Salsakastikepurkki (ja guagamole, sitä vihreää avokadotöhkää salsahyllyssä) auki.
Allekirjoitan. Antamasi ohjeeseen lisäisin kuitenkin muutaman tipan sitruuna- tai lime-mehua, pitää guacamolen freesin vihreänä pidempään ja antaa myös pikantin makulisäyksen.Guacamole kannattaa valmistaa itse.
Allekirjoitan. Antamasi ohjeeseen lisäisin kuitenkin muutaman tipan sitruuna- tai lime-mehua, pitää guacamolen freesin vihreänä pidempään ja antaa myös pikantin makulisäyksen.
Ken tahtoo joulupöytäänsä maailman parasta herkkua, ostakoon muikun mätiä.
Niin ja mäti-sipuli-smetana -kolmiyhteys on kaukana Joulusta. Ja tietenkin kaikki erillään. Palataan asiaan blinien yhteydessä sitten joskus, kun on sen ortodoksisen ruokaperinteen aika.
Olisikohan mahdollisesti jollakin jokin hyvä ja herkullinen resepti täytettyihin patonkeihin?
Olisikohan mahdollisesti jollakin jokin hyvä ja herkullinen resepti täytettyihin patonkeihin?
Tämä resepti on sellainen, jota minäkin suosin, tosin persiljaa en laittaisi vaan korvaisin sen pienellä määrällä tuoretta korianteria. Lisäksi vain ripsaus chiliä. Kermaviili ei mielestäni kuulu guacamoleen ollenkaan. Kivi tosiaan pitää mössön paremmin vihreänä, eikä pilaa sitä millään tavalla. Siitä ei irtoa makua ja sehän heitetään pois, kun syöminki alkaa. Yksi vinkki tunnistaa kypsä avocado on se, että kanta irtoaa helposti. Kivikovakin hedelmä kypsyy parissa päivässä huoneenlämmössä ja pikaisempi kypsennys tapahtuu päivässä muovipussissa omenan kanssa.Ite olen pistäny Guacamoleen Sitruunamehun lisäksi suolaa ja pippuria, persiljaa sekä kuutioitua tomaattia ja sipulia, silputtuna tietenkin. Tomaatti ja sipuli varsinkin on aivan loistavaa, saatan syödä tuota kulhollisen yksin Tortillan/Tacon täytteenä.
Luin muuten jostain aikoinaan sellaisen jutun, että kun laittaa Guacamolen jääkaappiin, niin pistää sen kiven siihen, sen pitäisi kuulemma estää sitä mustumasta. Pitääköhän paikkansa? En ole koskaan viitsinyt testata tuota kun siitä tulisi vaan vittuuntunut mieli ku "vaivalla" valmistettu menee pilalle...
Kysytään vaikka tässä ketjussa, missä te säilytätte niinkin ongelmallista tuotetta kuin oliiviöljy? Suositukset huitelevat jossain 8-12 asteen paikkeilla, mutta jääkaappia ei suositella. Normaalisti pidän öljyjä ihan karkeasti vain keittiön työpöydällä, mutta tuli mieleeni tällainen asia, kun uuden tuotteen tekstejä huvikseni suomensin.
Kysytään vaikka tässä ketjussa, missä te säilytätte niinkin ongelmallista tuotetta kuin oliiviöljy? Suositukset huitelevat jossain 8-12 asteen paikkeilla, mutta jääkaappia ei suositella. Normaalisti pidän öljyjä ihan karkeasti vain keittiön työpöydällä, mutta tuli mieleeni tällainen asia, kun uuden tuotteen tekstejä huvikseni suomensin.
On muuten noissakin tuotteisa eroa. Ostin Joulun kunniaksi Stockalta sellaisen parinkympin putelin ja on pojjaat hyvää tavaraa! Jokainen tippa on nautinto.
Tuollainen sitruunalla maustettu voisi olla hyvää salaateissa, ostoslistalle.
Taidan kuitenkin valita säilytykseen keittiökaapin tuon viinikaapin sijaan, vaikka varmasti optimaalisin ratkaisu se olisikin. En viitsi satsata viittäsataa yhden öljypurkin vuoksi.