Kurinpitopäätökset kaudella 2012–2013

  • 1 280 936
  • 5 646

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juurikin näin. Tuosta on paha antaa mitään sanktiota kun selvää rikettä ei ole, mutta pakko antaa jotain, koska medialle tulee muuten paha mieli ja Sarasvuokin vuodatti jo kyyneleitä. Lisäksi bättre folk tulkitsee tuon rasismiksi kun heidän seuran kapteenia pistetään laitaan niin, että pleksit vaan kolisee, niin ja aivot. Ehdotankin täten Freudenthal-mitallia SM-liigalle kollektiivisesti. On tämä kyllä ihan käsittämätöntä pelleilyä. Kolme asiaa: Pelaajien kunnioittaminen, paremmat kypärät ja kaukalot turvallisiksi, mutta sitä ennen tuon sm-liigan pilipali-organisaation voisi pistää uuteen uskoon, nythän se on koko ajan HIFK:n organisaation kanssa samalla tasolla.

Harvoin tulee kommentoitua näin, mutta sinä olet kyllä yhtä kujalla kaikesta kuin Hakkarainen. En varmaan koskaan ole lukenut Jatkoajassa mitään yhtä typerää kommenttia.

Ja ettei ole ihan aiheen ulkopuolelta; mielestäni SM-Liigan johdon suhteen tulisi tehdä muutoksia ensi kaudelle, niin munatonta vastuunpakoilua on touhu ollut.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omasta mielestä nyt mennään kyllä aika pahasti metsään. Vähän sama kuin eduskunta alkaisi hoitaa oikeuslaitoksen virkaa. Kyllä kurinpitoelin pitää olla itsenäinen osa järjestelmää. Ei rangaistuksia voida alkaa jakaa huutoäänestyksellä!

SM-Liigan kurinpitosäännöissä on määritelty liigahallitukselle osa liigan kurinpitojärjestelmässä. Alimman tason kurinpitäjänä liigassa toimivat otteluiden tuomarit. Pelikielloista päättää kurinpitäjä. Hänen päätöksiään tarvittaessa muuttaa kurinpitoryhmä. Jos kurinpitoryhmän päätöstä on tarvetta muuttaa, niin asian käsittelee liigahallitus. Tämän jälkeen asian voi viedä vielä urheilun oikeusturvalautakunnan käsiteltäväksi. Urheilun oikeusturvalautakunta ei ole enää millään tavalla riippuvainen SM-Liigan päätöksentekojärjestelmästä.

Tuolla moniportaisella järjestelmällä mahdollistetaan mahdollisimman oikeudenmukainen ja tasapuolinen kurinpito. Päätöksiä kuitenkin tekevät ihmiset, jotka voivat tehdä virheitä. Virheitä korjataan tarvittaessa ylemmissä kurinpitoelimissä. Sama kaava näkyy siviiliyhteiskunnassakin. Poliisi - Käräjäoikeus - Hovioikeus - Korkein oikeus. Lisäksi oikeuskansleri valvoo hallituksen päätösten ja toiminnan laillisuutta sekä eduskunnan oikeusasiamies eduskunnan ja virkamiesten toiminnan päätösten laillisuutta. Monet oikeusjärjestelmän avainpaikkojen nimitykset tekee hallituksen esityksestä kansan valitsema tasavallan presidentti.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Vittu mitä paskaa. Miksi lähes joka vitun päätöksestä tulee farssi?

Nyt menee SM-liiga boikottiin lopullisesti. Niin monesti tällä kaudella on saanut pettyä ottelun jälkeen, kun kummaltakin joukkueelta on tunne tapettu, että ei ole vain jaksanut mennä katsomaan kaikkia pelejä. Kolme peliä on jäljellä, mutta ei voisi vähempää kiinnostaa. Kaiken huippu oli eilinen Kärpät - HIFK, joka oli ehkä tylsin ottelu, jonka olen näiden joukkueiden pelatessa nähnyt. SM-liiga on tuhottu. Sori OT, ihan saatanan sama!

Edit: lisätty kuva
 

Liitteet

  • 275.jpg
    275.jpg
    68,1 KB · kertaa luettu: 950
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kurinpitoryhmä lienee kirjoittanut 2-3 erilaista päätöstä, erilaisilla näkökulmilla, sillä eivät ole päässet yksimielisyyteen kokouksissaan. Hallitus sitten allekirjoittaa jonkun niistä ja julkaisee. Toivottavasti Everi on jäävi koskien päätöksenteko, niin kuin varmaan onkin.

Tämäkin tuntuu hiemen oudolta. Eikö hallituksenkin pitäisi tutkia tarkasti tapahtumaan liittyvä videomateraali eikä vain allekirjoittaa lonkalta joku päätös? Voiko hallitus suht sokkona kahvipöydän vieressä tehdä oikeaa päätöstä? Epäilen.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämäkin tuntuu hiemen oudolta. Eikö hallituksenkin pitäisi tutkia tarkasti tapahtumaan liittyvä videomateraali eikä vain allekirjoittaa lonkalta joku päätös? Voiko hallitus suht sokkona kahvipöydän vieressä tehdä oikeaa päätöstä? Epäilen.
Olisikin noin että tutkisivat ja vasta sitten hutkisivat. Tosiasia on taas se, että tutkinnan ja työn ovat tehneet täysin eri henkilöt, ja hallitus vain ottaa päätöksen nimiinsä jotta ei nähdä valitusrumbaa. Toivottavasti tuo valinta osuu siihen päätökseen joka kestää päivänvalon.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä on se ongelma.

Kurinpitäjät ja rangaistuksien kohteet tulisi pitää erillään. Ihan kuten oikeassakin elämässä.

Nyt kun näin tuon hallituksen kokoonpanon, niin tulee mieleen että voiko Masto saada edes oikeudenmukaista käsittelyä. Kun siellä hallituksessa on se HIFK:n Everi, eikä vastapainoa ainkaan äkkiä tule mielen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Jos/kun liigahallitus koostuu kaikkien seurojen edustajista, sehän on puhtaasti poliittinen elin. Kukin jäsen tietysti äänestää oman seuransa etujen mukaisesti. Ketä siellä kiinnostaa Nordlundin oikeus tulla kohdelluksi puolueettomasti?

On tämä helvetin sekavaa. Yhtä epäonnista taklausta ei saada tulkituksi oikeaksi tai vääräksi. Enin osa haluaisi nähdä siinä teloituksen, mutta kun ei perkule löydy kuvaa jolla sen voisi todistaa.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä on se ongelma.

Kurinpitäjät ja rangaistuksien kohteet tulisi pitää erillään. Ihan kuten oikeassakin elämässä.

Voisin kuvitella liigahallituksen jäsenenä toimivan Everin jääväävänsä itsensä päätöksenteosta. Pakkohan hänen on, muuten päätöksen oikeellisuus on kyseenalainen ja valittamalla urheilun oikeusturvalautakunnalle pystytään kaatamaan tehty päätös. Everi on ainoa henkilö hallituksessa, jota asia jollain tapaa koskee.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko oli heittää foliohattu hetkeksi päähän ja miettiä mikä siellä nyt voi olla niin vaikeeta tehdä/julkistaa päätös.

Mikäli kurinpitoryhmällä olisi selvästi näyttää ettei mitään rikettä taklauksessa ole, ja ovat nollan pelin kannalla, miksi sitä ei voisi julkistaa? Pistäisivät videon joukkueille ja tiedotusvälineille jossa selittäisivät tapahtumat yksitellen.

Mikäli kurinpidolla on materiaalia missä esim. osuma päähän voidaan näyttää toteen ja antaisivat esim. 8 ottelun pelikiellon, miksi sitä ei voisi julkistaa? Samalla tapaa videon avulla kuin puhtaassakin tapauksessa.

Tulen siihen tulokseen, että he pystyvät osoittamaan taklauksessa rikkeen ja nyt sieltä on tulossa sellaiset rangaistukset joille on jo pelaajan oikeusturvan takia pakko hakea liigan hallituksen hyväksyntä ennen julkaisua.

