Löytyykö kokkeja?

  • 589 392
  • 2 913

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jerry100, Hereworth
Re: Tämäkin ketju vois nousta ylös...

Viestin lähetti Tinke-80


Viipaloin ensiksi liha-palan syiden vastaisesti sentin paksuisiksi "pihveiksi" ja ruskistin lihapalojen kummatkin puolet nopeasti kuumalla pannulla. Tämän jälkeen pilkoin 4 porkkanaa 1,5 cm palasiksi sekä 4 sipulia kolmeen osaan ja laitoin ne uunipataan liha-palojen kanssa. Täytin uunipadan vedellä niin että lihapalat jäivät veden alle ja maustoin padan suolalla ja pippurilla. Lihapata on nyt uunissa 2 tuntia 200 asteesssa. Lisään 2 dl ruokakermaa valmiiseen pataan. Lisäkkeeksi teen veneperunoita.

Eli kommentteja kiitos! Parannus-ehdotuksia otetaan vastaan mieluusti.

Laita seuraavan kerran pataan laakerinlehti ja pikkuisen vähemmän vettä. Loraus punaviiniä pataan antaa myöskin makua. Paitsi jos et pidä punaviinistä.
Veneperunoihin saa makua kun ne pyöräyttää öljyssä ja ripottelee päälle vaikka rosmariinia.
 

NHL

Jäsen
Re: Tämäkin ketju vois nousta ylös...

Viestin lähetti Tinke-80
Eli kommentteja kiitos! Parannus-ehdotuksia otetaan vastaan mieluusti.

Ei muuta kuin purkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen. Aterian kruunaa voisilmäpulla!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Re: Re: Tämäkin ketju vois nousta ylös...

Viestin lähetti Ice71
Laita seuraavan kerran pataan laakerinlehti ja pikkuisen vähemmän vettä. Loraus punaviiniä pataan antaa myöskin makua. Paitsi jos et pidä punaviinistä.
Veneperunoihin saa makua kun ne pyöräyttää öljyssä ja ripottelee päälle vaikka rosmariinia.

Veneperunat pyöräittelin öljyssä ja maustoin pippurilla ja chilillä. Vettä laitoin noin paljon koska en halunnut että lihapalat ns. kuivuvat siitä kohtaa jossa vettä ei ole. Pitää kokeilla punaviiniä seuraavalla kerralla.

-Tinke-80
 

Strigidae

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Njoo vaikka sinkle-miehiä tätä nykyään ollaankin niin ei sitä pelkästään Saarioisten maksalaatikolla eletä. Mitään huippukokkia meikäläisestä nyt ei tekemälläkään saa, mutta perusjutut onnistuu.

Bravuurina voidaan mainita äitimammalta saatu pizza(pohjan)resepti. Mmm.. Kannattaa muuten käyttää sinappia sekä sipulia (siis ei välttämättä samaan aikaan) eri ruokien kanssa. Yllättäen saattaa löytää aivan uusia makuelämyksiä..
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viestin lähetti vstp
Kannattaa muuten käyttää sinappia sekä sipulia (siis ei välttämättä samaan aikaan) eri ruokien kanssa. Yllättäen saattaa löytää aivan uusia makuelämyksiä..


Sinkle-miehiä itsekin tässä ollaan. Esim sipuli-tomaatti-keitto on todella helppo ja nopea tehdä. Maistuukin todella hyvältä. Ketsuppi sopii kanssa yllättävän monen ruuan kanssa yhteen...

- Tinke-80
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Tuossa lihapadassa voi toki punaviinin sijaan käyttää myös valkoviiniä. Ja jos kaapista löytyy tarpeeksi syvä paistinpannu, niin koko hoidon voi kypsyttää levyllä. Kansi on sitten syytä olla olemassa siihen pannuun. Lisukkeiksi voi myös kokeilla purjoa ja tomaattia. Mausteista rosepippuri toimii mainiosti lihan kanssa.

Tokihan se on tärkeintä, että käyttää niitä mausteita ja lisukkeita, joista itse tykkää.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä tykkään tehdä kalasta kaikenlaista. Onko kellään tietoa kuinka sardiinisärkiä tehdään? Eräs vanha kaukainen naissukulainen osaa niitä tehdä, mutta hän elää sen periaatteen mukaan, että vain lähisukulaisille voi tuon reseptin antaa sitten vasta kun hän siirtyy autuammille maille.

Suolalohi on tosi helppoa valmistaa ja maistuu hyvälle.

1 lohifile
merisuolaa
mausteita voi lisätä maun mukaan (ei tarvitse laittaa välttämättä)
sitruuna pippuria tai mustapippuria
tilliä
sitruunaa
foliota

Ota foliota kalan pituus + 10 cm. Aseta lohi nahkapuoli alaspäin. Ripottele merisuolaa sopiva kerros lohen päälle. Sopiva riippuu kalan paksuudesta. Ohuelle kalalle sen verran että kala peittyy ohueen suolaverhoon. Paksummille kaloille voi paksummille kohdille laittaa enemmän suolaa. Sitten ripottele lohen pinnalle mausteita jos mieli tekee. Taita folio kalan molemmista päistä poikkisuunnasta ensin ja sitten pituussuunnasta kalan päälle. Laita paketti sopivalle lautaselle jääkaappiin suolattu puoli alaspäin. Lohi on valmista syötäväksi seuraavana päivänä. Leikkaa ohuita viipaleita ja rullaa ne lautaselle. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja ripostele tilliä kalan päälle. Lohta voi tehdä varastoonkin. Pistä valmis lohipaketti pakastimeen heti sen tehtyäsi. Säilyy pitemmänkin ajan. Huom suola ei imeydy kunnolla pakastimessa joten se pitää laittaa jääkaappiin sulamaan päivää ennen aiottua käyttöpäivää.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Gags'in uunimakkara

Sopivasti osui tämä ketju silmiin, sillä poikkeuksellisesti päätin tänään duunin jälkeen tehdä lämmintä ruokaa. Kotoa sattumalla löytyvillä eineksillä on pärjättävä, joten menu tänään on "Gags'in uunimakkara"

-puolikas sininen lenkki
-purkillinen chilimaustettuja murskattuja tomaatteja
-1 sipuli murskattuna

Lämmitä uuni 225 asteeseen, kuori lenkki ja vedä veitsellä ristiviiltoja makkaran pintaan. Aseta lenkki uunivuokaan ja kaada päälle 1/2 purkkia chilimaustettuja murskattuja tomaatteja ja sipulimurska. Laita vuoka uuniin ja lisää loput tomaattimurskasta hetken kuluttua, kun makkaran pinta on "auennut". Pidä vuoka uunissa n. 15-20 min.

Valitettavasti teen ko. ruokaa ensimmäistä kertaa, joten mausta voin antaa kommentteja vasta n. 15 min kuluttua.

edit: voi hyvin pitää uunissa 20-25 min ja itse asiassa 1/2 purkkia tomaattimurskaa olisi riittänyt. 1 purkki kokonaista lenkkiä varten. Maku hyvä, ruokajuomaksi suosittelen Sandels olutta.
 
Viimeksi muokattu:

Lint

Jäsen
Tää on hyvä ketju, mielenkiintoista lueskella muiden viritelmiä. Laitetaan oma spesiaali kehiin, helppo ja melko halpa makaroni-jauhelihahärdelli toimii aina.

Pari sipulia
n. 500g jauhelihaa
Tomaattisosetta
Ketsuppia
Erilaisia yrttejä (basilika, oregano ym.)
Pippuria
Makaronia

- Kuullotellaan sipulit paistinpannulla
- Poistetaan pannulta sipulit, ruskistetaan ja maustetaan jauheliha (suola, pippuri, grillausmauste, chili, paprika... ym)
- Laitetaan sipulit takaisin pannulle jauhelihan sekaan + lisätään joukkoon tomaattisosetta, ketsuppia, tilkka vettä ja yrtit.
- Annetaan hautua miedolla lämmöllä puolesta tunnista eteenpäin.
- Keitetään makaronit, semmoset pienet torino makaronit käy loistavasti.
- Poistetaan keitinvesi makaroneista, ja lisätään jauhelihasekoitus pannulta makaronien joukkoon kattilaan.
- Sekoitetaan keskenään ja pata onkin valmista nautittavaksi!

Erilaisia variaatioita saa lisäilemällä mm. valkosipulia tai chili pastea jauhelihojen sekaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Lint: Kokeileppa laittaa juusto-raastetta makarooni-jauhelihärdelliisi. Itse tein tuota samaa härdelliä viimeksi eilen ja pakko sanoa että juustoraaste tekee tuosta härdellistä todella hyvää. Joskus kokeilin laitoin tomaatti-murskan tilalle Lidl'n valmista tomaatti-kastiketta. Suosittelen.

- Tinke-80
 

Lint

Jäsen
Viestin lähetti Tinke-80
Kokeileppa laittaa juusto-raastetta makarooni-jauhelihärdelliisi. Itse tein tuota samaa härdelliä viimeksi eilen ja pakko sanoa että juustoraaste tekee tuosta härdellistä todella hyvää.
- Tinke-80

Totta. Juustoraaste sopii sekaan loistavasti. Omasta jääkaapista juustoa harvemmin löytyy kun en mikään suurkuluttaja ole, joten raaste jää usein uupumaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En voi sanoa itseäni kovin kummoiseksi ruoanlaittajaksi, mutta alustavia kykyjä ehkä löytyy jo. Alati harjoitellaan uusia niksejä. Syyt tähän on mielestäni selkeät:

a) olen tykästynyt lapsesta asti kotiruokaan, maittavaan ja yksinkertaiseen sellaiseen. Pidän sitä terveellisenä ja täyspainoisena ravintona, riippuen toki miten valmistaa.

b) pikaruoka ei miellytä makuhermoja. Jotkut pizzat nyt vielä menee joskus jotenkin, mutta mäkkäriruokaan en tarttuisi kuin vasta nälkäkuoleman partaalla.

c) naisiin tekee ihan positiivisen vaikutelman jos miehellä on edes alkeellisia ruoanlaittotaitoja.

Edittiä: Bolognesekastike on ehkäpä tällä hetkellä se "bravuurini".
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tomaatti-sipulikeitto

1 tlk Tomaattimurskaa
½ tlk Vettä
1-2 Sipulia (maun mukaan)
Öljyä
Mausteita. esim oreganoa ja chili sopivat hyvin.


Viipaloi sipuli pieniksi palasiksi ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska ja vesi sipulin joukkoon. Keitä n. 10 min. Mausta makusi mukaan, oregano sopii joukkoon erittäin hyvin. Voit myös laittaa sekaan chiliä jos nautit mausteisesta ruuasta. Todella maittava ja helppo tehdä.

- Tinke-80
 

Receiver

Jäsen
Suosikkijoukkue
VG-62, TPS, TuTo, Suomen maajoukkue
Ananas-Curry kana Thaimaan malliin

400 g Broilerinlihaa, ohuina suikaleina
1 kpl Sipuli, hienonnettuna
1 1/2 rkl Punaista currytahnaa (hajua ei kannata pelästyä :))
3 rkl Ruokaöljyä paistamiseen
3 rkl Kalakastiketta (hajua ei kannata pelästyä :))
1 prk Kookosmaitoa
1 prk Ananasta, paloina

Ruskista broilerisuikaleet ja sipuli kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon punainen currytahna. Lisää kookosmaito, kalakastike ja ananaspalat ja anna hautua pari minuuttia. Tarjoile riisin kera.

Santa Marian reseptiä mukaillen.

Kalakastike ja currytahna kannattanee ostaa jostain etnoruokakaupasta, koska Hämeenlinnassa ainakin paikallinen kkk-ruokakauppa nyhtää niistä törkeitä hintoja.

Ps. Onko Hämeenlinnassa jotain etnoruokakauppaa?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Helppoa lasagne-ohjetta?

Hakusessa olisi helppo lasagne-ohje. Jauheliha-kastike onnnistuu helposti, mutta maito-kastikkeen teko vähän mättää

Tinke-80
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Helppoa lasagne-ohjetta?

Viestin lähetti Tinke-80
Hakusessa olisi helppo lasagne-ohje. Jauheliha-kastike onnnistuu helposti, mutta maito-kastikkeen teko vähän mättää


Koska näyt käyttävän ruoan valmistuksessa valmista tomattimurskaa, niin mikset voisi kokeilla valmista lasagnekastikkettakin - tai siis melkein valmista. Kokeile Knorrin puna-keltaiseen pahvilootaan pakattua lasagnea. Siinä on mukana pastalevyt ja ainekset kastikkeen tekoon, lisäät vain maidon ja veden. Maun mukaan sitten soosin sekaan lisämausteita, kuten murskattua valkosipulia (minä kyllä paistaisin sen valkosipulimurskan jauhelihan kanssa - näin saadaan siitä "liikahappoisuus" haihtumaan liesituulettimeen).
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Predator:
Käytän valmista tomaatti-murskaa koska olen perusluonteeltani laiska. Mutta koska nautin erittäin paljon ruuanlaitosta yritän tehdä parhaillaan lasagnea alusta saakka itse. Olen sallinut itseni "huijata" sen verran että käytän valmista tomaatti-murskaa. Valmiista kastikkeesta en saisi sitä nautintoa mitä ruuanlaitosta saan. Mutta kiitos kuitenkin. Päätin sittenkin yrittää tehdä valko-kastikkeen alusta saakka. Saa nähdä mitä tulee.

Tinke-80
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Helppoa lasagne-ohjetta?

Viestin lähetti Tinke-80
Hakusessa olisi helppo lasagne-ohje. Jauheliha-kastike onnnistuu helposti, mutta maito-kastikkeen teko vähän mättää

Laita kattilaan voita sulamaan sellainen 2cm siivu voipaketista, lisää vehnäjauhoja 1-2 ruokalusikallista kun voi rupeaa kuplimaan. Sekoita ja anna sakeutua ja hiukkasen saada väriä, älä ruskista. Lisää punaista maitoa vajaa litra. Sekoita koko ajan ja laita lämpö pienemmälle. Halutessasi voit lisätä juustoraastetta ja sulattaa sen sekaan, itse sekoitan juustoraasteen vasta vuokaan. Mausta suolalla ja valkopippuriila. Sekoita. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Valkokastike on valmis.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Helpon lasagne-ohjeen voin kertoa kun on paremmin aikaa, mutta nyt kalaresepti kalasta pitäville ( ja niille joilla on pakkasessa tatteja tai muita sieniä viime kesältä):

Kahdelle hengelle tarvitaan n. 600 g kalaa, yleensä helpointa ja edullisinta on hankkia kaupasta kirjolohta tai norjalaista meressä kasvatettua lohta. Uuni päälle n. 200 asteeseen. Keittoperunoita kattilaan.

Uunivuoan pohjalle tilkka öljyä (miel. oliivi-), ja siihen päälle kalanvötkäle. Kalaan päälle ensin suolaa ja sitten pientä makua: eli mortteliin tai vahvaan kuppiin sitruunamelissaa, öljyä, suolaa ja mustaa pippuria; hakataan hienoksi sekaisin ja tämä levitetään kalan päälle. Sitten siihen päälle ne sienet ja purjosipulia reilusti. Vielä päälle juustoraastetta (mikä tahansa käy mutta emmental sopivin) ja fisu uuniin. Takes about 20-25 min riippuen kalan paksuudesta. 5 min ennen kalan valmistumista hieman kermaa koko satsin päälle (siitä tulee samalla kastike) ja bueno.

Tarjoillaan mozzarellasalaatin ja keitettyjen pottujen kera, pottujen päälle persiljaa. Juotavaksi kevyt valkoviini. Helppoa ja herkullista.
 

Lint

Jäsen
Herätellään vähän kokkauskeskusteluja.
Vaikka itse olen vastaan valmiskastikkeita, täytyy myöntää että Amoy wok-sauce on aivan loistava. Nimenomaan black pepper. Pari pussia em. kastiketta, pari-kolme porkkanaa suikaleina, kolmisen sipulia slaisseina, paprika suikaleina, n. 500g. kanaa/possua/nautaa suikaleina, (valkosipulia), vapaalla kädellä mausteita (curry, pippuri, suola, paprika), ehkä tilkka vettä. Tarjoiltuna riisin/nuudeleiden kera on aivan huikeaa.

Ensin paistellaan ja maustetaan lihat. Lihat pois, sama juttu kasviksille. Siten vaan molemmat sekaisin, ja kastikkeet sekaan. Haudutellaan parisenkymmentä minuuttia. Varma onnistuminen, varma makunautinto.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Hyvää, kevyttä ja ravitsevaa. Sitähän joka mies tarvitsee sunnuntaiaamuna. Kylmän keppanan lisäksi.

Sunnuntaiaamuna valmistamma siis kananmunaleivät, jotka tuovat mieleen blinit. Otamma kolme kananmunaa rikoten kulhoon, kolme ruokalusikallista vettä, mustapippuria ja suolaa. Joukkoon murskataan kolme valkosipulin kynttä. Sekoitetaan hyvin ja jätetään oottelemaan.

Otamma kuusi kpl (tämä on siis kahden hengen menu) paahtoleipäviipaleita. Leikkaamma tummat reunat pois.

Paistinpannu hellalle ja siihen kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Pannu kuumaksi => leipäset pyöritellään kananmunaseoksessa ja paistetaan ruskeaksi. Ei liikaa, ettei valkosipuli kärvenny mutta riitävän kuumiksi kuitenkin.

Näitä kun sitten krapula-aamuna heittelee naamariin paistetun pekonin ja kylmän keppanan kera, niin voikin mennä takaisin nukkumaan ja herätä myöhemmin pirteänä ja vahvana.
 

JanJ

Jäsen
Tässäpä lihapullien ohje:

Lampaan jauhelihaa 1 kilo, 250 grammaa naudan jauhelihaa ja 250 porsaan jauhelihaa. Tee pullat käyttäen vain vettä mukana. Ei mitään mausteita.

Tee pullista isot. Paista pullat kuumalla pannulla. Sitten halkaise pullat, ja paista lisää. Käytä runsaasti voita. Ei mausteita!

Kaada paistoliemi kattilaan, jossa on litra vettä ja yksi lihaliemikuutio. Lisää kattilaan yksi kuutioitu vaalea omena, neljä paloiteltua tomaattia, kolme kokonaista sipulia ja sitruunamehua sekä muutama pala ananasta.

Keitä ainakin kolme tuntia miedolla lämmöllä.

Lisää sitten mausteet.
Tilkka Worchestershire-kastiketta, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, aromisuolaa, ja rutkasti valkopippuria.

Keitä hetki, sitten sekaan 4 desiä kermaa. Keitä tunti, ja anna jäähtyä.

Laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

Ota kattila esiin ja ala keittämään uudestaan.
Vasta nyt maustat kastikkeen mielesi mukaan.

Takaan että nautit.
 

JanJ

Jäsen
Pikainen Lasagne


Lihakastike tehdään ensimmäiseksi.

Osta kilo paistijauhelihaa.
Paista liha kattilassa, heitä mukaan pari kolme sipulia paloina ja mausteita oman maun mukaan. Suosittelen mustapippuria ja oreganoa.

Sitten lisäät kaksi purkkia tomaattimurskaa ja kun seos on lähes kiehuvaa, laita vettä kunnes koko mössö peittyy.
Anna kiehua kannen alla pari tuntia hiljakseen. Tarkista, onko veden pinta liian alhaalla. Jos on, lisää vettä. Oikean maun saat kun heität puolessa välissä sekaan lihaliemikuution sekä kasvisliemikuution.

Kun lihakastike on muhinut pari tuntia, avaa kansi ja sammuta levy (tai kaasu). Anna soosin olla raittiissa ilmassa kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastikkeen kanssa ole tarkkana.
Laita 100 grammaa voita kattilaan. Kun voi on sula, heitä joukkoon n. puoli desiä vehnäjauhoja. Kun seos on sopivan notkeaa, lisää noin litra maitoa. Kiehauta. Kun kastike kiehahtaa, heitä joukkoon parisataa grammaa juustoraastetta. Punaleima-emmentalilla saat hyvän tuloksen, mutta suosin itse 150g punaleimaa ja 50g mustaleimaa. Kun soosi muutaman kerran pulputtaa se on käyttövalmis.


Sitten vaan latomaan lassaria kasaan.
Ensin voideltuun vuokaan laitetaan hiuksenhieno kerros lihakastiketta. Sitten levyt, lihaa ja juustoa. Levyt, lihaa ja juustoa.... Kunnes viimeiseen kerrokseen jätät pikkaisen lihasoosia ja kohtalaisesti juustokastiketta niin että koko pinta peittyy tasaisesti.

Herkku uuniin (joka on lämmitetty 200 asteeseen, mutta pudotetaan lämpötila 175 asteeseen kun satsi on sisällä). Puolen tunnin päästä ripottelet juustoraastetta pikkaisen päälle ja sitten odotat vielä 20-30 minsaa.

Lassari ulos uunista, folion alle 10 minuutiksi.
Kata sinä aikana pöytä, rinnalle pelkkää vihreää salaattia ja punaviini.

Avot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös