Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 576 671
  • 3 046

NHL

Jäsen
Viestin lähetti juudas
"aloitin vähärasvaisen ruokavalion"

Olen tästä varmaan täällä ennenkin maininnut, mutta useimmilla dieetti onnistuu parhaiten karsimalla hiilihydraatteja ja korostamalla erityisesti proteiinin, mutta myös hyvän rasvan osuutta.

Sä taidat vieläkin kantaa mulle kaunaa, kun väittelin jotain sun kanssa. :)
Olen tässä vuoden aikana ehkä hieman kypsynyt ja tajunnut ettei tätä palstaa kannata ottaa kuoleman vakavasti. Ja väitän vielä, ettei ihminen tarvitse muuta rasvaa kuin omega3-kalarasvoja.

Ei mulla nyt oikeastaan mikään dieetti ole. Ylipainoa ei ole millään painoindeksi-mittarilla mitattuna. Tavoite onkin tollanen hemmetin tiukka vartalo. :)
Siihen matkaa sellainen muutama kilo...tosin ei se paino ratkaise vaan pitää treenata paljon. Täytyy myöntää tosin että kyllä siitä vatsasta ja ehkä muualtakin on varaa lähteä muutama kilo.
 

ledi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Barcelona, Kärpät
Ilmoittaudunpa mukaan näin hyvinkin jälkikäteen. Tarkoitukseni ei toki ole tälle kesälle ehtiä biitsikuntoon, eikä välttämättä mikään adonisbody ole muutenkaan tavoitteena, vaan ensisijainen tavoitteeni on yksinkertaisesti kunnon kohottaminen. Jos siinä sivussa vatsa pienenee ja ulkonäkö paranee, se on mukavaa plussaa, mutta en tahdo haukata liian suurta palaa kerralla.

Lähtötilannehan tässä on sellainen, että muutama vuosi sitten tuli kasvatettua ihan kohtalainen +15 kilon pallomaha tuohon keskivartalon kohdalle, kun kohdalle sattui lievä munuaistulehdus, kortisonilääkitys sekä puolen vuoden liikkumiskielto. Siitä sitten jotenkin vain jäi päälle tällainen jatkuva saamattomuus. Nyt kuitenkin pikkuhiljaa on alkanut tympäisemään ihan tosissaan tämä kotona lorviminen ja jatkuva väsymys, joka tästä kotona puutumisesta on aiheutunut. Aloitinkin tuossa pari viikkoa takaperin päivittäisen lenkkeilyn/pyöräilyn (1-2h/vrk). Alku tuntui todellakin aikamoiselta helvetiltä, kun väsymys rupesi tuntumaan todella nopeasti ja etenkin lenkille lähteminen oli todella vaikeata. Joka ilta lähtö on kuitenkin tuntunut edellistä helpommalta, ja joka kerta tuntuu jaksavankin edellistä aina hiukan paremmin.

Vaikka vasta pari viikkoa aktiivista liikuntaa on takana, olo tuntuu jo ihan pirusti paremmalta kuin pari viikkoa sitten. Päivällä jaksaa ihan eri tavalla tehdä asioita. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että lenkille suorastaan haluaa lähteä. Varsinkin myöhään illasta on todella mukavaa ja rauhoittavaa pyöräillä menemään pitkin tyhjiä katuja. Toivottavasti nyt todella jäin tähän hommaan kiinni lopullisesti, aikahan tuon näyttää.

PS. Ensimmäinen viestini jatkoaikaan. Kiitoksia vaan hyvästä threadista, kertomuksenne todella motivoivat itseänikin aloittamaan liikkumisen!
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Re: Re: Re: Beach 2005 - projekti, eli kuinka päästä läskeistä eroon?

Viestin lähetti NHL
Oho, sitä painoa on tullu vuodessa melkoisesti. Kaksi viikkoa sitten vaaka näytti 81kg. Syksystä lähtien on tullut käytyä melko kiitettävästi salilla(jopa 5 kertaa viikossa). Väittäisin, että lihasmassaa on tullut vuodessa ainakin 3-4kiloa. Hauiksen paksuus kasvanut n. 8cm. Ehkä sitä läskiäkin tullut hieman (kirjoitusten ainaka/jälkeen tuli nautittua olutta kaksinkäsin). Jotenkin urheilu ja viinanjuonti kulkee käsi kädessä, paha sanoa syytä...

Tsaijaijai, ollaan oltu vähän ylävartalopainotteisesti liikkeellä jos hauikseen on kertynyt 8cm kamaa ja paino noussut kuitenkin "vaan" ton verran. Tai voihan se tietysti olla geeneissä, että on vaan hyvät kädet mutta ei se sit' yleensä ole.

Laitetaan nyt omastakin biitsi projektista vähän juttua.. Alussa mitat oli 170/93 ja nyt painoa on 82kg eli 11kg tipahtanut. Itselleni tolla painolla ei ole mitään väliä kuten useimmille laihduttajille, mulle riittää että läskit lähtee ja patit jää. Aerobisen kanssa oon ollu vähän laiska kun ei jaksa oikeen aamuvuoroviikoilla käydä ennen viittä täräyttämässä lenkkiä. Ruokapuoli on kondiksessa, ketogeeninen dietti yhdellä mässypäivällä. Oliiviöljy maistuu.
 

NHL

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Beach 2005 - projekti, eli kuinka päästä läskeistä eroon?

Viestin lähetti Brunberg
Tsaijaijai, ollaan oltu vähän ylävartalopainotteisesti liikkeellä jos hauikseen on kertynyt 8cm kamaa ja paino noussut kuitenkin "vaan" ton verran. Tai voihan se tietysti olla geeneissä, että on vaan hyvät kädet mutta ei se sit' yleensä ole.


Olet oikeassa. Siis lähes täysin ylävartaloharjoittelua ja se haba oli aika pieni viime keväänä :). Jalkoja ei viitti tehdä sen vuoksi, että menee juoksuherkkyys.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Kolmisen kuukautta aktiivista salilla käyntiä (pari kolme kertaa viikossa). Ohjaajan tekemä ohjelma vielä.

Aluksi paino nousi parilla kilolla, sen jälkeen laski n. neljällä. Lihasmassaa on tullut jonkun verran ja pötsi pienentynyt hiukan, ei sillä ole väliä mitä vaaka näyttää vaan peili on tärkeämpi. Ruuasta en ole lähtenyt tinkimään, ainakaan paljon. Vähän katsoo mitä suuhun pistää mutta en edelleenkän sano ei jos työkaverini ovat lähdössä lounaalle kebab-paikkaan tai Pizza Huttiin. Kyllä sitä ihmisen pitää syödä.

Taannoin hankittu fillari on myös ollut ainakin vähäisessä käytössä ja ihan hyvä tapa reenata aerobista puolta. Lisäksi koripallo ja potkupallo kuuluvat myös höntsäilymielessä tuohon aerobiseen harjoitteluun.

Kun kerran salin kuukausimaksuun kuuluu jumpat ja kaikki muukin, niin voisi tuota spinningiä kokeilla - onko kokemuksia?
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Viestin lähetti Tommy

Kun kerran salin kuukausimaksuun kuuluu jumpat ja kaikki muukin, niin voisi tuota spinningiä kokeilla - onko kokemuksia?

On hitunen kokemusta. Ihan mukavaa puuhaa, treeni vaihtelee toki ohjaajan mukaan. Vaikka näin pyöräilyä tuleekin harrasteltua, itselle riitti ihan hyvin semmoinen aloittelijoille suunnattu tunti. Kerran testasin seuraavaa askelta ja kovaa kyytiä oli minulle. Pyyhe ja juotava tulee tarpeeseen, kyllä hiki lentää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Re: Re: Re: Beach 2005 - projekti, eli kuinka päästä läskeistä eroon?

Viestin lähetti NHL
Tietääkö nimimerkki Daespoo rasvanpolttokapseleiden hyödyistä. Olen syönyt viime viikkoina C4 system nimistä valmistetta. Paha vielä sanoa tehosta, mutta vatsan se laittaa toimimaan aika kiitettävän hyvin.

Ristiriitaisia kommentteja, jotku väittää että tehoavat mutta tieteellisesti mitään merkittäviä hyötyjä ei tietääkseni ole saatu todistettua.

Ottaen huomioon hinnan niin en kyllä suosittele, ostaa mielummin jotain laadukasta protskudrinkkiä ja käyttää sitä ateriankorvikkeena.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ex-mimmifrendini oli kuntosalilla duunissa ja pakotti minut kerran spinning-tunnillensa, veti vielä kaikkein vittumaisimman profiilin ja varmasti nautti siitä kun tein kuolemaa pyörän päällä. Silloin päätin että spinning on aivan homojen hommaa enkä mene uudestaan, päätös on pitänyt.

Sen verran joutuu kyllä toteamaan että kyllähän spinning on tehokasta eli kunto nousee kohisten, rasvanpolton kannalta tasainen 130-150 sykkeinen 45-60min setti normaalilla tsygällä lienee mielekkäämpää ja tehokkaampaa, varsinkin salitreenin päälle jolloin keho on käyttänyt suurimman osan hiilareista ja alkaa polttamaan rasvaa suoraan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyötyliikunta on aika nokkela tapa polttaa kaloreita. Eilenkin kävin Alkossa kävellen. Matkaa tuli yhteensä 6km. Puolitoista kiloa pudonnut painoa puolessatoista viikossa. 2-3 kg vielä ja sen jälkeen palkitsen itseni kebabilla.
 

Vertical

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saattaa olla että kirjoitin jo aiemmin joko tähän treadiin tai sitten johonkin toiselle foorumille, mutta laitetaan nyt jotain omasta tilanteesta. Salilla käynti alkoi joskus viime vuoden lokakuussa ja on jatkunut tähän päivään asti keskimäärin 3 kertaa per viikko tahdilla.
Aikanaan homma lähti siitä että petyin kovasti kun joukkueessani tipuin ns.kakkos-joukkueeseen ja suurimmat puutteet oli voimapuolella. Lähtöpaino oli 64kg ja nykysin majaillaan tuossa 80kg tietämissä. Pituus edelleen sama 177cm.

Nyt olis tarkotus lopetella tuota painon kohotusta ja pitää se tossa nykyisessä lukemassa.

Omalla kohdallani "kohtaloksi" oli koitua alkuvaiheessa liian pitkät kuntosali vuorot. Semmoinen lähemmäs 3 tuntia kun vietti siellä ja teki joka kerta koko kropan niin alkoihan se jo käymään raskaaksi. Onneksi sitten kokeneempi kaverini jeesasi alkuun ja noista järjetömistä reeneistä on luovuttu.

Kohti kesäähän tässä mennään ja ajattelin lisätä ohjelmaan venettelyä aerobisen lisäksi, jota teen pari kertaa viikossa lenkkeilemällä.

Ei muuta kuin tsemppiä kaikille kuntoilun parissa!
 

ipaz

Jäsen
Minä olen treenannut nyt reilut pari vuotta enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Tavallisesti käyn 1-3 kertaa viikossa salilla, mutta välillä saattaa olla parikin viikkoa etten salille eksy. Tiedän että säännöllinen treeni on kaikkein tehokkainta, mutta välillä ei yksinkertaisesti jaksa/viitsi töiden jälkeensalille venyä.

Pääasiassa teen pelkkää punttitreeniä + venyttelyt päälle, mutta myös spinningiin on tullut eksyttyä useammankin kerrran. Nyt tosin on jo pari kuukautta viime kerrasta. Sääli että spinning-vetäjä, joka soitti kunnon metallimusaa lähti toisiin hommiin. Sellaisessa discojumputuksessa kun ei pääse kunnon pyöräilyfiiliksiin.

Aerobista harjoittelua tulisi kuitenkin taas lisätä, jotta saisa rasvaa palamaan paremmin. Tällä hetkellä tosin tuntuu vaikealta. Ruoka maistuu ja välillä liiankin hyvin. Mitään proteiini- ym. valmisteita en käytä. Ruokavalio on muutenkin vähän liian hiilaripainotteinen. Vähärasvaisia / rasvattomia ruokia pyrin käyttämään aina kun mahdollista.

Jos nyt kesän kynnyksellä vielä saisi itsestään niskasta kiinni ja kaivettua rullaluistimet kaapin perukoilta...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja täältä mukaan projektiin. Ei välttämättä enää mihinkään Beach-projektiin, mutta vaikkapa kevyemmän elämän projektiin.

Historiaa

Lätkän kun lopetin nousi paino n. 15kg hujauksessa. Armeijaan mennessä painoin 108kg (n. 4kg tippui parissa viikossa, kun oli lomaa töiden ja armeijan välillä). Tammikuussa kun inttiin menin oli kesällä vaaka jo lukemissa 98kg, mutta sitten akillesjänteen vamma alkoi vähentää liikkumistani. Lääkärit armeijassa sanoivat, että: "Ei siellä mitään ole, kun ei kuuluu ääntä jänteestä". Siinä sitten syksy kitkuteltiin ja koitettiin aina lintsata aamulenkeistä korvaamalla ne vaikkapa venyttelyllä.

Tuosta kesästä on pian 2 vuotta takana ja akillesjänne on edelleen tulehtunut. On käyty valtion laskuun niin fysioterapiassa kuin UKK-instituutin spesialisteilla. On kengissä kantakupit ja liikkumatta ollaan pyritty olemaan. Siltikin välillä alkaa suorastaan särkemään kantaluun kohdalta. Talvella luistelu oli niitä ainoita liikuntamuotoja, jotka eivät koipeen sattuneet, kesällä on pyöräily. Pidemmistä kävelymatkoista ja pienestäkin juoksemisesta jänne muistuttaa jos ei heti, niin viimeistään illalla. Tätä se on, kun tulehdus pääsi kroonisoitumaan. Eikä asiasta voi pelkästään lääkäreitä syyttää, on itsessäkin vikaa.

Mutta ketjun itse aiheeseen. Nyt 193/107.
Tänään alkoi tämä edelläkin mainittu rehukeittodieetti, josta toivotaan sopivaa kannustinta kilojen tippumiselle. Sain wokkipannun jouluna ja sen käyttöä täytyy jatkaa ahkerasti. Tallista löytyy penkki (pappa joskus vuosia sitten tehnyt) ja käsipainotkin ostin, näitä on tullut välillä kanniskeltua. Salillakäynti alkoi eilen rauhallisesti, totutellen, kun en lähes vuoteen ole siellä käynyt. Tavoitteita en sen kummemmin ala asettelemaan, mutta kiva olisi taas olla kaksnumeroisten joukossa ja katsoa itseään peilistä ilman, että se särkyisi.

Kiitokset ketjun avaajalle ja osallistujille. Tämä on loistava motivaattori ja on mukava lukea muidenkin etenemisestä ja kokemuksista.

EDIT: jänteestä
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huomenna se tulee. NaudanLIHAA. TÄssä on nyt keitolla ja vihanneksilla, tänään tosin jogurtilla, kitkuteltua ja huomenna saa maistaa lihaa. Tänään on ollut sinänsä helpoin päivä, että ei ole tehnyt mieli mitään epäterveellistä napostella. Kolme ensimmäistä päivää olivat välillä sellaista henkien sotaa itsensä ja mielihalujensa kanssa.

n. 3.5kg on tippunut ja lisää odotellaan. Sen verran olen poikennut dieetistä, että ruisleivänpaloja olen kaksi syönyt päivässä. Ihan paljaaltaan. Ihmeen pirteänäkin on pysytty, odotin totaalista puutumista tuon ruokavalion takia. Tuntuu välillä jopa pirteämmältä. Mahtaako johtua tyytyväisyydestä itseään kohtaan.

Soppaa söin ensimmäisinä kahtena päivänä kolme lautasellista/päivä. Nyt viimeisinä kahtena olen tyytynyt kahteen/päivä. Tänään tuo soppa on tosin maistunut ihmeen hyvälle, kun eilen meinasin vielä oksentaa.

Hengityksen haisemista en ole huomannut. Tämä voi osin johtua siitä, että olen "pessyt" kieleni aamuin illoin. Kieleen kun näky tarttuvan jotain tuosta sopasta ja se alkaisi haisemaan, jollei kieltä raaputtaisi puhtaaksi.

Tiistaina pitsalle.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Keskiviikkona alkaa neljä viikkoa kestävä dieetti-kuuri joka koostuu pelkästään vesipitoisista vihanneksista ja ateriankorvikkeista. Toivottavasti tällä saan tiputettua painoa joka taas motivoisi lisää pudottamaan painoa. Saa nähdä miten kuuri vaikuttaa mielialaan ja miten jaksaa käydä salilla dieetin aikana. Joku jolla on kokemusta näistä ateriankorvikkeista voisi valaista mitä on odotettavissa?

EDIT.
Kyseessä on VLCD-dieetti.

- tinke-80
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Taoin viime kesänä käden paskaksi. Se jouduttiin kipsaamaan syksyllä uudelleen, joten ½v meni siihen ja nyt keväällä on ollut päällä keuhkoputkentulehduksia putkeen, joten vähän liian lääkepainotteista on meininki ollut mukaanlukien liikunnan vähäisyys. Luin Lance Armstrongin kirjan tossa jossain vaiheessa pahimmassa vitutuksessa ja huomasin sillä saman kuin itselläni (vaikka sillä paljon pahempi sairaus). Sehän ei näet meinannut millään haluta alkaa jälleen treenaamaan, kun huomasi ettei kykene. Se on hirveä tunne. Kilot tai miltä peilistä näyttää on oikeasti yks vitun maku siihen verrattuna, miltä se tuntuu, kun urheileminen tuntuu paskalta, kun kondista ei ole. Itsellänikin on peruskunto päässyt heikkenemään sen verran, ettei naurata. Ennen saattoi vetää ihan huvin vuoksi kovavauhtisen 10-12 kilsan lenkin, hissukseen kolmekymppisen tai tykittää kovimpien ohjaajien kanssa kilpaa 3 tuntia spinningiä putkeen tai kisailla jonkun kanssa Paloheinän laduilla. Ja body pumpit menivät luonnollisesti putkeen vaikkapa jonkun spinningtunnin tai muun aerobisen treenin kanssa, vaikka veti kuinka kovilla kiekoilla. No marathonin pystyi tempoa about 3,5 tunnin aikaan ja jollain 5 minsan kilsanopeudella matollakin jaksoi vaikka koko illan ja se tuntui kivalta. Nyt kun lähtee lenkille niin 5 minsan jälkeen jalat huutaa leipää tai jos menee Stockalla portaat ylös niin jalat väsyy. Toinen käsi taas on aivan about toimintakyvytön edelleen, koska puristusvoima on täysin pois.

Siis kysymys on se, että kun on tottunut liikkumaan yli 30 v niin sitten kun tulee selkeä romahdus niin pitää löytyä se hulluus mikä saa taas tekemään sitä. Koska se treenaus ei nyt tunnu kivalta. Ei jaksa eikä voi tehdä mitään treenejä, vaan turhanpäiväistä lenkkeilyä vain.

Itse en henkilökohtaisesti usko mihinkään dietteihin tai poppakonsteihin, vaan vanhaan kunnon treeniin. Kun itsekin on tullut treenattua äärettömän kuumissakin olosuhteissa esim. Espanjassa tai Floridassa juoksemalla varmaan yli 100 km viikossa ja juoden liian vähän niin kyllä se kroppa solakoituu. Sellaisessa normaalikuntoilumarathon kunnossani olen painanut joku hieman alta 62 kiloa ja nyt mittari näyttää 70,8 kg. Rasvaa on vähän liikaa ja jaloissa lihaksia vähän liian vähän. Ärsyttävintä on kuitenkin se, että aina kun tuntuu, että nyt se voisi lähteä niin kuukausia vaivannut lima tai yskäisyys lyö keuhkot uudestaan tukkoon ja lääkettä tassuun. Olen joutunut jopa turvautuvaan niinkin epätoivoisiin juttuihin kuin semihiljasvauhtisiin sauvakävelyihin maastossa.

Kyllä se niin on, että huono fyysinen kunto vituttaa kaikista eniten ja Lancen kirjasta oli hyvä huomata se, että se on vituttanut onneksi huippujakin. Ennen vitutti mennä sotkee spinningiä, jos ohjelmassa oli vain 1 kova tunti putkeen, nyt siellä voisi ohjaaja tappaa mut siihen pyörän, kun lähden kanssaan kilpailemaan, eikä pidetä lainkaan taukoja. No ei se mitään. Ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin. Joutuu vaan menemään pidemmän kaavan kautta kuin pystyi kuvitella. Mutta joku beach 2005 on ihan vitun sama. Se hyvä fiilis tulee vasta sitten kun tunnen olevani kohtalaisessa kondiksessa ja ilman mitään erityisiä valmisteluita tempasen jonkun kaupunkimarathonin alle 4 horas. Se on sit paluuta edes jonkinlaiseen normaalitilaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti juudas
"aloitin vähärasvaisen ruokavalion"

Olen tästä varmaan täällä ennenkin maininnut, mutta useimmilla dieetti onnistuu parhaiten karsimalla hiilihydraatteja ja korostamalla erityisesti proteiinin, mutta myös hyvän rasvan osuutta.

Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Joillekin sopii vähärasvainen dieetti, joillekin vähähiilihydraattinen. Ei tässä asiassa ole yhtä totuutta käsittääkseni.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Tommy


Kun kerran salin kuukausimaksuun kuuluu jumpat ja kaikki muukin, niin voisi tuota spinningiä kokeilla - onko kokemuksia?

Itse ajoin muutaman vuoden. Jos joskus on ollut fillarin selässä ja omaa ees jonkunlaisen kestävyyden jaloissa niin kannattaa valita keskitasoinen ohjelma, sillä ne löysimmät ovat vain mimmien leikitään juttuja, missä ei saa tulla hiki ja heilutellaan käsiä ja kaikkea muuta urpoa.

Ja jos on taas hieman enemmän tosissaan liikkeellä niin sanoisin pääsääntöisesti seuraavat ohjeet:
- vältä naisohjaajia (tiedän yhden poikkeuksen). Erityisesti ohjaajat, jotka vetävät aerobiciä etc. voit syöttää samantien koirille. Niillä ei oo usein edes pyöräilyvarusteita
- vältä tunteja, missä paljon naisia. Se on kivaa yhdessäoloa, mutta todennäköisesti jonkinlaista akrobatiaa, millä kunnonkohotuksen kannalta ei ole hyötyä
- suosi tunteja, missä ei ole taukoja lainkaan, vaan biisin jälkeen voidaan lähteä uuteen nousuun. Siis jos tekee vain 60 min treenin niin ohjaaja, joka vetää kovia 5 min settejä vaikkapa 3 putkeen ilman istumistaukoa, juomataukoa etc. verrattuna ohjaajaan, joka vetää 15min hidasvauhtisen setin putkeen, on paljon parempi. Silloin pusket koko ajan ja se tuntuu jossain
- hyvän ohjaajan tunnit missä on vähiten jengiä ovat yleensä parhaimpia. Pelkurit eivät uskalla tulla ;)
- ennen kuin menet spinningsalin ovesta sisään niin kaiva se raivo sisältäsi esiin. Kun kiinnität polkimien klossit ja kiristät ajokenkäsi ja viimeistään silloin kun laitat ajohanskat käsiisi niin silloin pitää olla valmis antamaan se 100% mitä sinä päivänä pystyy antaa. Pahimmissa paikoissa sykemittari vaan lattialle. Mitä järkeä kuunnella sitä, että se piipittää 207:aa
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Minulla on hyvä dietti vinkki , aukaiskaa ravintola. Kuukaudessa on tippunut kahdeksan kiloa painosta. Kun tulet kotiin huomaat että on hirveä nälkä, mutta et jaksa enää alkaa vääntämään itsellesi mitään ruokaa.

Ehkä kaikkein yksinkertaisin läihdutusmenetelmä on jättää klo 17.00 jälkeen syöminen pois, siihen asti voi syödä mitä hyvänsä. No juominen pitää myöskin jättää (olut ym,).
 

ipaz

Jäsen
Viestin lähetti veinikretski
Ehkä kaikkein yksinkertaisin läihdutusmenetelmä on jättää klo 17.00 jälkeen syöminen pois, siihen asti voi syödä mitä hyvänsä. No juominen pitää myöskin jättää (olut ym,).

Järkipuhetta. Mitä vähemmän ennen lepoa vetää hiilareita sisäänsä niin sitä vähemmän kropalla on ""yöajossa " tekemistä (=vähemmän kerryttävää kerrosta kroppaan). Tunnettua on että lihakset kasvavat levossa ja liiallinen rasittaminen aiheuttaa vaan jatkuvaa väsymystä. Siis treenatkaamme sitkeästi väsymystä välttäen itsemme siihen kuntoon jolloin saatamme ilman kansallista häpeää kantaa kroppaamme ilman paitaa.
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pressiboxi
Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Joillekin sopii vähärasvainen dieetti, joillekin vähähiilihydraattinen. Ei tässä asiassa ole yhtä totuutta käsittääkseni.
Tässä se pointti piileekin. Joku välttää kaloreita siinä kun toinen tarkkailee hiilihydraatteja. Kumpikaan ei ole sen oikeammassa. Tärkeintä että paino putoaa ilman kärsimystä.

Työpaikan ja vaimon löytämisessä voi vedota itsestä riippumattomiin tekijoihin, mutta ruokavaliossa ei.
Ihminen päättää itse mitä nielee.


Nimimerkillä 20 kiloa pois ilman minkäänlaista laihdutuskuuria :)

Liikunnalla saa kroppaan ryhtiä, itse laiskamatona en ole saanut tätä aikaan. Mutta kropan muotoutumisen vuoksi voisi alkaa urheilemaan, ehkä pelaamaan potkista.
 
Viimeksi muokattu:

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Viestin lähetti veinikretski
Ehkä kaikkein yksinkertaisin läihdutusmenetelmä on jättää klo 17.00 jälkeen syöminen pois, siihen asti voi syödä mitä hyvänsä. No juominen pitää myöskin jättää (olut ym,).

Ihan mitä vaan? Tossa ajassa ehtii mättää niin kauhean mällin paskaa, että se muutaman tunnin tauko ei auta vittuakaan.

Jos taasen jättää vehnäjauhoista tehdyt leivät, kaiken missä on sokeria ja roskaruoan pois, voi elää ihan normaalia elämää ja painoa tippuu varmasti. Ns. oikein syömällä sitä ruokaa saa tavis mättää naamaansa aika paljon ja silti paino putoaa. Tähän kun yhdistää ton 17.00 tai 18.00 takarajan niin tulee tuloksia ihan satavarmasti.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ja tulipas omaan kuntoiluunkin pieni takapakki, viime sunnuntaina tuli urheiltua paria astetta ahkerammin ja mietin kun polvi muljahtelee ja pakottaa nilkuttamaan.

Siinä taistelin muutaman päivän ja torstaina Mehiläiselle ortopedin luokse. Imi monta desiä nestettä pois ja mainitsi vielä nesteen seassa olevasta rustosta. Että jos tästä pahenee niin tähystetään.

No, eipä toistaiseksi ole parantunut. Jännä nähdä miten käy. Punttiksella on vedetty nyt ylävartaloa ja aerobinen jäänyt käytännössä kokonaan.
 

The Analyser

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toverit.
Viestin lähetti TDM
Ohops, sorry. Tarkoitin siis kilojoulea (kJ). Puhtaassa rasvassa on siis suunnilleen 3700 kJ/100g. Alkoholissa (100%) energiaa siis kutakuinkin 2900 kJ/100g.

Itse olen käyttänyt seuraavaa nyrkkisääntöä. Kilojoulet saa muutettua kilokaloreiksi jakamalla ne neljällä. Menee tarpeeksi lähelle.

Kiitokset korjauksesta.

TDM


Se kerroin on itseasiassa veden ominaislämpökapasiteetin arvo, 4.19KJ/Kg*K :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti Brunberg
Jos taasen jättää vehnäjauhoista tehdyt leivät, kaiken missä on sokeria ja roskaruoan pois, voi elää ihan normaalia elämää ja painoa tippuu varmasti.
Tuolla ohjeella jää ravinto aikalailla vähiin, notta ei ihme, jos paino putoaa. Oli pakko päästä viilaamaan. Kiitos ja anteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös