Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kysymyksiä keskustelupalstan moderaattoreille ja ylläpidolle II

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 14.03.2011 klo 22.59.

 1. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Vataseen liittyvät viestit vaihtoivat ketjua.

  Modet
   
 2. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Kuinka monesta rikepisteestä tulee pelikieltoa?
   
 3. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Hei.

  Olemme keskustelleet asiasta ja tulleet siihen tulokseen, ettemme muuta käytäntöjämme tämän asian suhteen keskellä kautta. Samalla päätimme ottaa tämän asian uudelleen käsittelyyn ennen seuraavan kauden alkua.

  Lainaus:
  Palstasofta antaa automaattisesti viikon pelikiellon kolmannesta rikepisteestä vuoden sisällä.

  Moderaattorit
   
 4. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Käsiteltiinkö samalla ehdotustani siitä, että myös Moderaattorit ja/tai Jatkoajan verkkolehden toimittajat voisivat avata otteluketjuja?

  17.03.2005 klo 11:17 - Pe 18.03.2005 HPK - TPS - avaajana Moderaattorit
  30.09.2005 klo 22:27 - La 01.10.2005 Pelicans - TPS - avaajana Toimitus

  Mä olen edelleen sitä mieltä, että pre-game -keskustelu siirtyisi automaattisesti joukkueosioista Otteluketjufoorumin puolelle ainakin osittain, jos otteluketjut olisi valmiiksi avattuja jo matsia edeltävän vuorokauden puolella. Valmiiksi avattuun ketjuun on huomattavasti helpompi kirjoittaa vähäpätöisempiäkin asioita kuin avata itse kokonaan uusi ketju.

  Lisäksi mun mielestäni kyseinen käytäntö voitaisiin ottaa käyttöön kesken kaudenkin. Harvahan sitä oikeasti vilkuilee ketjun avaajan nimimerkkiä. Uuden käytännön toteuttaminen ei vaatisi kuin pientä mielenkiintoa sieltä teidän ja/tai toimittajien puolelta. Samalla uusi käytäntö poistaisi sen häpeällisen tosiasian, että kaikista matseista ei ole edes olemassa omia otteluketjuja. Mikään ei kuitenkaan muuttuisi kirjoittajien näkökulmasta. Jokainen kirjoittaja voi edelleen avata otteluketjun mistä tahansa ottelusta. Jos ketjua ei kuitenkaan ole pystyssä tiettyyn aikaan mennessä => Moderaattorit ja/tai toimittajat avaavat sen.
   
  aurora borealis tykkää tästä.
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuo olisi kyllä hyvä. Etäkannattaja on pelistä riippumatta aina tietokoneen ääressä ja eihän sitä tule yleensä edes käytyä katsomassa onko ketjua peliä odotellessa. Koska sitä ei vain aina ole.

  Noin periaatteessa tietenkin voisi sitten kokeilla itse rustailla jotain, mutta olisihan se parempi, jos tietäisi ketjun aina siellä olevan. Nykytilanteessa lähinnä unohtaa käydä koko osiossa, vaikka radion varassa olenkin eli nettiä tulee selailtua, kun ei mitään kuvaakaan katso.

  Tuo lähentelee jo historiallisen typerää kommenttia, että ei muka jotenkin mystisesti voisi kesken kauden tehdä jotain. Sen kuin vain tekisi.
   
 6. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Pakko myöntää, ettemme käsitelleet.

  Mutta mikäli tällaiseen toimintaan ryhtyisimme, tällaisen toteutus kannattanee hoitaa automatiikan kautta sen sijaan, että kasvattaisimme modetiimin tai toimituksen jo nyt suurta työkuormaa.

  Moderaattorit
   
 7. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Mä nyt en aivan täysin osta tätä selitystä!

  Mun käsittääkseni jokaiseen matsiin menee joku Jatkoajan edustaja - useimmiten jopa kaksikin - toimittaja sekä valokuvaaja. Jossain vaiheessa - todennäköisesti jo matsia edeltävänä päivänä - varsinkin toimittaja alkaa valmistautua varsinaiseen matsipäivään. Valmistautumiseen mun nähdäkseni kuuluu tutustumista joukkueiden kokoonpanoihin, edellisiin otteluihin, edellisiin keskinäisiin otteluihin, loukkaantumistilanteeseen jne. Otteluketjun avaaminen lisäisi työmäärää minuutilla tai kahdella. Käsittääkseni suurimmalla osalla toimittajia on henkilökohtaiset tunnukset keskustelupalstalle sekä mahdollisuus käyttää Toimitus-nimimerkkiä.

  Jos mä olisin Jatkoajan toimittaja sekä tietäisin kirjoittavani matsiennakon ja -raportin huomisesta kärkikamppailusta TPS-Kärpät, niin kyllä mä alkaisin valmistautua matsiin jo tänä iltana. Jossain vaiheessa mun käsittääkseni on myös lähetettävä akkreditointi-pyyntö kotijoukkueen mediavastaavalle vai onko Jatkoajan (mahdollisesti useinkin vaihtuvilla?) toimittajilla joku kausiakkreditointi?

  SML - SM-liigan mediakäytäntö
  "Jokaiseen Liiga-otteluun on akkreditoiduttava aiempien kausien tapaan Liigan verkkosivujen kautta kirjautuen tai anomalla ottelukohtainen akkreditointi vapaamuotoisella anomuksella sähköpostitse suoraan järjestävältä seuralta (mediaosoitteet alla). Akkreditointi on tehtävä viimeistään ottelupäivänä klo 14. Viikonlopun otteluihin akkreditointi päättyy perjantaina klo 14. Akkreditointipyyntö ohjautuu automaattisesti kotijoukkueen mediaosoitteeseen."

  Tämähän on joka tapauksessa tehtävä ennen toimittajan matsiin menoa. Miksi sitten samalla istumalla ei voisi käyttää sitä paria minuuttia, joka kuluu otteluketjun avaamiseen? Jos otteluketjun avaajana olisi Toimitus, niin eihän avausviestissä tarvitsisi välttämättä olla edes mitään sisältöä. Tärkeintä olisi se, että otteluketju avattaisiin! Kuinka kauan oikeasti menee aikaa otsikon ja parin sanan naputteluun?

  <AVAA UUSI KETJU> *click*
  <OTSIKKORIVILLE> To 20.12.2018 TPS - Kärpät *naputi-nap* *click*
  <VIESTIKENTTÄÄN>Olkaa hyvät! *naputi-nap* *click*
  <LUO UUSI VIESTIKETJU> *click*

  Käytettävästä kaksi-/kymmensormijärjestelmästä riippuen aikaa taitaa mennä huikeat 10-15sec. Useimmiten kyseessä lienee joku oikeasta toimittajan ammatista haaveileva henkilö, joten kymmensormijärjestelmän luulisi olevan itsestäänselvyys. Mikäli toimittaja avaa viestiketjun siinä vaiheessa, kun matsiennakko on jo naputeltuna/julkaistuna, niin viestikenttään kannattaa luonnollisesti laittaa linkki kyseiseen ennakkoon. Toimituksen jo nyt suuren työmäärän kasvattaminen on täyttä hevonpaskaa! Kyse on vain ja ainoastaan kiinnostuksesta tai paremminkin sen puutteesta.

  Automatiikkaan mä en luottaisi pätkääkään!

  Esimerkki: mikä automatiikka hoitaa Jatkoajan sivuilla olevat SM-liigapelaajien pistepörssit? Johtaako Ilari Filppula pistepörssiä vai ei?
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Sen jälkeen kun toimittajat on pakotettu avaamaan otteluketjut, moderaattorit voisivat pakottaa 5-10 kirjoittajaa kirjoittamaan noihin ketjuihin pelikiellon uhalla.
   
 9. Undrafted Jäsen

  Sikälihän toimittajalle ketjunavaus voisi toimia oman jutun tai juttujen sekä kuvakoosteen mainoksenakin. Avausviestiin editoisi linkkejä Jatkoajan juttuihin niiden ilmestyttyä.
   
  BlackWolf ja Tinke-80 tykkäävät tästä.
 10. Moderaattorit Jäsen

  Lisäselityksenä näihin ihmettelyihin:

  Lainaus:
  Voidaan kyllä tehdä muutoksia myös kesken kauden. Nykytilanteessa moderaattoriporukalla ei vaan riitä aika / resurssit siihen, että otettaisiin lisätöitä. Lisäksi muutama muu keskeneräinen asia on prioriteettilistalla etusijalla.

  Lainaus:
  Moderaattorit vastaavat täällä vain omasta puolestaan, voimme toki viedä viestiä eteenpäin myös toimitukselle. Jos yleensäkin on asiaa Jatkoajan verkkolehden toimitukselle, niin kannattaa lähestyä heitä muuta kautta kuin tässä ketjussa, jota toimittajat eivät välttämättä hoksaa seurata.

  Jos joku palstalainen haluaa korjata tilannetta ja ottaa roolia otteluketjujen avaamisessa, niin sehän on myös varsin suotavaa toimintaa. Jos kukaan palstakirjoittajista ei avaa ketjuja, niin myös siinä lienee kyse vain ja ainoastaan kiinnostuksesta tai paremminkin sen puutteesta.


  T: Modet
   
  Individual tykkää tästä.
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kyse saattaa olla myös siitä, että ei oikein uskalla avata ketjua, kun ei tiedä minkä pelikiellon siitä saa tai monoa koko palstalta, jos siihen vaikka joku inhimillinen erhe sattuisi sattumaan.
   
  holynordic, Musta Nuoli & BlackWolf tykkäävät tästä.
 12. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Asiallinen, muutaman lauseen pohjustus on puolestamme aivan riittävä käytännössä aiheeseen kuin aiheeseen.

  Moderaattorit
   
 13. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Milloin arvon @Moderaattorit julistavat joulurauhan palstailmoituksessa?
   
 14. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Tähän on olemassa hyvä muistisääntö: suurin piirtein samoihin aikoihin kuin meitä matkivat turkulaisetkin.
   
  Individual tykkää tästä.
 15. Reverent Jäsen

  Siirretään tänne: En tiedä, onko tämä oikea ketju, mutta onkohan nimim. kausi saanut kriittisillä kannanotoillan ikuisen pelikiellon Jatkoaikaan? Harmi, jos näin olisi. Yritin äsken lähettää hänelle yksityisviestiä, mutta jostain syystä ei onnistunut.
   
 16. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole pelikiellossa tällä hetkellä.

  Jokainen käyttäjä voi halutessaan estää yksityisviestien vastaanottamisen.
   
 17. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Lainaus:
  Pystyykö Moderaattorit laittamaan silloin viestiä?
   
 18. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Just huomasin että ei ole tullut ainakaan minulle ilmoitusta joulurauhasta... Asialla ei sinänsä väliä ole mutta jos tuollainen ilmoitus olisi pitäny tulla niin onko jossain joku vika vai onko kyseessä vain pitkät piuhat...
   
 19. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Kyllä se tuolla pelikieltojen vieressä vasemmalla puolella varmaan ihan jokaisella näkyy.
   
 20. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei näy. Toki olen sulkenut pelikieltoilmoitukset sitä mukaa kun niitä huomaan.
   
 21. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
 22. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Juu ei näy... Aamulla oli joku pelikielto mutta sen jälkeen on ollut ilmoitusten suhteen hiljaista...
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Moderaattoreiden joulurauhan julistus näkyy normaalisti, pelikieltojen jälkeen.
   
 24. Moderaattorit Jäsen

  Hei.

  Julistimme kyllä joulurauhan ja sen voi jokainen havaita selaamalla palstaa uloskirjautuneena. Mutta kuten tämäkin ketju kertoo, mitä ilmeisimmin ilmoitus ei kaikilla jäsenillä näy.

  @Ylläpito varmaankin osaa paremmin vastata, miksi näin on päässyt käymään. Joulurauhan julistuksen otsikko on ainakin sama kuin viime vuonna, voisiko palstasofta tällaisessa tilanteessa tulkita tämänvuotisen julistuksen jo suljetuksi, mikäli käyttäjä on viimevuotisen ilmoituksen omatoimisesti sulkenut?

  Modet
   
 25. Ylläpito Administrator

  Lainaus:
  En usko että pelkkä sama otsikko tekisi tuon, sillä eiköhän nuo ilmoituksetkin pyöri ID-numeroiden osalta. Sen sijaan jos ilmoitus on sama kuin viime vuonna ja aktivoitu uudelleen näkyviin, niin siinä tapauksessa voisi ollakin että aiemmin piilotettu ilmoitus pysyy piilossa. Katsoin tuon ilmoituksen eilen enkä huomannut siinä mitään erikoista tekniseltä kannalta. Tutkitaan paremmin kun jaksetaan raahautua läptopille jossain välissä. Röyh.