M10

Jäsen
Hakonen uppoaa minuunkin, mutta ihan parhaimmistooni ei Martti yllä. Ehdottomasti paras sketsi taiteilijan ja hänen työryhmänsä seikkailuista on huikea natseista kertonut "elokuva" Hakosen lista jossa oli "pieniä" ongelmia roolituksen kanssa...

https://www.youtube.com/watch?v=TZ7ARn6_t8Q(Linkissä Hakosen lista)
Olli Keskisen näyttelemä Martti Hakonen on ehdottomasti Kummeli-hahmojen terävintä kärkeä. Älyttömän hyvin vedetty rooli alusta loppuun.

"Wallberi tuo mosset"
 
OOO
OO
Urheiluministeri
Kyllä noita ensimmäisiä elokuviakin täytyy arvostaa, ainakin meidän sukupolvessa Kultakuumeessa on jotain erittäin legendaarista, ja onhan se muutenkin Suomen mittapuulla ihan mukiinmenevä veijarielokuva vaikka ei niitä kummeli-vitsejä olisikaan vuosikausia koulujen pihoilla toistellut. Myös Stories täytyy noteerata tottakai, josta parhaimmistoa mielestäni edustaa jääkiekko, catch-a-fish ja valitettavasti youtubesta poistettu lakaisijat ("Otin vapauden tuoda teille lasillisen sherryä"). Muuten suosikkien listaaminen on aika vaikeaa, kun hyviä sketsejä vaan on niin tuhottomasti. Musavisat, musacornerit, ryssä, sporttivartti, luomisen tuskaa, pääministeri, normipäivä, monet auto-, huonekalu-, kodinkone- yms. kauppiaat, jankon betoni, rihmakallo, jne jne jne. Ja hyviä olivat nämä spin-offitkin; lihaksia ja luoteja sekä lääkärit tulessa. Koko homman kruunaa vielä musiikkikiertueet joissa kummelit on hyvinkin saattaneet vetää enemmän yleisöä näillä pelkät pitkät kalsarit jalassa soitetuilla "taivaallisilla ralleilla" yms. kuin kaikki Silvennoisen bändit yhteensä.
 

Kari Runk

Jäsen
Vastaan vähän myöhässä, mutta Elävästä arkistosta löytyy tämä loistava pätkä: http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kummeli_verotarkastaja_41840.html#media=41849
Mä ajattelin jo, että olinko mä eilenkin vielä kännissä kun en muistanut tähän ketjuun kirjoittaneeni. Ihmekös tuo, kun 5 vuotta sitten olin tuon viestini lähettänyt. Täytyy kyllä myöntää, että tuo hälytys-toiminto tässä uudessa palstassa on helkkarin kätevä.

Ja tosiaan, kiitokset linkistä. Ehkä aika oli hieman kullannut muistoja, mutta ihan hyvä sketsi se silti edelleen oli, vaikka hieman paremmaksi sen muistinkin.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vitosta lukuunottamatta on tullut nähtyä kaikki Kummelin tuotanto. Valitettavasti suunta on ollut alaspäin aika jyrkästi viime aikoina, Vitosesta en ole kuullut positiivista edes suurimmilta Kummeli-fanaatikoilta.

Jos ajatellaan Kummelia yleisellä tasolla, niin onhan noista sarjoista tullut hurja määrä hokemia, jotka elää vielä parinkymmenen vuoden jälkeenkin.
Missäs tuota vitosta niin kauheasti on haukuttu? Siis kriitikoiden tai muuten uskottavien kirjoittajien toimesta, netin syövereissähän nyt aina haukutaan milloin mitäkin. Nähdäkseni vitonen on saanut ihan kohtalaisen vastaanoton ja myös melkoisen yleisömenestyksen lippuluukuilla.

Katsoin vitos-Kummelin kesällä, ja ihan kelpo teoshan se oli. Parempi kuin monet muut Kummeli-elokuvat. Osa sketseistä oli erittäin hyviä, ja vaikka juonirakenne oli löyhä niin se kantoi kuitenkin loppuun asti. Myös punaisena lankana ollut Excalibur: Kanki kivessä -elokuvaparodia oli onnnistunut. Jos tuo olisi tullut tv-sarjan kulta-aikoina ulos niin se olisi klassikkoasemassa ja kansa hokisi Monkki Mähösen uusia edesottamuksia siinä missä vanhojakin.

EDIT: Suomen Elokuvasäätiön katsauksen mukaan Kummeli V on Suomen kolmanneksi katsotuin elokuva tänä vuonna kaikki elokuvat - siis myös ulkomaiset hitit - mukaan lukien. Katsojia teatterikierroksella noin 179 000, joten eipä tuo suuntaus kovin jyrkästi ole Kummeleilla alaspäin ja eiköhän jokunen Kummeli-fanaatikkokin ole elokuvan teatterissa katsomassa käynyt, muista Kummelien ystävistä puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Missäs tuota vitosta niin kauheasti on haukuttu? Siis kriitikoiden tai muuten uskottavien kirjoittajien toimesta, netin syövereissähän nyt aina haukutaan milloin mitäkin. Nähdäkseni vitonen on saanut ihan kohtalaisen vastaanoton ja myös melkoisen yleisömenestyksen lippuluukuilla.


En ole mitaan arvosteluja nahnyt, mutta lahipiirin Kummeli-fanaatikot ovat ykskantaan todenneet etta ei toimi. Ja nimenomaan siis ne, jotka yleensa ovat olleet Kummelin kohdeyleisoa (kuten minakin) niin kauan kuin eri Kummeleita on tehty. Mutta eikohan tuokin tule jossain vaiheessa katsottua, ei kai sita voi olla katsomatta kun kaikki muukin on tullut nahtya.

Taman ketjun innoittamana tekisi mieli verestaa muistoja Lihaksia ja Luoteja -sarjan parissa, tuosta sarja vahan jaanyt unholaan vaikka kovasti tykkasin kun se televisiosta tuli.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olli Keskisen näyttelemä Martti Hakonen on ehdottomasti Kummeli-hahmojen terävintä kärkeä. Älyttömän hyvin vedetty rooli alusta loppuun.

"Wallberi tuo mosset"
Martti on huippujätkä. Habitus tuo minulle aina mieleen Kalle Holmbergin.
 
and hey, let's be carefull out there!

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
"Kärjistetysti jos puolet mamuista syö tulonsiirroilla McDonaldsissa ja puolet työskentelee siellä, niin se on kansantaloudelle parempi kuin että mamuja ei olisi ollenkaan" -kahden suunnan sentteri

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Jos ajatellaan Kummelia yleisellä tasolla, niin onhan noista sarjoista tullut hurja määrä hokemia, jotka elää vielä parinkymmenen vuoden jälkeenkin.
Pitää muuten hyvin paikkansa. Usein huomaan toistavani jotain Kummelista tuttua replaa arkipäivän tilanteissa. Jostain kumman syystä myös muistan suurinpiirtein kaikki Kultakuumeen replat ulkoa alusta lähtien. Legendaarista!

V oli omasta mielestä ihan katsottava leffa. Ja ihan hyväkin. Panomies-stoori oli luultavasti eräänlainen kunnianosoitus sille sketsille jota ei koskaan tvssä julkaistu. Olenko muuten väärässä vai onko Heikki Vihinen esiintynyt kaikissa Kummelileffoissa ALÄSTI?

Puukon veljekset ja Kumikorjaamo Kinnula on kyllä omia suosikkeja varsinaisesta sarjasta. Etenkin jälkimmäisen sketsin pilalle menneet.. Sitä naurun määrää...
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Helsingin Jokerit ry, Avs, Man United
Kyllähän oman lapsuus- ja nuoruusajan käytetyimmät hokemat on Kummelista: "Kylä lähtee", "Selvä!", "Voe helevettiläinen!", "Luu kurkkuun!" jne. Omat suosikkisketsit ovat Martti Mielikäisen vitsit ja aikoinaan tulleet parit Suomi-Kanada jääkiekkosketsit, jossa Olli Keskinen toimi selostajana. Kanadalla oli hemmetin kova rosteri tuohon aikaan, maalivahtina Steven Fuck, kenttäpelaajina mm. Larry Hole, Bruce Bastard, Frank Nipple, Jimmy Vagina ja ruotsalaisvahvistus Håkan Sperm.

Oma kesämökki sijaitsee lähellä Kiviapajaa, josta Heikki Silvennoinen ja Martti Mielikäinen ovat kotoisin. Onpahan tuolla tullut muutaman kerran pyörittyä, mutta Mielikäinen ei oo vielä vastaan tullut.

EDIT: Löytyihän se pätkä pienellä kaivamisella YouTubestakin: Kummeli - Suomi vs Kanada
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni Kummelit-sarja meni huonommaksi siinä kohtaa, kun Vihinen liittyi mukaan. Myöskään hänen juontajahahmo Fabiosta ja räikeän värisestä studiosta en tykännyt. Sen sijaan Lihaksia ja luoteja sekä Lääkärit tulessa -sarjoissa ikimuistettava Vanaja on ehdottomasti yksi Kummelipoppoon parhaista hahmoista, vaikka nämäkin sarjat jakoi mielipiteet voimakkaasti. Itse pidin näitä sarjoja jopa parempina kuin itse Kummeli-sarjaa. Jurismia-sarjassa oli myös joitakin hyviä jaksoja, mutta tässä ei enää saatu Vanajalle kunnollista roolia eikä hahmosta samalla tavalla irti kuin aiemmin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
Aloitan tunnustuksella: katsoin kaikki Kummelit viime vuonna ensimmäistä kertaa. Paitsi elokuvan Jackpot, sen olin nähnyt aiemmin. Pakko tunnustaa, että noin tiiviisti putkeen tsekattuna on vaikea erotella suosikkeja ja inhokkeja. Mutta löytyipähän selitys, mitä vitsejä kuuli luokan pojilta 20 vuotta sitten.

Okei, helppo valinta joksikin suosikiksi on nuo musiikkiin liittyvät, kuten Virsikirjan lisälehdillä, tuo naurattaa uudelleen tsekattuna.

Musacornerista kanttori-pätkä jotenkin huvitti myös. Muita suosikkejani on tässä jo paljon mainitut, joten enpä enää ala luetella (normipäivä, krapula, lentäjä...).

Vihisestä tykkään itse, Kultakuumeessa tuon totesin heti. Samoin Vanaja, aivan loistava! Fabio oli aika tökkivä tapaus toki.
 
On hetki, jolloin ajan soisi lentää,
Pyytää mukaansa ja sielua keventää
diiiii di di di diiiii (kitaravingutus <3)

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
On kai se nyt pakko myöntää. MInun mielestäni paras Kummeli-sketsi on sinänsä melkoisen kuivakka, mutta huikeaan kliimaksiin päättyvä "Savipään Volvo". Jotenkin tuo tuntuu niin absurdilta, että mies ostaisi oman autonsa, jota on vain vähän maalattu, mutta tietäen kaikista hurjimmat autokauppiaat, voi tuo jopa ollakin mahdollista.

https://www.youtube.com/watch?v=z0JebT4kIPU(Kyseinen sketsi Youtubesta)

Omat suosikkisketsit ovat Martti Mielikäisen vitsit ja aikoinaan tulleet parit Suomi-Kanada jääkiekkosketsit, jossa Olli Keskinen toimi selostajana. Kanadalla oli hemmetin kova rosteri tuohon aikaan, maalivahtina Steven Fuck, kenttäpelaajina mm. Larry Hole, Bruce Bastard, Frank Nipple, Jimmy Vagina ja ruotsalaisvahvistus Håkan Sperm.EDIT: Löytyihän se pätkä pienellä kaivamisella YouTubestakin: Kummeli - Suomi vs Kanada
Oliko Sean Burke tuossa matsissa Kanadan maalissa? Tainneet hyödyntää Kummeli-studiolla MM-kisoja 1991.
Burkelle annettu kyllä mielenkiintoinen nimi, Steven Fuck.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, Leijonat, NHL:n suomalaiset
YouTubesta muutama huikea sketsi, ladojen kokoontumisajo, https://m.youtube.com/watch?v=UEAODfVyPs0 "onks tää taas saatana kumivene?" :D , sekä jankon betoni, https://m.youtube.com/watch?v=v_S2JVaINO4

Toki muitakin hyviä sketsejä; kylien kauppa, säämies, Jakke ja Sepi, Mauno Ahonen, Lasse, Matti Näsä..

Usein nauramiseen riitti se että näki Kahilaisen naaman taikka jonkun tietyn ilmeen, vaikka kovia toki ovat kaikki. Huikea sarja.
 
TPS on liigan häpeäpilkku. Pelkästään kahden avokätisen miljonäärin turvin yhä olemassaoleva toimitusjohtajansa näköinen niljake. (Jatkoajan kolumni 21.4.2020)

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Oliko Sean Burke tuossa matsissa Kanadan maalissa? Tainneet hyödyntää Kummeli-studiolla MM-kisoja 1991.
Katsomossa Kahilaisen ja kumppaneiden takana taitaa istua samassa sketsissä Ilveksestä ainakin Timo Peltomaa, Mikko Luovi ja Pasi Määttänen. Paria muuta en näin ensi-istumalta tunnista.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihaan melkein kaikkia.
On kai se nyt pakko myöntää. MInun mielestäni paras Kummeli-sketsi on sinänsä melkoisen kuivakka, mutta huikeaan kliimaksiin päättyvä "Savipään Volvo". Jotenkin tuo tuntuu niin absurdilta, että mies ostaisi oman autonsa, jota on vain vähän maalattu, mutta tietäen kaikista hurjimmat autokauppiaat, voi tuo jopa ollakin mahdollista.

https://www.youtube.com/watch?v=z0JebT4kIPU(Kyseinen sketsi Youtubesta)
Savipää ajelee edelleen Volvolla, valkoisella tosin. Lauantaina näin kun oli Jukka Emil Vanajan kanssa liikenteessä.
 
»Salkun kalkun, salkun kalkun
kuolema raapi persettä...»
Katsomossa Kahilaisen ja kumppaneiden takana taitaa istua samassa sketsissä Ilveksestä ainakin Timo Peltomaa, Mikko Luovi ja Pasi Määttänen. Paria muuta en näin ensi-istumalta tunnista.
Siellä on huoltaja Janne Jansson. Itse sketsistä olen sitä mieltä, että 12-vuotiaana tuo olisi saattanut naurattaa paljonkin, kun nuo vieraskieliset rumat sanat olisivat olleet jotain uutta ja jännää, mutta tässä iässä tuosta on vaikea löytää mitään hauskaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Hienoa nähdä jenkkipoikain nostavan Kummelin profiilia. Tästähän vielä puuttuisi se, että NHL/KHL:ssä fanit linkittäisivät Tonnin seteli -sketsin, jos tuomaritoiminta on arvelluttavaa.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Hienoa nähdä jenkkipoikain nostavan Kummelin profiilia. Tästähän vielä puuttuisi se, että NHL/KHL:ssä fanit linkittäisivät Tonnin seteli -sketsin, jos tuomaritoiminta on arvelluttavaa.
Taikka vaihtoehtoisesti Buffalon/Edmontonin/Toronton kannattajat linkkaisivat Aimo Nivaskan valmentajana. "me ollaan hävitty tää peli"
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy