Lonkkataklaus
Jäsen
Kirjallisuus, musiikki, kuvataide, baletti?
Olen itse venäläisen kirjallisuuden ystävä ja tätä ei käy kiistäminen. Puhe oli kuitenkin enemmän sosioekonomisista (yhteiskunta, talous, hyvinvointi) seikoista.
Kirjallisuus, musiikki, kuvataide, baletti?
Miten niin rankaisua ei oteta vastaan? Ymmärsinkö oikein, että rankaisua ei oteta vastaan, koska valtiolla ei ole varaa menettää yritystä(=systeemiä)?
Eikös valtio saanut 80% AIG:stä apua vastaan? Jäin siihen käsitykseen aamun uutisista, että AIG pelastettiin, koska yhtiö koskettaa lähes jokaisen amerikkalaisen eloa suoraan tai tytäryhtiöidensä kautta, joten pelastusrenkaan heitto oli kyllä aiheenmukaista.
Olet varmaan sitä mieltä, että tuo on tyhjentävä ja pysäyttävä vastaus. Neuvostoliitto/Venäjä menetti yli 10% koko väestöstään ja sai voimakkaan suurvalta-aseman, joka kuitenkin luhistui muutamassa vuosikymmenessä. Mutta tässä ketjussa ei varmaan ole syytä jatkaa enempää.
Etkö näe tosiaan tässä mitään kaksinaismoralismia?
En sinänsä yhtään ihmettele sitä, että päätös tehtiin, mutta kun hyvät ajat palaavat niin eiköhän taas suuryritysten johtajilla ole sama ylimielinen wahlroosilainen retoriikka valtion ja yksityisen liiketoiminnan suhteista. Sitten kun menee huonosti niin valtio pelastaakin koko systeeminen eikä sen interventioita "vapaaseen" liiketoimintaan moitita puolella sanallakaan. Etkö näe tosiaan tässä mitään kaksinaismoralismia?
Eikös valtio saanut 80% AIG:stä apua vastaan? Jäin siihen käsitykseen aamun uutisista, että AIG pelastettiin, koska yhtiö koskettaa lähes jokaisen amerikkalaisen eloa suoraan tai tytäryhtiöidensä kautta, joten pelastusrenkaan heitto oli kyllä aiheenmukaista.
Eiköhän tämä ole aina vähän tällaista, kun kaksi toisistaan riippuvaista osapuolta yrittää neuvotella itselleen parempaa keskenäistä asemaa? Yritykset totta kai haluaisivat verovapauden ja ilmaisen työvoiman. Valtion tehtäväksi jää sitten laskea se mitä kautta ja millä tavalla yrityksistä kilahtaa suuurin mahdollinen määrä euroja valtion kassaan.
Vai olisiko rajukin tipahdus vain tervettä? On niin älyttömän hintaisia nuo asunnot että sellanen 15-20% pois hinnoista voisi olla ihan hyvä juttu, ainakin ostajan kannalta.Ruotsissa lähteneet asuntojen hinnat laskuun: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1588686
Toivoa sopii, että Suomessa ei ihan noin rajua laskua, noin lyhyessä ajassa nähdä.
Toki on niin että hyvinvointivaltio nojaa yksityisen liiketoiminnan menestykseen, mutta tämä ei johdu siitä, että yksityinen liiketoiminta automaattisesti tuottaisi kestävää ja yhteiskunnallisesti oikeudenmukaista (siis yksilöiden vapaan kilpailun mahdollistavaa) hyvinvointia vaan se tuottaa sitä siksi, että se on poliittisin toimin valjastettu tekemään niin.
Nyt viime vuosina näitä valjaita on jouduttu katkomaan, aina lyhyellä tähtäimellä sinänsä järkevistä syistä, mutta lopulta voidaan päätyä tilanteeseen, joka ei ole hyväksi niin hyvinvointivaltiolle kuin markkinataloudellekaan. Tämän soisi yritysjohtajien muistavan silloinkin kun ajat ovat hyviä.
Mitään mullistavaahan ei ole tapahtunut. Yritysverotus on pysynyt kireänä, eikä valtion yritysverotussumma ole pienentynyt, lähinnä päin vastoin. Valtion ajamat leikkaukset hyvinvointipalveluihin, johtuu ihan jostain muusta kuin yrittäjien moraalittomuudesta.
Venäjällä ei avata tänään kaupankäyntiä ollenkaan? Tällainen tempoilu ja estely varmasti rauhoittaa kansainvälisten sijoittajien toimintaa, puhumattakaan venäläisistä.
Pörssi on loppuviikon kiinni.
Suljettiin eilen aamulla.
Mitäs nyt? Sinne jäivät rahat? Maariski konkretisoitui aika tavalla. Ei voi sanoa kuin että maassa maan tavalla.
Lonkkataklaus kirjoitti:Venäjän raha- ja osakemarkkinat ovat tällä hetkellä kaaoksessa (siis jopa pahemmassa kuin muualla). Pankkisektorilla taitaa olla konsensus, että jokin ruumis on tulossa. Osakemarkkinoilla viranomaiset yrittävät hillitä pääomapakoa sulkemalla kaupankäyntiä, kun on menty liikaa alas yhdellä kertaa (tiistaina, eilen, tänään jatkuu). Muutamassa kuukaudessa on jo menty alas jo 54%, eilen oltiin yli 6% laskussa ennenkuin kaupankäynti suljettiin puolentoista tunnin jälkeen.
Lisäksi öljyn hinta on laskenut jo nyt rajusti, kun öljymarkkinaspekulaattorit arvioivat uudelleen asemiaan todellisuuteen nähden. Vielä on ehkä liian aikaista puhua 60 dollarin barrelihinnasta, mutta enää se ei tunnu mahdottomalta. OPEC:kin leikkaa jo tuotantoaan, mutta se ei tuntunut vaikuttavan. Mahdollinen maailmanlaajuinen lama ei taida auttaa kulutusta?
Luonnollisesti rupla on heikentynyt kaiken tämän johdosta ja keskupankki on joutunut tukemaan sitä rajusti. Jos Amerikan tilanteesta voi vetää johtopäätöksiä, niin tämä epävakaus tulee myös jatkumaan, koska tilanne tulee hetken päästä akuutiksi myös Euroopassa. Kummallakaan ei voi olla positiivista vaikutusta Venäjälle.
Näyttää valtion tukitoimet auttaneen itänaapurissa, ainakin väliaikaisesti. RTS-indeksi on tällä hetkellä 13,97 % nousussa, öljy-ja kaasusektori 17,12% nousussa ja pankkisektorikin 14,10 %. Tämä näyttää heijastuvan myös meidän markkinoille. Kaupankäynnin lopettaminen ja tukitoimet näyttivät pysäyttävän paniikin ainakin toistaiseksi. Miten ensi viikolla mennään...
Valtio on markkinoiden paras ystävä - mutta vain tosihädässä. Kun hyvin menee niin tuttavuutta ei markkinoiden puolella juuri muistella, pikemminkin tikulla silmään, joka vanhoja kaivelee...
Valtio on markkinoiden paras ystävä - mutta vain tosihädässä. Kun hyvin menee niin tuttavuutta ei markkinoiden puolella juuri muistella, pikemminkin tikulla silmään, joka vanhoja kaivelee...
Noh, Venäjällähän se on ihan Putinista kiinni, koska yksityinen omaisuus otetaan kokonaan valtion haltuun.
Tekisi mieleni kysyä, että mihin tämä arvio kustannuksien todennäköisyydestä perustuu? Villi arvaus on, että ei mihinkään. Ainakaan itse en tuollaista laskutoimitusta ole kykenevä tekemään. 8.5% kuulostaa ihan buenolta korolta ja 80% osakkeista ihan käyvältä vakuudelta. Toki kun tuossa huomioi tekemättä jättämisestä seuranneet välilliset tulojen menetykset, niin valtion kannalta tuo taisi olla no-brainer päätös.Eli epäonnistuneista liiketoimista seuraa, ei konkurssi vaan valtion suorittama yrityksen pelastaminen koska sen romahtamisesta aiheutuisi liian suuret riskit koko systeemille. On melkoisen todennäköistä että manööveristä koituu suuriakin kustannuksia veronmaksajille.
Vaikka ymmärrän että tästä on kiva ilkkua, niin onko asiassa yhtään sen kummempaa kuin siinä että työntekijän edustaja voi olla yrityksen suurin palkankorotusten puolestapuhuja, mutta sama henkilö voi esimiesasemassa ajaa ihan erilaista palkkapolitiikkaa? Ei sillä että esim itselleni olisi noin käynyt, mutta kuitenkin... ihan normaalista ihmisten luokka- ja sosiaalirajat ylittävästä ahneudesta ja oman perseen ajattelemisesta siinä on kyse.En sinänsä yhtään ihmettele sitä, että päätös tehtiin, mutta kun hyvät ajat palaavat niin eiköhän taas suuryritysten johtajilla ole sama ylimielinen wahlroosilainen retoriikka valtion ja yksityisen liiketoiminnan suhteista. Sitten kun menee huonosti niin valtio pelastaakin koko systeeminen eikä sen interventioita "vapaaseen" liiketoimintaan moitita puolella sanallakaan. Etkö näe tosiaan tässä mitään kaksinaismoralismia?
Tekisi mieleni kysyä, että mihin tämä arvio kustannuksien todennäköisyydestä perustuu? Villi arvaus on, että ei mihinkään. Ainakaan itse en tuollaista laskutoimitusta ole kykenevä tekemään. 8.5% kuulostaa ihan buenolta korolta ja 80% osakkeista ihan käyvältä vakuudelta. Toki kun tuossa huomioi tekemättä jättämisestä seuranneet välilliset tulojen menetykset, niin valtion kannalta tuo taisi olla no-brainer päätös.