Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 777
  • 2 913

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Vähän sama jos ravintolassa törmäätte johonkin päivän erikoiseen, siihen on lähes satavarmasti käytetty kaikki mitä ei enää huomenna kehtaa ihmisille tarjota.

Päivän saalis = napattu kiinni ovelta juuri kun se oli lähdössä kävelemään ulos omia aikojaan.

Joitain poikkeuksia toki on, kuten ravintolat jotka imago- tai ideologiasyistä hakevat kalansa aina tietyltä kalastajalta (kuten vaikka siltä yhdeltä Inarin paapalta, jonka nimeä en justiinsa muista), jolloin kala on sitä mitä on sattunut tulemaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin, kyllähän kalamestari kuulostaa paremmalta kuin myyjä. Hiukan kuin kampaajamestari, eli siis parturi.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Niin, kyllähän kalamestari kuulostaa paremmalta kuin myyjä. Hiukan kuin kampaajamestari, eli siis parturi.

Niin... kalamestari, liha- ja ruokamestari, myyjä. Arvaa mihin noista kolmesta ei joudu opiskelemaan. Juuri niin myyjä. Kaikki muut joutuvat oikeasti käymään kouluja tuon tittelin saamiseksi ja voi ainakin olettaa että sen jälkeen osaavat hommansa.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Niin... kalamestari, liha- ja ruokamestari, myyjä. Arvaa mihin noista kolmesta ei joudu opiskelemaan. Juuri niin myyjä. Kaikki muut joutuvat oikeasti käymään kouluja tuon tittelin saamiseksi ja voi ainakin olettaa että sen jälkeen osaavat hommansa.

Niin, johan tänä keväänä, maaliskuussa, on suunniteltu kalamestarin tutkintoa pilotoitavaksi.

Aikaisemmin nimikkeen saaneet ovat varmaan sitten käyneet seuraavan linkin takaa löytyvän kalamestari-koulutuksen:

http://www.suositut.net/pelit/kalamestari.php

Että silleen...
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Niin, johan tänä keväänä, maaliskuussa, on suunniteltu kalamestarin tutkintoa pilotoitavaksi.

Aikaisemmin nimikkeen saaneet ovat varmaan sitten käyneet seuraavan linkin takaa löytyvän kalamestari-koulutuksen:

http://www.suositut.net/pelit/kalamestari.php

Että silleen...

Että silleen.. S-ryhmä ja K-ryhmä ovat vuosia ja vuosia kouluttaneet kalamestareita, k-instituutti, Jollas opisto. Itseasiassa jo vuonna 1994 kun kävin työn ohessa ruokamestarin tutkintoa, oli samoilla kursseilla kalamestariksi opistelevia.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin.

Sellon Cittarin kalamestarin TÄRKEIN työtehtävä on edistää kalatuotteiden ja -jalosteiden menekkiä. Sitä kannattaa hetki miettiä.

Puhtaasti kulinaristiselta kannalta tuollaiset mössöt ovat törkeää raaka-aineiden tuhlausta. Cittarin kannalta mikä tahansa myynti on tietty parempi, kuin heittää kamat rodeen.

Jaa, taisin sanoa viestini alussa, että makuasioista on niin mukava kiistellä. Jos tuo mössö on mielestäni hyvää ja ilmeisesti monen muunkin mielestä ainakin ostettavaa, niin onko se sitten sen takia aivan paskaa, että sitä ei ole oikea kalaguru tai kulinaristi tehnyt.

Tuollaisella ajattelutavalla kalan tai lihan ostaminen monesta paikasta on aika hankalaa jos pitää miettiä, että kyseisen mestarin tai myyjän tehtävä on vaan edistää tuotteittensa myyntiä, mitä jää jäljelle? Pitääkö itse mennä hakemaan se lohi joesta? Entä lihatiski, miten siellä saisi lihat olla?

Itse inhoan sellaista kermaperseilyä/hifistelyä asioissa, ihan tavallinen mössökin voi olla hyvää ilman että sitä ollaan tehty jonkun oikeaoppisuuden mukaan. Ja sitäpaitsi, kuka määrittelee miten joku ruoka pitää tehtä?
Ei se ruoka ole sitä parempaa mitä hienompia raaka-aineita siinä käytetään.

-S
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Lepopulssi Sammy :)

Kukaan ei ole väittänyt etteikö tuo mössö voisi olla hyvää. Asia vaan sattuu olemaan niin, että paljon vähemmillä osasilla päästään parempaankin tulokseen.

Ja ei, en tarkoita että juuri tuo mun laittama sekoitus olisi ainoa oikea, vaan että lähekkäisten makujen/raaka-aineiden tunkeminen samaan settiin on yleensäottaen turhaa.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lepopulssi Sammy :)

Kukaan ei ole väittänyt etteikö tuo mössö voisi olla hyvää. Asia vaan sattuu olemaan niin, että paljon vähemmillä osasilla päästään parempaankin tulokseen.

Ja ei, en tarkoita että juuri tuo mun laittama sekoitus olisi ainoa oikea, vaan että lähekkäisten makujen/raaka-aineiden tunkeminen samaan settiin on yleensäottaen turhaa.

Juu, rauha maassa. Mähän sanoin, että makuasioista joutuu kiistelemään :)

-S
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaveri on innokas metsämies ja antoi helkkarinmoisen satsin kyyhkysen rintapaloja. Ajatuksena on tehdä viikonlopun rapujuhliin jotain näistä. Ehdotuksia kehiin...ajomatka juhlapaikkaan kestää tunnin eli lämmin ruoka ei ehkä tule kyseeseen. Kylmä kyyhkynrintasalaatti? Sen verran olen jostain aikoinaan tietoa ammentanut, että kyseiset palat paistetaan niin, että jäävät roseeksi. Sitten vinoleikataan ja salaattipedin päälle. Mitäs tuohon voisi mukaan laittaa...vuohenjuustoa? Entäpä kastike?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Kaveri on innokas metsämies ja antoi helkkarinmoisen satsin kyyhkysen rintapaloja. Ajatuksena on tehdä viikonlopun rapujuhliin jotain näistä. Ehdotuksia kehiin...ajomatka juhlapaikkaan kestää tunnin eli lämmin ruoka ei ehkä tule kyseeseen. Kylmä kyyhkynrintasalaatti? Sen verran olen jostain aikoinaan tietoa ammentanut, että kyseiset palat paistetaan niin, että jäävät roseeksi. Sitten vinoleikataan ja salaattipedin päälle. Mitäs tuohon voisi mukaan laittaa...vuohenjuustoa? Entäpä kastike?

Ite taas olen kuullut vain reseptejä joissa nuo vedetään ihan kypsäksi ja esim. haudutetaan jossain liemessä. Omakohtaisia kokemuksia ei ole joten suosittelen valmistamaan pari palasta vähän eri tavalla ja maistelemaan. Joku perusvihreäsalaatti höystettynä juurikin vuohenjuustolla (tai melkein millä juustolla tahansa) vois olla ihan toimiva yhdistelmä. Ite salaatin voi sitten mehustaa jollain makealla mehulla, vinaigrettellä yms. joten sitä erillistä kastiketta ei välttämättä tarvi ollenkaan.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kylmä kyyhkynrintasalaatti? Sen verran olen jostain aikoinaan tietoa ammentanut, että kyseiset palat paistetaan niin, että jäävät roseeksi. Sitten vinoleikataan ja salaattipedin päälle. Mitäs tuohon voisi mukaan laittaa...vuohenjuustoa? Entäpä kastike?
En tiedä kyyhkysestä kylmänä mutta miksei. Valmista kyyhkysi kuitenkin kypsäksi, eli ensin kevyt ruskistus ja sitten vaikka siideri tai omenamehuliemeen hautumaan ehkä 5-10 minuuttia. Siivilöit kyyhkyt sitten liemestä ja leikkelet salaattipaloiksi. Salaattipeti voisi koostua rapu/kyyhkyteeman mukaan itse kerätyistä metsän tai puutarhan antimista. Eikös sulla ollut sitä piparjuurta? Kehittele siitä jotain, kanttarelleja, jotain marjahyytelöä, syötäviä kukkia, herneen versoja, ruohosipulia...

Terveisin koo
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Syksyn makuja vaan kyyhkyn kanssa. Itse twistaisin mustaherukkaa ja omenaa jossakin muodossa, riippuen tietysti mitä tekee ja miten. Tuo salaatti voisi olla ihan hyvä ja helppo idea. Kyyhkyä, omenaa, chevreä, krutonkeja ja mustaherukkavinegretti? Pohjasalaattiin perus jäävuorisalaatti, oheksi lastuiksi (juustohöylällä) uuden sadon porkkanaa, ehkä punakaalia (tai jotain punaista salaattia) antamaan hieman väriä jne. Kurkun, tomaatin etc. jättäisin pois.

Kypsyysasteessa sanoisin että jos on yhtään "vierasta" porukkaa kesteillä mukana niin turvallisinta on melkein tehdä welldone. Vähän "punertavaksi" jättäisin itse jos tietää ettei porukassa ole "iiks tää on varmaan raakaa"-ihmisiä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Laittaisin tuohon salaattipohjaan pikkuisen rosesalaattia tai punasikuria kirpeyttä antamaan, samoin pieni satsi rucolaa voisi tehdä hyvää. Muuten tpipin ehdotus vaikuttaa maistuvalta.

Noi kyyhkyt voisi valmistaa myös siten, että paistaa ensin pannulla nätin ruskean pinnan ja sitten laittaa uuniin. Ehkä parista rinnasta voisi tehdä koe-erän. Kyyhkynliha on varmaan aika rasvatonta, joten kannattaisi ehkä kääräistä ne pekoniin, jotteivät kuivu liikaa. Ahkera valelu tietysti auttaa myös.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miten näistä nyt sitten valitsee kun yksi toisensa jälkeen tulee hyviä vinkkejä? Pitää kehitellä ja ottaa vinkeistä parhaat ideat. Sitten kun homma on tehty niin laitan kommenttia reseptistä ja ehkäpä kuviakin:D
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Kokeilin tossa pari viikkoa sitten omaa versiota lohicevichesta ja mielestani onnistui ihan OK.

Aineet:

Raakaa lohta ohuina siivuina/suikaleina.
Sipulia pienina kuutioina
Pari chilipippuria pieniksi paloiteltuna
Puristettua limea (voi onnistua sitruunallakin)
Kaprista
Suolaa

Ladotaan ainekset kerroksittain vuokaan ja joka valiin runsaasi limemehua, annetaan hautua kunnes lohi on ”kypsaa” ja valmis. Itse soin tuon suoraan sellasenaan ja leivan kans, uskosin etta ruisleivan paalle sopis hyvin.
 
Kanapastan ystäviä?

Helppoudesta johtuen kanapastaa tulee usein tehtyä, mutta vähän on alkanut kyllästyttää se sama "resepti" eli siis naturell kanan filesuikaleita, kredaa ja random mausteita.

Tänään päätin jatkokehitellä tuota hyvin alkukantaista reseptiä: heitin sekaan tuoretta habaneroa, salsakastiketta ja parmesania. Parempi tuli, mutta heittäkää ihmeessä oma ohjeenne!

Joskus olen kokeillut mandariinia, ei toiminut.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ahkera valelu tietysti auttaa myös.

Tuota, tyhmä kysymys. Jos valelee uunissa lihaa, niin kannattaako lihan/kanan/tms. pintaan leikata viiltoja? Lähinnä, että imeekö liha nestettä paremmin vain kuivuuko entisestään? Riippuu toki varmasti kuinka usein valelee, mutta kuitenkin..
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuota, tyhmä kysymys. Jos valelee uunissa lihaa, niin kannattaako lihan/kanan/tms. pintaan leikata viiltoja? Lähinnä, että imeekö liha nestettä paremmin vain kuivuuko entisestään? Riippuu toki varmasti kuinka usein valelee, mutta kuitenkin..

No eiköhän lihan valelu ole kuitenkin paistinpannulle tarkoitettu. Uunissa sitten kuivumisen estää suojakupu/folio. Ei uuniruokaa valella. Grilli on poikkeus mutta sillä ei ole uunin kanssa mitään tekemistä...no, ok... uunissa on grillivastukset joo:D
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Grilli on poikkeus mutta sillä ei ole uunin kanssa mitään tekemistä...no, ok... uunissa on grillivastukset joo:D

No tätä siis vähän niin kuin hain, mutta huonosti ilmaistu ja kuten sanottua tyhmä kysymys.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
No eiköhän lihan valelu ole kuitenkin paistinpannulle tarkoitettu. Uunissa sitten kuivumisen estää suojakupu/folio. Ei uuniruokaa valella. Grilli on poikkeus mutta sillä ei ole uunin kanssa mitään tekemistä...no, ok... uunissa on grillivastukset joo:D
Kyllä uunissa olevaa lihaakin pitää valella. Esimerkiksi lampaanviulusta tulee paljon parempaa kun välillä valelee paistonestettä pintaan. Alkuperäiseen kysymykseen lihan viilloista: en suosittele, sillä viilloista karkaavat lihanesteet ulos.

Edit: tarkennus vielä tuohon viiltelyyn. Kyljyksen rasvareunat kannattaa viiltää ennen paistamista ja uuniin laittamista - ei käpristy. Mutta viilto ei saa ylettyä lihaan asti.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllä uunissa olevaa lihaakin pitää valella. Esimerkiksi lampaanviulusta tulee paljon parempaa kun välillä valelee paistonestettä pintaan.

Eihän tuossa muuta kuin uuni kylmenee ja neste jolla lihaa valelee valuu muutamassa sekunnissa takaisin pellille. Ennemmin laittaa tosiaankin folion päälle. Avogrillillä valelu korostuu parhaiten.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eihän tuossa muuta kuin uuni kylmenee ja neste jolla lihaa valelee valuu muutamassa sekunnissa takaisin pellille. Ennemmin laittaa tosiaankin folion päälle. Avogrillillä valelu korostuu parhaiten.
Eikös tuossa nyt kuitenkin ole sama perusperiaate kuin saunassa? Eli rakenteet keräävät sen lämmön ja jakavat sitä tasaisesti ilmaan, kunhan kiuas on ensin tehnyt tehtävänsä. Eihän saunakaan kylmene, kun käy välillä suihkussa. Ehdoton :peukku: valelulle. Tuskin se valelu niissä lukuisissa resepteissäkään on ihan vaan lumevaikutuksen takia.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tänään päätin jatkokehitellä tuota hyvin alkukantaista reseptiä: heitin sekaan tuoretta habaneroa, salsakastiketta ja parmesania. Parempi tuli, mutta heittäkää ihmeessä oma ohjeenne!

Kanapasta on kieltämättä helppo ja maukas perussetti mitä tulee silloin tällöin nautittua. Variaatioita voi hakea esim. vaihtamalla sen kredan vaikka kookosmaitoon, creme fraicheen tai vaikkapa tuorejuustoon ja lisäämällä ruokaan joitain hedelmiä (ananas, persikka) tai rehuja (paprika, porkkana). Hedelmät mieluiten tuoreina, mutta jos pakko käyttää säilykkeitä niin sellaisia jotka ovat omassa liemessään. Joku sokerivedessä liuonnu persikka ei kovin hyvältä maistu tässä tapauksessa.

E: Hedelmät suosittelen lisäämään aivan lopussa, että juuri ehtivät lämpöä ottamaan. Kasvikset on parhaana hieman Al Dentenä. Ylikypsiä rehuja ei syö hullukaan..

No eiköhän lihan valelu ole kuitenkin paistinpannulle tarkoitettu.

En jaksa sitä toista viestiä lainata samaan syssyyn, mutta eikö paistinpannulla se neste valu samalla tavalla siihen pannulle? Ite yleensä jos valmistan vaikka porsaan niskaa niin otan värit pintaan valurautapannulla, lyön pannulle sipulit, nesteet yms. ja heitän koko roskan uuniin. Uunissa sit valelen sitä lihaa niin usein kuin jaksan/muistan ja helvetin hyvää settiä yleensä tulee.

Toinen helvetin hyvä vaihtoehto uunissa kokkaamiseen on paistopussit joihin voi nakata lihan sekaan kasvikset yms. ja vaikka perunatki. Tulee melko muheaa settiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös