Väärä vastakkainasettelu. Miten muuten tiede tms. tekee maailmasta vähemmän valmiin?
.
Se on aivan oikea asettelu.
Tiede etsii todisteita ja pyrkii todistamaan, tiede ei pysähdy, jos jotain asiaa ei ymmärretä vaan etsii vastausta, tiede kysyy kysymyksiä, tiede kyseenalaistaa, tiede on valmis muuttamaan mieltään, jos uudet todisteet kumoaa entisen tietämyksen, tieteellä ei ole vain yhtä vastausta...etc etc.
Siksi tieteelle maailma ei ole valmis.
Uskovaisille Raamattu kertoo miten kaikki on syntynyt yhden älykkään suunnittelijan toimesta, joka oli
kaikkea ensin (joka on lähtököhtaisesti jo asetelma joka ei johda mihinkään tai selitä mitään). Kaikista monimutkaisin (jota Luojan oltava jos luonut kaiken) asia oli ensin. Seems legit.
Samalla kritisoidaan kreationistien toimesta tieteen olettamusta universumin synnystä, että kaikki alkoi äärimmäisestä yksinkertaisuudesta, "tyhjästä" ja biljoonien vuosien aikana kehittyi monimutkaiseksi (sitähän ei vielä tiedetä mitä se "tyhjä" tarkalleen oli, mutta kehitys siitä eteenpäin tiedetään hyvin. Tässäkin tapauksessa tiede yrittää etsiä vastausta eikä pysähdytä ja sanota, että Jumala teki! kun ei jotain heti ymmäretä).
Kreationistiti pitävät yllä päässään järjetöntä logiikkaa.
Uskovaisille kaikki on yhdessä ihmisten kirjoittamassa kirjassa (eikö ole aika merkillistä, että Jumalalla on samat aatteet kuin 2000 vuotta sitten eläneillä miehillä...hmmmm)
Kaikki on selvää ja valmista ja totuus.
Perustavanlaatuinen ero. Raamattu-usko vs. tiede.