Löytyykö kokkeja?

  • 581 445
  • 2 902

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Onkos täällä sienimaakareita(siis kokkeja ei "kokkeja"). En ole koskaan pitänyt sienistä, mutta toistuvasti ne pulleat tuoreet herkkusienet ovat huudelleet kaupan hyllyltä, että "osta, osta". Laittakaapas joku hyvä resepti tuommoisten isojen herkkusienten kokkailuun/grillailuun tällaiselle sienirajoittuneelle. Vinkkinä sanottakoon, että sinihomejuusto ei tule kyseeseen.

Kiitän nöyrästi jo etukäteen
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Viestin lähetti mekabyte
Onkos täällä sienimaakareita(siis kokkeja ei "kokkeja"). En ole koskaan pitänyt sienistä, mutta toistuvasti ne pulleat tuoreet herkkusienet ovat huudelleet kaupan hyllyltä, että "osta, osta". Laittakaapas joku hyvä resepti tuommoisten isojen herkkusienten kokkailuun/grillailuun tällaiselle sienirajoittuneelle. Vinkkinä sanottakoon, että sinihomejuusto ei tule kyseeseen.

Kiitän nöyrästi jo etukäteen

Jalka pois, pestoa sisään ja folioon ja grillille. Mmmmmmm...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti mekabyte
Laittakaapas joku hyvä resepti tuommoisten isojen herkkusienten kokkailuun/grillailuun tällaiselle sienirajoittuneelle.
Klassinen grilliruokahan muodostuu herkkusienistä, juustosta ja pekonista. Veitsellä pyöräyttämällä kanta pois, tilalle haluamaansa juustoa, esim. sulatejuustoa. Kääritään pekoniin ja grillataan hiileksi. Nam.
 

Evenuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
ö-ö-ö
Mekabyte, tottule ensin sieniin vaikkapa lasagnen joukossa, sitten esim. sienipiirakkaa...

Tai sitten vaan kääräiset herkkusienen hatun pekoniin, sinne sisälle voi laittaa vaikka kirsikkatomaatin ja ei muuta kuin grilliin.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Viestin lähetti Ossi
Klassinen grilliruokahan muodostuu herkkusienistä, juustosta ja pekonista. Veitsellä pyöräyttämällä kanta pois, tilalle haluamaansa juustoa, esim. sulatejuustoa. Kääritään pekoniin ja grillataan hiileksi. Nam.

Liian hidas. Juuri sama ohje mielessä, Koskenlaskijajuusto taitaa soveltua tähän parhaiten. Sienet ovat kyllä melkoista herkkua.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Annetaan vielä pesuvinkki, kun haluat sienistä todella puhtaita pyöritä ne ensin vehnäjauhoissa, ja sen jälkeen huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Näin saat kaiken mullan varmasti pois.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Täytyy kyllä todeta ettei ole koskaan tullut tehtyä liikaa noita herkkusieni, juusto ja pekoni "hässäköitä". Aina kuuluu kysymys, että joko ne loppui. Juustoksi tosiaan kelpaa niin tuorejuusto kuin mikä tahansa kohtuullisen hyvin sulava juusto. Juustoa vaihtamalla saa vielä helposti tehty erilaisia variaatioita ja eikä tarvi aina tyytyä samaan makuun.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti L4E
Täytyy kyllä todeta ettei ole koskaan tullut tehtyä liikaa noita herkkusieni, juusto ja pekoni "hässäköitä".
Tutulta kuulostaa. Välillä tuntuu, että niitä menisi ihan rajaton määrä.

Varoitus kuitenkin mekabytelle, se juusto on grillaamisen jälkeen helvetin kuumaa ja PITKÄÄN. Juusto, pekoni, herkkusienihässäkän vaarallisin ominaisuus on helvetin hyvä maku yhdistettynä heikkoon "jäähtyvyyteen".

Tuli nälkä.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Jep jep. Nyt on sitten herkkusienet grillailtu pekonin ja vuohenjuuston kera. Täytyy valitettavasti todeta, että ei todellakaan ole mun juttu. Kyllähän sen yhden (olivat aika isoja) sai jotenkin syötyä mutta tiukille otti. No, aina kannattaa kokeilla jotain uutta.
 

Veijari

Jäsen
Itsekin vetelin juhannuksena herkkusieni-pekoni-juusto hässäköitä. Parin kerran kokeilun jälkeen huomasin, että niitä kannattaa grillata aika pitkään ja miedolla lämmöllä, jotta itse sienikin pehmenee. Ei siis riitä, että käristää pekonin ruskeaksi ja nippaa nyytin lautaselle. Tällöin itse sieni jää helposti raa`aksi ja maku on aika karsea.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tällä kertaa keskityin juhannuksen grillaamisessa lihaan, tarkemmin sanoen kanaan. Makkarat, herkkusienet ja muut vihannekset jätettiin loppukesään, mitä nyt muutama peruna ja yksi tomaatti tuli grillattua. Tämänkin ketjun vinkeistä rohkaistuneena väänsin marinadin ihan itse. Ja lopputulos yllätti taikurin itsensäkin. Oli todella maittavaa. Reseptin pohja haettiin netistä ja siihen pari omaa sovellutusta. Kas tässä:

½ dl balsamiviinietikkaa (reseptissä luki valkoviinietikkaa, ei löytynyt kaapista)
saman verran öljyä (ruokaöljy toimii paremmin kuin Mobil)
teelusikallinen Sambal Olekia
cayennepippuria
reiluhko loraus sitruunamehua
isompi loraus olutta
muutama murskattu valkosipulinkynsi

Kanan rintaleikkeet sekaan ja jääkaappiin muhimaan ja seuraavana päivänä grilliin. Sambal Olekin tilalle voi laittaa tarvittaessa Tabascoa maun mukaan.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Routainen Sydän kirjoitti:
Ei ole kyllä näkynyt. Vaihtoehtoisesti, voithan käydä katselemassa Haaparannasta. Löytyisikö sieltä, kun oletettavasti Pohjoisessa asustelet.
En asu enää pohjoisessa. Pitänee tutkia etnisten/erikoiskauppojen tarjontaa.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Tänään tuli jälleen todettua, että hyvää voi tehdä nopeasti ja yksinkertaisesti. Wokkipannuun 500 grammaa kanaa, 450 gramman pussi wokkivihanneksia, puoli purkkia salsakastiketta, hieman katkarapuja ja kaksi 90 gramman pussia nuudeleita. Parikymmentä minuuttia (josta suurin osa kanan takia) ja vähintäänkin kelvollinen ateria viidelle hengelle oli valmis.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sunnuntaina tein kohtalaisen hyvää safkaa. Ensin 400 grammaa possun suikaleita, sipuli, pari punaista paprikaa ja yksi vihreä paprika suikaleina, sekä pikkasen voita kasariin. Paistetaan näitä hetken aikaa. Kun possu alkaa näyttää vähän kypsemmältä, lisätään joukkoon 2 dl kermaa, 1 tl suolaa, 1 tl curry ja 1 tl valkopippuria. Mausteitahan ei luonnollisesti mitata, vaan mätetään tunteen mukaan. Myös valkosipuli sopii kyseiseen ruokaan. Annetaan setin kiehua 10 minuuttia, jonka jälkeen tarjoillaan riisin kanssa. Basmatiriisi on luonnollisesti parasta. Tuolla reseptillä riittää kolmelle ihmiselle. Helppoa ja hyvää.
 
Sain lahjaksi mainion Trattoria-kirjan. Muutamissa resepteissä käytetään punasikuri-nimistä raaka-ainetta. Isommista ruokakaupoista varmaan saa myös täällä ruokakulttuurittomassakin maassa, mutta miltä se maistuu?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
BROILERIVUOKA

400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
150 g sinihomejuustoa
500 g perunasipuli-sekoitusta
2 dl ruokakermaa

uuniin 225 astetta ja n. 40 minuuttia

lähde: linkki
 

scholl

Jäsen
Kuulin, että on imagoa tehdä itse pipareita ja ne kuulemma maistuvat paremmilta kuin kaupan myymät. Lisäksi Hesarilla oli hiljattain juttua äijästä joka tekee niitä metallisia muotteja käsityönä. On kuulemma todella laadukkaita ja se myy jossain niitä 5e tsibale. No innostuneena asiasta päätin ostaa vehkeet tänään Stockalta pipareiden valmistamiseen. En onnistunut ostamaan sen äijän tekeleitä, vaan jouduin tyytymään ruotsalaisen firman rosterimuotteihin, jotka olivat halpaa moskaa. Jopa alle euron tsibale! Ostin tähden, sian, kalan, jäniksen, karhun ja auton. Kysyin myös neuvoa mistä taikinan jne. voi hankkia. Muiden ostoksien teon jälkeen liipaisinkin sitten ohjeiden mukaisesti Herkkuun. Taikinaa ei myydä siellä tuoreena valmiina, eikä sitä voi tilata, vaan joutuu ostamaan jonkun pakastepaketin. Siinä ohjeita sitten pakastealtaan ääressä lukiessa kohtasin todellisen tenkkapoon. Paketissa todellakin käsketään kaulimaan eli se ei ole sellaista materiaalia, mitä vaan rei'itetään, vaan tarvitaan kaulin. Ja niitä ei saa Herkusta (miksei sellaisia voi olla muutamia kappaleita siellä myynnissä, kun asiakkaat kuitenkin tarvitsevat), vaan takaisin sinne ylös. Kello oli hieman vaille 21, joten kiire alkoi tulla. Onneksi myyjä hankki sieltä sitten äkkiä jostain kaulimen ja itsekin totesi, että olisi tietysti voinut jo alunperin mainita, että kaulimen tarvitsee.

Nyt sitten ajattelin kokeilla ensimmäisen erän valmistusta itsenäisesti ja jos homma epäonnistuu niin sitten vasta hankkia tänne ammattiapua pipareita tekemään.

Jos homma toimii niin nautin Glühweinia ja joulupipareita jossakin vaiheessa.
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
scholl kirjoitti:
Kuulin, että on imagoa tehdä itse pipareita ja ne kuulemma maistuvat paremmilta kuin kaupan myymät. Lisäksi Hesarilla oli hiljattain juttua äijästä joka tekee niitä metallisia muotteja käsityönä. On kuulemma todella laadukkaita ja se myy jossain niitä 5e tsibale. No innostuneena asiasta päätin ostaa vehkeet tänään Stockalta pipareiden valmistamiseen. En onnistunut ostamaan sen äijän tekeleitä, vaan jouduin tyytymään ruotsalaisen firman rosterimuotteihin, jotka olivat halpaa moskaa. Jopa alle euron tsibale! Ostin tähden, sian, kalan, jäniksen, karhun ja auton. Kysyin myös neuvoa mistä taikinan jne. voi hankkia. Muiden ostoksien teon jälkeen liipaisinkin sitten ohjeiden mukaisesti Herkkuun. Taikinaa ei myydä siellä tuoreena valmiina, eikä sitä voi tilata, vaan joutuu ostamaan jonkun pakastepaketin. Siinä ohjeita sitten pakastealtaan ääressä lukiessa kohtasin todellisen tenkkapoon. Paketissa todellakin käsketään kaulimaan eli se ei ole sellaista materiaalia, mitä vaan rei'itetään, vaan tarvitaan kaulin. Ja niitä ei saa Herkusta (miksei sellaisia voi olla muutamia kappaleita siellä myynnissä, kun asiakkaat kuitenkin tarvitsevat), vaan takaisin sinne ylös. Kello oli hieman vaille 21, joten kiire alkoi tulla. Onneksi myyjä hankki sieltä sitten äkkiä jostain kaulimen ja itsekin totesi, että olisi tietysti voinut jo alunperin mainita, että kaulimen tarvitsee.

Tähän asti olen uskotellut itselleni että olet edes jollain tasolla aito kermaperse, mutta tästä paistaa jo läpi läppä :)

Itse mietin mikä olisi sopiva glögin sekoitussuhde jos pistää sekaan Saunalahden viinaa?
 

scholl

Jäsen
bisnesman kirjoitti:
Tähän asti olen uskotellut itselleni että olet edes jollain tasolla aito kermaperse, mutta tästä paistaa jo läpi läppä :)

Itse mietin mikä olisi sopiva glögin sekoitussuhde jos pistää sekaan Saunalahden viinaa?

Mikä läppä?

EDIT:

Vittu possu ja karhu ovat tismalleen samanlaisia muotteja. Mihin mä tarvin kaksi samaa.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Läppä = jouko (tuttujen kesken joke)
 

scholl

Jäsen
sampio kirjoitti:
Läppä = jouko (tuttujen kesken joke)

Ymmärsin sen, mutta miten se liittyy tekstiini?

EDIT: Nyt ne otukset on uunissa. En kyllä tiedä pitikö laittaa kylmään, missä asteikko käännetty 200-225C vai jo 200-225C lämmenneeseen uuniin. Turha venata. Laitoin sellaiseen, mikä ei vielä lämmennyt. Kyllähän ne siellä lämpenee.

Kaulimen myyjä antoi ohjeeksi käyttää jauhoja, mutten niitä enää sitten ehtinyt käydä ostamassa, enkä itse asiassa tajua, mitä niillä olisi tehnyt. Homma sujui hyvin ilman jauhoja. Ainoa hankaluus oli se, että pellissä on ne reunat vähän korkeammalla, joten hieman hankalaa kaulita siinä päällä

EDIT 2: toinen pellillinen ilmeisen alipaistunut ja toinen ylipaistunut. Äärettömän vaikeata arvioida koska ottaa pois. Ensimmäinen satsi oli hidas paistumaan kuin mikä ja kokeilin miljoona kertaa. Aina olivat pehmeitä. Ehkä pehmeys johtuu siitä että ovat kuumia. No anyway toisen ajaksi linnoittauduin istumaan tuolille uunin viereen ja selailin lehteä. Välillä testasin ovatko valmiita. Silti tulivat vähän ei nyt palaneiksi, mutta lähes. Toi on aika hankalaa toi paistaminen kyllä kun ei päältäpäin osaa arvioida onko valmiita
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös