Löytyykö kokkeja?

  • 577 368
  • 2 899

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kävin vanhemmiltani "sosialisoimassa" puoli kiloa palapaistia (hirveä). Nyt olisi vain ihmettelyn aiheena se mitä siitä tekisi. Onko kellään ideoita mitä tuosta saisi tehtyä? Ruskistaa lihat ja laittaa uuniin tunniksi?

- Tinke-80
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hirvestä saa erinomaisen paistin. Yksi vinkki sen laittamiseksi:

Hirvi itsessään on aikalailla kuivaa, joten sekaan saman verran possua, kuin hirveä. Pataan sekaisin hirvet, possut, pilkottua sipulia ja porkkanaa, lihaliemikuutio, ripaus suolaa ja pippuria, murskattuja katajan marjoja ja tietenkin sieniä, jos niitä sattuu olemaan.

Ei tarvitse ruskistaa, ei siitä tosin pilallekaan mene. Kansi päälle ja 175-asteiseen uuniin. Annetaan olla kunnes hirvi on kypsää. Välillä voi vähän sekoitella ja lisäillä nestettä, jos tuntuu tarpeelliselta. Hirvi on hidas kypsymään, vähintään pari tuntia menee. Lopputulos sen parempi mitä miedommalla lämmöllä malttaa antaa kypsyä.

Bon appetit.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Vesurille kiitos vihjeistä. Laitoin palapaistin uuniin kahdeksi tunniksi parin sipulin, suolakurkun ja laakerinlehtien kanssa. Mausteeksi suolaa ja pippuria ja vettä niin paljon että lihat peittyy. Porkkanat jätin suosiolla pois kun en niistä välitä. Saas nähdä minkälaista tulee. Mutta onko kellään muita ehdotuksia? Vanhempien pakasteessa on vielä aika paljon jäljellä lihoja jotka pitää syödä pois ennen hirven metsästyskautta.

- Tinke-80
 
Viimeksi muokattu:

Hamilton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Porvarin lihaisa gourmet-chicken a'la Hamilton

Pääainekset:

- ~300g maustettua kanansuikaleita
- pekoni-sliceja oman maun mukaan
- puolikas sipuli
- tomaattimurskaa 1/2-1 tölkki
- kokonaisia herkkusieniä
- creme fraiché/kerma

Ruskista sipulisilppu ja kanasuikaleet, lisää pekonit ja herkkusienet. Päälle voi läträtä hiukan soija- (mieluiten itämaalaista) ja chilikastiketta. Anna muhia tovi ja lisää tomaattimurska sekä liraus olutta päälle jos vakaumus sallii ja sekoittele. Kun koko soppa alkaa olla valmis, lisätään creme fraiché ja annetaan hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile riisin/pastan &hyvän viinin kera hyvässä seurassa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Sain vanhemmiltani 2 litraa kuivattuja suppilovahveroita. Nyt olisin hyvää reseptiä hakemassa. Eli mitä tehdä noille sienille?

-Tinke-80
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kuivattu suppilovahvero on helppo käyttää. Hyviä käyttökohteita ovat perinteinen keitto, kourassa murskattua rouhetta voi laittaa sekaan melkein kaikkiin lihakastikkeisiin tai vaikka lihapullataikinaan, toimii erinomaisesti myös uunissa tehtyjen kermaperunoiden seassa.

Varman saannin takaa seuraava resepti:

Suppiskeitto

pari kourallista kuivattua suppista
iso sipuli
nokare voita
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
nippu persiljaa
suolaa maun mukaan (ei tarvitse jos kasvisliemi on suolaista)

Murskaa suppikset kämmenen pohjassa rouheeksi. Laita kattilaan sienirouhe ja tilkka vettä. Keittele hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt sieniin. Lisää voi ja silputtu sipuli. Freesaile hetken aikaa. Lisää 8 dl vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota. Keitä 15-20 min hiljalleen. Lisää kerma ja hakattu persilja. Kiehauta ja soppa on valmis. Lautaselle voi laittaa sekaan raejuustoa, toimii hyvin.

Keitto nautitaan sellaisenaan tai paahtoleivän kera itseään paremmassa seurassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Vesuri
Suppiskeitto

pari kourallista kuivattua suppista
iso sipuli
nokare voita
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
nippu persiljaa
suolaa maun mukaan (ei tarvitse jos kasvisliemi on suolaista)


Aika samanlaisella pohjalla lähtisin liikkeelle. Itse olen laittanut vielä paprikajauhetta ja valkopippuria sekaan(paprikaa reippaammin n. 1-2 tl ja valkopippuria "pikkaisen"). Lisäksi suurustaisin keiton n. 2 rkl:lla vehnäjauhoja.

Paprika antaa keittoon maun lisäksi kivan värin. Tietysti jos sattuisi olemaan torvisieniä, saisi väriä sitä kautta keittoon.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Jauhot jäi tosiaankin reseptistä pois. Muistista vetelin tohon. Jotain jää aina pois, myös kokatessa. Toivottavasti Tinke ei ehtinyt tehdä vesiliurua. Paprikaa ja pippuria en suppisten sekaan tykkää laittaa, sienten aromi on itsessään niin hyvä, ettei sitä kannata mausteilla peittää.
 

Riesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Lukko, Sex Pistols, Kärpät, Chicago BH
Oon oikeesti hyvä laittamaan ruokaa.

Nykyisin painin itseni kanssa siitä, että tulisiko ruoanlaitto lopettaa kokonaan. Vaimoke on nimittäin lihonut kolmen yhteisen elon vuotena 15 kg, ja alkaa tätä tahtia näyttää valaalta toisen kolmen vuoden kuluttua.

Jos lopettaisin ruoanlaiton, eukko (ja itsekin) laihtuisi, ja uusi seksuaalinen herääminen koittaisi takuuvarmasti. Toisaalta joutuisin syömään a) eukon laittamaa ruokaa tai b) valmispöperöitä. Molemmat vaihtoehdot kuulostavat kastrointiin verrattavilta kärsimyksiltä.

Mikä siis avuksi ? Pitääkö ottaa suhteessa aikalisä, kun liian hyvät kokkaustaidot ovat ajaneet elämän tähän pisteeseen... :)
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Riesa
Jos lopettaisin ruoanlaiton, eukko (ja itsekin) laihtuisi, ja uusi seksuaalinen herääminen koittaisi takuuvarmasti. Toisaalta joutuisin syömään a) eukon laittamaa ruokaa tai b) valmispöperöitä. Molemmat vaihtoehdot kuulostavat kastrointiin verrattavilta kärsimyksiltä.

Mikä siis avuksi ?

Jäljelle jää vaihtoehdot c) käyt ravintolassa syömässä tai d) käyt ravintolassa
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Riesa
Oon oikeesti hyvä laittamaan ruokaa. ...
Vaimoke on nimittäin lihonut kolmen yhteisen elon vuotena 15 kg, ja alkaa tätä tahtia näyttää valaalta toisen kolmen vuoden kuluttua.
Itsellä pukkaa samaa riesaa. Vaikka suhde onkin väljänlainen, on sitä kestänyt pätkittäin jo jonnin aikaa ja emäntä turpoaa hyvää vauhtia. Lääkkeeksi olen alkanut kokeilla seuraavia kikkoja ja ne vaikuttaisivat tepsivän. Myös itseeni.

-Voi ei ole ainoa paistamiseen kelvollinen tuote. Tätä on aluksi vaikea uskoa, mutta se on totta.

-Duunaa kalaa. Vaaleassa kalassa ei ole rasvaa juuri lainkaan.

-Väsää keittoja. Tee kirkasliemisiä ni jää kerman lirautuksen houkutus pois.

-Pelkistä rehuistakin saa kelpo pöperöä. Emännän lemppari on nykyään meitsin salaatit. Salaateista pitää tehdä ruokaisia, mutta majosysteemit helvettiin. Perussettien lisäksi messiin mm. omenaa, sitruunamehua, aurikokuivattuja tomaatteja, kapriksia, mantelirouhetta, savukalaa, persikkaa. Kunhan on jotain luonnetta mukana niin raavaskin mies tykkää.

Loppuun kalamiehille jättiläinen:

Ahven tai kuhafileitä
Punasipuli
(purjoa)
Valkosipulia niin paljon ku on pokkaa.
Ruisleipää
Tillipuska
(Valkoviiniä)
Valkopippurua
Suolaa

Pistä levy neloselle, liian kuumassa pannussa tämä menee vituiks.
Paista kalafileet voissa toiselta puolelta ja käännä fileet. Lisää voita ja suolaa kalat. Heitä sekaan pieneksi kuutioimasi ruisleivän osat. Vanhakin leipä käy mainiosti, jopa paremmin kuin tuore. Heitä päälle sipulit, jätä valkkari aika krouveiksi biiteiksi. Pannusta meinaa loppua tila ja sekoittelu on vaikeaa, mutta älä hätäile. Äläkä sekoita. Levy kakkoselle ja pippurit ja mahdollinen tilkka valkkaria sekaan. Kansi päälle. Venttaa 10min ja siivoa samalla kyökki. Ota pannu levyltä, ripottele päälle revitty tillipuska ja anna vetäytyä kannen alla niin kauan kun maltat.

Tarjoile pottujen ja keitettyjen porkkanoiden tai riisin kanssa. Jos paistinpannusi kestää katseet niin nosta se suoraan pöytään, pöperö on aika näyttävä. Juomaksi valkkaria muijalle ja itselle 2 kylmää bissee.

Kevyt version tästä saa kun korvaa voin oliiviöljyllä. Tällöin kannattaa hylätä myös ruisleipä, koska siitä tulee hyvä vain kun se on voilla rapsakaksi käristelty.
 

Riesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Lukko, Sex Pistols, Kärpät, Chicago BH
Viestin lähetti Gags
Jäljelle jää vaihtoehdot c) käyt ravintolassa syömässä tai d) käyt ravintolassa

Olet oikeassa.

Aikaisemmissa suhteissa olen estänyt eukon lihomisen juuri konstilla d). Riittävästi ravintolassa käymällä olen onnistunut haihduttamaan elämäni aikani täyskädellisen naiseläviä olemattomiin.

Vaihtoehtoon c) ei riitä raha eikä aika ;)
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viestin lähetti Vesuri
Suppiskeitto

pari kourallista kuivattua suppista
iso sipuli
nokare voita
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
nippu persiljaa
suolaa maun mukaan (ei tarvitse jos kasvisliemi on suolaista)

Murskaa suppikset kämmenen pohjassa rouheeksi. Laita kattilaan sienirouhe ja tilkka vettä. Keittele hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt sieniin. Lisää voi ja silputtu sipuli. Freesaile hetken aikaa. Lisää 8 dl vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota. Keitä 15-20 min hiljalleen. Lisää kerma ja hakattu persilja. Kiehauta ja soppa on valmis. Lautaselle voi laittaa sekaan raejuustoa, toimii hyvin.

*Kumartaa syvään kiitokseksi*

Tein tänään tuota suppiskeittoa. Todella mahtavan makuista. Pitää tehdä lisää kun loppuu.

- Tinke-80
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nyt olisi hakusessa Kiinalaisesta keittiöstä tuttu vihanneksille tarkoitettu soijakastikkeen resepti. Eli tarkoituksena olisi paistaa vähän broileria ja lisukkeeksi tehdä vihanneksia soijakastikkeessa. Nopeasti netistä hakemalla en löytänyt soijakastikkeen ohjetta (nyt varmaan kaikki amatööri-kokeista alkaen nauravat minulle). Jos joku pystyis jeesaamaan niin olisin tosi kiitollinen.

- Tinke-80
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Paras jauhelihakastike?

Hakusessa olisi paras jauhelihakastike minkä tiedät/osaat tehdä. Itse joudun kädettömänä räpeltäjänä tyytymään seuraavaan reseptiin.

400 g jauhelihaa
4 dl paseerattua tomaattia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
oreganoa

pastaa lisukkeeksi

Ihan syötävää tästäkin tulee, mutta aina voi tehdä asiat paremmin. Eli miten voisi tuon tehdä paremmin? Tuoreita tomaatteja? Tuoretta basilikaa? Antaa tulla reseptejä.

- Tinke-80
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mätön hinta vähän kasvaa, mutta kun lisää jauhelihakastikkeeseen vielä Aurajuustoa ja pilkottua pekonia, niin siinä vasta herkkuruokaa. Niin ja Tinkeltä puuttui vielä tavallinen sipuli.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Viestin lähetti Riesa
.......Nykyisin painin itseni kanssa siitä, että tulisiko ruoanlaitto lopettaa kokonaan. Vaimoke on nimittäin lihonut kolmen yhteisen elon vuotena 15 kg, ja alkaa tätä tahtia näyttää valaalta toisen kolmen vuoden kuluttua.

........Mikä siis avuksi ?

Niin, tämä on tosi helppo. Lisää liikuntaa ja kevyempiä (vähärasvaisempia) ruokia.

Täältä tähän
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Ruoanlaitto on todellakin hauskaa puuhaa.Viimeisen viiden vuoden aikana olen kouluttanut itsestäni melkoisen hyvän kokin, koska a) olen halunnut oppia ruoanlaiton jalon taidon ja b) en jaksa aina syödä vaimon laittamaa ruokaa, koska se ei ole aina ihan sellaista, mitä itse haluan, vaikka hyvää yleensä onkin.

Tavallinen kotiruoka on minun bravuurini. Makkarakeitostakin saa aivan loistavan ruoan, jos viitsii nähdä vähän vaivaa ja käyttää mielikuvitusta. Makarooni aihe onkin käyty läpi aika perusteellisesti. Makarooniruokia on todella helppo muunnella mielensä mukaan. Aivan loistavaa mättöä tulee, jos ruskistaa hieman jauhoja makarooni-jauhelihaa mössöön. Bon Jour-Cuisine on myös hyväksi havaittu oheistuote ja luonnollisesti lähes kaikki tomaattiin liittyvä, mitä kaupan hyllyiltä löytyy.

Itse olen tuoreeseen leipään/sämpylään aivan koukussa. Jättäisin melkeinpä aterian syömättä, jos pöydässä olisi vastaleivottuja sämpylöitä yms. Toisinaan saatan väsätä illalla lähinnä itselleni, pari reilu kämmenen kokoista pikaleipää, jotka sitten höyryävän kuumana herkuttelen jääkylmän maidon kanssa. Helppoa, nopeaa ja hyvää. Tiistaina leivoin pitkästä aikaa pasteijoita.

Ruoanlaitossa rajana on vain mielikuvitus ja uskallus kokeilla uutta, vaikka koe sapuska menisikin perseelleen. Tietysti raha on myös ratkaiseva tekijä yllättäen. Keittokirjoja en itse käytännössä lue koskaan. Aika turhia niteitä mielestäni. Sitten jos jotain spesiaalia haen, niin saatan raottaa keitto-opusta.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakkaat jatkis-kokit! Mitäs herkkuja te valmistaisitte kiwi-hedelmästä? Maitotuotteiden kanssa kun se muuttuu aika inhahappamaksi, joten "viskaampa kaikki ylimääräiset hedelmät kermavaahto-rahkamössöön" -idea ei nyt oikein sovellu. Samoin uusia käyttötapoja tuoreille tomaateille otettaisiin vastaan. Pastat ja sopat ja gratiinit tekee jo unissaankin, mutta mitä muuta kivaa vääntäisin?

Onhan nimittäin kivaa, että vanhemmat tuo ruokaa ja että vielä muistavat mistä tyttärensä pitää, mutta nyt kaapissa on kilo kiwejä ja toinen samanmoinen tomskuja, eikä niitä oikein yksinasuessaan saa kulutettua eikä pakastelokeroon mahdu kovin montaa rasiaa pastakastiketta.

Aijuu. Lisätääns nyt tähän vielä se, että pyrin tosiaan noudattamaan jonkulaista kasvisruokavaliota, joten maksakastikkeet pitäisi jättää muille. Vaikka niitä saattaisi kerran syödäkin, en niitä osaa enkä halua valmistaa itsekseni.
 

JanJ

Jäsen
Kiwistä voi tehdä kaikenlaista.
Salaattikastiketta olen itse maustanut kiwillä, mutta muuten on vielä vähäiset omakohtaiset kokemukset.

Onneksi on internet, ja amerikka.
Vasemmalta löytyy kohtalaisen kattava lista resepteistä.
 

Rocco

Jäsen
Tomaatteja on helppo tuhota tekemällä täytettyjä tomaatteja. Kanta veitsellä reilusti irti, sisusta lusikalla pois, sisälle voi laittaa oikeastaan mitä vaan riisistä alkaen ja päätyen vaikka kalaan tai lihaan, siihen juustoraastetta päälle tai kananmuna-juustoseosta, ohut sipaisu öljyä tomaatin pintaan ja hetkeksi uuniin. Tietysti jos oikein täydellistä vegaaniruokavaliota noudattaa niin sitten jää juustot ja kananmunat pois...

Noista tomaattien sisustasta voi sitten tehdä vaikka... pastakastiketta ;)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ruoanlaitto on kyllä ihan antoisaa puuhaa, jos siihen vain muistaa varata aikaa sopivasti eikä ole valtaisaa kiirettä minnekään. Onnistuessaan tulee pidemmäksi aikaa hyvä mieli + hyvin onnistuneen ruoan maku myös lisää onnellisuuden tunnetta aivan varmasti. Muussa tapauksessa, siis jos on kiirus, kannattaa sitten suosia pikaruokaa tai muuta vastaavaa. Kokemusta on siitä puolesta ja mikään ei vituta niin paljon kuin epäonnistunut ateria hätiköimisen ja kiireen vuoksi.

Niin ja ruoanlaittohan on vielä kivempaa jos on joku jonka kanssa syödä, vaikkapa kaunis naispuoleinen olento. ;)

Siinä tapauksessa tosin sen ruokalajikkeen on syytä sitten kanssa onnistuakin...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti Pikku Myy
- - -
Onhan nimittäin kivaa, että vanhemmat tuo ruokaa ja että vielä muistavat mistä tyttärensä pitää, mutta nyt kaapissa on kilo kiwejä ja toinen samanmoinen tomskuja, eikä niitä oikein yksinasuessaan saa kulutettua eikä pakastelokeroon mahdu kovin montaa rasiaa pastakastiketta.
- - -

Edellyttäen että ymmärrät sen verran ruoanlaitosta ja hyvästä ruoasta, että syöt valkosipulia (?), ylimääräisistä tomskuista ja vaikkapa vähän jo nahistuneistakin pääsee eroon kun tekee uunikuivattuja tomaatteja. Tony´s Delistä niistä saa pulittaa sievoisen summan, mutta kotikonsteinkin homma onnistuu näppärältä likalta jos sälliltäkin.

Tomaatit paloitellaan suupalan kokoisiksi lohkoiksi, eli pienet puoliksi ja isommat vähän useampaan lohkoon ja sitten ne selälleen uunipellille (alle tietysti voipaperi). Tomaattien päälle oliiviöljyä lirutellen ja vähän suolaa. Sen jälkeen päälle murskattua valkosipulia maun mukaan. Alkuun voi tuntua vaikealta kun valkosipuli on vähän tahmeata, mutta kahdella pikkulusikalla se onnistuu varsinkin kun välillä kastaa lusikoita kylmässä vedessä. Näiden päälle mustapippuria rouhien sekä haluamaasi yrttiä esim. timjamia ja voilá, uuniin.

Miedolla lämmöllä, ensin 100 astetta ja puolen tunnin jälkeen n. 60-80 astetta ja reilusti aikaa antaen, tunnista kahteen. Tarkoitushan oli tehdä kuivattuja tomaatteja, joten annetaan niiden kuivahtaa. Tee koko pellillinen, niin voit välillä maistaa. Ja huomionarvoista on sekin, että kylmänä nämä maistuvat, jos mahdollista, vieläkin paremmilta.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti fiftyeight
uunikuivattuja tomaatteja
Hyvä idea. Kauan tuollaiset muuten säilyy itse tehtyinä? Jos siis tunkee purkkiin ja öljyä päälle ja laittaa jääkaappiin? Tai jotenkin muuten säilöttönä. Samoin kun en mielelläni vetäise kiloa tomaatteja iltapalaksi, ei pellillinen noita herkkuja myöskään mene pelkästään napostelemalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös