DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaa, että viime kaudella 26 pistettä eli yli 0,5p/peli naputellut, kovalla laukauksella ja erinomaisella kiekonkäsittely taidolla varustettu pakki ei mene kunnon yv-pakista? Älähän nyt viitsi.
Tällä kaudella ollut surkea. Se on se mikä merkkaa.

Ja olen sitä mieltä, että Lehterä pitäisi kenkiä.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän sen pitäisi kohta olla itsestään selvää, että Lehterälle potkut ja Martikainen hoitakoon kauden loppuun päävalmentajana. HIFK pelin vielä katsoisin tällä porukalla ja jos sieltä ei tule kolmea pistettä niin Lehterä ulos. Ei voi olla enää oikein muuta ratkaisua? Toki ymmärrän jos seurajohto katselee vielä 2-3 peliä ja tekee päätöksen sen jälkeen, mutta jokin suunnitelma on seurajohdolla oltava.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Jotenkin itselle tullut mieleen että onko Jussi liian kiltti/ihmisläheinen/luottavainen antamaan potkuja?
Kato julkisuuskuva kärsii, jos semmosta menee tekemään, että kesken sopimuskauden pyrkii asioita reilaan saamaan.

Siltähän se tuntuu, että siellä päässä on ihan sama, vaikka yhtään peliä ei voitettaisi, kunhan ei kukaan tykkää pahaa.
Näinhän asia ei varmasti kuitenkaan ole, vaan siihen joku parempi syy.

Tai sitten ei haluta vieläkään myöntää, että se jatkosopimus viime syksynä saattoi olla virhe.
 
"Eihän siinä olis mitään järkeä, jos SaiPa voittais aina!"

- Huuto Kisapuistossa

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eiköhän tässä konkurssissa olisi ihan sama vapauttaa mies tehtävistään. YT:t vaatii liian pitkän neuvottelun ja ilmoitusajan ja niiden vaikutus lienee tällä hetkellä vain vuoden loppuun. Työvelvoitteen voisi lopettaa samantien.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran ensikauden Dream Team
No, ei kuulu potkuja?? Huomiseenko odotellaan vai neuvotellaanko siellä lomautuksesta? Kai nyt v...u jotain tehdään??!
Jos kerran vkl-esitykset ei riittanyt potkuihin (yhdessa koko alkukauden etta kahden edellisen vuoden nayttojen kanssa) niin eihan tassa Sport-pelissa tapahtunut mitaan mika mielipiteita muuttaisi. Samaa huttua joka on ennenkin riittanyt SaiPan isoille herroille.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Jos kerran vkl-esitykset ei riittanyt potkuihin (yhdessa koko alkukauden etta kahden edellisen vuoden nayttojen kanssa) niin eihan tassa Sport-pelissa tapahtunut mitaan mika mielipiteita muuttaisi. Samaa huttua joka on ennenkin riittanyt SaiPan isoille herroille.
Virhe tuli jo jatkosopparin teossa...itse nyt aattelin, että Sport peli vielä katotaan. Et jos se siitä, kun kotimatsi, pakkeja tulee saikulta, Sport ei ihan kärkijengejä ole jne...mutta paskat! Mikä oli lopputulema: Nolla pistettä, nolla maalia ja umpipaska esitys. Huikeaa.

Nyt Markkaset ja Tersat on viimeinen hetki (tai ehkä se meni jo...) laittaa valot päälle ja tehdä ratkaisut.
 

Kämmenrumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston
Virhe tuli jo jatkosopparin teossa...itse nyt aattelin, että Sport peli vielä katotaan. Et jos se siitä, kun kotimatsi, pakkeja tulee saikulta, Sport ei ihan kärkijengejä ole jne...mutta paskat! Mikä oli lopputulema: Nolla pistettä, nolla maalia ja umpipaska esitys. Huikeaa.

Nyt Markkaset ja Tersat on viimeinen hetki (tai ehkä se meni jo...) laittaa valot päälle ja tehdä ratkaisut.
Jos ne vaik tarjoo terolle vielä pari lisävuotta ruorissa.. Kestää vaa sopparin hiominen.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Klippasin tuosta poikki.

Eipas nyt olla kultakaloja, jotka tormaa kulhon reunaan 60-minuutin valein. Tero on parhaansa mukaan tehnyt kattavia analyyseja kausien valissa ja ne on videoitu ja niita voi internetista katsoa. Olettaako joku, etta joku avaa pelikirja-mietteitaan pressissa? 60 kertaa kaudessa? Minulle nuo ovat laarumeita, mutta mielellani katson suosikkijoukkueeni valmentajan lehdistotilaisuusliirumit, kehonkielet etta mahdolliset sanottavansa.
Vaihdetaan suosiolla ketjua...

Älä klippaa siitä poikki, kun siinä oli minulla ihan pointtikin. En minä mitään syväluotaavaa analyysiä kaipaa perus-pressissä, mutta että tulisi edes vähän sellainen tunne, että valmentajan puheet vastaavat pelitapahtumia ja että voisi luottaa siihen, että edistystä lähdetään jotenkin tavoittelemaan. Silloinkin, kun Selinin kanssa oltiin siinä tuskaisessa, loka-marraskuisessa kahdeksan ottelun tappioputkessa, niin koin, että kollektiivisesta vitutuksesta huolimatta Selinin johdolla tästä paskasta edes yritetään tarpoa eteenpäin, mikä juontui mahdollisesti siitä, että päävalmentajalla oli tuolloin kanttia ottaa vastuu joukkueensa edesottamuksista ilman materiaalin taakse piiloutumista, vaikka se olisi tuolloin ollut todella helppoa. Pienistä nyansseista se on lopulta kiinni, mutta ei se vaan ole sattumaa, että Lehterän epämääräiseen vihjailuun on todella moni kyllästynyt tässä vuosien varrella.

Mitä järkeä minkään pressin tai ylipäätään minkään puheen tai tekstin julkaisemisessa on, mikäli sillä ei ole mitään tarkoitusta, eli voidaan heittää ihan mitä tahansa laarumia pöytään? Totta helvetissä siellä pitää olla jotain kenttätapahtumiin rehellisesti viittaavaa laittaa tiskiin edes joskus. Fiilistelypohjaiset pelaajahaastattelut ovat sitten asia erikseen.

Tiedätkö, olisin tyytyväinen niinkin yksinkertaiseen, santasmaiseen lausuntoon kuin "tänään oltiin huonoja, pitää saada viisikon etäisyydet kuntoon; töitä on paljon edessä, mutta lähdetään puurtamaan". Ei, temppumaisteri menee erilaisten pikkuasioiden taakse eikä ota vastuuta mistään. Jätkä leikkii päävalmentajaa nyt kolmatta vuotta putkeen edelleenkin historiallisesti SaiPan mittapuulla todella isoilla rahoilla, ja kehtaa saatana SaiPan lähes koko tämän Liiga-taipaleen käsittäneen, perustavanlaatuiseksi tarinaksi muodostuneen "mopolla moottoritielle" -taistelun jälkeen toistuvasti valitella, että pelaajat ovat liian paskoja hänelle ja yksittäisiä virheitä tulee liikaa. Sinä saat ihan vapaasti tuohon paskaan tyytyä. Minä en tyydy, eikä tyydy aika moni muukaan.

Kausianalyyseistä: Tero on kova poika puhumaan, mutta millään tavalla nämä suuret puheet eivät ole toteutuneet Saimaan Pallon pelaamisessa. Otanta tästä on jo niin kattava, että nuo analyysit eivät enää merkitse ainakaan minulle yhtikäs mitään, ennen kuin oikeasti näen jotain selkeää, kantavaa jatkumoa SaiPan pelissä. Toistaiseksi on ollut erittäin, erittäin hiljaista siltä osin.

En olisi halunnut kirjoittaa jälleen näin täysin negatiivista viestiä, mutta minkäs teet, kun tästä asiasta ei vaan ole mitään positiivista sanottavaa, ja tulessa senkun maataan.
 
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei, temppumaisteri menee erilaisten pikkuasioiden taakse eikä ota vastuuta mistään. Jätkä leikkii päävalmentajaa nyt kolmatta vuotta putkeen edelleenkin historiallisesti SaiPan mittapuulla todella isoilla rahoilla, ja kehtaa saatana SaiPan lähes koko tämän Liiga-taipaleen käsittäneen, perustavanlaatuiseksi tarinaksi muodostuneen "mopolla moottoritielle" -taistelun jälkeen toistuvasti valitella, että pelaajat ovat liian paskoja hänelle ja yksittäisiä virheitä tulee liikaa. Sinä saat ihan vapaasti tuohon paskaan tyytyä. Minä en tyydy, eikä tyydy aika moni muukaan.
Ja jos käy vaikka kattomassa tuota joukkuetta nyt peräpeilistä, mikä oli 2018-19, niin en tiiä tuosta mopovertauksestakaan ihan. Väittäisin, että sääleihin jääminen noilla nimilla oli kyllä alisuoritus. Koskahan meillä viimeksi ollut Morley-Kunyk -tasoinen keskikaista.

Mutta eiköhän tämä ala olla nähty. Peli on vain huonontunut ekasta viikonlopusta. Rojektia kestänyt jo sen verran monta vuotta, että pitäisihän tuon tekemisen näyttää edes etäisesti jääkiekolta. Ei vaan näytä.

E: Itseähän ei lopulta esim. Tertsin lehdistötilaisuuden puheet oikein kiinnosta. Ihan kiva kuunnella jotain muutakin kuin sitä perustylsää lätkäjargonia. Ongelmahan siitä muodostuu vasta sitten, kun se itse tekeminen ei näytä hyvältä. Ihan sama mitä se Tertsi puhuu lehdistötilaisuudessa, kun peli tuon näköistä. Sehän on selvää, että sanoo Tertsi, mitä tahansa niin asioita ei tehdä eikä olla tehty oikein.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Kyllä jos Lehterä lähtee kolmatta kautta peräjälkeen pakottamaan sitä samaa, äärimmäisen toimimattomaksi todettua pystypaskakiekkoa, niin hyppään ehkä kaivoon. Siltähän tuo alustavasti kuulostaa, enkä oikeasti tiedä, mitä muuta edes odotin.
Sitä pystypaskakiekkoa pelaa kuitenkin tällä hetkellä jokainen menestyvä joukkue niin Liigassa kuin SHL:ssä. Se on myös se avain, jolla SaiPa voi joskus kaiken muun mennessä nappiin haaveilla menestyksestä. SaiPan valmennuksella on selvästi oikea käsitys siitä minkälaista kiekkoa Liigassa pitää pelata vuonna 2020, mutta ikävä kyllä toteutus ei toimi. Osin ongelma on varmasti valmennuksen osaamisessa ja osin pelaajamateriaalissa, mikä on SaiPalla vuodesta toiseen vääränlainen haluttuun pelitapaan. Nuo molemmat ongelmat pitäisi onnistua korjaamaan ennen kuin SaiPassa voidaan haaveilla menestyksestä.

En itsekään osta kyllä mitään selityksiä puukäsipakeista. Yksilöosaamista tuossa joukkueessa on kyllä tarpeeksi sekä puolustajissa että hyökkääjissä tässä sarjassa pärjäämiseen.
Periaatteessa (top-4) puolustajien tasossa ei ole mitään vikaa, mutta heidän pelaajaprofiilinsa on väärä haluttuun pelitapaan. Vaikka esimerkiksi Bernhardt ja Grman ovat tasoltaan hyviä puolustajia Liigaan, niin pelaajaprofiilinsa puolesta heillä ei olisi mitään asiaa esimerkiksi Kärppien tai Lukon puolustukseen. Puolustajilta vaadittavat ominaisuudet ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina. Ei tarvitse mennä edes kovin montaa vuotta taaksepäin, kun parhaiden joukkueiden puolustuksissakin oli käytännössä jokaisessa pakkiparissa puolustava puolustaja mallia "Kankaanperä" tai "Saravo". Nykypäivänä hyvissä joukkueissa ei ole yhtään tuollaista puolustajaa.

Urheilullisuus on kasvanut jääkiekossa viimeisten vuosien aikana ihan merkittävästi, mikä on vaikuttanut niin joukkueiden pelitapoihin kuin myös pelaajilta vaadittaviin ominaisuuksiin. Viivelähdöt ja trappaaminen ovat vaihtuneet aktiiviseen karvaamiseen, viisikolla hyökkäämiseen ja nopeaan pelin kääntämiseen. Tästä muutoksesta eniten ovat kärsineet huonosti liikkuvat ja laiskat taitopelaajat (esim. Ramu) ja huonosti liikkuvat sekä kiekollisesti heikot puolustajat (esim. Kankaanperä tai Kojo).

SaiPan puolustuksen osalta isoin ongelma on, että tuolla on ihan liikaa ns. puolustavia puolustajia, joita ei nykypäivänä parhaissa joukkueissa ole käytännössä lainkaan. Pelaajaprofiilinsa puolesta Vainio ja Moverare ovat ainoat SaiPan puolustajat, joille olisi käyttöä Liigan kärkijoukkueissa. Tärkeimpiä ominaisuuksia nykypäivänä puolustajille ovat liike ja kiekollinen osaaminen, mitkä tuntuvat olevan ongelmia useammalle SaiPan puolustajalle.

Itse olen tykännyt Tuomenoksasta, sillä hän onnistui silloin SaiPan parhaina kausina erinomaisesti ulkomaalaishankinnoissa. Viime vuosina joukkueen rakennuksessa on kuitenkin epäonnistuttu lähes poikkeuksetta. Valmennuksella on myös varmasti sanansa sanottavana joukkueen hankinnoissa, joten täytyy vain ihmetellä, että minkä takia kaudesta toiseen hankitaan pelaajia, jotka eivät sovellu haluttuun pelitapaan.

Tietenkin SaiPan asema pelaajamarkkinoilla on monesti myös vaikea, joten SaiPa tuskin kovin usein saa itselleen niitä eniten haluamiaan pelaajiaan. Tehdäänkö tuossa sitten vuosittain kompromissi ottamalla joukkueeseen ennemmin hyvä pelaaja, joka ei sovellu joukkueen pelitapaan kuin vähän heikompi pelaaja, joka soveltuisi pelitapaan? Viime kaudella Ramstedtin epäonnistumisen tiesi jo ennen kauden alkua ja tällä kaudella pakisto on ihan vääränlainen haluttuun pelitapaan.

Kyllä tämä alkaa näyttämään siltä, että SaiPan kannattaisi kohta lyödä hanskat tiskiin tämän kauden osalta. Porukkaa hallissa on niin vähän, että turskaa tulee aika kovalla kädellä jokaisesta kotiottelusta ja ei tällä kaudella mitään urheilullista menestystä ole tulossa, vaikka siellä päävalmentaja olisi Martikainen tai pari vuotta junnuja valmentanut Hämäläinen. Mikään ei viittaa myöskään siihen, että yleisömäärät tulisivat muuttumaan merkittävästi paremmaksi enää tämän kauden aikana. Toivotaan että ensi syksynä tilanne on monilta osin parempi, jotta SaiPa voi aloittaa uuden projektin. Päävalmentajan vaihtumisen lisäksi ensiarvoisen tärkeää on alkaa hankkimaan oikeanlaisia pelaajia haluttuun pelitapaan.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Vaikka itse yritän loppuun asti posin kautta asioita ajatella niin on kyllä omakin pieni innostus joka ensimmäisten pelien aikana syntyi alkanut kaikkoamaan näiden viimeisten esitysten jälkeen. En olisi itsekään tälle kaudelle Terolle enää jatkoa toivonut, mutta tilanne huomioiden ymmärrän päätöksen. Toivoisin kuitenkin, että pian siirrytään kakkosvalmentajan vetovastuulle ja katsotaan kuinka käy.

Teron ensimmäinen kausi SaiPassa oli hyvä. Ei se peli ehkä ollut erityisen laadukasta, paljon pitkiä kiekkoja ja vierasvoittoja ei tainnut olla juurikaan. Sen sijaan kotona peli kulki ja tuli fiilis, että 1-2 maalin tappioasema kolmanteen lähdössä ei meinaa mitään kun niistä usein kammettiin tasoihin ja ohi vielä lopussa.

Toisella kaudella oli kyllä niin unelmajoukkue eikä vastaavaa SaiPassa varmaan nähdään pitkään aikaan. Otteet vaihtelevia, päällimmäinen ajatus että alisuoritettiin kyllä, olin varma että lähellä kuuden sakkia sillä tiimillä ollaan. Kolmas kausi oli sitten taas välikausi, huono joukkue, epäonnea loukkaantumisissa ja huonoa kiekkoa. Kolmannella kaudella tuo Kiiskisen mukaan tulo ja siinä muutamat pelit herätti ajatuksen, että nytkö se peli lähti lentoon? Ei lähtenyt.

Tälle kaudelle tosiaan hyvän näköinen alku 2 peliä joissa oli viitteita hyvästä pelaamisesta, mutta nopeasti länsirannikon kierroksella se katosi, eikä siitä ole oikeastaan ole ollut pilkahdustakaan sen jälkeen. Nyt on annettu tällekin kaudelle reilu mahdollisuus. Tämän viikon jälkeen mielestäni voidaan vapauttaa Tero tehtävistään ja jatketaan lopuilla valmentajilla loppukausi. Kauan se sitten kestääkään.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Itse kyllä hieman kyseenalaistaisin tuon väärän pelaajatyypin puolustajaväitteen. Ei Grman ja Bernhardt ole noin kädettömiä miltä pelitapa saa heidät näyttämään. Kun katsoo mitä hyökkääjät tekevät hyökkäyksiin lähdöissä, eli karkaavat nopeasti ylös, niin en tiedä riittäisikö tuolla edes pakkiparina Burns-Karlsson antamaan niitä pitkiä avauksia, kun se vastustaja tietää valmiiksi mitä yritetään.

Edit. Lisäyksenä: Aika isossa roolissa Kerhonkin mestaruudessa oli Karjalaisen puolustuspelaaminen. Karjalainen pärjäsi hyvin kun pelitapa oli sovitettu joukkueeseen, nyt HIFKssa ei taida mennä ihan niin kiitettävästi...
 
Viimeksi muokattu:

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse kyllä hieman kyseenalaistaisin tuon väärän pelaajatyypin puolustajaväitteen. Ei Grman ja Bernhardt ole noin kädettömiä miltä pelitapa saa heidät näyttämään. Kun katsoo mitä hyökkääjät tekevät hyökkäyksiin lähdöissä, eli karkaavat nopeasti ylös, niin en tiedä riittäisikö tuolla edes pakkiparina Burns-Karlsson antamaan niitä pitkiä avauksia, kun se vastustaja tietää valmiiksi mitä yritetään.
Samaa mieltä. Bernhardt ja Grman ovat pelaajatyypiltään juuri niitä puolustavia puolustajia, joita tulevaisuudessa nähdään Kojojen ja Kankaanperien sijasta. Nimenomaan urheilullisia puolustajia, joilla on hyvä liike ja eivät ole täysin puukäsiä, mutta kuitenkin pääpaino oman pään puhtaana pitämisessä. Molemmat tekevät välillä myös nousuja hyökkäyspäässä jne.

Tällä hetkellä viisikko on vain ihan levällään. Omista karataan ilman kiekkoa odottamaan vastustajan siniselle. Pakki tuo punaisen yli ja lyö päätyyn ja jotenkin ne sinisellä seisovat hyökkääjät ei ehdikään ensin kiekkoon. Sama näkyy omiin käännössä, että jatkuvasti kaveri saa ylivoimahyökkäyksiä, kun meillä on 0 hyökkääjää pelin alla. Ei toki täysin hyökkääjienkään vika, mutta onhan SaiPalla niin paljon viisikko-ongelmia, että en jaksa oikein uskoa, että vika ei olisi valmennusjohdossa.

Vähän kuin jengi soittaisi samaa biisiä, mutta ihan eri tahtiin. Ei kuulosta eikä näytä hyvältä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Ehkä SaiPalla ei ole sitä ylellisyyttä, että saisi hankittua pelaajia johonkin tiettyyn pelitapaan, jos lähtökohtana on se, että ylipäätään saadaan hankittua pelaajia. SaiPan joukkuetta arvioidessa huomio kiinnittyy ihmisten silmissä yleensä siihen, että ykkös- ja varauksin kakkoskenttää lukuunottamatta, jengi on täynnä Möttösiä ja Töppösiä ja Mestiskunkkuja. Ei heitä sanota "möttösiksi" sen takia, että juuri tässä kyseisessä pelisapluunassa he ovat vääriä henkilöitä sitä toteuttamaan, vaan sen takia, että... noh, jokainen tietää. Toki hyvä koutsi Koodinimi: Jalonen saa ne hieman vajaisemmatkin kappaleet sopimaan yhteen ja toimimaan yhdessä. Kenties tämä taito Tertsiltä puuttuu ja päätä lyödään Karjalan tammeen kausi toisensa jälkeen. Tiedä sitten minkälaisia jannuja pitäisi joukkueessa olla, että valmentajamme suuri visio manifestoituu pisteinä ja voittoina.
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maso Lehtonen voitaisiin kyllä ihan hyvin hankkia ensi kaudeksi päävalmentajaksi. Siinä olisi sellainen nuori nouseva päävalmentajakyky. Tehnyt erinomaista työtä Ketterässä. Eri asia on tietysti se mistä täälläkin on ollut jo aiemmin puhetta, on se, että haluaako Maso edes tulla hieman sekaisin olevaan SaiPaan aloittelemaan omaa valmentajanuraansa Liigassa? Pahimmassa tapauksessa hänen valmentajanuransa voi loppua Liigassa lyhyeen, jos aloittaa valmentamisen hieman sekaisin olevassa seurassa. Tarjouksia hänellä varmaan on muistakin Liigaseuroista? Tai toinen mutta voi olla siinä, että Martikaiselle on jo luvattu ensi kaudeksi päävalmentajan paikka.

Jos Martikainen nousee SaiPan päävalmentajaksi nyt kesken kauden, niin onko hänellä siinä tapauksessa edes motivaatiota valmentaa kunnolla, jos SaiPasta ei hänelle päävalmentajan paikkaa ole ensi kaudeksi luvattu? Eli hoitaa homman vain virkamiesmäisesti loppuun ja kuittaa lopputilin ja lähtee muualle? Toki luulisi, että hänellä olisi haluja näyttää koska siitähän voi pahimmillaan riippua hänen valmennusuransa jatko ammattilaissarjoissa. Toisaalta taas jos Martikainen ei saa sopimusta ensi kaudeksi SaiPan päävalmentajaksi ja jos hän nyt nousee kesken kauden ruoriin, niin tilanne voi olla sekin, että hän saakin paineetta valmentaa, jolloin hän saa SaiPan pelaamaan hyvin? Silloin SaiPassa ollaankin harmissaan, että on menetetty nouseva kyky muualle? Kaikki pitää ottaa huomioon. Mutta kyllähän tuo Maso Lehtonen kannattaisi pitää mielessä kun ensi kauden päävalmentajasta päätetään ja toivottavasti päätetään huolella, koska eihän näitä päävalmentajan paikkoja luvata kenellekään entisille pelikavereille etukäteen? Eihän?
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sitä pystypaskakiekkoa pelaa kuitenkin tällä hetkellä jokainen menestyvä joukkue niin Liigassa kuin SHL:ssä. Se on myös se avain, jolla SaiPa voi joskus kaiken muun mennessä nappiin haaveilla menestyksestä. SaiPan valmennuksella on selvästi oikea käsitys siitä minkälaista kiekkoa Liigassa pitää pelata vuonna 2020, mutta ikävä kyllä toteutus ei toimi. Osin ongelma on varmasti valmennuksen osaamisessa ja osin pelaajamateriaalissa, mikä on SaiPalla vuodesta toiseen vääränlainen haluttuun pelitapaan. Nuo molemmat ongelmat pitäisi onnistua korjaamaan ennen kuin SaiPassa voidaan haaveilla menestyksestä.
Sanoisin, ettei huomattavasti köyhempi joukkue voi mitenkään lähteä apinoimaan yksi yhteen sarjansa rikkaimpien joukkueiden tapaa pelata, koska silloin varmistaa vain sen, että tekee samat asiat, mutta erittäin todennäköisesti paskemmin. Jokin omanlaisensa variaatio tai idea täällä pitäisi kehitellä, jotta menestyksestä voisi haaveilla. Toissa kaudella tätä nykyisenkaltaista paskaa testattiin SaiPan parhaalla tai toiseksi parhaalla materiaalilla koskaan, eikä se siltikään toiminut, joten miksi hakata päätä seinään vielä kaksi vuotta myöhemminkin ja huonommalla materiaalilla, kun lopputulos oli kovemmallakin materiaalilla jo tiedossa? Sanoisin, että kun materiaalin sanelee aika pitkälle budjetti, joten miksei sitä pelitapaa nyt vaan muokata ja yksinkertaisteta materiaalille sopivaksi? Helppo se on sanoa, että "muokataan vaan pelaajamateriaalia, niin kyllä menestytään joo". Meinasitko itse heittää SaiPalle jonkun 500000€, vai miten tämä käytännössä tehtäisiin?

On hyvä tietää, mitä rikkaimmat joukkueet puuhaavat, mutta sen tiedostamisen tai menestykseen liittyvien mielikuvien ympärillä poseeraaminen ei ole minkään arvoista tai auta SaiPaa millään tapaa. Työhaalarit niskaan ja omaa identiteettiä rakentamaan, niin hyviä asioita tapahtuu.

Periaatteessa (top-4) puolustajien tasossa ei ole mitään vikaa, mutta heidän pelaajaprofiilinsa on väärä haluttuun pelitapaan. Vaikka esimerkiksi Bernhardt ja Grman ovat tasoltaan hyviä puolustajia Liigaan, niin pelaajaprofiilinsa puolesta heillä ei olisi mitään asiaa esimerkiksi Kärppien tai Lukon puolustukseen. Puolustajilta vaadittavat ominaisuudet ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina. Ei tarvitse mennä edes kovin montaa vuotta taaksepäin, kun parhaiden joukkueiden puolustuksissakin oli käytännössä jokaisessa pakkiparissa puolustava puolustaja mallia "Kankaanperä" tai "Saravo". Nykypäivänä hyvissä joukkueissa ei ole yhtään tuollaista puolustajaa.
Kummaa, että Grman ei enää tahdo riittää, kun kuitenkin vielä keväällä tämä oli mielestäsi mahdollisesti Liigan tulevaa eliittiä ja 30 pisteen ylittäjä:
Jos kestää vain ehjänä, niin voi olla jopa Liigan parhaita puolustajia ensi kaudella. Hyvä puolustamaan, fyysinen ja nopea. Ei mikään kiekollinen virtuoosi, mutta jos saa paikan kakkosylivoimasta, niin täyden kauden pelatessaan voi tehdä Liigassa ihan hyvin sellaiset 30 pistettä.
---

Urheilullisuus on kasvanut jääkiekossa viimeisten vuosien aikana ihan merkittävästi, mikä on vaikuttanut niin joukkueiden pelitapoihin kuin myös pelaajilta vaadittaviin ominaisuuksiin. Viivelähdöt ja trappaaminen ovat vaihtuneet aktiiviseen karvaamiseen, viisikolla hyökkäämiseen ja nopeaan pelin kääntämiseen. Tästä muutoksesta eniten ovat kärsineet huonosti liikkuvat ja laiskat taitopelaajat (esim. Ramu) ja huonosti liikkuvat sekä kiekollisesti heikot puolustajat (esim. Kankaanperä tai Kojo).

SaiPan puolustuksen osalta isoin ongelma on, että tuolla on ihan liikaa ns. puolustavia puolustajia, joita ei nykypäivänä parhaissa joukkueissa ole käytännössä lainkaan. Pelaajaprofiilinsa puolesta Vainio ja Moverare ovat ainoat SaiPan puolustajat, joille olisi käyttöä Liigan kärkijoukkueissa. Tärkeimpiä ominaisuuksia nykypäivänä puolustajille ovat liike ja kiekollinen osaaminen, mitkä tuntuvat olevan ongelmia useammalle SaiPan puolustajalle.
Selkeästi puolustavia pakkeja tuossa joukkueessa on minusta ehkä yksi kappale liikaa, eikä sekään ole kaikkien terveenä ollessa ongelma. Kiekollista taitoa ei ole liikaa, mutta nyt pelitapa saa kaikki näyttämään huonolta.

Itse olen tykännyt Tuomenoksasta, sillä hän onnistui silloin SaiPan parhaina kausina erinomaisesti ulkomaalaishankinnoissa. Viime vuosina joukkueen rakennuksessa on kuitenkin epäonnistuttu lähes poikkeuksetta. Valmennuksella on myös varmasti sanansa sanottavana joukkueen hankinnoissa, joten täytyy vain ihmetellä, että minkä takia kaudesta toiseen hankitaan pelaajia, jotka eivät sovellu haluttuun pelitapaan.

Tietenkin SaiPan asema pelaajamarkkinoilla on monesti myös vaikea, joten SaiPa tuskin kovin usein saa itselleen niitä eniten haluamiaan pelaajiaan. Tehdäänkö tuossa sitten vuosittain kompromissi ottamalla joukkueeseen ennemmin hyvä pelaaja, joka ei sovellu joukkueen pelitapaan kuin vähän heikompi pelaaja, joka soveltuisi pelitapaan? Viime kaudella Ramstedtin epäonnistumisen tiesi jo ennen kauden alkua ja tällä kaudella pakisto on ihan vääränlainen haluttuun pelitapaan.
Sanoisin, että ainakin Micke Saari, Emil Oksanen, Jere Seppälä ja Erik Autio edustavat tuota mainitsemaasi pelitapaan sopivaa vähän heikompaa pelaajatyyppiä. Sanoisin tälle idealle, että ei jatkoon.

Minusta se menee niin, että kauden ulkopuolella yritetään muokata materiaali pelitapaan sopivaksi, ja kauden aikana taas yritetään muokata pelitapaa materiaaliin sopivaksi. Se ei tuo ensimmäistäkään sarjapistettä, että valmentaja kauden aikana itkee pelaajamateriaalin taitotasoa; joku voisi jopa sanoa, että pelaajamateriaaliin sopeutuminen on merkittävä osa valmentajan työnkuvaa.

Kyllä tämä alkaa näyttämään siltä, että SaiPan kannattaisi kohta lyödä hanskat tiskiin tämän kauden osalta. Porukkaa hallissa on niin vähän, että turskaa tulee aika kovalla kädellä jokaisesta kotiottelusta ja ei tällä kaudella mitään urheilullista menestystä ole tulossa, vaikka siellä päävalmentaja olisi Martikainen tai pari vuotta junnuja valmentanut Hämäläinen. Mikään ei viittaa myöskään siihen, että yleisömäärät tulisivat muuttumaan merkittävästi paremmaksi enää tämän kauden aikana. Toivotaan että ensi syksynä tilanne on monilta osin parempi, jotta SaiPa voi aloittaa uuden projektin. Päävalmentajan vaihtumisen lisäksi ensiarvoisen tärkeää on alkaa hankkimaan oikeanlaisia pelaajia haluttuun pelitapaan.
Hahmottelisin suunnitelman niin, että ensin Lehterästä pitää päästä eroon mahdollisimman halvalla suunnitelmalla, katsotaan, mitä tapahtuu, minkä jälkeen minimoidaan kuluja vielä lisää vaikka sitten keskeyttämällä kausi.

Paskalta näyttää!
 
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran ensikauden Dream Team
Vaihdetaan suosiolla ketjua...

Älä klippaa siitä poikki, kun siinä oli minulla ihan pointtikin. En minä mitään syväluotaavaa analyysiä kaipaa perus-pressissä, mutta että tulisi edes vähän sellainen tunne, että valmentajan puheet vastaavat pelitapahtumia ja että voisi luottaa siihen, että edistystä lähdetään jotenkin tavoittelemaan. Silloinkin, kun Selinin kanssa oltiin siinä tuskaisessa, loka-marraskuisessa kahdeksan ottelun tappioputkessa, niin koin, että kollektiivisesta vitutuksesta huolimatta Selinin johdolla tästä paskasta edes yritetään tarpoa eteenpäin, mikä juontui mahdollisesti siitä, että päävalmentajalla oli tuolloin kanttia ottaa vastuu joukkueensa edesottamuksista ilman materiaalin taakse piiloutumista, vaikka se olisi tuolloin ollut todella helppoa. Pienistä nyansseista se on lopulta kiinni, mutta ei se vaan ole sattumaa, että Lehterän epämääräiseen vihjailuun on todella moni kyllästynyt tässä vuosien varrella.

Mitä järkeä minkään pressin tai ylipäätään minkään puheen tai tekstin julkaisemisessa on, mikäli sillä ei ole mitään tarkoitusta, eli voidaan heittää ihan mitä tahansa laarumia pöytään? Totta helvetissä siellä pitää olla jotain kenttätapahtumiin rehellisesti viittaavaa laittaa tiskiin edes joskus. Fiilistelypohjaiset pelaajahaastattelut ovat sitten asia erikseen.

Tiedätkö, olisin tyytyväinen niinkin yksinkertaiseen, santasmaiseen lausuntoon kuin "tänään oltiin huonoja, pitää saada viisikon etäisyydet kuntoon; töitä on paljon edessä, mutta lähdetään puurtamaan". Ei, temppumaisteri menee erilaisten pikkuasioiden taakse eikä ota vastuuta mistään. Jätkä leikkii päävalmentajaa nyt kolmatta vuotta putkeen edelleenkin historiallisesti SaiPan mittapuulla todella isoilla rahoilla, ja kehtaa saatana SaiPan lähes koko tämän Liiga-taipaleen käsittäneen, perustavanlaatuiseksi tarinaksi muodostuneen "mopolla moottoritielle" -taistelun jälkeen toistuvasti valitella, että pelaajat ovat liian paskoja hänelle ja yksittäisiä virheitä tulee liikaa. Sinä saat ihan vapaasti tuohon paskaan tyytyä. Minä en tyydy, eikä tyydy aika moni muukaan.

Kausianalyyseistä: Tero on kova poika puhumaan, mutta millään tavalla nämä suuret puheet eivät ole toteutuneet Saimaan Pallon pelaamisessa. Otanta tästä on jo niin kattava, että nuo analyysit eivät enää merkitse ainakaan minulle yhtikäs mitään, ennen kuin oikeasti näen jotain selkeää, kantavaa jatkumoa SaiPan pelissä. Toistaiseksi on ollut erittäin, erittäin hiljaista siltä osin.

En olisi halunnut kirjoittaa jälleen näin täysin negatiivista viestiä, mutta minkäs teet, kun tästä asiasta ei vaan ole mitään positiivista sanottavaa, ja tulessa senkun maataan.
(Ei ollut klippauksen syyna tarkoitus harhauttaa tai vaaristaa mitaan, siinahan se viestisi oli ylla, olisi ehka pitanyt sitten lainata koko viesti ja boldata tms…)

Eika nyt aleta tehda siella minusta jotain Teron puolustelijaa. En vain kehtaa ottaa jotain missiota jossa joka viestissa potkin Teroa. Asiallisesti olen kantani kylla selkeasti kertonut etten tykkaa Lehterasta enka SaiPasta, joka sallii perseilyn jatkuvan.

Olen kaikesta samaa mielta mita tuossa latelet eli emme saa tasta mitaan kymmenen sivun jankkausvaittelya aikaiseksi. Omana huomionani vain sanoin, etta onhan se Tero tehnyt syvaanalyyseja kuten juurikin kausien valissa ja hirveeta huttua se on eli ei toisi pressiin mitaan muuta kuin lisavitutusta.

Lainaan tahan loppuun erasta suurta ajattelijaa tai tarkemmin hanen allekirjoitustaan:
"SaiPa on ollut tosi tyytyväinen siihen työhön, mitä Tertsi on tullut tänne tekemään."
- Jussi Markkanen 2019
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Sanoisin, ettei huomattavasti köyhempi joukkue voi mitenkään lähteä apinoimaan yksi yhteen sarjansa rikkaimpien joukkueiden tapaa pelata, koska silloin varmistaa vain sen, että tekee samat asiat, mutta erittäin todennäköisesti paskemmin.
HPK tuota jo kokeili. Tulos oli ihan kohtalainen.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HPK tuota jo kokeili. Tulos oli ihan kohtalainen.
Eikö se ole sillä tavalla että Antti Pennanen on näitä Meidän Pelin valmentajia esikuvanaan Jukka Jalonen. Kysymyksessä on kiekon kontrollointi ja kyky tehdä oikeita ratkaisuja nopeasti pelin sisällä. Kai se jotakuinkin on sinne päin mitä Kärpät, Tappara tai Lukko pelaavat. Varmasti myös Ilves ja KooKoo on aika hyvin hajulla siitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy