Mitä mieltä arvoisat kokit ovat muuten kokonaisista maustepippureista ja värittömäksi ja mauttomaksi sekä melkein tunnottomaksi hautuneesta sipulista ruoassa kuin ruoassa? Terveisin meikäläisen mutsi.
Maustepippurihan ei itseasiassa ole edes pippuri. Eikä sitä edes tahdo muualta maailmasta edes löytyä. Musthan se on lipeäkalan päällä, tosin taitaa olla lähes kadonnutta kansanperinnettä tuo jouluherkku. 'Oikeaa' pippurinmakua jos haluaa, niin mustapippuri on usein hyvä korvaaja, silloin jos haluaa jauhettuna piilottaa sen, niin valkopippuri, joka siis on kuorittu mustapippuri. Maustepippurin voi melko onnistuneesti korvata monissa resepteissä yllättäen kanelilla.
Vaan kyllähän minäkin kokonaisia maustepippureita laitan vaikkapa makkarasoppaan, ne nyt vain kuuluvat sinne. Lisään toki mustapippurirouhetta ja paprikajauhetta (pyhäinhäväistys toki monen mielestä) potkun paranemiseksi. Emäntä (anteeksi junttitermi) on allerginen chilille, joten vähän joutuu säveltämään.
Sipulikysymys ei oikein aukea. Noinhan sen sipulin pitääkin se makunsa luovuttaa liemeen. Jos lisäkkeenä tarjoiltuna, niin sitten toki perseestä. Mutta ei monessakaan ruuassa sipulinpalojen kuulu maistua erikseen, vaan antaa makua koko ruualle. On siis mauste, eikä aterian osa.
t. hanu