Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 574 125
  • 3 046

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin. Kieltamatta. Urheilullinen aina. Koko ikani urheillut ja nyt parina vuotena on jai urheilematta ja tulokset sen mukaiset, nyt kun taas ammattimaisesti sen aloitti niin nyt on mitat pienentyneet ja suurempi laski vatsanseudulta lahtenyt pois ja lihasta tullut tilalle.
Jees, ei tässä mullakaan mitään juhlimista ole urheilemattoman syksyn ja hyvän ruokahalun kanssa. Pitäisi alkaa kuntoilla ihan peruskunnon vuoksi jo, mutta myös siksi, että reppua on kasaantunut uhkaavasti. Lisäksi pitäisi saada hiukan pohjaa, kun tykkäisin palata kamppailulajien pariin vuoden tauon jälkeen. En vain viitsi kylmiltään lähteä katkomaan jäseniä, vaikka itse vääntö olisikin ideaalia rasvanpolttoon.
---

Kävin alkutalvesta kuntotestissä, josta sain mielenkiintoista dataa kroppaani liittyen. Aika hyvin tukivat tiedot omia fiiliksiäni, eli jaloissa on lihasmassaa keskivertoa enemmän, ja tämän huomaa vaatekaupassa. Yläkroppa taas on mallia kalastajan poika, vaikka hartiat ovat kuin ladon ovet. Lisäksi sain kai kohtalaisen korkean maksimisykkeen kellotettua, 210. Mutta siitä kai ei ole haittaa.

En ala mitään tavoitteita luetella tähän, koska tiedän, että viime syksy oli epätavallinen ajanjakso monella tapaa omassa elämässäni. Jos nyt normaalirytmin saisi tähän eloon ja vanhat harrastukset kehiin hiukan kunnianhimoisemmalla asenteella, niin tiedän, että vuoden päästä olen tikimmässä kunnossa. Ei se ole muiden mittareilla välttämättä paljoakaan, mutta oma fiilis kai se on tärkeintä.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Merkkipaalu saavutettu kun vaaka näytti alle 100 kg. Vauhti sinällään on aika hyvä pitkää tähtäintä ajatellen, pari kiloa menee kuukaudessa, mutta näyttää kyllä siltä, ettei pienen vedonlyönnin kohteena ollut 95kg tammikuun loppuun tule toteutumaan. Ainakin vaatisi tiukkaa loppukiriä jo.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Vstk laittoikin homman aika hienosti pakettiin. Peruskuntoilijalle yhdistelmä rasva% 15 ja bmi 25 on aika ihanteellinen. Tällaisen kombinaation kantaja ei ole liian kynis eikä liian läski.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Läskeistä olisi tarkoitus päästä eroon. Ei mitään hirveää kuuria, sellainen ehkäpä 7-8 kg. Ekat muutokset on ollut se, että jätetään se jokaviikonloppuinen kaljanläträys pois (onhan sitä tullut viikollakin välillä tissuteltua). Lisäksi katsotaan myös, ettei vedetä hiilareita ja rasvoja mitenkään ylenpalttisesti.

Nyt ollaan 9 päivää putkeen menty miinuskaloreilla. Vielä joulun mässäilyviikkojen jälkeen, jolloin muutos on voinut olla aika raju. En tiedä peruskulutusta, mutta lonkalta heitän, että yli 500 vajaalla mennään.

Ongelma on se, että eilen ja tänään on ollut jo niin pirun heikko olo. Tuntuu, että pään sisällä on joku jyskyttämässä ja väsyttää niin pirusti. Pitäisikö välillä vetää kunnon mättöpäivä, että saisi olon edes vähän normaalimmaksi, vai onko tämä vaan joku välivaihe, kun kroppa totuttelee uuteen tilaan? Ei tässä kuitenkaan missään ketoosissa olla lähimainkaan. On niitä hiilareita sen verran tullut vedettyä.

Liikuntaakaan ei saa kävelylenkkejä lukuunottamatta harrastaa vielä viikkoon. Huolestuttaa vaan, että miten pystyn normaalia liikuntaa harrastamaan pienillä miinuksilla, kun väsynyt olo tulee jo pelkästä olemisesta.

Täytyy varmaan mennä huomenna hakemaan joku kepu ruuaksi, että tulisi normaali olo vaihteeksi.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Pari päivää meni ihan ok olon puolesta. Tänään taas tuntui tuossa kuuden jälkeen, että pää rähähtää. Aivan outo ja sekava olo. Olin vetänyt vajaa 100g hiilareita päivän mittaan. Vieläkin ihmetyttää, että voiko kroppa ja pää vielä melkein parin viikon jälkeenkin reagoida hiilarien vähentymiseen.

Painokaan ei ole tällä viikolla juuri laskenut. Osasyy toki on se, että olen käynyt pari kertaa salilla tauon jälkeen. Kevyttä treeniä toki, ettei paikat hajoa heti uudestaan. Mutta puntin takia on tainnut vähän nestettä kertyä elimistöön, ja siitä painonnousu.

Mättöpäivää ei tullut sitten vielä pidettyä. Mutta eiköhän sellainen nyt tähän viikonloppuun vedetä. Eka kerta kahteen viikkoon. Varmaan ihan järkevä homma.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Jos on tarkoitus jättää hiilareita pois niin sit rasvaa tilalle. Aivan varmaan tulee heikko olo hetken päästä jos karsii molemmat pois. Elimistö tarvii kuitenkin energiansa jostain. Ota vaikka virallisterveellinen ravintoympyrä ja vaihda rasvojen ja hiilareiden määriä keskenään. Tuntuu aluks hurjalta mut perustuu siihen, että rasvapitoinen ruoka pitää nälkää (useimmilla) pirusti paremmin kuin hiilaripitoinen. Täten kalorimäärä yllättäen pysyykin alhaalla, koska loppujen lopuksi tulee syötyä vähemmän.
Oma esimerkkilounas: puoli lautasta salaattia, sen kanssa rakensin fetalla ja paprikalla täytetyn broikkufileen jonka paistoin voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Siihen soosiksi melko reippaasti smetanaa ja thats it. Nälkä lähtee ja pysyy pirun pitkään poissa.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Vähän päivitystä tilanteeseen, josta aiemmin kerroin.

Nyt on kuukauden päivät tätä läskeistä eroon -kampanjaa takana. Olo on normalisoitunut, ilmeisesti kroppakin tottunut pienempään energiamäärään Tänä aikana juotu 3 kaljaa ja ruokapuolella on vedetty kebab 2 kertaa (tosin toinen salaatilla). Eli itseni huomioon ottaen helvetin kurinalaisesti vedetty. Urheiltu on salilla 3x/viikko sekä aerobista 2x/viikko. Nämä on pääosin jaksanut hyvin, ehkä pari kertaa on tullut tilanne, että ei kunnolla jaksaisi.

Ongelmaksi on nyt muodostunut se, että paino ei tipu. Tällä hetkellä käyrä on nouseva ja olen painanut esim. 18.1. saman, mitä tänä aamuna. Nytkin on viikon putkeen tullut joka aamu edellistä korkeampi tulos.

Tämä ei käy järkeen millään. Satavarmasti syön alle kulutuksen, ja vielä reippaasti. Esim. kuluneen viikon aikana on päivittäinen vaje ollut vähintään 500 kcal. Ilmeisesti rikon jotain fysiikan lakeja, tai peruskulutukseni on jostain syystä 30-kiloisen pikkutytön tasolla.

Ymmärrän tietysti, että paino heittelee. Tämä trendi ei nyt kuitenkaan tunnu normaalilta ottaen huomioon sen, että ruokailut, liikunnat ym. ovat pysyneet samanlaisina. Enkä ymmärrä, miksi esim. nestettä alkaisi yht'äkkiä kertyä kiihtyvällä vauhdilla.

Saa nähdä, mikä on parin viikon päästä tilanne. Ehkä tämä normalisoituu ja mennään trendiviivan mukaisesti ja tämä oli vain joku ihme piikki. Toinen vaihtoehto on, että painonnousu jatkuu ja joku on oudosti vialla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toinen vaihtoehto on, että painonnousu jatkuu ja joku on oudosti vialla.

Ei välttämättä oudostikaan vialla.

Kroppasi on tottunut suurempaan kalorimäärään ja menee jumiin, kun kaloreita ei enää tulekaan. Toisin sanoen keho tajuaa kalorimäärän olevan normaalia pienempi ja alkaa näin ollen säännöstelemään energiankulutusta, tunnetaan nimellä säästöliekki. Itse en aluksi uskonut koko paskaan, mutta kun paino ei tippunut, niin pakkohan siihen oli alkaa uskoa.

Oma painoni tippui hienosti, kunnes yhtäkkiä se tyssäsi ja jopa nousi parilla kilolla. Siinä sitä vittuuntuneena oltiin pattitilanteessa, kunnes aloin syömään enemmän ja samantien paino alkoi taas laskemaan. Ison miehen kroppa ei vain pärjää liian pienellä kalorimäärällä, etenkin kun lisää vielä liikuntaa huomattavasti.

Paskamainen juttu tuo, mutta epäilisin ns. säästöliekin olevan kyseessä kohdallasi.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jees. Unohdinkin laittaa, mutta nyt on suunnitelmana juuri nostaa kalorimäärää jonkun verran vähäksi aikaa ja katsoa, miten homma lähtee sujumaan.

Minkäs verran syöt?
Kannattaa myös ottaa huomioon, että reilu urheilu kerää ajoittain litratolkulla nestettä kehoon. Ja tuo, että salilla käyt kolmesti viikolla, varmasti myös saanut lisäpontta lihakseen, joka tunnetusti painaa läskiä enemmän. Muutenkin kahden viikon jumi ei ole mitenkään poikkeavaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vihaan kyseistä termiä, koska joka tuutista toitotetaan aina säästöliekistä, kun paino ei hetkeen putoa, mutta:

Jos kohdallasi kyse siitä on, uskoisin, että ns. karkkipäivä kerran viikossa riittää pitämään sen poissa. Kun esimerkiksi kerran viikossa saa enemmän kulutettavaa, ei kroppa mene niin herkästi säästökuurille, vaan siellä on jotain kulutettavaa. Omalla kohdallani tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi ja nyt paino onkin ollut jonkin aikaa normaali 80.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itseä rupesi tympimään se, kun ei saa painoa putoamaan joten työterveyshuollon kautta sain itselleni personal trainerin. Ja ainakin nyt 2 viikon jälkeen on ollut erittäin luottavainen fiilis. Ensimmäisellä kerralla käytiin läpi mitä sopii syödä ja mihin aikaan ja nyt viime kerralla otettiin inbody-analysis ja tehtiin saliohjelma.

Saa nähdä kuinka toimii, mutta PT:n mukaan pitäisi kilo viikossa alkuun pudota.

Lähtöpaino itsellä oli 116kg, ja eilen 114kg.

No niin, laitetaanpas tänne päivitystä myös omasta tilanteesta.

Eli ruokavaliosta olen pitänyt tiukasti kiinni (joulua ja uuttavuotta lukuunottamatta) ja liikuntaakin olen lisännyt. Jouluna tuli vähän takapakkia, mutta sen jälkeen oon ihan tehokkaasti kirinyt.

Paino on tällä hetkellä 110kg, eli 6kg on paino pudonnut tuosta joulukuun alusta, kun elämänmuutos alkoi. Itse en ole sitä varsinaisesti huomannut muuten paitsi vyötä saa vetää tiukemmalle, mutta tuttavat ovat sanoneet, että selkeästi huomaa ulkoisesta olemuksesta.

Salitreenin lisäksi olen nyt innostunut hiihtämisestä, ja sellasta 9kilometrin lenkkiä tulee heitettyä 3-4 kertaa viikossa.

Nyt seuraava tavoite olisi 105kg maaliskuun puoleen väliin mennessä.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olisiko kellään mitään hyviä ehdotuksia aerobiseksi liikunnaksi näin talvella? Polvi ei kestä juoksua kunnolla, hiihtäminen on perseestä ja muutenkin tuntuu ettei mitään voi tehdä. Lähinnä nyt lätkää olen pelaillut ja sen lisäksi kuntopyörää polkenut salilla. Päätavoitteena nyt saada kunto ylös mutta eipä tuo läskien lähtökään mitään haittaisi.

Onko crosstrainer tehokas aerobisen liikunnan muoto? Saisin parinsadan euron crosstrainerin n. 50e:llä, joten jos se toimisi niin voisi olla ihan hyvä ja muutenkin suht polviystävällinen kun ei esim. tule tärähtelyä
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko kellään mitään hyviä ehdotuksia aerobiseksi liikunnaksi näin talvella? Polvi ei kestä juoksua kunnolla, hiihtäminen on perseestä ja muutenkin tuntuu ettei mitään voi tehdä. Lähinnä nyt lätkää olen pelaillut ja sen lisäksi kuntopyörää polkenut salilla. Päätavoitteena nyt saada kunto ylös mutta eipä tuo läskien lähtökään mitään haittaisi.
Uinti, vesijuoksu tai sisäsoutu?

Mikäs muuten polvessa on sökönä? Jos polvi ei kestä juoksemista, niin ei se lätkäkään sille hyvää tee, kun luistellessa siihen kohdistuu paljon epäedullista vääntöä ja painetta.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Onko crosstrainer tehokas aerobisen liikunnan muoto? Saisin parinsadan euron crosstrainerin n. 50e:llä, joten jos se toimisi niin voisi olla ihan hyvä ja muutenkin suht polviystävällinen kun ei esim. tule tärähtelyä

Kyllä tuo ihan tehokkaalta tuntuu. Jonkinlainen juoksun ja kuntopyörän sekoitus noin liikuntamuotona. Tuolla kun painelee menemään, niin siinä kyllä tulee ihan kunnolla hiki, ja hengästyykin jos pitää tahtia yllä. Pitkän session jälkeen ei kuitenkaan ole samalla tavalla lihakset väsyneet ja paikat puhki, kuin jos juoksemassa kävisi, joten en usko että ihan yhtä tehokasta kuin oikea lenkkeily. Ajaa kuitenkin asiansa.

Itselleni tuo on hyvä siksi, että kynnys pukea lenkkikamat ja lähteä ulos on korkea, sekä siinä kuluu turhaa aikaa mähkimiseen. Crosstrainerilla voi nopeasti repäistä puolen tunnin lenkin, ja samalla voi esim. katsoa lätkää.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Uinti, vesijuoksu tai sisäsoutu?

Mikäs muuten polvessa on sökönä? Jos polvi ei kestä juoksemista, niin ei se lätkäkään sille hyvää tee, kun luistellessa siihen kohdistuu paljon epäedullista vääntöä ja painetta.

Soutua tulee jonkun verran harrastettua salilla, uinti olisi ihan jees mutta kynnys lähteä suuri ja vesijuoksu nyt ei oikein iske.

Schlatterin oireyhtymä tai joku semmonen on, leikattiin muutama kesä sitten mutta kipeä tuo on vieläkin. Ortopedi kuitenkin väitti että kuuluu asiaan että on kipeä, tai ei ainakaan ollut mitään rakenteellista häiriötä
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sitä hiihtämistä suosittelen, vaikka se sinusta perseestä onkin (koska muuten olet viimeksi hiihtänyt?). Erittäin tehokas liikuntamuoto ja nivelille armollinen.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Sitä hiihtämistä suosittelen, vaikka se sinusta perseestä onkin (koska muuten olet viimeksi hiihtänyt?). Erittäin tehokas liikuntamuoto ja nivelille armollinen.
Viimeksi on tullut hiihdettyä ehkä joku 3-5v sitten. Ei nimittäin juuri oikein iskenyt se homma. Uinti olisi kyllä hyvä, mutta pitäisi vain saada aikaiseksi se lähteminen. Nyt jo ruokamäärät ovat pienentyneet ja herkut ovat jääneet pääosin pois kokonaan.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ongelmaksi on nyt muodostunut se, että paino ei tipu...

