Sistis Noh kirjoitti:Itse olen jonkinverran asioista perillä ja sanoisin että, enimmät hiilarit tulisi nauttia illan viimeisellä aterialla ja illasta syödä proteiini pitoista ruokaa.
Sistis Itse olen taas siinä käsityksessä kirjoitti:Alkukappale asiaa ,että hitaat hiilarit yhdistettynä vähärasvaiseen ruokaan kyllä pitävät kilot kurissa, mutta pointtina on että jätetään ne hiilarit pois illasta ja syödään kyseinen setti vaikka kuuden maissa illalla. Iltapalaksi itsellä menee purkki maitorahkaa,vähän vihanneksia ja puoleen litraan vettä sekoitettuna Pure Pro proteiinijauhetta. Lisäravinteiden hyöty on vähän niin ja näin,tavalliselle tallaajalle ainakin, mutta syödään tuo yksi purkki pois kun on kerran ostettukin. Palautusjuoma ihan asiallinen.
Voin olla "tietoineni" väärässäkin, oma tietous peräisin kaverilta joka harrastaa kehonrakennusta ja ainakin hänen kropastaan päätellen eivät ne ihan huuhaata ole :)
EDIT: quotet päin-v, mutta eipä nuo tunnu korjaantuvankaan, olkoot.
Sistis kirjoitti:Katos katos, äijä alkaa lihomaan. Olet vissiin saanut ne meikäläiseltä kesän aikana lähteneet kilot. :)
Niin, meikäläisellä tuon 5 kilon painonpudotuksen jälkeen paino jämähti nyt sinne 75-76 kilon nujakoille. Mielelläni ottaisin vielä 2-3 kiloa pois, mutta... noh, katsotaan nyt, miten käy. Istumatyö on vaan niin riskialtista. Tänään oli Iltalehdessä esitetty tutkimus, jonka mukaan näyttöpäätetyö lisää näläntunnetta...
Noh, pakko ottaa taas itseä niskasta kiinni ja vetää iltasella vain ruisleipää ja vettä.
koukou kirjoitti:Eli pitääkö yllä mainituista vetää sellainen johtopäätös, että mikäli haluaa painoa tiputtaa ei alle 30min treenistä ole hyötyä vetää sen millä teholla tahansa?
Vai olenko aivan metsässä?
Mulla kun on tapana ollut rykäistä n.30min setti n.150 pulssilla päivittäin nyt muutaman viikon ajan, eli olenko tehnyt turhaa työtä?
Näkkäri kirjoitti:Noista sykkeistä voisin sanoa sen verran, että minun mielestäni 120 sykkeellä tehty lenkki ei ole mistään kotoisin edes rasvanpolttomielessä. Toki syke on yksilöllistä, mutta 120 on hemmetin vähän. Itse olen huonossa kunnossa ja tämänkin vuoksi syke on korkealla lenkin aikana, mutta pyrin pitämään sen 140-150 välissä. Jos sykettä pidetään alle 130:ssä tai peräti 120:ssä, niin energiankulutus on varsin pientä.
Toisaalta onko kukaan todistanut sykkeiden merkitystä rasvanpoltossa? Sehän on selvä, että mitä isommalla sykkeellä treenin teet, niin sitä enemmän energiaa eli kaloreita kuluu. Mitä enemmän miinuskaloreilla päivittäin olet, niin sitä enemmän paino myös putoaa. Siksi sykkeen tuijottaminen ei mielestäni ole oleellista.
Jos syke huitelee kuitenkin jatkuvasti lenkillä yli n.165:ssä, niin tällöin treeni muuttuu kestävyysharjoitteluksi ja joidenkin asiantuntijoiden mukaan tämä ei ole rasvanpolton kannalta enää tehokasta harjoitusta. Haluaisin toki tietää, että mihin nämä sykerajat perustuvat ja onko asiasta olemassa faktoja, ettei rasva palaisi yhtä tehokkaasti kovemmilla sykkeillä. Pitää myös muistaa, että iän lisääntyessä syke ei nouse enää yhtä korkealle kuin nuoremmilla. Yli 50-vuotiailla on ihan eri sykerajat kuin 25-vuotiailla.
Vertical kirjoitti:Alkukappale asiaa ,että hitaat hiilarit yhdistettynä vähärasvaiseen ruokaan kyllä pitävät kilot kurissa, mutta pointtina on että jätetään ne hiilarit pois illasta ja syödään kyseinen setti vaikka kuuden maissa illalla. Iltapalaksi itsellä menee purkki maitorahkaa,vähän vihanneksia ja puoleen litraan vettä sekoitettuna Pure Pro proteiinijauhetta. Lisäravinteiden hyöty on vähän niin ja näin,tavalliselle tallaajalle ainakin, mutta syödään tuo yksi purkki pois kun on kerran ostettukin. Palautusjuoma ihan asiallinen.
Voin olla "tietoineni" väärässäkin, oma tietous peräisin kaverilta joka harrastaa kehonrakennusta ja ainakin hänen kropastaan päätellen eivät ne ihan huuhaata ole :)
Sistis kirjoitti:Vähän riippuu, mistä roikkuu...
Itse olen taas siinä käsityksessä, että ns. hitaat hiilarit yhdistettynä vähärasvaiseen ruokaan pitävät näläntunteen loitolla ja kilot kurissa. Eli siis vaikkapa kolme palaa kuitupitoista leipää vähärasvaisella leikkeleellä ja vaikkapa kurkun viipaleilla (vihannes-kurkun siis)... ja eipä nälätä missään vaiheessa iltaa. Sen sijaan jos vetää jotain liharuokaa - vaikkapa vaan broileria, näläntunne tulee jossain vaiheessa väkisinkin.
Hiilarithan eivät käsittääkseni itsessään lihota, vaan ainoastaan jos vetää rasvaa samalla.
Pakko nyt vielä puuttua tähän, sorry vaan koko maailma. Eli noista vaihtoehdoista kannattaa sitten ehdottomasti valita se ruisleipä, koska hedelmät sisältävät hiilihydraatteja ja nimenomaan nopeita sellaisia, eli kylläisyydentunne (jos pari viipaletta ketään kylläiseksi tekee) ei kestä kovin pitkään. Toki ne ovat parempi vaihtoehto kuin joku rasvamättö, mutta kylläisyys... no joo.PeZu kirjoitti:Mutta yleisesti illalla syöminen ylipäänsä kannattaa jättää minimiin ja syö silloinkin vain hedelmiä tms jotka sisältävät mahdollisimman vähän hiilareita tai sitä tummaa leipää, jotka ei sitten lihota yöllä nukkuessa.
PeZu kirjoitti:mutta kyllä se niin menee että pitkäkestoinen matalalla sykkeellä tehty suoritus polttaa rasvaa tehokkaammin kuin korkealla sykkeellä. Jos vetää koko ajan korkeella sykkeellä niin pahimmassa tapauksessa lihakset menevät vain kramppiin ja matka jää kesken.
PeZu kirjoitti:kyllä se niin menee että pitkäkestoinen matalalla sykkeellä tehty suoritus polttaa rasvaa tehokkaammin kuin korkealla sykkeellä.
Kaivanto kirjoitti:No mutta eihän tämä voi mitenkään pitää paikkaansa, kuten Näkkäri sanoi. Olettaen, ettei tankata eri tavalla, auringosta tai tuulestako kovemman treenin vaatima lisäenergia otetaan, jos ei rasvasta? Siis jos vaihtoehtoina eivät ole lyhytkestoinen harjoite korkealla sykkeellä ja pitkäkestoinen harjoite matalalla sykkeellä, vaan tehdään kaksi aikakestoltaan identtistä harjoitusta identtisellä tankkauksella sykkeillä 120 ja 150, tokihan kulutus on jo kai Newtonin lakienkin mukaan suurempi jälkimmäisellä tavalla.
masaman kirjoitti:Anaerobisen kynnyksen ylitettyä homma ei enää toimi rasvaa polttaen. Eli alle 150 riittää minunb tietääkseni. Nyrkkisääntönä voi pitää lievää hengästymistä, mikäli ei omista sykemittaria.
ITse tein tuossa pienimuotoisen empiirisen kokeen ja söin Atkinsin mukaan viikon verran, treenaten samalla tapaa kuin ennenkin. Enpä ole koskaan tuntenut itseäni yhtä heikoksi.
Näkkäri kirjoitti:Atkinsin dieetti on taas täysin eri asia kuin runsasproteiininen dieetti. Atkinsissa jätetään hiilarit kokonaan pois (tai ainakin lähes 0) ja silloin kyllä nimenomaan puhti loppuu varmasti. Runsasproteiinisella tarkoitin tapaa, josta olen aiemmin ketjussa puhunut, eli vedetään joka aterialla MYÖS proteiinia ja ILLALLA hiilarit kokonaan pois. Salitreenin jälkeen joko heti palauttava (jossa mukana tietenkin hiilarit) tai hiilihydraattipitoinen ateria kellonajasta riippumatta. Lounaalla ja välipaloilla siis myös hiilareita, muuten ei jaksa.
Näkkäri kirjoitti:"Mutta kyllä se niin menee"....
Olisi kiva kuulla myös perusteluita. Sivuutit täysin esittämäni kysymyksen siitä, että miten on mahdollista, että ihminen polttaa rasvaa (eli laihtuu) enemmän matalammalla sykkeella, jolloin energiankulutus on pienempää ja myös kaloreita kuluu vähemmän verrattuna korkeasykkeisempään lenkkiin?
Mistään lihasten kramppailusta ei tarvitse puhua, koska ei kai yksikään kuntoilija itseään lenkille tappamaan lähde. Verrataan "järkeviä" sykkeitä, vaikka 125 vs. 145. Millä perusteella 125:n keskisyke lenkillä polttaa rasvaa enemmän kuin korkeampi 145?
Olen lukenut sykerajoista paljonkin ja noudatan itsekin niitä ainakin suurpiirteisesti. En vaan ole koskaan lukenut/kuullut faktaa niiden paikkansapitävyydestä. Siksi särähtää pahasti korvaan tuollainen "kyllä se niin vaan menee"-meininki.
Näkkäri kirjoitti:Anaerobinen vaihe alkaa todella kovilla sykkeillä, siis tuolla 175:stä ylöspäin noin kärjistetysti ja henkilöstä riippuen. Sellaisesta treenistä ei kukaan ole täällä puhunut, vaan "järkevistä" sykkeistä. Huippu-urheilijat vetävät kyllä maksimisykkeelläkin vetoja, mutta kuntoilumielessä siitä on turha puhua. 150-160 tuskin normaalilla kuntoilijalla vie treeniä vielä anaerobiseksi.
Näkkäri kirjoitti:Atkinsin dieetti on taas täysin eri asia kuin runsasproteiininen dieetti. Atkinsissa jätetään hiilarit kokonaan pois (tai ainakin lähes 0) ja silloin kyllä nimenomaan puhti loppuu varmasti. Runsasproteiinisella tarkoitin tapaa, josta olen aiemmin ketjussa puhunut, eli vedetään joka aterialla MYÖS proteiinia ja ILLALLA hiilarit kokonaan pois. Salitreenin jälkeen joko heti palauttava (jossa mukana tietenkin hiilarit) tai hiilihydraattipitoinen ateria kellonajasta riippumatta. Lounaalla ja välipaloilla siis myös hiilareita, muuten ei jaksa.
timosusi kirjoitti:Syke on täysin yksilöllinen ominaisuus, ja yleispäteviä rajoja ei missään tapauksessa voida antaa! Ei siis kannata orjallisesti noudattaa jostain vaikkapa kuntoilulehdestä katsottuja arvoja. Jos arvot skaalaa oman maksimisykkeensä mukaan, saa jo huomattavasti luotettavampia arvoja. Ja se maksimisyke pitää itse koittaa eikä laskea jollain kaavalla tyyliin 220-ikä tms.! Käytännössä omat tuntemukset ovat paras mittari. Noudattamalla seuraavia ohjeita olet jo pitkällä:
1)Lenkillä pitää aina tulla hiki, mutta tarkoitus ei ole olla kuin turkkilaisen saunan jäljiltä.
2)Mikäli harjoitat peruskuntoa (jolloin rasvanpolton suhteellinen osuus on korkeimmillaan) on lenkillä pystyttävä juttelemaan muutenkin kuin minuutin välein suoritettavilla henkäyksillä.
3)Lenkillä ei koskaan pidä ruveta hapottamaan.
timosusi kirjoitti:Ihminen kuluttaa enemmän rasvaa vauhdikkaammassa (ei maksimivauhtisessa) reenissä kuin hitaammassa. Yleinen harhakäsitys pienten sykkeiden paremmasta rasvanpoltosta perustuu siihen että rasvojen suhteellinen osuus on kevyessä työssä suurempi. Absoluuttisesti rasvaa (sekä hiilihydraatteja) kuitenkin siis kuluu vauhdikkaammassa reenissä enemmän.
Kuitenkin itse suosittelisin painostaan, ja varsinkin terveydestään, huolehtimaan pyrkivälle mieluummin niitä rauhallisempia lenkkejä. Ainakaan aina ei kannata vetää kovaa, koska ylirasitusta ja sitä kautta pientä flunssaa tms. tulee herkästi. Useimmille on myös henkisesti helpompaa olla laittamatta itseään usein tiukoille, joten kevyt nautiskelureeni pitää motivaation kunnossa.
Atkinsin hiilihydraattiraja urheilijalle on 150g/päivässä. Että ei nyt ihan lähellä nollaa sentään vedetä.Näkkäri kirjoitti:Atkinsin dieetti on taas täysin eri asia kuin runsasproteiininen dieetti. Atkinsissa jätetään hiilarit kokonaan pois (tai ainakin lähes 0) ja silloin kyllä nimenomaan puhti loppuu varmasti.
Itseasiassa hedelmät ovat paljon parempi vaihtoehto. Kyllä tuollainen kaupan ruisleipä aiheuttaa enemmän insuliinin eritystä kuin hedelmät. Ruisleipä myös imeytyy nopeammin.sampio kirjoitti:Eli noista vaihtoehdoista kannattaa sitten ehdottomasti valita se ruisleipä, koska hedelmät sisältävät hiilihydraatteja ja nimenomaan nopeita sellaisia, eli kylläisyydentunne (jos pari viipaletta ketään kylläiseksi tekee) ei kestä kovin pitkään. Toki ne ovat parempi vaihtoehto kuin joku rasvamättö, mutta kylläisyys... no joo.
No offense, mutta mikä on pointtisi? Ei atkinsisissa tms. ketoosi ole mikään itsetarkoitus. Eikätkä alhaisetkaan (alle 20g) hiilihydraattimäärät välttämättä johda ketoosiin.Brunberg kirjoitti:Varmasti 90% "urheilijoista" jää kauas ketoosista 150 grammalla.
PeZu kirjoitti:Ensi viikolla aattelin koittaa tuota pientä aamulenkkiä (about 15min) tyhjällä mahalla. Tuosta olen lukenut ja kuullut että on tehokasta juuri rasvan poltossa.
Nyt myönnän rehellisesti erehdykseni. Olen sokeasti jumittanut vain sokeriarvoissa, kun tärkkelyksen osuus ruisleivissä on tietenkin jäänyt huomioimatta. Kylläisyyden tunteen säilyttäminen sen sijaan riippuu paljon hedelmästä, koska jos se koostuu pääasiassa hedelmäsokerista ja vedestä ynnä muusta hötöstä, ei sillä kovin pitkään juhlita. Siinä näkisin ruisleivän paremmaksi vaihtoehdoksi varsinkin jos päälle lataa jotain lihanderia.retro kirjoitti:Itseasiassa hedelmät ovat paljon parempi vaihtoehto. Kyllä tuollainen kaupan ruisleipä aiheuttaa enemmän insuliinin eritystä kuin hedelmät. Ruisleipä myös imeytyy nopeammin.
Minulla toimii parhaiten rasvainen lihanderi ilman ruisleipää :) Mutta tuohon edelliseen siis palaten, ettei se hedelmäkään siis mikään loistovälipala ole. Ei kyllä minulla ainakaan toimi nämä "omena välipalaksi"-ohjeet. Kyllä se on niin, että mies vaatii välipalakseen tukevaa ja lihaisaa ruokaa.sampio kirjoitti:Siinä näkisin ruisleivän paremmaksi vaihtoehdoksi varsinkin jos päälle lataa jotain lihanderia.
Juu, itse vedän myös varsinkin iltaisin sen lihan, kalan tai muun proteiinipitoisen mässyn ilman mitään taikinakuoria naamaani. Tuo leipä oli sen alkuperäisen viestin peruja.retro kirjoitti:Minulla toimii parhaiten rasvainen lihanderi ilman ruisleipää :)
Hescu kirjoitti:Tuosta nyt on monia eri mielipiteitä. Asiantuntijoilta olen taas kuullut, että eipä sillä ole oikeastaan merkitystä rasvan polton kannalta onko se maha tyhjä vai ei. Tätähän tämä on; kuntoilussa on aina kauhea määrä erilaisia versioita jostain harjoituksista, ja jokainen metodi on aina se paras.:)
retro kirjoitti:Itseasiassa hedelmät ovat paljon parempi vaihtoehto. Kyllä tuollainen kaupan ruisleipä aiheuttaa enemmän insuliinin eritystä kuin hedelmät. Ruisleipä myös imeytyy nopeammin.
retro kirjoitti:Atkinsin hiilihydraattiraja urheilijalle on 150g/päivässä. Että ei nyt ihan lähellä nollaa sentään vedetä.
retro kirjoitti:Minulla toimii parhaiten rasvainen lihanderi ilman ruisleipää :) Mutta tuohon edelliseen siis palaten, ettei se hedelmäkään siis mikään loistovälipala ole. Ei kyllä minulla ainakaan toimi nämä "omena välipalaksi"-ohjeet. Kyllä se on niin, että mies vaatii välipalakseen tukevaa ja lihaisaa ruokaa.
retro kirjoitti:No offense, mutta mikä on pointtisi? Ei atkinsisissa tms. ketoosi ole mikään itsetarkoitus. Eikätkä alhaisetkaan (alle 20g) hiilihydraattimäärät välttämättä johda ketoosiin.
masaman kirjoitti:Kuulostaa hieman oudolta, että jopa 150 g olisi urheilijalle raja. Onko kyseessä enää ollenkaan Atkins, sanoisin, että pikemmin ihan tavallinen ateria normaalilla ihmisellä tuo 150g hiiilareita. Otetaan vaikkapa riisi, jota tuosta kaapista kattelen... Siinä on 71 g /100, eli reilu 200 g keitettyä riisiä. Eipä tuo sinänsä hirveästi ole, mutta Atkinssina kuulostaa oudolta. Tämä on kyllä muutenkin hieman salassa pysynyt tieto, ainakin minulta.