Hieno yhdistelmä tietämättömyyttä, urbaanilegendaa ja nelivuotiaan makutottumuksilla varustetun kansan tekosyitä ruokakulttuurin puuttumiselle...
No, kerro minulle mikä meni väärin.
1. Mausteet on aikanaan olleet tarpeellisia mädäntyneen raaka-aineen maun peittämiseen.
2. Intia ja Banglades sijaitsevat kuumalla vyöhykkeellä, jossa esimerkiksi lihan säilyttäminen on ollut erittäin vaikeaa.
3. Kirjoittelijan auktoriteetti tulee kulttuurista, jossa mausteiden käyttäminen perustuu alunperin kohtiin 1 ja 2.
Se, että Intian ja Bangladesin kulttuurista tuleva ihminen sanoo suomalaista ruokaa mauttomaksi, ei ole yllätys. Heidän kulttuurissa käytetään mausteita älyttömästi ja totta kai suomalainen ruoka saattaa tällöin maistua mauttomalta. Mutta en ymmärrä miksi tästä syystä pitäisi lähteä pilaamaan hyvän raaka-aineen makua.
Makuja on monia, toinen pitää tulisesta chilistä, toinen miedommasta. Minusta suomalainen ruoka on maukasta, kunhan se on hyvin tehty. Meidän perheessä käytetään mausteina suolaa, pippuria ja valkosipulia sekä tuoreita yrttejä. Minä en kaipaa chiliä joka ruokaan, mutta ymmärrän mikäli joku kaipaa.
Väite, että Suomesta puuttuisi ruokakulttuui on väärä, Suomesta löytyy paljon hyvää ruokaa. Ihmettelen ihmisten tarvetta vähätellä maatamme.
Ja liiallinen chilin käyttö vie makuaistin, aina tarvitaan voimakkaampia makuja, jotta ruoka maistuisi.