Cosmo kirjoitti:
Reseptejä mulla ei nyt ole tähän heittää, sillä olen viime ajat vain keitellyt kiviä ja paistellut multaa pelkästä keittelyn ja paistelun ilosta.
Paskat. Simpukat ovat hyviä ja helppoja. Kympillä saa kalatiskiltä ison pussillisen (1 kg), joista kaksi humanoidia saa aivan maittavan aterian, toki hyvät lisukkeet pitää olla (tuore leipä maukkaan levitteen kanssa on huikeaa). Eli mistään pöyhkeilystä ei ole kyse. Joskus niiden kanssa pitää nähdä vähän vaivaa, jos pitää paljon rapsutella kökköjä ja "partoja" pois, mutta joskus ei tarvi tehdä mitään muuta, kuin huuhtasta vaan, ja homma on pronto. Oikein helppoa siis.
Kaavi ruokalusikallinen voita kattilan pohjalle. Ruskistele ja silppua parit salottisipulit sekaan. Kuullottele ja lisää valkosipulin kynsi silputtuna (ennen silppuamista, purista kynsi lyttyyn, tulee paremmin aromeja). Sitten perään 2,5dl valkkaria ja ehkä 0,5 dl vettä, jos siltä tuntuu. Odota, että liemi kiehuu, ja heitä simpukat kattilaan. Keittele ja "sekoittele", eli pohjalta ylös jne. Katsele, kun kuoret avautuvat ja kuule näiden yksisoluisten ameebojen vaimeat kuolonhuudot nyt ja seuraavana yönä. Keittele niitä kannen alla joku 5 minsaa, joskus ne aukeavat oitis, joskus vähän hitaammin. Seuraavaksi kaiva ne pois kattilasta ja asettele uunipellille. Tsekkaa, jos jotkut eivät ole aunneet. Aina kehoitetaan, että pitää katsoa kiinnijäänett, eikä niitä saa syödä, tai tulee paha olo. No ei sitten, mutta jos kylään tulee ei-niin-haluttua pöytäseuraa, niin avaa ne vaikka ruuvarilla. Halkaise jokainen, eli ota niistä "kansi" pois, niin että pellillä on söpöjä kuppeja, joiden pohjalla köllöttää groteski roikale. Pyyhi mielestäsi mielikuvat Niki Laudasta, korvaa ne mielikuvalla kunnon posliinibaijerilaisista.
Kaatele kattilaan jäänyttä kastiketta kuoriin ja murenna nokareet Aurajuustoa jokaiseen kyytiin (maun mukaan, ei kai sitä voi koskaan liikaakaan olla). Sitten uuniin ja grillivastuksella semiylätasolla (vehkeestä riippuen) joku vartti, kunnes juustot ovat sulaneet. Jos soosivalkkaria on vielä jäljellä (7,5dl miinus 2,5dl miinus ruuanteko-oluen kanssa nautittu lasillinen = 3,5dl), kaada se johonkin lasiin, ja nauti näiden kanssa. Toki olutkin käy hyvin. Sitten lisukkeiden kera naamaan, ja on hyvää. Simpukoita saa melko harvassa ravintolassa, vaikka ainekset ovat halpoja ja niitä saa lähes mistä tahansa isommasta marketista. Mutta kai se on liikaa se rapsuttelu kokeille, ja simpukat jossain räkälässä on ehkä just niitä viimeisiä. Noh, sitten tehdään itte, ja mark my words: parempaa on. Sipulia, valkosipulia, homejuustoa, valkkaria, voita. Noiden kanssa toki menee vaikka kukkakaali.