Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 012 702
  • 81 135

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sitten tulkitsin sinua väärin, ilmeisesti et siis et viestissäsi tuo esille Kiurun halua jatkaa rajoitteita.

Kritiikkisi Kiurun sanomisten ristiriidoista jättää kokonaan pois Kiurun viestin siitä, että kyseessä olisi tapahtumia, jotka pahimmillaan tapahtuu ja mielestäni esität, että Kiuru haastattelussa on jo siirtänyt maalitolpat valmiiksi, jotta rajoituksia voidaan jatkaa.

Vai ymmärsinkö sinut täysin väärin?

Todennäköisempänä pidän sitä, ettet ymmärrä mitä Kiuru sanoi. Ydinasia on edelleen tämä:

”Jos nykyinen rokotustilanne jatkuu, 80 prosentin rokotuskattavuus tulee suojaamaan ihmisiä kyllä tehohoidon tarpeelta, mutta se ei tule riittämään siihen, että yhteiskunta olisi kaikin puolin auki.”

80 prosentin rokotekattavuus ei riitä, jotta yhteiskunta olisi auki.

"Avaamisen uhka on se, että jos tätä neljättä aaltoa ei saada hallintaan, tarvitsemme entistä korkeamman rokotuskattavuuden yhteiskunnan pitämiseksi auki. Nyt näyttää siltä, että yli 85 prosentin rokotuskattavuus on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä uhka on todellinen.”

85 prosentin rokotekattavuutta on vaikea saavuttaa.

Ja jos tartunnat kasvavat:

”Liian suuri tautimäärä syksyllä tulee johtamaan siihen, että rokotuskattavuuden pitää olla jopa noin 90 prosenttia, jotta yhteiskuntaa voidaan vapaasti avata”.

Kiurun paimenkirjehimmeli on rakennettu niin, että vaikka rajoituksia ei enää juuri tarvita - koska niiden hyöty ei vastaa niiden haittoja - rajoituksia voidaan ylläpitää. Aina voidaan ottaa kiurupakasta uusi, tilanteeseen sopiva prosentti. Tuplarokotteella 70 pitäisi riittää, enkä usko itse, että 80 prosenttia voidaan juuri ylittää johtuen siitä, että kaikki eivät voi tai halua ottaa täyttä rokotesarjaa. Ei me voida lähteä rokotevastaisen pienen vähemmistön ehdoilla pelaamaan, vaan yhteiskunta tulee avata kokonaan. Ja tässä on kyse siitä, että rokottamattomat sairastuvat kuitenkin, vaikka yhteiskunta olisi osin kiinni.

Lihavoin tällä kertaa sen, mitä pidän vääränä ja josta olisi päästävä eroon.
 
Viimeksi muokattu:

Undrafted

Jäsen

Toivottavasti kyseessäjoko click-bait tai kommentti sanottu kännissä&läpällä. Hiukkasen lähtenyt osalla jutut laukalle, jos tuo lainaus on heitetty tosissaan. Näinkö vieraantuneita olemme taudeista ja kuolemastakin, kun monen meistä elinaikana ei ole ihmeempää osunut kohdalle?
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Suomen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa , että rokotuskattavuuden pitää olla suurempi, mitä enemmän maassa on koronavirustartuntoja. Hänen mukaansa liian suuri koronatartuntamäärä syksyllä tulee johtamaan siihen, että rokotuskattavuuden täytyy olla jopa noin 90 prosenttia, jotta yhteiskuntaa voitaisiin avata vapaasti.

– Avaamisen uhka on se, että jos tätä neljättä aaltoa ei saada hallintaan, tarvitsemme entistä korkeamman rokotuskattavuuden yhteiskunnan pitämiseksi auki. Nyt näyttää siltä, että yli 85 prosentin rokotuskattavuus on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä uhka on todellinen, Kiuru sanoo lehdelle.


 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sähän kyselit Kiurun motiiveista niin aika paljon epäilen noinko Kiurua saat tänne sitä vastaamaan. Sen takia nimenomaan kirjoitin omasta näkemyksistä.

En muista nähneeni STM:ltä yhtään ulostuloa koko pandemian aikana jossa olisivat olleet huolissaan ihmisten/yritysten elinkeinosta tai edes ihmisten henkisestä hyvinvoinnista. Varmasti heillä on syynsä ajaa tiukasti omaa agendaansa ja tulevat sitä ajamaan tiukasti myös jatkossa.

Jos katsotaan esim Englantia esimerkkinä ja @Flonaldo n ansiokkaita viestejä siitä missä määrin rokotekattavuuden nousu riskiryhmien ulkopuolella vaikuttaa tautitilanteeseen, niin tulee fiilis (tämä on oma näkemykseni) ettei STM:ssä edes haluta pohtia ns ”isoa kuvaa”.
No, en tietenkään saa Kiurua tänne kertomaan. Mutta paljonhan täällä näkee näitä mielikuvituksen tuotteita Kiurun ajatuksista ja ne tuodaan keskusteluun faktoina. Pahimmillaan se on tyhjää ”Kiitos Krista, nyt saat taas rajoittaa” tai ”Tyypillistä demari-ideologiaa”.
Edelleen kaipaan sellaista ajatuksella tehtyä kritiikkiä, missä oikeasti mietitään, mikä motiivi Kiurua ajaa ja sitten sitäkin voi kritisoida, että kuinka paljon niistä liittyy johonkin omaan tunteeseen, siitä mitä Kiuru itsessä herättää.

Tässä on tullut toki niitäkin ja ymmärrän, että tässä ei mihinkään lopulliseen yhteisymmärrykseen päästä. Tuo on lähes yhtä ärsyttävää seurata tuota ”ankeuttaja-krista sulkee baarit” läppää kuin kristan veitsenterällä olemista. Mutta on tässä asiaakin tullut esille, että mistä on kyse kun Kristaa kritisoidaan ja toisaalta myös tulee asiattomuutta, joka kertoo myös paljon.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Artyukhin paras jättää ko. rouva ihan omaan arvoonsa. Harmittavan paljon hänellä toki on valtaa, mutta sanotaanko näin, että sektorissa on jo niin paljon toista mieltä olevia, että väkisin saadaan maali myös Kiurun taakse runnottoa. Jos ei muuten menee niin sitten silleen perinteisesti hirveällä sohimisella ja vääntämisellä.

Kiuru ei selvästi joko halua ymmärtää tai ymmärrä sitä, että rokottamiset eivät sammuta tartuntoja. Kyllä noita tartuntoja tulee olemaan vielä kauan, mutta mikä niiden merkitys on? Nyt näyttää siltä, ettei kovin suuri.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Epäilen, että kyse ei ole ministeriön virkamiesten, vaan nykyisten vallassa olevien vasemman laidan sosialidemokraattien ideologisesta asetelmasta. Kiuruhan piirtää tilanteen näin tuossa haastattelussa:

”Jos nykyinen rokotustilanne jatkuu, 80 prosentin rokotuskattavuus tulee suojaamaan ihmisiä kyllä tehohoidon tarpeelta, mutta se ei tule riittämään siihen, että yhteiskunta olisi kaikin puolin auki.”

Tällä Kiuru viittaa siihen, että 80 prosentin rokotekattavuus uhkaa yhteiskuntaa, vaikka tehohoito ei ruuhkaudu. Seuraavaksi tulee perustelut, miksi 90 prosenttia tarvitaan:

”Liian suuri tautimäärä syksyllä tulee johtamaan siihen, että rokotuskattavuuden pitää olla jopa noin 90 prosenttia, jotta yhteiskuntaa voidaan vapaasti avata”.

Kiuru viittasi jo aiemmin haastattelussa, miten rajoitukset poistuvat hitaammin kuin ihmiset odottavat. Ei ihme, sillä ne eivät poistu välttämättä lainkaan vuoden 2021 aikana:

”Avaamisen uhka on se, että jos tätä neljättä aaltoa ei saada hallintaan, tarvitsemme entistä korkeamman rokotuskattavuuden yhteiskunnan pitämiseksi auki. Nyt näyttää siltä, että yli 85 prosentin rokotuskattavuus on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä uhka on todellinen.”
Kiurun mukaan 80% rokotekattavuus tulee suojaamaan ihmisiä tehohoidon tarpeelta. Mutta tämä ei siis riitä yhteiskunnan avaamiseen? Miksi?

Mikäli syksyn tapausmäärät ovat korkealla, tarvitaan 90% kattavuus, jotta yhteiskunta saadaan auki. Miksi? Miksi juuri 90 pinnaa? Onko tämä Kristan, Puumalaisen ja Varhilan numerojumpan aikaansaannos?

Krista myös mainitsee että uhka on todellinen, koronaan edelleen voi kuolla joku ja uhkia on vähän joka puolella. Itse saan tuosta sen käsityksen, että Krista haluaa edelleen, edelleen tukahduttaa (!) koronaviruksen. Hän uskoo, että kun saadaan 90% rokotekattavuus, tautitapaukset lähelle nollaa niin juuri kukaan ei enää joudu sairaalahoitoon. Tällöin ollaan ehkä luopumassa yhteiskunnan sulkemisesta. Krista ei siis tule itse viheltämään peliä poikki, missään vaiheessa. Hän olettaa, toivoo ja uskoo, että rokotukset, rajoitukset ja pelottelu saa koronan loppumaan. Niin kauan kun on yksikin tartunta, kuolema ja tilastoitu korona- tapaus, uhkä on olemassa. Tavallaanhan hän on oikeassa, mutta onhan tuo hänen mielenmaisemansa jo aika irti reaalimaailmasta.

Toivon todella että Kiuru tietää mitä tekee. Hänellä on epidemian hoidossa ja työkaluissa lähes isoin valta. Mutta kai hän ymmärtää että toimia jälkikäteen katsottaessa myös suurin vastuu. Onko tämä hänen toimintansa enää laillista?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
rista ei siis tule itse viheltämään peliä poikki, missään vaiheessa. Hän olettaa, toivoo ja uskoo, että rokotukset, rajoitukset ja pelottelu saa koronan loppumaan. Niin kauan kun on yksikin tartunta, kuolema ja tilastoitu korona- tapaus, uhkä on olemassa. Tavallaanhan hän on oikeassa, mutta onhan tuo hänen mielenmaisemansa jo aika irti reaalimaailmasta.

Tuo "yksikin koronatartunta tai -kuolema on liikaa" ajattelumalli takaa sen, että rajoitukset jatkuvat myös sen paljon puhutun lokakuun jälkeen. Ensin vuoden loppuun, sitten hiihtolomiin, sitten pääsiäiseen ja kappas, ollaankin kohta jo juhannuksessa 2022...
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiurun mukaan 80% rokotekattavuus tulee suojaamaan ihmisiä tehohoidon tarpeelta. Mutta tämä ei siis riitä yhteiskunnan avaamiseen? Miksi?
80% kattavuus tulee toteutumaan n. 12vkon päästä nykyhetkestä, jos pysytään siinä 12viikon syklissä piikkien välissä. Eli se todellisuus saavutetaan ihan oikeasti, jos luvataan että sitten maamme avautuu ja vapautuu rajoituksista, niin sitten on vaikeampi perustella taas tolppien siirtämistä. Nyt luodaan pohjaa sille että vielä silloinkaan ei "ehkä" ole oikea aika. Ja onhan sitten hätäjarru?? Ja hätäjarrusta vedetään koska?? Ja luotiinhan siellä taas perustaa rajoituksille long covidilla. Vielä ei sentään ole tuotu esille niitä kolmansien piikkien antamista riskiryhmille, joita taas riittää varmaan se parisen miljoonaa. Loppuuko tämä ikinä?
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Tämän rokotteen osaltahan ihmiset ihan tutkitusti ilmoittavat ”haitaksi” käsien kipeytymisiä, ruumiinlämmön nousua ja muita normaaleja sivuoireita, joista ei kuuluisi haittailmoitusta tehdä. Nyt vain on poikkeuksellinen hysteria valloillaan josta sinä olet yksi elävä esimerkki.


 Kyllähän me tiedämme, että nämä usein aiheuttavat kuumetta, käsikipua ja imusolmukkeiden turpoamista. Mutta ne ovat ohimeneviä eivätkä millään tapaa vaarallisia haittoja.

Fimeassa arvioidaankin, että ihmiset yksinkertaisesti ilmoittavat koronarokotteiden haitoista innokkaammin kuin mistään muusta aiemmasta rokotteesta.
Lähdinpä ihan mielenkiinnosta tutkimaan, millainen prosessi tuo haittavaikutuksen ilmoitus on ja millaisilla kriteereillä niitä voidaan ilmoittaa.

Ilmoitus voidaan tehdä joko sähköisessä muodossa (vaatii tunnistautumisen) tai tulostettavalla pdf-lomakkeella, joka lähetetään Fimeaan.

Alkuun perustiedot, kuten potilaan henkilötiedot ja ilmoittajan tiedot sekä rooli (lääkäri, farmaseutti / proviisori), muu terveydenhuollon ammattilainen, potilas, muu ei terveydenhuollon ammattilainen. Samoin pitää täyttää lääkkeen / rokotteen nimi ja tarkemmat tiedot sekä haittavaikutuksen kuvaus.

Pakollisena haittavaikutuksena pitää valita seuraavista:
Johti kuolemaan
Oli henkeä uhkaava
Vaati sairaalahoitoa tai pidensi sitä (esim. päivystyskäyntiä ei tässä lueta sairaalahoidoksi)
Aiheutti pysyvän vamman tai alensi toimintakykyä (esim. pitkäaikainen / pysyvä työkyvyttömyys)
On epämuodostuma tai muu synnynnäinen poikkeavuus
Ei mikään näistä

Tämän perusteella en kyllä itse lähtisi ilmoitusta tekemään käden kipeytymisestä, ruumiinlämmön noususta tai muista normaaleista sivuoireista. Tokihan varmasti ilmoituksia menee myös näihin kategorioihin, jolloin luonnollisesti valinta kohdistuisi tuohon "Ei mikään näistä" -kohtaan. Ja varmasti löytyy ihmisiä, jotka pienemmästäkin oireesta ilmoituksen tekevät ja kuten Fimealta arvioidaan, että koronarokotehaitoista ilmoitetaan innokkaammin kuin mistään muusta aiemmasta rokotteesta.

Olisikin mielenkiintoista saada tilastoa ilmoitetusta haittavaikutuksista, mihin eri kategoriaan tehdyt ilmoitukset nyt sijoittuvat. Jos suurin osa ilmoituksista sijoittuu kohtaan "Ei mikään näistä", voisi tehdä johtopäätöksen, että vakavia haittavaikutuksia ei ole esiintynyt. Ei luulisi kovin vaikeaa olevan tällaisen informaation jakaminen. Vai odottaakohan Fimea, että saavat käsiteltyä kaikki haittailmoitukset ennen kuin tarkempaa tilastointia tehdään?
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Sinulle on jo vastattu hyvin muutaman muun toimesta, mutta haluan lisätä vielä yhden ehdotuksen sinulle: googleta termi "nocebo" ( ellei se ole jo sinulle entuudestaan tuttu).
Pidän Viimeistä Atlantista paljon Noceboa parempana. Hymiö. Jännittävää huomata tulevansa iloisesti väärinymmärretyksi. En ole hysteerinen. Perheenjäseneni ovat ottaneet kaikki rokoteohjelman mukaiset rokotteet. Tulen ottamaan oman kakkospiikkini ihan varatun ajan mukaisesti. Kahdelle läheiselleni nyt on sattunut tulemaan näistä rokotteista mitään aiempia rokotuksia suurempia oireita. Haittoja, joita ei ehkä ole ilmoitettu haittavaikutusrekisteriin. Ensimmäisestä piikistä koettu haitta ja AztraZenecan mahdolliset ongelmat vaikuttivat rokotteen vaihtamiseen. Jos kuumeilu on ilmoitettu Fimealle , ilmoittaja on ollut terveysviranomainen.

Jos omia havaintojaan tai toiselta ilmeisen täysipäiseltä henkilöltä kuultuja tapahtumia ei saa kertoa keskustelupalstalla, eletään erittäin arveluttavassa yhteiskunnassa.

Suosittelen seuraavan videon katsomista. Siinä TV:stä tuttu Hanna Nohynek käsittelee vuoden 2018 rokotehaittoja vuonna 2019 kuvatussa videossa. Erityisesti suosittelen PowerPointin lihavoitujen tekstiosuuksien lukemista ja sen kuuntelua, mitä Nohynek niitä käsitellessään sanoo. Myös kohta, jossa kerrotaan harvinaisten haittavaikutusten löytymisen mekanismeistä olisi hyvä kuunnella tarkkaan. Tämä kaikki peilaten siihen, että tiedossa ei tätä tehtäessä ollut vajaa vuotta myöhemmin alkava koronapandemia. Eli tämä on tehty Wanhaan maailmanaikaan. Eikä nyt sitten mitään N. W. O. - hörhöksi epäilyjä - kiitos. Esitys on todella selkeä, joten suosittelen ihan senkin takia. Valitettavasti tämä jatko-osineen on tunnin mittainen. Niistä kolmannessa käsittellään rokotuksia ja sattumalta esiintyviä tapahtumia. Eli ei ole tuntematonta tämäkään minulle, vaikka vahvasti minua niin tulkitsettekin. Hysteerinen... voi voi.
Video Youtubessa:
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Toivottavasti kyseessäjoko click-bait tai kommentti sanottu kännissä&läpällä. Hiukkasen lähtenyt osalla jutut laukalle, jos tuo lainaus on heitetty tosissaan. Näinkö vieraantuneita olemme taudeista ja kuolemastakin, kun monen meistä elinaikana ei ole ihmeempää osunut kohdalle?

Ei helvetti. En halua katsoa tuota videota, sillä epäilen, että saattaisi puhelin lentää seinään.

Mikä helvetti meitä ihmisiä vaivaa?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Todennäköisempänä pidän sitä, ettet ymmärrä mitä Kiuru sanoi. Ydinasia on edelleen tämä:

”Jos nykyinen rokotustilanne jatkuu, 80 prosentin rokotuskattavuus tulee suojaamaan ihmisiä kyllä tehohoidon tarpeelta, mutta se ei tule riittämään siihen, että yhteiskunta olisi kaikin puolin auki.”

80 prosentin rokotekattavuus ei riitä, jotta yhteiskunta olisi auki.

"Avaamisen uhka on se, että jos tätä neljättä aaltoa ei saada hallintaan, tarvitsemme entistä korkeamman rokotuskattavuuden yhteiskunnan pitämiseksi auki. Nyt näyttää siltä, että yli 85 prosentin rokotuskattavuus on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä uhka on todellinen.”

85 prosentin rokotekattavuutta on vaikea saavuttaa.

Ja jos tartunnat kasvavat:

”Liian suuri tautimäärä syksyllä tulee johtamaan siihen, että rokotuskattavuuden pitää olla jopa noin 90 prosenttia, jotta yhteiskuntaa voidaan vapaasti avata”.

Kiurun paimenkirjehimmeli on rakennettu niin, että vaikka rajoituksia ei enää juuri tarvita - koska niiden hyöty ei vastaa niiden haittoja - rajoituksia voidaan ylläpitää. Aina voidaan ottaa kiurupakasta uusi, tilanteeseen sopiva prosentti. Tuplarokotteella 70 pitäisi riittää, enkä usko itse, että 80 prosenttia voidaan juuri ylittää johtuen siitä, että kaikki eivät voi tai halua ottaa täyttä rokotesarjaa. Ei me voida lähteä rokotevastaisen pienen vähemmistön ehdoilla pelaamaan, vaan yhteiskunta tulee avata kokonaan. Ja tässä on kyse siitä, että rokottamattomat sairastuvat kuitenkin, vaikka yhteiskunta olisi osin kiinni.

Lihavoin tällä kertaa sen, mitä pidän vääränä ja josta olisi päästävä eroon.
Kiuru on sanonut hesarissa:

”Jos nykyinen koronatilanne jatkuu, 80 prosentin rokotuskattavuus tulee suojaamaan ihmisiä kyllä tehohoidon tarpeelta, mutta se ei tule riittämään siihen, että yhteiskunta olisi kaikin puolin auki.”

Ei

”Jos nykyinen rokotustilanne jatkuu, 80 prosentin rokotuskattavuus tulee suojaamaan ihmisiä kyllä tehohoidon tarpeelta, mutta se ei tule riittämään siihen, että yhteiskunta olisi kaikin puolin auki.”

Muut lainaukset tämän jälkeen oletettavasti oikein. Ymmärrän itse asian niin, että Kiuru tarkoittaa, kuten koko haastattelun henki on, että nykyisenkaltaisessa tilanteessa 80-prosentin rokotuskattavuus yli 12-vuotiaalla väestöllä riittää. Kiuru tuo esille haastattelussa sitä, että tautitilanteen pahentuessa tuo ei tule riittämään. Kiuru myös huomauttaa, että nykyisiä rajoituksia tulee noudattaa, jotta tilanne ei pahene.

Loput Kiurulta onkin sitä, mitä voi tapahtua jos tilanne pahenee. Niin, miten tuosta voi nyt päätellä, että Kiuru suunnittelee sitä, että tarvitaankin 90% rokotekattavuus?

Selitä minulle, mikä Kiurun sanomisissa tuo tuon esille? Eikä sinun tulkinnoissasi.
 

TJ MACKEY

Jäsen

Toivottavasti kyseessäjoko click-bait tai kommentti sanottu kännissä&läpällä. Hiukkasen lähtenyt osalla jutut laukalle, jos tuo lainaus on heitetty tosissaan. Näinkö vieraantuneita olemme taudeista ja kuolemastakin, kun monen meistä elinaikana ei ole ihmeempää osunut kohdalle?
Todella pelottavan ja aika surullisenkin näköinen video, etenkin tuo loppuosa. Koronasta on onnistuttu maalaamaan ehkä vaarallisinta koko maailmassa. Se voi jollekin olla vaarallinen, mutta tuo edellä nähty dystopia on aivan järjetöntä, hullua. Uskon että esim. Kiuru, Varhila, Puumalainen ja Ruotsalainen tarkoittavat hyvää ja ovat oikeasti huolissaan, mutta heidän sanoilla on uskomattoman iso vaikutus ja merkitys, etenkin heille jotka ovat jo valmiiksi peloissaan.

Nämä pelottelijat + media ovat vastuussa siitä, että kieltämättä 2020 erittäin vaarallisesta pandemiasta on luotu edelleen maailman vaarallisin asia. Rokotteista, taudin ymmärtämisestä ja paremmasta hoidosta huolimatta.

Omassa lähipiirissäkin on näitä, jotka saattavat pelätä kuollakseen vielä todella pitkään, vaikka rajoituksia poistettaisiinkin ja uhka vakavalle sairastumiselle olisi marginaalinen. Krista Kiuru, sen tuskan seuraaminen vierestä vetää mielen ihan oikeasti mustaksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Selitä minulle, mikä Kiurun sanomisissa tuo tuon esille? Eikä sinun tulkinnoissasi.

Kopioin suoraan HS:sta jokaisen lainauksen. Se mitä näköjään tapahtui, oli HS:n virheenkorjaus. Haastattelua päivitettiin klo 11:16. Kirjoitin tekstini 10:07.

Mihinkään ei muutu se, että Kiuru haluaa pitää yhteiskuntaa kiinni, kun se pitäisi jo avata nykyistä enemmän ja jatkossa kokonaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kopioin suoraan HS:sta jokaisen lainauksen. Se mitä näköjään tapahtui, oli HS:n virheenkorjaus. Haastattelua päivitettiin klo 11:16. Kirjoitin tekstini 10:07.

Mihinkään ei muutu se, että Kiuru haluaa pitää yhteiskuntaa kiinni, kun se pitäisi jo avata nykyistä enemmän ja jatkossa kokonaan.
Mihin Kiurun sanomaan tuo perustuu, että Kiuru haluaa pitää yhteiskuntaa kiinni? Kun Kiuru kerran sanol haastattelussa haluavansa avata yhteiskuntaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mihin Kiurun sanomaan tuo perustuu, että Kiuru haluaa pitää yhteiskuntaa kiinni? Kun Kiuru kerran sanol haastattelussa haluavansa avata yhteiskuntaa.

Kiuru haluaa avata sen vain ehdoilla, jotka tietää todellisuudessa mahdottomiksi. Aivan uskomaton tyyppi, täytyy toivoa että tuo maksaa demareille seuraavissa vaaleissa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Toivottavasti kyseessäjoko click-bait tai kommentti sanottu kännissä&läpällä. Hiukkasen lähtenyt osalla jutut laukalle, jos tuo lainaus on heitetty tosissaan. Näinkö vieraantuneita olemme taudeista ja kuolemastakin, kun monen meistä elinaikana ei ole ihmeempää osunut kohdalle?
Niin, videossa haastatelluista ihmisistä kaikki muut kannattivat rajoituksista luopumista paitsi tuo viimeiseksi haastateltu nainen. Jota tietenkin oli siteerattu otsikkoon, iltapäivälehti kun on kyseessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mihin Kiurun sanomaan tuo perustuu, että Kiuru haluaa pitää yhteiskuntaa kiinni? Kun Kiuru kerran sanol haastattelussa haluavansa avata yhteiskuntaa.
Siihen perusideologiaan, jonka STM ja hallituskin on määrittänyt. Nyt se menee "Hallitus on kertonut, että Suomi avautuu lokakuussa, jos rokotuskattavuus on tuolloin vähintään 80–90 prosenttia 12 vuotta täyttäneiden osalta".

En ulkomuistista voi varmaksi sanoa, mutta sellainen kuva on, että aiemmin rokotekattavuudelle riitti 70 prosenttia. Nyt se on vähintään 80-90 prosenttia.
Tuo tavoite on väärä. En toista enää syitä ja seurauksia. Mutta kun Kiuru toteaa, että 85 voi olla vaikea saavuttaa, niin kiinnihän hallitus aikoo Suomea osin pitää.

Poliitikon vähintään 80-90 prosenttia voi tarkoittaa 95-98 prosenttia ja hän sanoo aivan pokerilla, että aiemmin määritellyn tavoitteen mukaanhan tässä on toimittu koko ajan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kun Kiuru kerran sanol haastattelussa haluavansa avata yhteiskuntaa.

Niin aivan varmasti haluaa, kuten kuka tahansa muukin asioista päättävä poliitikko. Ongelma on vain se, että ne kriteerit on vedetty niin tiukiksi, että se avaaminen (tai paremminkin kaikkien rajoitusten poistaminen) ei ole mahdollista näillä tartuntaluvuilla.

Ennustan että syyskuussa viimeistään kuritetaan ravintoloita 21 pilkulla ja sen pitäisi mukamas pienentää tartuntoja, vaikka viime tutkimuksissa ravintolat eivät olleet edes top3 mistä uusia tartuntoja oli saatu.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomessa ollaan edelleen kiinni tässä täysin vastenmielisessä keskustelussa, joka on minun mielestäni aivan väärä. Ja siis en nyt halua osoitella ketään vaan puran vaan omaa turhautumistani. On inhottavaa katsoa, kuulla & kokea tämä julkisen keskustelun vaatimaton taso ja se hatuttaa varmasti kaikkia. Koronavirus on niin kummallinen asia, että se oikeasti järisyttää yhteiskuntaa tavalla, johon en olisi rehellisesti ikinä uskonut. Toimenpiteet ja konkretia ovat vain yksi taso, mutta koko keskustelu on niin hiivatun mustavalkoista alusta loppuun.

Media pumppaa tätä ylätason keskustelua - ja siitä on pakko antaa koko suomalaiselle mediakentälle oikeasti isot miinuspisteet. Ylätason keskustelu on ensinnäkin yksinkertaistavaa ja toisaalta se ei ikinä edes pyri kuvaamaan todellista tilannetta kovin. Ymmärrän myös, että media - kuten peterrakin - haluaa yksinkertaisia vastauksia, muttei niitä ole. Suomessa on tästä vuosien perinteet eli tämä ei ole vain koronan ongelma vaan meillä on semmoinen tietynlainen ratkaisukeskeisyyden periaate. Mitä tahansa, joka olisi haastavaa tai vaatisi työtä, sitä ei voi edes harkita, kun sen toteuttaminen on vaikeaa. On helpompaa toteuttaa yksinkertaisia ja selkeitä juttuja kuin hakea oikeasti hyviä ratkaisuja.

Rajoituskeskustelu on meillä ainoastaan yksi osa tätä. Ja mehän asiantuntijoiden johdolla käydään uudestaan uudestaan tätä typerää keskustelua. Ei meidän pidä puhua mistään rajoituksista vaan MITEN ME PIDÄMME PAIKAT AUKI. Tätä keskustelua eri politikot yrittävät epätoivoisesti käynnistellä, mutta keskustelu jämähtää välittömästi ja hyyty kuin tuhnu pieru ennen kuin edes joku ehtii huomata. Rajoita sitä ja rajoita tätä. Ei - vaan meidän pitää päästä tästä pistemäisestä massa-ajattelusta ja yksisuuntaisesta ja -ulotteisesta ajattelusta kohti sitä, millaiset toimet ovat järkeviä, vaikuttavia ja suhteellisen haitattomia. Tällaisia voivat olla:

- sovellukset koronapassista
- maskisuositus paikkakohtaisesti, ei massakohtaisesti
- tuki laadukkaiden maskien hankintaan (FFP2 tai merkittävä tuotannon ja tarjonnan lisäys)
- porrastettu etätyö aloilla, joilla mahdollista
- tilojen käytön tehostaminen
- ulkomahdollisuuksien hyödyntäminen
- ilmanvaihdon tehostaminen
- karanteenien järkevöittäminen (rokotekattavuuden huomiointi)

Keskustelussa unohtuu koko ajan, että nytkin yhteiskunta on verrattain avoinna. Ei ole mitään kovia rajoituksia vaan enemmänkin hyvin sekavia suosituksia sekä erilaista hyvin voimakasta syyttelyä, joka on sairaan yhteiskunnan merkki. Ihmiset, jotka eivät ymmärrä koko tilanteesta mitään, eivät löydä mitään muita ratkaisuja oman pelkonsa lievittämiseen kuin purkaa se johonkin kasvottomaan massaan. Opiskelijoihin, nuoriin etunenässä on osunut toi kalkkisten kauhu. Kukaan ei halua johtaa keskustelua.

Ja kyllä - ministeri Kiuru on surkea kommunikoimaan tätä viestiä. Hän levittelee sanomaansa pelolla ja huolellaan, hän ei osaa viestiä järkevällä tavalla. Kiuru voimistaa pelkoja, ei helpota & lievennä niitä. Se on anteeksiantamatonta toimintaa päättävässä virassa olevalta ministeriltä. Kiurulla ei ole mitään ratkaisua, hän vain levittelee maaliviivaa miten sattuu. Jos on huolissaan niin s**tana nyt media, niistäkää sitä perkeleen konkretiaa. Massarajoitukset ovat täysin kestämätön tie ja nöyryyttää niitä, joita ei enää tarvitsisi yhtään nöyryyttää lisää. Ei, se ei ole välttämätöntä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiuru haluaa avata sen vain ehdoilla, jotka tietää todellisuudessa mahdottomiksi. Aivan uskomaton tyyppi, täytyy toivoa että tuo maksaa demareille seuraavissa vaaleissa.
80% rokotekattavuus 1. Piikille tulee täyteen tänään. Tästä 8-12 viikon päästä ollaan minimitavoitteessa. Mahdotonta oli aikataulu, mistö Kiuru puhui, että syyskuun loppuun mennessä. En tiedä mistä se tulee, mutta se on epärealistinen tavoite.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siihen perusideologiaan, jonka STM ja hallituskin on määrittänyt. Nyt se menee "Hallitus on kertonut, että Suomi avautuu lokakuussa, jos rokotuskattavuus on tuolloin vähintään 80–90 prosenttia 12 vuotta täyttäneiden osalta".

En ulkomuistista voi varmaksi sanoa, mutta sellainen kuva on, että aiemmin rokotekattavuudelle riitti 70 prosenttia. Nyt se on vähintään 80-90 prosenttia.
Tuo tavoite on väärä. En toista enää syitä ja seurauksia. Mutta kun Kiuru toteaa, että 85 voi olla vaikea saavuttaa, niin kiinnihän hallitus aikoo Suomea osin pitää.
Deltavariantti muutti tuota tavoitetta, siitä on ollut uutisissa juttua.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tullaan vielä näkemään sellainen tilanne, että kun rokotekattavuus on saavuttanut 85%, niin long covidia tutkiva työryhmä tulee ulos tulostensa kanssa jotka ovat niin hätkähdyttäviä, että Kiurun mieli on taas musta ja säätytalon ovet käyvät kuin villin lännen saluunassa. Sen jälkeen Suomen avaamista siirretään ensi vuoteen, koska ei voi antaa ihmisten sairastua pitkään koronaan joka voi iskeä rokotuksista huolimatta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
80% rokotekattavuus 1. Piikille tulee täyteen tänään. Tästä 8-12 viikon päästä ollaan minimitavoitteessa. Mahdotonta oli aikataulu, mistö Kiuru puhui, että syyskuun loppuun mennessä. En tiedä mistä se tulee, mutta se on epärealistinen tavoite.

Kiuru ei puhu mistään 80% tavoitteesta - siitä puhui hallitus pari viikkoa sitten - vaan 90% tavoitteesta, joka ei tule toteutumaan. Kiuru on myös älyllisesti epärehellinen sanoessaan, että Suomessa on vielä yli miljoona täysin rokottamatonta ihmistä. Niin on ja tulee vastaisuudessakin olemaan, koska nämä ovat lapsia joita ei edes aiota rokottaa, koska he eivät rokotetta tarvitse. Silti Kiuru perustelee tällä rajoitusten tarvetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös