Leffa, jonka katsoit viimeksi

  • 45 202
  • 390

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Sisu oli pätevä toimintaelokuva. Neljä tähteä. Tämä taistelee vuoden elokuva äänestyksesäni ehkäpä top 5 -joukkoon pääsystä, vaikka nyt on vasta helmikuu.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Kaurismäen Likaiset kädet. TV-teatteria, mielenkiintoinen projekti Kaurismäen uralla, mutta ei mikään mestariteos. Pellonpään ja Outisen vuoksi kannattaa katsoa. 3/5
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
A Man Called Otto.

Oli muistaakseni ruotsalainen tarina, ja se olisi ollut varmasti parempi, mutta oli tämäkin hyvä. Kaikenlaisista jenkkiövereistä huolimatta.

Tom Hanks on kyllä loistava. Osaa näytellä sellaisia omituisia kavereita niin hyvin. Jo hänen takiaan tämä kannattaa katsoa.

Hyvä leffa, kannattaa käydä katsomassa.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Katsottiin poikulin kanssa Terminator 2 (salaa perjantai-iltana, kun vaimo oli mennyt nukkumaan).
Ei kyllä uskoisi 30 vuotta vanhaksi elokuvaksi. Alun varsin mukavan pohjustuksen jälkeen täyttä toimintaa ja
edelleen sai syttymään. Poikakin oli täysin haltioissaan ja tuli vielä nukkumaan mennessä sanomaan että oli paras elokuva minkä on nähnyt. Muistan kyllä itse kun teininä tuon näin ja suu auki kävelin pois elokuvateatterista.
Tuli kyllä mahtava fiilis leffan jälkeen.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään katsantoon päätyi romanialainen Babardeala cu bucluc sau porno balamuc (Bad Luck Banging or Loony Porn, 2021). Elokuva voitti Berliinissä Kultaisen Karhun ja oli ohjelmistossa mm. R&A-festareilla.

Olipahan tapaus. Elokuvaa ei kannata alkaa katsomaan ihan perheen pienempien kanssa. Lyhykäisyydessään, elokuva kertoo historianopettajan nettiin vuotaneesta kotivideosta. Lopputekstien kappalevalinnaksi on valikoitunut M.A.Nummisen In Order to Tell, joten Suomi mukana tässäkin sangen omaperäisessä elokuvassa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Fall

Täytyypi tulla mainitsemaan tämä, koska en tiedä laukaisiko mussa jotain korkean paikan -traumoja vai mitä, mutta vitsi kun tuntu, että katoin tässä ihan kananlihalla suuren osan leffasta.

Itsehän olen kauhuleffojen suurkuluttaja, ja vaikkei tämä nyt mikään kauhuleffa ollut, niin toimi kyllä mulla pelkoreaktion herättäjänä paremmin kuin mikään leffa pitkään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuli viimein katsottua Once Upon a Time in... Hollywood. Joo, eipä jäänyt leffan jälkeen epäselväksi että Quentin Tarantinolla on jalkafetissi.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Beverly Hills Cop ykkönen tuli juuri katsottua taas. Kerran vuoteen nämä on katsottava, Eddie Murphy, hyvää musiikkia ja kasarin tunnelma viehättävät.

Kakkonen seuraavaksi.

- Don’t think Axel, it makes my dick itch
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Viime aikoina katsomistani elokuvista voisin mainita Hostiles, jossa Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön ja valtaapitävien suhdetta kuvataan lähtökohdiltaan hyvinkin perinteisesti, mutta juonen kehittyminen ja keskeisten hahmojen välinen jännite pitää kyllä mielenkiinnon yllä loppuun asti.
Christian Bale ja Rosamunda Pike tekevät hienoa työtä eikä Wes Studi, tuo niin usean ao. genren elokuvan luottonäyttelijä, petä taaskaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
House of Gucci. Oli ehkä hieman liian pitkä. Oli enemmän elämänkerta ja draama kuin mikään rikosleffa. Mutta Lady Gaga oli roolissaan ylättävän hyvä ja Jared Letoa ei kyllä tunnistanut ens alkuun.
 

Buster

Jäsen
Candy Land (2022) - Jos joku sanoisi, että tämä elokuva on autenttinen 60-70 -luvulla tehty pienen budjetin eksploitatiivinen ja likainen drive in -elokuva, niin olisin saattanut uskoa. Kuuluu sarjaan pieniä timantteja, joita aina välillä pompsahtelee vastaan odottamattomista paikoista. Kauhu/jännityselokuva syrjäisellä bensa-asemalla norkoilevista prostituoiduista, joista yhtä näyttelee Josh Brolinin tytär. Vuokrattavissa vaikka mistä.

Nimona (2023) - Blue Skyn intohimoprojekti. Kun Disney osti Blue Skyn, niin elokuvan ohimennen tapahtuva homosuudelma oli Disneyn pampuille liikaa ja jo ulkomuistista lähes puoleksi tehty elokuva kuopattiin. Näin ainakin yksi tarina kuuluu. Netflix-elokuvassa on poikkeuksellinen nättiä ja ainutlaatuista animointia. Siihen päälle vielä nimikkohahmo, pahan ruumiillistuma, teinityttö-Nimona ja Chloe Grace Moretz ääninäyttelijänään on silkkaa kultaa. Nämä kaksi asiaa nostavat muuten tarinaltaan niukasti keskivertoa paremman animaation tason korkealle.

Punainen kohina (2021) - Tämänkin katsomisesta on tovi vierähtänyt, joten kuvailu hankalaa. Kotimainen pienemmän budjetin elokuva, joka luo toimivan häiritsevän tunnelman ja kauhun odotuksen käyttämällä päähahmon nauhoittamia kotivideoelokuvia, joihin hän purkaa sisäistä vihaansa ja yksinäisyyttään, mitkä lipsuvat säännöllisesti hulluuden puolelle. Tämä päähahmo on syrjäytynyt ja tippunut ikätoveriensa kelkasta jossain vaiheessa koulujen jälkeen, kun muut ovat lähteneet jatko-opintoihin isoihin kaupunkeihin ja päähahmo taas on jäänyt kuihtuvaan pikkukyläänsä asumaan synnyinkotiinsa. Muut ovat eläneet elämää ja luoneet uusia muistoja. Päähahmo elää edelleen kouluajan muistoja kuin juuri mikään ei olisi muuttunut. Ei nivoudu järin tyydyttävästi yhteen ja vähän jää ehkä paikoilleenkin, mutta on kaikesta huolimatta hyvin positiivinen kokemus ja uniikki kokeilu. DVD ja Viaplay.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nobody - Oli kyllä mainiota toimintaa ja pienet rambovibat tuli kanssa.

This is England - Enpä tiedä miksi on jäänyt katsomatta ennen, mutta erittäin hyvä elokuva.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Universal Soldier (1992)
Tuli katsottua ensimmäistä kertaa sitten ysärin alun ja yllättävänkin hyvin on kestänyt aikaa, vaikka Lundgrenilla onkin liikaa vuorosanoja.

Rambo III (1988)
Ei sitten yhtään ole kestänyt aikaa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Universal Soldier (1992)
Tuli katsottua ensimmäistä kertaa sitten ysärin alun ja yllättävänkin hyvin on kestänyt aikaa, vaikka Lundgrenilla onkin liikaa vuorosanoja.

Rambo III (1988)
Ei sitten yhtään ole kestänyt aikaa.
Moni voisi sanoa, että sekä Lundgrenilla että Van Dammella oli liikaa vuorosanoja tuossa rainassa. Ihan hyvä leffa, jonka olen nähnyt luultavasti ainakin viidesti, tosin edellisestä kerrasta on taatusti vuosia aikaa. Ykkösosaa seuranneet leffat eivät ilmeisesti yltäneet lähellekään ensimmäisen tunnelmaa ja tasoa, mikä on vähemmän yllättävä fakta tällaisessa genressä.

Rambo kolmonen on kyllä sellainen aivopieru, että sen olisi voinut hyvinkin jättää tekemättä eikä maailma olisi menettänyt mitään. Tai vaihtoehtoisesti vuoden 1992 Seis! Tai mamma ampuu -leffan olisi voinut nimetä Rambo kolmoseksi, koska sekin oli toimivampi konsepti kuin kolmas Rambo -leffa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Eilen satuin tv:n ääreen juuri, kun alkoi "V niinkuin verikosto".
Onhan tuo tullut nähtyä ennenkin, mutta viimeisimmästä kerrasta oli varmaan kymmenen vuotta.
Hitler-vibat vaihtuivat nyt Putler-viboihin...
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
Barbie. Tykkäsin kovasti. Ja onhan tuo leffakokemus anniskelusalissa syömisineen ja juomisineen näin harvoin vierailevana hieno.
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
Tässä kun on viime ajat intoiltu pojan kanssa Shredder's Revenge -Turtles-pelistä, piti luonnollisesti mennä heti tänään katsomaan uusi kilpparileffa Mutant Mayhem. Kyllä tämä toimi itsellekin erittäin hyvin mutta poikaan varsinkin upposi kuin hiilillä lämmitetty Katana juoksevaan Oivariiniin. Meni heittämällä parhaiden Turtles leffojen joukkoon.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuli eilen katottua telkkarista Swordfish (2001). Olin jostain syystä laittanut sen jopa kauan aikaa sitten IMDb:ssä watchlistille ja siellä se oli roikkunut todella pitkään. IMDb:n 6,5 keskiarvo nyt ei ole hirveesti kannustanut tekemään töitä sen eteen että leffan näkisi. Mutta nyt kun tuli kohdalle, hyvään katseluaikaan ja eikä ollu parempaakaan tekmistä niin pakkohan se oli katsoa pois.
Parasta antia leffassa oli kyllä Halle Berry nyt oli leffassa hehkeimillään. Oli saanut puoli miljonaa dollaria ekstraa siitä kun esiintyi yhdessä kohtauksessa yläosattomissa. Oli kyllä niin väen väkisin leffaan ängetty kohtaus että puhtaasti markkinointi kikka on ollu. Tosin hyvin näytti toimivan kun yli 20 vuotta myöhemin tais joku kaveri Suomessa leffan Berryn takia katsoa... Toinen X-men leffoista tututtu näyttelijä Hugh Jackman taas oli leffan pää hyvis ja vaikka on yksi suosikki näyttelijöistä niin eikä oikein sopinut rooliinsa maailman parhaana hakkerina. Muissa pääosissa oli John Travolta (pääpahis) ja Don Cheadle (etsivä) jotka nyt esitti roolihahmoja joita on saaneet esittää muissakin leffoissa.

Hauskaa leffassa oli se että siinä oli myös suomalainen hahmo! En nyt muista mentiikö vuonna 2001 torille. Mutta hahmon nimi oli Axl Torvalds joka oli suomalainen hakkeri. (Luonnolisesti nimi väänetty Linus Torvaldsista.) Joku saksalainen näyttelijä sitä hahmo näytteli joten mutisi sitten yhdessä kohtauksessa hieman saksaa joka kai oli olevinaan suomea.

B-luokan action pätkähän se oli. Alussa olleva räjäytyskohtaus oli kai ollut aikanaa todella WAU, mutta luonnolisesti ei mitään erikoista nykyaikaan. Ei tätä voi suositella nykyään kuin Halle Berry faneille.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Parasta antia leffassa oli kyllä Halle Berry nyt oli leffassa hehkeimillään. Oli saanut puoli miljonaa dollaria ekstraa siitä kun esiintyi yhdessä kohtauksessa yläosattomissa. Oli kyllä niin väen väkisin leffaan ängetty kohtaus että puhtaasti markkinointi kikka on ollu.
Hallelta tuli tuona vuonna 2001 kaksikin leffaa missä näkyy TISSIT. Eli tämä Swordfish ja sitten Monster's Ball. Jälkimmäisestä mimmi sai toki Oscarin, eli kai siinä leffassa jotain muutakin näyttöjä annettiin. Itse asiassa Monsteripallossa Hallella on Billy Bob Thorntonin kanssa aika roisi paneskelukohtaus. Liekö se vaikutti elokuva-akatemiaan, mene ja tiedä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse asiassa Monsteripallossa Hallella on Billy Bob Thorntonin kanssa aika roisi paneskelukohtaus.
Villein huhu tosta kohtauksesta on että eivät olisi edes siinä loppujen lopuksi näytellet.

Edit. tänään on näköjään Halle Berryn syntymäpäivä. Ei kyllä uskois että ikää on jo 57 v.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Katsoin tuossa aamupäivällä tallennuksesta Taylos Sheridanin (käsi)kirjoittaman ja ohjaaman elokuvan Wind River. Olen katsonut sen joskus aiemminkin, mutta se jotenkin puhutteli niin, että halusin katsoa sen uudelleen.
Elokuva on tehty nostamaan tietoisuuteen Amerikan alkuperäisväestön nuoriin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.
Pääosanesittäjän Jeremy Rennerin vähäeleinen mutta vaikuttava (imho) roolisuoritus ja Wyomingin upeat maisemat ovat elokuvan parasta antia.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vanha kunnon Children of Men. Enää vajaa neljä vuotta rainan tapahtumiin. Clive Owenin ura on mysteeri; oli matkalla Hollywood-tähdeksi 00-luvun loppupuolella ja sitten ei enää ollutkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös