Eilen tehtiin lammaspataa, hyvin vapaalla tyylillä soveltaen siitä, mitä muistelen mutsin joskus värkkäilleen.
Lampaasta pinnat kiinni pannulla, ja samaan aikaan padan tai oikeammin kannelllisen lasiastian pohjalle kymmenkunta kokonaista salottisipulia sekä pari punasipulia neljään osaan pilkottuna. Päälle lihat, jotta neste pääsee hauduttamaan niitä joka puolelta.
Kannussa sekoitetaan pari minipurkkia tomaattipyreetä, "sopivasti" sambal oelekia lihan makua peittämättä, näppituntumalla rosmariinia, loraus punkkua ja puoli litraa cokista (ei light-versiota!). Toiseen astiaan yksi juures-lihaliemikuutio ja lämmintä vettä. Kaadellaan nesteet lihojen päälle, kansi paikalleen ja koko systeemi uuniin 150 asteeseen moneksi tunniksi. Jossain välissä tarkastellaan suolaa, sambal oelekia, nestettä ja käännellään lihoja.
Kun lihat alkoivat vaikuttaa siltä, että tunnin-puolentoista päästä saisi ruokaa, heitin joukkoon vielä rasiallisen kirsikkatomaatteja. Viime hetkellä couscousit kylkeen, ja kyllä toimi. Tänään uunissa lämmitettynä oli toki vielä parempaa.
Jälkiruokana meillä jo vakio, hedelmäsalaatti vaniljajogurtin kanssa. Raikas, helppo, maukas ja suht terveellinen - loistava hinta-laatu -suhde kun mietitään, että kaksi aikuista söi tuota neljänä päivänä, ja raaka-ainekustannukset jäivät alle kymmenen euron.
* * * * *
Lammaspadan lientä jäi muuten aika paljon, meinasin pakastaa ja käyttää myöhemmin. Kastike- tai muita käyttövinkkejä otetaan riemulla vastaan.