..Tämä ei käy järkeen millään. Satavarmasti syön alle kulutuksen, ja vielä reippaasti..

Viestitstäsi ei pääse selville, mikä oli lähtötasosi kuntoilun aloittaessasi, mutta tottahan toki jos olet äkillisesti alkanut treenaamaan tyhjistä tai pitkän tauon jälkeen 5 kertaa viikossa (joista 3 kertaa viikosa salilla) se jotain tekee sun lihaksistolle... Toisin sanoen treenattu lihas painaa aika hemmetin paljon enemmän kuin läski. Sinänsä on siis turha tuijottaa pelkkää painoa, tai edes ensisijaisesti. Toinen vaihtoehto (eikä toisiaan poissulkeva) voi toki olla tuo, minkä joku jo mainitsikin, että kroppasi kerää nestettä lisääntyneen liikunnan vuoksi? Yhtä kaikki, kyllä sun pitäisi kuitenkin muutos huomata esimerkiksi farkkuja jalkaan vetäessäsi? Vaikka paino ei olekaan laskenut, niin tuntuuko, että vaatteet eivät enää samanlailla kiristä... Kokeile vaikka joillakin aiemmin hiukan pieneksi käyneillä farkuilla tms, jos sellaiset sattuu kaapin perältä löytymään. Ei sitä vaakaa kannata liikaa tuijottaa. Mittanauha olisi paljon parempi muutenkin.

Kysymys laihduttamisesta enemmän tietäville... Kun tuosta säästöliekistä puhutaan, niin uskon toki, että niin voi käydä, jos kovasti vetää miinuskaloreilla eikä liiku. Mutta jos samaan aikaan treenaa intensiivisesti, niin luulisi, että tehokas liikunta jo pelkästään vauhdittaa aineenvaihduntaa sen verran, ettei elimistö pääse säästöliekkitilaan? Tämä siis ihan mutuna... Tunnin tehokkaan treenin jälkeen elimistö kuitenkin 'käy kierroksilla' useamman tunnin ajan.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
suoraviivaisin resepti

- liikuntaa paljon
- ei alkoholia
- ei makeaa

Syödäkin voi yllättävän paljon kunhan jättää "turhat" ylläolevat pois.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Viestitstäsi ei pääse selville, mikä oli lähtötasosi kuntoilun aloittaessasi, mutta tottahan toki jos olet äkillisesti alkanut treenaamaan tyhjistä tai pitkän tauon jälkeen 5 kertaa viikossa (joista 3 kertaa viikosa salilla) se jotain tekee sun lihaksistolle... Toisin sanoen treenattu lihas painaa aika hemmetin paljon enemmän kuin läski. Sinänsä on siis turha tuijottaa pelkkää painoa, tai edes ensisijaisesti. Toinen vaihtoehto (eikä toisiaan poissulkeva) voi toki olla tuo, minkä joku jo mainitsikin, että kroppasi kerää nestettä lisääntyneen liikunnan vuoksi? Yhtä kaikki, kyllä sun pitäisi kuitenkin muutos huomata esimerkiksi farkkuja jalkaan vetäessäsi? Vaikka paino ei olekaan laskenut, niin tuntuuko, että vaatteet eivät enää samanlailla kiristä... Kokeile vaikka joillakin aiemmin hiukan pieneksi käyneillä farkuilla tms, jos sellaiset sattuu kaapin perältä löytymään. Ei sitä vaakaa kannata liikaa tuijottaa. Mittanauha olisi paljon parempi muutenkin.
Sali aloitettu tosiaan noin vuoden tauon jälkeen ja siihen 3x/viikko. Aerobista tullut vedettyä jatkuvasti vähintään 2x/viikko.

Treenattu lihas painaa varmasti enemmän kuin läski. Mutta jos syö alle kulutuksen, ei paino voi pelkästään tämän takia nousta. Muuten rikkoisin jotain fysiikan lakeja, kun pystyn nostamaan painoa miinuskaloreilla.

Nesteenkeräys on tosiaan yksi vaihtoehto. Ihmetyttää vain, että miksi se alkaisi näin paljon myöhemmin, kun alussa paino laski tasaisesti. Voihan sekin ehkä vaikuttaa, että teen punttia hst-ohjelmalla, eli nyt on menty lyhyempiin sarjoihin ja suurempiin painoihin lähtötilanteeseen verrattuna.

Mittanauha on tosiaan kyllä apuna ja sitä on käytetty. Muutamia senttejä on lähtenyt vyötäröltä ym ja kyllä silmämääräisesti on jotain muutosta tapahtunut. En mä tosta painon jämähtämisestä mitenkään erityisen huolissaan ole muuten, mutta kyllä se pientä ihmetystä väkisinkin aiheutti.

Eilen yritin vetää vähän enemmän kaloreita nassuun. Totesin, että se on ihan vitun vaikeaa, kun yrittää hyvillä ja proteiinipitoisilla ruoilla sitä tehdä. Tuntuu, että pitää vähän väliä syödä ja väkisin ahtaa ruokaa sisään. Silti pääsee vain hikisesti plussalle. Roskaruoan kanssa ei olisi temppu eikä mikään.

Tänään syön myös vähän enemmän, johtuen siitä, että on pakko syödä ulkona illalla. Koitetaan valita sieltä jotain järkevää kuitenkin eikä mitään täyttä roskaa. Sitten takaisin normaalirytmiin. On sitten kroppa saanut ainakin kahden päivän ajan vähän ihmeteltävää isompien kalorien muodossa.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymys laihduttamisesta enemmän tietäville... Kun tuosta säästöliekistä puhutaan, niin uskon toki, että niin voi käydä, jos kovasti vetää miinuskaloreilla eikä liiku. Mutta jos samaan aikaan treenaa intensiivisesti, niin luulisi, että tehokas liikunta jo pelkästään vauhdittaa aineenvaihduntaa sen verran, ettei elimistö pääse säästöliekkitilaan? Tämä siis ihan mutuna... Tunnin tehokkaan treenin jälkeen elimistö kuitenkin 'käy kierroksilla' useamman tunnin ajan.

Tästä on paljon erimielisyyksiä, mutta mun kanta:

Säästöliekki on pelkkää myyttiä. Lähtenyt varmaan siitä, että osa syö niin vähän, ettei elimistön peruselintoiminnoille tule tarvittavaa energiamäärää ja siitä syystä aineenvaihdunta ja muutkin takkuaa, kun keho ei toimi täysillä.
Naisilla pidetään miniminä 1200-1400kcal ja miehillä 1400-1600kcal.

Jos liikuntaa harrastaa paljon ja muutenkin, niin muistakaahan juoda tarpeeksi vettä. Ite juon 4-6l vettä päivässä. Toki yleensä vedän kuntopyörällä(Sopii muuten hyvin huonokuntoselle polvelle, puhetta kun oli aiheesta) parin tunnin aerobisia ja päivittäin saunassa käyn.

Monesti jumit johtuu hyvin yksinkertasista asioista. Juo liian vähän vettä, ei saa kuituja, syö liian vähän, lihaksisto kerää nestettä vaikka läski tiriseekin yms.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Mulla on pikku ongelma, kun painan noin 85kg,ja pituutta sellaiset 178cm.
Olen tässä kieman koittanut saada painoa putomaan, tällä hetkellä urheilen suht säännöllisesti 4 kertaa viikossa. 2 kertaa sulkapalloa, 1 kerta sählyä ja 1 kerta muuta joukkuelajia (mm.futsal,koripallo yms).
Mielestäni olen aika liikunnallinen ja syön kohtuu terveellisesti, tavallisesti. Pitsaan saatan sortua 1-2krt/kk. Kuitenkaan paino ei putoa millään, vaikka suoranaisesti en laihdutakkaan mutta panee miettimään mitä teen väärin kun paino ei laske. Ihanne paino olisi sellainen 75kg tms. Viinaa juon harvoin ja kaljaa viikonloppuisin satunnaisesti.
Minulla on työ johon olen sidottu noin 55-60h/viikko, niin mietin voisiko siinä olla perää että väsyneenä työpäivästä harjoittelun taso on niin heikko että paino ei putoa. ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös