Löytyykö kokkeja?

  • 581 530
  • 2 902

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Perustomaattisoosi pastalle

Otetaan purkki/tölkki oreganolla maustettua tomaattimurskaa. Lisäksi kaltataan (ristiviilto tomaatin perään ja kiehuvaa vettä päälle. Liotetaan hetki ja kuoritaan tomaatti) about 4-5 kypsää tomaattia ja leikataan palasiksi. Kypsän tomaatin tunnistaa siitä, että se tuoksuu tomaatille. Jos ei löyty kaupasta - ja talvella ei löydy - niin käytä kokonaisia purkkitomaatteja. Luomut ovat parhaita. Lisäksi pilkotaan iso sipuli tai pari salottisipulia pieniksi kuutioiksi ja otetaan tarpeeksi monta valkosipulinkynttä. Huom! Valkosipulia ei saa puristaa vaan kynsi/kynnet lyödään veitsen lappeella hajalle ja pilkotaan.

Ensin sipulikuutiot ja valkosipuliviipaleet kuullotetaan oliiviöljyssä. Eivät saa kärähtää ruskeaksi! Lisätään tomaattikuutiot mukaan ja haudutellaan hetki. Sitten tomaattimurska sekaan, maustetaan suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja teelusikallisella sokeria (vie liian happamuuden tomaatista), sekä halutessa vielä kasvisfondilla. Anna pulpahdella ainakin tunnin verran miedolla lämmöllä. Lopuksi mukaan reilusti silputtua tuoretta basilikaa.

Tämä soosi on ehdoton perussoosi, jota voi sitten maustaa vaikka oliivinviipaleilla (suosin itse viipaloitua kalamata-oliivia), sienillä tai millä vaan. Lihansyöjäkavereilleni paistan yleensä oheen lammasjauhelihasta pullia. Ne voi myös keittää tomaattisoosissa frikadellien tapaan. Lammasjauhelihan voi maustaa vaikka mintulla.

Kokeilkaa, suosittelen!
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Hyvä ja proteiininen jälkiruoka

Ainekset:
- 200 grammaa rasvatonta raejuustoa
- pieni pussi Turkin Pippureita

Aluksi murskaa turkinpippurit hiukan pienemmäksi, yksi "melli" kun menee neljään osaan niin se on hyvä. Raejuustot kulhoon, turkinpippurit sekaan ja se on siinä.

Oikeasti hyvää.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Espoon salaatti

Näin grillikauden kynnyksellä, sen jo ehkä ylittäneenä, on aina kiva kokeilla uusia lisukesalaatteja. Muijathan näistä tykkää, mutta kokki vetää pointsit himaan.

Yksinkertainen on kaunista. Seuraavassa siis "Espoon aurinkosalaatti 4 hengelle"

Tarvikkeet:

100 kpl 500 euron seteileitä (nipputavarana Suomen Pankista, vältä prolen taskussa rypistynyttä sekundaa)
100 kpl 200 euron seteleitä
nivaska 100 euron seteleitä, vältä nuhjaantunutta automaattikamaa, parhaimmillaan näin keväisin.
2 euron kolikoita noin 10-15 pötköä (vältä pajatsokamaa)

Ohjeet:
Rakenna nätti salaattipeti 500 ja 200 euron seteleistä, tarjoilualustana esim Länisautoareenan kaukalo. 100 euron seteleillä saat kivasti vihreyttä salaattiin. Sulata kolikot kiviuunissasi, saat hopeisen kastikkeen (niinhän sä luulet), valuta nätisti salaattipedin päälle. Tarjoile harvoille paikalleilmestyjille.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Ylös.

Sainpa ainakin omasta mielestä herkullisen luomuksen aikaiseksi.

Jauhelihaa
Herkkusieniä
Tomaattia
Paprikaa
Sipulia
Jalopenoja
Suolaa
Pippuria
HP-kastiketta

nuo käristetään pannulla sopiviksi ja sitten tuo moska sekoitetaan pussilliseen keitettyä makaronia.

Ainakin itselle putoaa hyvin
 

TML

Jäsen
Tiedä sitten vaihtaako emännät täälä ruokaohjeita vai mitä tänne pitäisi kertoa, mutta kerrotaan nyt päivän ruoka-annokseni. Siis päivällinen kansankielellä.

Tuli vedettyä taas siiwet hot-kastikkeella. 25 kappaletta Kal.. Kolan kanssa. Alkupalana oli olutkuorrutetut sipulirenkaat. Erittäin maukasta ja tulee rahoitettua siipikarjaa melkoisesti vuodessa.
Tampereella parhaimmat siiwet löytyy Siipiweikoista, Hookista, sekä Onnenpäivistä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Meille kotona ainakin maistuu seuraavanlainen kanakastike (2 hengelle):

-1 iso sipuli
-400g kanasuikaleita (marinadi saa olla mikä vaan, voi olla myös naturel)
-1 banaani
-2dl ruokakermaa
-Pastaa
-juustoraastetta

Ohje lyhyesti:
Pilko sipuli.
Kypsennä kana ja sipuli paistinpannulla.
Lisää kerma
Lisää banaani

Tarjoile pastan kanssa niin, että laitat keitetyn pastan lautaselle, kastikkeen päälle ja juustoraastetta vielä kastikkeen pinnalle.

Jos ei banaanista pidä, ei varmaan maistu. Muuten on kyllä yksinkertainen ja erittäin hyvä vaihtoehto jauhelihakastikkeelle. Toinen vaihtoehto banaanille on esimerkiksi aurajuusto.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
E kirjoitti:
Meille kotona ainakin maistuu seuraavanlainen kanakastike (2 hengelle):

-1 iso sipuli
-400g kanasuikaleita (marinadi saa olla mikä vaan, voi olla myös naturel)
-1 banaani
-2dl ruokakermaa
-Pastaa
-juustoraastetta

Ohje lyhyesti:
Pilko sipuli.
Kypsennä kana ja sipuli paistinpannulla.
Lisää kerma
Lisää banaani

Tarjoile pastan kanssa niin, että laitat keitetyn pastan lautaselle, kastikkeen päälle ja juustoraastetta vielä kastikkeen pinnalle.

Jos ei banaanista pidä, ei varmaan maistu. Muuten on kyllä yksinkertainen ja erittäin hyvä vaihtoehto jauhelihakastikkeelle. Toinen vaihtoehto banaanille on esimerkiksi aurajuusto.

Eiköhän tuo ole aika mautonta?
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
ultras kirjoitti:
Eiköhän tuo ole aika mautonta?

Itsekin olisin tunkenut jotain maustetta kehiin. Ainakin siihen naturel-versioon. Marinadista tulee nyt jotain makua.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Jii kirjoitti:
Itsekin olisin tunkenut jotain maustetta kehiin. Ainakin siihen naturel-versioon. Marinadista tulee nyt jotain makua.

Soijakastiketta maun mukaan. Se on siitä hyvä mauste, että voi laittaa ensin hieman ja maistaa, ja lisätä tarpeen mukaan. Päinvastoin kuin suolan, soijan maun ja vaikutuksen tuntee heti kun on hieman sekoittanut.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
"Intelligence, integrity, intensity", also known as
"Honey we are going to have sex tonight"-kanakastikeohje:

300-450 g kanafileesuikaleita (kariniemen on selvästi mureinta)
1 vihreä paprika
1 kanaliemikuutio
1 tl punaista tai vihreää currytahnaa
1 tl chilitahnaa
1 creme fraiche
~ 1-2 dl vettä
sekä murskattuja viherpippureita

Paistetaan kasarissa kanat, (alle 5 minuuttia), lisätään pilkottu paprika. Mukaan kanaliemikuutio, tahnat ja creme fraiche, sekä vesi + huhmareella taotut pippurit. Kansi päälle ja odotetaan 20-30 minuuttia. Tarjoa jasmiiniriisiä lisukkeena ja suosiosi on taattu.
 
Viimeksi muokattu:

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Entäs mitkä kalut löytyy kokeilta? Ensin kelasin, että keittiöni ykköstykki on Globalin huikea kokkiveitsi, mutta nyt keittiörempan myötä auringonnousun keisari on saanut väistyä, kun insinööriyden huikeuma laskeutui sille sahattuun kivenkoloon. Nimittän induktiotaso.

Litra vettä kiehuu ennen kuin vedenkeitin kerkeää edes valoaan sytyttää. Ja kun vettä keittelee, niin teholla x pystyy laskemaan syntyvien kuplien määrän sekunnissa, ja se on aina vakio, olkoon nyt vaikka 20 kuplaa / sekunti. Kun lisää poweria yhdellä pykälällä, kuplien määrä kasvaa välittömästi 30 kuplaan sekunnissa. Napsaus alas, välittömästi 20 k/s. Näppäys ylös -> 30k/s. pip20pip30pip20pip30. Ei viivettä, aivan huikeaa. Ja pannut kuumenevat kerrankin todella kuumaksi ja kuten arvata saattaa, supernopeasti. Tietty downsidena on, että astioiden pitää olla terästä, muuten syödään kylmää ruokaa, mutta ei kai millään alumiinipannulla voikaan muuta tehdä, kuin vaimoa hakata - paistamiseen moisista ei ole.

Reseptejä mulla ei nyt ole tähän heittää, sillä olen viime ajat vain keitellyt kiviä ja paistellut multaa pelkästä keittelyn ja paistelun ilosta.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Milhouse Nixon kirjoitti:
"Intelligence, integrity, intensity"-kanakastikeohje:

300-450 g kanafileesuikaleita (kariniemen on selvästi mureinta)
Näistä kana-/broilerfilesuikaleista sen verran, että kokeilkaapa kerran niin, että ostatte kokonaisia fileitä jotka suikaloitte itse. Ainakin minä tykkään kun on vähän krouvimpia paloja.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Cosmo kirjoitti:
Reseptejä mulla ei nyt ole tähän heittää, sillä olen viime ajat vain keitellyt kiviä ja paistellut multaa pelkästä keittelyn ja paistelun ilosta.

Paskat. Simpukat ovat hyviä ja helppoja. Kympillä saa kalatiskiltä ison pussillisen (1 kg), joista kaksi humanoidia saa aivan maittavan aterian, toki hyvät lisukkeet pitää olla (tuore leipä maukkaan levitteen kanssa on huikeaa). Eli mistään pöyhkeilystä ei ole kyse. Joskus niiden kanssa pitää nähdä vähän vaivaa, jos pitää paljon rapsutella kökköjä ja "partoja" pois, mutta joskus ei tarvi tehdä mitään muuta, kuin huuhtasta vaan, ja homma on pronto. Oikein helppoa siis.

Kaavi ruokalusikallinen voita kattilan pohjalle. Ruskistele ja silppua parit salottisipulit sekaan. Kuullottele ja lisää valkosipulin kynsi silputtuna (ennen silppuamista, purista kynsi lyttyyn, tulee paremmin aromeja). Sitten perään 2,5dl valkkaria ja ehkä 0,5 dl vettä, jos siltä tuntuu. Odota, että liemi kiehuu, ja heitä simpukat kattilaan. Keittele ja "sekoittele", eli pohjalta ylös jne. Katsele, kun kuoret avautuvat ja kuule näiden yksisoluisten ameebojen vaimeat kuolonhuudot nyt ja seuraavana yönä. Keittele niitä kannen alla joku 5 minsaa, joskus ne aukeavat oitis, joskus vähän hitaammin. Seuraavaksi kaiva ne pois kattilasta ja asettele uunipellille. Tsekkaa, jos jotkut eivät ole aunneet. Aina kehoitetaan, että pitää katsoa kiinnijäänett, eikä niitä saa syödä, tai tulee paha olo. No ei sitten, mutta jos kylään tulee ei-niin-haluttua pöytäseuraa, niin avaa ne vaikka ruuvarilla. Halkaise jokainen, eli ota niistä "kansi" pois, niin että pellillä on söpöjä kuppeja, joiden pohjalla köllöttää groteski roikale. Pyyhi mielestäsi mielikuvat Niki Laudasta, korvaa ne mielikuvalla kunnon posliinibaijerilaisista.

Kaatele kattilaan jäänyttä kastiketta kuoriin ja murenna nokareet Aurajuustoa jokaiseen kyytiin (maun mukaan, ei kai sitä voi koskaan liikaakaan olla). Sitten uuniin ja grillivastuksella semiylätasolla (vehkeestä riippuen) joku vartti, kunnes juustot ovat sulaneet. Jos soosivalkkaria on vielä jäljellä (7,5dl miinus 2,5dl miinus ruuanteko-oluen kanssa nautittu lasillinen = 3,5dl), kaada se johonkin lasiin, ja nauti näiden kanssa. Toki olutkin käy hyvin. Sitten lisukkeiden kera naamaan, ja on hyvää. Simpukoita saa melko harvassa ravintolassa, vaikka ainekset ovat halpoja ja niitä saa lähes mistä tahansa isommasta marketista. Mutta kai se on liikaa se rapsuttelu kokeille, ja simpukat jossain räkälässä on ehkä just niitä viimeisiä. Noh, sitten tehdään itte, ja mark my words: parempaa on. Sipulia, valkosipulia, homejuustoa, valkkaria, voita. Noiden kanssa toki menee vaikka kukkakaali.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gags kirjoitti:
Näistä kana-/broilerfilesuikaleista sen verran, että kokeilkaapa kerran niin, että ostatte kokonaisia fileitä jotka suikaloitte itse. Ainakin minä tykkään kun on vähän krouvimpia paloja.

Näinpä juuri. Itsekin mielelläni ostan suoraan kokonaisia fileitä. Niistäkin voi tehdä sitä suikalepakettisilppua tai sitten tuota Gagsinkin suosimaa vähän jykevämpää palasta. Maku tuntuu noissa paloissa olevan paljon tuoreempi ja tuntuma muutenkin jotenkin napakampi ja parempi. Hinnassakaan ei suurta eroa ole, koska fileistä itse leikkaama 300 g vastaa jotain 4-500 g sitä silppua mitä valmiiksi pakattuna on.

-duud-
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Cosmo kirjoitti:
Paskat. Simpukat ovat hyviä ja helppoja. Kympillä saa kalatiskiltä ison pussillisen (1 kg)

Kaavi ruokalusikallinen voita kattilan pohjalle...

Pari pointtia:
-Jos haluat lahjoittaa kalakauppiaalle sinisimpukoista 10 €/pussi niin kannattaa vaihtaa kauppaa, tukkuhinnat lienee siinä 4€/pussi ja ei riistävä kauppias sen pussin myy varmaan 6-7€ ihan helpolla.

Simpukat kannattaa pestä ihan "juuresharjalla" partojen ja barbababojen takia, samalla pesussa voi tsiigailla simpukoiden kunnon eli:
-haljenneet pois
-täysin aukinaiset pois

jos simpukka reagoi koputteluun ja pieksentään se vetäisee itsensä kiinni ja on ns. kondiksessa

Muuten ihan helvetin hyvä ohje!
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
fat of the land kirjoitti:
Pari pointtia:
-Jos haluat lahjoittaa kalakauppiaalle sinisimpukoista 10 €/pussi niin kannattaa vaihtaa kauppaa, tukkuhinnat lienee siinä 4€/pussi ja ei riistävä kauppias sen pussin myy varmaan 6-7€ ihan helpolla.

Simpukat kannattaa pestä ihan "juuresharjalla" partojen ja barbababojen takia, samalla pesussa voi tsiigailla simpukoiden kunnon eli:
-haljenneet pois
-täysin aukinaiset pois

jos simpukka reagoi koputteluun ja pieksentään se vetäisee itsensä kiinni ja on ns. kondiksessa

Muuten ihan helvetin hyvä ohje!

Simpukoista on muuten ohjeita niin saatanasti,yksi kastike joka ihmeen hyvin sopii simpukoille on kookos, myimme näitä Lontoon aikana ranskalaisten ja majoneesin kera 800 kg illassa. Konjakkikerma soosia suosittelen myöskin. Loistava seurustelu ruoka, myös padasta !

veini
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
ultras kirjoitti:
Eiköhän tuo ole aika mautonta?

Ei tuohon oikeasti marinoidun kanan kanssa muuta tarvitse. Tuo banaani puskee pehmeänä ja makeana siitä päälle. Oman maun mukaan voi tietysti lisäillä ihan mitä vaan, mutta ei tuota tuolla reseptillä voi kovinkaan mauttomaksi väittää - ainakaan, jos ei käytä marinoimattomia kanansuikaleita.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Tomaattisienikalaa kahdelle

4 kpl kuha- tai puna-ahvenfileitä
1 prk herkkusieniä
1 prk smetanaa
2 dl kevytkermaa
1 prk kuorittuja tomaatteja
musta- ja valkopippuria
suolaa
korppujauhoja

1. Suolaa ja pippuroi kalafileet molemmilta puolin. Jauhetun pippurin sijasta voit jauhaa kokonaiset pippurit pippurimyllyllä.
2. Hienonna sienet tehosekoittimessa ja sekoita ne smetanaan.
3. Laita kaksi kalafilettä vastakkain uunivuokaan ja niiden väliin puolet sienismetanasta.
4. Sekota loput sienismetanasta kerman kanssa.
5. Asettel tomaatit kakafieliden ympärille. Valuta sienismetanakerma kalan päälle.
6. Ripottele päälle korppujauhoja (ja voinokareita).
7. Paista 225 asteisessa uuniss n. 25-30 min
8. Tarjoile kuorineen keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kera.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
MUSTALAIS POTUT

Perunoita,
Sipulia,
Lihaa, jos on, muuten vaikka makkaraa tai nötköttiä.

Valmistusohje:
Pese perunat, ei pijä kuoria. Kuutioksi kaikki potut ja sipulit, kokona sellaset 6mm kanttiinsa. Kuumalle pannulle öljyä, voita tai markariinia, paljon. Perunat/sipulit pannulle ja paistat kullanpulskeiksi. Lisää lihat/makkarat/tai jotain muuta. Käristele sen aikaa, että lihat on kypsiä. Lisää vähän vettä ja laita kansi päälle, jotta potut kypsyy höyryssä. kääntele silloin tällöin. Kokkeile puukon kärella millon potut on kypsiä ja kun ne on, eikun naamaan.

lähde: http://www.tosimiehet.com/reseptit.php?sivu=3&id=104
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös