Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 936 292
  • 81 126

Undrafted

Jäsen
Suomessa kuoli 2021 1539 ihmistä enemmän kuin 2019. Onko se sitten ylikuolleisuutta vai ei?
Toisaalta Suomen väkiluku kasvaa vuosittain, joten tulisikin huomioida kuolleiden osuus väkiluvusta. Tilastokeskuksen lukujen mukaan 2000-luvulla matalin kuolleisuus ollut 2004-2006, jolloin väestöstä kuoli 0,91%. Viimeisen viisi vuotta kokonaiskuolleisuus on ollut aika vakiintunutta. Väestön ikääntyessä kuolleiden osuuden kasvu lienee luonnollista ja 2000-luvun alusta kuolleiden osuus on kasvanutkin.

VuosiKuolleetVäkilukuOsuus väestöstä
2016​
53 923​
5 503 297​
0,98 %​
2017​
53 722​
5 513 130​
0,97 %​
2018​
54 527​
5 517 919​
0,99 %​
2019​
53 949​
5 525 292​
0,98 %​
2020​
55 488​
5 533 793​
1,00 %​
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Seuraava askel tässä koronapelissä lienee, että perutaan joulu tai ainakin uhkaillaan sillä.

Deja vitun vu!
Tuo ei nyt vaikuta kenenkään elämään tosiasiallisesti millään tavalla. Itse tässä lasken päiviä lähinnä siihen, milloin koulut menevät taas etään ja milloin lapsilta kielletään harrastukset. Siis isosti, jotkut paikkakunnathan ovat tämän jo aloittaneet. Asia, jonka piti tapahtua vasta aivan viimesijaisesti.
 
F

Flonaldo

Mitä tarkoitat yksityishenkilöiden häiritsemisellä ?
Sinä nostat jonkun henkilön nimen ja profiilin esille tällaisella erittäin julkisella foorumilla ja liität hänet osaksi / vihjaat olevan osa globaalia salaliittoa, missä lääkeyhtiöt päättävät mitä "valtamediassa" kirjoitetaan. Salaliittohörhöillä voit vaikka koko rahalla jos siltä tuntuu, mutta eikö sinulla ole mitään häpyä sen suhteen, että tällaisen mitenkään mihinkään liittymättömän, firman kirjanpito-osastolla keskijohdossa olevan henkilön nimen tuot esille? Jos nyt vielä kaksi neuronia kohtaisivat toisensa, olisit tuon poistanut jo.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Pari vinkkiä koronainformaation suodattamiseen:

1. Kun luet informaatiota koronasta medioista tai sosiaalisesta mediasta, tai kuulet kavereilta, tutuilta ja sukulaisilta väitteitä, kysy aina itseltäsi ja keskustelukumppaniltasi, että mistä tieto on peräisin. Jos tietoa ei voi jäljittää tarkasti mihinkään lähteeseen, HYLKÄÄ SE SUORILLA HÖPÖNLÖPÖNÄ. Huhuja kiertää valtavasti ja - ikävä kyllä - niitä päätyy paitsi epävirallisiin lähteisiin niin myös luotettavien ja järkevien ystävien puheisiin kuin jopa joihinkin vähintäänkin kohtuullisen uskottaviin medioihin. Toimittajatkin ovat ihmisiä ja valitettavasti jonkun "hyvän skuupin" sytyttämä kunnianhimo sokaisee usein terveen kriittisyyden.

2. Jos tieto pohjautuu uskottavaan lähteeseen, tarkista tutkimusasetelma, aineiston koko ja laatu sekä tutkimusmenetelmä, ja vertaa aiempaan tietoon, jota sinulla on. Hyvälaatuisetkin tutkimukset ovat maallikon silmiin usein keskenään ristiriidassa johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että niissä on esimerkiksi tutkittu hyvin erilaisia otoksia. Uusi saamasi tieto ei välttämättä siis kumoa vanhaa, vaan voi täydentää sitä toisesta kulmasta. Ikävä kyllä tämän osalta laadukaskin media (iltapäivälehdistä puhumattakaan) tekee toisinaan huonoa työtä ja ihmisille välittyy liian yksinkertaistettua, hätäisesti yleistettyä ja keskenään ristiriitaista tietoa, jos vertailu muuhun uskottavaan tutkimustietoon jää tekemättä. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että uskottavien tutkimusten taustatiedot ovat julkisesti kaikkien saatavilla eikä tutkimusasetelman, otoksen ja menetelmien tsekkaaminen ole lopulta rakettitiedettä.

2b. Muista, että erilaiset blogistit ym. sekä vaihtoehtomediat harrastavat cherrypickingiä ja useimmiten jopa perustavat väitteensä siihen. Tämä tarkoittaa sitä, että ne poimivat yhden (mahdollisesti uskottavankin) tutkimuksen ja yleensä vieläpä siitä yksittäisestä tutkimuksesta jonkun yksityiskohdan, joka tukee niiden vääristynyttä näkökulmaa. Tutkimuksen varsinaisen pihvin ne jättävät huomioimatta, eivät avaa tutkimusasetelmaa ja menetelmiä, ja erityisesti jättävät huomioimatta kaiken muun olemassa olevan tutkimustiedon.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 4 306 tartuntaa.

14pv:n tartuntamäärä nyt 19 735. Nousua viikontakaiseen summaan 14,7%. Aika samalla kasvukäyrällä oltu jo jonkun aikaa.
7pv:n tartuntamäärä 19% nousussa viikontakaiseen summaan verrattuna.

14pv:n ilmaantuvuus nyt 340,9. Perjantaina vielä 319,7.

Tänään tosiaan 296 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 287. 9 nousu perjantaihin nähden.
Teholla 52 potilasta. Perjantaina vielä 54 potilasta. 2 potilaan lasku siis.
Kuolleita raportointipäivän mukaan viikossa 59.
Tänään rekistereihin 21 uutta kuolemaa, viikonlopun kuolemat siis. Viime maanantaina tuli rekistereihin 23 uutta kuolemaa.
Perusterveydenhuollossa tänään 104 potilasta. Perjantaina vielä 96 potilasta. 8 potilaan nousu siis.
Erikoissairaanhoidossa tänään 140 potilasta. Perjantaina vielä 137 potilasta. 3 potilaan nousu siis.

HYKS:n erva-alueella tänään 108 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 115 potilasta sairaalahoidossa. 7 potilaan pudotus siis.
Tehomäärä tippunut 16:sta 15:sta. Vuodeosasto määrä tippunut 99:stä 93:een.

OYS:n erva-alueella tänään 61 sairaalahoidossa. Perjantain 55 potilaasta tultu 5 ylöspäin.
Tehomäärä noussut 15:sta 16:sta.

TAYS:n erva-aluella tänään 52 sairaalahoidossa. Perjantaina 48 potilasta. 4 potilaan nousu siis.
Tehomäärä pysynyt 9:ssä.

KYS:n erva-alueella tänään 29 sairaalahoidossa. Perjantaina 25 potilasta. 4 potilaan nousu siis.
Tehomäärä tippunut 9:stä 7:ään.

Havaintoja:

1. Varsinais-Suomessa 7pv:n tartuntamäärä 12,8% laskussa. Luultavasti lasku kiihtyy. 14pv:n ilmaantuvuus nyt 302,8.
2. HUS:ssa 7pv:n tartuntamäärä 21% nousussa. Yllättävän kovaa nousua, jonkumoisen rauhallisen kasvun jälkeen.
3. Pohjois-Pohjanmaalla saatu 7pv:n tartuntamäärä 0,4% laskuun.
4. Pohjois-Pohjanmaan ja Uudenmaan osuus tartunnoista 58%.
5. Keski-Pohjanmaalla 14pv:n ilmaantuvuus nyt 60,9. Pienoiseen nousuun saatiin 7pv:n tartuntamäärä.
6. Päijät-Hämeessä 7pv:n tartuntamäärä 22,5%. 14pv:n ilmaantuvuus jo 430.
7. Kainuussa 14pv:n ilmaantuvuus jo 195,4. 14pv:ä sitten oli vasta 89.3.
8. Kymeenlaaksossa saatu 7pv:n tartuntamäärä 35% laskuun. Pohjois-Savossa 7pv:n tartuntamäärä 24,5% laskussa.
9. Pohjois-Karjalassa 14pv:n ilmaantuvuus enään 58,7. 14pv:ä sitten vielä 130,9.
10. 0-20v osuus tartunnoista tänään 35,4%.
 

Salama44

Jäsen
Noin 84 prosenttia menehtyneistä yli 70-vuotiaita.

Nämä ovat hauskoja faktoja:) Mitä vanhempi ihminen on ja mitä vähemmän elinvuosia on jäljellä sitä todennäköoisemmin siitä ryhmästä kuolee eniten.

Osa ottaa sen riskin että tupakoi ikänsä eikä ota rokotetta ja kuolee aikaisemmin tai sairastaa vaikean koronataudin tai selviää tuurilla ilman keuhkosyöpää. Meitä on moneksi.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli, tartunnat reippaasti kasvussa ja Omikronin rantautumisesta HUSin alueelle alkaa olla viitteitä.

Jos ne alustavat prossat tuon variantin aiheuttamasta "leikkauksesta" rokotteiden tehoon osoittautuvat paikkansa pitäväksi, alkaa pahasti näyttää siltä, että tammikuussa järjestetään koronapassilla lähinnä koronalinkoja.

Lintilä meinasi, että tukirahat yrityksille lockdownin sattuessa olis myös sitten koko tavalla finito.

Olikos tässä nyt lähiajoilta jotain kivojakin uutisia?
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuraava askel tässä koronapelissä lienee, että perutaan joulu tai ainakin uhkaillaan sillä.

Deja vitun vu!

Mutta ollaanko enää edes veitsenterällä?

Joskus oltiin viikkoja, ellei jopa kuukausia veitsenterällä, mutta nyt ollut jo pidempään aika hiljaista. Tehohoitopaikatkin loppui jo kolme viikkoa sitten mikäli Kiuruun on uskominen, mutta yllättävän pienelle huomiolle sekin jäänyt.

Toisaalta joku osa minusta haluaisi nähdä mitä STM:n mainostama "joulun peruminen" tarkoittaisi käytännössä. En kuitenkaan jaksa uskoa, että joulua perutaan, koska joulupäivän baarikemut on varmasti merkattu isolla ainakin muutaman ministerin kalenteriin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Rinksu kuten kaikki aiemmat variantit niin nämä padotaan ainoastaan sillä, että ihmiset ovat oikeasti karanteenissa. Testaamisen mielekkyys on talvikaudella ihan hullun touhua, kun testejä pitää tätä yhtä virusta löytääkseen tehdä ihan valtava määrä. Kaikkea ei voi enää tehdä, joten pitää valita joku juna, jolla matkustetaan. Kiuru haluaa kaikkea, mutta keltä rahat otetaan?

Mistä niitä sairaanhoitajia, testaajia ja kaikkea löytyy? Tehdäänkö lisäbudjetti taas? Otetaanko velkaa? Kuitenkin se rokottaminen on kaikista vaihtoehdoista se paras ja siihen se energia kannattaa satsata. Karanteenit voisi olla yksi vaihtoehto ilman testiä, mutta ei sekään hirveästi auta. Joka tapauksessa kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että muutaman alan rasittaminen jatkuu. Tuntuu todella pahalta yrittäjien puolesta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Jos ne alustavat prossat tuon variantin aiheuttamasta "leikkauksesta" rokotteiden tehoon osoittautuvat paikkansa pitäväksi, alkaa pahasti näyttää siltä, että tammikuussa järjestetään koronapassilla lähinnä koronalinkoja.

Joo, voipi olla, mutta ensimmäiset tiedot ovat osoittaneet myös sen, että kahteen/kolmeen kertaan rokotetuilla taudin kuva on lähes 100 %:lla lievä tai jopa oireeton, että ei nyt taas vauhkoonuta, katsellaan ihan rauhassa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Veljenpoika 11 v oli tänään käynyt toisessa testissä ja tulos oli negatiivinen. Viikko sitten sai positiivisen tuloksen ja on karanteenissa vielä keskiviikkoon saakka. Siitä voikin sitten aloittaa suoraan joululoman, kun Tanskassa koulut suljetaan juuri keskiviikkona. Muihin ei tauti ollut tarttunut ja koko perheellä siis tänään negatiivinen testitulos. Viikon päästä niillä on tarkoitus tulla Suomeen joulunviettoon ja ainakin näillä näkymin reissu toteutuu.

Luokallaan oli todettu seitsemän tartuntaa, siitä sitten koko porukka testeihin ja sitä kautta tartunta kävi ilmi. Oireita ei ollut ollenkaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Eli, tartunnat reippaasti kasvussa ja Omikronin rantautumisesta HUSin alueelle alkaa olla viitteitä.

Olikos tuota uutta varianttia sekvensoitu Jenkeissä jo lokakuussa?

Vahvasti vaikuttaa että tämä viime viikkojen nousu on jo kovasti omikronin ansiota. Sairaalaluvut eivät ole nousseet samassa suhteessa tartuntojen suhteen. Eiköhän tässä niin käy että nousu taittuu reippaaksi laskuksi koululaisten joululomien myötä sillä taitaa lapset alle 12v ja rokottamattomat alle 16v olla merkittävä linko tällä kertaa. Nyt vaan on katsottava ja odotettava eikä yhtään hosuttava minkään jarrukahvojen kanssa.

Sen sijaan on enää turha argumentoida millään ”jaksetaan vielä kuukausi”-höpinöillä. Minä en rokotettuna jaksa päivääkään. Kolmannen piikin otan kun aika on. Töissä kun käyt isossa oppilaitoksessa päivittäin ei jossain kaupassa todellakaan luikita ja väistellä ihmisiä. Vastaan otetaan mitä tulee mutta yritetään normaalisti elää.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Mistäköhän se johtuu että about kaikki nämä uudet variantit on huomattu/syntynyt jossain silloin kun koronatilanne on kyseisellä alueella suhteellisen hyvä. Tämä brittivariantti tuli kun briteissä oli suht hyvä tilanne, delta Intiassa, ja nyt omikron Etelä-afrikassa.
 

MaV

Jäsen
Vahvasti vaikuttaa että tämä viime viikkojen nousu on jo kovasti omikronin ansiota. Sairaalaluvut eivät ole nousseet samassa suhteessa tartuntojen suhteen

Olin katsovinani Koronabotin luvuista, että HYKS ervalla sairaalahoito ja tehohoito olisivat vähentyneet kahden viikon takaisesta huipustaan noin 30%. Sitä edeltävänä kahtena viikkona taas tapausmäärät olisivat olleet hienoisessa kasvussa (vähän vaikea tulkita, kun tartunnat pitää laskea monelta alueelta). Tämä on toki hyvin heikko signaali, mutta saattaisi tukea tuota skenaariota. Nyt sitten kasvu tapauksissa on ollut nopeampaa, joten katsotaan mitä hoitomäärille käy.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mistäköhän se johtuu että about kaikki nämä uudet variantit on huomattu/syntynyt jossain silloin kun koronatilanne on kyseisellä alueella suhteellisen hyvä. Tämä brittivariantti tuli kun briteissä oli suht hyvä tilanne, delta Intiassa, ja nyt omikron Etelä-afrikassa.

Ainakin yksi syy lienee se, että ne nousevat valtavariantiksi nopeasti, kun ei ole varsinaisesti "kilpailua". Näin ollen huomio kiinnittyy niihin nopeasti ja ne ymmärretään pikaisesti sekvensoida. Olihan esim. omikron levinnyt jo muuallakin, mutta enemmän "tutkan alla", koska monissa näistä maista muutkin variantit (tai lähinnä delta) levisi samanaikaisesti.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Evolutionaarisen sohvabiologin vankalla asiantuntemuksella sanoisin myös, että ihmisen kannalta hyvässä tilanteessa (esim. korkea rokotusaste) tilanne virukselle ei ole hyvä - ja tällöin sillä on suurempi paine mutatoitua siten, että tilanne muuttuu sen kannalta otollisemmaksi.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
@Rinksu kuten kaikki aiemmat variantit niin nämä padotaan ainoastaan sillä, että ihmiset ovat oikeasti karanteenissa. Testaamisen mielekkyys on talvikaudella ihan hullun touhua, kun testejä pitää tätä yhtä virusta löytääkseen tehdä ihan valtava määrä. Kaikkea ei voi enää tehdä, joten pitää valita joku juna, jolla matkustetaan. Kiuru haluaa kaikkea, mutta keltä rahat otetaan?

Mistä niitä sairaanhoitajia, testaajia ja kaikkea löytyy? Tehdäänkö lisäbudjetti taas? Otetaanko velkaa? Kuitenkin se rokottaminen on kaikista vaihtoehdoista se paras ja siihen se energia kannattaa satsata. Karanteenit voisi olla yksi vaihtoehto ilman testiä, mutta ei sekään hirveästi auta. Joka tapauksessa kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että muutaman alan rasittaminen jatkuu. Tuntuu todella pahalta yrittäjien puolesta.
Vähän pahalta tuntuu tämä tilanne. Itse olen ottanut 2 koronarokotetta ja nyt viimeksi kävin ottamassa vielä erikseen influenssarokotteen vähän aikaa sitten. Influenssarokotteen jälkeen olin 2 päivää kipeänä sängyssä, mutta sen jälkeen kaikki tilanne on ollut ok.

Rivien välistä olen lukenut, että tämä koronavirus voi olla täällä vielä jopa 4 - 5 vuotta keskuudessamme. Mahdollisesti sairastumme kertaalleen kaikki vuoronperään kokonaan. Itse otan vielä kolmannen rokotteen kun se on mahdollista.

Kuulen jatkuvasti eri lähteistä, että sote- ja terveysalan henkilöstö on hyvin vaikeassa tilanteessa. Töitä on paljon ja henkilökuntaa on liian vähän. Edes korkeampi palkka ei saa kaikkia työntekijöitä jäämään alalle töihin. Osaajia tarvitaan paljon Sote-uudistuken jälkeen alalle töihin.
 
K

Kiekkokatsoja

Evolutionaarisen sohvabiologin vankalla asiantuntemuksella sanoisin myös, että ihmisen kannalta hyvässä tilanteessa (esim. korkea rokotusaste) tilanne virukselle ei ole hyvä - ja tällöin sillä on suurempi paine mutatoitua siten, että tilanne muuttuu sen kannalta otollisemmaksi.
Sohvalle vinkiksi että, tähän näkyi päivän uutisessa olevan, juuri päinvastainen vastaus. Löytyy tästä iltalehden linkistä. Nyt puhuvat rokottamattomat: syyt, miksi he ovat jättäneet koronarokotteen ottamatta
Muutakin tietoa rokottamattomuudesta löytyy samasta jutusta.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ok. Nohynekin ajatusmalli jossain määrin sotii evoluutiosta oppimaani vastaan. Mutta en lähde väittelemään aiheesta, Nohynekillä on varmasti asiasta vankempi asiantuntemus kuin minulla.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomea ja Ruotsia olen minäkin vertaillut ahkerasti ja vaikka viralliset koronakuolemaluvut antavat Suomesta ylivoimaisen kuvan, tasoittaa ylikuolleisuustilasto tuota jonkin verran. Suomi on edelleen ylivoimainen, mutta ei aivan niin suvereenilla tavalla.


Economistin excess deaths tracker on mielenkiintoinen seurattava ja antaa perspektiiviä maihin, joissa ei juuri koronakuolemia tilastoida, ja niihin joissa tilastointi on hyvinkin tiukkaa. Esimerkiksi Egyptissä on 16 000 virallista koronakuolemaa mutta ylikuolleisuus huitelee 205 000:n paikkeilla. Kanadassa puolestaan on raportoitu jopa 27 000 koronakuolemaa mutta ylikuolleisuus on "vain" 16 820. Mittarissa huomioidaan ylikuolleisuus ensimmäisten 50 koronakuoleman jälkeen.

Ruotsi vs. Suomi:
viralliset
15 080 vs 1 190

ylikuolleisuus
11 510 vs 3 430

ylikuolleisuus / 100k väestö
113 vs 62


Ei siis syytä muuttaa mieltä Ruotsin politiikasta ja kadehtia, että "onpas naapurissa hoidettu hommat hyvin". Mutta kyllä tämä näyttää että luultavasti järkevämmin suhteuttamalla päästään 13-kertaisista kuolemista noin kaksinkertaisiin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Olin katsovinani Koronabotin luvuista, että HYKS ervalla sairaalahoito ja tehohoito olisivat vähentyneet kahden viikon takaisesta huipustaan noin 30%. Sitä edeltävänä kahtena viikkona taas tapausmäärät olisivat olleet hienoisessa kasvussa (vähän vaikea tulkita, kun tartunnat pitää laskea monelta alueelta). Tämä on toki hyvin heikko signaali, mutta saattaisi tukea tuota skenaariota. Nyt sitten kasvu tapauksissa on ollut nopeampaa, joten katsotaan mitä hoitomäärille käy.

HYKS:n erva-alueella oli 29.11. sairaalahoidossa 139 potilasta. Nyt 108 potilasta. Pudotusta siis 22,3%.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mahtaakohan Kiurua nyt harmittaa, kun kentältä tulee tälläistä viestiä. Ei taida kaikki tosiaan kannattaa Kiurun koronastrategiaa. Muutama STM:n Kiurun ajokoira, siinä se. Marinki kannatti rokotusten edistämistä ja nykyisiä rajoituksia.

– Alueemme tilanne on vakaantunut. Lisäksi uusia rajoituksia on tullut vastikään käyttöön. En näe tarvetta tällä hetkellä kansalliselle hätäjarrutukselle, toteaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ollaan myös sitä mieltä, että HUS-alue ei kaipaa tällä hetkellä hätäjarrutusta. Potilasmäärät ovat kääntyneet laskuun, todetaan HUS:n johdosta.

– Hätäjarru on STM:n määrittelemä. Sairastavuus tai kuolleisuus ei ainakaan hirvittävän jyrkästi ole noussut, vaikka tapausmäärät kylläkin, joten en tiedä, miten ministeriö tilanteen näkee, johtaja Mika Salminen sanoo.

Myöskään aluehallintovirastoissa ei toistaiseksi nähdä tarvetta valmistella hätäjarrutusta – ei edes Länsi- ja Sisä-Suomessa, vaikka virastossa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tilanne koetaan huolestuttavana. Lapin aluehallintovirasto on pyytänyt osalta alueensa kuntia lausunnot tilanteesta. Lausunnot käydään läpi huomenna, jonka jälkeen tehdään päätöksiä, jos niille on tarvetta.

– Ihmiset jaksavat noudattaa rajoituksia paremmin, kun ne vastaavat paikallista koronatilannetta, sanoo ylijohtaja Marko Pukkinen Länsi- ja Sisä-Suomen AVIsta.

 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähdin tänään kesken työpäivän kotiin ikäänkuin varotoimenpiteenä, tässä on ollut epämääräistä varsaoireilua, pääsärkyä, lihassärkyä jne. Työkaverin ensimmäinen testi lauantaina oli negatiivinen, tänään menee uudestaan, koska jäljityksestä oli infottu että testi olisi otettu liian aikaisin. Työkaverin miehellä on joku muunnosepäily, ei vielä tietoa minkä muunnoksen.

Kummallista, että työkaveri oli siis oireillut lauantaista lähtien, tämän mies maanantaista. Tai siis lähinnä tuo, että on ohjattu uuteen testiin perusteena, että on mennyt testiin liian aikaisin. Altistumisesta 5 vrk ja menee oireisena testiin. Tuollainen vie koko testaamisesta uskottavuuden.

Itsellä lähete testiin, menen huomenna aamusta. Saas nähdä miten käy. Itselläni siis maaliskuussa sairastettu tauti ja kaksi rokotetta, joista viimeisin lokakuun lopussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös