Painotan vielä, että kevyttuotteidenrasvat eivät ole automaattisesti hyviä. Mielummin luonnollisia tyydyttymätömiä rasvoja, kuten Näkkäri luetteli, kuin kevytlevitteiden keinotekoisia transrasvoja. Kannattaa opetella perusteet ravintosisällöistä, noin niinkuin aloittelijoille vinkkinä.
Edit: Valkean viljan välttäminen on hyvä nyrkkisääntö, mutta siinäkin auttaa, kun lukee ravintosisällön. Esim. ne Vaasan uudet täysjyvävehnäviipaleet hakkaa Vaasan ruispalat.
Muutenkin kannattaa pitää kohtuus kiristelyssäkin. Ei pulla silloin tällöin kaada venettä, jos kokonaisuus on kunnossa. Itse suosin nykyään pääasiassa täysjyvää ja tummaa viljaa, mutta en todellakaan ala tinkiä vaaleasta pasta- patonki- oliiviöljy-yhdistelmästä, jos tekee mieli leikkiä italiaanoa. Samoin käytän ruokakermana 10-15% matskua, nautin ruoastani ja menen lenkille mielummin kuin lipitän jotain 1,5% "kerma"kastiketta. Jos ei muu auta, jätetään sitten santsi ottamatta. Ruoasta pitää kuitenkin voida myös nauttia.
Edit 2: Lisätään vielä se, että itselleni oleellisinta painon/läskinhallinnassa on liikunta. Kuten tuossa edellä mainitsin, en pidä siitä, että ruoan laatu kärsii, vaan pyrin mielummin liikkumaan tai rajoittamaan ruoan määrää. Viime vuosi oli sikäli ihanteellinen, että mulla ei ollut ruokamääränkään suhteen mitään rajoituksia, muuta kuin se, että pidin viitteellisen karkkipäivän. Muuten liikunta hoisi täydellisesti liikaihrat, vaikka välillä söin kuin syöttöporsas. Fyysinen työ, työmatkat pyöräillen, pari kolme salitreeniä ja keskimäärin kahdet lajitreenit viikossa piti linjoista huolen. Talvi sen sijaan on mennyt muuton ja työpaikan vaihdoksen myötä pääasiassa koneen ääressä, ja vaikka syöminen ei ole ollut kovinkaan mässäilevää, on tuohon navan seudulle ilmaantunut ikävä reppu. Jos nyt kevään aikana saisin itseäni niskasta kiinni.