Ruskean kastikkeen saa piloille...siis jos ruskealla kastikkeella takoitetaan rasvan ja vehnäjauhon komboa vedellä...niin, että joko jauhot ruskistetaan liikaa eli tulee palanut maku tai sitten ruskisteeseen lisätään vesi kylmänä hieman liian nopeasti jolloin kastikkeesta tulee kökköinen. Ruskea kastike on helkkarin hyvää kun sen tekee taiten ja maustaa sen vielä lorauksella kermaa ja voita. Mausteiksi ei tarvita kuin suolaa/soijaa, mustapippuria, sipulia ja pieneksi lisäkkeeksi nokare sinappia tai ketsuppia riippuen siitä millaiseen ruokaan kastike tulee. Liha- tai vihannesfondia/kuutioita voi myös käyttää. Kokeilemalla selviää se oma resepti.
Lisäksi pari teelusikallista tomaattipyrettä joukkoon.
Ja chilin ystävähän tekee myös niin, että keittelee kastikkeen seassa halkaistua kokonaista palkoa ja ottaa sen sitten pois, kun soosi on valmis. Ei tule juuri laisinkaan poltetta, mutta mukava lisäaromi.
Ja kyllähän ihan arkiseenkin ruskeaan kastikkeeseen sopiva liraus viiniä!