Vai ruokaa.
Uunilohi
1. Osta kaupasta lohta (mielellään kokonainen, toki filekki käy)
2. Poista ruodot (Siinä fileessäki ne yleensä on)
3. Heitä uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
4. Mausta suolalla, sitruunapippurilla, mustapippurilla, tillillä
5. 1-2 dl kermaa päälle.
6 45 min, 175C uunissa (noi on ulukomuistista, suhtaudu siis varauksin)
7. Nauti riisin kera.
Kotikutonen panniiini.
1. Ruskista kanapalat (400g) (marinoiut/marinoimattomat suikaleet, tai rintapaloista ite leikatut)
2. Pyörittele pilkottu valakosipuli (3+ kynttä) kpalojen kans.
3. Valmista sairaan vahva currykastike (kattilaan voita 50g, ja reilusti curryä, paahda hetki, lisää vjauho(1-2 rkl) ja hetken perästä maito 5 - 7 dl maitoo eli aika sakee)
4. Kastikkeen ollessa sopivan sakeeta, lisää kastikkeeseen kanapalat+vsipuli, mausteet ja suola
5. halkase (pitkittäin) iso vaalea leipä kahteen osaan (tosin esmes ranskanleipä pitää laittaa 3 osaan et saa tasasen kannen.)
6. painele pohjaosaksi tulevan leivän pohjaa(!) kasaan, että saat siihen semmosen syvänteen, laita pohjalle juustoa (mozza käy hyvin) "oman maun mukaan"
7. Kaada/nostele kanapaloja ja kastiketta juuston päälle
8. Pistä kansi paikalleen ja laita parillaan, anna olla parilassa kunnes leipä on saanu hyvän paahdon.
9. Nauti
Kastiketta riittää ainaki 2 leipään.
Muna-anjovisleivät
1. Keitä kananmunat koviksi. (5 kpl)
2. sekoita keitetyt munat ja 10 anjovis viipaletta mössöksi, joukkoon voi lorauttaa anjovispurkin lientä, ihan ruokalusikallinen.
3. Levitä muna-anjovisseos paahtoleipien päälle. Reilusti vaan.
4. Paista runsaassa voissa, muna-anjovisseos puoli ensiksi pannulle, kääntää voit ku kuuluu paukahdus(kananmunat), älä sekoita rasvan paukahduksiin :-)
5. Käännä ja paahda alapuoli sopivan tummaksi.
6. Nauti
Valmiit leivät kannattaa kerätä uunivuokaan ja pitää uunissa lämpimänä tarjoiluun asti.
Oishan näitä lisääki.
-pTk-