Kuinka päästä läskeistä eroon?

  • 588 257
  • 3 060

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Periaatteessa saat syödä 100 g suklaata uinnin jälkeen ja edelleen laihdut mikäli pystyt nipistämään muista ruokailuista tarpeeksi.

Näinhän se on, mutta psykologisesti se on vaikeaa, koska uinnin jälkeen on kova nälkä. Silloin voi hotkia helposti ylimääräistä vaikka kuinka. 100 grammaa suklaata menee alas noin vain ja sen päälle vielä paljon muuta.

Yksi tapahan on laskea esimerkiksi tuolla finelillä itselleen päiväannokset ja pitäytyä tiukasti niissä. Kun näkee sallitun ruokamäärän edessään, niin tajuaa paremmin sen, missä rajat kulkevat.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi tapahan on laskea esimerkiksi tuolla finelillä itselleen päiväannokset ja pitäytyä tiukasti niissä. Kun näkee sallitun ruokamäärän edessään, niin tajuaa paremmin sen, missä rajat kulkevat.

Tämä on erittäin hyvä tapa ja mikäli vielä harrastaa voimaharjoittelua, niin tsekkaa proteiinimäärät kuntoon.

Reilusti ylipainoisille ei kuitenkaan välttämättä voi suositella liikaa hifistelyä. Perusasiat kuntoon ja ruoka-annoksia pienemmiksi + lisää rehuja annoksiin, niin saadaan jo varmasti huomattavia tuloksia. Lisäksi kun pystyy vielä selkeästi vähentämään roskaruuan ja muiden herkkujen syöntiä, niin tuloksia tulee takuulla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ongelma syömisen vähentämisessä on se että jos ei syö tarpeeksi niin kroppa menee ns. säästöliekille eikä kuluta energiaa enään tarpeeksi.

Siksi on tärkeätä syödä kunnolla mikä ei tarkoita paljoa mutta riittävästi.

Toinen tärkeä asia on unohtaa painonvartijoiden sun muiden "kalori on kalori" höpinät. Jos otat 1000kcal edestä ravintoa proteeinia ja kulutat siitä 500kcal niin ylimääräisestä 500kcalista kroppa varastoi vain osan. Sen sijaan 500kcal ylimääräistä ravintoa rasvana pamahtaa vyölle melkein kaikki. Tämä johtuu siitä että proteeinin pilkkominen varastoitavaan muotoon vie paljon enemmän energiaa kuin rasvan.

Eli rasvat ja hiilarit pois, mahdollisimman paljon ravinnosta proteeinina.

Lisäksi ravinnon saamisen kertamäärät ovat tärkeitä, parasta olisi jos ravinnonsaanti olisi jakautunut 5-6 kertaan päivässä, painottuen aamuun. Klo 18 jälkeen ei kannata ottaa mitään muuta kuin protskuja sisään.

EDIT: kysymykseen "kumpi ensin, lihasmassa vai laihdutus" on vaikeata vastata suoraan. Mitä enemmän lihasmassaa niin sen suurempi peruskulutus on. Eli kroppa kuluttaa enemmän vaikka et tekisi mitään.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli rasvat ja hiilarit pois, mahdollisimman paljon ravinnosta proteeinina. .

Sen verran korjaan, että kyllä rasvoja täytyy saada, kunhan ne ovat ns. hyviä rasvoja. Oliiviöljy, rypsiöljy, kalaöljy jne. ovat erittäin tärkeitä lipidejä ihmiselle, joita ilman ei pärjää. Tarkoitit varmaankin "kovia" rasvoja, mutta tartuinpa tähän kuitenkin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sen verran korjaan, että kyllä rasvoja täytyy saada, kunhan ne ovat ns. hyviä rasvoja. Oliiviöljy, rypsiöljy, kalaöljy jne. ovat erittäin tärkeitä lipidejä ihmiselle, joita ilman ei pärjää. Tarkoitit varmaankin "kovia" rasvoja, mutta tartuinpa tähän kuitenkin.

Kyllä, vähän rasvaa on pakko saada joka tapauksessa ettei ala falskaamaan pakin ja kropan toiminta.

Mutta juuri noita hyviä rasvoja.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eli rasvat ja hiilarit pois...

Tähän lisäisin, että huonot rasvat ja huonot hiilarit pois.

Suomeksi sanottuna: tyydyttyneet rasvat ovat huonoja, ja niitä tulee välttää mahdollisimman paljon paitsi painonhallinnan, niin myöskin veriarvojenkin (kolesteroli) vuoksi. Ruokien tuoteselosteissa on usein eritelty nämä rasvat.

Huonoja eli ns. "nopeita" hiilareita tulee välttää. Eli sokeri, vaalea leipä, vaalea makaroni, kiiltävä riisi yms.

Netistä löytyy ihan googlettamalla asian tiimoilta todella paljon infoa. Kannattaa vähän perehtyä, koska jonkin ajan päästä niitä ei edes sitten tarvitse kytätä, kun oppii syömään oikein.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Painotan vielä, että kevyttuotteidenrasvat eivät ole automaattisesti hyviä. Mielummin luonnollisia tyydyttymätömiä rasvoja, kuten Näkkäri luetteli, kuin kevytlevitteiden keinotekoisia transrasvoja. Kannattaa opetella perusteet ravintosisällöistä, noin niinkuin aloittelijoille vinkkinä.

Edit: Valkean viljan välttäminen on hyvä nyrkkisääntö, mutta siinäkin auttaa, kun lukee ravintosisällön. Esim. ne Vaasan uudet täysjyvävehnäviipaleet hakkaa Vaasan ruispalat.

Muutenkin kannattaa pitää kohtuus kiristelyssäkin. Ei pulla silloin tällöin kaada venettä, jos kokonaisuus on kunnossa. Itse suosin nykyään pääasiassa täysjyvää ja tummaa viljaa, mutta en todellakaan ala tinkiä vaaleasta pasta- patonki- oliiviöljy-yhdistelmästä, jos tekee mieli leikkiä italiaanoa. Samoin käytän ruokakermana 10-15% matskua, nautin ruoastani ja menen lenkille mielummin kuin lipitän jotain 1,5% "kerma"kastiketta. Jos ei muu auta, jätetään sitten santsi ottamatta. Ruoasta pitää kuitenkin voida myös nauttia.

Edit 2: Lisätään vielä se, että itselleni oleellisinta painon/läskinhallinnassa on liikunta. Kuten tuossa edellä mainitsin, en pidä siitä, että ruoan laatu kärsii, vaan pyrin mielummin liikkumaan tai rajoittamaan ruoan määrää. Viime vuosi oli sikäli ihanteellinen, että mulla ei ollut ruokamääränkään suhteen mitään rajoituksia, muuta kuin se, että pidin viitteellisen karkkipäivän. Muuten liikunta hoisi täydellisesti liikaihrat, vaikka välillä söin kuin syöttöporsas. Fyysinen työ, työmatkat pyöräillen, pari kolme salitreeniä ja keskimäärin kahdet lajitreenit viikossa piti linjoista huolen. Talvi sen sijaan on mennyt muuton ja työpaikan vaihdoksen myötä pääasiassa koneen ääressä, ja vaikka syöminen ei ole ollut kovinkaan mässäilevää, on tuohon navan seudulle ilmaantunut ikävä reppu. Jos nyt kevään aikana saisin itseäni niskasta kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Kaivanto

Jäsen
Oliiviöljy, rypsiöljy, kalaöljy jne. ovat erittäin tärkeitä lipidejä ihmiselle, joita ilman ei pärjää.

Ja kasviöljyistä rypsiöljy on parasta. Ensinnäkin siinä on vähiten tyydyttyneitä rasvoja ja toisekseen ylivoimaisesti eniten omega 3:a. Kasviperäinen omega 3 ei ole yhtä hyvää kuin kalaperäinen, mutta se kuitenkin tasoittaa omega 6 ja omega 3 -rasvahappojen välistä saantisuhdetta, joka on länsimaisessa ruokavaliossa tyypillisesti liikaa kallellaan omega 6:n suuntaan.

Kannattaa ehdottomasti vetää myös kalaperäistä omega 3 -öljyä tai -kapseleita, ellei satu syömään runsaasti makrillia tms. rasvaista kalaa - tai ainakin, jos on niin kuin meikäläinen ja syö yhtään mitään kalaa täysin satunnaisesti.
 

Kaivanto

Jäsen
Läskiä ei voi polttaa paikallisesti - unohda kaikki Ostos-TV skeidamainokset.

Ainoa keino päästä eroon mahasta on kuluttaa enemmän kaloreita kuin mitä saat ruoasta.

Itse asiassa jossain dokkarissa rasvaimuaan markkinoinut lääkäri väitti, että rasvaimussa poistetaan paikallisesti solukkoa niin, että poiston kohteena olevan alueen taipumus kerätä fläsää laskee oleellisesti ja pysyvästi. Eli esim. perinnöllisestä pömppömahasta pääsisi näin eroon ainakin siltä osin, kuin kyse on läskin kasautumisesta eikä vatsaontelon muodosta.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei näin, vaan ensin pitää kuunnella maharadjan muminoita. Sitten rasvoittaa ruokansa eli käytännössä mung- tai linssipavut gheellä eli voiöljyllä, joka on ehtaa sataprosenttista lehmästä tulevaa rasvaa. Siihen päälle kun seisoo päällään kaksi tuntia vatsa kiinni selkärankaan kuristettuna, niin kyllä miehestä tulee äkkiä saatananmoinen luikku.

Unohtakaa länsimaiset höpötykset, läskit.
 

Simba

Jäsen
Lue ketjun aiempia tuotoksia. Olen muistaakseni tästä aiemmin kirjoittanut. Tämä on mielestäni lähinnä myytti, jonka joku voisi jo julkisestikin murtaa. Mutta liikkua kannattaa toki aina, vaikka sitten kevyemminkin ellei rajummin pysty rykimään.

Joo, olisi varmaan kannattanut lukea, kun ilmeisesti toistoa tuli. Mutta laiska, kun olen niin en lukenut.
Itse en tuota kyllä pelkästään myytiksi sanoisi, sillä monessa juoksuaiheissa -kirjassa joita olen lukenut sanotaan, että alle aerobisen mennessä rasva palaa parhaiten. Tietystihän kaloreita kuitenkin kuluu enemmän kovaa mennessä. Kävin myös n. kuukausi sitten TesKun testissä jossa kynnysrajat mitattiin ja ohessa oli myös luento, jossa kerrottiin juurikin edellä mainitunlaista tietoa.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Simppeliähän tuo painon pudotus loppupeleissä on. Pari vuotta sitten tiputin 10kg 4-5 kuukaudessa ihan vain syömällä monipuolista ruokaa ja jättämällä roskaruuan pois. Siihen päälle säännöllistä liikuntaa ja muuta ei tarvinnut. Kiloja tuli taas jostain syystä viime vuonna tuo 10kg ja vähän enemmänkin takaisin. Vuodenvaihteessa vaaka näytti 90kg, enemmän kuin koskaan. Ja kun pituutta on 180 ja lihaksia ei juuri lainkaan niin liikaahan tuo oli. Nyt on lähtenyt jo 5kg ja tarkoitus olisi ottaa vielä 8-9kg pois.

Lenkkeily olis tarkoitus aloittaa taas, mutta sekin siirtynyt flunssan takia. Aerobista liikuntaa tähän asti on vastannut rumpujen soittaminen muutaman kerran viikossa, joskin sekin tuntuu aika tehokasta on kun vetää puolentoista tunnin treenit. Jalat ja kädet heiluu tiuhaan tahtiin..
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Itse en ole koskaan ollut ylipainoinen, mutta näin 180-senttiselle ja noin muutoin hoikan vartalon omaavalle oli orastavasta kaljamahasta tullut sellainen psykologinen klikki. Omalla kohdallani resepti oli kovin helppo, sillä aloitin vain yksinkertaisesti vartalon syviin lihaksiin menevän mukavan harrastuksen, joka kehittää samalla koordinaatiokykyä, ja jätin sen kaljanjuonnin vähemmälle. Kolmessa kuukaudessa lähti 6 kiloa ihan huomaamatta, vaikka kaljalla tuli juotua pöhnät kerran viikkoon tänäkin aikana. Ihmeellisintä on, että vartalo (maha) ihan oikeasti muokkautui takaisin hyvään tikkiin, vaikka kaikki ovat sanoneet miten vaikeaa on mahasta päästä eroon; ei ollut minulla. Tämä toimii tietysti vain silloin, jos ei ole tapana syödä itseään rasvalla ja sokerilla taneliksi tasaisen varmasti, mitä en itse tee koskaan. Eli kyllähän tuo alkoholi tosiaan lihottaa pirusti.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olin aikoinani liikuntakeskuksessa hommissa, ja siellä työskenteli osa-aikaisesti myös 2 ravintoterapeuttia. Tuli aika hyviä ja yleispäteviä ohjeita siitä, miten paino pysyy kurissa stressaamatta. Perusidea on siis se, että jokaiselle ihmiselle hahmottuu tiettyjä ruoka-aineksia, jotka ovat aina tarttuneet ostoskärryyn sen kummemmin asiaa ajattelematta. Jos vilkaiset naapurin ostoskärryä kaupassa, niin huomaat, että sen sisältö usein koostuu eria ruoista, kuin itse olet valinnut. Eli homma on aika automaattista loppujen lopuksi.

Yksi hyvä keino "aloittelijalle" on isomman kauppareissun jälkeen ottaa kuitti syyniin, ja ns. kyseenalaistaa jokainen ostettu tuote. Jos paino- tai veriarvo-ongelmista kärsii, niin ostoksia pitää muuttaa, ja tuotteille täytyy keksiä vaihtoehtoja. Eli esimerkiksi näin:

Kevyt maito → rasvaton maito
Tavallinen jogurtti → kevyempi jogurtti
Voi → 40% tai 60% margariini
vaalea makaroni → tumma makaroni
vaalea leipä → tumma leipä
tavallinen jauheliha → vähärasvaisempi naudan jauheliha
juusto 17% → juusto esim. 7%
mehujuoma → täysmehu
Limut → light limu tai vissy
Pihvit → enemmän kana- ja kalapainotteista valintaa
ranskalaiset perunat → keitinperunat
salaatti → vielä enemmän salaattia

etc. etc. listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

Niitä tuotteiden ravintoselosteita kannattaa katsoa. Esimerkiksi paljon tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävät ruoat kannattaa jättää hyllyyn.

Toki on aivan päivänselvä asia, että jos kieltää itseltään aina kaiken, niin homma ei pysy kurissa kauaa. Sen takia on valittava "herkkupäivä", jolloin löysentää otetta. On ihan eri asia juoda yhtenä päivänä olutta ja syödä pizzaa ja sipsejä, kuin tehdä se 3-4 kertaa viikossa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Suttaa huulipunalla työpaidasta kaulus, tai vaihtoehtoisesti pidä 10 sekunnin hiljainen tauko "Olenko lihonut"- kysymyksen jälkeen, ja vastaa mumisten "Olet aina kaunein sisäisesti" (Toisen vihjeen omaa vastausta voi pelkokertoimensa mukaan vaihdella, tuo ehkä prosenttuaalisesti kivuttomin tapa itselle)

Itse suosittelen perinteisempää menetelmää, "Nälkä lähtee syömällä ja akka juomalla".
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ymmärrän idean elintarvikkeiden keventämisessä, jos mausta haluaa tinkiä tai se ei ole muuten vain oleellista. Minusta on vain tässä parin vuoden aikajänteellä tullut jonkin sortin kulinaristi ja semiluomuilija, ja arvostan ruoan makua enemmän kuin sen energiasisältöä, kun puhutaan tuoreista raaka-aineista. Tottakai vältän rasvan, sokerin ja valkoisen viljan yletöntä käyttöä, mutta pelkkä rasvattomuuden ihannointi voi tehdä tepposet, ellei perehdy ravintosisältöihin muuten kuin rasvaprosentin osalta. Esim. rasvattomat jogurtit saattavat sisältää yllättävän paljon sokeria ja vähärasvaiset maitotuotteet taas keinotekoisia transrasvoja. Itse suosin luonnollisesti rasvattomia ja tyydyttymättömiä rasvoja sisältäviä tuotteita, mutta vedän sen pizzan tai pullan, jos mieli tekee ja liikunta hoitaa osansa.

No, kukin tavallaan. Pääasia on kuitenkin, että ei unohda liikuntaa, koska pelkällä ruoasta nipistämisellä ei saa kuin pahan mielen ja löysän nahan.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Ymmärrän idean elintarvikkeiden keventämisessä

Keventäminen kääntyy helposti itsepetokseksi. Minusta tärkeämpää olisi oppia välttämään syömisen mielihalu ja mitoittaa annokset järkeviksi kuin kytätä jokaista rasvamurua. Yksi yli energiantarpeen menevä suklaapatukka päivässä tekee rapiat kymmenen ylimääräistä kiloa vuodessa.

No, kukin tavallaan. Pääasia on kuitenkin, että ei unohda liikuntaa, koska pelkällä ruoasta nipistämisellä ei saa kuin pahan mielen ja löysän nahan.

http://www.lts.fi/filearc/172_Mustajoki_LLTP04.pdf?LTS_reg=rikdpl680s7rp27dasp2674u60

"Pelkkä liikuntaharjoittelu (tavallisimmin kestä-
vyysliikunta) ilman ruokavaliomuutoksia vähentää
liikapainoa muutaman kilon. Liikuntaharjoittelu
yhdistettynä vähäenergiaiseen ruokavalioon ei paljoa
paranna laihdutustulosta verrattuna pelkkään ruoka-
valioon: joissakin tutkimuksissa ei eroa ole lainkaan,
joissakin tulos paranee enintään muutaman kilon.
Merkittävään laihduttamiseen ei siis pelkkä liikun-
nan lisääminen riitä, vaan silloin tarvitaan aina myös
ruoan energian vähentämistä."

http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_laihdutus&jutunid=2757

"Liikunnan merkitystä varsinkin laihdutusvaiheen alussa selvästi yliarvostetaan. Usein luullaan, että ihminen ei kuluta lainkaan energiaa jos ei liiku. Siksi on aivan ymmärrettävää, että moni runsaasti ylipainoinen luopuu laihduttamishaaveestaan siinä pelossa, että laihtumisen edellytyksenä on pakollinen, usein toistuva hikiliikunta.

Liikunnan lisäämistä tärkeämpää erityisesti laihdutuksen alkuvaiheessa on tehdä ruoka- ja juomavaliolle jotain. Pelkällä liikunnalla laihduttamiseen, ruokavaliota muuttamatta, meistä suurimmalla osalla ei kerta kaikkiaan ole aikaa."

Liikunta on kivaa ja suositeltavaa, mutta jos pyrkii laihduttamaan, niin kannattaa olla rehellinen sen suhteen, kuinka paljon liikunnassa energiaa kuluu. Luvut ovat näet yllättävän pieniä. On paljon helpompi jättää päivittäin puolikas suklaalevy syömättä kuin uida tunti.

Parasta tietenkin on, jos pystyy sekä liikkumaan että nipistämään energiasta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yksi hyvä keino "aloittelijalle" on isomman kauppareissun jälkeen ottaa kuitti syyniin, ja ns. kyseenalaistaa jokainen ostettu tuote. Jos paino- tai veriarvo-ongelmista kärsii, niin ostoksia pitää muuttaa, ja tuotteille täytyy keksiä vaihtoehtoja. Eli esimerkiksi näin:

Kevyt maito → rasvaton maito
-clip-

Tätä suosittelen minäkin. Tähän sitten vielä vaikkapa tekemään jonkinlaista ravintotaulukkoa edes viikon-kahden ajalta, niin ymmärtää nopeasti, mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Tekemällä vertailuja kalorimääristä esim. noiden doupin ehdottamien ruokien raskaamman ja kevyemmän version välillä näkee selkeästi missä mennään.

Lisäksi pitää muistaa, että laihtumiseen eivät auta seuraavat argumentit:

- "...mutta kun se maistuu niin hyvälle"
- "...kevytruokaa syövät vaan ämmät ja hintit"
- "...kyllä mä tiedän, että pitäisi liikkua, mutta kun en mä jaksa..."

Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Keventäminen kääntyy helposti itsepetokseksi. Minusta tärkeämpää olisi oppia välttämään syömisen mielihalu ja mitoittaa annokset järkeviksi kuin kytätä jokaista rasvamurua.
Nimenomaan. Jos ravinto on suurinpiirtein terveellistä ja maukasta, on mielestäni mielekkäämpää pienentää annoskokoa, kuin tinkiä mausta vain sen vuoksi, että voi määrällisesti syödä paljon. No, ainakin omasta mielestäni.

Liikunta on kivaa ja suositeltavaa, mutta jos pyrkii laihduttamaan, niin kannattaa olla rehellinen sen suhteen, kuinka paljon liikunnassa energiaa kuluu. Luvut ovat näet yllättävän pieniä. On paljon helpompi jättää päivittäin puolikas suklaalevy syömättä kuin uida tunti.
Totta tämäkin. Karkkipäivä on aikuisellekin ihan toimiva juttu. Ja ehkä peilaan tilannetta liikaa omalta kannaltani, koska itse pystyn kaikki harrastukset aktiivisena syömään oikeastaan kuinka paljon vain sitä normisafkaani. Painotan elintarvikkeissa tummaa viljaa, luonnollisia rasvoja ja luonnollisesti vähärasvaisia lihatuotteita, sekä kasviksia ja salaatteja. Peruna ja vehnämakaroni kuuluu vain muutamiin, meillä hiukan harvinaisimpiin ruokiin.

- "...mutta kun se maistuu niin hyvälle"
- "...kevytruokaa syövät vaan ämmät ja hintit"
Parasta on se, että kevytruoka voi olla luonnollista ja maukasta. Esim. joku lihaisa/kalaisa salaatti tai kasvikset ja kana on helppoa, hyvää ja kevyttä. Hiilareita ainakin minä saan riittävästi kokojyvä- ja ruisleivästä sekä puuroista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oikeamman ruokavalion löytäminen on vähän sama asia, kun ajaisit autolla jonnekin uuteen paikkaan. Eli ensimmäisellä kerralla tarvitset karttaa löytääksesi paikan... seuraavilla kerroilla se sama paikka löytyy todennäköisesti ihan ulkomuistilla.

Idea ei siis suinkaan ole siinä, että hysteerisesti kytätään ravintoaineita ja stressataan kalorimääriä hautaan asti, vaan ihan tapojen muutoksesta pikkuhiljaa.

Kaikki typerät "nopean dieetin puheet" kannattaa sysätä pois mielestä kokonaan, koska niillä ei saavuteta kuin hetkellistä tulosta, jos sitäkään.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Pari viikkoa kun tuolla kylillä ryyppäilee ja sitten tulee kotiin, on selluliitti sillä aikaa taatusti ehtinyt hävitä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parasta on se, että kevytruoka voi olla luonnollista ja maukasta. Esim. joku lihaisa/kalaisa salaatti tai kasvikset ja kana on helppoa, hyvää ja kevyttä. Hiilareita ainakin minä saan riittävästi kokojyvä- ja ruisleivästä sekä puuroista.

Näin todellakin on. Kun itse aloin jokunen vuosi sitten hieman tarkkailla, mitä suuhuni tungen, totesin, että erittäin hyvää ruokaa saa tehtyä näistä kevyistäkin aineista. Enemmänkin naurattaa näitä karsastavien ihmisten lapsellisen äijämäinen uho siitä, että kevyet ruoat eivät maistu miltään, eivätkä ole raavaille miehille sopivia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ongelmana on vaan ollut motivaatio. Inspiraatioita kyllä tulee mutta kestävät vain muutaman lenkin ja sitten unohtuu koko operaatio. On se vaan niin helpompi jäädä kotia televisiota katsomaan.

Tuo johtuu suoraan oikean tavoitteen puutteesta. "Kesäksi kuntoon" ei ole mikään tavoite. Milloin kesä alkaa? Mikä on kunto?

Minä hoidin menestyksellisesti reilu 10kg pois, vaaka piti saada näyttämään 100kg. Vielä olisi toki tekemistä, jos haluaisi rantakuntoon, mutta pahimmat läskit on nyt hoidettu eli BMI normaalin tietämissä. Palloilutreenien lisäksi ei ole oikein jaksanut raahautua lenkille, koska enää ei "tarvitse". Mielelläni kävisin useammin ja ehkä taas kevään edetessä menenkin.

Motivaatiota voi etsiä niin monilla erilaisilla mittareilla. Löydät omasi ja toteutat sen sitten. Kukaan ei ole sanonut sen mitenkään niin helppoa olevan, mutta tuosta se lähtisi.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen ollut kolme viikkoa enemmän tai vähemmän nuhassa ja liikunnan harrastaminen on jäänyt aika vähälle. Vaikka painoa ei ole tullutkaan lisää, niin tuntuu että keskivartaloon alkaa kertyä rasvaa aika pian. Varsinkin kun elämäntapoihin kuuluu välillä myös alkoholin juonti.

Pituutta meikäläisellä on 171 cm ja painoa tänään punnittuna 64 kg, joten kovinkaan paljon ylimääräistä ei tämän mukaan ole. Paino kuitenkin koostuu väärin, eli lihasta on aika vähän ja rasvaa sitten ilmeisesti enemmän. Töissä meillä on käytössä vaaka, joka mittaa rasvaprosentin ja sillä olen saanut tulokseksi muutaman viikon ajan 14,4 %. Tänään kuitenkin Kampissa sai mitata rasvaprosentin laitteella, jota puristetaan ja laite mittaa tuloksen sähkövirran avulla. Tulokseksi tuli järkyttävä 26,1 %, kun samanlaisella laitteella mitattiin syksyllä 13,8 %. Testi tehtiin vielä kaksi kertaa ja tulos oli sama.

Lukema tuntuu todella korkealta, enkä ikinä olisi uskonut, että rasvaa olisi kertynyt vartaloon niin paljon. Pitää ilmeisesti jonkin verran kiinnittää huomiota ruokavalioon ja lisätä erityisesti proteiinin määrää. Normaali proteiinintarve minulla on jonkin taulukon mukaan laskettuna 100 g päivässä ja liikuntaa harrastettaessa enemmänkin. Tätä määrää ei ihan normaalilla ruoalla taida saada edes täyteen.

Pitää tässä kevään aikana testata, miten lukema muuttuu jos alkaa syödä proteiinivalmistetta, laskea vähän rasva- ja hiilarimääriä sekä vähentää alkoholinkäyttöä ja herkkujen syöntiä. Liikunnan harrastaminen on normaalisti säännöllistä ja kun tämä nuhakin alkaa olla ohi, niin voi taas aloittaa lenkkeilyn kunnolla. Toivottavasti kesäkuun alussa rasvaprosenttikin on lähellä normaalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös