Karkea ohje
1) keitä ribsit maustetussa vedessä kypsäksi (1 – 1,5h)
2) jäähdytä ja kaada marinadi päälle
3) anna maustua jääkaapissa ainakin 12h
4) kuumenna ribsit uunissa tai grillissä
Itse olen käyttänyt alla olevaa ohjetta perusmättönä, jota voi muokata makunsa ja saatavilla olevan materiaalin mukaan.
BBQ-kastike ribseille
2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chili-jauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1,5 dl ketsuppia
0,5 - 1,0 dl kolajuomaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja jeera.
Freesaa sekoitellen puolisen minuuttia ja lisää sitten loput ainekset. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
Ja mikä parasta koko setin voi tunkea suureen muovikassiin ja roudata siinä mökille tai botskiin. Grilli kuumaksi --> läskit grilliin--> 15 min. ja murkina valmis.
Ekaa kertaa tarkotus grillata ribseja ja muutama, ehka typerakin, kysymys.
Eli keittaminen maustetussa vedessa, pelkka suola ja pippuri riittaa vai laitetaanko muutakin?
BBQ kastine on se marinadi? Grillatessa ei tarvi muita kastikkeita?