Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 009 736
  • 81 135

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mäkijärvi ihan hyvin kyllä aamu-TV:ssä perusteli tuon. ”Jos potilaalla on tulehdus, hänelle määrätään sellaiset lääkkeet että tauti lähtee eikä arvota kuinka kauaksi tauti jää päälle ja lähteekö parempaan suuntaan ja kuinka nopeasti”
Olipas huono vertaus. Toimittaja olisi voinut kysyä, että ei kai solunsalpaajia määrätä ihottumaan (KÄRJISTYS)...
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Olipas huono vertaus. Toimittaja olisi voinut kysyä, että ei kai solunsalpaajia määrätä ihottumaan (KÄRJISTYS)...

Niin. Nythän vain kontakteja pyritään vähentämään. Sitä en sitten tiedä pitäisikö mamujengien antaa mellastaa ostareilla. Mutta toki lakiesityksessä pitäisi muotoilla tuo oikein. 90%:n elämään tämäkään ei vaikuta nyt mitenkään. Ja maskipakko olisi pitänyt olla pitkään. Ja ihan koko maassa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

En tiedä, mitä mieltä poliisimiehet ovat näistä. Mutta onhan tämä taas tyypillistä, että tarpeeksi korkealla oleva päättäjä ei ymmärrä yhtään sitä ruohonjuuritason todellisuutta.
Ihan Occamin metodilla päättelisin, että eiköhän tällaiset probleemat ole niiden ihmisten tiedossa, jotka työkseen asiaa pohtivat.

Käytännössä tuossa kävisikin niin, että mitään yhtenäistä linjaa ei pystytä tekemään. Näissä rajanvetotapauksissa sellaisen muodostaminen on täysin mahdotonta, että yksittäinen kansalainen saisi joka kerta eteensä täsmälleen samalla tavalla lakia tulkitsevan poliisimiehen.
Onko tämä ylitsepääsemätön ongelma? Suurimmalla osalla ei ole ongelmia noudattaa laissa säädettyjä rajoituksia.

Annan esimerkin. Olen junamatkoilla huomannut, että osa ihmisistä ei käytä maskia. Aiemmin se on ollut sallittua, vaikka VR suositteleekin vahvasti maskin käyttöä. Nyt kun asia on kielletty, tällainen toiminta on ainakin omien havaintojen perusteella vähentynyt.

Lisäksi asiaan puuttuminen on helpompaa. Kerran pääsin jo todistamaan tilannetta, jossa konnari kovisteli jotain teiniä, jolla se maski roikkui leuan alla. Vielä alkuvuodesta tällainen ei ollut mahdollista.

Enkä nyt siis dumaa täysin ajatusta näistä liikkumisrajoituksista. Mutta olisi tuolta listalta minun mielestäni joitakin kohtia oikeasti voinut pudottaa pois, jos kerran näitä rajoituksia halutaan saada voimaan. Minkä vuoksi ihmisten on välttämätöntä päästä esimerkiksi mökille, jos kerran tilanne on nyt tämä, että liikkusmisrajoitukset nähdään välttämättöminä?
Menee lainsäädännöllisesti vaikeaksi, kuten on nähty tässä kevään mittaan.

Ja hiffaan myös sen symbolisen merkityksen ihmisten mielissä, joka näillä liikkumisrajoituksilla on. Kun sanotaan, että sakon uhalla et saa liikkua turhaan tuolla kaupungilla, niin kyllä se automaattisesti vähentää todella monien hakeutumista ihmismassoihin.
Tämä kai se koko jutun juju on.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, siinähän se juuri on että määrätäänkö nyt tautiin oikeaa kyseisen taudin lääkettä vaiko jotain heikkotehoista yleislääkettä. Tiedetään että tauti tarttuu eniten sisätiloissa ja nyt halutaan rajoittaa ulkonaliikkumista. Tämä johtanee siihen, että ihmiset kokoontuvat entistä enemmän sisätiloissa, etenkin ne ryhmät jotka eivät välitä (esim nuoret) ja ne jotka ei ymmärrä (esim mamut). Jolloin rajoituksia noudattaa ne jotka ovat niitä tähänkin asti noudattaneet ja ainoastaan ihmisten elintila kapenee.
En usko, että noilla rajoituksilla saadaan tartuntamääriä merkittävästi laskemaan THL/STM/hallituksen tavoitteiden mukaisesti, nämä ongelmaryhmät + riittämätön rajakontrolli huomioiden, jolloin niistä rajoituksista tulee jatkumo kun samaan aikaan mietitään, että mitäs seuraavaksi taas kielletään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aloin katsomaan tuota A-studion eilistä lähetystä. Siellä SDP:n kansanedustaja ihan varta vasten halusi käyttää ensimmäisen puheenvuoronsa noista Tanskan ja Irlannin tartuntamäärien räjähdyksistä kertomalla.

Minulla tämmöinen puhe ainakin tuottaa sellaisen tunteen, että edustaja loukkaa tuossa omaa älykkyyttäni. Ja uskon, että monella muullakin ihmisellä on samanlainen fiilis. Jokainen jolla nyt vähän jotain liikkuu tuolla korvien välissä ymmärtää sen, että ei tässä tilanteessa ainakaan jotain liikkumisrajoituksia voida perustella noilla em. maiden esimerkeillä.

Todella surkeaa toimintaa SDP:ltä, jos he eivät tuon parempia perusteita kykene löytämään noiden liikkumisrajoitusten välttämättömyydelle. Tuo on täysin tosiasiat ohittavaa ihmisten peloilla pelaamista. Minulle se ei ainakaan käy, jos näin helposti voidaan perustella näinkin voimakkaasti ihmisten perusoikeuksiin puuttumista, että lainsäätäjät eivät keksi ihan oikeita välttämättömyystekijöitä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ja maskipakko olisi pitänyt olla pitkään. Ja ihan koko maassa.
Ja muutenkin ihmiset käyttävät väärin noita maskeja. En tosin tiedä vaikuttaako se pakko mitenkään siihenkään.

Kyllä itsekkin tulee samaa maskia käytettyä välillä useasti. Välillä tuo maskin käyttäminen on vaan niin naurettavaa. Joku aika sitten mentiin kaverin kanssa ravintolaan syömään, kävin sitä ennen tiputtamassa lääkäriin lapun. Maski siksi ajaksi päähän. Sitten muutama kilsa kävelyä ravintolaan, maski pois siksi aikaa (itsellä alkaa nenä herkästi vuotamaan jos vähänkin tuulee). Ravintolaan taas maski päähän, kunnes pääsee pöytään, sitten maski pois. Tarjoilija kertoo että ruuassa kestää hetki, keittiössä vähän kiirettä. Kaveri menee tupakalle, menen seuraksi ja maski päähän. Sitten takaisin pöytään ja maski pois. Jossain kohtaa sama homma uudestaan. Sitten ravintolasta lähtö ja maski naamalle. Ulkona maski pois. Kotimatkalla tulee mieleen että jos hakee ABC:ltä maitopurkin, kun se on loppunut. Maski takaisin naamalle.

Sama homma kun käy vaikka pakettiautomaatista hakemassa paketin, ei kauheasti huvita tuhlata maskeja siihen. Lisäksi täällä on tartuntoja max 10 viikossa, kun siivotaan nuo itäblokkien hitsarit pois tilastoista.

Voin ruveta maskia käyttämään kuten kuuluu, heti kun siitä saa verovähennykset, jotka vähentävät suoraan maksettavan veron määrää, suhteella 1:1. Ei sillä että noihin menevä rahamäärä vaikuttaisi yhtään mitenkään omaan elämääni, mutta ihan periaatteen vuoksi.

edit. Varsinkin kun ffp2-maskit taitavat maksaa reilun euron per pala ja niillä sitä hyötyä olisi saatavissa.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näin menee koska THL on päätynyt myös tätä suosittelemaan.

Mäkijärvi ihan hyvin kyllä aamu-TV:ssä perusteli tuon. ”Jos potilaalla on tulehdus, hänelle määrätään sellaiset lääkkeet että tauti lähtee eikä arvota kuinka kauaksi tauti jää päälle ja lähteekö parempaan suuntaan ja kuinka nopeasti”

Tässä tilanteessa tuolla lääkkeellä (liikkumisen rajoitukset) on vaan niin paljon haittavaikutuksia, että luultavasti haittavaikutukset ovat suurempia kuin lääkkeen teho.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos nyt tulee liikkumiskielto, missä saa liikkua vaan oman kodin läheisyydessä, niin mitenkä tätä pystytään valvomaan? Tarvitaan iso määrä poliiseja joka puolelle ja joku todistus, ettei ole esim. 3km kauempaa kotoa. Vaikeaksi menee, otetaanko mallia Intiasta, missä skootteripoliisit hakkasivat kepeillä ulkonaliikkuvia ihmisiä.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tilanteessa tuolla lääkkeellä (liikkumisen rajoitukset) on vaan niin paljon haittavaikutuksia, että luultavasti haittavaikutukset ovat suurempia kuin lääkkeen teho.

Tämän kun suhteuttaa siihen, että hallituksen kaavaimella 3vk jaksolla (mikä vuorenvarmasti venyy ainakin kuuteen viikkoon) kuolee tämän hetken tahdilla koronaan 24 ihmistä, tulee tälle kuuluisalle elämän säästämiselle aika napakka hinta. Muuten Suomessa kuolee tuona aika n. 3 050 ihmistä.

Mutta sehän ei hintalappua katso!
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ylen politiikan toimittaja Ari Hakahuhta pitää todennäköisenä, että eduskunnalle viedään esitys liikumisrajoituksista.

Ulkoilla saisi sittenkin missä vain
Liikkumisrajoitusten viimeistely jatkuu hallituksessa keskiviikkona. Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP käsittelevät suunnitelmia vielä omissa eduskuntaryhmissään.

Kaavaillut rajoitukset koskisivat sekä liikkumista että maskin käyttöä. Esimerkiksi töissä, kaupassa ja apteekissa saisi käydä. Myös ulkoilu olisi sallittua.

– Ulkoilukohtaa muutetaan niin, että ulkoilla voi missä tahansa - ei vain kodin lähipiirissä. Tämä kohta herätti luonnoksessa paljon arvostelua, että ulkoilla saisi vain kodin lähipiirissä, kertoi politiikan toimittaja Ari Hakahuhta Ylen Aamussa.

Hakahuhta pitää todennäköisenä, että hallitus antaa esityksen liikkumisrajoituksista eduskunnalle. Rajoitukset tulisivat voimaan pääkaupunkiseudulle ja Turkuun.

Ja ilmeisesti Vihreät ja RKP ovat kääntämässä takkiaan, kuultuaan THL:n aukottoman perustelun (lue: laskuharjoituksen) liikkumisrajoitusten välttämättömyydestä. Ainoastaan Vasemmistoliitto haraa vielä vastaan. Mikäli Arhinmäki kääntää vielä kelkkansa, niin toivottavasti oppositiolla on kuitenkin munaa asettua tuota vastaan.

Mikäli tuo nyt ajetaan väkisin läpi, ei mikään kolme viikkoa tule riittämään. STM arvioi jo helmikuussa, että kuusi viikkoa on minimiaika liikkumisrajoituksille:


Tuohan tarkoittaa suoraan myös sitä, mikäli poikkeuksia lukee sanatarkasti, että ravintoloista ei voi enää hakea ruokaakaan mukaan. Ei muuta kuin tack och adjö ravintolayrittäjille siinä vaiheessa. Pitäkää hauskaa kortistossa. Sama pätee myös erikoisliikkeisiin.

Hjalliksen sanoin; "Tästä tulee rumaa jälkeä."
 

Outsider

Jäsen
Kai se nyt on kaikille ihan selvää, että ei mitään ulkonaliikkumiskieltoa tulla valvomaan missään muualla kuin ostoskeskuksissa tms. missä ne isoimmat ongelmatkin varmasti ovat turhanpäiväisen maleksimisen kanssa. Ei poliiseja muutenkaan normaalisti missään näy, niin ei niitä nytkään mistään taikaiskusta kaduille löydy. Käytännössä tämä(kin) on pitkälti teatteria sillä ikävällä sivujuonteella, että yritykset on tietenkin pakko laittaa kiinni, jos asiakkailta on ulkonaliikkuminen kielletty.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Minä veikkaan, että tämä ulkonaliikkumiskielto on valmisteltu yhtä huonosti kuin muutkin hallituksen viimeaikojen esitykset ja perustuslakivaliokunta tulee lyttäämään sen. Nyt pitäisi pikkuhiljaa vaihtaa viisikkoa, ettei jouduta alivoimalle.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ylen politiikan toimittaja Ari Hakahuhta pitää todennäköisenä, että eduskunnalle viedään esitys liikumisrajoituksista.



Ja ilmeisesti Vihreät ja RKP ovat kääntämässä takkiaan, kuultuaan THL:n aukottoman perustelun (lue: laskuharjoituksen) liikkumisrajoitusten välttämättömyydestä. Ainoastaan Vasemmistoliitto haraa vielä vastaan. Mikäli Arhinmäki kääntää vielä kelkkansa, niin toivottavasti oppositiolla on kuitenkin munaa asettua tuota vastaan.

Mikäli tuo nyt ajetaan väkisin läpi, ei mikään kolme viikkoa tule riittämään. STM arvioi jo helmikuussa, että kuusi viikkoa on minimiaika liikkumisrajoituksille:


Tuohan tarkoittaa suoraan myös sitä, mikäli poikkeuksia lukee sanatarkasti, että ravintoloista ei voi enää hakea ruokaakaan mukaan. Ei muuta kuin tack och adjö ravintolayrittäjille siinä vaiheessa. Pitäkää hauskaa kortistossa. Sama pätee myös erikoisliikkeisiin.

Hjalliksen sanoin; "Tästä tulee rumaa jälkeä."

Eihän missään sanota, että esimerkiksi erikoisliikkeisiin ei saisi mennä? Tuleeko se miliisi teille kotiin katsomaan, että tarvitsetko oikeasti sitä printteriä mitä olet Verkkokaupasta menossa hakemaan?

En vieläkään keksinyt yhtään kohtaa mikä rajoittaisi omia menojani.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Arhinmäki on kovasti ollut somessa liikkumisrajoituksia vastaan, jos olen tulvakkaista postauksista saanut ytimen poimittua. Mielenkiintoista todellakin nähdä, että taipuuko korsi hallituskumppaneiden käsittelyssä ja katkeaako vielä vallan.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Eihän missään sanota, että esimerkiksi erikoisliikkeisiin ei saisi mennä? Tuleeko se miliisi teille kotiin katsomaan, että tarvitsetko oikeasti sitä printteriä mitä olet Verkkokaupasta menossa hakemaan?

En vieläkään keksinyt yhtään kohtaa mikä rajoittaisi omia menojani.

No ei tietenkään tule, mutta tämä poikkeuslista tulee aiheuttamaan sen, että varmasti asiakasmäärät romahtavat vielä entisestään erikoisliikkeissä:

  • Ruokakaupassa käynti ja muiden välttämättömien tarvikkeiden hankkiminen, kuten esimerkiksi polttoaineen ostaminen
  • Apteekista lääkkeiden nouto
  • Pankissa ja postissa asiointi
  • Työssäkäynti, yrityksen pyörittäminen tai muu elinkeinon hankkiminen
  • Terveyteen tai sosiaalihuoltoon liittyvien asioiden hoito, esimerkiksi lääkärikäynti
  • Viranomaisasioiden hoito
  • Vapaa-ajan asunnolle meno
  • Koulutukseen osallistuminen aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen
  • Ylioppilastutkintoon, pääsykokeisiin tai muuhun valintatilanteeseen osallistuminen
  • Luottamustoimen hoitaminen
  • Varusmiespalvelus
  • Läheisen henkilön hoito tai hautajaiset
  • Lapsen tapaaminen tai avun tarve, vammaisen avun tarve
  • Omistusten, kuten rakennusten tai auton huolto sekä muutto
  • Eläinten hoito
  • Vuonna 2008 ja tätä myöhemmin syntyneen lapsen ulkoilu ja leikki myös muiden lasten kanssa sekä niiden valvonta
  • Maahantulo ja maastapoistuminen
  • Virkistystä ja ulkoilua saisi harrastaa yhdessä enintään kahden muun henkilön kanssa kodin läheisyydessä turvavälejä noudattaen
  • Myös kotieläimiä saisi ulkoiluttaa
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arhinmäki on kovasti ollut somessa liikkumisrajoituksia vastaan, jos olen tulvakkaista postauksista saanut ytimen poimittua. Mielenkiintoista todellakin nähdä, että taipuuko korsi hallituskumppaneiden käsittelyssä ja katkeaako vielä vallan.
Arhinmäki jo eilisessä Ykkösaamussa ämpyili asian suhteen, että "emme suinkaan suoranaisesti vastusta, mutta suhtaudumme äärimmäisen kriittisesti" -jargonilla (tjsp.), joten kyllä siellä on jo pedattu mahdollisuus sille, että vasurit suostuvat rajoituksiin. Itse olen ollut jotenkin naiivin hyväuskoinen sen suhteen, että (hallitus)puolueet eivät tällä asialla sen kummemmin politikoisi, eli jos puolueen kanta on, että liikkumisrajoitusten välttämättömyysehdot eivät täyty, niin eivät ne täyty myöskään siinä tapauksessa, että esim. tulevassa kehysriihessä puolue saa jonkun omalla agendallaan olevan kohdan läpi.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei taida ainakaan Euroopassa olla ainoatakaan maata, missä vaaditut tartuntamäärät "totaalilockdownille" ovat yhtä vähäiset, kuin Suomessa. Tartuntojen käyrä taittumassa, vanhukset rokotettu miltei kokonaisuudessaan, mutta liikkumisrajoituksia viedään edelleen väkisin eteenpäin.

E. Vielä koomisemmaksi asian tekee vielä se, että tartuntamäärät hyvin mahdollisesti ehtivät laskea alle 500 tasolle, ennen kuin ne ehditään ottaa käyttöön. Rokotettujakin ainakin miljoona tuolloin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Minkä vuoksi ihmisten on välttämätöntä päästä esimerkiksi mökille, jos kerran tilanne on nyt tämä, että liikkusmisrajoitukset nähdään välttämättöminä?

Koska SDP ja vähän keskustakin tarvitsevat ääniä kuntavaaleissa niilläkin alueilla, joille rajoituksia asetetaan.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ei taida ainakaan Euroopassa olla ainoatakaan maata, missä vaaditut tartuntamäärät "totaalilockdownille" ovat yhtä vähäiset, kuin Suomessa. Tartuntojen käyrä taittumassa, vanhukset rokotettu miltei kokonaisuudessaan, mutta liikkumisrajoituksia viedään edelleen väkisin eteenpäin.

Jännästi menee foliohattujen aikataulun mukaan. Ovatko he sittenkin oikeassa? Mikään ei Suomen tilanteessa edellyttäisi tämmöisiä tekoja, mutta kovasti sitä nyt ajetaan. Pitääkö niitä huruja kuitenkin alkaa uskomaan? :D
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei taida ainakaan Euroopassa olla ainoatakaan maata, missä vaaditut tartuntamäärät "totaalilockdownille" ovat yhtä vähäiset, kuin Suomessa. Tartuntojen käyrä taittumassa, vanhukset rokotettu miltei kokonaisuudessaan, mutta liikkumisrajoituksia viedään edelleen väkisin eteenpäin.
Siis näyttäisi siltä, että Suomi jatkaa linjallaan, jossa pääosin kuunnellaan ja seurataan terveysviranomaisten suosituksia. Tämä olisi kyllä hyvä kohta erkaantua niistä, koska näyttää sangen rationaaliselta ajatella, että tapausten kasvu on jo taittumassa - vähintään ottaa parin viikon aikalisä ja katsoa onko näin, mutta toki hallitus ja viranomaiset tapaavat ajatella ylenmääräisen varovaisesti ja riskejä karttaen. Siis jostain helvetin puoluepolitiikasta riippumatta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jännästi menee foliohattujen aikataulun mukaan. Ovatko he sittenkin oikeassa? Mikään ei Suomen tilanteessa edellyttäisi tämmöisiä tekoja, mutta kovasti sitä nyt ajetaan. Pitääkö niitä huruja kuitenkin alkaa uskomaan? :D
Joo, todellakin - Qanon on tämän ennustanut, ja "rokotekriittiset". Ei luoja.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ylen politiikan toimittaja Ari Hakahuhta pitää todennäköisenä, että eduskunnalle viedään esitys liikumisrajoituksista.



Ja ilmeisesti Vihreät ja RKP ovat kääntämässä takkiaan, kuultuaan THL:n aukottoman perustelun (lue: laskuharjoituksen) liikkumisrajoitusten välttämättömyydestä. Ainoastaan Vasemmistoliitto haraa vielä vastaan. Mikäli Arhinmäki kääntää vielä kelkkansa, niin toivottavasti oppositiolla on kuitenkin munaa asettua tuota vastaan.

Mikäli tuo nyt ajetaan väkisin läpi, ei mikään kolme viikkoa tule riittämään. STM arvioi jo helmikuussa, että kuusi viikkoa on minimiaika liikkumisrajoituksille:


Tuohan tarkoittaa suoraan myös sitä, mikäli poikkeuksia lukee sanatarkasti, että ravintoloista ei voi enää hakea ruokaakaan mukaan. Ei muuta kuin tack och adjö ravintolayrittäjille siinä vaiheessa. Pitäkää hauskaa kortistossa. Sama pätee myös erikoisliikkeisiin.

Hjalliksen sanoin; "Tästä tulee rumaa jälkeä."

Jos liikkumisrajoitukset tulevat, niin kyllä siinä hankala paikka tulee useille eri alojen yrityksille. Nythän on julkisuudessa ollut tietoja, että liikkumisrajoitukset olisivat sellaisia, että vain välttämättömiä asioita saa käydä hoitamassa (ruokaostokset, lääkeostokset sekä posti- ja pankkiasiat yms). Tämähän tarkoittaa sitä, että asiakkaat eivät silloin voi mennä suurimpaan osaan kaupan ja palvelualojen yrityksistä. Yrityksiä siis voidaan pitää auki, mutta asiakkaat eivät voi laillisesti tulla sinne. Palkat ja muut kustannuksethan kuitenkin juoksevat, kun edes työntekijöitä ei pystytä heti lomauttamaan vaan siinäkin tulee viivettä. Aika yritysvihamielisestä toimesta on siis kyse, jos rajoitukset menevät tuommoisenaan läpi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tällä hetkellä oikeastaan ainoa huolestuttava mittari on tehohoidossa olevien määrä, 64 henkilöä. Tehohoidossa olevista 41 on Helsingissä, vaikka sieltä on siirretty potilaita muualle.

Henkilöresurssit tehohoitoon ovat sen verran ohkaiset, että tuo tehohoitoa vaativien luku pitäisi saada painettua alas. Ilmeisesti tämä brittivariantti on vaarallisempi ja sen takia teholla on ruuhkaa. Tartuntojen määrä on kuitenkin pysynyt kohtuullisena ja painottunut nuorempiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pirkanmaalla taas ruma pompsahdus ylöspäin parin rauhallisen päivän jälkeen. Eilen 50 tartuntaa TAYS:n mukaan. Näissä ei yleensä ole ollut mitään viiveitä, toisin kuin THL:n keräilyerissä. Joku uusi rypäs vai näiden koulualtistuksien peruja? Nyt ei ollut mainintaa, että suurin osa tapauksista olisi ollut valmiiksi karanteenissa, kuten joskus aiemmin on erikseen mainittu, jos on ollut aihetta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuohan tarkoittaa suoraan myös sitä, mikäli poikkeuksia lukee sanatarkasti, että ravintoloista ei voi enää hakea ruokaakaan mukaan. Ei muuta kuin tack och adjö ravintolayrittäjille siinä vaiheessa.
Kai ruoka lasketaan välttämättömyystarvikkeisiin. Oikeasti käytännössä siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös