Maailman paras porkkanakakku dedicated to Preda
3 dl atomeiksi raastettua porkkanaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa ruokokidesokeria (fariinisokerikin käy. ehkä. jos muuta ei ole)
1 dl juoksevassa muodossa olevaa margariinia (sulatettua tai sellaista valmishässäkkää)
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
vähäsen vanilijasokeria
Voitele ja jauhota irtopohjallinen kakkuvuoka (tai ihan mikä tahansa pyöreä ja korkeareunainen astia, ei kuitenkaan sellainen mummo-kakkuvuoka). Kuori ja raasta porkkanat atomeiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhohässäkkä, porkkanaraaste ja margariini vuorotellen muna-sokeri-vaahtoon, varovaisesti sekoittaen. Kaada mössö sinne vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa 20-30 minuuttia (riippuu uunista). Anna vähän jäähtyä ja kumoa.
Kuorrutuksessa vain sekoitetaan kaikki aineet keskenään tasaiseksi töhnäksi ja lapataan kakun päälle.
Kakku on parasta silloin, kun se on vielä vähäsen lämpöinen.
3 dl atomeiksi raastettua porkkanaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa ruokokidesokeria (fariinisokerikin käy. ehkä. jos muuta ei ole)
1 dl juoksevassa muodossa olevaa margariinia (sulatettua tai sellaista valmishässäkkää)
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
vähäsen vanilijasokeria
Voitele ja jauhota irtopohjallinen kakkuvuoka (tai ihan mikä tahansa pyöreä ja korkeareunainen astia, ei kuitenkaan sellainen mummo-kakkuvuoka). Kuori ja raasta porkkanat atomeiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhohässäkkä, porkkanaraaste ja margariini vuorotellen muna-sokeri-vaahtoon, varovaisesti sekoittaen. Kaada mössö sinne vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa 20-30 minuuttia (riippuu uunista). Anna vähän jäähtyä ja kumoa.
Kuorrutuksessa vain sekoitetaan kaikki aineet keskenään tasaiseksi töhnäksi ja lapataan kakun päälle.
Kakku on parasta silloin, kun se on vielä vähäsen lämpöinen.