Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 573 460
  • 3 046

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Lähtöpaino: 108: nykypaino 88 kg. Oluttakin voi nauttia kohtuudella, mutta parempi on tietenkin juoda esimerkiksi kevytsiidereitä, joissa ei sokeria ole juuri yhtään. Tai kirkkaita. Parempi olisi tietenkin olla täysin ilman tuota viisasten juomaa... Ja vielä jos aloittaisi liikunnan niin huh huh!

Kuis pitkään meni tuohon 20kg pudotukseen?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vaihdoin sokerittomat limut sokerillisiin, kun tajusin, että originaali Dr Pepper maistuu paremmalle kuin Cokis Zero. Viikonloppuisin ostan pienen pussin karkkia ja pari viineriä/pullaa. Joskus tulee arkenakin mussutettua pullaa, jos esimerkiksi kyläreissulla sattuu kohdalle. Viikossa menee ehkä litra sokerilimuja.

Leivänpäälisrasva on vihreää Oivariinia, kahvimaito kevyttä. Ruoanlaitossa harrastan normaalirasvaisia tuotteita, koska ne maistuvat kevyitä paremmalle. Kevytjuustoja en edes harkitse. Ainoastaan leikkeleet ovat vähärasvaisia, nekin luonnostaan. Meetvurstista en pidä.

Paino on pyörinyt jo usean vuoden 90 kilon nurkilla. Pieni etureppu on, mutta hiukan on myös hartioita. En jaksa stressata liikaa, koska pääasia on kuitenkin se, että ruoka on hyvää ja lauantaisin saa pullapäivän pullan. Tällä hetkellä fyysinen työ pitää peruskulutuksen sen verran suurena, ettei tarvitse juuri miettiä mitä syö, mutta jos tästä joskus ponnistaa istumaduuniin, on ruokamääriä hiukan korjattava. Tähän saakka olen onneksi ihan itsenäisesti tajunnut, jos löysää on meinannut olla liikaa. Painolla sinänsä ei ole mitään väliä, vaan sillä, ettei farkkujen päälle ryömi rölli.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kuis pitkään meni tuohon 20kg pudotukseen?

Kaksi ja puoli kuukautta.

Ennen tuota painonpudotusta lääkäri latoi meikäläiselle madonluvut: "sulla on sokeritauti ja maksa-arvot taivaissa".

Heräsin ja heitin kaikki sokerit pois. Alkoholista pidättäydyin kuukauden verran.

Lopputulos: ei sokeritautia, maksa-arvot jees ja muutenkin terve mies.

Nyttemmin samat kilot. Valkoinen sokeri saa minun puolestani olla.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Päivitetään vähän omia tietoja tähän ketjuun. Olen nyt syyskuun alusta saakka ollut tipattomalla ja korjannut ruokavaliotani aika rajusti. Riisi ja pasta vaihtuneet tummiin versioihin, pizzat ja kebabit ovat saaneet jäädä sekä muu ns ylimääräinen turha syöminen on saanut jäädä. Tänään kävin hakemassa lääkärin kehoituksesta Guarem-rakeita jotka estävät hiilihydraattien imeytymistä elimistöön. Saa nähdä paljonko näistä rakeista on apua. Onko kellään muulla kokemusta näistä Guarem-rakeista painonhallinnassa?

Guarem @ Lääkeinfo.fi http://www.laakeinfo.fi/\Medicine.aspx?m=666&i=ORION+PHARMA_GUAREM

- Tinke-80
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Painoa tämän näppäimistön takana 120+ kg ja eilen illalla napsahti sen jälkeen kun oli mäkin pari juustoburgeria vetänyt illalliseksi.

Tänään salilla ensimmäistä kertaa ja pienen huhkimisen jälkeen puntariin, 120+ oli vanhentunutta tietoa (okei, viimeksi pari-kolme vuotta sitten puntarilla). Tasan 130kg, aikamoinen hylje (pituutta 191). Savottaa siis on edessä, toivottavasti jaksaa.

Karppauksen kanssa mennyt ihan jees, eilen tuli livettyä sen verran että firman kehityskeskustelulounaalla tuli syötyä grillattua kanaa joka oli uitettu jossain helvetin makeassa kastikkeessa, enpä kehdannut jättää syömättä esimiehen silmien alla. Riisin,leivät ja jälkiruoan toki skippasin.

Ehkäpä se tästä. Mutsilla aikuisiän sokeritauti ja faijalla pettänyt kerran sydän. Pakko laittaa elämä kuntoon jos meinaa vanhaksi elää.
 

Jindebyne

Jäsen
Pitänee ilmoittautua verhon takaa itsekin myös tänne jatkiksen laihduttajien ratkiriemukkaaseen kerhoon.

Itse aloitin elämäntapamuutoksen syntymäpäivänäni heinäkuun lopulla, kun peilistä katseli takaisin aikamoinen "valas". Silloin kiloja oli 115 ja pituutta on 187cm verran. Tavoitteeksi asetin tuon 87kg ja ennenkaikkea urheilullisemman ulkomuodon.

Nyt 3,5kk myöhemmin on ruhosta sulanut n.10-11kg eli kolmen kilon kuukausivauhdissa suurinpiirtein ollaan. Olo on kevyempi ja ennenkaikkea pirteämpi koko päivän. Laitoin ruokailutottumukset täydelliseen remonttiin ja ongelmani ei välttämättä tätä ennenkään ollut erityisen epäterveelinen tai rasvainen ruoka, vaan tuli yksinkertaisesti syötyä yli tarpeidensa ja alkoholia meni varsinkin kesällä aika runsaasti.

Nykyään suon itselleni kaksi päivää kuukaudessa kevyeen brenkutteluun, mahdollisen krapulan sitten tuhoan muulla kuin roskaruoalla. Tiedän, että paremmat tulokset saisi jos jättäisi kokonaan alkoholin pois, mutta tämä on minulle se kohta jossa hieman löyhään. Karkeille, sipseille jne. en ole lainkaan perso.

Eniten mieltäni tähän saakka on lämmittänyt liikunnan mukana tullut onnistumisen tunne ja iloisuus. Kun aloitin tämän elämäntapaprojektin, pyrin kävelemään viereisen lahdenpoukaman (n.4-5km) pariin kertaan ympäri suurinpiirtein viitenä iltana viikossa. Nykyään toinen rundi menee hölkätessä ja olo ei ole sen rasittuneempi kuin alkuaikoina pelkästä kävelystä. Onko sillä muuten jotain tuloksellista merkitystä kumpi olisi kunnon nousun kannalta kehittävämpi tapa juosta; ensimmäinen vai jälkimmäinen kierros? Voi olla hyvinkin hölmö kysymys, mutta tuli tuossa yksi ilta vaan mietittyä.

Toinen asia mikä nyt ihan viimeisen viikon aikana herätti mielenkiintoa on tämä Tonalin, jota mainostetaan apuna painonpudotukseen. Onko jollain omakohtaisia kokemuksia tai pystyykö joku asioista enemmän perillä oleva kertomaan hieman, että tuottaako kyseinen valmiste tuloksia?

Päivä kerrallaan mennään nöyränä eteenpäin ja toistaiseksi on erittäinkin hyvältä tuntunut, varsinkin kun nykyään oikein odottelee jo pääsyä iltalenkille. Täytyy puskea motivaatiota tuleviin räntäkausiinkin tai sitten siirtyä sisätiloihin. Jotenkin vaan tuntuu, että ainakin tässä vaiheessa juoksu-/kävelylenkki on enemmän oma juttu kun punttis. Mutta kun tätä etureppua tässä tuhoaa niin miksipä ei sitä puntillekin voisi erään harrastavan ystävän kanssa mennä. Jotenkin vaan ajatus siitä on, että siellä oman elämänsä personal trainerit ajattelee, että mitä tuokin läskikasa täällä tekee. Ja tuo nyt ei ollut kuittia kellekkään alan harrastajalle, vaan ehkä vielä hieman arkailee tässä kunnossa sinne lähteä.

Tsemppiä muillekin!
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Itsellä painoa nyt 84 kg ja pituutta se sama 190 cm. Lähtötilanteessa painoa oli jotain 107-108 kg:n välillä. Vielä olisi tarkoitus nipistää tuo neljä kiloa pois.

Elämäntavat uusiksi, ei se sen vaikeampaa. Enemmän liikuntaa, vähemmän ruokaa. Ja se ruokakin mitä syö, katsoo vähän mitä tulee syötyä. Käyn edelleen McDonaldsilla, syön rasvaista ruokaa ja joskus jotain karkkiakin.

Hiilihydraatteja olen systemaattisesti pyrkinyt vähentämään, esimerkiksi McDonaldsilla ei tarvitse ottaa ranskalaisia - ranskalaiset voi korvata vaikka yhdellä juustohampurilaisella. Mutta jos joskus tulee vedettyä pasta-annos naamariin, sen käyn yleensä saman illan aikana juoksemassa pois.

Jos haluaa syödä jotain hyvää, voi syödä maitorahkaa ja ananasta. Se on oikeasti ihan hyvää, kaloreita ei juuri ollenkaan ja maitorahkasta saa proteiinia. Ananas ilmeisesti vielä imee nestettä tai jotain.

Aikaisempiin laihdutusyrityksiin "nyt otan itseäni niskasta kiinni" tämä eroaa sillä, että salillakäynnit on vähäisiä. Ehkä 1-2 kertaa viikossa ja silloinkin pienillä painoilla pitkiä sarjoja. Eniten ehkä vituttaa nää läskit jotka sanoo pistävänsä itsensä kuntoon, sit menee salille nostamaan hirveitä määriä ja kuvittelevat olevansa kunnossa. Tottakai unohtavat aerobisen liikunnan kokonaan. "Joo, lihas painaa enemmän kun läski."

L-karnitiinia olen käyttänyt apuvälineenä, en tiedä polttaako se rasvaa enemmän mutta itse jaksan urheilla paremmin kun tuollaisen on vetänyt poskeen 30 minuuttia ennen harjoitusta.

Tsemppiä kaikille tämän asian kanssa painiville.
 
..Onko sillä muuten jotain tuloksellista merkitystä kumpi olisi kunnon nousun kannalta kehittävämpi tapa juosta; ensimmäinen vai jälkimmäinen kierros? Voi olla hyvinkin hölmö kysymys, mutta tuli tuossa yksi ilta vaan mietittyä.
...
Eipä sillä tuon kannalta merkitystä ole, mutta voi ajatella niin, että kävelee ensimmäisen kierroksen reipasta vauhtia, että saa lämmön päälle ja sitten voikin hölkätä reippaammin sen toisen kierroksen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä sillä tuon kannalta merkitystä ole, mutta voi ajatella niin, että kävelee ensimmäisen kierroksen reipasta vauhtia, että saa lämmön päälle ja sitten voikin hölkätä reippaammin sen toisen kierroksen.

Itse ajattelisin asiaa siltä kantilta, että etenkin jos on paljon painoa tulee nivelille juoksussa paljon kuormitusta. Ensimmäisen kävelykierroksen aikana paikat lämpiävät ja loukkaantumisriski pienenee.

193/n.110. Alle sadan olisi päästävä. Paheina liika alkoholi ja välillä yhtäkkiä iskevä makeanhimo. Oikeastaan kaikki ylimääräinen onkin keskivartalossa eli juuri siellä epäterveellisessä paikassa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Oma paino nyt 82. Lähtöpainona kesäkuussa 95. Muuten alkaa olemaan kroppa suhteellisen kuosissa jo, mutta kyljissä ja vatsan sivuilla aka "jenkkakahvoissa" on vielä rasvaa selvästi muuta kroppaa enemmän. Lähteekö tämä rasva vain hitaammin kuin muualta, vai pitäisikö tehostaa kylkitreenausta? Hyviä vinkkejä hyviin kylkitreeneihin?
 

Milanista

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Oma projektini palata vuoden 2000 kiloihin on sitten onnellisesti valmistunut.

Kuukausi Kanadassa kesällä sai meikäläisen aloittamaan 67,5 kilosta pudottautumisen kohti 62 kiloa. Välimerellinen dietti, runsaasti liikuntaa esim. salibandy ja HIIT toimi mainiosti. Nyt aamupainot jo kuukauden verran 61,9-62,5.

