NCC:n vetäytyminen ei varmaan yllätä ketään, eihän koko projektia ole käytännössä ollut olemassa vuosiin muualla kuin korupuheissa ja Tampereen tulevaisuuden hyvin epämääräisissä visioissa. Nytkin tuossa tiedotteessa kerrotaan, että "NCC vetäytyy Tampereen Kansi- ja Areena-hankkeesta", ja että uutta kumppania haetaan "Tampereen Kansi-hankkeeseen". Koko Areena-hanke on siis vähin äänin poistettu yhteistyön ohjelmasta.
Hakametsässä ei voi ikuisuutta pelata. Hakametsää ei voi myöskään peruskorjata. Aikamoinen pattitilanne meneillään, mutta mikäs kiire tässä on.
Ei Hakametsää ole oikeasti peruskorjattu vaan lähinnä vähän paikkailtu sieltä täältä.Hakametsähän on peruskorjattu tällä vuosituhannella? Erittäin hyvässä kunnossa oleva halli joka palvelee tällä hetkellä erittäin hyvin asiakkaitaan, sekä molemmille liigaseuroille erittäin hyvä vielä pelata kun täyttöprosentti on mitä on.
Nyt en oikeen ymmärrä että mitä sää oikeen selität? Mihin sitä nyt tarvis hetkeen korjata? Kaikkihan on sisällä käytännössä uutta ja toimivaa.
Tälläista ei vaan voi tehdä oikein tehdä Hakametsässä kun se on suojeltu, ulkokuoren osalta museovirasto on todella tarkka ja sen takia nuo laajennus ja parannusmahdollisuudet ovat käytänössä olemattomat.Ainoa mihin itse kaipaisin parannusta jossain kohtaa on se että A ja B käytävää voitaisiin laajentaa ulospäin ja sekään ei ole mahdoton projekti toteuttaa eikä tarpeellinen ennen kuin seurojen täyttöprosentti on siellä 90% nurkilla.
Niin mitä nyt koko MSG rakennettiin tässä pari vuotta sitten kokonaan uusiksi, siellä siis uusittiin ihan kaikki tätä ei ole tehty Hakametsässä ja ei voida tehdäkkään kiitos museoviraston.Lisäys: Vaikka vihaan verrata eri sarjoja ja maita mutta nytten on hyvä verrata esm.Hakametsää tuohon muutaman vuoden nuorempaan Madison Square Gardeniin joka palvelee erittäin hyvin asiakkaitaan eikä tietääkseni ole uutta suunnitteilla. Hyvät kunnossapito sekä peruskorjaukset ovat pitäneet siitä huolta ettei tarvi uutta miettiä, kuten täällä Mansessa.
Hakametsähän on peruskorjattu tällä vuosituhannella?
...
Hyvät kunnossapito sekä peruskorjaukset ovat pitäneet siitä huolta ettei tarvi uutta miettiä, kuten täällä Mansessa.
Ehkä vertailu MSG:hen on turhaa. Oikeampi vertailukohde voisi olla Olympiastadion. Stadion on myös suojelukohde, mutta siitä huolimatta sinne on tehty ja suunnitellaan lisää uudistuksia. Miksi tämä ei olisi mahdollista myös Hakametsän osalta?Ilmeisesti Hakametsä ei ole enää museoviraston suojelukohde. Uutta tietoa tämäkin. Niin, ja MSG palvelee siinä missä Hakametsäkin
Ehkä vertailu MSG:hen on turhaa. Oikeampi vertailukohde voisi olla Olympiastadion. Stadion on myös suojelukohde, mutta siitä huolimatta sinne on tehty ja suunnitellaan lisää uudistuksia. Miksi tämä ei olisi mahdollista myös Hakametsän osalta?
En todellakaan ole mikään asiantuntija tuossa casessa, mutta nopealla googlauksella tulee vastaan:Millaisia korjauksia Stadionille on tehty/on tekeillä/on suunnitteilla? Kattamisesta oli joskus puhetta, mutta laajuudesta en tiedä. Samoin katsomoon oli penkkien vaihtamista suunniteltu.
Jossain vaiheessa ainakin puhuttiin, että katsomoihin ei voisi koskea kun niiden sisällä kulkee osa kattoa kanttavista vaijereista.Käytäviä voi leventää sisälle päin
Vai muistaako joku koska halli olisi ollut täynnä. Pari penkkiriviä helvettiin ja se on siinä.
Mutta 8000 hengen halliin ei jokainen bändi tule siihen n.10000 halliin jo tulee.jos uusi halli jonnekkin tehdään niin kapasiteettia on turha nostaa nykyisestä. Ei ne ihmiset sinne tule vaikka halli olisikin isompi. Ja ei se rokkibändi roudaa kamojaan rekoilla yhtään mieluummin Helsingistä Tampereelle vaikka olisikin uusi halli
Käytäviä voi leventää sisälle päin
Vai muistaako joku koska halli olisi ollut täynnä. Pari penkkiriviä helvettiin ja se on siinä.
jos uusi halli jonnekkin tehdään niin kapasiteettia on turha nostaa nykyisestä. Ei ne ihmiset sinne tule vaikka halli olisikin isompi. Ja ei se rokkibändi roudaa kamojaan rekoilla yhtään mieluummin Helsingistä Tampereelle vaikka olisikin uusi halli
En todellakaan ole mikään asiantuntija tuossa casessa, mutta nopealla googlauksella tulee vastaan:
Pointtina oli, että vaikka kohde on museoviraston suojeluksessa, niin se ei tarkoita sitä ettei pytingille voisi tehdä mitään toimenpiteitä.
Oikeampi vertailukohde voisi olla Olympiastadion. Stadion on myös suojelukohde, mutta siitä huolimatta sinne on tehty ja suunnitellaan lisää uudistuksia. Miksi tämä ei olisi mahdollista myös Hakametsän osalta?
Hakametsässä ei voi ikuisuutta pelata. Hakametsää ei voi myöskään peruskorjata. Aikamoinen pattitilanne meneillään, mutta mikäs kiire tässä on.
Käytännössä kuitenkin kansainväliset jalkapallo-ottelut jo pelkästään tuovat Olympiastadionille sellaisen uudistuspaineen mikä Hakametsästä puuttuu. Tähän kun lisätään vielä stadionkonsertit, ollaan vaatimusten kanssa täysin eri viivoilla.
Julkisivu jää siis täysin koskemattomaksi (pl. tuo kate), joka on se tyypillisin vaatimus museovirastolle. Hakametsän modernisointi on todella hankalaa ja kallista, koska julkisivun pitää pysyä nykymuodossaan.
Niin kyllähän Olympiastadionin uudistamisen paineet tulevat pääosin ihan muualta kuin siitä, että se on jalkapallomaajoukkueen kotikenttä. Tuskin kv. futisotteluiden vaatimukset ovat painaneet vaakakupissa kun on tehty päätöstä stadionin täydellisestä remontoinnista. Kyllä lähtökohta on ollut ihan se, että rakennus mätänee käsiin jos sille ei olisi tehty mitään. Ja kun kyse on kuitenkin kulttuurihistoriallisesti ja eri tilaisuuksien järjestämisen kannalta yhdestä Suomen merkittävimmistä rakennuksista, on asialle pakko tehdä jotain. Ja nyt kun tehdään, ei tyydytä mihinkään pikku korjaukseen vaan laitetaan kerralla niin paikat kuin konsepti kuntoon.
Hakametsä ei sentään lahoa samalla tavalla kymmenessä vuodessa käyttökelvottomaksi jos mitään ei tehdä. Vaikka se onkin merkittävä rakennus, ihan samanlaista painoarvoa sillä ei ole kuin Olympistadionilla. Mutta hyvä vertailukohta olisi tosiaan Helsingin Jäähalli. Molempia yhdistää se, että tilat ovat vanhanaikaiset eivätkä mahdollista niiden pääkäyttäjien toiminnan kehittymistä.
Minulla on ollut aikanaan ilo keskustella asiasta Jalkapalloliiton Pj:n kanssa. Usko tai älä, mutta kansainvälisen jalkapallon vaikutus Olympiastadionin uudistamiseen on yllättävän suuri. Keskustelusta ei lopulta ikinä selvinnyt, mihin asti tämä paine riittää tai riitti stadionin peruskorjausten suhteen, mutta vaikuttavana tekijänä se siellä taustalla joka tapauksessa on.
Lisäksi, kuten varmaan fiksuna kirjoittajana huomaat, edellisessä viestissäni keskityin perusparannuksiin, vaikka ohimennen mainitsinkin peruskorjauksenkin. Perusparannuksissahan tämä kansainvälisten urheilujärjestöjen vaikutus nimenomaan ilmenee. Peruskorjaus on tästä taas täysin erillinen asia, olkootkin, että luonnollisesti stadionin kunnolla on merkitystä pohdittaessa sitä, voidaanko siellä pelata kansainvälisiä otteluita. Luojan kiitos Suomessa areenan kunnolla on merkitystä siihen, voidaanko sitä käyttää laisinkaan.
Ei Suomen maajoukkueen pelit vaikuta siihen, modernisoidaanko Olympiastadion vai ei.
Usko pois, kyllä ne vaikuttavat. Ne kun ovat niitä otteluita, joita stadionilla joka tapauksessa on tarkoitus pelata. Ja tämä jokunen vuosi sitten suoraan palloliiton PJ:n suusta kuultuna.
Ovatko stadionin vaatimukset yhtä kovat Färsaarten, Islannin, Andorran, Gibraltarin, Liechtensteinin ja San Marinon kohdalla? Vai olisiko niin, että Palloliiton puheenjohtaja puhuu totuuden vierestä asioista, jolla olisi painoarvoa Olympiastadionin tulevaisuuden kannalta.
Tämä taas johtaa siihen, että Olympiastadionin perusparannuksia ohjaa erittäin voimakkaasti miesten jalkapallomaajoukkueen toiminta ja siihen kytkeytyvät kansainväliset säännöt.