Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Juteeni, 22.09.2018 klo 22.30.

 1. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Taas uusi mahdollisuus kurinpidolle näyttää osaamistaan. Ohtamaan viikatteen yksi peli oli edellisen kerran täysi vitsi, nyt jos tulee sama tai ei mitään niin Junnon kirjekuoret ovat realismia.
   
 2. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samoja elementtejä kuin Elorinteen tapauksessa. Vauhtia enemmän minkä vuoksi seuraukset näyttävät pahemmalta. Elorinteelle tuli 2 peliä, joten varmaan sitten 3 tai 4 Halmolle voisi veikata.
   
 3. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuo Halmon taklaus muístuttaa minua ennen kaikkea edellisen Ilves-Tappara -pelin jatkoajalla tapahtuneesta Rautiaisen päähän kohdistuneesta taklauksesta Bloodiin. Kyseisestä taklauksestahan ei jäähyä vihelletty ollenkaan, vaikka siinä hyppy olikin. Tässä tilanteessa en sen sijaan näe mitään likaista. Niemellä pitäisi olla pää ylhäällä tälläisessä kiekontavoittelutilanteessa. Aika ronskisti tuntuu Ilveksen pelaajat menevän näihin tilanteisiin, mutta eipä siinä mitään.

  Mitä Elorinteen pelikieltoon tulee niin mielestäni kurinpitodelegaation argumentit oli ihan päteviä, vaikka vähän voidaan neitiliigasta puhuakin.
   
  Kemppilukko tykkää tästä.
 4. Eric Rooslind Jäsen

  Ihmeellistä jos tuosta tulee Kukkoselle lisärangaistusta. Kontaktia ei juurikaan ole eikä etenkään käsien nostoa. Tuskin menee edes käsittelyyn.
   
 5. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Katsoin muutaman kerran uudestaan tuon taklauksen. Käsi nousee tosiaan vasta taklauksen jälkeen. Uskon, että tuosta tulee pari peliä kieltoa, koska Lasse tulee pelitilanteen ulkopuolelta ja ns puun takaa.
   
 6. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Ehkä 2+10min olisi riittänyt tuossa Lassen tönäisyssä. Oliko uhrina muuten taas Tavi? Kaveri kerjää pelityylillään loukkaantumista, siis oikeasti loukkaantumista.
   
  Rusty44 tykkää tästä.
 7. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämähän siinä se rangaistava tekijä onkin. Tavin ei tarvitse kyseisessä tilanteessa olla valmiina ottamaan taklausta vastaan. Kontakti päähän oli myös hakemalla haettu, jonka Kukkonen olisi voinut välttää.
   
 8. löppis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Turha taklaus tilanteen ulkopuolelta, mutta täysin sääntöjen puitteissa suoritettu niitti, joka ei missään vaiheessa osu vastustajaa päähän. Pää retkahtaa Kukkosen kovan taklauksen seurauksena, enkä näe tarvetta lisärangaistukselle. 5+20 oli tuomareilta aivan hirveä ylilyönti tällä kertaa.
   
 9. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen ilmiö tämä, kun oman suosikkijoukkueen pelaaja kyseessä, niin näkökyky esimerkiksi katoaa ensimmäisenä täysin. Ja sen perään muukin hahmottaminen. Ja sen jälkeen aletaan ihan pokkana väittää mustasta valkoista.

  Tulkaa nyt joku vielä sanomaan se kuolematon - ei noista perunalla kuvatuista mitään selvää saa jne. Siihen jo vastaus etukäteen, tuosta saa ihan hyvin selvää kuinka Lasse tulee ulkopuolelta, toisen kanssa kamppailevaa kohti ja kolauttaa tätä siitä tietämätöntä olkapäällä päähän.

  Oikein boldasit ettei osu päähän, vaikka osuu ihan selvästi päähän. Kolattu myös kokeilee huultaan/leukaa ja vilkaisee rukkasta heti perään et vuotaako, tuota ei "sekava" juuri jyrätty tee kuin reaktiona, että joku osui päähän.
  Se joku tässä oli ihan selvästi Lassen olkapää. Jos sitä ei näe niin johan on.
  Joku ei nähnyt edes taklausta.

  Hohoh.

  Ihan huuhaata et pelaa muka jotenkin huonosti mies, ihan puupäistä puhua jostain taklattavan vastuusta tässä yhteydessä, ne laidan lähellä kyykkäämisiä jne. väistöjä.
  Tuossa olis sata sadasta pelannut samoin kiekosta kamppaillessaan eikä siinä ole mitään vikaa.

  Juuri noissa kysytään sitä toisen kunnioittamista, ihan hyvin ois voinut ajaa vaan vähän kroppaan puhtaasti ja saada aikaan sen mitä tarvis/halusi, miehen irti kiekosta.

  Kolmantena puun takaa ja päähän, ei ole kyllä täysin sääntöjen puitteissa myöskään.
  Taino, ainahan se fanipojille on kun "oma" on tekijänä.. mutta tuossa toisinpäin niin johan olisi samat puusilmät ja puoli POOHJOOOOIINNEEEEENNN:sta ulvomassa vuosisadan kakkua pyhän Lassen teurastajalle.
   
  FASlapsi, HOOLIGAN_, T-aika ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 10. löppis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Näyttääpi olevan itselläsi melkoisen paksut värilasit päässä tällä kertaa. Lasse on viimeinen joka vahingoittaa jotakuta, onhan tuo vuosien saatossa nähty.

  Korostan tässä tilanteessa nimenomaan taklattavan vastuuta. Sun täytyy olla kokoajan valmiina siellä kaukalossa, sieltä voi tulla kolmas peluri tilanteeseen myös ja KOVAA. Ikävästi kyllä retkahtaa pää tilanteessa jolle nyt ei voi vaan mitään, kun Lasse tulee runkoon niin kovalla voimalla.

  Tuntuu, että jokainen puhdas niitti on nykyään päähän kohdistunut, koska pelurit ei osaa ottaa vastaan niitä taklauksia ja hiihtelee pää munissa pitkin kaukaloa.
   
  Olbertson ja holynordic tykkäävät tästä.
 11. penalalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lasse Kukkonen on syntynyt poikittainen maila kädessä. Tämä ei ole mielipide vaan fakta.
  Mitä vanhempi, sitä hitaampi, sitä enemmän mailaa avuksi: Lasse Kukkonen.

  Oululaiset puusilmät ja persreijät on ehkä taas eri mieltä.
  Kuka ilmoittautuu ekana?
   
  Flou, HOOLIGAN_ & Eetu Nilsson tykkäävät tästä.
 12. sinnepäinsä Jäsen

  Korvanappiini tuli tieto, että Kukkonen on pyytänyt joukkueeltaan anteeksi taklaustaan, joten jatkotoimenpiteille ei ole tarvetta.
   
  Flou, Wiljami, Purkan Jauhaja ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 13. Kansankynttilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Voisi myös sanoa: tuntuu, että jokainen päähän kohdistunut niitti on puhdas, koska taklattavan vastuu. Varsinkin taklanneen pelaajan joukkueen kannattajat huutavat tätä vastuuta aina, vaikka minkälainen taklaus olisi kyseessä.
   
  Ikuinen try out ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 14. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä se olkapää minunkin lasien lävitse on. Ekassa kuvakulmassa myös näkyy kuinka Lasse irrottaa otteen mailasta jo kauan ennen taklausta ja ojentaa vasenta puolta kehostaan. Hakemalla haettu niitti ja videon perusteella se osuu päähän.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 15. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Mitä vittua mää just luin? Eli kolmantena voi tulla jyräämään täysiä kupoliin ja pelaajan on vain aina oltava kamppailutilanteissakin valmiina ottamaan korkealle kohdistuvia taklauksia vastaan?

  Samanlailla, kun joku olisi Kärppien pelaajan vetänyt, niin olisi varmasti eri ääni kellossa. Löytyykös samankaltaisia tilanteita, jossa Kärppien pelaaja on ottava osapuoli? Siitä olisi hyvä lukea kommentit täältä.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 16. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei, koska ne ovat aina valmiina ottamaan vastaan KOVAA
   
  RäpyläRepe ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 17. jäämies-70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Die Mannschaft
  Sami Anttila vs Eemeli Suomi.
  Tämä nyt ekana tuli mieleen. Törmäys, josta ei edes jäähyä tuomittu,mutta jälkikäteen 1 ottelu huilia Suomelle.
   
 18. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Melko paksut värilasit saa olla päässä, jos ei näe pääkontaktia tuossa Lassen taklauksessa? Olkapää nasahtaa suoraan kupoliin. Vielä, kun Kukkonen tulee tilanteeseen hieman puun takaa, niin 2-3 peliä olisi ihan oikeudenmukainen tuomio.
   
  RäpyläRepe ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 19. JiiHaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Änäri
  Lainaus:
  Tavilla on 500+ ottelua liigassa ja saanut vähemmän pääosumia kuin mitä Halmo antaa kuukaudessa. Viikon sisään kaksi on sattumaa, tuskin se pelityyli on hirveästi muuttunut.
   
 20. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Tähän nyt ei sen enempää kantaa enää kun ihan päivänselvää trollausta, ei voi kukaan olla aidosti tuota mieltä noinkin selvästä asiasta. Ihan oikeasti hyvä yritys mut vedät liian pitkälle et kukaan tuota "uskoisi".

  Tuossa taklattavan vastuuta.. heh.

  ---

  Mutta tuohon värilasijuttuun, täytyy kysyä et millä tavalla ne minulla on, kumpikaan joukkue tuossa ei ole minun "suosikki" niin jo sen takia ei pysty olemaan, tai sitten värilasijutut on lavennettu viime tietämältä muuhunkin.
   
  FASlapsi ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 21. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Tässä haisee kyllä sarkasmi aika kovaa. Vai oletko oikeasti tuota mieltä? Jääkiekostahan vasta mielenkiintoinen peli, kun jokainen pelaaja olisi täysin pää ylhäällä jokaisessa kaksinkamppailussa, kun joku lasse saattaa ajaa pystyyn. Näen sieluni silmin sen 3-4 pelaajan rykelmän vääntämässä kulmauksessa, kun jokaisella pää pyörii edestakaisin odottaen seuraavaa taklaajaa. Mites sitten jos vääntää kahden pelaajan kanssa, pitääkö edelleen olettaa että kolmas tulee ja ajaa pystyyn? "Kyllä sun pitää olla kulmauksessa hereillä" "et sä voi vedellä pää munissa"
   
 22. löppis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Katsoin taasen muutamaan otteeseen videon (en tiedä perunalla vai leivänpaahtimella kuvattu) taklauksesta. Täytyy nostaa käsi virheen merkiksi pystyyn ja myöntää, että pienehkö pääosuma siinö tulee...

  ...MUTTA ei ole ruma ja pääosumakin vain sen takia, koska Lassen olkapää nousee vihollisen huonosta peliasennosta johtuen päähän. Ikäänkuin liuskahtaa päähän.

  Tästä ei pitäisi tule jatkoseuraamuksia
   
 23. HakametsänHaamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hyvällä tiellä olet! Jos muutaman kerran vie kattelet niin ehkä löytyy jo jotain väärää Lassenkin tekemisestä.
   
  RäpyläRepe ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 24. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Selvästi kopsahtaa päähän. Osuma ei ole kuitenkaan kovin kova eikä taklaus muutenkaan törkeä, joten tuomitsen 1 ottelun pelikiellon The Kapteenille.
   
 25. Bacon Jäsen

  Vähennetään liigasta päähän kohdistuvat taklaukset, joten annetaan sitten tuntuva yhden ottelun pelikielto siitä. Hyvä.