No niin, kiitos vaan kaikille perunavinkeistä. Ajanpuutteen takia tein paistiksia raaoista perunoista ohuina viipaleina ja maustoin ne suolalla, pippurilla, paprikalla ja valkosipulilla. Paistoin sipulit ja valkosipulit erikseen ja lisäsin ne lopuksi hetkeksi sekaan. Rasvana käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä ja vähän voita. Ja yllättävän hyvin onnistuivat, jopa miesvieraani kehui niitä. Lisäksi tarjosin lampaankyljyksiä, jotka paistoin ensin ja sitten laitoin 5 min uuniin kuorrutettuina tomaatti-valkosipuli-persiljahakkeluksella. Kokeilkaas, suosittelen (söin jopa itsekin yhden pikku kyljyksen vaikken yleensä lihaa suuhuni pistä)! Ja tietysti oli salaattiakin, jonka sotkin rucolasta, tammenlehväsalaatista, paprikasta, aurinkokuivatuista tomaateista ja punasipulista. Päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Jälkkäriksi tein hedelmäsalaattia siihen tapaan, jolla sitä Guatemalassa tarjoiltiin: isolle lautaselle pilkoin ananasta, cantaloupea, vesimeloonia, papaijaa ja banaania. Siitä sitten söimme suoraan haarukalla. Ei tiskiä, eikä turhia sooseja.
Valkosipulista sen verran, etten koskaan käytä puristinta vaan aina lyön kynnen ensin veitsen lappeella rikki ja sen jälkeen silppuan. Puristimella valkosibbeen tulee kitkerä maku.
EDIT: Purjo on muuten toinen, jonka kärähtämistä pitää huolella varoa. Ruskeaksi palaneet purjot ovat todella pahan makuisia.