Onko siis lopputilin kannalta merkitystä irtisanoutuuko heti vai näinä vain Suomessa tunnettavien lomanmääräytymiskausien ja muiden sekoilujen alussa tai lopussa?
Höpsis. Samanlaisia vuosilomanmääräytymisjärjestelyjä on monissa muissakin maissa.
Onko siis lopputilin kannalta merkitystä irtisanoutuuko heti vai näinä vain Suomessa tunnettavien lomanmääräytymiskausien ja muiden sekoilujen alussa tai lopussa?
Jep, eli silloin tuo irtisanomisaika on 14 vrk.
Sillä oletuksella, ettei työsopimuksessa ole erikseen sovittu pidemmästä irtisanoutumisajasta. Se on täysin sopimusoikeuden piirissä oleva asia. Irtisanoutumishetkellä asiassa ei oikeastaan ole muuta merkitystä kuin se, että tulee 14 päivää työskentelyä viimeiselle kuukaudelle, jolloin kuukausi on täysi lomanmääräytymiskuukausi. Irtisanoutua ei tuossa tapauksessa kannata mitenkään etuajassa, vaan nimenomaan irtisanoutumisaika juoksemaan siitä päivästä kuin ilmoituksen tekee. Tällöin ei lomia ehdi kulua yhtään sen enempää kuin minimi, jos työnantaja määrää vuosilomalle.
Höpsis. Samanlaisia vuosilomanmääräytymisjärjestelyjä on monissa muissakin maissa.
No huh. Tuu valtiolle töihin. Meillä on vaan vuosilomaa, ei mitään kesälomaa ja talvilomaa erikseen. Ja lomia saa pitää tai laittaa säästöön aika lailla mielensä mukaan. Voi pitää vaikka jokaisen lomapäivän erikseen eikä tule mitään sanomista.Tietenkin vuosilomat määräytyy eri tavoin varmaankin joka maassa. Mutta listaisitko tähän ne muut maat missä HR-tytöt alkaa raivota, jos yrität pitää parin viikon lomaa talvella. Kun sehän ei vain käy, kun ei ole määräytynyt lomaa tuolle ajanjaksolle ja tuohan olisi jotain kesälomaa. Ja jotain.
No huh. Tuu valtiolle töihin. Meillä on vaan vuosilomaa, ei mitään kesälomaa ja talvilomaa erikseen. Ja lomia saa pitää tai laittaa säästöön aika lailla mielensä mukaan. Voi pitää vaikka jokaisen lomapäivän erikseen eikä tule mitään sanomista.
No johan on. Tosiaan tänään pääsin tyhjentämään postilaatikon, ja siellä odotti haaste riita-asiasta, käräjäoikeudelta. Tämä lasku on ilmeisesti todellakin jäänyt maksamatta, mutta hyvin hämärän tästä asiasta tekee se, että lasku on vuodelta 2015. Lasku on erääntynyt 22.3.2015.
Suoraan kirjeestä:
"Vastaaja on kuitenkin jättänyt velan sen erääntymisestä, hänelle lähetyistä maksuvaatimuksista ja muistutuspuheluista huolimatta maksamatta."
A) Maksuvaatimuksia ei ole tullut, ei kirjeitse, ei sähköpostitse, eikä tietääkseni mitenkään muutenkaan (eikös nuo kirjallisena pidä lähettää?)
B) Yhtäkään muistutuspuhelua asiasta en ole saanut
Myönnän, että lasku on tosiaan voinut jäädä tuolloin maksamatta, mutta jos siitä olisi tullut kirje kotiin, niin olisin tuon maksanut pois. Nyt kuitenkin olen saanut oikeudenkäyntikuluista 110 euroa ekstraa laskuun.
Pystynkö riitauttamaan tuon, vai mitä ihmettä tässä oikein pitäisi tehdä? Viivästyskorot voin vielä jotenkin hyväksyä, koska kyseessä on oma töppäys noin lähtökohtaisesti ajateltuna, mutta näitä oikeudenkäyntikuluja en. Voi saatana sentään.
Poliisi ja tulli tekevät jatkuvaa valvontaa koska ongelma on iso. Muistaakseni Suomessa on noin 50.000 ulkomaille rekisteröityä autoa, pääasiassa Viroon.Mielenkiintoista tilannetta pukkaa. Kaverin virolainen kaveri sai Suomen verottajalta 24000 euron laskun. Hän asuu ja on ilmeisesti kirjoillakin Suomessa, mutta omistaa myös asunnon Virossa vaan ei siis tosiasiasiallisesti siellä asu.
Lasku tuli Viron rekisterissä olevan auton käytöstä. Mitähän asialle voi mahdollisesti tehdä ja mitä se laki nyt sanoo. Muistan kuulleeni asiasta jotain ja on ihan loogista, että noin ei saa tehdä.
Varmaankin muutosta voi hakea, mutta onko oikeastaan edes mitään läpimenosaumaa, koska tilanne taitaa olla aika selvä. Virossa on tullut kyllä paljon vierailtua, mutta nimenomaan vain vierailtua.
Sekin kyllä ihmetyttää miten tuosta voi edes jäädä kiinni.
Pahoin pelkään valituksen läpimeno mahdollisuuksiin. Näillä tiedoilla virolainen on ilmeisesti yleisesti verovelvollinen Suomeen verottajan silmissä. Onko kaverillasi perhettä ja jos on, niin asuuko perhe Virossa ja kuinka säännöllistä kaverillasi on käynnit siellä? Tyypillisesti yli puolen vuoden oleskelu Suomessa aiheuttaa myös verovelvollisuuden Suomeen ja sitä taustaa vasten on luonnollista myös autoilla suomalaisen verokäytännn mukaan.Mielenkiintoista tilannetta pukkaa. Kaverin virolainen kaveri sai Suomen verottajalta 24000 euron laskun. Hän asuu ja on ilmeisesti kirjoillakin Suomessa, mutta omistaa myös asunnon Virossa vaan ei siis tosiasiasiallisesti siellä asu.
Lasku tuli Viron rekisterissä olevan auton käytöstä. Mitähän asialle voi mahdollisesti tehdä ja mitä se laki nyt sanoo. Muistan kuulleeni asiasta jotain ja on ihan loogista, että noin ei saa tehdä.
Varmaankin muutosta voi hakea, mutta onko oikeastaan edes mitään läpimenosaumaa, koska tilanne taitaa olla aika selvä. Virossa on tullut kyllä paljon vierailtua, mutta nimenomaan vain vierailtua.
Sekin kyllä ihmetyttää miten tuosta voi edes jäädä kiinni.
Onko kaverillasi perhettä ja jos on, niin asuuko perhe Virossa ja kuinka säännöllistä kaverillasi on käynnit siellä?
Silti vaikka olisi puhdas turisti, niin eihän sitä saa ajella miten haluaa eli kyllähän pahalta tässä nyt näyttää.
Vakituisesti täytyy asua Suomessa että verovelvollisuus syntyy
Asuminen voitaneen katsoa vakituiseksi, vaikka siitä ei olisikaan ilmoittanut? Lienee siis selvää, että jos kaveri on kirjoilla Suomessa, niin ei ole pienintäkään mahdollisuutta valmentajan haastoon. Tai siis läpimenoon.
Jos taas ei ole kirjoilla, niin kenties jotain mahdollisuutta venkoilla voisi ollakin.
Miksi tuota pitäisi saada oikaistua? Jos yritetään kiertää veroja tai muita maksuja, on ihan oikein, että siitä kiinni jäädessä ne pitää maksaa. Toki jos verottajan päätös on väärin perustein tehty, niin silloin pitää oikaista, mutta jos on ollut tarkoitus vältellä Suomelle kuuluvia maksuja, niin maksuun vaan.
Kun ei ole mitään suunniteltua rikosta vaan ihan puhdasta tyhmyyttä ja nuoruuden höntyilyä.
Onko rikos todella niin paha, että tuollainen summa jää sitten maksettavaksi. Onko oikein, että säännöt ovat tuollaiset, kun mitään oikeaa harmia ei ole aiheuttanut.
Tässähän käy äkkiä niin, että ei kannata olla Suomessa töissä ja jää nekin verorahat sitten valtiolta saamatta.
Toisaalta sehän sopii varmaan monille, miksi ihmeessä jonkun typerän ulkomaalaisen pitäisi saada Suomessa asua ja tehdä töitä.
Varsinkin veropetoksissa ja muissakin talousrikoksissa, joista on todella vaikea jäädä kiinni, on tilannetta tasoitettu ankarilla seuraamuksilla. Itse olen ajanut varmaan 15 vuotta diesel-autolla ja yhtä ainutta kertaa ei ole tarkastettu, onko tankissa verotonta naftaa. Yhtä hyvin olisi koko ajan voinut ajella moottoripolttoöljyllä. Sitten jos siitä jäisi kiinni, niin mätkyt olisivat lähempänä kymppitonnia joten luultavasti koko 15 vuoden säästöt menisivät kerralla.
Karrikoiden Suomessa saadakseen ensikertalaisena ehdottoman linnatuomion joutuu joko tappamaan jonkun tai tekemään talousrikoksen.