Tuossa kansantajuinen ohjeistus Miten perintöasunto vaikuttaa ensiasunnon ostajan varainsiirtoverovapauteen? - Veronmaksajain Keskusliitto ry
Tuossa kansantajuinen ohjeistus
Kaveri sai jostain 40 euron lahjakortin S-markettiin ja nyt hän tietenkin miettii innoissaan ryyppäävänsä rahat. Miten tuo nyt menee? En usko hetkeäkään, että Suomessa voi vain ostaa laatikoittain kaljaa ja maksaa jollain ihmekortilla minkä on jostain saanut? Ei kai nyt savukekartonkia ainakaan saa?
Vai onko tuo vain jonkun maksamaa rahaa millä saa ostaa mitä haluaa.
Kyllä, juuri näin.Ei siinä lahjakortissa ole mitään käyttörajoituksia, pl. se ettei rahaa voi saada takaisin. Käytännössä lahjakortin antaja on "tallettanut" 40€ kortille ja sen voi käyttää vapaasti S-ryhmän paikoissa. Ei edes tarvitse käyttää kerralla.
Joissain lahjakorteissa voi olla klausaali, ettei niillä myydä alkoholi- ja tupakkatuotteita. Mutta ei tosiaan ainakaan ääsin lahjakortissa lue mitään ehtoja.Kyllä, juuri näin.
Lahjakortti on toisin sanoen ko. tapauksessa täysin normaali maksuväline, jolla voi ostaa myös alkoholi- ja tupakkatuotteita.
Joissain lahjakorteissa voi olla klausaali, ettei niillä myydä alkoholi- ja tupakkatuotteita. Mutta ei tosiaan ainakaan ääsin lahjakortissa lue mitään ehtoja.
Oliko kyseessä firma, joka ei ole TSE:n alainen vai työtehtävät sellaisia, että ei kuulu minkään TSE:n alle? TSE:n ehtoja pitää nimittäin liittoon kuuluvien firmojen noudattaa kaikkien työntekijöidensä kanssa, eikä kauhean monessa päde se edullisemmuusperiaate, että niistä voisi edes sopia poikkeavan. Itseasiassa taitaa osa päteä liiton ulkopuolisiinkin firmoihin.Työsopimus on tehty niin ettei se mene minkään alan liiton mukaan, vaan yleisen lainsäädännön mukaan.
Oman käsityksen mukaan tuota nyt ei muutenkaan saisi, jos loma maksetaan vain rahana, eikä pidetä lomana.Lomarahaa (=lomaltapaluurahaa) meillä ei makseta, mikä nyt ei lain mukaan pakollinen olekaan ja sitä en odotakaan.
Mutin selitys oli riittävä, mutta itseä jäi mietityttämään tuo
Oliko kyseessä firma, joka ei ole TSE:n alainen vai työtehtävät sellaisia, että ei kuulu minkään TSE:n alle? TSE:n ehtoja pitää nimittäin liittoon kuuluvien firmojen noudattaa kaikkien työntekijöidensä kanssa, eikä kauhean monessa päde se edullisemmuusperiaate, että niistä voisi edes sopia poikkeavan. Itseasiassa taitaa osa päteä liiton ulkopuolisiinkin firmoihin.
E:
Oman käsityksen mukaan tuota nyt ei muutenkaan saisi, jos loma maksetaan vain rahana, eikä pidetä lomana.
On laillisesti mahdollista, tai ei työsuhteen kuluessa, kuten itsekkin sanoit. Itsellä työsuhteena oli niinkin hieno kuin yhden päivän määräaikaisuus. Tuolloinhan loma maksetaan aina työsuhteen päättyessä, eli jokaiselta työpäivältä. Välillä hommia oli jokaisena päivänä + ylitöitä ja välillä ei ollut pariin viikkoon yhtään mitään.Lomapalkan maksaminen "työsuhteen kuluessa" ei ole laillisesti mahdollista, toki sellaista tehdään, eli tuo 9 prosentin sääntö ei ole siinä mielessä mahdollinen. Työnantaja ja työntekijä saavat laillisesti sopia vain 12 päivää ylittävän vuosiloman kohtalosta; tuohon määrään asti se on pidettävä ja annettava yhdessä jaksossa. Toki poikkeuksena työsuhteen päättyminen ennen lomakautta, mutta siis ei voida sopia, että lomaa ei kerry.
On laillisesti mahdollista, tai ei työsuhteen kuluessa, kuten itsekkin sanoit. Itsellä työsuhteena oli niinkin hieno kuin yhden päivän määräaikaisuus. Tuolloinhan loma maksetaan aina työsuhteen päättyessä, eli jokaiselta työpäivältä. Välillä hommia oli jokaisena päivänä + ylitöitä ja välillä ei ollut pariin viikkoon yhtään mitään.
Kaveri tekee ravintola-alan hommia jonkun henkilöstövuokrausfirman kautta, tai mikä noiden virallinen nimitys nyt onkaan. Sieltä saa kuulemma aina lomarahat joka palkkaan. En kyllä tiedä noiden systeemeistä yhtään mitään, mutta kaipa tuo välikäsi tuossa vähän muuttaa kuvioita.Aika työläs tapa on tehdä määräaikaisuus joka päivä, ilmoittaa jokainen pätkä TyELleihin, tapaturmavakuutukseen jne. nimenomaan työnantajalle, lisäksi avaisi työntekijälle kiintoisan prosessisauman, mutta kaipa joku noinkin kikkailee. Nykymaailmassa nollasopimus lienee 99,9% yleisempi.
Kaveri tekee ravintola-alan hommia jonkun henkilöstövuokrausfirman kautta, tai mikä noiden virallinen nimitys nyt onkaan. Sieltä saa kuulemma aina lomarahat joka palkkaan. En kyllä tiedä noiden systeemeistä yhtään mitään, mutta kaipa tuo välikäsi tuossa vähän muuttaa kuvioita.
Ulkomaalainen kaveri mikä on pari vuotta nyt ollut Suomessa on lähdössä maasta ja ovelana slaavina tietenkin miettii miten saa eniten irti. Sama työpaikka on ollut koko ajan.
Onko siis lopputilin kannalta merkitystä irtisanoutuuko heti vai näinä vain Suomessa tunnettavien lomanmääräytymiskausien ja muiden sekoilujen alussa tai lopussa?
Jotain lomia on pidetty ja jotain pitämättä. Kyseessä on iso pörssiyhtiö eli osaahan ne siellä laskea ja tuskin kusettavat, mutta noin sinänsä hän jaksaisi olla vielä 1.4. asti jos sillä on jotain merkitystä. Tai 31.3.
Jos täysiä lomia hakee, niin irtisanotuisin niin, että irtisanomisaika loppuu samaan aikaan lomanmääräytymisajan kanssa. Toki, jos noissa alkaa vittuilla ta:lle, niin osaa ta vittuilla myös takaisin. Eli käytännössä, jos irtisanoutuu vasta 1.4., voi ta laittaa pitämään lomat pois irtisanomisaikana. Tässä tapauksessa irtisanomisaika on 14vrk, joka voi mennä lomailun merkeissä. Oletan, että hänen soppari on mallia toistaiseksi voimassa oleva ? Jos on määrä-aikainen, niin silloin onkin hankalampi juttu...
Oletan, että hänen soppari on mallia toistaiseksi voimassa oleva ? Jos on määrä-aikainen, niin silloin onkin hankalampi juttu...
Eikö kesälomakausi ala vasta 1.5 alkaen ja syyskuun loppuun? Talvilomaa sitten loppuaika.
Ihan tavallinen vakituinen eikä myöskään mikään komennus tms. Kunhan nyt vain tuli Suomeen töihin.