Alku vaatii hieman itsekuria kun lounaan jälkeen ei enää hiilihydraateilla juuri juhlita. Ekan kuukauden myös alkoholi oli lähes kokonaan pois.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Oma paino nyt 82. Lähtöpainona kesäkuussa 95. Muuten alkaa olemaan kroppa suhteellisen kuosissa jo, mutta kyljissä ja vatsan sivuilla aka "jenkkakahvoissa" on vielä rasvaa selvästi muuta kroppaa enemmän. Lähteekö tämä rasva vain hitaammin kuin muualta, vai pitäisikö tehostaa kylkitreenausta? Hyviä vinkkejä hyviin kylkitreeneihin?

Syvät vatsalihakset, mm. sellasella tärinäkoneella auttaa. Jos jooga/pilates kiinnostaa, niin kokeilemaan, takuulla lähtee. Löydät itsestäsi lihaksia, joiden olemmassaolosta et ole ollut kartalla.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähtöpaino pyöri siellä reilussa 110 kilossa, mikä 180 cm pitkälle jannulle on... noh, törkeästi liikaa. Lihaksiakin toki löytyy, ei kuitenkaan mitenkään merkittävissä määrin. Kuitenkin, nyt jo pari kuukautta vaa'an neula on pysähtynyt alle 90 kiloon, 87-89 kiloa on siis painoa tällä hetkellä. Jos sen painon saisi pysyvästi sinne 85 kiloon, niin olisin tyytyväinen, vaikka ei nykyisessä tilanteessakaan mitään valittamista ole.

Älyttömästi kasviksia, hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja sen sellaisia. Karkit ja suklaat pois, kuten myös kaikki limpparit ja vastaavat. Tolkuton määrä aerobista liikuntaa ja punttia pienillä painoilla pitkiä sarjoja. Yksinkertaisilla muutoksilla se paino putoaa, joskaan kovin helppoa se ei ole. Hammasta sai purra useampaan otteeseen, etten laittanut kaikkea sanan varsinaisessa merkityksessä läskiksi, mutta nyt on hyvä olla.

*edit*

Unohtui mainita se tärkein, eli hyötyliikunta. Fillarilla mahdollisimman moneen paikkaan, kävellen lähikauppaan ja niin edelleen. Myös portaiden nouseminen on hyvä keino hissin sijaan, joskaan näin ensimmäisessä kerroksessa asuvana en hissiä edes tarvitse. Kaikki tuollainen pieni liikunta saattaa vaikuttaa turhalta ja merkityksettömältä, mutta sitä se ei todellakaan ole.
 
Viimeksi muokattu:

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on kolmisen viikkoa ryhdistäytymistä takana. Olo on ollut virkeämpi ja oluen suurkulutus loppunut. En kuitenkaan ihan absolutiksi meinannut heittäytyä! Mutta seuraaviin (kalsari-)känneihin on aikaa. Hienoja saavutuksia te olette saaneet aikaan, eli toive elää minullakin. Tavoittena itsellä on saada ensiksi 100kg (109,9-> 103) rikki, ja sitten pikkuhiljaa hiipimällä ysikymppiä kohti. Olisi loistavaa tuntea samat luvut mittarissa, kuin 90-luvun alun peliaikoina. Tämä hiilariväistely on oikeastaan siitäkin hyvä homma, kun tulee uusi harrastus tässä sivussa. Reseptien tutkiminen ja valitseminen netissä, ja kaupassa purkkien ja pakkaustaen tarkkaileminen, saa kauppakäynnitkin paljon mielenkiintoisimmaksi. Outoa, sillä en aikaisemmin ole "viihtynyt" kaupoissa ollenkaan! Vielä, kun saisi innostuksen edes kävelylenkkeihin!
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itse ajattelisin asiaa siltä kantilta, että etenkin jos on paljon painoa tulee nivelille juoksussa paljon kuormitusta. Ensimmäisen kävelykierroksen aikana paikat lämpiävät ja loukkaantumisriski pienenee.

193/n.110. Alle sadan olisi päästävä. Paheina liika alkoholi ja välillä yhtäkkiä iskevä makeanhimo. Oikeastaan kaikki ylimääräinen onkin keskivartalossa eli juuri siellä epäterveellisessä paikassa.

Tähän voisi vielä korostaa aikaisemmin toteamaani mantraa että kävely riittää hyvin jos se nostaa sykkeen sopivalle tasolle.
Liian aikainen hölkkääminenkin on jokseenkin turhaa jos pulssi nousee huippuunsa ja sitten liikkuja hyytyy siihen. Riski kasvaa suureksi, hajoaa paikat(yli 100kg on paljon painoa aloittelevalle hölkkääjälle), ei todellakaan tee hyvää pumpulle hölkkä jos juuri on paheista luopunut tai vain vähentänyt alkoholin määrää ja ennen kaikkea suurin osa lopettaa treenin siihen kun se on epämukavaa.

Suuremman hyödyn saa läskinpoltossa vaikka ihan perus rivakalla kävelyllä mikäli se nostaa jo hien pintaan, ja juomaksi vettä, ei tarvitse mitään urheilujuomaa jos ravinnon saanti on järkeistetty kuten täällä on edellä ohjeistettu.

Häiritsee edelleenkin monen kommentit täällä tiukasta punttikuurista jne. Ymmärsin että tässä ohjeistetaan pääsääntöisesti henkilöitä joilla on ylipainoa useita kiloja eikä välttämättä mitään urheilutaustaa.
Parasta on arki-/hyötyliikuunta mihin lasken nuo kävelylenkit, portaat(unohda hissi), jos kauppa kohtuu lähellä niin kävellen sinne ja kauppakassit kantaen, eikä maksa mitään.

Ei millään pahalla mutta jos ohjeistaa selvästi ylipainoisia tekemään raskaita peruspunttiliikkeita ja vielä osa lähtee tekemään varmasti niitä ilman asianmukaista ohjausta kuitenkin, niin liikutaan aika vaarallisilla vesillä ja veikkaan että on paikat hajalla alta aikayksikön ja sen jälkeen saattaa olla se kävelykin vaikeaa.

Tamin sanoin, keep it simple...

Ainakin aluksi näin, sitten kunnon parannuttua voi siirtyä muihin lajeihin/kuntoilumuotoihin. Harva ajattelee sitäkään että asiallinen punttisaliharjoittelu vaatii kropalta/lihaksilta peruskuntoa ja venyvyyttä, jos tätä ei ole niin lihakset ja koko mies on jumissa samantien.
En suosittelelisi kuntosaliharjoittelua kenelläkään jolla ei ole edes pientä aerobista pohjaa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
McDonaldsilla ei tarvitse ottaa ranskalaisia - ranskalaiset voi korvata vaikka yhdellä juustohampurilaisella.

Mutuna voisin veikata, ettei kalori- tai hiilihydraattimäärä merkittävästi muutu, riippumatta siitä, syökö mäkkärissä juustohampurilaisen (= hiilareita ja rasvaa) vai ranskalaiset (= hiilareita ja rasvaa).

Tosin mistäs minä tietäisin, kun edellisen kerran olen syönyt missään hampurilaispaikassa ehkä joskus 16-17 -vuotiaana.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mutuna voisin veikata, ettei kalori- tai hiilihydraattimäärä merkittävästi muutu, riippumatta siitä, syökö mäkkärissä juustohampurilaisen (= hiilareita ja rasvaa) vai ranskalaiset (= hiilareita ja rasvaa).

Tosin mistäs minä tietäisin, kun edellisen kerran olen syönyt missään hampurilaispaikassa ehkä joskus 16-17 -vuotiaana.

McDonaldsin sivuilta poimittua:

Ranskalaiset, norm. (M) / Juustohampurilainen

Tuotteen koko (g/ml) 114 / 120
Energiasisältö (kcal) 340 / 300
Proteiinia (g) 5 / 16
Hiilihydraatteja (g) 42 / 30
Rasvaa (g) 17 / 13
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Häiritsee edelleenkin monen kommentit täällä tiukasta punttikuurista jne. Ymmärsin että tässä ohjeistetaan pääsääntöisesti henkilöitä joilla on ylipainoa useita kiloja eikä välttämättä mitään urheilutaustaa.
Parasta on arki-/hyötyliikuunta mihin lasken nuo kävelylenkit, portaat(unohda hissi), jos kauppa kohtuu lähellä niin kävellen sinne ja kauppakassit kantaen, eikä maksa mitään.

Samaa ihmettelen minä. Sen sijaan, jos hlöllä x on kohtuullisen säännöllinen liikuntatausta, on tilanne aika toinen - silloinkaan punttikuuri ei ole kyllä mikään ratkaisu mihinkään. Valtaosalla tänne kirjoittavista (juttujen perusteella) perusliikunta on vain ollut oikean jalan taivuttamista nilkasta kaasupolkimella, jolloin ei todellakaan ole järkeä alkaa ensimmäisenä vetää jotain lisäravinteita ja tehdä punttikuureja, tuijottaa jotain BMI-arvoa joka päivä (kun paino heittelee muutenkin useita kiloja nestetasojen jne. mukaan). Vaan kävelemään, kevyeen hölkkään, johonkin säännölliseen jne. eikä ihmedieeteille.

Eri asia tietysti, jos on joku veto viiden kilon pudottamisesta kuukaudessa tms., pitää vain miettiä, onko sellaisesta enemmän hyötyä vai haittaa.

Omasta painosta on sulanut määrittämätön osa viimeisen viiden-kuukauden aikana, kun vaaka on ollut vain vähän aikaa, mutta lienee parinkymmenen kilon luokkaa. Huomaa kyllä lenkkipolulla ja suunnistusvauhdissa, toivottavasti kehitys jatkuu, mutta mitään projektia ei ole. Juoksukunto kun on ollut reippaallakin koolla kohtuullinen johtuen säännöllisestä harrastuksesta - pienillä asioilla nämä kuviot etenevät, jos niin haluaa. Pienillä asioilla tulee kyllä paino helposti takaisinkin.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä olenkin jo aloittanut kävelylenkit, jotka tosin loppuivat sairastelun johdosta hetkeksi, ja lenkin lopuksi olen yleensä hölkännyt pieniä pätkiä. Jännä homma, että lätkää jaksaa pelata melko hyvin ja luistelukunto on paljon parempi, kun taas juosta ei jaksa juuri ollenkaan. Toisaalta, paras Cooper-tulokseni on ollut aikanaan alle 2800 eli ei kunto koskaan huipussaan ole ollut. Astmalla saattaa olla myös jotain tekemistä heikon hapenottokyvyn kanssa.

Ikävä on aikoja, jolloin painoi vielä alle 100 kg, viimeks näin oli intissä. Tosin siellä tulehtui sitten akillesjänne ja sen parantuminen veikin n. 2 vuotta ja toi mukanaan monta kiloa.

Erinäisten pienten vammojen vuoksi en ole juurikaan ylimääräistä liikkunut aikoihin (jääkiekkoa lukuunottamatta), mutta pyrin syömään melko terveellisesti, joten paino on kuitenkin pysynyt siedettävissä rajoissa. Heikkouteni ovatkin alkoholi ja satunnaiset makeat hetket. Nyt kuitenkin tyttöystävä on saanut houkuteltua monesti mukaansa kävelylenkeille ja mielellään niille mukaan lähdenkin. Toinen heikkous onkin, että en välttämättä tykkää harrastaa liikuntaa yksin. Pyöräilylenkit ja juoksulenkit ovat minulle hyviä "yksilölajeja", mutta muuten liikun mieluummin kaverin kanssa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kysymys: Kuinka päästä läskeistä eroon?

Vastaus: Sanomalla Lähes, Juti, nyt kälppimään siitä. Mulla ei ole sinunlaiselles nyt mitään käyttöä.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymys: Kuinka päästä läskeistä eroon?

Vastaus: Sanomalla Lähes, Juti, nyt kälppimään siitä. Mulla ei ole sinunlaiselles nyt mitään käyttöä.
Onko joku jaksanut laskea, kuinka monta sellaista vitsiä, jossa perusajatuksena on ylläoleva hauskuus, löytyy tästä ketjusta? Melkeimpä joka kerta, kun ketjuun kirjoitetaan parin päivän tauon jälkeen, tulee tällainen kommentti.

Ihailtavan hyvin on monella jatkislaisella paino tippunut, kun on tehnyt elämäntapoihin muutoksia. Hyötyliikunta on merkittävä asia, varsinkin silloin, kun ei muuten urheile paljon. Kesällä kun treenasi 10-15 tuntia viikossa, ei ollut juurikaan merkitystä vaikka käytti hissiä. Nykyisin urheilua tulee alle puolet tuosta, joten olisi tärkeää kävellä mahdollisimman paljon lyhyitä välimatkoja ja mielellään käyttää portaita. Ihan vielä tähän ei ole päässyt, mutta syömistä olen pystynyt rajoittamaan. Pikkujouluaikana tuo alkoholinkulutus puolestaan kasvaa, mikä näkyy aika nopeasti vyötäröllä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Mutuna voisin veikata, ettei kalori- tai hiilihydraattimäärä merkittävästi muutu, riippumatta siitä, syökö mäkkärissä juustohampurilaisen (= hiilareita ja rasvaa) vai ranskalaiset (= hiilareita ja rasvaa).

Joo, ei ole suuret erot mutta on kuitenkin.

Unohtui tosiaan mainita tuo hyötyliikunta, kun on jo muodstunut niin rutiiniksi. Joka aamu parkkihallista portaat ylös, aika tasan 114 porrasta ylös - laskettu monet kerrat. Kauppaan (ei ruokakauppaan) voi mennä myös pyörällä tai kävellen. Onhan näitä.

Sanoisin silti että helpoimmin painoa pudottaa vähentämällä hiilihydraattien määrää, tilalle lihaa tai salaattia. Näin ainakin itsellä ollut.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Eiköhän ruokailutottumuksia muuttamalla lähde kilot helpoiten. Toki mitä enemmän liikuntaa sen parempi. Itse olen nyt vähentänyt aika radikaalisti hiilareita, ja lyhyessä ajassa ~3kg tippunut paino. Tuo nyt ei silti näy päälleppäin lainkaan (pituus 179cm paino 84,4kg tällä hetkellä). Käyn myös salilla, joten painon heilahtelu siinäkin mielessä normaaila. Ennen se heilui kylläkin tuolla 87-90kg hujakoilla. Nyt olisi tarkoitus jättää myös se olut vähemmälle. Jos joku ilta tekee mieli tissutella, niin tissutellaan sitten vaikka sitä hinttivissyn sokeritonta versiota.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Paino näyttäisi jysähtäneen siihen 2,5 kilon lähtöön, syynä varmaankin viime viikonlopun kolmen päivän juominen ja siinä samalla aika vituiksi menneet ruokailut(ne normaalit ryyppysafkat ja reilusti). Kysymys kuuluukin, että onko viikossa mahdollista saada rypistettyä sitä toista 2,5 kiloa pois, edes väliaikaisesti? Toki se mahdollista on, mutta en kuitenkaan ajatellut vaarantaa terveyttäni yhden vedon vuoksi. Ananasta on suositeltu ja saunomista. Saunomista olenkin harrastanut tällä viikolla lähes joka päivä ja olenkin saanut tiputettua takaisintulleita kiloja jonkin verran.

Näillä näkymin vain yksi tyyppi meistä viidestä on pääsemässä tavoitteeseen ja en kyllä ajatellut luovuttaa, jos kerta mahdollisuus on vielä. Kompastuskivenä on myös edelleenkin suht hidas aineenvaihdunta, siis mitä jöötillä käymiseen tulee. Hikoilu ja kuseminen kyllä lähtee toimimaan kun vähän potkii, mutta edelleenkin se isompi hätä toimii liian hitaasti. Vittu, kai se on haettava laksatiivia apteekista jos ei muu auta.

Kuitenkin, tästä on ollut yhdellä saralla todella suuri hyöty: heivattuani vaaleat leivät ja grilliruuat pois, ummetus on kadonnut lähes täysin. En tiedä onko muilla jatkislaisilla ollut kunnon ummetusta, mutta siinä vaiheessa kun suolenmutkassa vääntää niin kovaa, että on pakko ryömiä vessaan, tulee mieleen vääjäämättä aika "mitä vittua nyt tapahtuu". Siitä pelkästään olisin ollut jo valmis maksamaan satasen samantien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös