Viestin lähetti Riesa
Oon oikeesti hyvä laittamaan ruokaa. ...
Vaimoke on nimittäin lihonut kolmen yhteisen elon vuotena 15 kg, ja alkaa tätä tahtia näyttää valaalta toisen kolmen vuoden kuluttua.
Itsellä pukkaa samaa riesaa. Vaikka suhde onkin väljänlainen, on sitä kestänyt pätkittäin jo jonnin aikaa ja emäntä turpoaa hyvää vauhtia. Lääkkeeksi olen alkanut kokeilla seuraavia kikkoja ja ne vaikuttaisivat tepsivän. Myös itseeni.
-Voi ei ole ainoa paistamiseen kelvollinen tuote. Tätä on aluksi vaikea uskoa, mutta se on totta.
-Duunaa kalaa. Vaaleassa kalassa ei ole rasvaa juuri lainkaan.
-Väsää keittoja. Tee kirkasliemisiä ni jää kerman lirautuksen houkutus pois.
-Pelkistä rehuistakin saa kelpo pöperöä. Emännän lemppari on nykyään meitsin salaatit. Salaateista pitää tehdä ruokaisia, mutta majosysteemit helvettiin. Perussettien lisäksi messiin mm. omenaa, sitruunamehua, aurikokuivattuja tomaatteja, kapriksia, mantelirouhetta, savukalaa, persikkaa. Kunhan on jotain luonnetta mukana niin raavaskin mies tykkää.
Loppuun kalamiehille jättiläinen:
Ahven tai kuhafileitä
Punasipuli
(purjoa)
Valkosipulia niin paljon ku on pokkaa.
Ruisleipää
Tillipuska
(Valkoviiniä)
Valkopippurua
Suolaa
Pistä levy neloselle, liian kuumassa pannussa tämä menee vituiks.
Paista kalafileet voissa toiselta puolelta ja käännä fileet. Lisää voita ja suolaa kalat. Heitä sekaan pieneksi kuutioimasi ruisleivän osat. Vanhakin leipä käy mainiosti, jopa paremmin kuin tuore. Heitä päälle sipulit, jätä valkkari aika krouveiksi biiteiksi. Pannusta meinaa loppua tila ja sekoittelu on vaikeaa, mutta älä hätäile. Äläkä sekoita. Levy kakkoselle ja pippurit ja mahdollinen tilkka valkkaria sekaan. Kansi päälle. Venttaa 10min ja siivoa samalla kyökki. Ota pannu levyltä, ripottele päälle revitty tillipuska ja anna vetäytyä kannen alla niin kauan kun maltat.
Tarjoile pottujen ja keitettyjen porkkanoiden tai riisin kanssa. Jos paistinpannusi kestää katseet niin nosta se suoraan pöytään, pöperö on aika näyttävä. Juomaksi valkkaria muijalle ja itselle 2 kylmää bissee.
Kevyt version tästä saa kun korvaa voin oliiviöljyllä. Tällöin kannattaa hylätä myös ruisleipä, koska siitä tulee hyvä vain kun se on voilla rapsakaksi käristelty.