Kuuluvatko tappelut jääkiekkoon?

  • 94 809
  • 723

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän rikosilmoituksen tekijä hae tempullaan vain jonkin näköistä julkisuutta.Nyt vain odotan mielenkiinnolla keskusteluohjelmia ja muuta paskan jauhantaa asian tiimoilta. Huvittavan tästä jälleen tekee se, että taaskaan ei todellisuudessa tapahtunut yhtään mitään. Koko jupakasta käytetty termi "joukkotappelu" on tässä yhteydessä rankasti liioiteltua. Eihän tuossa tapellut oikeastaan kuin kaksi pelaajaa. Mitätöntä poikapainia josta nousi jälleen kohtuuton kohu.

Mielenkiinnolla odotan myöskin hetkeä, jolloin Suomessa joku lyö tappelussa vastustajalta kunnolla valot pimeäksi. Siitä se vasta polemiikki syntyisi.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kylläpäs täällä nyt jaksetaan mesota. Suvilindeenien ja kumppaneiden jeesustelu ärsyttää, mutta Jatkoajan keskustelupalstalta tuntuu löytyvän se toinen yliherkkyyden ääripää. Kukkahattutädit sitä sun tätä ja kohta varmaan kielletään taklaukset.

Jäitä hattuun, ihmiset. Kyseessä on vasta poliisitutkinta, ei edes syyteharkinta, saati sitten tuomio (johon voidaan hakea muutosta). Ei tämä ole vielä mikään oikeuslaitoksen kannanotto vaan rutiiniluontoinen velvollisuus, joka poliisin on suoritettava.

Viestin lähetti Nuorempi Nelson
Laki ei kykene ymmärtämään jääkiekon normeja(Topporowskin isku oli lain vastainen). Jokaisessa sm-liiga ottelussa tapahtuu kymmeniä asioita, jotka kadulla ovat rikoksia.

Joopa joo. Laki ei ehkä kykene, mutta lain soveltaja kykenee.

Totta on, että normaalin jääkiekko-ottelun repertuaariin kuuluu tekoja, jotka täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, mutta eivät silti päädy raastupaan. Totta on yhtä lailla sekin, että jossain menee raja, jonka jälkeen kaukaloväkivaltaa on käsiteltävä sisäisten kurinpitoelimien lisäksi tuomioistuinlaitoksen puolella. Kuten Muksu toi esiin, "pelin henki" on tämän rajanvedon yhteydessä erittäin merkityksellinen käsite. Mikäli nyt porun kohteena oleva flaidis päätyy syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn asti (mitä epäilen), kyse lienee käytännössä rajanvedosta sen suhteen, kuuluvatko joukkotappelut jääkiekko - nimisen pelin henkeen vaiko eivät. Siinä ratkaisussa luulisi pelaajienkin mielipiteellä olevan jonkinlaista painoarvoa.

kausi jo mainitsikin kaukaloväkivaltaa käsittelevät KKO:n ratkaisut, tässä linkki toiseen niistä (ratkaisun KKO:1997:129 linkitys ei syystä tai toisesta onnistunut):

KKO:1996:74

Jos ja kun ei viitsi koko tuomiota lukea, olennaisin pointti löytynee KKO:n antaman ratkaisun toisesta kappaleesta:

"Jääkiekkopeli on luonteeltaan nopeatempoista ja siihen kuuluvat olennaisena osana vastustajan häirintä ja rajut taklaukset. Jääkiekon sarjapeleissä, jollaisesta nytkin on ollut kysymys, noudatetaan hyväksyttyjä jääkiekkosääntöjä, joiden tarkoituksena muun ohessa on karsia pelin väkivaltaisuutta ja ehkäistä pelaajien loukkaantumisia. Osallistumalla peliin pelaajan voidaan katsoa myös hyväksyneen sen, että hän ottelun aikana voi saada erilaisia, yleensä lievähköjä vammoja, jotka saattavat johtua sääntöjenvastaisistakin otteista. Rikosoikeudellisen arvioinnin kohteeksi voivat siten pääsääntöisesti tulla vain teot, jotka luonteeltaan selkeästi poikkeavat tavanomaisista pelitapahtumista."

Vetäkäähän siis henkeä. Ei tässä olla taklauksia kieltämässä, vaikka asia poliisitutkinnasta menisikin eteenpäin. Ja vastaavan kokoluokan joukkotappelut ovat SM-liigassa muutenkin niin harvinaisia, että eipä tuossa mielestäni paljon menetettäisi. Korkeintaan pari tuhannen viestin otteluketjua Jatkoajassa.

Hirveän huolissani en siis todellakaan jaksa olla - ainakaan tässä vaiheessa. Odotan kuitenkin ratkaisua mielenkiinnolla. Mukavaa, että finaalienkin jälkeen riittää jännitettävää, kun MM-kisoja ei kuitenkaan jaksa seurata.


edit. säätöä ja epäonnistuneita yrityksiä
 
Viimeksi muokattu:

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Shejbal
Eiköhän rikosilmoituksen tekijä hae tempullaan vain jonkin näköistä julkisuutta.Nyt vain odotan mielenkiinnolla keskusteluohjelmia ja muuta paskan jauhantaa asian tiimoilta. Huvittavan tästä jälleen tekee se, että taaskaan ei todellisuudessa tapahtunut yhtään mitään. Koko jupakasta käytetty termi "joukkotappelu" on tässä yhteydessä rankasti liioiteltua. Eihän tuossa tapellut oikeastaan kuin kaksi pelaajaa. Mitätöntä poikapainia josta nousi jälleen kohtuuton kohu.


Jep. Taaskaan ei todellisuudessa tapahtunut oikeastaan yhtään mitään, mutta paikalla oli riittävästi kameroita, kyllin monta iltapäivälehteä kirjoitti jutusta isoja otsikoita ja enää tarvitaan yksi tai useampi populisti-opportunisti poliitikkojen tms. asiaan täysin kuulumattoman porukan johdosta, niin taas voidaan pari viikkoa jauhaa mirjapyykköjen ja riikkauosukaisien johdolla

Otsikkona kukkahattukeskusteluissa on sitten "miten jääkiekosta on nykypäivänä tullut niin väkivaltaista", ja kaikki tuntuvat unohtaneen että se on ollut ihan samanlaista jo kymmeniä vuosia.

Tällä kaudellakin on tapeltu ja joukkotapeltukin huomattavasti rumemman ja verisemmän näköisin. Mestiksen Salamat-Jokipojat -pelissä pistettiin turpaa uuteen uskoon niin paljon, että verta ei edes saatu siivottua loppuminuuteiksi jäältä pois. Kyselikö yksikään ihminen kiekon väkivaltaisuuden perään? Ei, koska kyseessä oli Mestis ja televisiokameroita ei paikalla ollut. Vain jääkiekkoihmisiä.


Mielenkiinnolla odotan myöskin hetkeä, jolloin Suomessa joku lyö tappelussa vastustajalta kunnolla valot pimeäksi. Siitä se vasta polemiikki syntyisi.

Kieltämättä tämä on mielenkiintoinen pointti. Itsekään en Pohjois-Amerikan tappelukulttuurista juurikaan perusta, sillä välillä oikeasti hirvittää katsella kun jossain junioripelissä joku nimenomaan esim. joukkotappelutilanteessa hakkaa toisen ns. aivan paskaksi.

Siinä vaiheessa kun oikeasti joku pistää Hockey Nightissa suorassa lähetyksessä toisen suomalaisen pelurin naaman täysin uuteen uskoon, ja lyö kaveria vielä knockoutin jälkeen jäässä, voi jo oikeasti alkaa tapahtua jotain. Ja kyllä tuollainen tilanne luulisi vielä tulevan jossain vaiheessa, vaikka tappeluita kovin vähän täällä onkin.

---

Itse en juurikaan jaksa huolestua tuosta tutkintapyynnöstä. Luultavasti joku haluaa taas vähän testailla oikeusjärjestelmän rajanvetokykyä. Eihän tämä nyt uusi juttu ole. Lähinnä tässä ärsyttää taas, kuten Muksukin oivasti ilmaisi, tuo mitääntietämättömien ihmisten vyöry aamuteeveihin ja mihin tahansa muualle, missä millimetrejä on tarjolla.

Mitkäs tapaukset on aiemmin viety poliisitutkintaan? Lähteenmäki, Thomas Sjögrenin case JYPissä, Teh Noutajaepisodi, mitäs vielä?

-TommyT-
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Power




Joopa joo. Laki ei ehkä kykene, mutta lain soveltaja kykenee.

.


Toivotaan niin. On kuitenkin syytä muistaa että lain soveltaja on ihminen. Lain soveltaja elää tässä yhteiskunnassa. Loppujen lopuksi lainsoveltaja soveltaa lakeja, meidän yhteiskuntamme moraalin ja normien perusteella. Jääkiekkokaukalossa on oma moraali ja omat normit. Toivotaan että näin on myös jatkossa.


Hyvin vaarallisilla vesillä tässä liikutaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Yllättävän kovilla kierroksilla täällä tunnutaan käyvän. Kenties siis yksi tutkintapyynnön tehneen henkilön tavoitteista on jo saavutettu? Koittakaa muuten edes joskus keksiä jotain muuta kuin iänikuista suviurpolinden kukkahattutäti -jargonia. Olen ihan varma, että pystytte siihen.

En minäkään jaksa uskoa, että homma etenee syytteisiin asti. Tai jos etenee, että tuomioita tulisi. Jos taas tuomioita oikeasti langetetaan, niin ollaan aika mielenkiintoisessa tilanteessa. Tällöin oikeuslaitos on vetänyt selvän kannan siihen, mitä se sallii kaukalossa tapahtuvan ja mitä ei. Nyt kaukalossa tehdään paljon sellaista, mitä kadulla ei taatusti saa tehdä, ja oikeuslaitosta ei asia juuri kiinnosta. Kenen tappio se loppujen lopuksi olisi, jos raja löydettäisiin?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eihän tapaus Nylanderkaan johtanut syytetoimiin vaan syyttäjä oli sitä mieltä että osapuolet sopikoon keskenään.
Ja tämä tapaus ei tapahtunut edes kaukalossa ja kyseessä oli pelaajan ja katsojan yhteenotto.
Vaikea kuvitella että pieni nujakointi katsomossa sitten johtaisi syytetoimiin.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Designer

Nyt kaukalossa tehdään paljon sellaista, mitä kadulla ei taatusti saa tehdä, ja oikeuslaitosta ei asia juuri kiinnosta. Kenen tappio se loppujen lopuksi olisi, jos raja löydettäisiin?

Ai kenen? No jääkiekosta pitävien ihmisten tappio ja lajista piittaamattomien voitto. Ei kai siinä sen kummempaa.

En kyllä taas vaihteeksi ymmärrä yhtään koko touhua: miksi ihmeessä oikeuslaitoksen tulisi olla edes vähimmässkään määrin kiinnostunut siitä, että "kaukalossa saa tehdä paljon sellaista mitä kadulla ei taatusti saa tehdä"?

Ymmärtäisin tälläiset kysymyksen asettelut vain silloin, jos lätkässä jatkuvasti vakavasti(=siviilielämää vaarantavasti) loukkaantuisi pelaajia tai välillä joku kuolisi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskomatonta jeesustelua. Siis täällä palstalla. On vaikea ymmärtää, miksei täysikäisen päähän mene, että yhteiskunnassa ihan kaikki ei ole sallittua edes viihteen ja oluenmyynnin nimissä. Rajoja vedellään ja tullaan jatkossakin vetelemään - joskus riippumatta siitä, mitä calvin ballin harrastajat siitä itse sanovat. Oikeus tutkii, jos niin päätetään ja lopputuloksena on kuitenkin harkittu, osapuolia ja lakia huomioiva ratkaisu. Veikkaan, ettei tuosta tule kenellekään mitään tuomiota. Vasta, kun jonkun nenä on poskella tai luistimella tehdään hengenvaarallinen haava tarkoituksella... Vakuutusyhtiöt saattavat olla mielenkiintoinen tekijä, joka voi tuoda oman lusikkansa soppaan. A aiheuttaa B:lle väkivaltaisuudella vamman, jonka yhtiö joutuu kustantamaan. Lasku A:lle olisi paikallaan. Ilman oikeudenpäätöstä voidaan myös päättää, että jääkiekkotapahtumat ovatkin väkivaltaisuutensa vuoksi luonteeltaan K-16 tai K-18. Junnut pois katsomoista. Mitä sanoo SM-liiga? Tapahtuuko vastaantulemista kun iso osa tuloista putoaa?

Joku ilmapää tuolla edellä ketjussa arveli, että studiossa puhunut ihminen on ämmä, joka ei varmasti ole ikinä nähnytkään kiekkoa. Se joka tässä arvailee tyhjiä ja tyhmiä onkin lausuja itse. En itse nähnyt lähetystä (ehkä iltapäivän uusinta onnistuu) mutta tiedän, että kyseinen haastateltava oli Satu Kaski, joka on sentään alan johtavia asiantuntijoita Suomessa (mm. Urheilupsykologisen yhdistyksen pj, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian asiantuntija ja ilmoittaa valmennusekspertiisiinsä myös jääkiekon JA NYRKKEILYN muiden lajien ohella).

Onko sitä paitsi tarkoitus tukkia suut kaikilta muilta kuin niiltä jotka tulevat ehdottomasti alan sisältä ja ovat samaa mieltä asioista? Veikkaan siinä tapauksessa alalle lyhyttä tulevaisuutta.

Mutta tyhmyyttään voi ihan vapaasti toitottaa, siihen ei laki puutu.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Ei tämmöstä voi olla oikeesti, eihän??? Tää on joku pila!

Siitä yksinkertaisesta syystä olen tuota mieltä, että.

1.Eihän kaukalossa tapahtunut mitään normaalista kiekko-ottelusta poikkeavaa.

2.Ainoa tappelu oli Pettinen/Virtanen

3.Häppölältä poikittainen maila, näitä peleissä kymmenittäin yleensä.

4.Kaikki muu oli pystypainia ja kaulailua, mistäs tämä ilmiantaja tietää, vaikka IFK:n pelaaja olisi ollut niin haltioissaan Rolosonin torjuntatyöskentelystä, että meni oikein halionnittelemaan. Torkki ja toinen IFK pelaaja kisailivat poikamaisesti, kumpi heistä saa suraavaksi vuoron onnitella maalivahtia.

Vaikka olenkin itse sitämieltä, että tappelut eivät tuo jääkiekkoon lisäarvoa, en voi ymmärtää, että mitä helvettiä se ilmiantaja tekee jäähallissa, jos pää ei kestä. Vai onko edes ollut hallissa, nähnyt vaan tulosruudusta ja vetänyt pakastearkullisen vihanneksia nenään.

PS.Toivottavasti ilmiantaja on muistanut mainita, että Makkonen koitti ottelun jälkeen repiä Penan merkkipuvusta hihaa irti. Rikos kai sekin on.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Viestin lähetti Power
Jäitä hattuun, ihmiset. Kyseessä on vasta poliisitutkinta, ei edes syyteharkinta, saati sitten tuomio (johon voidaan hakea muutosta). Ei tämä ole vielä mikään oikeuslaitoksen kannanotto vaan rutiiniluontoinen velvollisuus, joka poliisin on suoritettava.

CLIPS

Vetäkäähän siis henkeä. Ei tässä olla taklauksia kieltämässä, vaikka asia poliisitutkinnasta menisikin eteenpäin. Ja vastaavan kokoluokan joukkotappelut ovat SM-liigassa muutenkin niin harvinaisia, että eipä tuossa mielestäni paljon menetettäisi. Korkeintaan pari tuhannen viestin otteluketjua Jatkoajassa.


Tuskin täällä monikaan on pelännyt, että oikeuslaitos tästä kummempia tuomioita jakaisi tai taklauksia kieltäisi. Sen sijaan luulen, että moni -minä mukaan lukien - pelkää sitä, kuinka jo syntyneeseen kohuun reagoivat Upi ja Kale, joiden toiminta perinteisesti ei paineen alla ole ollut erityisen vahvaa. -99 finaaleiden jälkeenhän Lindenin ja Iltakakkalehtien aikaansaama kohu johti siihen, että "liigan oli kitkettävä väkivalta pois" => lapsi meni pesuveden mukana ja puhtaista taklauksistakin alettiin jakaa älyttömiä tuomioita.

Tälle kaudellehan taklauksiin piti taas ottaa hieman sallivampi linja (joka nyt ei ihan aina pitänyt, kiitos tuomaritoiminnan). Pahasti pelottaa, että Upi ja Kale valitsevat jälleen helpoimman tavan siivota roskat maton alle, ja ylireagoivat tähän tapaukseen => ensi kaudelle tuomareiden ohjeet liigalta voivat hyvinkin olla jotain tähän suuntaan: "Jos päätuomarin on omien tai linjatuomareiden havaintojen, yleisön ääntelyn tahi lehdistön edustajien tai hallin järjestysmiesten kommenttien perusteella syytä epäillä, että pelaaja on lyönyt, taklannut, mailallaan huitaissut tai muuten varusteillaan tai jollain ruumiinosallaan koskettanut toista pelajaa, tulee tästä tuomita ottelurangaistus olosuhteista riippumatta." Ja sitten nähdää kunnon kärppäkiekkoa.

Vielä kun tosiaan saadaan joku tanjakarpela, piianoorakauppi, leenaharkimo tai alexanderstubb tms. 7 päivää-poliitikko kommentoimaan jupakkaa ääntenkalastelun merkeissä, niin superduon Upi ja Kale ylireagointi lienee lähes varmaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Panzerfaust
Ai kenen? No jääkiekosta pitävien ihmisten tappio ja lajista piittaamattomien voitto. Ei kai siinä sen kummempaa.
Minä en kyllä edelleenkään ymmärrä, miten se olisi jääkiekosta pitävien tappio saati siitä piittaamattomien voitto, jos raja joskus löydettäisiin - ja tässä tapauksessa en jaksa uskoa asian menevän niin pitkälle. Enkä todellakaan ole sanonut, että oikeuslaitoksen pitäisi olla tässä tapauksessa kiinnostunut tapahtumista, päinvastoin. Eikä sitä kiinnostakaan, mikä on ihan oikein. Mutta jossain se raja menee, milloin kaukalon tapahtumat eivät ole enää jääkiekkopiirien keskinään soviteltavissa. Ja minun mielestäni sitä rajaa ei tarvitse ylittää jatkuvasti, vaan kertakin riittää. Ja korrrrostan, että mielestäni tämä kyseinen tapaus ei sitä rajaa ylitä.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Viestin lähetti Designer


En minäkään jaksa uskoa, että homma etenee syytteisiin asti. Tai jos etenee, että tuomioita tulisi. Jos taas tuomioita oikeasti langetetaan, niin ollaan aika mielenkiintoisessa tilanteessa. Tällöin oikeuslaitos on vetänyt selvän kannan siihen, mitä se sallii kaukalossa tapahtuvan ja mitä ei. Nyt kaukalossa tehdään paljon sellaista, mitä kadulla ei taatusti saa tehdä, ja oikeuslaitosta ei asia juuri kiinnosta. Kenen tappio se loppujen lopuksi olisi, jos raja löydettäisiin?

Yksi harvoja järkeviä suunvuoroja tähän mennessä. Tällä kyllä keksitään kaikenlaisia sekavia teorioita mihin ollaan menossa ja kuka on minkäkin takana, mutta harva pystyy käsittelemään asiaa järkevästi. Onneksi lakiasioista vastaavat Suomessa koulutetut ja kokeneet asiantuntijat eivätkä jääkiekkovalmentajat/pelaajat/fanit.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Yläpesä
Joku ilmapää tuolla edellä ketjussa arveli, että studiossa puhunut ihminen on ämmä, joka ei varmasti ole ikinä nähnytkään kiekkoa. Se joka tässä arvailee tyhjiä ja tyhmiä onkin lausuja itse. En itse nähnyt lähetystä (ehkä iltapäivän uusinta onnistuu) mutta tiedän, että kyseinen haastateltava oli Satu Kaski, joka on sentään alan johtavia asiantuntijoita Suomessa (mm. Urheilupsykologisen yhdistyksen pj, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian asiantuntija ja ilmoittaa valmennusekspertiisiinsä myös jääkiekon JA NYRKKEILYN muiden lajien ohella).

Minä voin ilmoittaa olevani virkkauksen ja kuviokellunan expertti, se ei tarkoita että tietäisin ko. lajeista hölkäsen pöläystä. Jos olisit katsonut haastattelun niin sen huomasi jo lähtökohtaisesti että tämä Kaski ei ymmärrä sitä roolia mitä tappeluilla lätkässä on koska hän katsoo sitä puhtaasti koulutuksensa pohjalta.

Mitä HIFK:n pelaajat halusivat? Jos joku luulee että heiltä paloi vaan pinna ja pistivät tohinaksi (kuten aamutv:n aamuspedet ja tämä "expertti" Kaskikin) niin eivätpä paljoa lätkästä tajua. HIFK:n kaverit hakivat kaverista henkistä yliotetta, ilmoittivat sangen vulgaarilla (mutta ah niin piristävällä) tavalla että 1) emme antaudu ilman kunnon taistelua ja 2) meidän jätkää ei tyrmätä ilman seurauksia.

Mike Keenan on menestyksekkäästi (Bowman taitaa olla ainoa joka on hänen edellään voitto-%:ssa) tehnyt uraa NHL:ssä samalla taktiikalla jo 15 vuotta, haluaisin nähdä kun Kaski sanoo hänelle samaa skeidaa. Harmi ettei studioon oltu pyydetty esim. Heleniusta tai Mäkkäriä antamaan vähän palautetta tämän sekunda-psykologin lausunnoista.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Designer
Yllättävän kovilla kierroksilla täällä tunnutaan käyvän. Kenties siis yksi tutkintapyynnön tehneen henkilön tavoitteista on jo saavutettu? Koittakaa muuten edes joskus keksiä jotain muuta kuin iänikuista suviurpolinden kukkahattutäti -jargonia. Olen ihan varma, että pystytte siihen.

Virtuaalinen "ylävitonen" Designerille. Erittäin hyvä pointti. On paljon mahdollista että tämän tutkintapyynnön lähettäjän yksi tavoite on juuri julkisuus. Onkin aiheellista kysyä: Kannattaako jääkiekon vihaajia ruokkia tuollaisilla täysin älyttömillä joukkotappeluilla, joihin media tarttuu varmasti. Ja tätä kautta joku saa päähänsä aiheuttaa lisää huonoa julkisuutta lajille tuollaisilla naurettavilla tutkintapyynnöillä. Epäilen vahvasti että tuon tytkintapyynnön tehnyt ihminen on varsin tietoinen ettei yhtään syytettä tulla asian tiimoilta nostamaan. Jääkiekko on kuitenkin saanut ikävää julkisuutta aivan turhaan.
 

scholl

Jäsen
Kotipoliisit iskivät siis taas.

Jos rikosilmoituksen tekijä ei ole kukaan asianosainen pelaaja niin jäljelle jää enää jonkun pelaajan äiti, joka on mennyt poliisille valittamaan sitä, että toiset pojat mätkivät meidän poikaa. Ja jos näinkään ei ole niin ei voi käsittää sen pertin ajatusmaailmaa, joka rikosilmoituksen on tehnyt. Pitäisikö jäähallin oviin laittaa varoitus-/kieltotekstit, jotta herkkänahkaisimmilla olisi vielä mahdollisuus harkita uudelleen. Tämähän on kuin se Salmiakkikossun kieltäminen, jossa nelikymppiset lapset olivat kuolleet nautittuaan ko. moskaa muutaman pullon liikaa. Kenties toimi kankaanniemi onkin raumalainen. Sehän olisi kaikista yksinkertaisin selitys.

En tiedä, mitä suurta vahinkoa yhteiskunnalle muka siitä syntyy, jos joskus kaukalossa nujakoidaan. Ei sitä kuitenkaan kovin usein tapahdu ja sitä paitsi Lukko pelasi niin vittumaisesti, että eikö se ollut ihan jees kurittaa nilkkejä vähän. Mieletön jupakka siitä, että parin tyypin nenää vähän niistetty. Ei jaksa kyllä ymmärtää.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Daespoo

Mitä HIFK:n pelaajat halusivat? Jos joku luulee että heiltä paloi vaan pinna ja pistivät tohinaksi (kuten aamutv:n aamuspedet ja tämä "expertti" Kaskikin) niin eivätpä paljoa lätkästä tajua. HIFK:n kaverit hakivat kaverista henkistä yliotetta, ilmoittivat sangen vulgaarilla (mutta ah niin piristävällä) tavalla että 1) emme antaudu ilman kunnon taistelua ja 2) meidän jätkää ei tyrmätä ilman seurauksia.

Uskotko tuohon teoriaan ihan tosissasi? Eiköhän sieltä yritetty hakea naapurin ykköskentästä jätkiä ulos seuraavasta pelistä tappelupelikielloilla, uhraamalla omat nelosketjun pelaajat.
 
Viimeksi muokattu:

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Kyllä Suomessa osataan....

Meinasin lennähtää pyrstölleni aamulla, kun huomasin iltapäivälehtien otsikot. Vai että oikein poliisitutkinta.

Minä suuresti ihmettelen koko kohua. Joku urpo tekee poliisille aivan tyhjänpäiväisen tutkintapyynnön ja on vielä taatusti sitä porukkaa, joka oikean paikan tullen jaksaa paikallislehtien palautepalstalla itkeä "kun poliisia ei koskaan saa paikalle, kun sitä tarvitaan!". On se nyt perkele! Miksiköhän se poliisi ei ole paikalla?

En ole koskaan pitänyt Petteri Sihvosen kaikkitietävästä tyylistä
kirjoittaa. Edellisessä Urheilulehdessä ollut juttu "jääkiekkoväkivallasta" kuitenkin osui ja upposi. Siinä on jokaiselle paapojalle paljon oikeaa asiaa.

Kaikessa naurettavuudessaan juttu kulminoituu mielestäni Helsingin IFK:hon. Ilman tuota liigamme eläimellisen väkivallan harjoittamaa joukkuetta, koko juttu olisi painettu villaisella.

Voin kuitenkin tuottaa pettymyksen tutkintapyynnön tehneelle. Pieni harmiton tempauksesi ei johda mihinkään muuhun, kuin iltapäivälehtien palstojen saastumiseen. Syytteitä kahakasta kun ei tulla todellakaan jakamaan. Että keep going vaan...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Birkku
Uskoto tuohon teoriaan ihan tosissasi. Eiköhän sieltä yritetty hakea naapurin ykköskentästä jätkiä ulos seuraavasta pelistä tappelupelikielloilla, uhraamalla omat nelosketjun pelaajat.

Niin no siis tuokin on toki osasyy tappeluun. Pointtini olikin se että he eivät todellakaan olleet "raivoissaan" tai että heillä olisi vaan nauha katkennut, kyllä he tarkkaan tiesivät mitä tekevät.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Birkku
Uskoto tuohon teoriaan ihan tosissasi. Eiköhän sieltä yritetty hakea naapurin ykköskentästä jätkiä ulos seuraavasta pelistä tappelupelikielloilla, uhraamalla omat nelosketjun pelaajat.

Edelleenkin, Lukolla oli viimeinen vaihto-oikeus ja tuskin Penakaan osasi aavistaa että Rautakorpi on niin pihalla että laittaa ykkösen kentälle vaikka näki että Pena ottaa maalivahdin pois ja laittaa nelosen kentälle. Daespoo listasi tuossa syyt tuohon tappeluun. Miksi muuten tuo Toporowskyn tempaus on jäänyt lähes kokonaan vailla huomiota vaikka oli yksi osasyy ( ei ainoa mutta yksi suurimmista ) koko härdellin alkamiseen.

Kantasi on muuten Birkku tullut harvinaisen selväksi. Et siedä minkäänlaisia tappeluja, ylilyöntejä, kovia taklauksia tai tunteiden kuohumisia, elät jossakin saatanan 80-luvulla ja kuvittelet että jääkiekko on pelkästään maalinteko ja taitopeli. Helvetin putkinäköinen ajattelumalli mutta jatka samalla tyylillä, erilaiset kirjoittajat ovat aina tervetulleita samanlailla kuin erilaiset tyylit pelata lätkää.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Yläpesä

Joku ilmapää tuolla edellä ketjussa arveli, että studiossa puhunut ihminen on ämmä, joka ei varmasti ole ikinä nähnytkään kiekkoa. Se joka tässä arvailee tyhjiä ja tyhmiä onkin lausuja itse. En itse nähnyt lähetystä (ehkä iltapäivän uusinta onnistuu) mutta tiedän, että kyseinen haastateltava oli Satu Kaski, joka on sentään alan johtavia asiantuntijoita Suomessa (mm. Urheilupsykologisen yhdistyksen pj, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian asiantuntija ja ilmoittaa valmennusekspertiisiinsä myös jääkiekon JA NYRKKEILYN muiden lajien ohella).

Katsoin tuon keskustelun aamu-tv:stä. Sehän siinä meni minun mielestäni pieleen, kun Satu Kaski pohti haastattelijan kysymystä siitä, mitä tapahtuu pelaajan päässä, kun hän tuolla tavalla hyökkää vastustajan kimppuun. Kaski kertoi sitten, mitä ja mistä syystä siellä pelaajan päässä saattaisi jokin vinksahtaa.

Todellista tilannettahan he eivät puineet ollenkaan. Eli siis sitä, että mikä saa valmentajan käskyttämään pelaajat joukkotappeluun. Tästähän oli kyse, Pentti Matikaisen järjestämästä "joukkotappelusta". Pelaajathan vain toteuttivat valmentajan antamat ohjeet. Ei siellä viidellä pelaajalla samanaikaisesti päät vinksahtaneet.

HIFK-brändin kannattajathan ovat avoimesti täällä Jatkoajassakin kiittäneet Sir Penaa tuosta niin brändiin sopivasta tempauksesta. Menestyksen vaatimattomuus tuli kannattajien mielestä tuolla kuitattua.
 

Kit Mirakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Åbo bollklubben
Viestin lähetti teemu73
Otevrelin tapaus oli ainoastaan onnettomien yhteensattumien summa, eikä siihen liittynyt mitään rikosta, johon poliisia olisi tarvittu.

Niin aivan siis en tarkoittanutkaan, että rikosta olisi tapahtunut, vaan että tutkinta asiasta piti kuitenkin tehdä.

Yhtä kaikki, ei tätä niin vakavasti kannata ottaa. Kyseessä on kuitenkin vain tutkintapyyntö, jonka vuoksi selvitetään, onko rikosta tapahtunut. Ei tässä ketään vielä olla linnaan heittämässä.

edit: oho, kun vastaa parin tunnin viiveellä onkin väliin tullut yli sivu viestejä...
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ai että toi Kaski on perehtynyt myös lätkään? Aika kovan pehmeää linjaa veti. Vaikka täytyyhän sen ymmärtää myös pelin henki. Ja yhdistetyn sekä jääkiekon vertaaminen lajeina toisiinsa oli aika, hih, hassua. "Tässä toisenlainen tapa käsitellä tappioita", lätkäpainista Mannisen suorituksen jälkeiseen analyysiin. Edellisillan Maikkarin sporttiosuudessa psykologian opiskelija Tuomas Grönman sekä joku psyko-ammattilainen vetivät aika maltillista linjaa, jotta tällaisessä lajissa aina silloin tällöin roiskuu kun rapataan. Mielenkiintoinen vastaveto sikäli ettei tuosta poliisitutkinnasta mainittu sanallakaan.

Ei kai tuossa kuitenkaan ollut kyse pettyneen urheilijan tunteiden purkautumisesta, vaan henkien taistosta ja psyykkauksesta fyysisin keinoin. Pelejä oli tuossa vaiheessa kuitenkin jäljellä, pelin hengen mukasesti siis edettiin. Tuo Häppölän sucker punch suoraan alotuksesta joutunee tuomiolle myös kovan kiekkolinjan ystävien piirissä. Järvinen pisti pari hutasua Pettisen kasvoihin jälkimmäisen maatessa selällään. Niiden legendaaristen kirjottamattomien sääntöjen mukaan tuokaan ei ollut kovin tyylikästä kiekkotappeluiden saralla.

Vähän vituttaa ja on naurussa pitelemistä. Kai tässä toteutuu kuitenkin kansalaisoikeuksien periaate. Kuten spekuloitukin, oikeutta enemmän pelättävissä se, että nämä ns. jeesustelijat ryömivät ylös koloistaan ja valtaavat lehtiotsikot. Noh, mielipiteensä kullakin. Mutta lätkä on lätkää.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti siffa
HIFK-brändin kannattajathan ovat avoimesti täällä Jatkoajassakin kiittäneet Sir Penaa tuosta niin brändiin sopivasta tempauksesta. Menestyksen vaatimattomuus tuli kannattajien mielestä tuolla kuitattua.

Kunhan et yleistä. Oma kantani on, että kentällä olleista kykenevimmän HIFK-pelaajan olisi pitänyt haastaa Toporowski hanskattomaan välittömästi tämän pudotettua Petrellin. Aikansa sidottuaan herrat olisi ohjattu pukusuojaan pari sekuntia etuajassa, kiekko olisi pudotettu vielä kerran ja sillä sipuli.

En ota kantaa siihen, mikä HIFK:n pahamaineista neloskenttää noilla suomalaiseen jääkiekkohistoriaan jäävillä loppusekunneilla liikutti, mutta oma pää kyllä painui häpeästä koostetta katsellessa. Ei noin, pojat. Jos ei osata tehdä maaleja, ollaan sitten ilman. Jos ei osata tapella, pidetään hanskat kädessä. Tilanne oli jo päässyt jäähtymään, ja ainoa oikea ratkaisu olisi ollut kotiinlähtö.

Tappelut kuitenkin kuuluvat jääkiekkoon, ja spontaaneista, kuumista välikohtauksista pidän siinä missä viereinenkin kaveri. HIFK-TPS -pelit ovat henkilökohtaisia suosikkejani tällä saralla, aina kuumenee sopivasti.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Täytyy ymmärtää Birkkua sillä Lappeenrannassa on viimeksi pelannut fyysinen kiekkoilija joskus viime vuosisadan puolenvälin jälkeen olli eräs Lalli Partinen.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
En koko ketjua jaksanut läpi selailla, mutta kuitenkin.

Mitään muuta en tässä Lukko-IFK episodissa tuomitse kuin Penan raukkamaista käskyttämistä, jonka hän vielä kehtaa kieltää. Jos kyse ei ollut käskytyksestä, niin miksi Pena laittaa pelin viime hetkillä kehiin NELOSkentän YLIvoimalle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös