Syksy on varmaan kokkailun osalta meikän lempi vuodenaika. Tuoreet juurekset, marjat, ja sienet ovat vaan niin pirun hyviä. Paikallisesti viiime vuosi oli ihan järjettömän hyvä herkkutattien sadon kannalta, tänä vuonna taasen tatteja on näkynyt melkoisen vähän. Joku osasikin kertoa, ettei rihmasto jaksa tuottaa montaa vuotta peräkkäin hyvää satoa.
Suppilovahverot ovat olleet tämän syksyn juttu, ihan perussieniä, eli ei mitään ihmeellistä. Hinta Lappeenrannan torilla putsattuna 2e/l tai 3 litraa vitosella. Varsinkin tuo putsattuna kohta houkuttelee helposti torille, vaimo keräsi ~30 litraa vajaassa parissa tunnissa, mutta putsatessa menee "hiukan" pidempään.
Pitkästä aikaa tuli myös
blogattua, setistä löytyy paahdetut suppilovahverot, jotka toimivat samalla lisukkeena ja koristelussa. Mukavan rapsakoita ja makuhan on oikein toimiva. Idea napattu kuopiolaisen ravintola OS:in yllätysmenusta. Samassa menussa tarjoiltiin ankan rinnan kanssa omenapyree, joka maultaan natsasi todella hyvin ankan kanssa. Oli myös semmoinen "tätä täytyy kotona kokeilla" -juttu. Vielä en ole kerennyt.