Löytyykö kokkeja?

  • 577 719
  • 2 899

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eihän tuossa muuta kuin uuni kylmenee ja neste jolla lihaa valelee valuu muutamassa sekunnissa takaisin pellille. Ennemmin laittaa tosiaankin folion päälle. Avogrillillä valelu korostuu parhaiten.
Eikös tuossa nyt kuitenkin ole sama perusperiaate kuin saunassa? Eli rakenteet keräävät sen lämmön ja jakavat sitä tasaisesti ilmaan, kunhan kiuas on ensin tehnyt tehtävänsä. Eihän saunakaan kylmene, kun käy välillä suihkussa. Ehdoton :peukku: valelulle. Tuskin se valelu niissä lukuisissa resepteissäkään on ihan vaan lumevaikutuksen takia.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tänään päätin jatkokehitellä tuota hyvin alkukantaista reseptiä: heitin sekaan tuoretta habaneroa, salsakastiketta ja parmesania. Parempi tuli, mutta heittäkää ihmeessä oma ohjeenne!

Kanapasta on kieltämättä helppo ja maukas perussetti mitä tulee silloin tällöin nautittua. Variaatioita voi hakea esim. vaihtamalla sen kredan vaikka kookosmaitoon, creme fraicheen tai vaikkapa tuorejuustoon ja lisäämällä ruokaan joitain hedelmiä (ananas, persikka) tai rehuja (paprika, porkkana). Hedelmät mieluiten tuoreina, mutta jos pakko käyttää säilykkeitä niin sellaisia jotka ovat omassa liemessään. Joku sokerivedessä liuonnu persikka ei kovin hyvältä maistu tässä tapauksessa.

E: Hedelmät suosittelen lisäämään aivan lopussa, että juuri ehtivät lämpöä ottamaan. Kasvikset on parhaana hieman Al Dentenä. Ylikypsiä rehuja ei syö hullukaan..

No eiköhän lihan valelu ole kuitenkin paistinpannulle tarkoitettu.

En jaksa sitä toista viestiä lainata samaan syssyyn, mutta eikö paistinpannulla se neste valu samalla tavalla siihen pannulle? Ite yleensä jos valmistan vaikka porsaan niskaa niin otan värit pintaan valurautapannulla, lyön pannulle sipulit, nesteet yms. ja heitän koko roskan uuniin. Uunissa sit valelen sitä lihaa niin usein kuin jaksan/muistan ja helvetin hyvää settiä yleensä tulee.

Toinen helvetin hyvä vaihtoehto uunissa kokkaamiseen on paistopussit joihin voi nakata lihan sekaan kasvikset yms. ja vaikka perunatki. Tulee melko muheaa settiä.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En jaksa sitä toista viestiä lainata samaan syssyyn, mutta eikö paistinpannulla se neste valu samalla tavalla siihen pannulle?

Kyllä kyllä...tuo on mielestäni helpompi toteuttaa kuin uunivalelu. Tuntuu vain ettei ole järkevää avata uuniluukkua pari, kolme kertaa minuutissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kyllä kyllä...tuo on mielestäni helpompi toteuttaa kuin uunivalelu. Tuntuu vain ettei ole järkevää avata uuniluukkua pari, kolme kertaa minuutissa.
Kun paistia valellaan niin uunin luukkua ei avata useita kertoja minuutissa vaan thegon tyylillä silloin kun muistetaan. Hyvää tulee. Paistopussi on ihan hyvä ja toimiva vaihtoehto valelulle.
 

Jättikukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Florida Panthers (HIFK symp.)
Tomaattinen lohikeitto on valittu perjantaina ruuaksi kun kokoonnumme parin kaverin kanssa yhdessä tekemään ruokaa.

Tässä linkkiä reseptiin Kotikokki.net / Tomaattinen Lohikeitto:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7341/Tomaattinen lohikeitto

Jos on jotain ehdotuksia / paranneltavaa reseptiin niin sana on vapaa.

- Tinke-80

Mielestäni tuo resepti on hieman huono, sillä siinä pyydetään hauduttamaan kalapaloja puoli tuntia. Jos tuosta haluaa soveltaa, niin chili-tomaattipohjaa kannattaa hauduttaa kannen alle ainakin puoli tuntia. En laittaisi tuollaiseen keittoon perunoita laisinkaan. Ehkä jotain itämaisia pakastevihanneksia voisin laittaa. Kannattaa hakea hyvää makua sokerilla ja sitruunamehulla sekä tietenkin chilillä. Lopuksi loraus kermaa. Kun keitto on muuten tarjoiluvalmis, lisää lohipalat kuumaan keittoon. Älä siis hauduta tai muuten kypsennä kalaa erikseen! Lohen tulisi olla norjalaista lohta, joka ostetaan tuoreena kalatiskiltä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No jos hifistelemään ruvetaan, jätetään ne pakastevihannekset sinne pakasteeseen ja käytetään tuoreita.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Kotikokki on kyllä mainio paikka. Tein eilen isoja jauheliha-soijarouhepihvejä, joista kokosin ruishampurilaisen. Suosittelun arvoinen ohje.

Osaako kukaan kertoa mitään muuta hyvää reseptiä soijarouheelle? Tuli ostettua myös puolen kilon pussi suolapähkinöitä, ja niistä pitäisi päästä eroon. Reseptejä?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Mielestäni tuo resepti on hieman huono, sillä siinä pyydetään hauduttamaan kalapaloja puoli tuntia. Jos tuosta haluaa soveltaa, niin chili-tomaattipohjaa kannattaa hauduttaa kannen alle ainakin puoli tuntia. En laittaisi tuollaiseen keittoon perunoita laisinkaan. Ehkä jotain itämaisia pakastevihanneksia voisin laittaa. Kannattaa hakea hyvää makua sokerilla ja sitruunamehulla sekä tietenkin chilillä.

Tomaattipohjaa voi ja kannattee hauduttaa ihan ajan kanssa (1-1½h) ja kaveriksi aina "ripaus" sokeria. Peruna ei myöskään mielestäni sovellu millään tavalla tomaatin kanssa, ei edes ketsuppi ranskalaisille joten se pois. Pastevihannekset voi jättää sinne pakastealtaaseen ja ottaa tilalle tuoreita.

Lohta ei myöskään kannate hauduttaa tuntikaupalla ellei satu olemaan joku hampaaton mummo tai muuten vain ei tykkää pureskella ruokaa. Sama muuten koskee niitä kasviksia, ylikypsät rehut on aivan oksettavaa syötävää. Perunan tilalle nakkaisin jotain "oikeita" nuudeleita (esim. "glass noodles") eikä siis mitään pikanuudeleita. Näitäkään ei tarvi keittää ihan mössöksi vaan vaativat jonku pari minuuttia siinä loppuvaiheessa, riippuen toki mitä nuudelia sattuu löytämään. Riisikään ei toki ole pöllömpi idea tässä tapauksessa.

Osaako kukaan kertoa mitään muuta hyvää reseptiä soijarouheelle?

Banaania
Raakaa kananmunaa
Soijarouhetta
Maitoa / Jogurttia
Tuoreita marjoja

Nuista kun teet pirtelöä niin aika hyvän ja energisen välipalan saat. Muutenhan soijarouhetta voi käyttää kuten esim. jauhelihaa. Makua siihen voi ottaa vaikka liottamalla lihaliemessä jonkun aikaa.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli ostettua puoli kiloa naudan viipaloitua maksaa ja tarkoitus olisi tehdä kermainen soosi. Maksaa en ole koskaan eläissäni laittanut joten neuvoja kaivataan. Tämmöisen reseptin löysin netistä jota voisi kokeilla.

Ilmeisesti maksaa ei kannata laittaa uuniin muhimaan pitkäksi aikaa kuten joskus teen possun/naudan kastikkeen kanssa.?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tomaattinen lohikeitto on valittu perjantaina ruuaksi kun kokoonnumme parin kaverin kanssa yhdessä tekemään ruokaa.

Aikoinaan tuli loistava kokkiohjelma, jossa esiteltiin muistaakseni skotlantilainen kalaravintola, jonne tultiin satojen kilometrien päästä syömään sunnuntaisin...ja juuri paikan kuuluisaa kalakeittoa. Keiton valmistus viehätti ainakin mekäläistä. Yritän laittaa muistista joitakin ohjeen rippeitä seuraavaan...

Isoon kattilaan laitettiin kasa voita sulamaan. Sitten lisättiin pilkottua sipulia ja paloiteltuja perunoita (keitettyjä). Kun nämä olivat hieman saaneet väriä niin sekaan heitettiin vehnäjäuhoja. Tämä suurusti ja rusketti koko paletin kevyesti. Nyt lisättiin maitoa ja kalalientä...annettiin sakeentua ja keitettiin miedolla lämmöllä hieman kasaan. Nyt lisättiin paistetut kalakuutiot (en muista mitä kalaa), mausteet ja kerma. Koko hoito porisi kannen alla ja tarjoiltiin vaalean leivän sekä juuston kanssa. Tuon keiton valmistus herättti kyllä sellaisen nälän ettei ole tuo ohjelma unohtunut.

Minusta kalakeitto vaatii perunaa koska tämän tärkkelys suurustaa kokonaisuuden ja tuo siihen mukaan sopivaa ruokaisuutta. Sipuli, tilli ja kerma kuuluvat myös tuohon. Tomaattinen lohikeitto kuulostaa mainiolta ja on varmasti maistuvaa. Leipää ja hyvää juustoa tuo kuitenkin huutaa:D
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuli ostettua puoli kiloa naudan viipaloitua maksaa ja tarkoitus olisi tehdä kermainen soosi. Maksaa en ole koskaan eläissäni laittanut joten neuvoja kaivataan. Tämmöisen reseptin löysin netistä jota voisi kokeilla.

Ilmeisesti maksaa ei kannata laittaa uuniin muhimaan pitkäksi aikaa kuten joskus teen possun/naudan kastikkeen kanssa.?

Maksa pitää jättää hieman roseeksi. Parhaiten tuon kanssa maistuu perunamuusi, ruskea kastike ja puolukkahillo. Maksan kanssa PITÄÄ tarjoilla lisukkeeksi myös rapeaksi paistettua pekonia. Tätä syön usein ravintolassa.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Kiitos! Tuunailin ohjettasi, koska marjoja ei ollut. Heitin sekaan kaakaojauhetta ja vanilliinisokeria ja vähän suolapähkinöitä. Teen toistekin.

Kiitos kuuluu kaverilleni joka vastaavia pirtelöitä vetää aina salitreenin jälkeen. Ite teen vielä niin et vedän sen rouheen ensin ihan jauhoksi jolloin se sit sekoittuu paremmin muuhun tavaraan eikä tule niitä "sattumia" niin paljon. Tuossa alkaa muutenkin olla ravintoarvot kohdillaan jos sopivassa suhteessa laittaa tavaraa, eli ei ole mikään turha pirtelö.

Minusta kalakeitto vaatii perunaa koska tämän tärkkelys suurustaa kokonaisuuden ja tuo siihen mukaan sopivaa ruokaisuutta. Sipuli, tilli ja kerma kuuluvat myös tuohon. Tomaattinen lohikeitto kuulostaa mainiolta ja on varmasti maistuvaa. Leipää ja hyvää juustoa tuo kuitenkin huutaa:D

Toki kalakeitto normaalisti vaatii perunaa, mutta en siltikään sotkisi sitä minkään tomaatin kanssa. Ne ei vaan mielestäni sovi samalla lautaselle missään tapauksessa. Keiton voi sitten suurustaa vaikka Maizenalla jos siitä on tarve saada paksumpaa. No jos totta puhutaan niin en tiedä miksi lohtakaan pitäisi sekoittaa tomaatin kanssa.. ennemmin vetäisin tuohon vaikka jotain katkarapuja yms.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Toki kalakeitto normaalisti vaatii perunaa, mutta en siltikään sotkisi sitä minkään tomaatin kanssa. Ne ei vaan mielestäni sovi samalla lautaselle missään tapauksessa.

Meikäläiselle peruna on lisuke siinä kuin vehnäjauhomössökin eli pasta. Omaan makuun tomaatti maistuu kummankin kanssa mutta yksilöllistä nää on. Myöskin vuohenjuusto sopii näiden kera loistavasti. Kalakeitto ei ole mitään korkealentoista taidetta eli siitä sitten kokkailemaan ilman perunoita tai perunoilla...tai kasviksilla.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Tuli ostettua puoli kiloa naudan viipaloitua maksaa ja tarkoitus olisi tehdä kermainen soosi. Maksaa en ole koskaan eläissäni laittanut joten neuvoja kaivataan. Tämmöisen reseptin löysin netistä jota voisi kokeilla.

Ilmeisesti maksaa ei kannata laittaa uuniin muhimaan pitkäksi aikaa kuten joskus teen possun/naudan kastikkeen kanssa.?

Aivan loistavaa tulee, kun paistaa maksan roseeksi voissa ja valkoviinissä esimerkiksi portobello- tai herkkusienien sekä sipulin kera. Mausteeksi vaikka salviaa. Lisukkeeksi dijon-perunasosetta. Puolukat voi jättää karhuille.

En syönyt maksaa, ennenkuin pääsin tällaista yhdistelmää kokeilemaan.

E: Unohtui sipuli pannulta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Meikäläiselle peruna on lisuke siinä kuin vehnäjauhomössökin eli pasta. Omaan makuun tomaatti maistuu kummankin kanssa mutta yksilöllistä nää on. Myöskin vuohenjuusto sopii näiden kera loistavasti. Kalakeitto ei ole mitään korkealentoista taidetta eli siitä sitten kokkailemaan ilman perunoita tai perunoilla...tai kasviksilla.
Perunaa voi heittää soppaan sekaan, jos maustaminen menee överiksi. Sehän imee melkoisesti makuja itseensä. Muuten olen samaa mieltä thegon kanssa. Yhtälö peruna-tomaatti-lohi sisältää n. kaksi ainesta liikaa. Ihan eri asia, jos tekee valkeahkon tai vielä kirkkaammaan kalasopan. Niihin pottu sopii, ellei suorastaan jopa kuulu.

Vuohenjuusto on hyvää.

Onko joku muuten tehnyt pastasoosia rynkkäreistä? Pitäisi kokeilla tänään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Aivan loistavaa tulee, kun paistaa maksan roseeksi voissa ja valkoviinissä esimerkiksi portobello- tai herkkusienien sekä sipulin kera. Mausteeksi vaikka salviaa. Lisukkeeksi dijon-perunasosetta. Puolukat voi jättää karhuille.

Pitää tunnustaa, että Red Label sai tekstillään meikäläisen makunystyrät aktivoitumaan kirjoituksellaan. Tuohon kokonaisuuteen pitää ehdottomasti nyt valjastaa kaikki mahdolliset voimavarat. Kiitokset tästä herkullisesta vinkistä!

Nallet nauttivat puolukoista kuten meikäläinenkin:D Oikeastaan olen näin vanhemmiten oppinut nauttimaan puolukoista maksan kanssa. Kuten myös vaikkapa kaalilaatikon kera. Riistan, kanan ja kalkkunan kanssa sopii aivan hemmetin hyvin mustaherukkahillo/hyytelö. Jotenkin vain tuo lihan maun esille pieni hapan/makea yhdistelmä. Nykykokit kun viljelevät sitruunaa tai limeä aivan kaikkiin resepteihin.

Tuohon Red Labelin perunasoseeseen vielä...Keskimmäinen poika osti jostakin turun kaupasta eurolla DVD-tuotoksia. Yhtenä kotiintuomisista oli Jamie Oliverin kokkituotos, jossa mies kokkkasi liveyleisön edessä. Kaveri teki melko maukkaan tuntuisen perunamuusin, jota kuulemma ranskassa käytetään yleisesti ravintoloissa. Yritän nyt muistaa tämän...

Otetaan isoja uuniperunoita ja heitetään uunin lämpöön. Kun ovat kypsiä/paahtuneita niin koverretaan sisus vuokaan. Lisätään pehmennyttä voita ja tilkka kermaa. Nämä sitten muussataan (ei yleiskoneessa) ja mausteeksi suolaa ja mustapippuria.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Vanha Len;3287558 begin_of_the_skype_highlighting**************3287558******end_of_the_skype_highlighting kirjoitti:
Yritän nyt muistaa tämän...

Otetaan isoja uuniperunoita ja heitetään uunin lämpöön. Kun ovat kypsiä/paahtuneita niin koverretaan sisus vuokaan. Lisätään pehmennyttä voita ja tilkka kermaa. Nämä sitten muussataan (ei yleiskoneessa) ja mausteeksi suolaa ja mustapippuria.


Eiköhön kyse ollut esim. tästä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/67522/DuchessePerunat Aika klassikko resepti josta löytyy monta variaatiota, perusohje kuitenkin juurikin tuo, että kypsään perunaan sotketaan oikein kunnolla voita ja muita makuja...
Koita joskus myös sitruunamuussia, ohje vaikkapa sama kuin tuo tuossa linkissä mutta lisää massan joukkoon lopuksi sitruunan kuori ja mehua oman maun mukaan. Todella hyvää vaikkapa uunilohen kanssa.
 

Heksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames
Retkiruokaohje - Spaghetti Carbonara

Mainiolta maistuva retkiruoka, joka koestettiin ja todettiin toimivaksi Sarekin kansallispuiston erämaamaisemissa 26.8.2010:

Tarvittavat välineet:

- Jääkaappilämpötila patikkaolosuhteissa tai kokkaus parin ensimmäisen päivän aikana

- Trangia 25-3 (2 alumiinikattilaa, alumiininen teflonpinnoitettu pannu)
- Kaasupoltin + kaasua
- Light My Fire retkikauha
- Retkilautanen ja puukko
- Ruokailuvälineet

Raaka-aineet (3hlö):

- 350gr spaghettia
- 300gr pancetta siansivua siivuina (savupekoni)
- 2dl 15% ruokakermaa
- 3 kynttä valkosipulia
- 2kpl salottisipulia
- 150gr pecorino romana -juustoa (parmesaani)
- 3kpl kananmunia
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- suolaa


Ohje:

Silppua pancetta (pekoni) puukolla käyttäen retkilautasen pohjaa leikkuualustana ja laita silppu pannulle tirisemään. Silppua sipulit samalla menetelmällä ja lisää pannulle oliiviöljyn kera, kun siankylki alkaa olla kypsää.

Pilko juusto murusiksi puukolla käyttäen lautasen sisäpuolta (hygienia!) hyväksesi. Erottele kananmunista keltuaiset ja jätä ne odottamaan munanpuolikkaisiin. Sipulien kuullotuttua kippaa pannun sisältö kattilaan ja heitä ruokakerma + 1/3 osa juustosta + mustapippuria sekaan ja kiehauta vielä.

Keitä toisessa kattilassa spaghetit kevyesti suolatussa väljähkössä vedessä lähes kypsiksi (al dente) ja kaada keitinvesi pois. Osan keitinvedestä voit hyödyntää notkistaaksesi hieman kuivahtaneen kastikkeen juoksevammaksi. Lämmitä vielä siankylkikastike kaasulla ja kaada keitetyt pastat sekaan. Lisää puolet jäljellä olevasta juustosta kattilaan ja sekoita kunnolla.

Annostele herkulliselta näyttävä ja jumalaiselta tuoksuva massa 3 lautaselle tarkoin siten, että kaikki ruokailijat saavat varmasti herkkua yhtä paljon. Ripottele jäljellä olevat juustomuruset lautasille, lisää hieman mustapippuria pintaan ja asettele lopuksi munankeltuaiset pieniin sieviin kuoppiin lautasten keskelle.

Ota valokuva, sekoita keltuainen pastamassaan ja nauti raskaan patikkapäivän päätteeksi hyvässä seurassa ja kauniissa maisemissa!
 
Viimeksi muokattu:

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Pitää tunnustaa, että Red Label sai tekstillään meikäläisen makunystyrät aktivoitumaan kirjoituksellaan. Tuohon kokonaisuuteen pitää ehdottomasti nyt valjastaa kaikki mahdolliset voimavarat. Kiitokset tästä herkullisesta vinkistä!

Nallet nauttivat puolukoista kuten meikäläinenkin:D Oikeastaan olen näin vanhemmiten oppinut nauttimaan puolukoista maksan kanssa. Kuten myös vaikkapa kaalilaatikon kera. Riistan, kanan ja kalkkunan kanssa sopii aivan hemmetin hyvin mustaherukkahillo/hyytelö. Jotenkin vain tuo lihan maun esille pieni hapan/makea yhdistelmä. Nykykokit kun viljelevät sitruunaa tai limeä aivan kaikkiin resepteihin.

Eipä kestä! Pakko vielä sanoa, että nautin ehdottomasti myös puolukoista lihan kanssa, ja ihan perus maksa-pekoni-perunamuusiin se onkin aivan ehdoton. Samaa mieltä myös tuosta mustaherukkahyytelöstä. Paras dijon tuohon pottusoseeseen on kyllä se ns. "rakeinen", eli vissiinkin niitä siemeniä sisältävä versio. Mutta menee ihan millä vain (mieluiten dijonilla), eikä tarvitse määrässä säästellä.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Munuaiset

pistivät kaupassa silmään, ja muistan niitä joskus syöneenikin. Mieleni tekisi taas maistella, kun eivät olleet pahan hintaisiakaan. Onko parempaa tapaa valmistaa kuin huuhtelu ja rasvassa paisto?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Kysytäänpä nyt ihan otsikon mukaisesti, eli löytyykö ihan oikeita kokkeja? Jos löytyy niin miten te jaksatte tätä paskaa alaa?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Vaihda salin puolelle, meillä on aina hauskaa.

No oon kyl sitäki puolta katellu mut ei sekään sen paremmalta vaikuta. Keittiön puolel voi sentään mokailla ihan rauhassa ja sali saa kaikki haukut niskaansa.

E: Niin no en kyllä loppujen lopuksi tiiä. Ei tarvi ku kysyä ihmisiltä mitä ne haluaa ja sit hakea keittiöltä kamat ja viedä asiakkaalle.. Ne negatiiviset palautteetki varmaan oppii sivuttamaan hyvin äkkiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös