Sanoisin että se perustuu vahvasti siihen, että perehtymällä myös vastapuolen näkemyksiin pystyy näkemään asiaa isommasta, eikä vain omasta fantastisesta viitekehyksestä. Tämän takia sekä Andersson että Halla-aho pesevät Orpon, kun taas Ohisalo ei pese.
Olen vahvasti eri mieltä Anderssonin hyvien tenttisuoritusten syistä. Tähän pitäisi siteerata useampia
@Radiopää tuoreimpia viestejä, mutta en jaksa, joten mennään tämän kanssa. Kommenttini koskee siis myös aiempia. Eli, olet sitä mieltä, että Lin vahvuus on asian hallinta. Ei ole, Lin vahvuus on oman kannan valitseminen, sen paukuttaminen suoraan, kiertelemättä ja piiruakaan muuttamatta tentistä toiseen. Lisäplussaa tulee selkeästä artikuloinnista ja riittävästä agressiivisuudesta (tässä tosin Li taiteilee aivan hyväksyttävän rajoilla ja toisinaan sortuu ylilyönteihin pyörittelemällä halveksivan näköisenä silmiään muiden puhuessa tai puhumalla muiden päälle).
Sen sijaan asian hallinta on Lin heikkous (tai ehkä pitäisi sanoa, että juuri asian korvaaminen ideologialla on hänen vahvuutensa). Ottaaksemme esimerkiksi tuon keskiasteen maksuttomuuden, Li olisi tavattoman helppoa rutata puhtailla asia-argumenteilla, esimerkiksi vetoamalla seuraaviin asioihin:
1. Hanke on kallis ja päinvastaisista väitteistä huolimatta hallitus kompensoi sitä kunnille aivan alakanttiin. Esimerkiksi Tampereen normaalikoulu saa ensi syksynä 200 euroa per oppilas kun tietokoneen ja kirjojen hankintakustannukset nousevat reilusti tuhannen euron yläpuolelle. (kiistämätön fakta tai toki hallituksen edustajat kerta toisensa jälkeen kiistävät sen valehtelemalla suoraan, että kaikki lisämenot katetaan valtion tuella - toki jokainen kuntapuolen ihminen tietää, että tämä paskapuhetta)
2. Hyöty koulupudokkaiden pelastamisessa on marginaalinen. Vahinko on tapahtunut perusopetuksessa ja sitä on myöhäistä pelastaa toisella asteella, pakko on opiskelussa helvetin huono motivaattori. Tämän vuoksi maksuton toinen aste syrjäytymisen vastaisena keinona ei ole kärpäsen ampumista norsupyssyllä, vaan se on kärpäsen ampumista tykistökeskityksellä - hyöty/laatu -suhde on olemattoman pieni. Samalla rahalla voitaisiin toimia paljon tehokkaammin (ei kiistämätön fakta, koska ei ole vielä koeiltua dataa, mutta laaja konsensus koulutusalan asiantuntijoiden keskuudessa on tätä mieltä).
3. Vasemmalta liikkeelle lähtevä kriitikko voisi myös kysyä, mitä järkeä on antaa kaikkain varakkaimmille perheille ilmaiset kirjat, eikö tämä etu olisi järkevää kohdistaa (ja sen voi tehdä muutenkin kuin niin, että köyhemmästä perheestä tuleva hakee avustuskirjat luokan edestä muiden naureskellessa). (fakta)
Eli asiallisia perusteluja, jotka kestäisivät kriittistä tarkastelua Lillä ei yleensä ole (eihän hän muuten olisi Vasemmistoliiton edustaja), mutta valitulla taktiikalla eli oma kanta ideologia edellä lukkoon ja sitä toistellaan sekä leimataan eri mieltä olevat sydämettömiksi vähäosaisten ja syrjäyneiden kyykyttäjiksi, Li vetoaa tehokkaasti omiin äänestäjiin ja vasemman laidan demareihin, jotka eivät myöskään paljoa elämän realiteeteista ymmärrä. Lin taktiikalla on mahdollista päästä hyvänä päivänä hieman yli kymmenen prosentin kannatukseen ja Vasemmistoliitossa ymmärretään, että se nyt on muutenkin puolueen absoluuttinen maksimi.