Löytyykö kokkeja?

  • 576 726
  • 2 899

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Opiskelijoilla on tunnetusti rahat tiukoilla ja jostain pitää tinkiä, joko ruuasta tai viinasta (eli ruuasta).

Seuraavilla pöperöillä jää rahaa myös juhlimiseen.

Opiskelijan perusruoka:
Makaroni - Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Opiskelijan parempi ruoka:
Kuten edellä ja lisää annokseen voisilmä.

Opiskelijan juhlaruoka:
Kuten perusruoka, mutta paista pannulla tonnikalaa ja sekoita ne makaronien joukkoon.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Prookie
Opiskelijoilla on tunnetusti rahat tiukoilla ja jostain pitää tinkiä, joko ruuasta tai viinasta (eli ruuasta).

Seuraavilla pöperöillä jää rahaa myös juhlimiseen.

Opiskelijan perusruoka:
Makaroni - Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Opiskelijan parempi ruoka:
Kuten edellä ja lisää annokseen voisilmä.

Opiskelijan juhlaruoka:
Kuten perusruoka, mutta paista pannulla tonnikalaa ja sekoita ne makaronien joukkoon.

Opiskelijoiden olot lienevät kurjistuneet viimevuosina. Omina opiskeluaikoinani tuo makaroni+tonnikalamössö oli tuolla "parempi ruoka" -tasolla. Johtuu varmaankin siitä, että silloin sai 3-5 tonnikalatölkkiä 10 mk:lla. Nyt taitaa olla vaikeaa saada edes kahta tuolla hinnalla?

Minun opiskelija-aikojeni juhlaruoka oli tölkitetty chili con carne riisillä. Mutta minä olinkin varakas...
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Kotikeittio ja salaiset reseptit

Jo pidemmän aikaa olen halunnut avata keskustelun Jatkoajan yhteisön salaisista resepteistä. Olisi erittäin mielenkiintoista nähdä millaisia pöperöitä ihmiset ovat puolivahingossa keksineet, ja jotka ehkä sitten lopulta ovat olleet niin hyviä, että ne ovat nykyään lempiruokaanne.

Koska minä rohkeana avasin pelin, niin ehkäpä joudun sitten laittamaan ketjuun ensimmäisen reseptin, joka ei ole todellakaan vaikea, mutta maultaan erinomainen. Bon appetit!

Kanakastike a'la pokki:

Tarvitset:

- Marinoituja kananfilesuikaileita
- Ruokakermaa
- Curryä
- Chilijauhetta
- Paprikajauhetta
- Valkosipulijauhetta
- Musta- ja valkopippuria
- (Ketshuppia ja sinappia)

Toimi näin:

1. Paista kananfilesuikaleet pannulla melko kypsiksi

2. Lisää joukkoon reilusti curryä (n. 3-5 teelusikallista)

3. Lisää joukkoon kaikki muitakin mausteita makusi mukaan. Ole kuitenkin erittäin varovainen (varsinkin Chilin kanssa) maustamisessa, ettei kastikkeesta tule liian tulista.

4. Mausteiden lisäämisen jälkeen, lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita hyvin.

5. Tee koemaistaminen. Jos kastike vaatii suolaa, niin lisää sitä.

(6. Lisää joukkoon Ketshuppia ja sinappia tuomaan hiukan sivumakua ja väriä. Sekoita hyvin)

7. Annan muhia kannen alla puolisen tuntia pienellä lämmöllä.

8. Syö hyvin ja voi paksusti.

Kastikkeen kanssa voi syödä riisiä, perunaa, uuniperunaa, ranskalaisia jne. Oikeastaan mitä vain.

Jos tämä aihe kiinnostaa, niin ensi viikolla pokin kotikeittiö paljastaa erittäin hyvän wokki-ohjeen!

edit: lisäys kohtaan 7.
 

Rocco

Jäsen
Erittäin helppo ja maittava sekä yksinkertainen perussetti on tässä:

- n. 500g suikale- tai jauhelihaa. Mielellään nautaa.
- Tölkki tomaattimurskaa tai about 5-8 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna.
- Tölkki papuja, mielellään tomaattikastikkeessa
- Tomaattipyrettä
- Lihaliemikuutio
- Sipulia
- Valkosipulia
- Tuoretta chiliä
- vapaavalintaisia mausteita tulisuusmieltymysten mukaan.

Tästä satsista tulee noin kaksi äijälle sopivaa tuhtia annosta tai kahdeksan hennolle naiselle riittävää satsia.

* Pistä pannuun tai paistokasariin tilkka öljyä ja ruskista kevyesti liha. Jos käytät kokolihaa, vähempi paistaminen riittää.
* Lisää pilkottu chili tai kuivamausteet, juuri oman mieltymyksen mukainen määrä. Nopea paistaminen vielä päälle.
* Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paista nopeasti.
* Lisää tölkillinen tomaattimurskaa (tai ne soseutetut aurinkokuivatut tomaatit), pavut ja tomaattipyre. Anna hautua miedolla lämmöllä. Sekoita välillä ja lisää sillointällöin vettä.

Nyt tulee se tylsin osuus... anna hautua tunti tai pari. Lisää noin puolivälissä lihaliemikuutio.

Tarjoa riisin kanssa.

Maku paranee mitä pidempään hauduttaa ja samalla tulisuuden pistävyys katoaa. Maku paranee usein kun syö seuraavana päivänä ja pitää yön yli viileässä.

Täytyy sanoa että tätä kun on vetänyt oikein tulisena ja perään nappaa muutaman bissen niin voilá! Ja tätä ruokaa EI MISSÄÄN NIMESSÄ kannata syödä pyhäpaita päällä. Tippakin tätä kun paidalle tulee niin yllätyspuhdaskin tarkoittaa että "olipa yllätys ettei minnekään tahra kadonnut minnekään"
 
Viimeksi muokattu:

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eilen onnistuin puoli vahingossa tekaisemaan todella maistuvan ateriakokonaisuuden seuraavanlaisista tarveaineista :

Salaattiin :
Puolikas kiinankaali
Purkki ananaspaloja
Muutama kirsikkatomaatti

Ensin kiinankaali pieneksi silpuksi. Sekaan ananaspalat ilman mehua ja lopuksi päälle tomaatit halutun muotoisiksi pienittynä.

Lämpimään ruokaan :
Maustamattomia broilerin filesuikaleita n. 500 g
Pakastettuja sipulikuutioita n. 1/4-1/2 pussia
Porkkanoita 4 kpl, ohuina suikaleina
Kesäkurpitsa, sekin suikaleina
Paprika, edelleen suikaleina
Tilkka soijakastiketta
Vielä pienempi tilkka etikkaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria


Laita öljyä kuumenemaan kahteen pannuun. Toiseen aika vähän ja toiseen vähän reilummin.

Kun määrältään vähäisempi öljy on kuumaa nakkaa sekaan sipulikuutiot ja hetken päästä broilerit.

Hetkeä myöhemmin laita suikaloidut kasvikset toiseen pannuun tirisemään. Hetken pituus riippuu toivotusta kasvisten kypsyysasteesta. Mausta kummankin pannun sisältö suolalla ja pippurilla. Suolan kanssa kannattaa olla säästeliäs, sillä myöhemmin lisätään vielä soijakastiketta joka yleensä on suolaista.

Kun broilerin palat alkavat olla lähes kypsän näköisiä kippaa niiden niskaan vähän soijakastiketta. Myös kasviksille annetaan kevyt tujaus soijaa ja lisäksi pikkuinen tiraus etikkaa.

Hetken päästä ruoka on sitten tarjoiluvalmis, joten kasvikset ensin laakean tarjoiluastian reunalle ja broilerin suikaleet keskelle ja kippo pöytään.

Lisukkeeksi käy esimerkiksi riisi, mutta meillä tuo popsittiin salaatin kera tortillojen täytteenä. Pöytään katoin lisäksi chilikastiketta ja quakamolea sekä asiaan kuuluvat juomat.

Yksinkertaista, mutta tuntui vievän kielen mennessään.
 

Jet-Ace

Jäsen
Vorschmack

500 gr Lampaan jauhelihaa
500 gr Naudan paistijauhelihaa
1-2 rasiaa anjovista liemineen
3 Punasipulia
2-3 Dl vettä
4-5 Valkosipulin kynttä
Mustapippurirouhetta
2 Rkl tomaattipureeta

- Sekoita ainekset
- Kypsennä uunissa 150 asteessa 5 tuntia välillä sekoittaen

Tarjoa perunamuhennoksen, suolakurkun, punajuuren ja smetanan kera. Loistava iltaruoka.

Kuvaan kuuluvat tietysti snapsit. Koska kyseessä on marsalkka Mannerheimin mieliruoka, niin Marskin Ryyppy on ykkösvaihtoehto. Muina vaihtoehtoina Koskenkorva, Korni tai Grappa.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Mateen mäti

Mateen mäti on Turussa saavuttanut kulinaristien keskuudessa kulttiherkun aseman. Se on äärettömän yksinkertaista valmistaa tarjoiltavaksi ja uskaltaisin väittää, että kyseessä on ehkä hienoin saaariston tarjoama makuelämys. Harvat saaristolaiset ymmärtävät itse suuren herkkunsa päälle.

Mateen kutu alkaa veden lämpötilasta riippuen noin joulukuun puolessa välissä ja jatkuu maaliskuulle asti. Parhaimmillaan mäti on ennen, kuin se alkaa muuttua juoksevaksi, sanoisin tammikuun loppupuolella. Eilen Turun torilla mateesta pyydettiin 6 euroa kilolta. Mädin määrä kalaa kohden vaihtelee huomattavasti.

Ostetaan siis made ja avataan sen vatsa anu saukkosesta eteenpäin. Tämä tehdään varovasti, jotta mätipusseja ei rikota. Otetaan talteen kaksi kellanoranssia mätipussia ja maksa. Sappirakon rikkoutumista pitää varoa maksan poistamisen yhteydessä. Sitten mätipusseihin tehdään viilto koko pituudelta ja kalvomaisesta pussista kaavitaan mäti astiaan. Maksa puhdistetaan juoksevassa vedessä, jonka jälkeen se keitetään ja kuutioidaan pieniksi paloiksi.

Kun mäti on kaavittu pois mätipusseista, vatkataan kerma. Kovaksi vatkattua kermaa tulee olla noin 7 desiä mätikiloa kohden. Kerma ja mäti sekoitetaan toisiinsa ja lisätään suolaa ja valkopippuria. Mausteiden kanssa pitää olla varovainen, jotta mädin hieno maku ei peity mausteiden alle. Lopuksi mäti pannaan noin kolmeksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Mäti tarjoillaan kylmänä juuri paahdetun vaalean leivän ja kylmän mateen maksan kera. Myös pieniksi kuutioiksi hienonnettu sipuli sopii leivälle. Kylmä snapsi ja hyvä seura ovat olennainen osa onnistunutta kattausta.
 
Viimeksi muokattu:

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onkos muuten turkkusen suunnalla blinit kokonaan pois
tuosta ruokavaliosta.

nimim. itsekin blinien ja mädin vankkumaton kannattaja
 

Sergei34

Jäsen
Vai ruokaa.

Uunilohi
1. Osta kaupasta lohta (mielellään kokonainen, toki filekki käy)
2. Poista ruodot (Siinä fileessäki ne yleensä on)
3. Heitä uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
4. Mausta suolalla, sitruunapippurilla, mustapippurilla, tillillä
5. 1-2 dl kermaa päälle.
6 45 min, 175C uunissa (noi on ulukomuistista, suhtaudu siis varauksin)
7. Nauti riisin kera.

Kotikutonen panniiini.

1. Ruskista kanapalat (400g) (marinoiut/marinoimattomat suikaleet, tai rintapaloista ite leikatut)
2. Pyörittele pilkottu valakosipuli (3+ kynttä) kpalojen kans.
3. Valmista sairaan vahva currykastike (kattilaan voita 50g, ja reilusti curryä, paahda hetki, lisää vjauho(1-2 rkl) ja hetken perästä maito 5 - 7 dl maitoo eli aika sakee)
4. Kastikkeen ollessa sopivan sakeeta, lisää kastikkeeseen kanapalat+vsipuli, mausteet ja suola
5. halkase (pitkittäin) iso vaalea leipä kahteen osaan (tosin esmes ranskanleipä pitää laittaa 3 osaan et saa tasasen kannen.)
6. painele pohjaosaksi tulevan leivän pohjaa(!) kasaan, että saat siihen semmosen syvänteen, laita pohjalle juustoa (mozza käy hyvin) "oman maun mukaan"
7. Kaada/nostele kanapaloja ja kastiketta juuston päälle
8. Pistä kansi paikalleen ja laita parillaan, anna olla parilassa kunnes leipä on saanu hyvän paahdon.
9. Nauti

Kastiketta riittää ainaki 2 leipään.

Muna-anjovisleivät

1. Keitä kananmunat koviksi. (5 kpl)
2. sekoita keitetyt munat ja 10 anjovis viipaletta mössöksi, joukkoon voi lorauttaa anjovispurkin lientä, ihan ruokalusikallinen.
3. Levitä muna-anjovisseos paahtoleipien päälle. Reilusti vaan.
4. Paista runsaassa voissa, muna-anjovisseos puoli ensiksi pannulle, kääntää voit ku kuuluu paukahdus(kananmunat), älä sekoita rasvan paukahduksiin :-)
5. Käännä ja paahda alapuoli sopivan tummaksi.
6. Nauti

Valmiit leivät kannattaa kerätä uunivuokaan ja pitää uunissa lämpimänä tarjoiluun asti.

Oishan näitä lisääki.

-pTk-
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kana-wokki

Tässä Snaksterin maankuulu kaka-wokki, joka on satumaisen helppo ja hyvä.

Lätki seuraavat aineet tulikuumaan wokkipannuun mainitussa järjestyksessä ja paista tovi:

-sipulia
-valkosipulia
-tuoretta chiliä
-kanan fileesuikaleita
-paprikaa
-herkkusieniä

Mausta näillä:
-soijakastike
-hoi-sin kastike
-vihreä currytahna
-mustapippuri
-basilika
-korianteri

Syö riisin tai nuudelien kanssa. Juomaksi sopii bisse, valkkari tai joku kevyt punkku.

Lopuksi vaan keräät kiitokset ja syöjien jakamattoman suosion.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti nedomansky
Onkos muuten turkkusen suunnalla blinit kokonaan pois
tuosta ruokavaliosta.

nimim. itsekin blinien ja mädin vankkumaton kannattaja

Veli on selvästi tietoinen jalon ruoan saloista. Blinit ovat venäläisen keittiön hienous ja varteen otettava vaihtoehto paahtoleivälle. Meillä suosittaan yksinkertaisia konstailemattomia makuja, joten tavallinen paahtolepä jättää enenmmän "tilaa" mädin hienolle maulle. Blinit kuuluvat enemmänkin venäläisen keittiön hienouksiin.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
God dammit...

..jos jollakin tulee mahdolisuus ruokailla fiftyeightin keittiössä niin en voisi enempää suositella!!!

Hirvenliha Lasagne! Tyyppi kertonee salat jos haluaa!?! Loistavaa safkaa ja vielä hienompaa seuraa!! Känni painaa päälle, mutta Hemmetin Hyvää Uutta Vuotta kaikille Aikalaisille!!!
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kesä, grilli ja kärpäset

Grillausvinkkejä kaivataan. Olisi mukava oppia grillaamaan muutakin kuin iänikuisia makkaroita ja pihvejä. Olen kuullut, että esim. vesimeloni olisi hyvää grillattuna.

Oma vihjeeni:

Herkkusieniä
Pekonia
esim. paprika-koskenlaskijaa

Simppelisti: Herkkusieni täyteen juustoa, slice pekonia ympärille ja grilliin. Nam.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Re: Kesä, grilli ja kärpäset

Viestin lähetti V-man
Grillausvinkkejä kaivataan. Olisi mukava oppia grillaamaan muutakin kuin iänikuisia makkaroita ja pihvejä. Olen kuullut, että esim. vesimeloni olisi hyvää grillattuna.

Testaappa vaikka maissia grillattuna.

Nuo herkkusienet ja tomaatinpuolikkaat täytettynä homejuustolla ja pekonikääreellä, tuttu juttu, kuten myös tuo hirvenlihalasagne.

Että silleen...
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Haastetta grillaukseen

Lisäväriä perinteisten makkaroita ja pihvien grillamiseen tuo kun teet omat marinadit tai esim. makkaroista vartaan. Vartaisiin on muutenkin helppo lisätä uusia "tuttavuuksia". Itse kokeilin juuri persikkaa, joka oli melko hyvää grillattuna.

Kannattaa muuten muistaa kokki Kolmosen ohje. Ken keitetyn paistaa se makean maistaa. Tätä suosittelen kasviksille (maissi, peruna, ym) sekä myös lihalle (kyljykset).
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Re: Kesä, grilli ja kärpäset

Viestin lähetti V-man
Grillausvinkkejä kaivataan. Olisi mukava oppia grillaamaan muutakin kuin iänikuisia makkaroita ja pihvejä. Olen kuullut, että esim. vesimeloni olisi hyvää grillattuna.
Vartaista tulee aivan erinomaisen hyviä grillissä. Itse käytän yleensä tämäntyylistä reseptiä:

Maustamaton kananfilee pistetään sopivan kokoisiksi palasiksi. Sitten rakennetaan marinadi, jossa on sekaisin suunnilleen sama määrä oliiviöljyä, soijaa ja HP Chilli -kastiketta, sekaan laitetaan vielä pari tl sokeria ja pari hienonnettua valkosipulinkynttä. Kanapalat pistetään marinadiin mielellään yöksi, vähintään pariksi tunniksi.

Sitten vaan kanapalat vedessä liotettuihin tikkuihin esim. sipuli- paprika ja porkkanapalojen kera. Marinadia ei kannata kumota pois, vaan sitä voi käyttää voiteluun grillauksen aikana.

Helppoa, mutta hyväksi testattua.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kun grillaa tikkuja (tai vartaita), kannattaa kanat ja lihat esipaistaa pannulla ennen grillaamista melko kypsiksi.

Esipaistetut lihat ja kanat voi sitten viipaloida sopivan kokoisiksi paloiksi. Sen jälkeen voi työnnellä tikut täyteen nopeammin kypsyviä esim. pikkunakkeja, lihapullia ja kaikenlaisia kasviksia.

Tämä nopeuttaa grillaamista. Sotku vähenee huomattavasti. Tikkujen kaikki ainekset grillaantuvat yhtäaikaa valmiiksi.

Hyvää tulee.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän erilainen versio Seeu@Jäähalli:n reseptistä:

Tämä sopii vaikka lisukkeeksi kun on grilli-ilta tai vastaavaa.

1-2 pkt herkkusieniä (tuoreita)
1 iso pkt Creme Bonjeauria (mieluiten valkosipuli)
1 Valkosipuli
2 pkt amerikan pekonia (file)

Irrota herkkusienistä jalat niin että hattuun jää kolo. Täytä kolo Creme Bonjeaurilla johon olet sekoittanut viipaloimasi valkosipulit. Kierrä sitten pekonit näiden ympäri. Grillaa kunnes pekoni kypsyy hieman. Ja voilá tarjoiluvalmis!
 

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
Helppo lisuke minkä tahansa grilliruoan kylkeen on folionyytit.

Ota pätkä foliota (itse laitan kaksinkertaisen folion) jonka keskelle ladot makusi mukaan kuutioimasi/pilkkomasi ainekset

esim.

kesäkurpitsaa
paprikaa
kukkakaalia
porkkanaa
herkkusieniä
tomaattia
sipulia
persikkaa

päälle murustelet reippaasti Aura-juustoa, jos sinihome ei maistu,
korvaa vaikka jollakin yrttituorejuustolla. Mikäli et laita
tomaattia tai persikanpaloja mukaan kannataa laittaa
tilkka vettä mukaan. Nosta folion reunat ylös ja kietaise
nyytiksi. Grillistä riippuen semmonen 30-60 min on sopiva
kypsytysaika, tätä ei käytännössä saa pilattua vaikka olisi
vähän väsyneempikin grillimestari asialla.
 

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
Laitetaas vielä helppo versio Wok-ruoan ystäville.
Tämä on ikäänkuin hapanimeläkastike-sort of-kinda -systeemi.

Tarvitset

kanan rintafilettä
pakaste Wok-vihanneksia

soijakastiketta
hunajaa
vettä
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Suikaloi kana, laita öljyä pannuun, heitä kanat sekaan,
mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
Levy saa olla ihan tapissa parin ensimmäisen vaiheen ajan.
Kääntele kunnes kanansuikaleet ovat ruskistuneet.
Kippaa kanat välillä lautaselle odottelemaan. Lisää hieman öljyä ja laita sopiva määrä wok-vihanneksia jäisenä pannuun.
Paistele kunnes vihannekset alkavat aavistuksen sieltä täältä
ruskistua. Laita levy pienemmälle (3/6) ja lisää kanat vihannesten sekaan. Paista sekoitellen jonkin aikaa ja lisää sitten vettä sellainen 1,5 - 2 dl per ruokailija. Lisää kukkurallinen tl hunajaa
ja pari kolme ruokalusikallista soijaa per ruokailija. Sekoittele
vähän aikaa ja lopuksi suurusta ruskealla Maizenalla, katso sekoitussuhde laatikon kyljestä. Jos haluat tanakampaa tavaraa,
laita vielä makeaa chilikastiketta loraus, mutta tämän voit lisätä vielä ruoan ollessa lautasellakin.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Siiderilohi:

Fileroi lohi ja nahan voi poistaa, jos haluat. Pinnalle merisuolaa ja sitruunapippuria ja anna suolautua jonkun aikaa. Itse tykkään reilusti suolautuneesta kalasta, joten annan sen suolautua yön yli.

Laita fileet vuokaan (jos et poistanut nahkaa laita nahkapuoli alaspäin). Pinnalle pilkotaan reilusti purjoa ja tilliä sekä raastetaan juustoraastetta. Kostukkeeksi laitetaan puoli pulloa (0,33dl pullo) kuivaa päärynäsiideriä ja sit koko komeus uuniin. Muistaakseni reilu tunti ja 200 astetta. Käytännössä silloin pois, kun kala on valmista. Tarkistamalla se selviää.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Curry-tonnikalanuudelit.

Pakettii nuudeleita kiehumaan, 2 minuuttia, ja sen jälkeen vesi pois. Sekaan säilyketölkillinen tonnikalaa currykastikkeessa.

Ruuan tekeminen kestää n. 5 minuuttia, ja hinnaksi tulee n. 1 euro 50 centtiä.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kylmäsavulohipasta
- 500 - 700 gr kylmäsavulohta
- 5 dl ruokakermaa
- paprikaoliiveja
- 1 iso sipuli
- aurajuustoa (n. puoli pakkausta)
- mustapippuria
- pippurisekoitusta
- paprikajauhetta
- curry-maustetta
(- 2-3 kpl herkkusieniä)
(- suolaa tarpeen vaatiessa)
- 500 g pastaa

1. leikkaa kylmäsavulohi pieniksi palasiksi ja poista ruodot (hidas ja v-mäinen duuni)
2. kuullota sipulit ruskeiksi paistinpannulla (sekä mahdolliset herkkusienet)
3. lisää lohipalaset paistinpannuun
4. anna ruskistua / paistua vähän aikaa, ei kovin pitkään
5. lisää ruokakerma, oliivit, mausteet ja aurajuusto
6. anna hautua hiljaisella lämmöllä 20 - 30 min.
7. keitä pasta (laadun saa päättää maun tai fiiliksen mukaan)
 
Forza cooking! Minäkin kuulun siihen yllättävän runsaslukuiseen miesjoukkoon, joka on vastuussa perheen ruokahuollosta. Kyllä vaimokin kokata osaa, mutta jotenkin pääkokin rooli on langennut minulle. Johtuisikohan siitä, että valmistan niin s@@t@n@n hyvää sapuskaa?

Hyvä, mielellään italialainen oliiviöljy sekä tuoreet yrtit ovat ne raaka-aineet, joiden pohjalta hyvä ateria on helppo rakentaa. Onneksi suomalaisista ruokakaupoista saa jo "mitä vain", joten eksoottistenkaan annosten kyhääminen ei ole kiinni kuin omasta rohkeudesta ja viitseliäisyydestä.

Hyvät välineetkin näyttelevät omaa pientä rooliaan. Viimeisin hankinta on veivattava pastakone, joka tuskin tulee jäämään nurkkaan pölyttymään. Yllättävän helppoa oman pastan tekeminen on. Ja hauskaakin vielä!

Kesällä voi muuten syödä muutakin kuin grillissä mustunutta kyrsää. Tässä hyvä gazpacho-ohje neljälle. Helppo ottaa mukaan termariin, kun vie kullan Suomenlinnaan piknikille!

Raaka-aineet:
1 punainen paprika
5 tomaattia
1 kurkku
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl viinietikkaa (Balsamicoa, jos on)
2.5 dl jääkylmää vettä
1 viipale kuivaa vaaleaa leipää
0.5 dl oliiviöljyä
suolaa
tabascoa

Tee näin:
-Raasta leipä pieniksi muruiksi
-Pese paprika ja tomaatit, kuori kurkku. Poista kannat sekä siemenet.
-Soseuta kasvikset teho- tai sauvasekoittimella
-Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä vesi, etikka ja öljy. Sekoita hyvin.
-Mausta suolalla ja tabascolla. Sekoita. Maista. Säädä. Maista. Lisää leivänmurut ja sekoita taas.
-Jätä soppa yön yli jääkaappiin, maku on huomenna vielä parempi. Keiton voi toki lämmittääkin, mutta toimii näin kesällä kylmänä paremmin. Seuraksi tuoretta leipää.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tämäkin ketju vois nousta ylös...

Sain vanhemmiltani vähän aika sitten yli kilon palasen hirven ulkolihaa. Tein siitä tänään uunissa paistia, ja haluaisin joitain kommentteja tästä tavasta jolla tein tämän, koska olen aika kädetön ruuanlaitossa.

Viipaloin ensiksi liha-palan syiden vastaisesti sentin paksuisiksi "pihveiksi" ja ruskistin lihapalojen kummatkin puolet nopeasti kuumalla pannulla. Tämän jälkeen pilkoin 4 porkkanaa 1,5 cm palasiksi sekä 4 sipulia kolmeen osaan ja laitoin ne uunipataan liha-palojen kanssa. Täytin uunipadan vedellä niin että lihapalat jäivät veden alle ja maustoin padan suolalla ja pippurilla. Lihapata on nyt uunissa 2 tuntia 200 asteesssa. Lisään 2 dl ruokakermaa valmiiseen pataan. Lisäkkeeksi teen veneperunoita.

Eli kommentteja kiitos! Parannus-ehdotuksia otetaan vastaan mieluusti.

- Tinke-80, ruuanlaittaja jumalan armosta
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös