Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 905 689
  • 21 751

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Sara - He kutsuivat luokseen. Ei ole lainkaan heikko rieska, erittäinkin hyvä suorastaan.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Sara - He kutsuivat luokseen. Ei ole lainkaan heikko rieska, erittäinkin hyvä suorastaan.
Tuossa viestini parin päivän takaa:

Sara on oikeastaan aika vitin kova bändi. Veden Äärelle (-08) levyn kuunneltuani johonkin kymmeneen kertaan kuuntelen nyt He Kutsuivat Luokseen-levyä (-06).
Hyvä levy, ei kahta sanaa. Tai oikeastaan...kaksi sanaahan tuossa on.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Hyvä levy, ei kahta sanaa. Tai oikeastaan...kaksi sanaahan tuossa on.

Menköön toiseen kertaan uudestaan, väännetään vaan volyymia hieman suuremmalle, Sinä sanoit avaa levyn.

Lisätäänpäs sen verran että Ei kappaleessa on alkuriffi suurissa määrin lainattu Black Sabbathin Hole in the sky kipaleesta ja samassa biisissä huomaa että on Toolit kuunneltu. Haitanneeko tuo mitään, hienoja bändejä molemmat, hyviltä kannattaa ottaa vaikutteita.
 

ditrim

Jäsen
Kuuntelussa ilmeisesti eilen kaikessa hiljaisuudessa julkistettu Tehosekoittimen Alive II. Livelevy äänitettiin viime kesänä Tammerfesteillä. Anttilassa levy maksoi Tehosekoittimelta aikaisemmin tutun 12,95 euron verran.

Onhan tämä yhtä hyvää settiä kuin silloin keikallakin. Aina ei voi olla kotimaisesta livelevystä varma, mutta Janne Saksan miksaus ja Svante Forsbäck/Chartmakersin masterointi takaa äänitteen laadun.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Oli tarkoitus käydä tukemassa tuota stadiin avattua KVLT-putiikkia, jos sieltä löytyisi myös hyllystä.

On muuten avattu näköjään tänne Turkuunkin samanniminen liike, eikun sinne tästä lähin levyostokset tekemään siis. Nyt menossa Dillinger Escape Planin uusin, Option Paralysis. Helvetin kovalta kuulostaa näin ensipuraisulla, tuolta maistiaisia.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Islannin euroviisuehdokas Hera Björk ja ysärieurodanceveto "Je Ne Sais Quoi". Eihän tuosta poljennosta ja noista muodoista voi olla pitämättä.
 
Bomfunk MC's:in "In Stereo"-lätyn antia Spotifystä tällä hetkellä kuuntelen, ja vaikka osin bändi ja sen julkaisemat kappaleet olivatkin joten kuten muistissa, niin pakko myöntää, että yllätyin kuinka paljon tarttuvaa kamaa pojat yhdelle levylle saivat mahtumaan. Beat aikalailla kohdillaan ja eipä ole vaikeaa ymmärtää, miksi bändi silloin vuosituhannen vaihteessa oli kuumaa kamaa. Freestylerin varjoon jäi kyllä aika monta hyvää biisiä itselläni, mutta pikku hiljaa avautuvat näiden muiden biisien hämärät muistot. Kaiken kaikkiaan hyvää kamaa ja hiphopia sekä elektroa kyllä sekoitellaan hienosti.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Rokkipappi" Tarvo Laakso: Krusifiksin juurella

Osoitus siitä että uskonnollisen musiikin ei aina tarvitse olla virrenveisuuta.
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pakko tarttua tuohon Katatonia-keskusteluun, kun nyt koneelle ehdin. Katatonian musiikissa sanoitukset ovat suuressa roolissa ja albumeilla on yleensä vahva lyyrinen teema. Tästä johtuu se, että yksittäisten biisien lyriikat saattavat kuulostaa korneilta (esim. fuck you -osasto), mutta puolustavat paikkaansa kokonaisuudessa.

Myös musiikillisesti bändi hakee linjakkuutta albumeihinsa. Kokonaisuudet vaan luottavat lähes poikkeuksetta eri vahvuuksiin. Last Fair Deal Gone Downilla Katatonia latasi tiskiin käsittämättömän määrän hittejä. Näiden ässäbiisien väliin voitiin sitten hyvällä omallatunnolla laittaa raitoja, jotka kokonaisuudesta irrotettuina kuulostavat turhakkeilta, mutta albumikokonaisuudessa puolustavat paikkaansa.

Toisessa ääripäässä bändin julkaisuissa on The Great Cold Distance, jolta ei löydy LFDGD:n kaltaisia hittejä, mutta kokonaisuus on niin maan perkeleellisen vahva.

Uudemmista levyistä Viva Emptiness ja Night Is The New Day ovat kahteen edellä mainittuun verrattuina ne, joilla kokonaisuus on vaikeammin hahmotettavissa. Näiden levyjen biisien tyyli heittelee enemmän, mutta lopulta ne muodostavat silti vahvan, linjakkaan kokonaisuuden.

Myös Katatonian neljä ensimmäistä levyä (Dance Of December Souls, Brave Murder Day, Discouraged Ones ja Tonight's Decision) ovat kaikki täysin erilaisia keskenään, mutta kulloisessan lajityypissä ehdottomia valioyksilöitä.

Itse hyppäsin Katatonian kelkkaan kuultuani aikoinaan Tonight's Decisionia. Vähitellen otin vanhemman tuotannon haltuun ja uudet on aina tullut hommattua heti ilmestymisensä jälkeen. Tosi vaikea on mennä sanomaan, mitä ajattelevat ne, jotka kuulevat nyt ensi kerran bändiä. Koko tuotannon kuulleena voin vaan vakuuttaa, että todellakin kannattaa antaa tälle bandille mahdollisuus. Musiikki ei aina avaudu helposti, mutta palkitsee ruhtinaallisesti.

Itselleni Katatonia on se isoin bändi ikinä. Levyjensä erilaisuudesta huolimatta Katatonia on aina kuulostanut itseltään ja tehnyt asiat omalla tavallaan. Omasta mielestäni kaikki yhtyeen julkaisut ovat loistavia. En oikeasti osaa sanoa, mikä bändin levyistä on paras.

Ai niin, tällä hetkellä kuuntelen lupaavaa ruotsalaisorkesteria nimeltään Katatonia. Juuri nyt soi Dance Of December Souls -debyytin nelosbiisi Without God.
 

Jeesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Leevi and the Leavingsia tuli nuorena viljalti kuunneltua, ja tänään lisää pitkästä aikaa. Upeaa musiikkia, kerta kaikkiaan. Ainoa kerta, kun jonkun julkkiksen kuolema on itseäni aidosti surettanut, on ollut Göstan kuolema. Otanpa täten seuraavan hänen muistolleen.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ylen podcast taas soitossa, Sadan vuoden syke ja tällä kertaa Agents vuorossa. Pulliaisen kitara soi ja Topi laulaa, ai saatana kun toimii.
 

Heinolan Gee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Eppu Normaalin Arkussa Vainaan. Vaatii tuo Studio Etana ajoittain joillekkin vähän pitempää makustelua ennenkuin alkaa upota mutta tässäpä tämä läpyskän "ykkösbiisi".

Tämän jälkeen kuuntelen Alangon Ismon uutukaista Onnellisuus-albumia. On vähän turhan kosiskelevaa poppia mun makuun mutta kyllä tältäkin pari ihan kuunneltavaa löytyy. Blanco Spiritualssin(laatulevy) jälkeen on taatusti vaikea kyetä pistämään tuossa lajissa paremmaksi. Tästäkin syystä otaksun että siellä on Tehon päämajassa otettu vanhasta sanonnasta "Paikalleen ei saa jäädä makaamaan" vähän vinkkiä ja kehitelty uutta ilmettä. Uudistumista pelkän uudistumisen vuoksi?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Uudistumista pelkän uudistumisen vuoksi?

Jos miehen uralta löytyy huippusuosiossa olevan Hassisen koneen hajoittaminen ja siirtyminen Siekkareihin jonka ekalta rundilta ihmiset kävelivät kesken pois, sekä maailman, tai ainakin Euroopan valloituksen torpedoiminen akustisella Intia-psykedelialla, niin uskaltaisin väittää että Ismolla on vaan palo koko ajan etsiä uusia juttuja ja näkemyksiä omaan musiikkiinsa ja sen esittämiseen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Anathema - A Simple Mistake

Anatheman tulevaa uutta albumia, eli We're Here Because We're Here kuunnellessa. On kyllä todella vahvantuntuinen lätty. Todettakoot, että en ole bändiin aiemmin tutustunut, vaikka on ollut jo joitain vuosia tuttu nimi. Ei vaan ole tullut missään yhteydessä kuultua. Tämän perusteella voisi todeta, että virhe on ollut. Pitänee vanhempaan tuotantoonkin tutustua, tosin ne varhaisimmat metallisemmat levytykset saanee jäädä välistä. Tämä tälläinen alternative ja progressiivinen tunnelmallinen ilmaisu kyllä imaisee mukanaan.

Tämän levynhän on tuottanut eräskin Steven Wilson ja kyllä se hiukan sieltä kuuluukin, hyvässä mielessä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Todettakoot, että en ole bändiin aiemmin tutustunut, vaikka on ollut jo joitain vuosia tuttu nimi. Ei vaan ole tullut missään yhteydessä kuultua. Tämän perusteella voisi todeta, että virhe on ollut. Pitänee vanhempaan tuotantoonkin tutustua, tosin ne varhaisimmat metallisemmat levytykset saanee jäädä välistä.

Suosittelisin siinä tapauksessa perehtymään albumeihin Judgement sekä Alternative 4, tässä järjestyksessä. Uudemmat on ehkä vähän tylsiä näihin kahteen mestariteokseen nähden. Kuuluuko Wilsonin kädenjälki uutukaisella hyvässä vai pahassa mielessä? Opethin soundimaailman muuttuminen kohti Wilsonia saa mielestäni luvan riittää ja Anathemalla on suuri vaara alkaa kuulostaa Wilsonilta itseltään vähän liiankin kanssa. (Mitenkään siis Wilsonia dissaamatta - päinvastoin - mutta mielestäni musiikissa täytyisi säilyttää myös soundillinen erilaisuus, vaikka samoja tyylilajin nurkkia kolutaankin.)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuuluuko Wilsonin kädenjälki uutukaisella hyvässä vai pahassa mielessä?
Vaikea sanoa sikäli, kun en ole tosiaan Anatheman vanhempaan tuotantoon vielä perehtynyt ja siten osaa vertailla. Aion kyllä totisesti tutustua. Vakuuttaa sen verran tämä uusin kyllä laadullaan.

Kyllä siis sellaista tiettyä Wilsonin tyylistä leijuntaa ja äänimaailmojen syvyyttä olen havaitsevinani, mutta sekin voi vaikuttaa kun tiedän Wilsonin olleen tässä tuottajana. Ei tämä nyt silti miehen soolotuotannolta tai Porcupine Tree:lta kuitenkaan kuulosta, ainakaan liikaa. Sukulaissielu, mutta kuitenkin ihan omanlaistaan.

Eli sanoisin itse tällä otannalla, että hyvässä mielessä kuuluu. Se on kuitenkin vain oma mielipiteeni.

On joka tapauksessa toistaiseksi vuoden parhaita levyjä mitä on tullut kuultua (ja eiköhän tämä kasva kuuntelussa) ja tuli itselleni aika puskista tämä tapaus kaikin puolin. Ehkä juuri se, että Anathemalla on doom-taustaa on hiukan saanut välttelemään, kun en kauhean suuri doomin ystävä yleisesti ottaen ole. Nyt kuitenkin aukeni, että viimeisimmät levyt on kaikkea muuta kuin sitä.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
70-lukua parhaimmillaan.

The Allman Brothers, Sonics Rendezvous Band, Black Sabbath, Deep Purple, Lynyrd Skynyrd, Grand Funk Railroad ja monta muuta. Kyllä ihmisen kelpaa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Indigenous. Jotain Jimiä, Stevie Rayta ilmassa... bändi näyttää alkuperäisamerikkalaiselta vaikka kitaristin nimi on Mato. Mato Nanji. Hieno!

EDIT:
Onko bassossa Sakke?

Pitäisin sitä melkoisena ihmeenä. Mutta koska joku 'Horse'-niminenkin bändissä on soittanut ei se taida mahdotonta olla.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Katatoniaa tullut kuunneltua ja ehkä osittain täälläkin velloneen keskustelun ansiosta. Niinpä poimin Katatonian kolmelta *parhaalta albumilta jokaisesta yhden virsun yli muiden:

The Great Cold Distance: In the White

Kokonaisuutena ehdottomasti *paras levy ja kermana pisteen päällä orkesterin *häikäisevin kappale. Ihana!

Night Is the New Day: The Longest Year

Useamman kuuntelukerran jälkeen uusin tuotos avasi sulonsa eikä juuri isoveljelleen kalpene, jos lainkaan. Monta upeaa biisiä, joista ehkä tämä loistaa kirkkaimpana?

Last Fair Deal Gone Down:Tonight´s Music

Kahden erinomaisen levyn jälkeen tämä kokonaisuus nousee palkintopallille. Ja sieltä ehdoton helmi, josta on helposti aistittavissa yhtyeen The Cure-vaikutteet.

*mielipide
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös