Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 280 186
  • 5 646

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Minä en näe muuta järkevää toimintamallia kuin:

- Tahallisista/sääntöjenvastaisista telomisyrityksistä kovemmat tuomiot, johtavat ne loukkaantumisiin tai ei.

- Tästä pitää pystyä repimään irralleen ne tapaukset joissa kontakti on puhdas, johtavat ne sitten loukkaantumiseen tai ei.

- Puhtaasta kovasta pelistä jaetut sanktiot on kitkettävä pois. Jos tuomari epäonnistuu pelin sisällä, niin ei sitä tarvitse kurinpidon pahentaa.

- Pelin sisällä tapahtuva "kuittivihkon" käyttö on palautettava.

Tämä olisi oikea tie, aina kova rangaistus kun on telomisyritys, se on välillä vaikea näyttää toteen mikä on telomisyritys, mutta selkeistä tietysti kova rangaistus, rajatapauksista ehkä pienemmät. Kyllähän noista päähänkohdistuvista täytyy rangaistus aina antaa, oli tahalline tai ei. Puhtaista taklauksista / kovasta pelistä ei pitäisi rangaistuksia langettaa vaikka pelaaja loukkaantuisi, nythän seuraus painaa paljon enemmän kuin teot. Ne turvakaukalot helpottaisi tätä.. Niistä onkin jo tarpeeksi jauhettu joten en jauha niistä enempää.

Kuittivihko ei palaa, liiga on kitkenyt tappelut ja rummuttaa nyt sillä positiivista kuvaa itsestään, surullista mutta kuittivihko aika ei enää palaa. Tämähän on täyttä jeesustelua, kyllähän tuolla alasarjoissa tapellaan edelleen paljon, mutta koko perheen kiekkoviihteessä ei voida näin tehdä.. Ketään ei jeesusteluiltaan edes kiinnosta jos jossain Vermuntilan jäähallissa pojat hurraa tappeluille.
 
Sponsorirahat on tiukemmassa joka paikkakunnalla, jollei asenteet ja toiminta muutu.

Toitkin sen toisen ongelman esiin. Tämä koskee tietysti koko nykyistä yhteiskuntaa myöskin, mutta ainoa asia millä on merkitystä on se mitä jää viivan alle. Huorataan joka suuntaan ja muutetaan laji vaikka kaukalopalloksi kunhan rahahanat pysyvät auki. Sellainen ajattelumalli että kiekon pitäisi muuttua sen mukaan ja tämä muuttuminen tulee lajin ulkopuolelta kertoo jo itsessään miten syvällä ollaan.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Meneekö multa ohitte mutta Huhtalahan ajoi selkään ja ei saanut tästä mitään penaltia! Tuomarin koskemattomuutta kun loukkasi sai 3 peliä.

Meninkö johonkin miinaan?

Et ole ainut. Myöskään Kohoa 31.01.2013 päähän taklannut Karhu (sai pelissä 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta) EI saanut lisäpenalttia. Luultavasti koska ketä vittu kiinnostaa jonkun SaiPan pelaaja kun ei ole niin mediaseksikäs kuten kehä 3 sisällä olevat joukkueet. Koho ei sen taklauksen jälkeen ole pystynyt edes harjoittelemaan aivotärähdyksen oireista johtuen ja missannut 7 peliä.
Linkki juutuupiin Kohon tilanteesta: Ville Koho loukkaantuu - YouTube

Yhdenvertaisuus siis koskee VAIN HIFK ja Jokerit?
Kun joku loukkaantuu kuten Peltonen etsiään vaikka hevosen perseestä joku keino jälkikäteen tutkia/rangaista vaikkei videotuomari tms olisikaan vienyt asiaa eteenpäin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Perjantaihin menee valitukset sekä tapaus Nordlund.

Tässä Sm-liigan tiedote asiasta: Kurinpitopäätöksiä SM-liigan hallituksen käsittelyyn - SM-liiga

Mikähän on nyt syynä viivyttelyyn?

Uskomatonta ettei siitä saada aikaiseksi mitään päätöstä, kielisikö tuo siitä että sieltä on tulossa iso tuomio ja kun Jokerit olisi siitä luultavasti valittaneet niin nyt se käsitellään samantien sellaisessa elimessä jonka päätöksestä ei voi valittaa.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Eikös mahdollinen seuran tekemä valitus mene hallituksen käsittelyyn? Mitä siis valitusreitille tapahtuu kun jo itse alkuperäinen päätös on tehty hallituksen toimesta.

Taitanee siirtyä suoraan seuraavalle tasolle eli urheilun oikeusturvalautakuntaan (tms. nimihirviö).

Ymmärrän täysin, että näin vaikeassa tapauksessa siirrytään suoraan portaalle kaksi.

Vaikea jättää rankaisematta, kun kiekkoikoni loukkaantuu vakavasti, mutta vaikea rangaista puhtaasta taklauksestakaan. Tosin mun käsittääkseni urheilu perustuu juuri siihen kilvoitteluun, eli kaikki ovat peliajan alussa tasavertaisia. Minkä takia Villen, kaikki kunnia ja paranemistoivottelut hänelle, loukkaantuminen on pahempi asia kuin esim. neloskentän jämälaiturin?

Toinen vaihtoehto on, että meinaavat läiskäistä Pekkaa heti ja kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Onhan tämä nyt taas täysi farssi, että yhtä puhdasta taklausta ei saada viikon aikana käsitellyksi.

Vesa Rantaselta osuva kommentti twitterissä: "Kurinpito ei ilm. antanut Nordlundille tarpeeksi joten Ever.., siis SM-liigahallitus haluaa tarkastella yht.kunn. vinkkelistä asiaa."

Ohessa vielä liiga hallitus. Everihän ei pitäisi ottaa kantaa laisinkaan IFK:n liittyviin asioihin. Tosin ennen tunnen tämän elimen päätkösenteko malleja. Järkeä asiassa olisi jos esim. liigahallitus määräisi turvakaukalot pakollisiksi ja tekisi samalla jonkun järkevän linjavedon näissä asioissa. Ja taitaa tuo Penttiläkin olla naapurin leirissä.



Liigahallitus
Puheenjohtaja
Hannu Penttilä

Jäsenet
Timo Everi
Pekka Ilmivalta
Matti Nurminen
Vesa Puttonen
Tuomo Räsänen
Jukka Seppänen
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskomatonta ettei siitä saada aikaiseksi mitään päätöstä, kielisikö tuo siitä että sieltä on tulossa iso tuomio ja kun Jokerit olisi siitä luultavasti valittaneet niin nyt se käsitellään samantien sellaisessa elimessä jonka päätöksestä ei voi valittaa.

Liigahallituksen päätöksestä voi valittaa urheilun oikeusturvalautakunnalle, joka ei ole millään tavalla sidoksissa SM-Liigaan.

SM-Liigan kurinpitosäännöstö
7 luku - Muutoksen hakeminen kurinpitopäätökseen ja 2 luvun 2a §:n mukaiseen SM-liigan toimitusjohtajan päätökseen

1 § Kurinpitäjän tekemään päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle. SM-liigan toimitusjohtajan 2 luvun 2a §:n nojalla tekemään päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle.

2 § SM-Liigan kurinpitoryhmän tekemään päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Liigahallitukselle. Valitusoikeutta Liigahallitukselle ei kuitenkaan ole 3 luvun 1 §:n 1 momentin a tai b-kohtien mukaisesta rangaistuksesta.

3 § Kurinpitorangaistus pysyy voimassa, vaikka siihen haettaisiin muutosta valittamalla. Valituksen käsittelevä taho voi määrätä rangaistuksen täytäntöönpanon keskeytettäväksi ennen valituksen ratkaisemista.

4 § Valitusoikeus kurinpitopäätöksestä on asianosaisilla.

5 § Kurinpitopäätökseen, johon ei voi hakea muutosta 1-2 §:ien mukaan, saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle.

6 § Valitus on toimitettava kirjallisesti SM-liigan toimistoon viikon kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitus voidaan toimittaa myös faksin tai sähköpostin välityksellä.

7 § Mikäli valittaja on ollut pätevästä syystä estynyt tekemästä valitusta viikon kuluessa, voi SM-liigan toimitusjohtaja anomuksesta, joka on tehtävä viipymättä esteen lakattua, harkintansa mukaan myöntää valittajalle uuden enintään viikon pituisen määräajan.

8 § Liigahallitus voi erityisen painavasta syystä ja määräajoista riippumatta poistaa rankaisuvaltaa käyttäneen elimen päätöksen tapahtuneen menettelyvirheen tai säännösten väärän soveltamisen takia sekä tarvittaessa palauttaa tilanteen uudelleen käsiteltäväksi.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Mikäli kukaan teistä on koskaan ollut syytettynä käsittelyssä, niin tiedätte mikä on koko prosessin raastavin osuus. Tuomion odottelu ja mahdollisen rangaistuksen arviointi yksin hiljaa unentuloa odotellessa on paljon kamalempi vaihe kuin rangaistuksen julistamisen jälkeinen olotila. Inhottavaa tämäkin kertoa kokemuksesta.

Ehkä tästä tietoisena päättävä elin viivyttää tuomion julistamista, sillä edelleenkään varsinaiseen tuomioon ei juuri löydy järkevästi perusteltavaa näyttöä ja siten uskon Nordlundin pääsevän perjantaina melko vähällä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ohessa vielä liiga hallitus. Everihän ei pitäisi ottaa kantaa laisinkaan IFK:n liittyviin asioihin. Tosin ennen tunnen tämän elimen päätkösenteko malleja. Järkeä asiassa olisi jos esim. liigahallitus määräisi turvakaukalot pakollisiksi ja tekisi samalla jonkun järkevän linjavedon näissä asioissa. Ja taitaa tuo Penttiläkin olla naapurin leirissä.



Liigahallitus
Puheenjohtaja
Hannu Penttilä

Jäsenet
Timo Everi
Pekka Ilmivalta
Matti Nurminen
Vesa Puttonen
Tuomo Räsänen
Jukka Seppänen

Eiköhän Everi ole jäävätty tässä tapauksessa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jos Pietilänkään jääviyttä ei "epäilty" liigan puolelta, niin en usko että tässä tapauksessa vaikuttaisi
 

mikkekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murskavoitto tai tappio ilman itkua jälkikäteen
Hesari otsikoi "SM-Liiga opastaa poliisiylijohtajaa kiekkokeskustelussa" ja eräs iltapäivälehti otsikoi saman uutisen "SM-Liiga haukkuu poliisiylijohtajan ja apulaisvaltakunnansyyttäjän". Onhan tämän keskustelun mittasuhteet aika massiiviset ja ei se ainakaan helpota tulevaa päätöstä. Odotellaan siis rauhassa.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pikkuisen näemmä epäonnistui tuo sarkasmin tavoittelu.

Tämä oli oikeastaan kannanotto ip-lehtien otsikoinnille ja rangaistuksen käsittelyyn.

Onko muuten lähihistoriassa siirretty yhtään kurinpidollista päätöksentekoa liigan hallitukselle, vai mikä se on?
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tässä taas loistava esimerkki Vesa Rantasen osaamisesta jääkiekossa. Opettelisi nyt edes organisaation!

Tässä taas loistava esimerkki nimimerkki TosiFanin kyvystä nähdä asiat kokonaisuutena.

Kyllähän tämä nyt menee jo ihan uusiin sfääreihin naurettavuudessaan tämä asian vatvominen. Pakkohan se Everi tuolta on jäävätä. Muuten ei taideta ihan noudattaa niitä yhteiskunnan lakeja ja normeja, joista moni täälläkin on huudellut.

SM-Liigalta kyllä tyylikäs näpäytys Paateron suuntaan, propsit siitä.

Melkein jokaisessa ketjussa tuntuu nousevan esille tämä IFK:n tekemä valitus Summasen tuomiosta. IFK nähdään jotenkin alhaisena, mediapeliä pelaavana organisaationa. Eiköhän Jokeritkin Nordlundin tuomiosta valita, ellei se ole 0 peliä. Omasta mielestä täysin perusteltua IFK:n puolelta, sillä eihän tuo nyt ole missään linjassa MINKÄÄN kanssa tuo tuomio.
 

Baldrick

Jäsen
Veikkaan, että Nordlund-case menee hallitukseen ihan tasan tuomion ja jääkiekon imagon välisen suhteen takia. Toisin sanoen annetaanko uhreilullisesti oikea 0 peliä vai rauhoitellaanko kukkahattukansaa ja ministereitä isoilla sanktioilla.

Jos 0 peliä: Päätös olisi urheilullisesti oikea, rikettähän ei tapahtunut. Tästä kuitenkin seuraisi paskamyrsky mediassa, kuinka mm95-Peltosen, suomalaisen kiekkoikonin ja vapahtajan, raa'asti telonut teurastaja pääsee pälkähästä ja näin saadaan taas lisää vettä Paateron myllyyn, ettei Liiga osaisi pitää huolta omasta kurinpidostaan. Jos tähän vaihtoehtoon päädytään, heti perään pitää lisätä turvakaukalokampanjoinnin ja kaiken maailman turvallisuusjuttujen julistamisen, jotta saataisi väkivaltaleiman liekit sammutettua ennenkuin ne pääsevät kunnolla uudestaan leimahtamaan.

Jos iso rangaistus: Se olisi epäreiluin tuomio jääkiekon historiassa, jossa Nordlund ja Jokerit joutuisivat ottamaan luodin yhteisen lajimme puolesta. Olisiko Jokerit valmis ymmärtämään tämän? Tuskin, sillä piipittäjää on löytynyt jokaisesta toimijasta jääkiekossa ja sen ulkopuolella tähänkin asti, joten miksi muuttaa linjaa. Jokerit vain nostaisivat vielä suuremman metakan ja SM-Liiga olisi taas otsikoissa. Lajia ymmärtämättömät saattaisivat olla tyytyväisiä "Peltosen telojalle iso rangaistus!"-otsikoista, mutta koko kiekkomaailma kuohuisi sisältäpäin. Myös iso rangaistus aina viittaa siihen, että kaukaloissa tapahtuu kauheita ja niistä saadaan sitten keppihevosia myös "jääkiekko-on-väkivaltaa"-ihmisille.

Jos 1-4 peliä: Tämä olisi ehkä se välimallivaihtoehto. Pieni muodollinen rangaistus puhtaasti kohusta, jotta saadaan vähän kukkahatuille jäitä hattuun. Tähän lisätään kampanja turvallisuudesta kaukaloissa. Ikävää tässäkin, että urheilullisuus kärsii. Itse vielä jollain tavalla kestäisin 1-2 pelin tuomion ihan vain luodin ottona KalPan, HIFKin ja Jokereiden pääsääntöisesti aiheuttaman imagotappion takia.

Luulen, että päätöksentekoa on viivytetty, jotta saadaan hieman rauhoitettua aihetta. Sitten pienen odottelun jälkeen jos saataisiin jollain tapaa lakaistua nopeasti 0 pelin tuomio maton alle, sillä tärkeintä tässä on rehellisyys lajille. Näiden vaihtoehtojen kanssa siellä kuitenkin kabinetissa perjantaina painitaan ja tänäänkin aiheita valmistellaan. Kestetäänkö jääkiekkomaailmassa tehdä Nordlundista Jeesusta, joka uhrataan mediakohun puolesta? Tuleeko Nordlundista Yön Ritari, jonka konttosille voidaan tuomio langettaa ja yrittää päästä asiasta mahdollisimman nopeasti yli. Jos iso tuomio tulee, toivon, että Jokerit eivät valittaisi aiheesta, vaan ymmärtävät sen, että nyt painitaan koko jääkiekon tulevaisuuden kanssa! Nykyinen SM-Liigan johto ei kykene hoitamaan tilannetta sopivan sovittelevasti menettämättä otettaan jääkiekkoon, joten jonkun on otettava luoti. Sille on olemassa todennäköisyys, että luodin ottaa Masto ja Jokerit. Toisaalta, kuten Batman, kyllä Jokerit sen syntipukkina olon kestäisi, ovathan ne tehneet sitä tähänkin asti.

Yksi asia mikä on varma, en haluaisi olla Liusjärvi tällä viikolla. Tsemppiä Sampolle!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaiketaa on SM-liigalla, kun Suomessa kohumedialla on niin iso asema. Paskalehtien IS:n ja IL:n nettijulkaisut kuuluvat kävijämäärillä laskettuna maan suosituimpien sivustojen kärkijoukkoon ja heti perässä tulee HS ja MTV3. Yle.fi sentään edes jossain määrin yrittää pysyä asiallisena uutissivustona. Laatujournalismi on Suomessa pahasti marginaalissa, mikä tietysti kertoo paljon kansasta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä taas loistava esimerkki nimimerkki TosiFanin kyvystä nähdä asiat kokonaisuutena.

Kyllähän tämä nyt menee jo ihan uusiin sfääreihin naurettavuudessaan tämä asian vatvominen. Pakkohan se Everi tuolta on jäävätä. Muuten ei taideta ihan noudattaa niitä yhteiskunnan lakeja ja normeja, joista moni täälläkin on huudellut...

Minun mokani, en huomannut, että Everi kuuluu nykyiseen Liigahallitukseen. Poistan viestin ja häpeän.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Epäilen, että tänään olisi annettu 0 peliä. HIFK olisi kiusallaan valittanut päätöksestä ja tapaus olisi siirtynyt hallituksen käsiteltäväksi? Tämä olisi estänyt Nordlundin pelaamisen lauantaina, koska niin lyhyellä varoitusajalla ei olisi saatu hallitusta kasaan. Nyt tämä päätös hyväksytetään varmuuden vuoksi liigahallituksella, että edellä mainittu skenaario ei pääsisi tapahtumaan. Tai sitten jotain muuta.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaiketaa on SM-liigalla, kun Suomessa kohumedialla on niin iso asema. Paskalehtien IS:n ja IL:n nettijulkaisut kuuluvat kävijämäärillä laskettuna maan suosituimpien sivustojen kärkijoukkoon ja heti perässä tulee HS ja MTV3. Yle.fi sentään edes jossain määrin yrittää pysyä asiallisena uutissivustona. Laatujournalismi on Suomessa pahasti marginaalissa, mikä tietysti kertoo paljon kansasta.

Ei Ylellekään voi tällä kertaa hyviä pisteitä antaa. Eilinen Päivi Happosen tekemä juttu oli heikko esitys, Happonen (en tiedä oliko itsekään nähnyt) ei kysynyt Kalskeelta ja Paaterolta, olivatko nämä nähneet Nordlundin taklauksen (veikkaan: kumpikaan ei ollut nähnyt) mutta silti sai nämä antamaan tuomitsevia kommentteja. Ei näin tulisi kenenkään toimittajan juttuja tehdä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ei Ylellekään voi tällä kertaa hyviä pisteitä antaa. Eilinen Päivi Happosen tekemä juttu oli heikko esitys, Happonen (en tiedä oliko itsekään nähnyt) ei kysynyt Kalskeelta ja Paaterolta, olivatko nämä nähneet Nordlundin taklauksen (veikkaan: kumpikaan ei ollut nähnyt) mutta silti sai nämä antamaan tuomitsevia kommentteja. Ei näin tulisi kenenkään toimittajan juttuja tehdä.

Niin ja mikä asiantuntija Paatero tai Kalske olisi taklausta ja sen puhtautta tai törkeyttä arvioimaan? Näitäkin herroja on paskamedia törkyotsikoineen vienyt kuin litran mittaa.

Puuttuu enää, että liigahallitus kutsuu perjantaiseen kokoukseensa Jukka Koivun ja Juhani Tammisen asiantuntijoiksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei Ylellekään voi tällä kertaa hyviä pisteitä antaa. Eilinen Päivi Happosen tekemä juttu oli heikko esitys, Happonen (en tiedä oliko itsekään nähnyt) ei kysynyt Kalskeelta ja Paaterolta, olivatko nämä nähneet Nordlundin taklauksen (veikkaan: kumpikaan ei ollut nähnyt) mutta silti sai nämä antamaan tuomitsevia kommentteja. Ei näin tulisi kenenkään toimittajan juttuja tehdä.

Käsittääkseni kumpikaan herroista ei ottanut kantaa taklauksiin vaan tapaan hoitaa asioita.
 

Kyle

Jäsen
Epäilen, että tänään olisi annettu 0 peliä. HIFK olisi kiusallaan valittanut päätöksestä ja tapaus olisi siirtynyt hallituksen käsiteltäväksi? Tämä olisi estänyt Nordlundin pelaamisen lauantaina, koska niin lyhyellä varoitusajalla ei olisi saatu hallitusta kasaan. Nyt tämä päätös hyväksytetään varmuuden vuoksi liigahallituksella, että edellä mainittu skenaario ei pääsisi tapahtumaan. Tai sitten jotain muuta.

Toisaalta jos spekuloi, niin nyt kun päätös on siirretty perjantaille ja mikäli sieltä arvotaan jotain pelikieltoa, niin voidaan ilmeisesti valituksen käsittely-aikaa venyttää "sattumalta" tiistai-illalle. Jolloin Nordlund joutuu istumaan katsomossa lauantaina ja tiistaina. Tänään julkaistu pelikielto ja siitä tehty valitus oltaisiin keritty käsittelemään perjantaihin mennessä.

Itsehän SM-liiga kuoppansa kaivaa, kun eivät voineet näitä median "teko ja kurinpidonpäätös"-otsikoita lykätä samalle päivälle tai eniten parin päivän sisään. Nyt saadaan taas perjantaina lähes viikko tapauksen jälkeen, lukea lehdistön mielipaha kurinpitopäätöksestä ja antaa mahdollisuus pitää tämä asia otsikoissa.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juuri näin.

Eikä kumpikaan edes maininnut tätä kyseistä Nordlund/Peltonen tilannetta, vaan puhui väkivaltaisuuksista yleensä.

Sitten pitäisi vaan tietää mitä erikoista Happosen/Paateron/Kalskeen mielestä jääkiekon SM-liigassa on tapahtunut 1.9.2012 jälkeen. Silloin tapahtui erikoista, mutta sen jälkeen minun on vaikea keksiä tilannetta, johon poliisin tai syyttäjän pitäisi ottaa kantaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös