Itse värkkäsin juuri tänään ruskean kastikkeen siten, että ruskistin jauhot maitosuklaan värisiksi, jatkoin vedellä sopivan juoksevaksi, heitin sekaan fondin, hiukan suolaa ja mustapippuria, sipulia, valkosipulia ja suurustin vielä inauksen maizenalla. Annoin porista hetken ja siiviloin hitaasti kypsyttelemäni jauhelihan päälle. Oikein hyvää jauhelihakastiketta tuli. Siivilöinti osittain rakenteen vuoksi, mutta enemmän siksi, että huijaan poikaani, joka vetää liinat tiskiin ruokailuissa nähdessään sipulia missä tahansa muodossa.
Mun mielestäni kastike on paikallaan useimmiten, eikä sen tekeminen mikään älytön keissi ole. Laittaa tekeytymään ensimmäisenä. Pohjan tekee nopeasti vihanneksista, sipuleista ja kuivatuista sienistä esimerkiksi. Fondit ovat myös helppo ja nopea konsti, ellei ole sattunut lihaa keittelemaan hiljattain. Kesällä otan grillilihojen esikypsennyksen keitinliemet talteen aina, siinä on valmis kana/lihaliemi. Paistorasvoista saa kasaan myös kaikenlaista.
Mun mielestäni kastike on paikallaan useimmiten, eikä sen tekeminen mikään älytön keissi ole. Laittaa tekeytymään ensimmäisenä. Pohjan tekee nopeasti vihanneksista, sipuleista ja kuivatuista sienistä esimerkiksi. Fondit ovat myös helppo ja nopea konsti, ellei ole sattunut lihaa keittelemaan hiljattain. Kesällä otan grillilihojen esikypsennyksen keitinliemet talteen aina, siinä on valmis kana/lihaliemi. Paistorasvoista saa kasaan myös kaikenlaista.