Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Juteeni, 22.09.2018 klo 22.30.

 1. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Liigan tuomaritason voi kiteyttää tämän päivän peliin, voi voi ja vielä kerran voi.
   
  Läskisalo, tiki10, Soi Nana ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. Eetska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ja lämmin leipä.

  Käsittämätön tuomio.
   
 3. Old referee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi, tuomarit
  Lainaus:
  Järkyttävä on tuo Mäntylän taklaus, todellakin. Mäntylä painaa Viljasta niskasta alas ja työntää pää edellä laitaan, varsinaista vastustajan kunnioitusta. Lisäksi olisi pitänyt jo aiemmin tuomarin käden nousta, mäntylä huitoo ensin Viljasta käsille. Oliko Japa tuomarina?
  Myös Sportille olis pitänyt tuolla vähontään 2+10 laitataklauksesta tai selästä taklaamisesta tuossa Malisen tilanteessa.
   
 4. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Juuri näin. Onneksi Ilves voitti koska vitutus nousi jo pelin aikana ihan liian korkealle tuon jäähyn takia. Korkea maila olikin sitten ihan yhtä naurettava ratkaisu, joten lopulta nämä kai meni sitten tasan. Jotenkin vain toivoisi, että tuomarien taso olisi jotain ihan muuta.
   
 5. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Lainaus:
  Tampereella pelanneita aina vaan sorretaan, jopa änärissä. Tässä Donato filmaa nolosti:
  Näin Jori Lehterä lensi suihkuun – taklasi rumasti selkään
   
 6. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  Etkö huomaa, että tuossa Lehterä tuuppaa huomattavasti kovempaa? Donato ihan lentää pää edellä laitaan. Kakko EI lentäny, vaan kolautti päänsä vain pleksiin/siihen kulmaan.

  Tai mitä sitä tänne kirjoittaa tästä enää mitään. Tyhmää hommaa lähteä väittelemään turkulaisten kanssa.
   
 7. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  2+10 min olisi ollut mielestäni oikea tuomio tuosta.

  Selostuksessa pohdittiin aika aiheellisesti, että isoja rangaistuksia annettaessa olisi ihan paikallaan että tuomari kävisi katsomassa tilanteen vielä videolta ennen tuomiota. Voisi toki venyttää hieman ottelun kestoa, mutta pelin kääntäviltä arvoilta voitaisiin ehkä välttyä ja tuhlataan sitä aikaa turhempaankin ottelun aikana.

  5 min korkeasta mailasta oli myös siinä rajoilla, mutta huomattavasti paremmin perusteltavissa vitoseksi. Isku oli kuitenkin melko napakka ja maila ei ohjautunut (vahingossa) muiden mailoista vastustajan naamaan, vaan suoraan ilman "häiriötekijöitä".
   
  -One- tykkää tästä.
 8. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Lainaus:
  Ihanko itse mittasit tuuppaisujen voimat, vai kilautitko kaverille?
  Ihme itkemistä porukalta, Vainionpää taklaa selkään ja Kakko kolauttaa naaman pleksiin, silloin siitä kuuluu antaa jäähy. Tuossa Lehterän taklauksessa Donato katsoo Lehterän tulevan päälle, mutta kääntää päänsä ja kyyristelee, silti se on selkään taklaamista. Ilves voitti oikeutetusti, Kakko ei loukannut pahemmin, end of story. Vaikea ymmärtää kitinän määrää.
   
 9. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kukaan ei taitanut väittää, etteikö Vainionpäälle olisi kuulunut tuossa kohtaa antaa rangaistusta. Päivänselvä rike, ei vain pelirangaistuksen arvoinen, minun ja ilmeisesti monen muunkin mielestä.

  Lehterän tilanteessa merkittävästi enemmän vauhtia ja taklattavan peliasento merkittävästi huonompi, joten miksi pitäisi näitä kahta edes vertailla? Lehterän tilanne meni ihan oikein.
   
 10. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kaivelin hieman tämän kauden kurinpitopäätöksiä Vainionpään ulosajon innoittamana
  Elias Karvonen, 1 ottelun pelikielto: TPS:n Elias Karvoselle yhden ottelun pelikielto – katso video
  Henri Knuutinen, 5+20, ei pelikieltoa: KalPan Henri Knuutiselle ei määrätty pelikieltoa – katso video
  Tommi Tikka, 1 ottelu pelikieltoa: Sportin Tommi Tikalle yhden ottelun pelikielto – katso video
  Jarkko Parikka, 1 ottelu pelikieltoa: Ilveksen Jarkko Parikalle yhden ottelun pelikielto
  Valentin Claireaux, ei jäähyä tai jatkotoimenpiteitä: https://twitter.com/toikkari/status/1084827180998242306
  Samuli Vainionpää, 5+20: Ilves saa rangaistuksen

  Nuo kurinpitopäätökset kun lukee, niin tulee selväksi kaksi asiaa:
  1. Liigan tulkinnan mukaan selästä taklaaminen tarkoittaa sitä, että taklataan selkäpuolelta vastustajaa, joka ei havaitse taklaajaa.
  2. Laitataklaus tarkoittaa sitä, että vastustajaa sattuu.

  Ylläolevista linkeistä siis Karvosen, Knuutisen, ja Parikan taklaukset ovat Liigan tulkinnalla selästä taklaamisia. Tikan, Claireauxin ja Vainionpään taklaukset eivät ole selästä taklaamisia vaan laitataklauksia, koska taklattavan on täytynyt havaita taklaaja. Laitataklauksen rangaistavuutta arvioidessa koitetaan miettiä, miten kovaa taklattava lensi laitaan. Mielestäni esim. Tikan saaman pelikiellon perusteella Claireaux:lle olisi voinut myös antaa sen 1 peliä. Syy, miksi ei saanut, lienee se, että Malinen ehtii saada kädet eteen. Toisaalta Vainionpäänkin taklaus on aika samantyyppinen Tikan taklauksen kanssa.
   
 11. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  Sen verran huonosti sai kädet eteen, että pelasi hajavaihtoja ja jätti kolmannesssa erässä pelin kesken. Ja on tänään melkein viikko pelin jälkeen sivussa kokoonpanosta. LeKin sopimushyökkääjä on tänään lainalla Tapparassa.
   
 12. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Voidaankin kysyä, ovatko tuomiot linjassa Tikan ja Claireauxin tapauksissa
  a) seurausten perusteella
  b) teon vaarallisuuden perusteella.

  Mielestäni eivät ole, tarkastellaan sitten kumpaa kohtaa tahansa. Liiga on keskittynyt niin vahvasti päähän kohdistuneiden taklausten tuomitsemiseen, että laitataklaukset ja selästä taklaamiset ovat jääneet paitsioon. Päähän kohdistuneissa kurinpidon linja on selvä, laitataklauksissa ei.
   
  1963_Neveragain ja karotenoidi tykkäävät tästä.
 13. Ralph Jäsen

  Kannattaa muistaa, miten Liigan kurinpito suosii Sportia, joten Valentin Claireauxin jättäminen ilman pelikieltoa ei pitäisi olla yllätys.
   
 14. Arturo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tänään KooKoo-Sport ottelun kolmannessa erässä ajassa 47.24 Valtteri Viljaselta aika ruma laitataklaus Kasperi Ojantakaseen.
   
 15. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Ihme, että Viljasen massa piisasi tuohon tööttiin. Pari peliä huilia juu.

  Arvostan Paukun kuittivihkoa. NHL-meininkiä!
   
 16. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Tarkoitat varmaan Bergerin kuittia? Paukkuhan tuli puolustamaan Viljasta. Mutta samaa mieltä, juuri tuo pitäisi olla reaktio, kun joukkue kaveri ajetaan rumasti. Arvostan näitä kavereita!
   
 17. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Juurikin näin. Meni joukkueet sekaisin.
   
 18. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Pelaajia tippuu aina vaan. Malinen on saikulla yhä Sportin Claireaux'n taklauksen jäljiltä ja tänään Moilanen kärsi hyvin samankaltaisista otteista. Poistui kaukalosta varsin sekavan oloisena. Taklaajana KalPan Rissanen ja tuomaristo tietysti katsoi tämänkin sormiensa läpi. Tilanne Imgurissa. Saapa nähdä, oliko tilannehuoneessa tällä kertaa kukaan työvuorossa.
   
 19. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuosta pätkästä näkee, että juristi on vieressä katse suunnattuna tapahtuman suuntaan. Mitä ilmeisimmin tapaus ei siis jäänyt oikeudenjakajalta näkemättä vaan tilanteessa ei yksinkertaisesti ollut hänen tulkintansa mukaan mitään sääntöjenvastaista.
   
 20. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Hölmö temppu lähteä työntämään selässä tuossa asennossa olevaa laitaa kohti menevää vastustajaa. Ehkä olisi syytä edes yhden pelin reagointiin???
   
 21. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Jotenkin käsittämätöntä, että Rissanen ei saanut lainkaan jäähyä tuosta.

  Hölmö, vaarallinen temppu tuupata kaverille yläselästä vauhtia tuolla etäisyydellä laidasta. "Yllättäen" siinä sitten Moilanen päätyi pää edellä laitaan. Ei mikään törkein teko ikinä, mutta kyllähän tuosta jonkinlainen muistutus pitäisi antaa. Vaikka sitten se yksi peli.
   
 22. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Ilman muuta pelin paikka. Mitäköhän tuolla kaukalossa pitää tapahtua että pelaajat alkavat kunnioittaa toisiaan. Paljon on näitä tullut viime aikoina. Ei tuo toki mikään törkein ikinä ole, mutta piittaamaton sellainen.
   
 23. Artyukhin Jäsen

  Eiköhän tuosta peli tai kaksi tule.
   
 24. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Filppula Kouvolassa samalla tavalla joulukuussa=ei pelikieltoa. Siinä tosin tuli 2+10min. Linjan mukaan jää kiellot antamatta.
   
 25. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Viime viikkojen vakiintuneen linjan mukaan mennään. Tappara-pelaaja telottu väärällä taklauksella, ei silti aihetta viedä edes kurinpitoon.