta vielä vähemmän ja puolustuspäässäkin on omat riskinsä.

  Maalilla alkaa nyt sitten ensi kertaa yksioikoinen Mikko Pätsin aikakausi. Toivottavasti Mikko saa itseluottamuksensa kasaan heti viikonloppuna ja löytää vireensä. Pätsin torjuntoja kaivataan kipeästi.

  Puolustuksessa on Mikko Heiskasen paluun ja nopean toipumisen jäljiltä omaan päähän hyvä paketti kasassa, mutta vielä Vili Palolankin paluun jälkeen kiekollisia ja rutinoituneita pakkeja EI OLE. Ei ole, ei yhtään.

  Loukkaantumisista tuskin edes tarvitsee mainita. Niihin ei ole varaa lainkaan.

  Näillä mennään:

  J. Pellinen - Mattila - Pyymäki
  O. Pellinen - Niemi - Hildén
  Suomaa - Kalliola - Henriksson
  Friman - Kalliosaari -

  Niemi - Virkki
  Heiskanen - Valli
  Palola - Dufva

  Pätsi (Koskinen)

  Jos Pelliset saavat tehoketjut toimimaan, oma pää ei vuoda ja taisteluilme säilyy kovana, kaikki mahdollisuudet pudotuspeleihin pääsyyn ovat yhä ilmassa.

  Meillä on vielä jäljellä kolme voitettavissa olevaa kotipeliä, yksi paha vierasreissu(Sport) ja yksi helpohkompi(JYP-A). Let's go!
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Voitto Vaasasta. Voihan perkele! Minulla ei usko riittänyt, mutta onneksi joukkue oli eri mieltä. Pudotuspelipaikka ei ole varma, mutta iso askel kohti kunnianpalautusta otettiin tänään. Tilastojen valossa Pätsi mies paikallaan, mikä ei tietenkään yllätä. Muista tilastohavainoista pistää silmään Hildenin 1+2=3 ja Heiskasen paluuottelun 0+1=1 ja +2. Lisäksi Frimanin 21.22 peliaika ilman miinuksia on hurja pakille, jonka ainoaksi vahvuudeksi laskisin asenteen, jota sitten tällä terrierillä riittääkin. Myös nuoren sentterin Kalliolan peliaika, 19.30 ilman takaiskuja, on hieno lukema hyökkääjälle.
   
 19. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKiltä kyllä mielenkiintoinen viikonloppu. Huikea taistelu Vaasassa ei peilaudu lauantain murskatappioon mitenkään.

  Tällä viikolla edessä kolme voitettavissa olevaa matsia, jotka sitten määrittelevät mahdolliset pudotuspelit ja niiden marssijärjestyksen.

  Kunhan nyt sopiva määrä pisteitä näistä jäljellä olevista matseista napataan ja pudotuspeleihin päästään, tulee sitten jännät puolivälierät. Sekä Jukurit, Sport ja TUTO ovat kaikki ihan haastettavissa.
   
 20. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKille pirun tärkeä 2-5 vierasvoitto Jyväskylästä! Mika Niemi(3+1) ja Antti Hildén(0+3) voiton takuumiehinä yhdessä n. 28 minuuttia per mies pelanneiden puolustajien Atte Vallin ja Toni Niemen kanssa.

  Viikonlopun kotipelit KooKoota ja Peliittoja vastaan sitten määrittelevät sijoituksen, mutta nyt jo on varmaa, että LeKi pelaa pudotuspeleissä, mikä on kyllä loistosaavutus LeKille viime vuoden karsintojen ja tämän vuoden ailahteluiden jälkeen.

  Pelillisesti luotto on yllättävän korkealla, vaikka joukkue siirtotakarajalla koki menetyksiä.
   
 21. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Jyp-Akatemia-Leki 06.02.2013

  Mika Niemeltä hurjat tehot 3+1, hatut ja vieläpä syöttö päälle! Mikalla on hyvä maalivainu, aina syntyy vastustajalla härdelliä, kun M. Niemi on jäällä. Hienoa, että Pellisen Ossi ja Kalliolan Joonaskin iskivät vielä verkot tötterölle.
   
 22. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Mikähän oli syy että Ilves otti Pentikäisen eikä Niemeä? Ainoa minkä keksin on tämä maaginen liigapykälä, eli Niemellä ei tätä mahdollisesti ollut ja Ilveksen olisi täten pitänyt maksaa LeKille.

  Millainen sopimus Pentikäisellä oli? Ottelukohtainen, pienempi ajanjakso vai koko kausi?

  Oli miten oli, LeKin puolella olen täysin pleijareissa ja toivottavasti tiputtaa jonkun Sportin heti ekalla kierroksella!
   
 23. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Ei ollut liigapykälää Näppilälläkään ja Höllillä tiedän olleen vain ulkomaanoption. Ainakin Näppilästä siis Ilves pulitti LeKille jokusen pennosen.

  Voi toki olla, että Pentikäisen/Niemen kohdalla ei oltu valmiita enää maksamaan ja Ilves valitsi ottelukohtaisella sopimuksella pelanneen Pentikäisen. Lisäksi olihan Pentikäinen parempi viime otteluissaan kuin loukkaantumisista toipunut Niemi.

  Toisesta Niemestä, Mikasta, vielä se, että mies on ällistyttänyt Lempäälässä huimalla luistelunopeudellaan. Kaksi välivuotta takana ja putki kulkee! Huippukausi takana Mikalla.
   
 24. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
 25. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Vakavasti. LeKin tilanne on aina pohjannut talkootyöhön ja tällä hetkellä tekijöitä kaivattaisiin lisää jo ihan tärkeisiin posteihinkin. Rahaakaan ei liiaksi ole ja ensi kauden joukkueeseen tarvitseekin saada pointiksi se, että kärkiäijät eivät ilmaiseksi pääse karkaamaan SM-liigaan. Eli siis yhteistyösopimus seuran kanssa, jolla on liigatasoinen oma rosteri. Eli siis Tapparan.

  Ei kai tuossakaan jutussa pointtina ole konkurssi vaan se, että asioita täytyy tapahtua ja niiden tila on tällä hetkellä heikolla tolalla. Heikon tolan myönsi esimerkiksi päävalmentaja Miikka Kuusela viimeisen puolivälieräottelun lehdistötilaisuudessa melko avoimesti.

  Ensi kauden päävalmentajan ja toivottavan yhteistyöseuran nimi pitäisi saada mahdollisimman pian selville ja siihen sitten muutaman profiilipelaajan nimi jatkosopimukseen niin ollaan taas raiteillaan.