En tiedä, vaikeeta on tuota kyllä käsitellä. Heitän foliohatun helvettiin ja keitän kahvit ja katon vaikka tota hiihtoa.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, tässä on nyt käymässä niinkuin moni täällä on jo ennakoinut: Nyt kun taklattu loukkaantui, niin pakko on rankaista jo yhdenvertaisuuden nimissä. Esim. Huhtala sai kolme peliä murtuneista kylkiluista, kolhitusta leuasta, ja lähettämättä jääneestä anteeksipyynnöstä.

Nyt on kuitenkin kyseessä suomikiekon ikoni Peltonen joka kaikenkukkuraksi luokkaantui huomattavasti vakavammin (aivovamma), joten rangaistuksen on nähtävästi oltava luokkaa "todella tuntuva".
Muussatapauksessa liiga joutuu selittämään sekä julkisuudessa, että yleisölle jokaisen tälläkaudella annetun rangaistuksen perusteluineen erikseen ja linjaamaan (taas kerran) koko rangaistuskäytännön uudestaan.

Mielestäni juurikin kurinpidolta putoaa pohja, jos rangaistuksia ruvetaan jakamaan "naaman" perusteella. Se että loukkaantunut on tehnyt kolme tärkeää maalia keväällä 95, ei voi olla ratkaiseva peruste rangaistukselle.

Itse tapahtuneesta, mielestäni puhdas ja loppuunasti viety taklaus. Se, että vastaanottaja loukkaantuu taklauksesta, on erittäin valitettavaa.

Nordlundilla ei (muistaakseni) ole mitään isompaa rikehistoriaa, toisin kuin esim. Pikkaraisen tapauksessa tuli pari lisäpeliä vanhoista tötöilyistä. Tässä tapauksessa Huml ei loukkaantunut (ainakin on pelannut tämän jälkeen).

Jos verrataan Pikkaraisen tapausta Norlundiin, on rike aivan erilainen. Pikkarainen tulee sivusta ns.kuolleesta kulmasta ja isku osuu suoraan päähän. Tämän kauden kurinpidollisella linjalla 5 peliä + 2 rikehistoriasta, on täysin ok.

Nordlund taklaa pelaajaa (ainut mahdollinen taklaustyyli ko.tilanteessa on taklata oma olkapää edellä), joka on kiinni laidassa ja kasvot kentälle päin. Peltonen on juuri luopunut kiekosta ja nostaa päänsä ylös ja huomaa lähestyvän Nordlundin. Mitään taklauksen vastaanottamiseen liittyviä asioita ei tapahdu. Taklaus osuu hartia-kylki linjaan, jonka seurauksena taklattavan pää retkahtaa pleksiin ja tästä taklattava tippuu suoraan jään pintaan. Tuomarit eivät pysty videoita ottelun aikana kelaamaan ja tämän takia OT seurauksena ja kurinpidon käsittelyyn. Tämäkin linjassa tämän kauden toiminnassa.

Mikäli Nordlund saa taklauksesta yli 2 peliä, on menty hyvinkin pitkälle metsään kurinpidossa. Jos pelaaja loukkaantuu toisen pelaajan toimien perusteella, oli ne sääntöjen mukaisia tai ei, mielestäni loukkaantumisesta ei voi antaa yli 2 peliä pannaa. Jos pelaajan teko on ollut sääntöjen vastainen, voidaan rangaistuksen kovuudessa ottaa huomioon mahdollinen loukkaantuminen.

Vielä linkki tapaukseen (youtube). Kohdassa 00:55 Nordlund osuu Peltoseen.

Finnish Hockey Player (Ville Peltonen) Gets Brain Injury after Tackle! (HIFK-Jokerit 23.2.2013) - YouTube
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Minä en näe muuta järkevää toimintamallia kuin:

- Tahallisista/sääntöjenvastaisista telomisyrityksistä kovemmat tuomiot, johtavat ne loukkaantumisiin tai ei.

- Tästä pitää pystyä repimään irralleen ne tapaukset joissa kontakti on puhdas, johtavat ne sitten loukkaantumiseen tai ei.

- Puhtaasta kovasta pelistä jaetut sanktiot on kitkettävä pois. Jos tuomari epäonnistuu pelin sisällä, niin ei sitä tarvitse kurinpidon pahentaa.

- Pelin sisällä tapahtuva "kuittivihkon" käyttö on palautettava.

Mutta minkäs teet kun tappeluja ei sallita ja totuuden torvi tulee huutamaan jatkossakin. Aika vaikeassa tilanteessa on Liiga nyt. Ei tämä hyvältä näytä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Sori mutta nyt kyllä repesin ihan täysin. Ymmärrätkö yhtään nyt että mistä puhut?
Huomaatko kysymysmerkit? Onko niin, että kurinpitoryhmä tosiaan tuo jotain esityksiä hallitukselle äänestettäväksi vai tekeekö hallitus päätöksen omista lähtökohdistaan? Repeile rauhassa, mutta vastaus olis kiva ylläri.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Voisiko olla niin, että liigahallitus sopisi tulevassa kokouksessa kurinpitopäätösten lisäksi myös turvakaukaloiden hankkimisesta kaikkiin halleihin nopeutetulla aikataululla. Varsinkin jos Nordlundille pätkähtää nolla peliä pekkaa, niin rankaisemattomuuden perustelut (=Peltosen loukkaantuminen johtui kaukalosta) on kivempi kertoa lehdistölle kun voidaan näyttää, että asiaan on myös reagoitu.

Saahan sitä toivoa.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Mikäli Nordlund saa taklauksesta yli 2 peliä, on menty hyvinkin pitkälle metsään kurinpidossa. Jos pelaaja loukkaantuu toisen pelaajan toimien perusteella, oli ne sääntöjen mukaisia tai ei, mielestäni loukkaantumisesta ei voi antaa yli 2 peliä pannaa. Jos pelaajan teko on ollut sääntöjen vastainen, voidaan rangaistuksen kovuudessa ottaa huomioon mahdollinen loukkaantuminen.

Vielä linkki tapaukseen (youtube). Kohdassa 00:55 Nordlund osuu Peltoseen.

Finnish Hockey Player (Ville Peltonen) Gets Brain Injury after Tackle! (HIFK-Jokerit 23.2.2013) - YouTube


Hyvä kirjoitus . Mikä tässä nyt on niin vaikeaa. Joko osuu päähän tai sitten ei. Huhtala veti miten veti mutta kohteena oli "vain "Kovanen.
 

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Huomaatko kysymysmerkit? Onko niin, että kurinpitoryhmä tosiaan tuo jotain esityksiä hallitukselle äänestettäväksi vai tekeekö hallitus päätöksen omista lähtökohdistaan? Repeile rauhassa, mutta vastaus olis kiva ylläri.

Siis ihan referenssinä kannattaa miettiä asiaa siltä kantilta että kuinka paljon liigahallituksella on valtaa sm-liigan suhteen.

Etupäässä tuolle naurahdin mutta olet oikeassa, myös se on ihan hauska pointti kuinka täällä spekuloidaan sitä että millä tavalla asiat tullaan kahvipöydässä käsittelemään.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Meneekö multa ohitte mutta Huhtalahan ajoi selkään ja ei saanut tästä mitään penaltia! Tuomarin koskemattomuutta kun loukkasi sai 3 peliä.

Meninkö johonkin miinaan?

Jep, arvasin että esimerkki oli väärä ja joo,menihän mulla kaks keissiä sekaisin näköjään. Jokatapauksessahan ollaan nyt siinä tilanteessa, että jos taklattava loukkaantuu niin aina tulee lisäpenalttia ja isosti.

Millääntapaa en tarkoittanut verrata näitä kahta tapausta koska kylläpä tuo näyttää puhtaalta tuo Maston taklaus.

Mielestäni juurikin kurinpidolta putoaa pohja, jos rangaistuksia ruvetaan jakamaan "naaman" perusteella. Se että loukkaantunut on tehnyt kolme tärkeää maalia keväällä 95, ei voi olla ratkaiseva peruste rangaistukselle.

Pikkuisen näemmä epäonnistui tuo sarkasmin tavoittelu.

Itse tapahtuneesta, mielestäni puhdas ja loppuunasti viety taklaus. Se, että vastaanottaja loukkaantuu taklauksesta, on erittäin valitettavaa.

Niinkuin edellä, tästä ollaan täysin samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tämä nyt taas täysi farssi, että yhtä puhdasta taklausta ei saada viikon aikana käsitellyksi.

Vesa Rantaselta osuva kommentti twitterissä: "Kurinpito ei ilm. antanut Nordlundille tarpeeksi joten Ever.., siis SM-liigahallitus haluaa tarkastella yht.kunn. vinkkelistä asiaa."
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
SM-liigalle:

Kun Ilta-Sanomien nettilehden etusivulla nyt on se odotettu seksiwau-otsikko, "SM-liiga haukkuu Paateron ja Kalskeen", niin sohaiskaapa nyt tätäkin pesää ja muistuttakaa, että vallan vahtikoirilla ja joka nurkkaan kakkivilla puudeleilla on eroa. Akateemisesta maailmasta takuulla löytyy joku halukas profiilia omaava professori kommentoimaan tätä, jos koette, että tarvetta tuelle on.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokaisella on kuitenkin oma lehmä ojassa. Esim. Jokereiden seuraavilla vastustajilla, Kärpille varmaan sopisi että liigan tuomiot kovenisivat jne...

Kärpiltä ei ole edustajaa liigahallituksessa. Nykyisin liigahallituksen kokoonpanoon ei enää kuulu edustaja kaikista liigajoukkueista. Liigahallituksen valitsee liigan johtoryhmä ja jos hallitus ei nauti johtoryhmän luottamusta, se varmasti vaihdetaan. Johtoryhmään kuuluvat kaikkien seurojen edustajat ja he ovat varmasti valinneet sellaiset henkilöt hallitukseen, joiden uskovat olevan objektiivisia päätöksiä tehdessään. Liigahallituksen ja johtoryhmän kokoonpanot löytyvät SM-liigan nettisivuilta.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liigahallitus
Puheenjohtaja
Hannu Penttilä

Jäsenet
Timo Everi
Pekka Ilmivalta
Matti Nurminen
Vesa Puttonen
Tuomo Räsänen
Jukka Seppänen

Koetetaan nyt kaikki muistaa, että tuo ylläoleva on Liigan hallituksen nykyinen kokoonpano. Kaikilla seuroilla ei enää ole edustusta hallituksessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Toki Nordlundille tämä on todella ikävää, mutta itse ymmärrän hyvin, että päätös viivästyy:

- kolikon yhdellä puolella se, että Maston taklaus ei osunut Peltosta päähän, eikä ollut poikkeuksellisen törkeä. Tämän varmasti tietävän ja tajuavat myös hallituksen jäsenet. Tapahtumasarjassa enemmän valitettavaa epäonnea.

- toisaalta median, populististen poliitikoiden ja virkamiesten toimesta Maston taklaus on liitetty osaksi isompaa kokonaisuutta puhuttaessa jääkiekon "kasvavasta väkivallasta" ja muista holtittomuuksista.

Vaikea tilanne ja lankullahan tässä kävelevät myös sm- liigan päättäjät. Tavallaan varmasti olisi halua jättää Nordlundin rangaistukset absoluuttiseen minimiin, toisaalta julkisuuskuva on todella negatiivisessa kierteessä ja roskalehdet kirjoittavat päätöksestä kohujuttuja joka tapauksessa. Riippumatta siitä, mitä päätös sisältää.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Laitetaan Shanahanille nuo videot ja se laittaa rangaistukset noista törkeyksistä, taitaa aika moni pelata heti seuraavassa pelissä.
Olis kyllä mielenkiintoista jos laitettaisiin Shanahanille videot vaikka viidestä viime aikojen kohua herättäneestä tilanteesta ja kuultaisiin Shannyn mielipiteet asioista. Tietysti säännöt ja kulttuuri on hiukan eri mutta kuitenkin.

Toisaalta, en kyllä usko etteikö Shanahan seuraisi ainakin sen verran suomikiekkoa (kurinpitoa) että tietää missä mennään näissä tilanteissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös