Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 852
  • 2 913

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Paistoin viime perjantaina uunissa sellaisen naudan paistin kokonaisena uunissa ja sitä jäi melkein puolet tähteeksi. Onko vinkkejä kuinka tuota pystyisi hyödyntämään esim tekemällä siitä jonkin sortin lihakastikkeen tms?
Tästä kirjoituksesta kommentoisin tai oikeastaan kysyisin, että kuinka pitkä on asianmukainen säilöntäaika esim. tässä tapauksessa valmistetulle lihalle? Minulla ei olisi tullut mieleenkään käyttää 4pv aiemmin valmistamaani lihaa enää.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Tästä kirjoituksesta kommentoisin tai oikeastaan kysyisin, että kuinka pitkä on asianmukainen säilöntäaika esim. tässä tapauksessa valmistetulle lihalle? Minulla ei olisi tullut mieleenkään käyttää 4pv aiemmin valmistamaani lihaa enää.

Liha on siitä helppo, että jos ei haise pahalle, niin on syötävää.

Itseasiassa juuri nyt liedellä porisee nautawokki, joka on tehty lauantaina paistetusta paahtopaistista.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelma on että ei ollut reseptikirjaa mukana. Onko kellään täällä mitään kokemusta kyseisestä vempaimesta?

Erittäin kätevä väline. Nykyisin, jos tarvitsen nopeasti esim. omaa kanalientä pakkasen ollessa tyhjillään, niin pistän painekeittimen sihisemään ja ihan hyvää tulee ko. metodilla. Reseptejä löytyy painekeittimen uudelleen muotiin tulemisen kautta googlesta ja englanninkielellä. Esimerkiksi burgundinpadan vääntää valmiiksi kaikkinensa jopa alle 40 minuutissa ja lihan kypsyys, rakenne ja maku on erinomainen.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Sisuskaluista vielä, eli kateenkorvaa en ole maistanut, mutta muista elimistä siankohdusta ja keuhkoista en saanut mitään syötäväksi kelpaavaa aikaiseksi. Ensiksi mainitusta yritin keittämällä ja grillaamalla saada syötävää aikaiseksi, mutta siinä vaiheessa kun syöminen alkoi olla taistelua oksennusrefleksiä vastaan, totesin että tämä ei maksa vaivaa. Keuhko sitten haisi niin pahalle ettei kelvannut edes kissoille, joten päättelin ettei sitä kannata väkisin yrittää.

Liha on siitä helppo, että jos ei haise pahalle, niin on syötävää.

Näin on. Itse olen jatkojalostanut viikon vanhojakin lihoja onnistuneesti mikäli en vistoja hajuja ole havainnut. Jauhelihan kanssa jotkut pelästyvät harmaata väriä, mutta haju siinäkin ratkaisee. Pari kertaa olen epähuomiossa vanhentunutta jauhelihaa valmistanut ja syönyt enkä suositte sitä ystäville enkä kylänmiehille.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Minkälaisilla ainesosien suhteilla tekee tasapainoisen kastikkeen kanansiiville? Kannattaako käyttää balsamiviini- vai valkoviinietikkaa? Öljyä vai voisulaa rasvaksi?
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Minkälaisilla ainesosien suhteilla tekee tasapainoisen kastikkeen kanansiiville? Kannattaako käyttää balsamiviini- vai valkoviinietikkaa? Öljyä vai voisulaa rasvaksi?

Helpoimmalla pääsee kun hakee kannullisen texas pete- kastiketta ja siitä sitten voin kanssa askartelee omaan makuun sopivan tulisen soosin.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Helpoimmalla pääsee kun hakee kannullisen texas pete- kastiketta ja siitä sitten voin kanssa askartelee omaan makuun sopivan tulisen soosin.

Helpoin ei ole aina se mielenkiintoisin tapa duunata, muutenhan käytännössä kannattaisi aina mennä raflaan safkaamaan. Pääsisi helpoimmalla.

Alkuperäiseen kysymykseen ei valitettavasti juurikaan kompetenssia vastata, kun wingseille ei kastiketta ole koskaan tullut tehtyä. Näin suumutulla lähtisin balsamicosta ja sulasta voista. Balanssi kannattaa hakea niin päin, että sulaan voihin rupeaa vähitellen lisäämään balsamicoa, jolloin ei pääse ylietikkaiseksi. Tämän jälkeen sitten ne muut mausteet.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Syksy on varmaan kokkailun osalta meikän lempi vuodenaika. Tuoreet juurekset, marjat, ja sienet ovat vaan niin pirun hyviä. Paikallisesti viiime vuosi oli ihan järjettömän hyvä herkkutattien sadon kannalta, tänä vuonna taasen tatteja on näkynyt melkoisen vähän. Joku osasikin kertoa, ettei rihmasto jaksa tuottaa montaa vuotta peräkkäin hyvää satoa.

Suppilovahverot ovat olleet tämän syksyn juttu, ihan perussieniä, eli ei mitään ihmeellistä. Hinta Lappeenrannan torilla putsattuna 2e/l tai 3 litraa vitosella. Varsinkin tuo putsattuna kohta houkuttelee helposti torille, vaimo keräsi ~30 litraa vajaassa parissa tunnissa, mutta putsatessa menee "hiukan" pidempään.

Pitkästä aikaa tuli myös blogattua, setistä löytyy paahdetut suppilovahverot, jotka toimivat samalla lisukkeena ja koristelussa. Mukavan rapsakoita ja makuhan on oikein toimiva. Idea napattu kuopiolaisen ravintola OS:in yllätysmenusta. Samassa menussa tarjoiltiin ankan rinnan kanssa omenapyree, joka maultaan natsasi todella hyvin ankan kanssa. Oli myös semmoinen "tätä täytyy kotona kokeilla" -juttu. Vielä en ole kerennyt.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on kenties liian simppeli resepti ketjun tasokkaille kokeille, mutta pitää nyt hehkuttaa. Eli kyseessä on tämä sosiaalisessa mediassa vauhdilla levinnyt avokadopasta.

Kokeiltiin reseptiä ja hyväähän tuo on. Tärkeitä pointteja luonnollisesti avokadon kypsyys ja yrttien reipas käyttö.

Avokadopasta - Pääruuat - Reseptit - HS.fi

Onko ideoita, miten tuota voisi tuunata esimerkiksi pääraaka-aineen suhteen? Tai muuten?
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tämä on kenties liian simppeli resepti ketjun tasokkaille kokeille, mutta pitää nyt hehkuttaa. Eli kyseessä on tämä sosiaalisessa mediassa vauhdilla levinnyt avokadopasta.

...

Onko ideoita, miten tuota voisi tuunata esimerkiksi pääraaka-aineen suhteen? Tai muuten?

Parhaimmillaan kokkaaminen on yksinkertaisen kaunista. Mitä tuunaamiseen tulee, niin pitäisi ensin kokeilla yksi setti tuolla ja miettiä mitä hommassa voisi muuttaa. Lonkalta mieleen tulee basilikan korvaaminen korianterilla, stemmaa avocadon, limen ja chilin kanssa yhteen. Ja jos toimii erinomaisesti noin, niin miksipä tuunaamaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Lonkalta mieleen tulee basilikan korvaaminen korianterilla, stemmaa avocadon, limen ja chilin kanssa yhteen.
Been there, done that. Toimi erinomaisesti. Tuo on lähes guacamole deconstructed. Eli hyvä idea kaikkinensa.

PS. Vai oliko sittenkin niin, että kävi kysymättä mielessä, kun tehtiin kirjan mukaan tuo? En muista! No, tällä viikolla on tarkoitus tehdä tuota uudelleen, joten korianterilla tällä kertaa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En ole kyseistä ruokaa vielä itse valmistanut, mutta jo ensisilmäyksellä kun törmäsin tuohon, mieleeni tuli silputtu pekoni.
En laittaisi, vaikka olenkin pekonin ystävä ja vaikka slicet kuinka olisi käristetty rapeaksi. Mielestäni vie ruoan raikkauden.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Helpoin ei ole aina se mielenkiintoisin tapa duunata, muutenhan käytännössä kannattaisi aina mennä raflaan safkaamaan. Pääsisi helpoimmalla.

Olet kyllä tuossa aivan oikeassa. Mutta kun sitä ruokaa on tullut tehtyä lähemmäs 10 vuotta työkseen niin sillon kyllä vapaalla mennään useimmiten siitä mistä aita on matalin. (näin siis omalla kohdallani)
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katoin äsken YouTubesta tämän videon. Mites Jatkiksen kokkien mielestä valmistetaan täydellinen burgeri?

E: Kai se nyt itekkin pitää listata oman täydellisen burgerin resepti.

Pihvi tehdään itse ja siihen tarvitaan oliiviöljyä, kananmuna, hieman pippuria ja suolaa sekä tietenkin jauhelihaa. Seuraavalla kerralla aattelin kokeilla heittää mukaan tilkan Worcestershirekastiketta, jos toimis. Sämpylät menevät uunissa n. 150 asteessa tovin, kunnes ovat "leikkauskohdista" hieman rapeahkot ja ruskeahkot. Pekoni tietenkin kuuluu reseptiin, sekä pari viipaletta cheddaria. Rehuina toimii jäävuorisalaatti, punasipuli sekä pari ohutta tomaattiviipaletta. Tomaatti tietenkin "viileänä", eikä aussityylin pannulla lämmitettynä. Kastike/majoneesi vaihtelee, en ole vielä löytänyt mitään täydellistä yhdistelmää, mutta joku päivä.

Suolakurkku ei mielestäni kuulu missään nimessä hamppariin.
 
Viimeksi muokattu:
Katoin äsken YouTubesta tämän videon. Mites Jatkiksen kokkien mielestä valmistetaan täydellinen burgeri?
Aika lailla tuohon tyyliin, joskin

  • Cheddarit vaihtaisin ohuehkoon siivuun vahvaa chevreä tai sinihomejuustoa
  • Aika maltillinen saa noiden muidenkin rojujen kuten suolakurkkujen ja salaattien kanssa olla!
  • Nuo kastikkeet oli tuossa Jamien pätkässä aika hyvät, sipaus tomaatti- tai paprikapohjaista ja chilipitoista salsaa tai paholaisenhilloa ja maukasta sinappia riittää minullekin.
  • Pihvit olen aika pitkälti vaihtanut papu/soijarouhesetteihin, mutta jos lihis-seuruetta miellytän niin sitten lihatiskillä ulkofilettä myllyyn. Jauhelihahyllyn vakuumeista en ole saanut muuta kuin pahaa mieltä, enkä tiedä onko vika kokissa, lihassa, vai pannussa, mutta eipä toisaalta enää ole tarvetta selvittääkään.
  • Sämpylät oli ennen tapana valmistaa itse jollain niistä miljoonista "täydellisistä vehnäsämpyläresepteistä", mutta nykyään ostan valmiina jotain rouheisia ja ilmavia moniviljasämpylöitä. Vielä parempihan olisi tietysti opetella leipomaan sellaiset itse! Sämpylä lämpiää ihan mikrossa ja saa leikkauspintaansa kivan rapeuden pannulla 30 sekunnissa sen jälkeen kun kaikki muu on jo valmista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Katoin äsken YouTubesta tämän videon. Mites Jatkiksen kokkien mielestä valmistetaan täydellinen burgeri?
Simppelisti. Jos se ei ole rikki, älä korjaa. Hyvä jauhelihapihvi, pekoni, cheddar, tomaattisiivu ja salaatit. Sämpylä kevyesti pannun kautta. Johonkin väliin sitä jenkkityylistä ranskalaista sinappia.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Suppilovahverot ovat olleet tämän syksyn juttu, ihan perussieniä, eli ei mitään ihmeellistä. Hinta Lappeenrannan torilla putsattuna 2e/l tai 3 litraa vitosella. Varsinkin tuo putsattuna kohta houkuttelee helposti torille, vaimo keräsi ~30 litraa vajaassa parissa tunnissa, mutta putsatessa menee "hiukan" pidempään.

Suppikset ja kosteikkovahverot - toisin kuin muut sienet - putsaan krouvisti juioksevan veden alla. Sienet lavuaariin, kourallinen kerrallaan hanan alle huuhteluun ja perään kuivaksi puristus nyrkissä ja jatkokäsittelyyn suoraan ruokaan tai pellille saunaan kuivamaan.
Suppis ei puristelusta hätkähdä, toisin kuin monet "kuivemmat" ja herkemmät sienet. Ja paremmin noin roskat kosteasta sienestä lähtee kuin sudin kanssa nysvätessä.

Suppis sopii muuten loistavasti lammaskaalin sekaan. Silputtu kaali ja karitsanpotka(-t) hautumaan ja usemman tunnin jälkeen suppikset sekaan. Loraus tummaa olutta vielä kruunuksi, niin syysruoka on valmis.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kuivatuista suppiksista tulee pirun hyvä risotto. Tehdään täsmälleen samoin kuin kuivatuista tateistakin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suppiksia ei kyllä huoli pakastaa, vievät vaan turhaan tilaa pakkasessa. Putsaus ja saunan lauteille (HUOM! Ei lämmitystä) tms. kuivumaan. Voi joko laittaa kuivina melkein-mihin-tahansa safkaan tai sitten liottaa hetken, jolloin ovat kuin tuoreita.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kuivatuista suppiksista tulee pirun hyvä risotto. Tehdään täsmälleen samoin kuin kuivatuista tateistakin.

Tuli tehtyä (ja samalla maistettua) pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran oikeaoppista risottoa, ja veihän se kielen täysin mennessään. Tein siis juuri suppiksista viineineen ja parmesaaneineen.

Makukäsitykseni risotosta oli ennen tätä siis se ala-asteen mönjä missä oli kuivaksi keitettyä riisiä, kanasoiroja ja hernemaissipaprikaa,

Oli suorastaan orgastinen kokemus, resepti meni jotakuinkin näin: suppiksia 150g ja muutama salotti kuullottaen voi/öljyssä, riisit sekaan ja kuullotus, 2dl valkkaria ja sen jälkeen noin 6dl kanalientä kauhallinen kerrallaan. Kun tuo oli "al dente" eli sellanen napakka pehmeä riisi niin voita ja parmesania sekaan.. Paistoin vielä kampasimpukat päälle ja oli aivan jumalattoman hyvä alkuruoka.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sanomalehtien päälle, imaisee vettä. Tosin ei kannata laittaa vaalealle pinnalle tai suoraan kosketukseen, jollei halua mustetta kalusteisiinsa. Kuivuritkaan eivät pahanhintaisia ole, ostimme kesällä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tuli suoritettua makumatka venäläiseen keittiöön, kun löytyi kirjastosta aiheeseen liittyvä opus. Eilen testiin päätyi Salat stolitsnyi - Pääkaupungin salatti, tänään ukrainalainen borssikeitto, molemmat erittäin maukkaita. Mielenkiinnolla odotan toista maistelukertaa borssikeiton osalta, koska sen kaiketi pitäisi olla toisella kerralla vielä parempaa.

Pitänee jatkossakin kaivella tuosta kirjasta ohjeita testiin, kyseessä siis Ritva ja Risto Lehmusoksan Venäjän Keittiö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös